Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

napsu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
25.08.2019
Viestejä
1 676

Zelenskyi: Odotamme positiivisia merkkejä jäsenyydestä
klo 17:33: Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoo Twitterissä olevansa tiiviissä kontaktissa Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michelin kanssa. Zelenskyi kertoo heidän keskustelleen taistelutantereiden tämän hetkisestä tilanteesta ja diplomaattisista ponnisteluista. Presidentti kertoo odottavansa "positiivisia merkkejä" liittyen Ukrainan EU-jäsenyyteen. Zelenskyi on vedonnut unioniin useampaan otteeseen tämän viikon aikana toivoen, että Ukraina voitaisiin ottaa välittömästi jäseneksi erityismenettelyin.

Vai erityismenettely pitäisi olla, ettei minkäänlaista harkintaa asiasta ehdittäisi tehdä, eikä mikään jäsen ehtisi vastustaa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 946
Kävin parturissa tänään ja hiuksiani leikkasi Venäläinen, arviolta vähän reilu 40-vuotias nainen. Hän on leikannut hiuksiani usein ja ollaan paljon puhuttu siinä palvelun aika sitä perus parturin "small talkia". Tällä kertaa puhuttiin tästä vähän vakavammasta aiheesta ja täytyy sanoa, että oli aika erikoinen ja mielenkiintoinen keskustelu.

Hän kertoi miten hänen tuntemansa Venäläiset eivät halua sotaa, mutta sitten heti perään hän mainitsi jotain, mikä oli hyvin erikoista. Hän sanoi, että täällä ei välttämättä tiedetä millaiset ovat Venäjän ja Ukrainan välit ja, että mitä kaikkea niiden maiden välillä on tapahtunut. Uutisissa kuulemma sanotaan, että sinne hyökättiin ilman syytä, mutta ne syyt kuulemma on oikeasti olemassa ja todellisia. Tässä vaiheessa tunnistin propagandan purreen myös häneen, mikä oli todella outo tunne, koska milloinkaan en ole hänestä tuollaista havainnut aiemmin. Hän kertoi myös, että veljensä oli ollut osoittamassa Moskovassa kahtena päivänä mieltä ja halusi kertoa, että Venäjällä kyllä osoitetaan paljon mieltä ja ihmiset ovat sotaa vastaan. Tämä veli oli joutunut putkaan ja toki tästä kuultuaan kaikki olivat hänestä huolissaan, koska Venäjällä putkassa voi tapahtua pahoja asioita. Puhuttiin mielenosoittamisen vaikudesta ja siitä miten ne ovat aika hyödyttömiä, koska mielenosoittajat siivotaan vartissa putkaan. Siitäkin puhuttiin, että miten vaikea Venäjällä on kertoa vaikkapa oma mielipide tästäkin asiasta ja hän sanoi suoraan, ettei uskaltaisi käydä tällaista keskustelua Venäjällä. Hän sanoi katsovansa uutisia joka suunnalta, jotta saisi hyvän kuvan kokonaisuudesta, mutta ei osaa kunnolla englantia, joten seuraa melkeinpä Suomen ja Venäjän uutisia pelkästään. Sitten hän mainitsi taas jotain, mikä pääsi vähän yllättämään. Hän siis ihmetteli nyt, että miten niistä mielenosoituksista ei näytetä tai kerrota mitään Venäjän televisiossa tai uutisissa. Mainitsi kyllä, että hän tietää miten uutiset ovat puolueellisia, mutta selkeästi hänellä ei ollut kunnolla tietoa miten suuri osuus niistä uutisista oikeasti on propagandaa. Ja tämä varmaan johtuu pitkälti siitä, ettei hän osaa lukea esim. englanniksi uutisia. Koin tarpeelliseksi kertoa hänelle, ettei täällä tavallisia Venäjän kansalaisia pidetä syyllisinä, vaikka puheissa ehkä välillä puhutaan isosta pahasta Venäjästä, vaan tiedetään, että ne syylliset on siellä korkealla johdossa.

Oli kyllä surrealistiset tunteet, kun kävelin ulos. Tämä parturi selkeästi vähän halusi uskoa, että Venäjässä on enemmän syyllistä kuin paikallinen media antaa ymmärtää. Hän selkeästi epäili hieman, sitä median puolueellisuutta, mutta sitten ei kuitenkaan tuntunut ihan täysin voivan kutsua sitä täydeksi propagandaksi. Ihmeellistä miten syvässä ne uskomukset voivat olla, kun sitä aivopesua on päästy toteuttamaan lapsesta asti! Muistaakseni hän sanoi asuneensa 16 vuotta Suomessa, mutta sekään ei ole näköjään täysin riittänyt...
Kyllä ne aivan normaalit venäläiset ovat tähän syyllisiä - heidän tehtävänsä on vaihtaa hallituksensa, kun se menee hyökkäämään toiseen maahan. Myös parturisi on väärässä paikassa, kun ei ole osoittamassa mieltään Moskovassa.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 419
Mielenkiintoisia tuloksia.
Nuo vastaan olleet valtiot olivat arvattavissa, mutta kun sellaiset Venäjän vanhat kumppanimaat kuten Vietnam, Kuuba, Armenia ja Nicaragua eivät halunneet puoltaa Venäjän toimia (äänestivät tyhjää) oli aikamoinen yllätys.
 
Liittynyt
13.12.2018
Viestejä
59
Ystäväni on asunut täällä koko kouluikänsä, ja sen jälkeen, 7 vuotta 80-luvulla NL, sitten täällä. Propaganda uponnut 100%. Veti herneet nenään viime viikolla aiheesta. Minä olen kuulemma se jolla on sodan traumat, ymmärsi tämän aikoinaan jo ala-asteella.
Epäilen että venäläisillä ne on NL hajoamisesta, minähän synnyin noin 40 vuotta sodan päättymisen jälkeen. Tää on ihan valtava aivopesu, tuokin fiksu ukko ns. insinööri.
Ihan sama juttu 25v täällä asuneen venäläisen kaverin kanssa.
Maisterismiehiä, joka 20-vuotiaana muutti pois venäjältä. Suomalaisessa firmassa töissä, puhuu hyvin suomea, mutta silti vieläkin pesunkestävä ryssä - ja putin-fani henkeen & vereen.

Eli ei noita kommunismin (yms) valuvikoja niin vaan korjata.
 

hoffmann

ich komme
NOSTO
Liittynyt
04.01.2017
Viestejä
976
... Joten kyl mä uskon, että Kiinalla on aito halu laittaa kapuloita Venäjän rattaisiin, kuitenkin heikko Venäjä on myös se, mitä Kiina toivoo.
Tästä herääkin aika mielenkiintoisia skenaarioita.

Jos (siis tosi iso 'JOS') Venäjä kokisi tässä sodassa tappion ja joutuisi poistumaan Ukrainan maaperältä. Sehän tarkoittaisi että Venäjän sotavoimat (mies/kalusto) olisivat kärsineet oletetusti mittavat tappiot. Putte olisi tavalla tai toisella neutraloitu (tai neutraloinut itsensä, miten vaan), kenraalikuntaa ja lähipiiriä saataisiin syytteeseen sotarikoksista. Jos ei Venäjä ajautuisi täyteen kaaokseen niin ainakin jäisi hyvin haavoittuvaan tilaan. Voisiko silloin Kiina (tai miksei muutkin rajanaapurit) käyttää tilaisuutta häikäilemättömästi hyväkseen ja alkaa siirtelemään rajapyykkejä? Ehkä ei kuitenkaan, eiköhän armeijan joukkoja riitä itäisellekin rajalle, mutta onko se enää muiden silmissä uskottava puolustus. Jäisivätkö esim. ydinaseet edelleen Venäjälle? Tässä on jo niin monta 'jossia' ja 'muttaa' että mahdoton ennustaa mitä siitä seuraisi.
 
Liittynyt
30.09.2017
Viestejä
986
Laittaisin edelleen jäitä hattuun ydinaseiden käytön suhteen ja samoin Venäjän hyökkäyksestä Suomeen. Jos lukee liikaa livefiidejä tai vaikka täällä hakkaa F5:sta koko päivän, sitä voi mennä hyvin äkkiä pessimistiseksi ja vaikuttaa pian mielenterveyteen. Sitä myös tuppaa silloin etsimään uutisia/vihjeitä/tarinoita omaa maailmankuvaa pönkittääkseen ja tulla entistä pessimistisemmäksi.

Itse en todellakaan ole mikään asiantuntija, mutta jos nyt mennään sitten vaikka arvauksella:

Yhdysvalloilla ja briteillä tuntui olevan viikkokausia ennen hyökkäystä tiedustelutietoja Venäjän aikeista. Mikäli vastaavia viitteitä olisi nyt Suomesta, haluaisin ainakin uskoa, että olisivat niistä puolustusvoimille vinkanneet, vaikka eivät olisikaan niitä kovaan ääneen mediassa julistaneet. Tämän myös näkisi kenties Suomessa jonkinlaisina vihjeinä valmiustason noston kanssa ja puolustusvoimien varautumisena. Mielestäni tällaisesta ei ole ollut viitteitä. Viitteitä ei ole myöskään ollut siitä, että rajan takana kasattaisiin rautaa rajalle.

Uutisten perusteella on myös puhuttu, että Venäjän toiminnallisista joukoista jopa puolet olisi sidottu tällä hetkellä Ukrainaan, joten tuskin aloittavat nyt hetimmiten uusia sotia, elleivät uskaltaa jättää joitakin rajoja valvomatta.

Käsitykseni mukaan Ukrainan operaatiota on alustettu omille kansalaisillekin jo tietyssä mielessä useamman vuoden ajan, joten ihan nurkan takaa tämä ei tullut ja nyt jälkikäteen se voidaan nähdä. Mielestäni pahimmat mustamaalaamiset on Suomen osalta jääneet tekemättä. Ei toki estä homman eskaloitumista nopeastikin, mutta ihan nyt vaikka sitten kuriositeettina.

Sodan laajentaminen Suomeen tai johonkin Nato-maahan eskaloisi tilannetta todella huomattavasti, sitoisi Venäjän joukkoja maantieteellisesti hyvin laajalle ja vieläpä kahta hyvin tarmokasta vastustajaa vastaan. Siinä pedattaisiin melko varmaa tappiota.

Ydinaseista en jaksa kovin syväanalyysiä tehdä kuin, että asiaa varmasti seurataan vanhalla rutiinilla hyvin tarkasti ja minkäänlaiset viitteet homman eskalaatioon ei jäisi huomaamatta. Rajoitettukin ydinaseisku vaikka Ukrainaan olisi niin vakava ja kauaskantoinen juttu, että Venäjä lähes varmasti menettäisi Kiinan, Intian ja varmaan jopa Brasiliankin tuen siinä vaiheessa, kun homma olisi aivan todella hälyttävän kriittinen.

Jos nyt lähdetään siitä venäläisestä ajattelusta liikkeelle, että muut maat haluavat heidä ahdistella ja jyrätä, niin omatoimiset ydinaseiskut eivät kovin hyvin tähän agendaan sovi, vaan todennäköisemmin takaisi oman tuhon. Kyllä nyt helvetti sentään tämä siellä Venäjällä tiedetään ja on tiedetty ydinaseiden alusta saakka. Lähellä on käyty, mutta silti tajuttu, että ei helvetti.
 

Vision

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 469
Tässä Iltalehden tuore artikkeli eiliseltä mikä mm. hieman avaa ydinasesalkun käytäntöä Venäjällä.

Salkku kulkee mukana
Vladimir Putinin mukana kulkee aina turvallisuusviranomaisen kantama musta ydinasesalkku – Cheget. Se saa nimensä vuoresta Kaukasuksella. Järjestelmä on tiettävästi edelleen pitkälti sellainen miksi Neuvostoliitto sen loi kylmän sodan aikaan 1980-luvulla.

Oikeastaan salkkuja on kolme. Presidentillä on yksi, toinen on puolustusministerillä (Sergei Shoigu) ja kolmas Venäjän asevoimien pääesikunnan päälliköllä (Valeri Gerasimov).

Vastoin monien mielikuvaa, Putinin salkku ei sisällä nappia. Kaikkiin kolmeen salkkuun on syötettävä laukaisukoodit. Kavkaz.koodi, eli Kaukasus-koodi, päästää salkun haltijan yhteyteen Venäjän muiden viranomaisten kanssa.

Kaikkinensa salkut ovat osa Kazbek-järjestelmää. Siis ydinaseiden komento- ja hallintajärjestelmää. Myös Kazbek on vuori Kaukasuksella.

Neuvostoliiton vuonna 1985 luoma vastaiskujärjestelmä Perimeter on sekin tiettävästi yhä toiminnassa. Sen tarkoitus on laukaista Venäjän ydinaseet kostona siinä tapauksessa, että maahan on kohdistunut ydinisku.

Perimeter seuraa ohjusliikennettä ja ydinräjähdyksiä. Jos se havaitsee hyökkäyksen, järjestelmä ottaa yhteyttä ydinsalkkuihin ja -bunkkereihin. Mikäli se ei saa vastausta, ”kuollut käsi” laukaisee automaattisesti kostoiskun.

New York Times on käyttänyt järjestelmästä nimeä ”tuomiopäivän ase” vuonna 1993.

 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 419
Tässä Iltalehden tuore artikkeli eiliseltä mikä mm. hieman avaa ydinasesalkun käytäntöä Venäjällä.

Salkku kulkee mukana
Vladimir Putinin mukana kulkee aina turvallisuusviranomaisen kantama musta ydinasesalkku – Cheget. Se saa nimensä vuoresta Kaukasuksella. Järjestelmä on tiettävästi edelleen pitkälti sellainen miksi Neuvostoliitto sen loi kylmän sodan aikaan 1980-luvulla.

Oikeastaan salkkuja on kolme. Presidentillä on yksi, toinen on puolustusministerillä (Sergei Shoigu) ja kolmas Venäjän asevoimien pääesikunnan päälliköllä (Valeri Gerasimov).

Vastoin monien mielikuvaa, Putinin salkku ei sisällä nappia. Kaikkiin kolmeen salkkuun on syötettävä laukaisukoodit. Kavkaz.koodi, eli Kaukasus-koodi, päästää salkun haltijan yhteyteen Venäjän muiden viranomaisten kanssa.

Kaikkinensa salkut ovat osa Kazbek-järjestelmää. Siis ydinaseiden komento- ja hallintajärjestelmää. Myös Kazbek on vuori Kaukasuksella.

Neuvostoliiton vuonna 1985 luoma vastaiskujärjestelmä Perimeter on sekin tiettävästi yhä toiminnassa. Sen tarkoitus on laukaista Venäjän ydinaseet kostona siinä tapauksessa, että maahan on kohdistunut ydinisku.

Perimeter seuraa ohjusliikennettä ja ydinräjähdyksiä. Jos se havaitsee hyökkäyksen, järjestelmä ottaa yhteyttä ydinsalkkuihin ja -bunkkereihin. Mikäli se ei saa vastausta, ”kuollut käsi” laukaisee automaattisesti kostoiskun.

New York Times on käyttänyt järjestelmästä nimeä ”tuomiopäivän ase” vuonna 1993.

Tuota... tuohan on aivan kuin suoraan Terminaattorin Skynet.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
622
Raketinheittimen rypäleammuksien käyttö ei lopu. Eilen oli kuva räjähtämättömästä ammuksesta. Nyt samanlainen jonkun takapihalla. Tuo on kuin iso käsikranaatti. Löytyneet eivät ole pahimpia, vaan ne pensaiden alle ja muihin piiloihin jääneet. Kuukausia myöhemmin voi mennä lapsi leikkimään tai koira nuuskimaan. Jos sota joskus päättyy, isoja alueita joudutaan tutkimaan ja haravoimaan todella tarkasti.
Mutta onneksi meillä on sentään ottawan sopimus. Ettei nyt vaan aseteltuja jalkaväkimiinoja laiteltas... :hmm:
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 893
Venäläisten RT propagandakanava oli kadonnut ainakin Astra 19E satelliitista. Se on Euroopan toiseksi katsotuin tv-satelliitti. Päivällä vielä toimi, mutta nyt antaa vain mustaa ruutua.
 
Liittynyt
06.09.2017
Viestejä
736
Se tarkoittaa konkreettisesti sitä, että noin 3% maailman maista on samaa mieltä Venäjän kanssa, että kyseessä on tosiaan "rauhanturvaoperaatio". Loppujen mielestä ei taida olla.
Juu siis tuon toki, mutta ei mahdollista mitään muuta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 848
Juu siis tuon toki, mutta ei mahdollista mitään muuta.
Eipä tietenkään. Se on lähinnä julkinen paheksunta ainoalla foorumilla, joka käytännössä kattaa kaikki maailman maat. Mutta maa, joka ei kunnioita toisten maiden suvereniteettia ei toki kunnioita mitään muutakaan.
 
Liittynyt
17.10.2020
Viestejä
286
Laittaisin edelleen jäitä hattuun ydinaseiden käytön suhteen ja samoin Venäjän hyökkäyksestä Suomeen. Jos lukee liikaa livefiidejä tai vaikka täällä hakkaa F5:sta koko päivän, sitä voi mennä hyvin äkkiä pessimistiseksi ja vaikuttaa pian mielenterveyteen. Sitä myös tuppaa silloin etsimään uutisia/vihjeitä/tarinoita omaa maailmankuvaa pönkittääkseen ja tulla entistä pessimistisemmäksi.

Itse en todellakaan ole mikään asiantuntija, mutta jos nyt mennään sitten vaikka arvauksella:

Yhdysvalloilla ja briteillä tuntui olevan viikkokausia ennen hyökkäystä tiedustelutietoja Venäjän aikeista. Mikäli vastaavia viitteitä olisi nyt Suomesta, haluaisin ainakin uskoa, että olisivat niistä puolustusvoimille vinkanneet, vaikka eivät olisikaan niitä kovaan ääneen mediassa julistaneet. Tämän myös näkisi kenties Suomessa jonkinlaisina vihjeinä valmiustason noston kanssa ja puolustusvoimien varautumisena. Mielestäni tällaisesta ei ole ollut viitteitä. Viitteitä ei ole myöskään ollut siitä, että rajan takana kasattaisiin rautaa rajalle.

Uutisten perusteella on myös puhuttu, että Venäjän toiminnallisista joukoista jopa puolet olisi sidottu tällä hetkellä Ukrainaan, joten tuskin aloittavat nyt hetimmiten uusia sotia, elleivät uskaltaa jättää joitakin rajoja valvomatta.

Käsitykseni mukaan Ukrainan operaatiota on alustettu omille kansalaisillekin jo tietyssä mielessä useamman vuoden ajan, joten ihan nurkan takaa tämä ei tullut ja nyt jälkikäteen se voidaan nähdä. Mielestäni pahimmat mustamaalaamiset on Suomen osalta jääneet tekemättä. Ei toki estä homman eskaloitumista nopeastikin, mutta ihan nyt vaikka sitten kuriositeettina.

Sodan laajentaminen Suomeen tai johonkin Nato-maahan eskaloisi tilannetta todella huomattavasti, sitoisi Venäjän joukkoja maantieteellisesti hyvin laajalle ja vieläpä kahta hyvin tarmokasta vastustajaa vastaan. Siinä pedattaisiin melko varmaa tappiota.

Ydinaseista en jaksa kovin syväanalyysiä tehdä kuin, että asiaa varmasti seurataan vanhalla rutiinilla hyvin tarkasti ja minkäänlaiset viitteet homman eskalaatioon ei jäisi huomaamatta. Rajoitettukin ydinaseisku vaikka Ukrainaan olisi niin vakava ja kauaskantoinen juttu, että Venäjä lähes varmasti menettäisi Kiinan, Intian ja varmaan jopa Brasiliankin tuen siinä vaiheessa, kun homma olisi aivan todella hälyttävän kriittinen.

Jos nyt lähdetään siitä venäläisestä ajattelusta liikkeelle, että muut maat haluavat heidä ahdistella ja jyrätä, niin omatoimiset ydinaseiskut eivät kovin hyvin tähän agendaan sovi, vaan todennäköisemmin takaisi oman tuhon. Kyllä nyt helvetti sentään tämä siellä Venäjällä tiedetään ja on tiedetty ydinaseiden alusta saakka. Lähellä on käyty, mutta silti tajuttu, että ei helvetti.
Näin, jäitä hattuun. Ydinaseen käytöstä on Venäjälle paljon negatiivisia seurauksia, mutta mitkä olisi ne positiiviset? Putin on varmasti kostonhaluinen tyyppi, mutta mikä se seuraava siirto ydinshakissa sitten olisi, missä hyöty hyökkääjälle? Vaikka valehtelee kaikesta ja hyökkää oikeudetta, niin joku tavoite touhussa on, geopoliittinen hyötyaspekti.

Suomeen hyökkäämisestä: Ukrainassa menee päin persettä, koko länsi yhdistetty Ukrainan taakse, mitä teen seuraavaksi? No nythän meillä on tuhannen taalan paikka avata toinen rintama tuhannen kilometrin päässä! Loistava veto? Ukrainassa tavoite on omalla logiikallaan järkevä, toteutus… normalna?

Eikö ne myös jostain kuolan suunnalta rahdannut jonkun isomman yksikön Ukrainaan taannoin? Logistik.
 

Sally_Spectra

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
07.06.2021
Viestejä
2 367
Kyllä ne aivan normaalit venäläiset ovat tähän syyllisiä - heidän tehtävänsä on vaihtaa hallituksensa, kun se menee hyökkäämään toiseen maahan. Myös parturisi on väärässä paikassa, kun ei ole osoittamassa mieltään Moskovassa.
Kannattaa sivistää itseään väkivaltaisista diktatuureista. Suomesta tietokoneen vierestä on helppo huudella, kun ei tarvitse ikinä tehdä valintoja, jotka todennäköisesti johtaa kuolemaan tai siperiaan vankilaan.
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
1 599
Meinaakohan OP pitää Hartwall areenan omistajien tilit? Jos kaikki pankit potkisi venäläisten firmojen tilit pois niin hankala olisi niitä pyörittää. Teboil kävisi muovipussilla hakemassa rahat bensa-automaateiltaan ja veisi ne Nesteen konttorille? Niin ja mitkään kortit ei toimisi. Toivotaan että pankit kantavat kortensa kekoon.
 
Liittynyt
28.05.2019
Viestejä
1 586
Mutta onneksi meillä on sentään ottawan sopimus. Ettei nyt vaan aseteltuja jalkaväkimiinoja laiteltas... :hmm:

Näyttäis siltä, että kansalaiset ovat asiasta eri mieltä ja Ottawan-sopparista pitäisi irtautua.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 946
Kannattaa sivistää itseään väkivaltaisista diktatuureista. Suomesta tietokoneen vierestä on helppo huudella, kun ei tarvitse ikinä tehdä valintoja, jotka todennäköisesti johtaa kuolemaan tai siperiaan vankilaan.
Väkivaltainen diktatuuri kaatuu, kun riittävän moni päättää kaataa sen. Ne, jotka eivät näin tee, ovat syyllisiä.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
158
En nyt löytänyt googlen sivuilta alkuperäistä kommenttia, mutta ovat nyt blokanneet Venäjän alueella google maps arviointien luomista, kuvien ja videoiden lisäämisessä.

FM2aluwXwAkbf6O.png
 
Liittynyt
19.02.2019
Viestejä
134
Venäläisten RT propagandakanava oli kadonnut ainakin Astra 19E satelliitista. Se on Euroopan toiseksi katsotuin tv-satelliitti. Päivällä vielä toimi, mutta nyt antaa vain mustaa ruutua.
Tämä johtunee tästä:
Operaattoreita on ruvetu velvoittamaan blokkaamaan propaganda toimiin osallistuvia venäläisiä tiedotusvälineitä.

Muutama nosto.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
649
Näin, jäitä hattuun. Ydinaseen käytöstä on Venäjälle paljon negatiivisia seurauksia, mutta mitkä olisi ne positiiviset? Putin on varmasti kostonhaluinen tyyppi, mutta mikä se seuraava siirto ydinshakissa sitten olisi, missä hyöty hyökkääjälle? Vaikka valehtelee kaikesta ja hyökkää oikeudetta, niin joku tavoite touhussa on, geopoliittinen hyötyaspekti.

Suomeen hyökkäämisestä: Ukrainassa menee päin persettä, koko länsi yhdistetty Ukrainan taakse, mitä teen seuraavaksi? No nythän meillä on tuhannen taalan paikka avata toinen rintama tuhannen kilometrin päässä! Loistava veto? Ukrainassa tavoite on omalla logiikallaan järkevä, toteutus… normalna?

Eikö ne myös jostain kuolan suunnalta rahdannut jonkun isomman yksikön Ukrainaan taannoin? Logistik.
Jos kysytään toisin päin, niin miksi tämän jälkeen yksikään valtio pelkäisi Venäjän ydinaseita, jos niitä ei tarpeen vaatiessa käytetä?

Pelkkä suden huutaminen alkaa aika nopeasti mennä kuuroille korville.
 

viskiritari

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
15.04.2017
Viestejä
523
Mikäköhän juttu tää nyt on:



EDIT: varmaankin viitataan siihen viimeviikkoiseen Venäjän ulkoministeriön "vasta-askel"-kommenttiin liittyen Nato-jäsenyyteen.
 
Viimeksi muokattu:

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 419
EA poistaa Venäjän maajoukkueen ja Venäjän kansalliset joukkueet Fifa 22 -pelistä.


Lisäksi, Norwichin ex-valmentaja Daniel Farke jättää venäläisen valioliigan Krasnodar -joukkueen ennen ensimmäistäkään peliä (joka olisi ollut Lokomotiv Moskovaa vastaan - jonka saksalainen valmentaja Markus Gisdol jätti tehtävänsä tiistaina).
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
540
Meinaakohan OP pitää Hartwall areenan omistajien tilit? Jos kaikki pankit potkisi venäläisten firmojen tilit pois niin hankala olisi niitä pyörittää. Teboil kävisi muovipussilla hakemassa rahat bensa-automaateiltaan ja veisi ne Nesteen konttorille? Niin ja mitkään kortit ei toimisi. Toivotaan että pankit kantavat kortensa kekoon.
Ooh... Pitäisköhän soittaa "omaan" OP-pankkiin ja kysyä mitä aikovat tehdä asialle... Kyllä niitä muitakin pankkeja on joille raha kelpaisi...
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 468
Näillä on millä mällätä ja hienoa, että sitä varallisuutta käytetään juurikin noin. Tuo sama suku oli muuten yksi Louhimiehen Tuntemattoman rahoittajista.
Muistuttaisin tähän vielä, että Ukrainan keskuspankki ottaa vastaan lahjoituksia myöskin yksityisiltä ihmisiltä taistelujoukkojen tukemiseen. Linkki tässä:

NBU Opens Special Account to Raise Funds for Ukraine’s Armed Forces

;)

Venäjä nyt pyytänyt pääsyä sota-aluksille Bosborinsalmen läpi ja Turkki evännyt. Pitäisi ilmeisesti päästä Odessaa valtaamaan. Nähdäänkö seuraavaksi että vetävät väkisin läpi?
Turkki tosin todistetusti saattaa avata ihan tulenkin alueelleen tulevaa Venäjän rautaa kohti. Joten ei varmaan kannattaisi kokeilla.
 
Liittynyt
17.10.2020
Viestejä
286
Jaa sittenhän noi oli maanpettureita tulee pitkä vankeustuomio elinkautinen jos ovat tappaneet jonkun. Ei noilla edes ole mitään sotavankiasemaa kun ovat taistelleet omaa maatansa vastaan. Tietty tuomiota voi lieventää huomattavasti jos ovat vain antautuneet tekemättä mitään sotatoimia. Sinällään Venäjähän tuossa noi sinne rintamalle kuitenkin huijasi separatisti alueetkin on Venäjän pyörittämiä ihan täysin.
Sen verran voi puolustella että reppanat on voineet asua kolmessa(?) maassa elämänsä aikana ja silti koko ajan samassa kaupungissa. Jos koko suku ja elämä on siellä niin 2014 ei välttämättä ehtinyt funtsia hirveän pitkään pitäiskö karata pois separatistialueelta kun on ns. epäselvä tilanne. Ilmeisesti nyt noilla alueilla napataan vapaaehtoisia kadulta, vaikka olisi jotkut poikkeuspaperit työn takia. Että siinä mielessä eliittipedagogikaartin maanpetoksellinen toiminta ei ole välttämättä ole ollut kovin suunniteltua tai tavoitteellista, ovat vain jääneet jalkoihin kriisissä alunperinkin.
 

iGMAS

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
307
Aika kiinostava video joka kertoo ehkä miksi ollan tässä tilanteessa.



Eli TLDR. USA ulkopolitiika on kussu monta vuotta
 

KpaL

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
457
Muistuttaisin tähän vielä, että Ukrainan keskuspankki ottaa vastaan lahjoituksia myöskin yksityisiltä ihmisiltä taistelujoukkojen tukemiseen. Linkki tässä:

NBU Opens Special Account to Raise Funds for Ukraine’s Armed Forces

;)



Turkki tosin todistetusti saattaa avata ihan tulenkin alueelleen tulevaa Venäjän rautaa kohti. Joten ei varmaan kannattaisi kokeilla.
Onkohan kukaan kehdannu kertoa Putlerille tästä Turkin suoraselkäisyydestä. :) ”Mein fuhrer…”
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 657
Jos kysytään toisin päin, niin miksi tämän jälkeen yksikään valtio pelkäisi Venäjän ydinaseita, jos niitä ei tarpeen vaatiessa käytetä?

Pelkkä suden huutaminen alkaa aika nopeasti mennä kuuroille korville.
Eiköhän ne niitä käyttäisi jos joku maa tuonne tunkeutuisi tai tai tekisi iskun tms. Pikkusen valoja päälle, kiitos.
 

P.Dunphy

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
25.01.2022
Viestejä
21
Alueella on tarkoitus keskustella ketjun aiheesta, ei kanssakeskustelijoista. Henkilökohtaiset loukkaukset ja hyökkäykset toista keskustelijaa kohtaan ovat ankarasti kielletty
Nyt kun on seurannut tätä keskustelua, niin samat pessimistit täälläkin kun aiempina vuosina Koronatopicissa. Pelkoa lietsotaan ja maailmanloppua taas huudellaan. Eiköhän tämä kahina lopu ennen vappua, ja viimeistään juhannuksena ollaan unohdettu koko asia sekä NATO-keskustelu loppuu.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 468
Aika kiinostava video joka kertoo ehkä miksi ollan tässä tilanteessa.



Eli TLDR. USA ulkopolitiika on kussu monta vuotta
Miksi tätä samaa ulostetta postataan tänne joka päivä? Ja kuinka Putler-trolli täytyy olla, että sitä postailee? :hmm:

Tässä tilanteessa ollaan tasan tarkkaan siksi, ettei pikku-Putler voinut hyväksyä fantasiansa uudesta Neuvosto/Venäjän imperiumista murenevan, kun Ukraina halusikin kuulua länteen eikä ryhtyä Putlerin vasalliksi. Siksi tässä tilanteessa ollaan.
 
Liittynyt
17.10.2020
Viestejä
286
Jos kysytään toisin päin, niin miksi tämän jälkeen yksikään valtio pelkäisi Venäjän ydinaseita, jos niitä ei tarpeen vaatiessa käytetä?

Pelkkä suden huutaminen alkaa aika nopeasti mennä kuuroille korville.
Koska sillä on ne pommit, et voi tietää, siksi niitä ei ole käytetty kuin kerran. Kuka katsoo bluffin, kun jenkit huomaavat että siilojen ovet aukeaa hitaasti ja sukellusveneissä alkaa tapahtua. Viimeistään siinä vaiheessa Venäjälle tarjotaan jotain. Yllätysisku Kiovaan? Mikä siinä on palkinto?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
649
Eiköhän ne niitä käyttäisi jos joku maa tuonne tunkeutuisi tai tai tekisi iskun tms. Pikkusen valoja päälle, kiitos.
Tunkeutuisi Ukrainaan?

Valoja kyllä saa laitella itsekin päälle, jos kuvittelee ettei ydinaseita ole tarkoitettu kuin pelkäksi pelotteeksi.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 197
Turkki tosin todistetusti saattaa avata ihan tulenkin alueelleen tulevaa Venäjän rautaa kohti. Joten ei varmaan kannattaisi kokeilla.
Venäläiset varmaan tietää, että jos niille alkaa rähisemään niin Turkki paukuttaa niiden laivat upoksiin ihan samalla tavalla kuin se tiputti niiden hävittäjän joka eksyi rajan väärälle puolelle. Ja laittaa perässä laskun merialueen siivouksesta romuraudasta…
 

iGMAS

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
307
Miksi tätä samaa ulostetta postataan tänne joka päivä? Ja kuinka Putler-trolli täytyy olla, että sitä postailee? :hmm:

Tässä tilanteessa ollaan tasan tarkkaan siksi, ettei pikku-Putler voinut hyväksyä fantasiansa uudesta Neuvosto/Venäjän imperiumista murenevan, kun Ukraina halusikin kuulua länteen eikä ryhtyä Putlerin vasalliksi. Siksi tässä tilanteessa ollaan.
Miksi tämän on uloste? Siksi kun se ei ole sinun ajoitusmaailman/agendan mukainen?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
649
Koska sillä on ne pommit, et voi tietää, siksi niitä ei ole käytetty kuin kerran. Kuka katsoo bluffin, kun jenkit huomaavat että siilojen ovet aukeaa hitaasti ja sukellusveneissä alkaa tapahtua. Viimeistään siinä vaiheessa Venäjälle tarjotaan jotain. Yllätysisku Kiovaan? Mikä siinä on palkinto?
Pitäisikö siis uskoa, että todennäköisempää on koko pallon räjäyttäminen länsimaiden toimesta, jos Venäjä ampuu ydinaseen Ukrainaan?

Palkintohan on se peloitteen realisointi, mutta tavalla jossa jää vielä pelättävää.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
242 175
Viestejä
4 227 426
Jäsenet
71 183
Uusin jäsen
k_ingman87

Hinta.fi

Ylös Bottom