Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 250
En missään vaiheessa ole väittänytkään että historiassa sotiin on aina ollutkaan perusteita. Eikä sotimisen tavoissakaan aina ole menty ihan moraalin kahva edellä.

Eikä mua kiinnosta pätkääkään vertailla tätä sotaa nyt mihinkään muuhun ja etsiä syyllistä jostain muualta kun Putinista ja sen lähipiiristä.
Sieltähän se syyllinen löytyy. Mutta ihan perusteltua mainita suurvaltojen eturistiriidoista. En tiedä hyökkäisikö USA Meksikoon jos se liittoutuisi Venäjän kanssa ja Venäjä perustaisi sinne tukikohtia. Ainakin vielä kylmän sodan aikaan varmaankin. Tokihan Ukraina ei muutenkaan olisi varmaan vielä kymmeneen(kymmeniin) vuosiin liittynyt natoon. Saa nähdä miten sodan jälkeen käy. Vaikea sitten arvioida liittyikö NATOn laajentuminen oikeasti millään tavalla hyökkäykseen, vai olisiko se vaan ollut tekosyy. Varsinkin, kun venäjä on viime vuosikymmenet kurmoottanut lähinnä niitä naapureitaan, jotka ovat heikkoja. Ei niitä potentiaalisia natomaita, ennen niiden liittymistä.
 
Liittynyt
01.03.2017
Viestejä
639
Onko länsimaissa mielestäsi kunnon sananvapaus? Kyllä täällä aika äkkiä canceloidaan, jos mielipide jotenkin poikkeaa siitä vihervasemmistolaisesta valtavirrasta. Itse en ainakaan koe elämäni maassa, jossa voisi vapaasti olla sitä mieltä mitä on. Tai edes vapaasti keskustella asioista. Onko USA mielestäsi aina jotenkin oikeassa siinä mitä se tekee ajaessaan omia intressejään? Miksi? Suurin osa ihmisistä on lauman mukana kulkevia lampaita, niin lännessä kuin idässäkin, oletko eri mieltä? Miksi?
Täällä Johan Bäckman saa esittää mielipiteensä. Janus Putkonen on kanssa vapaa mies kulkemaan kadulla. En tiedä edustaako Kokoomus vihervasemmistoa, mutta galluppien mukaan on voittamassa vaalit.
Mielipiteitä siitä onko joku oikeassa vai ei saa kaikilla olla, mutta samanarvoisia ne ei ole ilman todisteita.
 
Liittynyt
21.08.2018
Viestejä
1 001
Tuo jännite ei ole päässyt purkautumaan Euroopassa kunnolla, ennen tätä ukrainan sotaa. mutta toki aasiassa ja muualla, missä USA on ajanut etujaan.
Niin edelleen voisitko vastata siihen alkuperäiseen kysymykseen vai tulitko vain paskomaan tätä keskustelua? Kumminkin väitit että USA on aiheuttanut Euroopassa konflikteja. Nyt ois aika vastata sitten että mitä konflikteja.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
625
Onko länsimaissa mielestäsi kunnon sananvapaus? Kyllä täällä aika äkkiä canceloidaan, jos mielipide jotenkin poikkeaa siitä vihervasemmistolaisesta valtavirrasta. Itse en ainakaan koe elämäni maassa, jossa voisi vapaasti olla sitä mieltä mitä on. Tai edes vapaasti keskustella asioista. Onko USA mielestäsi aina jotenkin oikeassa siinä mitä se tekee ajaessaan omia intressejään? Miksi? Suurin osa ihmisistä on lauman mukana kulkevia lampaita, niin lännessä kuin idässäkin, oletko eri mieltä? Miksi?
Niin, täällä länsimaissa on tosiaan sellainen kulttuuri, että joku saattaa olla kanssasi eri mieltä. Toki ymmärrettävää on, että jos oppi tulee idästä, niin ei olla totuttu siihen, että joku sanoo vastaan. Se, että joku on kanssasi eri mieltä, ei tarkoita sitä, että sinun sananvapauttasi rajoitettaisiin.

Tuossa Joe Roganin haastateltavana on koomikko. Jokaisella on toki oikeus mielipiteeseensä, mutta en pidä häntä yhtään minkäänlaisena asiantuntijana koskien Venäjää tai Ukrainan tilannetta. Nollapostaus siis.
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
2 015
Ehkäpä se johtuu siitä, että kuljet mielipiteissäsi valtavirtaa? Kollektivistisessa ilmapiirissä nimenomaan uhrataan se yksilö, joka on eri mieltä, se "vastarannan kiiski", muut saavat olla rauhassa.
Mulla on vaikka kuinka paljon mielipiteitä joista ihmisiä on "canceloitu" ja joita ei voi huudella kovaan ääneen Twitterissä tai kadulla. Jostain kumman syystä pystyn kuitenkin keskustelemaan niistä. Aina ihmettelen että miten voi niin totaalisesti puuttua perustason diplomaattinen osaaminen ja keskustelutaidot että joutuu canceloiduksi.

Pelkkää ruikutusta turhaa uhriutumista. Kaikilla on täällä mahdollisuus sanoa mitä haluavat. Se että huutelee Twitterissä tai työpaikalla jotain "hauskaa" ja sen jälkeen joutuu ongelmiin on täysin henkilökohtaisen tason ongelma.

Edit: pahoittelen offtopiccia ja lopetan tähän.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 306
Tuo jännite ei ole päässyt purkautumaan Euroopassa kunnolla, ennen tätä ukrainan sotaa. mutta toki aasiassa ja muualla, missä USA on ajanut etujaan.
Miksi spinnaat ajatuksen asiasta niin päin että USA on paha ja venäjä taistelee pahuutta vastaan?

Ukrainahan tässä sen päätöksen on tehnyt, he ovat kokeneet elämän neuvostoliiton osana ja nyt valitsivat nyt kaverikseen lännen. Jos valinta olisi ollut huono tai lännen pakottama niin ukrainahan olisi voinut kääntyä venäjän puoleen pyytääkseen apua.

Mutta täysin toisinpäin meni. Ukraina varjelee omaa etuaan mihin se on itsenäisenä valtiona täysin oikeutettu.
 

MkH

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
385

Joe Roganin tekemässä haastattelussa samaa näkökulmaa kuin Petersonilla: Lännessä on uskottu USA:n ja lännen narratiivi siitä, että Putin on mielipuoli, joka vallanhalusta ja imperiuminsa laajentumisen takia hyökkäsi Ukrainaan.
Ei mielipuoli, mutta vanhentuva ja vallasta sokeutunut diktaattori, joka halusi rakentaa Leninin veroisen perinnön.

Jossakin tilastossa Suomi oli aivan kärjessä Euroopan maista siinä, kuinka yksipuolisesti se on tämän propagandan omaksunut, varmaan historiastaan johtuen. Täällä ei ymmärretä, että propagandaa on molemmissa leireissä.
Suomi on kärjessä Euroopan maista realistisessa suhtautumisessa Venäjään. Siinä olet oikeassa, että nimenomaan tuo vuosisatojen historia Venäjän jatkuvan sorron kohteena on meidät siihen opettanut.

1664962355442.png


Todellisuudessa Venäjä on osaltaan provosoitu lännen ja eritysiesti USA:n osalta sotaan yrittämällä aktiivisesti kääntää Ukraina lännen puolelle toimimalla samalla Venäjän intressejä vastaan. Maassa on tehty pitkään aktiivisesti työtä ja tungettu sinne rahaa lännen taholta, jotta on saatu viimein länsimielinen johto valtaan.
Ukrainan intressit eivät ole Venäjän intressejä. Venäjällä on ollut kaikki edellytykset nousta maailman johtavaksi talousmahdiksi: loputtomasti energiaa, viljelysmaata, metsiä, arvometalleja, sekä myös henkistä pääomaa, mutta ovat vuosikymmenestä toiseen onnistuneet ...ryssimään tilanteensa surkean sisäpolitiikan avulla ja asiat menevät edelleen huonompaan suuntaan tunti tunnilta. Sormi osoittaa kuitenkin maan ulkopuolelle, vaikka ongelmat ja ratkaisut löytyvät sisältä. Ja mitä Ukrainan johtoon tulee, niin Venäjän nukkehan siellä keikkui vallassa niin kauan, kunnes ukrainalaiset kyllästyivät tilanteeseen.

USA olisi jopa kieltänyt sodan alussa rauhansopimuksen, jossa ehtoina se, että Ukraina ei liity natoon. USA siis sumeilematta ajaa omaa etuaan Venäjän rajalla. Vaikka sota ei olekaan oikeutettu, kriittistä jonkunlaisen järkevän ratkaisun saamiseen alueelle on kaikkien osapuolten intressien ymmärtäminen, tälläkin foorumilla näkyvä puusilmäisyys johtaa vain siihen, että sodassa mennään tappiin asti, ydinaseita myöten.
Edelleenkään ei ole Venäjän asia, liittyykö Ukraina NATOon vai ei. NATO ei myöskään ole Venäjälle mikään todellinen huolenaihe, vaan juuri tuollainen ulkoinen selitys sisäisiin ongelmiin, joihin aikaisemmin viittasin. Mikäli Venäjä pelkäisi NATOn hyökkäystä, se ei olisi siirtänyt kaikkia joukkojaan NATOn vastaiselta rajaltaan Ukrainaan.

Venäjällä ei ole sodassa enää mitään voitettavaa. He hävisivät sen jo ensimmäisten viiikkojen aikana. Heidän ainoa valinta on, kuinka syvän kuopan haluavat kaivaa. Mitä syvemmälle kaivavat, sitä kauemmin sieltä kestää kavuta pois - ja vaikka sieltä toiselta puolelta Kiina lopulta löytyisikin, eivät hekään halua sotkeutua Venäjän sekoiluun. Sodan Venäjä voisi lopettaa vaikka jo tänään, vetäytymällä omien rajojensa sisäpuolelle. Sillat länteen on poltettu kymmeniksi vuosiksi, mutta sotakorvausten maksamisen kautta voitaisiin tilannetta alkaa kuitenkin jäähdyttämään. Haluaako Venäjä jatkaa sen jälkeen samalla surkealla tiellä, on heidän oma valintansa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 184
No tässähän niitä on tullut, on tärkeää ymmärtää, että kaikki ajaa omia intressejään ja nähdä myös muiden näkökulmasta asioita. Silloin on paremmat mahdollisuudet löytää ongelmiin jonkinlainen kompromissi tai ratkaisu. Jos ei yhtään pyritä ymmärtämään asioita toisten näkökulmista, niin hyvin todennäköisesti mennään vaan tunteella päätyyn asti.
Eli pitäis ymmärtää tässä keississä nyt sitä hyökkääjää ja sitä kun Pikku-putinia alko vituttamaan kun naapurivaltiot länsimaistuu?
Haha. Mä niin toivon että mitään kompromissia ei tule Ukrainan puolelta ikinä vaan Ukraina saa kaiken tarvitsemansa tuen ja Venäjä joutuu olemaan se joka kaipaa sitä vitun kompromissia kun ei muutakaan voi.
 

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 568
Eiköhän tuo Ymmärryksenetsijän näkökulma tullut jo selväksi, mennyt jo täydelliseksi jankkaamiseksi ketjun sisältö. Ei kannata itse ruokkia keskustelua, jonka näkee ketjulle haitalliseksi.

Vastapuolen kanssa eri mielipiteen omaavien kannattaa myös hieman katsoa peiliin, että missä tilanteissa ja miten kannattaa ruveta provosoitumaan tai ruokkimaan keskustelua, joka selvästi vain sotkee ketjun. Siihen tarvitaan aina useampi kuin yksi. Mielipiteitä saa lähtökohtaisesti olla, mutta ne tulevat yhdellä sanomisella selväksi, eikä mihinkään keskusteluun ole pakko ottaa osaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 086
Kapeakatseisuus ja puusilmäisyys aiheuttaa vihaa niitä ihmisiä kohtaan, jotka ajattelevat eri tavalla. Sellaisessa ilmapiirissä maailma on huonompi paikka elää meille kaikille.
Käsittämätöntä lässytystä jolla puolustelet Putinin rikollista toimintaa. Olet täysin väärässä. Fanittamasi Putin ei ansaitse mitään kompromissia Ukrainan suhteen. Putin ei ansaitse mitään muuta kuin täydellisen vetäytymisen Krimistä ja sotarikostuomion. Kaikki viha Putinia ja Venäjän hallintoa kohtaan (huom. ei siis venäläisiä kategorisesti) on ansaittua.

Se, että sä haet jotain helvetin kompromisseja ja asetat Venäjän ja lännen jotenkin samalle tasolle sodan syyllisten etsimisessä kertoo että olet syvällä venäläisessä propagandassa, jota täällä spämmäät. Säälittävää.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 184
Eiköhän tuo näkökulma tullut jo selväksi, mennyt jo täydelliseksi jankkaamiseksi ketjun sisältö. Ei kannata itse ruokkia keskustelua, jonka näkee ketjulle haitalliseksi.

Ja eri mielipiteen omaavien kannattaa myös hieman katsoa peiliin, että missä tilanteissa ja miten kannattaa ruveta provosoitumaan tai ruokkimaan keskustelua, joka selvästi vain sotkee ketjun. Siihen tarvitaan aina useampi kuin yksi. Mielipiteitä saa lähtökohtaiseti olla, mutta ne tulevat yhdellä sanomisella selväksi, eikä mihinkään keskusteluun ole pakko ottaa osaa.
Sori.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 786
Ja eri mielipiteen omaavien kannattaa myös hieman katsoa peiliin, että missä tilanteissa ja miten kannattaa ruveta provosoitumaan tai ruokkimaan keskustelua, joka selvästi vain sotkee ketjun. Siihen tarvitaan aina useampi kuin yksi. Mielipiteitä saa lähtökohtaiseti olla, mutta ne tulevat yhdellä sanomisella selväksi, eikä mihinkään keskusteluun ole pakko ottaa osaa.
Joo mutku toinen voittaa jos se saa viimeisen sanan.
 
Liittynyt
25.02.2019
Viestejä
908
Ukrainalaiset kehuvat Starlink teknologiaa kuin se olisi toisesta galaxista samalla kun Bidenin asentama hallitus kutsuu häntä Venäjän kannattajaksi. Elon kun meni ilmaisemaan mahdollisuuden krimean antamiseen Venäjälle historiallisin perustein mikä on Zelenskyn kieltämä ajatus.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 184
Miksei NATO ole Venäjälle todellinen huolenaihe? Ainakin se itse kokee sen niin. Siinä nimenomaan valtasuhteet kallistuisivat tavalla, jossa USA/NATO saisi alueella sellaisen vipuvarren, että mahdollisessa konfliktitilanteessa Venäjä voitaisiin laittaa polvilleen. Näin Venäjä varmaan arvioi ennen konfliktia. Nyt Venäjä taitaa olla jo niin huonossa jamassa, ettei sillä ole alueela muutenkaan paljoa uskottavuutta, muuten kuin ydinasepelotteen myötä...
Nato on ainoastaan puolustusliitto. Se ei aiheuta huolenaiheita jos ei ole päättänyt yrittää valloittaa muita maita.
 
Liittynyt
24.11.2016
Viestejä
362
Missäköhän kohtaa Ukrainan vastahyökkäys menee?
Kuinkakohan hyvä vauhti ja millainen moraali on Ukrainalla vs Venäläisillä ”puolustajilla”
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 840
Missäköhän kohtaa Ukrainan vastahyökkäys menee?
Kuinkakohan hyvä vauhti ja millainen moraali on Ukrainalla vs Venäläisillä ”puolustajilla”


Tuolta saa kattavan kuvan Tilanteesta.
 
Liittynyt
04.03.2017
Viestejä
229
Miksei NATO ole Venäjälle todellinen huolenaihe? Ainakin se itse kokee sen niin.
Ei koe. Putin ja ylin johto eivät millään tasolla pelkää Natoa tai pidä sitä uhkana koska tietävät että Nato ei koskaan tule tekemään sotilaallista aloitetta suoraan Venäjää vastaan.

Venäjän kansaa sen sijaan hallitaan syöttämällä pelkoa siitä että Nato on olemassa Venäjän tuhoamikseksi ja se voi vyöryä rajojen yli ihan hetkenä minä hyvänsä. Tämä kansaan iskostettu pelko taas antaa Putinille työkalut toteuttaa omia fantasioitaan ilman merkittäviä vastalauseita.
 
Liittynyt
25.02.2021
Viestejä
401
Maailmassa syntyy intressien ristiriitoja monista syistä. Silloin jos valtasuhteet kallistuvat johonkin suuntaan, niin kyllähän se huolenaihetta aiheuttaa alakynteen jääneessä. Nato ei ole mikään hyvisten porukka, kuin tietysti omasta näkökulmastaan. Sen ulkopuolella olevien näköulmasta se taas on uhkaava porukka. Ja, koska Nato on periaatteessa liitto Venäjää vastaan, on sen intresseissä aktiivisesti tehdä työtä Venäjää vastaan monella tavalla, niinkuin Ukrainan keissikin osoittaa.
Nato on edelleen puollustusliitto. Nykyhistorian mukaan vielä todella toimiva sellainen.

Ei ole Amerikan tai Naton vika, että voimasuhteet on muuttuneet viimeisen 50-vuoden aikana. Kommunismi oli kiva idea, mikä ei toiminu.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 577
Ukrainalaiset kehuvat Starlink teknologiaa kuin se olisi toisesta galaxista samalla kun Bidenin asentama hallitus kutsuu häntä Venäjän kannattajaksi. Elon kun meni ilmaisemaan mahdollisuuden krimean antamiseen Venäjälle historiallisin perustein mikä on Zelenskyn kieltämä ajatus.
Missä kutsuu? Siis tämä hallitus (artikkelista)? "Muskin yhtiö on esittänyt yhteyksien avaamisen hyvän tahdon eleenä, mutta mediatietojen mukaan Yhdysvaltain hallitus on maksanut siitä jopa miljoonia dollareita SpaceX:lle."
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 045
Nato on ainoastaan puolustusliitto. Se ei aiheuta huolenaiheita jos ei ole päättänyt yrittää valloittaa muita maita.
Näinhän se menee, Venäjän poliittinen johto kyllä tietää tasan tarkkaan mikä Nato on ja mikä sen tehtävä on, puolustusliittona. Naton vaaralliseksi kärjistely/vääristely on venäläistä sisäpolitiikkaa oman kansan tarpeeseen, jolla pelotellaan ja valellaan yleistä ilmapiiriä hyväksymään lännen "pahuus". Tämänkin konfliktin työkalupakissa se on yksi kremlin valhe Ukrainan valoitukseen, monien muiden joukossa.

Länttä Venäjän sotahaluista syyllistävät tässä tapauksessa ovat joko itse tämän propagandan uhreja, tai tietoisesti pelaavat Putinin pussiin. Näitä somettajia ja kaikkitietäviä putkahtelee nyt esiin sieltä sun täältä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
04.03.2017
Viestejä
229
Venäjän pitäisi siis alistua kohtaloonsa, eli kehityssuuntaan sellaiseksi maaksi, joka joko kuolee tai liittyy osaksi länttä?
Ei. Kuten on jo tuotu esille, Venäjällä on omasta takaa lähes rajattomasti lääniä ja luonnonrikkauksia joten se voisi (tai olisi voinut) halutessaan kehittyä Yhdysvaltojen vertaiseksi talousmahdiksi ilman imperialismia. Mutta jostain syystä maan johto ei halua kehittää itseään vaan on keskittynyt lähinnä rikastamaan oligarkkeja ja kurjistamaan omien ja muiden maiden kansalaisten elämää.

Mutta ainakaan homot ei Venäjällä hypi silmille tai televisioon ängetä neekereitä, se tuntuu riittävän monille.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 431
Venäjän pitäisi siis alistua kohtaloonsa, eli kehityssuuntaan sellaiseksi maaksi, joka joko kuolee tai liittyy osaksi länttä? Nyt taitaa niin käydä joka tapauksessa, Putinin rimpuiluista huolimatta. Kun länsi saa tarpeeksi suuren vallan, niin se voi käytännössä sanella mitä Venäjä voi tai ei voi tehdä. Venäjää pienemmät maat eivät voi tällä hetkellä mitään länttä vastaan, jos länsi päätää jotakin. Vallan yksipuolisuus on tietyllä tapaa huolestuttavaa maailmassa. Jos yksi osapuoli saa paljon valtaa ja korruptoituu, niinkuin nyt voisi lännenkin kohdalla jo argumentoida, ei olekaan enää vastavoimaa, joka voisi tähän jotenkin vastata. Onko "yski maailman järjestys", tai maailman yksinapaisuus sitten kuitenkaan hyvä juttu?
Venäjällä oli kaikki mahdollisuudet kehittyä vahvaksi Euraasian "navaksi", mutta Putin valitsi toisin ja ryssi asiat sillä tavalla, että Venäjä tulee olemaan jatkossa "Euraasian Pohjois-Korea".

Putin ja Venäjä saavat syyttää tästä kohtalostaan vain ja ainoastaan itseään.

Jopa Georgian, Krimin ja Donbassin miehitys, salamurhat ulkomailla ja opposition sortaminen painettiin pitkälti villaisella lännessä, vaikka toki nekin maksoi talouskasvussa Venäjälle aika paljon, mutta nämä ei ollut vielä lopullinen virhe Venäjälle. Se lopullinen virhe tehtiin helmikuussa.

Mutta sä syytät länttä. Jep jep.

No onneksi millään tällä ei ole enää mitään merkitystä, koska Venäjä on tosiaan historiaa. Maa, jolla olisi voinut olla edessään loistava tulevaisuus, mutta nyt edessä on vain kurjuutta. Ja ehkä koko maa romahtaa. Kuten pitäisikin. Venäjällä on paljon erilaisia etnisiä kansallisuuksia, mutta kumma kun sä et niiden "moninapaisuudesta" ole kiinnostunut...

Free Dagestan!
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
991
Putintrolleissa yksi säälittävä puoli on se, että ne edelleen jakavat uskomuksiaan yhtenäisestä "lännestä" ja kieltäytyvät uskomasta tosiasiaa ettei universaalia länsimaan määritelmää edes ole olemassa. Venäjän länsipuolella Japaniin saakka sattuu nyt vain olemaan erilaisia demokraattisia valtioita.

Putlerin retoriikka länsimaista on ihan samaa roskaa mitä Hitlerin juutalaisista.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 431
Putintrolleissa yksi säälittävä puoli on se, että ne edelleen jakavat uskomuksiaan yhtenäisestä "lännestä" ja kieltäytyvät uskomasta tosiasiaa ettei universaalia länsimaan määritelmää edes ole olemassa. Venäjän länsipuolella Japaniin saakka sattuu nyt vain olemaan erilaisia demokraattisia valtioita.

Putlerin retoriikka länsimaista on ihan samaa roskaa mitä Hitlerin juutalaisista.
"Länsimaa" on käytännössä vahvojen demokratioiden synonyymi. Ja nämä on toki Putinin ja muiden fasistidiktaattorien kryptoniittia.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 431
Ihan mielenkiintoinen kokeiluhan tämä oli siitä mikä keskustelun taso on täällä tämän aiheen tiimoilta, ja antaa ehkä myös kaikuja siitä mielentilasta, joka Suomalaisessa yhteiskunnassa on valloillaan. Syväluotaava keskustelu on melkeinpä mahdotonta, koska porukka on tunnetasolla lukittautunut poteroonsa. Järki astuu kuvaan, vasta sen jälkeen kun tietyt premissit on jo lyöty lukkoon. Aika mahdotontahan se on käydä järkevää keskustelua sellaisessa ilmapiirissä, mistään muusta kuin tästä yhdestä ja oikeasta näkökulma, yhdestä narratiivista , yhden linssin läpi, jossa Elon muskikin ratkaisuehdotuksineen näyttäytyy Putinin trollina. Kiitoksia omalta osaltani.
Me täällä lännessä nyt aika kautta linjan kannatetaan demokratiaa ja kansakuntien itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta, ja millekään sadistisille fasistidiktatuureille ja näiden suorittamille kansanmurhille ei tosiaan hirveästi ymmärrystä heru. Guilty as charged. Voi voi. Kylläpä me ollaan pahoja.

Elon Musk on naivi eikä ihan ymmärrä mitä Ukrainassa tapahtuu tai ei halua ymmärtää.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 184
Ihan mielenkiintoinen kokeiluhan tämä oli siitä mikä keskustelun taso on täällä tämän aiheen tiimoilta, ja antaa ehkä myös kaikuja siitä mielentilasta, joka Suomalaisessa yhteiskunnassa on valloillaan. Syväluotaava keskustelu on melkeinpä mahdotonta, koska porukka on tunnetasolla lukittautunut poteroonsa. Järki astuu kuvaan, vasta sen jälkeen kun tietyt premissit on jo lyöty lukkoon. Aika mahdotontahan se on käydä järkevää keskustelua sellaisessa ilmapiirissä, mistään muusta kuin tästä yhdestä ja oikeasta näkökulma, yhdestä narratiivista , yhden linssin läpi, jossa Elon muskikin ratkaisuehdotuksineen näyttäytyy Putinin trollina. Kiitoksia omalta osaltani.
Varoituksenkin uhalla jatkan, ja kysyn sulta ihan suoraan.
Mikä on se mistä haluat keskustella?
Mahdotonta käydä minkäänlaista keskustelua jos et voi suoraan sanoa mikä mättää ja missä?
Ympäripyöreätä paskaa joka ei johda mihinkään kun puhut vaan näkökulmista, narratiivista ja vastaavasta.
Niillä ei saada sitä keskustelun tasoa ainakaan nostettua, kun ei ole mitään sisältöäkään.
Sanot että yhden linssin läpi keskustelua jne, mutta ymmärrätkö että samanlaiset linssit sullakin on.
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
11 697
Ihan mielenkiintoinen kokeiluhan tämä oli siitä mikä keskustelun taso on täällä tämän aiheen tiimoilta, ja antaa ehkä myös kaikuja siitä mielentilasta, joka Suomalaisessa yhteiskunnassa on valloillaan. Syväluotaava keskustelu on melkeinpä mahdotonta, koska porukka on tunnetasolla lukittautunut poteroonsa. Järki astuu kuvaan, vasta sen jälkeen kun tietyt premissit on jo lyöty lukkoon. Aika mahdotontahan se on käydä järkevää keskustelua sellaisessa ilmapiirissä, mistään muusta kuin tästä yhdestä ja oikeasta näkökulma, yhdestä narratiivista , yhden linssin läpi, jossa Elon muskikin ratkaisuehdotuksineen näyttäytyy Putinin trollina. Kiitoksia omalta osaltani.
Eiköhän tämän keskustelun häiriköinti ja paskominen offtopicilla riitä, joten kokeillaan bannia.

Jatketaan aiheesta, eli Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 840
Ukien Corvette- luokan alus laskettu vesille Turkissa. Voi olla hiukan nihkeää tuon toiminta, kun riittävää tukea tuolle ei saada...


 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 250
Ukien Corvette- luokan alus laskettu vesille Turkissa. Voi olla hiukan nihkeää tuon toiminta, kun riittävää tukea tuolle ei saada...


Periaatteessa länsi pystyisi toimittamaan myös kevyitä ohjusveneitä harppoonoiden lisäksi. Helposti. Mutta tuskin Ukrainakaan haluaa uutta botskia tuoda tuhottavaksi. Ihan yhtälailla Venäjä pystyy käyttämään maalta meritorjuntaojuksia tai hävittäjistä. Ei hetkeen ole kuulunut venäjän laivastosta, että kai ne on 300km päässä rannasta.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 184
Transulate by selain:
Ministeri kertoi, että Viro on myös perustanut tiedonannon Ukrainan suurlähetystön kanssa tarkistaakseen saapuvien taustan riippumatta siitä, ovatko he väittämiä. Varsinkin kun Viro ohittaa tällä hetkellä ihmisiä kopion Ukrainan passista. Mutta koska Venäjällä on kyky kaikenlaisiin väärennöksiin, rajalla on ihmisiä, jotka puhuvat saapuvien kanssa ja yrittävät löytää niitä, jotka valehtelevat taustastaan ja motivaatiostaan.
Onko missään ollu infoa kuinka paljon suomeen on pyrkiny tätä sakkia jotka valehtelee taustastaan ja motivaatiostaan tms?
Ja onko rajaa pidetty huomattavasti tiukempana just tällästä ainesta varten?
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 038
Tällainen pisti silmään IS seurannasta
"Colonel Pavlo Fedosenko, Hero of Ukraine, Defender of Kharkiv, commander of the 92nd Mechanized Brigade is driving modern russian T-90A tank captured by the #UAarmy. russian lend-lease continues."

Todennäköisesti, en tiedä tankeista käytännössä mitään armeijaa käymättömänä, mutta virransyöttöä parannettu suhteessa aiempiin, puhuvat kahdesta akusta, liekö noihin tullut muutoksia tai
joskus ollut eri systeemi? En tiedä johtuuko "puolen kierroksen pyörähtämisestä" käyntiinlähtö siitä että tuohon on jo laiteltu jotain modernimpaa moottoriohjausta verrattuna NL tavaraan, vai onko vaan
sen verran "tinki peli" vielä verrattuna varastotavaraan :cool: Hieno "vaikutelma" kuitenkin
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
1 028
Transulate by selain:


Onko missään ollu infoa kuinka paljon suomeen on pyrkiny tätä sakkia jotka valehtelee taustastaan ja motivaatiostaan tms?
Ja onko rajaa pidetty huomattavasti tiukempana just tällästä ainesta varten?
Huhhuh. Tästä saa aika helposti mielikuvituksella keissin että venäläisiä tulee maahan suorittamaan vallankaappauksen. Koputan puuta aivan vitun monta kertaa ettei se vaan olisi homman nimi...
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
1 028
Tällainen pisti silmään IS seurannasta
"Colonel Pavlo Fedosenko, Hero of Ukraine, Defender of Kharkiv, commander of the 92nd Mechanized Brigade is driving modern russian T-90A tank captured by the #UAarmy. russian lend-lease continues."

Todennäköisesti, en tiedä tankeista käytännössä mitään armeijaa käymättömänä, mutta virransyöttöä parannettu suhteessa aiempiin, puhuvat kahdesta akusta, liekö noihin tullut muutoksia tai
joskus ollut eri systeemi? En tiedä johtuuko "puolen kierroksen pyörähtämisestä" käyntiinlähtö siitä että tuohon on jo laiteltu jotain modernimpaa moottoriohjausta verrattuna NL tavaraan, vai onko vaan
sen verran "tinki peli" vielä verrattuna varastotavaraan :cool: Hieno "vaikutelma" kuitenkin
En ole panssarimies, mutta on noissa useampi kuin yksi akku, nekin sellaisia 40kg perkeleitä.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 184
Huhhuh. Tästä saa aika helposti mielikuvituksella keissin että venäläisiä tulee maahan suorittamaan vallankaappauksen. Koputan puuta aivan vitun monta kertaa ettei se vaan olisi homman nimi...
No siis, tällä hetkellä en ihmettelis yhtään minkälaisia operaatioita on käynnissä tuolta idästä päin. Kun yks suunta menee vituiks, niin kokeillaan toiseen suuntaan.
Yleistä paskomista joka suunnassa niin jokainen alkaa kattomaan pikku-puttea kun jumalaa joka pelastaa yleiseltä hädältä.

E: Tämä pelkkä imo mutu tms.
Ei vaan näytä omaan silmään hyvältä jos rajoja pidetään suht auki, vaikka muka niitä nyt kiristettiinkin viisumien osalta yms.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
934
Tällainen pisti silmään IS seurannasta
"Colonel Pavlo Fedosenko, Hero of Ukraine, Defender of Kharkiv, commander of the 92nd Mechanized Brigade is driving modern russian T-90A tank captured by the #UAarmy. russian lend-lease continues."

Todennäköisesti, en tiedä tankeista käytännössä mitään armeijaa käymättömänä, mutta virransyöttöä parannettu suhteessa aiempiin, puhuvat kahdesta akusta, liekö noihin tullut muutoksia tai
joskus ollut eri systeemi? En tiedä johtuuko "puolen kierroksen pyörähtämisestä" käyntiinlähtö siitä että tuohon on jo laiteltu jotain modernimpaa moottoriohjausta verrattuna NL tavaraan, vai onko vaan
sen verran "tinki peli" vielä verrattuna varastotavaraan :cool: Hieno "vaikutelma" kuitenkin
Moottori on uudempaa tekniikkaa kuin esim. T-72 v12 mutta hyvin samankaltainen. Jo T-72 oli käytössä 4 akkua mutta uskoisin että tässä tapauksessa puhutaan tuplasähköistä joilla herkemmälle länsimaalaiselle elektroniikalle on rakennettu häiriöttömämpi syöttö.
Vaunu itsessään ei paljoa parempi ole ominaisuuksiltaan verrattuna edeltäjiinsä sukuvikojensa takia ja lisätty sisävarustelu alkaa jo haitata tehokasta toimintaa vaunussa.
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
17 128
Huhhuh. Tästä saa aika helposti mielikuvituksella keissin että venäläisiä tulee maahan suorittamaan vallankaappauksen. Koputan puuta aivan vitun monta kertaa ettei se vaan olisi homman nimi...
Jotain meni nyt minulta ohi. Siis eivätkös ne olleet vasta tulossa Viroon ja sitten ne katosivat jonnekin ennen pääsyä maahan?
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
1 028
Jotain meni nyt minulta ohi. Siis eivätkös ne olleet vasta tulossa Viroon ja sitten ne katosivat jonnekin ennen pääsyä maahan?
Hämärästi muistan tapauksen jostain kuukausi sitten, ehkä?

Siinä vaiheessa kun oma veljeni, kaupunkitiedustelija, kutsutaan kertaamaan niin taidan lähteä mökkeilemään. Hänen hommana on tiedustella vihollisen soluttautujia jotka mm. rahoittaisivat jengejä ym ym pikkukivaa.

edit tuli mieleen hyvä esimerkki varusmiehistä. niille oli järjestetty ammattilaisen pitämä muutaman päivän kurssi valokuvaamisesta, viimeisenä päivänä opettaja kysyi että onko selvennettävää? kokelas kysyi että mitä teen jos on hämärää? opettaja vittuuntui lujaa ja sanoi "laita se vitun kamera automaatille!"
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
192 953
Viestejä
3 493 212
Jäsenet
62 226
Uusin jäsen
Antti007

Hinta.fi

Ylös Bottom