No syy juuri Ukrainaan hyökkäämisessä oli siinä että se oli poliittisesti helppo kohde koska se on ollut niin erillään muun Euroopan taloudesta ja muusta yhteistyötä johtuen ryssien poliittisesta vaikuttamisesta ja myyräntyöstä. Tavoitteet ja perimmäiset syyt sitten ehkä on noita mitä luettelit.
Eurooppa on laittanut Ukrainaan aika jäätävän kasan tavaraa ja käyttänyt ihan helvetisti rahaa Ukrainan sotilaiden kouluttamiseen. Jos Venäjä hyökkäisi vaikka Viroon, niin eikö muka saataisi tarpeeksi pitkän matkan aseita ja lentokoneita pyörimään ilmatilaan että ryssien massastrategia pysähtyisi siihen kun pommia sataa niskaan kymmenen kertaa enemmän kuin Ukrainassa? Todennäköisesti aika monen NATO-maan kalustoa olisi moukaroimassa ryssien asemia vaikka eivät lähettäisi yhtäkään ukkoa rintamalle. Minkä takia ei olisi? Kaatuuko kaikki Euroopan maat ryssäoikeiston alle ja mitään ei tehdä liittolaisten hyväksi?
Ukrainaan satsataan miljardeja mutta kun tulisi tosi paikka NATO-maassa, niin sitten homma pysähtyisi ja jokainen saa taistella ihan yksinään? Älkää nyt viittikö.
Oikeastaan tiivistitkin sen poliittisen riskin mikä tässä on. Saadaanko Viroon tai muuallekaan hirveää kasaa liittolaisten kalustoa riippuu poliittisista tuulista sillä hetkellä (ottamatta kantaa siihen mistä sellainen määrä pommeja ja kalustoa saadaan haalittua kasaan ja kuka niitä tuottaa riittävästi jos tahtoa löytyykin, se on sitten toinen keskustelu). Tämän hetken suunta on se että nationalismi ympäri maailmaa on kasvussa, oma maa ensin eli "jokainen pärjätköön omillaan." Tämähän on osittain ryssän harjoittaman myyräntyön tulosta. Hajota ja hallitse.
Pahoin pelkään että liian moni Euroopan valtio alkaa venkoilemaan sitten kun ryssä haastaa Naton, kun kerran on Ukrainankin kanssa näin vaikeaa ettei edes luvattua apua saada toimitettua perille. Kaatuuko kaikki Euroopan maat ryssän alle? No ei, mutta useampi pieni tai keskisuuri maa voi kaatua. Voi olla että nuo Putinin vaateet Naton rajojen palauttamisesta ysärin lopun tilanteeseen saavat hyvinkin kannatusta Länsi-Euroopan vanhempien Nato-maiden keskuudessa, jos ja kun nationalismi jatkaa nousuaan. Itä-Euroopan maat, joihin Suomikin niiden näkökulmasta kuuluu, nähdään siellä uhrattavana puskurina eikä "oikeina" euroopplaisina.