Varmuuskopiointi

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 061
Hups, luin hieman väärin. En osaa miten tuota saisi muutettua, mutta PowerShellin kautta pitäisi onnistua luodun hakemiston päivämäärän muokkaaminen aika helposti, tai sitten voit kenties luoda hakemiston ennen robocopyä ja kokeilla josko se säilyttäisi päivämäärän. Jälkimmäinen ainakin olisi aika yksinkertainen jos robocopy säilyttää hakemiston päivämäärän.
 
Liittynyt
03.06.2022
Viestejä
23
Olen varmuuskopioinut aiemmin tiedostoja Google Driveen sekä ulkoiselle kovalevylle ihan copypaste-menetelmällä. Tarve on siis kopioida lähinnä tärkeimmät valokuvat ja tiedostot, mutta foorumia luettuani mietin myös C-aseman varmuuskopiointia. Jotain vinkkejä tässä ketjussa onkin ollut, mutta kuullostavat itselle melko monimutkaisilta. Ajatuksena tehdä varmuuskopioita kahdelle ulkoiselle kovalevylle 1-2 kertaa vuodessa. Käytännössä siis tärkeimmät tiedostot + mahdollisesti levykuva (?).

Otan vastaan vinkkejä. Yksi perinteinen ulkoinen kovalevy löytyy, mutta nyt ostohousut jalassa mietin toisen hankkimista ja nämä sijoittaisin fyysisesti eri lokaatioihin. Otan vastaan siis suosituksia hyvistä ulkoisista kovalevyistä, keskeistä on toimintavarmuus.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
605
Jos Windows 7-11 niin ihan varmuuskopioi/backup jos ulkoinen levy löytyy.
Asetukset-päivittäminen/suojaus-varmuuskopioi.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
553
Ja lisäksi kannattaa testata varmuuskopion palautus, että tietää varmuuskopion toimivan ja että miten palauttamiseksi tulee toimia, kun kone on jonain päivänä sekaisin.
 
Liittynyt
18.04.2019
Viestejä
614
Otan vastaan siis suosituksia hyvistä ulkoisista kovalevyistä, keskeistä on toimintavarmuus.
En parempaa löytänyt, kun hain laadukasta ulkoista kovalevyä. Ostin 18 Tt:n levyjä 2 kpl. 18 Tt:n levyllä on alustamisen jälkeen noin 16 Tt tallennustilaa (edit: 16,3 Tt). LaCie = Seagate, joten levy on tietysti Seagate. Tässä on Seagate IronWolf Pro.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.07.2017
Viestejä
1 472
Itselläni backupkäytössä eräs hp:n serveri riittävällä levykapasiteetilla ja bareos softana, käytännössä forkki baculasta. Minkäänlaisia levyjakoja ei näy verkkoon, vaan varmuuskopiointiserveri käynnistää ajastetusti backupit, täten verkkoon päässyt hyökkääjä ei voi esim kryptata backuppeja, koska clientit eivät niitä pysty hallitsemaan, tai edes näe niitä. Lisäksi, jos serveri varastetaan levyt salattu luksilla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2018
Viestejä
134
Tarttisin jonkun simppelin kokoonpanon varmuuskopiointiin. Minulla on macbook air en haluaisi roikottaa ulkoista kovalevyä siinä kyljessä, joten minkälaisia ratkaisuja siis ihmiset suosittelee tämmöiseen kokoonpanoon? Yritän löytää jonkinlaista balanssia varmuuden, käytettävyyden ja hinnan välillä, en tarvitse valtavasti tilaa ja se tieto mitä tullaan varmuuskopioimaan ei ole niin tärkeää että mikään toimeentulo tms. olisi siitä kiinni, mutta asioita mitä en tahdo myöskään väkisin menettääkään jos sen todennäköisyyttä voidaan pienentää laitteilla ja suunnittelulla.

Minulla on kotona käytössä langattoman verkon tekevä reititin ja siinä on neljä verkkopaikkaa, lisäksi USB. Yritin jo viikonloppuna askarrella USBiin ulkoisen kovalevyn, minkä pitäisi toimia mutta en ainakaan parin tunnin ähräämisen perusteella saanut ko. kojetta toimimaan luotettavasti. Kovalevy ei aina löytynyt kun yritti ko. resurssiin päästä kiinni, se on varmaan osaltaan sitä että se on konfattu jotenkin väärin joko reitittimeen tai sitten tähän koneeseen. Reititin on Huawei DG8245W2, että jos joku nyt pelkästä mallista keksii jonkun yleisen sudenkuopan että miksi tämä ei toimi. Se näkyy verkossa ihan hyvin, mutta joskus sinne ei pysty kopiomaan mitään vaan joskus se kertoo tilan olevan loppu vaikka se on tyhjä ja parin teran asema.

Verkko lienee tässä luotettavammassa asemassa, joten yksi ajatus olisi että olisi joku ethernettiä hyödyntävä NAS-ratkaisu.

Asiat mitkä kiinnostaa:
- RAID mahdollisten laiterikkojen varalle, aattelin kahta m.2 asemaa peilattuna kun kovalevyjen luotettavuuteen liittyvät uskomukset on omalla kohdalla suoraan ysäriltä.
- voisin jonkun verran myös rakennella itse esimerkiksi justiinsa johonkin SBC laitteeseen tai miksen johonkin isompaankin jos kulut, laitteen koko tai laitteen tekemiseen vaadittava tekninen kynnys ei lähde lapasesta.
- laite voisi olla pieni ja siro, vähävirtaisuus ja passiivisuus plussaa ettei se nyt kokoaikaa grillaa alakerrassa.
- Olisi kiva että systeemi on luotettava sillä tavalla, että jos systeemistä jotakin hajoaa se on vähällä säädöllä korjattavissa.
- olisi hauska että ko serverillä voisi tehdä muutakin jos sille päälle sattuu, minkä takia joku raspberry pihin perustuva laitos kiinnostaisi. Tämä toki voi olla myös erillinen laite jos pelkän backupin tekoon löytyy pieni ja näppärä laitos että se kannattaa.

Budjetti on kympeistä satasiin, vähän riippuen siitä että mitä kaikkea sillä saa. Pahoittelut kun kysymyksen asettelu on vähän epämääräinen mutta niin on tarvekin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 245
Pilveen vaan.maksat minkä jaksat.

Kaikista helpoin ja varmin ja loppupelissä halvin.

Itsellä nyt 4700Gt roskaa pilvessä, 70€/v autobackupit koneista, reaaliaikainen backup, 3 kertainen revisiointi filuilla.
 
Liittynyt
17.10.2018
Viestejä
134
Pilveen vaan.maksat minkä jaksat.

Kaikista helpoin ja varmin ja loppupelissä halvin.

Itsellä nyt 4700Gt roskaa pilvessä, 70€/v autobackupit koneista, reaaliaikainen backup, 3 kertainen revisiointi filuilla.
Tietty siis joo, helpoin ja kätevin ratkaisuhan tuo on, sen kylkeen joku simppeli onsite-backuppi että data on tallessa sielläkin. Jos ostaa vaikka jonkun dropboxin tilauksen ja maksaa siitä kympin kuussa, niin se täyttäisi backuppaamisen tarpeen oikein hyvin - sekin on varmaan vielä aika kallista tilaa mutta vastavuoroisesti se palvelu on tuttu ja ollut omassa käytössä reilusti yli 10 vuotta. Pitäisi vähän kilpailuttaa noita tilan tarjoajia.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 245
Itsellä on jottacloudissa kaikki roina, etuna palvelimet Norjassa, nopeat yhteydet molempiin suuntiin, hyvä clientti, itsellä tosin rajaton pilvitallennus ja rajattomasti clientteja kun ollut jo 8-9 vuotta itsellä.ei kuulemma enää saa rajatonta tuohon hintaan kun itsellä. Siis saa 9.90€/kk rajaton mutta vain yksi clientti, nyt itselläni vanha sopparin missä nyt kiinni 11 laitetta...

Samaten mikkisoftan ja Googlen ynnä muiden jenkkipuljujen vakoilut ja "turvaominaisuudet" loistaa jottacloudissa poissaolollaan,voit vaikka levykuvia nakella eikä "alastomista" lasten kuvista(siis hox.perus suomalaisista mökkikuvista) vedetä hirteen....

Jotalta saa tarvittaessa levyllä rojut jos tulee tarve niinkuin parilta muulta premium tarjoajalta kun, itsellä pari jenkkiputkaa ollut käytössä mutta nopeudet sakkaa noilla verrattuna jottacloudin nopeuksiin

Oli muutama vuosi soiseroka
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
5 973
Kyllähän tuo JottaCloud 9,90e/kk hintaan rajattomana kuulostaa hyvältä, mutta pienellä präntillä on että upload nopeus hidastuu mitä enempi dataa on pilvessä.
Aikas törkeää mainita Unlimited isolla ja sitten pienellä sivuhuomio että yli 5Tb jälkeen nopeus hidastuu, mutta itse joutuu kaivamaan tiedon että miten paljon vaikuttaa...

 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 245
Suurimmalla osalla tallennus on 8-15Tb välillä pilvessä(noin keskiarvo)

Backblaze tarjoaa 70€/v rajattomasti tilaa mutta noitten servut on jumalauta hitaat, jottacloud sylkee rajoitin päällä nopeammin kuin backblaze ....
 
Liittynyt
27.07.2017
Viestejä
965
Tuli aikanaan otettua Backblaze kahdeksi vuodeksi alle satkulla, VPN päällä pääsi dollarihinnoilla ostelemaan ja oli jokin kamppis kun otti kahdeksi vuodeksi. Eli pyöristettynä 4.20€/kk. Mulla on myös backupit ulkosella kovolla, toi on nyt sellainen viimeinen failsafe, eli nopeudella ei oo mulle väliä. Tilaan sieltä sitten ulkoisella kovolla datat, jos omat katoaa.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 284
Itsekin joskus koitin saada usb-levyä toimimaan verkkovehkeessä, ja ihan pelleilyä oli. Ja sekin pitäisi aina käydä erikseen sinne tökkäämässä ettei olisi 24/7 kuumana, vaikka tarve olisi van varmuuskopioon. Eli, itse kyllä lykkäisin samaan hintaan sen ulkoisen siihen koneeseen, silloin kun varmuuskoppareita ottaa, ja muuten olisin kuin Ellun kana. Jos haluaa itselleen siihen jonkun kalenterin, niin laittaa itselleen kalenterin asiasta...
 
Liittynyt
28.05.2018
Viestejä
536
Noista pilvipalveluista kannattaa lukea pränteistä lataamisen hinta. Monessa oli ainakin pari vuotta sitten halpaa säilyttää dataa, mutta datan lataaminen takaisin itelle maksoikin sitten ihan tosissaan.
 

j7u

Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
298
NAS purkki joka tukee applen time machinea. Et edes huomaa olevasi varmuuskopioitu :cool:.
 
Liittynyt
17.10.2018
Viestejä
134
Kapsilta 500gb backup tilaa, sekä paljon muuta hintaan 40e/vuosi.
Lisä tilaakin mahdollista kai saada...
Niin juu tuohan minulla onkin, ei silläkään tilalla kuuhun mennä mutta kyllä sinne ainakin jotakin saa talteen. Tai se 500 gigaa on melkein tuplat siihen mitä Airissa on edes tallennustilaa, että niin.

Täytyy perehtyä jos sitä voisi jotenkin hyödyntää.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 284
No, se mainitaan tuossa edellytyksenä, mutta lopputulos ehkä on sama: et huomaa olevasi varmuuskopiitu? ;-)
 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 737
Noista pilvipalveluista kannattaa lukea pränteistä lataamisen hinta. Monessa oli ainakin pari vuotta sitten halpaa säilyttää dataa, mutta datan lataaminen takaisin itelle maksoikin sitten ihan tosissaan.
Tämä on hyvä huomio. Itsellä on 2 teraa Dropboxissa, jonka kanssa ei luonnollisesti ole ongelmia. Olen tässä kuitenkin tilan täyttyessä miettinyt, pitääkö ottaa 3 teran tilaus, vai katsoa muualta palvelua. Minun täytyy myöntää, etten välttämättä olisi ko. tietoa osannut alkaa etsimään. Tosin yleensä etsin muiden arvioita eri palveluista jolloin tuollaiset voi tulla vastaan.

Hyvä vinkki kaikkiaan. Sitä vartenhan niitä palveluita otetaan, että vahingon sattuessa tietoa saa takaisin.
 
Liittynyt
17.02.2017
Viestejä
9
Helppo vaihtoehto pilven lisäksi:
Windows 10/11 mukana tuleva ilmainen tiedostohistoria (filehistory) ja kohteeksi NAS. Osaa versioinnin.
 
Liittynyt
17.10.2018
Viestejä
134
Mikäs tämä kuvio on, että dropboxia ei ilmeisesti voi käyttää Time machinella, dropboxilla ilmeisesti on ihan oma backup työkalu noille maksullisille tilauksille?

Jos se on jostain kotoisin, niin voisin käyttää ehkä sitä ja sitten ajella johonkin NASiin TimeMachinea?
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
1 643
Olen pitänyt omien levyjen tiedostoista kopioita SFTP:n kautta Duplicati-ohjelmalla. Tuon kehitys näytää päättyneen pari vuotta sitten viimeiseen betaversioon. Mitä tuon tilalle keksisi tulevaisuudessa? Tarkoituksena on yksinkertaisesti valikoida omilta levyiltä kansiot, jotka synkataan väliajoin toiseen kohteeseen salattuna.
 
Liittynyt
07.07.2019
Viestejä
1 343
kylkeen joku simppeli onsite-backuppi
Jos suinkin mahdollista, kannattaa siitä tehdä siitä "on-site" backupistakin semi "off-site" backup, siirtämällä se toiseen fyysiseen tilaan joka on paloturvallisella etäsyydellä / rakenteiden takana. Monesti tuosta ei ole isompaa vaivaa, jos vaan tulee ajatelleeksi asiaa.

Olen pitänyt omien levyjen tiedostoista kopioita SFTP:n kautta Duplicati-ohjelmalla. Tuon kehitys näytää päättyneen pari vuotta sitten viimeiseen betaversioon. Mitä tuon tilalle keksisi tulevaisuudessa? Tarkoituksena on yksinkertaisesti valikoida omilta levyiltä kansiot, jotka synkataan väliajoin toiseen kohteeseen salattuna.
Siinä on bugeja jotka voi johtaa koko backupin tuhoutumiseen. Sinänsä aika huono homma, jos se backup jonka olisi tarkoitus luoda turvaa, onkin sitten itsessään rikki.

Restic siirtymää olen tässä kovasti jumppaillut ja koe ponnistanut jonkun verran. Varmaan otan sen vielä ennen kesää pääasialliseksi käyttöön. Resticiin on nyt lisätty ne Duplicatin ominaisuudet, joiden takia valitsin Duplicatin alunperin. Osassa systemeeitä on jo Restic Duplicatin rinnalla koeajossa, ihan viimeisimmissä asennuksissa on vain Restic. Mutta pitäisi ottaa ja järjestelmällisesti vaihtaa kaikki Duplicatit pois. Kehittäjät on toistuvasti sanoneet, että data integriteetti ei oo niin iso juttu, että noita ongelmia kannattaisi korjata. Joka on aika heikko suoritus tosiaan backup softan kehittäjiltä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.04.2017
Viestejä
2 658
Kyllähän tuo JottaCloud 9,90e/kk hintaan rajattomana kuulostaa hyvältä, mutta pienellä präntillä on että upload nopeus hidastuu mitä enempi dataa on pilvessä.
Aikas törkeää mainita Unlimited isolla ja sitten pienellä sivuhuomio että yli 5Tb jälkeen nopeus hidastuu, mutta itse joutuu kaivamaan tiedon että miten paljon vaikuttaa...

NAS käyttäen sinällään tuolla ei ole kauheasti väliä jos NAS hyrrää 24/7 ja nassille menee esim. koneelta 1:1 backup ja jottacloudin laittaisi lähinnä offsite backupiksi esim tulipalon varalta. Paikallinen NAS backup olisi sitten lähinnä nopeampaa restorea varten esim kovalevyrikon varalta. Hyvä tietää että on tälläinen "unlimited" vaihtoehto. Täytyy laittaa vakavasti harkintaan kun alkaa jo MEGA:n 16 teraa olemaan limitillä.
 
Liittynyt
20.04.2017
Viestejä
2 658
Mitä muita luotettavia unlimited palveluita olisi tiedostojen pitkäaikaissäilytykseen. Kiinnostuin suuresti tuosta Jottacloudista mutta ennen tilausta haluaisin kuulla myös onko vaihtoehtoja olemassa? Itsellä datamäärä nyt ekana isoimpana dumppina pitkäaikaissäilöön olisi 10-16 teran luokkaa niin mokkulan uploadilla sinällään vielä tuo Jottacloudin raja ei olisi häiriötekijä.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
5 973
Mitä muita luotettavia unlimited palveluita olisi tiedostojen pitkäaikaissäilytykseen. Kiinnostuin suuresti tuosta Jottacloudista mutta ennen tilausta haluaisin kuulla myös onko vaihtoehtoja olemassa? Itsellä datamäärä nyt ekana isoimpana dumppina pitkäaikaissäilöön olisi 10-16 teran luokkaa niin mokkulan uploadilla sinällään vielä tuo Jottacloudin raja ei olisi häiriötekijä.
Varmaankin Backblaze Personal on yksi vaihtoehto (70$ per vuosi), mutta siinä on rajoituksena yksi kone ja vain paikalliset tiedostot (ulkoiset USB levyt käy, mutta esim. NAS verkkolevy taasen ei, virallisesti).

Noissa rajattomissa on jonkinlaisia rajoituksia, jottei sinne porukka ala pistämään älyttömiä määriä dataa talteen...
 
Liittynyt
20.04.2017
Viestejä
2 658
Varmaankin Backblaze Personal on yksi vaihtoehto (70$ per vuosi), mutta siinä on rajoituksena yksi kone ja vain paikalliset tiedostot (ulkoiset USB levyt käy, mutta esim. NAS verkkolevy taasen ei, virallisesti).

Noissa rajattomissa on jonkinlaisia rajoituksia, jottei sinne porukka ala pistämään älyttömiä määriä dataa talteen...
Taitaa olla sitten järkevin tuo Jottacloud. Tuli otettua se nyt koekäyttöön. Pistin jo kaikki kuvat sekä videot menemään sinne+mobiililaitteet synkronoimaan. Ollut ikävä sitä aikaa kun Googlelta vielä sai unlimited backupin ilman että tarvitsi murehtia milloin kuvien ja videoiden tila loppuisi varmuuskopiointipuolelta.
 
Liittynyt
20.04.2017
Viestejä
2 658
Näköjään heti jokunen asia jotka luultavasti saa tuon Jottacloudin jäämään kokeiluasteelle. Netissä useammalta maininta että datat saattaneet hävitä aivan yhtäkkiä vailla vastausta tuelta että miksi (ilmaista palvelua vuodeksi on kuulemma tarjottu vailla vastausta että mitä tiedostoille on tapahtunut), tuen vastailu olematonta kuulemma ja näköjään jos eri mobiililaitteilta laittaa synkronoitumaan tuonne kuvat niin kuvien takaisinlataaminen rikkoo kansiorakenteen. Jottacloud lyö kaikki kuvat samaan läjään välittämättä laitteesta mistä kuva on lisätty sekä kuvan alkuperäisestä sijainnista kyseisellä laitteella. Tai no jos tuohon samaan läjään ei lasketa sitä että ainoat kansiot menee uppauspäivämäärän mukaan.

Mega on muuten käytössä mutta täytyis pitkäaikaissäilöntään meneville keksiä joku oma pilvi jonka Android clientillä voisi määrittää megan custom-clientin tyyliin kansiot mistä tiedostot haetaan ja kansio pilvessä minne kyseiset tiedostot synkronoidaan eikä samanlaista kaikki samaan läjään kuraa mitä nyt Jottacloud harrastaa.

Täytyisi Acronis backup-imaget, valokuvat ja kuvatut videot saada ainaskin muualle megasta kun alkaa siellä olemaan tila täynnä.

Harmi kyllä kun tuo Jottacloudin kuvagalleria oli hieno. Näkee kuvat paikkakuntien mukaan ja päivämäärien yms. perusteella toki myös. Itse silti toivoisin että jos esim whatsapp kuvat säilyisi ihan whatsapp kansiossa ja vaikka puhelimen kameralla otetut kuvat omanaan kuvien palautusta ajatellen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2018
Viestejä
134
Jos suinkin mahdollista, kannattaa siitä tehdä siitä "on-site" backupistakin semi "off-site" backup, siirtämällä se toiseen fyysiseen tilaan joka on paloturvallisella etäsyydellä / rakenteiden takana. Monesti tuosta ei ole isompaa vaivaa, jos vaan tulee ajatelleeksi asiaa.
Hyvä pointti kyllä ja otettava huomioon jos ihan tosissaan aikoo ottaa tämän operaation. Itsellä on käytössä kaksi varastoa, kumpaankaan ei saa kaapelia joten homma olisi täysin wifin varassa. Se nyt ole kauhean iso ongelma kuitenkaan kun kaikki laitteet on wifin varassa kuitenkin. Varastoista optimi olisi tuo ulkovarasto mikä ihan eri tila verrattuna asuintiloihin, mutta se on talvella yhtä kylmä kuin pihalla on. Lämpötila tuskin on ongelma, mutta kosteus saattaa ollakin. Täytyy mennä hardwareketjuun pohtimaan tätä sitten.
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
1 643
.

Restic siirtymää olen tässä kovasti jumppaillut ja koe ponnistanut jonkun verran. Varmaan otan sen vielä ennen kesää pääasialliseksi käyttöön. Resticiin on nyt lisätty ne Duplicatin ominaisuudet, joiden takia valitsin Duplicatin alunperin. Osassa systemeeitä on jo Restic Duplicatin rinnalla koeajossa, ihan viimeisimmissä asennuksissa on vain Restic. Mutta pitäisi ottaa ja järjestelmällisesti vaihtaa kaikki Duplicatit pois. Kehittäjät on toistuvasti sanoneet, että data integriteetti ei oo niin iso juttu, että noita ongelmia kannattaisi korjata. Joka on aika heikko suoritus tosiaan backup softan kehittäjiltä.
Tässä hieman jarruttaa, että graafinen käyttöliittymä puuttuu ja Windowsversio on ilmeisesti pienen kikkailun takana.

Toisaalta vaihtoehdot ovat aika vähissä ja se on pieni yllätys.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
170
Itse käyttänyt jo vuosia Windowsin backuppaamiseen Veaamin ilmaista softaa. Yksinkertainen ja erittäin nopea sekä luotettava. Tekee image -tason varmistuksen ja voit palauttaa siitä vaikka koko käyttöjärjestelmän offline -tilassa.
 
Liittynyt
07.07.2019
Viestejä
1 343
Windowsversio on ilmeisesti pienen kikkailun takana.
Ööh, miten niin? Siellä on releaseissa ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin binäärit eri plattareille. Löytyy myös 32 bittisenä Windows binäärinä, jos olet retrohenkisempi kaveri.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.10.2018
Viestejä
126
Olisiko suositella kovalevyjä satunnaiseen, lähinnä valokuvien varmuuskopiointiin. Ajattelin, että 2kpl 4TB varmaan riittää vallan hyvin, nuo olisivat kopio toisistaan (toinen levy kotona, toinen erillisessä autotallissa esim tulipaloja ym ajatellen).

Ei ainakaan tällä erää ole ajatuksena laittaa NASia, mutta jos joku sen ajatuksen mulle osaa myydä niin miksei.

Periaatteessa budjettia ei ole, mutta olis kova jos liikuttaisiin vaikka kokonaishinnalta 100-400€ luokassa.

Tällä hetkellä mulla on usb hdd/ssd ulkoinen mötti/lukija, jolla ajattelin tuota backuppaamista operoida esim kahdesti vuodessa.

Samaan aiheeseen liittyen softapuoleen tarttis apua. Tällä hetkellä valokuvia on 5-10 vuoden takaa muutamalla levyllä, ja kun valokuvat on kansioitu esim "kuvat 2018" jossa sisällä myös kansioita, ja toisella levyllä samoja kuvia eri kansiorakenteella. Onko mikään softa niin fiksu että tuuppaan kaikki mitä on tuonne 4TB purkkiin, ja se kertoo siellä sitten mitkä on tuplia (niitä lähes 100% varmuudella on).
 
Liittynyt
16.01.2019
Viestejä
699
Mikä olisi hyvä ja luotettava softa ihan yksinkertaiseen tietokoneen tiedostojen varmuuskopiointiin ulkoiselle SSD:lle? Crucial X8:n sisällä oli oletuksena linkki Acronis True Image for Crucial ohjelmaan
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
5 973
Mikä olisi hyvä ja luotettava softa ihan yksinkertaiseen tietokoneen tiedostojen varmuuskopiointiin ulkoiselle SSD:lle? Crucial X8:n sisällä oli oletuksena linkki Acronis True Image for Crucial ohjelmaan
Tätä suositellaan usein:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 627
Mikä olisi hyvä ja luotettava softa ihan yksinkertaiseen tietokoneen tiedostojen varmuuskopiointiin ulkoiselle SSD:lle? Crucial X8:n sisällä oli oletuksena linkki Acronis True Image for Crucial ohjelmaan
Veeam Backup Agent on oikein hyvä: Free Windows Backup Solution for PCs and Endpoints
Ilmaisella versiolla onnistuu helposti pelkkien tiedostojen varmuuskopiointi sekä osioiden varmuuskopiointi imagena. Suurin rajoite tuossa on, että voi olla vain yksi backup job kerralla.
 
Liittynyt
19.04.2023
Viestejä
203
Miten voisin alkaa varmuuskopioimaan puhelimelta kuvia ja videoita? Google-tilin 15gb:llä oon menny tähän asti mutta se alkaa jo olemaan usealla tilillä täynnä. Oon miettiny, että olisko joku ulkoinen kovalevy + softa puhelimeen/koneelle, jotta sais tallennettua.

Antakaapas ehdotuksia, kiitos!
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 061
Jos hienoinen säätäminen kiinnostaa, niin SyncThingin avulla voi ainakin omassa lähiverkossa kopioida haluttuja kansioita puhelimesta tietokoneelle (ja toisinpäin). Onnistuu kai jossain määrin myös Internet yli, mutta en ole tuohon tutustunut tarkemmin. Toki koneella olevat kopiot on hyvä varmuuskopioida muden tietokoneella olevien tiedostojen mukana.

 
Liittynyt
19.04.2023
Viestejä
203
Jos hienoinen säätäminen kiinnostaa, niin SyncThingin avulla voi ainakin omassa lähiverkossa kopioida haluttuja kansioita puhelimesta tietokoneelle (ja toisinpäin). Onnistuu kai jossain määrin myös Internet yli, mutta en ole tuohon tutustunut tarkemmin. Toki koneella olevat kopiot on hyvä varmuuskopioida muden tietokoneella olevien tiedostojen mukana.

Pysyiskö näissä kuvissa/videoissa päivämäärät? Vois aikanaan kattella mitä on hommaillu silloin ja tuolloin...
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 284
Minä olen viimeiset 15? vuotta vain vetänyt usbin kännyn ja pc:n väliin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 061
Pysyiskö näissä kuvissa/videoissa päivämäärät? Vois aikanaan kattella mitä on hommaillu silloin ja tuolloin...
Tuohon en osaa sanoa mitään, en itse kiinnittänyt huomiota kun käytin vain musiikin synkkaukseen. Kerro tänne jos kokeilet tuota.
 

ROG

Liittynyt
06.08.2020
Viestejä
177
Miten voisin alkaa varmuuskopioimaan puhelimelta kuvia ja videoita? Google-tilin 15gb:llä oon menny tähän asti mutta se alkaa jo olemaan usealla tilillä täynnä. Oon miettiny, että olisko joku ulkoinen kovalevy + softa puhelimeen/koneelle, jotta sais tallennettua.

Antakaapas ehdotuksia, kiitos!
Jätä ostamatta se pari drinkkiä/sipsipussia/pizzaa tms. vuodessa ja hanki se 100Gt/19.99€/vuosi Googlen paketti. Saat samalla VPN:n yms. Jos tulee käytyä enemmän ulkona niin hommaa se 200Gt paketti.
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
620
Pysyiskö näissä kuvissa/videoissa päivämäärät? Vois aikanaan kattella mitä on hommaillu silloin ja tuolloin...
Tiedot pysyy. Käytän itse mm. siihen, että synkkaan puhelimen kameralla otetut kuvat tablettiin, pariin PC:hen ja pariin Raspberryyn. Kun on joskus tullut kiroiltua vahingossa poistettuja kuvia :D

Mulla siis puhelimen Syncthingissa DCIM/Camera-kansio jaettuna send only, vastaanottavissa laitteissa receive only. Jos kuvan poistaa puhelimesta, se poistuu myös toisten laitteiden ko. kansioista, mutta tarpeen mukaan voi määritellä roskakori-/versiointitoimintoja.

Syncthing ei varsinaisesti ole varmuuskopinointiohjelma, mutta sitä voi jossain määrin käyttää siihenkin.

Muoks: korjattu typo ja vaihdettu säilytys-sanan tilalle versiointi.
Niin ja tosiaan Syncthing toimii myös Internetin yli.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 284
Hmm, tuntemata asiaa, sync on siis "synkronisoidaan samaksi", vai mitä? Eli jos poistaa jostaikin kuvan, se poistuu muualtakin synkkauksen yhteydessä?
 
Liittynyt
06.12.2019
Viestejä
620
Hmm, tuntemata asiaa, sync on siis "synkronisoidaan samaksi", vai mitä? Eli jos poistaa jostaikin kuvan, se poistuu muualtakin synkkauksen yhteydessä?
Synkronoidaan jaettujen kansioiden sisältö, annettujen ehtojen mukaan. Mun kuvaesimerkissä siis niin, että useammalla laitteella on identtinen kopio puhelimen DCIM-kansiosta. Vahinkopoistoilta suojaa se, että muilla laitteilla on määritelty esim: "kun kuva poistetaan, laita se roskakoriin ja poista vasta vuoden kuluttua".
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
225 548
Viestejä
3 991 754
Jäsenet
68 095
Uusin jäsen
BlueEye

Hinta.fi

Ylös Bottom