Valvontakamera kotiin

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 699
Saako valvontakamerat lähettämään valokuvia kännykkään samalla tavalla kuin riistakamera. Siis niin että valvontakamera olisi yhdistetty kodin wifiin.
Videoita, saahan niistä napsittua valokuviakin talteen. Ts. missä tahansa oletkin, niin kun kamera hälyttää jotain, niin voit heti katsoa mitä on meneillään. Se wifi pitää toki olla aina päällä.
Tai vaikkapa vilkaisemalla kameraan että kuinka paljon on lunta pihalla, menemättä pihalle. Näin ainakin mun halpiksessa.
 

tjkoo

Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 603
Saako valvontakamerat lähettämään valokuvia kännykkään samalla tavalla kuin riistakamera. Siis niin että valvontakamera olisi yhdistetty kodin wifiin.
Pari viestiä ylöspäin (vai oliko se toinen threadi) oli muutamia sovelluksia mainittu. Mutta perus halpiskameraa et kyllä helposti saa ilman erillismaksua tai omia virityksiä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 827
Saako valvontakamerat lähettämään valokuvia kännykkään samalla tavalla kuin riistakamera. Siis niin että valvontakamera olisi yhdistetty kodin wifiin.
Pari viestiä ylöspäin (vai oliko se toinen threadi) oli muutamia sovelluksia mainittu. Mutta perus halpiskameraa et kyllä helposti saa ilman erillismaksua tai omia virityksiä.
Tapo, ei virityksiä tai maksuja.
Ja Reolink myös ilmainen. Lähetystapoja löytyy useita, sähköposti, ja vaikka FTP, mutta push-ilmoitukset on kätevin, eli ilmoitus liikkeestä videon kera tulee samantien puhelimen näytölle. Itsellä kyllä yksi Reolinkki lähettää vain sähköpostia, sinne saa pelkän still-kuvan tulemaan.
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
862
Saako valvontakamerat lähettämään valokuvia kännykkään samalla tavalla kuin riistakamera. Siis niin että valvontakamera olisi yhdistetty kodin wifiin.
Saa, mutta järkevämpää on että kamera antaa ilmoituksen liikehavainnosta ja sen/videon tapahtumasta voi sitten katsoa etänä kameran muistikortilta tai muulta tallentimelta (NAS/NVR ym). Toki still kuvankin saa jos haluaa, mutta tilanteesta riippuen se pelkkä kuva ei yleensä kerro kovinkaan paljon.

Tässä on niin paljon muuttujia että ei oikein voi sanoa mikä on järkevää ja mikä ei, tietämättä sen tarkemmin millaista paikkaa kuvataan ja millaisella kalustolla/asetuksilla jne.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
662
Saakohan EZVIZ C8W Pro ja C6 2K+ kamerat tallentamaan videot jotenkin kiintolevylle ja jos saa niin mitä se vaatisi?
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
174
Samaa pohdin oman kameran osalta. Reolinkin kamera on korvessa jossa kyllä on 4G-yhteys, ja olisi tarpeen saada tallennus toisaalle (pilveen). Reolinkin oma softa ei tätä tue mutta FTP valmius on mutta näitä kun ei ole aikaisemmin tarvinnut asennella niin peukalo hakeutuu kohti kämmentä.. valtavan isoa tallennustilaa ei tartteisi mutta semmoinen missä vanhan päälle kirjoitetaan sitten automaattisesti ja videoihin pääsee käsiksi aina ja kaikkialta, ja halutut palat voi siirtää sitten vaikka kotikoneeseen. Miten tämmöisen saisi aikaiseksi?
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
174
Tallennusmedia ei saisi olla tässä tapauksessa samassa paikassa kameran kanssa... voiko NVRn asentaa fyysisesti jonnekin ihan muualle?
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
862
^ Voihan sen asentaa kun tekee kameroiden ja NVR:n välille jonkinlaisen yhteyden, esim VPN tai Tailscale tms.
 
Liittynyt
07.02.2017
Viestejä
2 005
Reolink on kyllä tuhonnut käytettävyyden ainakin tabletti+trackmix combolle viimeisimmillä päivityksillään :thumbsdown: bugeista ilmoittamisella saa lähinnä vittuilua palautteeksi. Esim zoomailu ja monet muut toiminnot toimii vain sellaisella postimerkin kokoisella kuvalla kun muut alueet näytöstä on lähinnä tyhjää. Fullscreenissa sitten näitä toimintoja ei ole käytettävissä. Täytyy varmaan kaivaa jostain joku vanha versio, apkmirror tms ehkä. Virallisesti kun eivät tietenkään vanhoja versioita suostu jakamaan :sleep:

Edellinen paremmin toimiva versio oli kai viime kesältä. Lokakuun päivitys rikkoi about kaiken (pakotettu landscape mode jne) ja näköjään uudet päivitykset esittävät ratkaisuksi noita postimerkin kokoisia videoruutuja. Ei ole sattumoisin tullut vastaan mitään modattuja appsiversioita? Tinycamit ja muut ei nyt käy koska ei ole julkista ip:tä liittymään tarjolla :itku:

Entisen reolink fanboyn ominaisuudessa harmittaa kun hyvät kamerat pilataan onnettomalla softalla. Muutenkin tuntuu että lafka puskee uutuuksia siihen tahtiin, että ei taida esim trackmixin firmwarepäivityksiin paljon riittää kiinnostusta. Edellisestä taitaa olla vuosi ja sellaisia varmaan helposti softalla korjattavia bugeja edelleen rasittava määrä (vaikkapa nyt lumihiutaleitten antamat hälytykset, hehkuttakoon vielä vähän laitteen ai-ominaisuuksia, saatana). Eikä tuo nyt edes ole mikään kovin vanha malli (elokuu 2022 julkaistu).

e. tämä nyt tällainen "aamunavaus" kun kiinnosti zoomailla nopeasti miten kesäkämpän ilp:n ulkoyksikkö jakselee jään suhteen. Onnistuihan tuo vähän kätevämmin lopulta pc:llä.
 

Eräilves

Turrien turri
Tukijäsen
Liittynyt
18.01.2019
Viestejä
2 079
Itselläni reolinkin oma softa käytössä puhelimessa, ei mitään ongelmia? :hmm:
 
Liittynyt
07.02.2017
Viestejä
2 005
Itselläni reolinkin oma softa käytössä puhelimessa, ei mitään ongelmia? :hmm:
Puhelimessa varmaan toimiikin. Halusin katsella vähän isompaa/tarkempaa kuvaa. Ongelmat taisivat alkaa tabletilla kun lisäsivät tuen fold-tyyppisille laitteille. Tästä on aika paljon väännetty reolinkin forumilla, mutta kuten forumeilla yleensä, siellä on kaiken karvaista selittäjää latistamassa asiallisen palautteen :D
 
Liittynyt
04.12.2016
Viestejä
90
Onko kellään kokemusta tai hyvää näkemystä valvontakamerasysteemistä kahden rapun kerrostaloasunto-osakeyhtiöön? Vastaamisen helpottamiseksi: en tarvitse luentoa enkä lisätietoa lakipykälistä enkä muusta sääntö- ja määräyspuolesta, mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Vain teknisistä asioista. itsekin ne saisin varmaan ajan kanssa selvitettyä, mutta muu hallitus tuntuu panikoivan siihen malliin, etten ehdi omilla ajankäyttömahdollisuuksillani selvittää näitä asioita.

Tarpeet:
- parkkipaikat, varmaankin vaativat 3-5 kameraa. Sähköt järjestyy, itse ajattelisin että 4G-verkon yhteyksillä olisi simppelein.
- ulko-ovien edustat: 4 kameraa. Sähköt kameran sijoittamisesta riippuen max. 3 metrin päässä.
- yhteiset sisätilat 3-4 kameraa. Itse ajattelisin, että joko Wifi:llä tai 4G:llä. Kaapelointikin mahdollinen, mutta onko sille tänä päivänä oikeasti tarvetta ja Wifi- tai 4G-signaali on kunnollinen?

Kysymyksiä:
1. Akulla varustetut kamerat: kuinka pitkään akut kestävät lataamatta? Missään kamerassa ei siis ole tarvetta jatkuvaan kuvaukseen, vaan liiketunnistimella ainoastaan. Pimeäkuvauskaan ei ole välttämätön. Ehkä irtaimistovarastoissa, koska niissä voi jättää valon laittamatta päälle. Parkkipaikoilla ja muualla valot on piemällä automaattisesti tai syttyvät lähestymistunnistimilla.

2. Pilvitallennus:
- minkä verran tallennustilaa tarvitsee vuorokautta kohti kameralta, jonka kuvasta erottaa ihmisten kasvot ja auton rekkarit, kun ne ovat niin lähellä että ne ylipäätään on kiinteästi suunnatulla kameralla "nähtävissä"?
- mitä pilvltallennus/-palvelu maksaa (suuruusluokka)?
- voiko pilvitallennuksen ottaa mistä päin mualimaa tahansa, vai onko todennäköistä että yhteydet tökkivät tms.?
- puskuroiko nuo kamerat tai kenties verkot mitään niin, että jos tulee hetkellisiä yhteyskatkoja, niin sinä aikana puskuroitu data menee kun yhteys taas toimii.
- vaativatko eri kamerat pilvipalveluilta jotain tiettyä yhteensopivuutta tai tuettua rajapintaa tms., vai tuleeko kameroiden mukana softat, jotka hoitavat homman pilveen kuin pilveen?

3. Kuvatiedon käsittely ja rajaus:
- tuleeko kameroiden mukana softat, joilla voi helpohkosti käsitellä kuvaa? Esim. jos joku haluaa tarkistaa hänestä tallennetun kuva-aineiston, niin kuvasta tulee peittää/poistaa muut kuvassa mahdollisesti näkyvät henkilöt.
- Onko käytänössä kaikkiin kameroihin mahdollista tehdä kuvan rajauksia toisaalta niin, että liiketunnistimen reagointialueen voi rajata, ja toisaalta taas niin, että tarvittaessa kuvatallenteessa osa kuvatusta alueesta peittyy jo lähtökohtaisesti, jos kameran suuntauksella ei ole mahdollista rajata kuvaa niin, ettei kuvaan tallennu sellaisia alueita joita ei ole tarkoitus kuvata.

4. Softista:
Onko jotain "yleissoftia", joilla voi noita em. asioita (rajauksia, pilvitallennusta) sekä toisaalta aineiston käsittelyä ja tarvittaessa tarkistusta hoitaa? Onko ilmaisia? Vai pärjäileekö kameroiden mukana tulevilla softilla aina?
Onko kameroiden tietoliikenne siinä mielessä tietoturvallista, että jos sen joku onnistuu jotenkin hakkeroimaan ja pääsee siihen käsiksi, niin ei tule tukkapölllyä siitä, että yhteyksiä ei ole erikseen suojattu tai salattu?

5. Yhteystavasta:
Ovatko 4G ja WiFI-ytheydet riittävän luotettavia tähän tarkoitukseen? Jos esim. kerran viikossa tarkistaa, että kamera ja tallennus toimii. Yksi hallituksen ihmisistä haluaisi väkisin suunnilleen kaikki kamerat kaapeliverkkoon, ja omat tallentimet näyttöineen kovalevyhineen. Langattoista "ei kuulemma koskaan tiedä".

6. Kameroista:
Mitä teknisiä ominaisuuksia kameroilta pitäisi esim. kuvan resoluution ja muiden mahd. asioiden suhteen osata "vaatia"? Mikä riittää varmasti, ja missä asioissa ylipäätään helposti mennään överiksi ja maksetaan jostain sellaisesta laadusta tai toiminnosta turhaan, millä ei tässä käyttötarkoituksessa ole merkitystä?

Tuntuu, että muut hallituksen jäsenet olisivat laittamassa tuohon systeemiin nyt rahaa melkein minkä tahansa summan, kun taloyhtiössä on yhdessä asunnossa ollut muutamaan otteeseen päihteisiin ja rikollisuuteen taipuvaista porukkaa. Ja jos noita hommia tekeviltä firmoilta kysytään, kyllähän he mielellään palvelevat ja tarjoavat ihan parasta mitä rahalla saa. Mutta itse pidän hyvinkin mahdollisena, että asia on toteutettavissa huomattavan paljon edullisemminkin ja sähköasennuksia lukuunottamatta omatoimisesti.
 
Liittynyt
07.02.2017
Viestejä
2 005
Onko kellään kokemusta tai hyvää näkemystä valvontakamerasysteemistä kahden rapun kerrostaloasunto-osakeyhtiöön? Vastaamisen helpottamiseksi: en tarvitse luentoa enkä lisätietoa lakipykälistä enkä muusta sääntö- ja määräyspuolesta, mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Vain teknisistä asioista. itsekin ne saisin varmaan ajan kanssa selvitettyä, mutta muu hallitus tuntuu panikoivan siihen malliin, etten ehdi omilla ajankäyttömahdollisuuksillani selvittää näitä asioita.

Tarpeet:
- parkkipaikat, varmaankin vaativat 3-5 kameraa. Sähköt järjestyy, itse ajattelisin että 4G-verkon yhteyksillä olisi simppelein.
- ulko-ovien edustat: 4 kameraa. Sähköt kameran sijoittamisesta riippuen max. 3 metrin päässä.
- yhteiset sisätilat 3-4 kameraa. Itse ajattelisin, että joko Wifi:llä tai 4G:llä. Kaapelointikin mahdollinen, mutta onko sille tänä päivänä oikeasti tarvetta ja Wifi- tai 4G-signaali on kunnollinen?

Kysymyksiä:
1. Akulla varustetut kamerat: kuinka pitkään akut kestävät lataamatta? Missään kamerassa ei siis ole tarvetta jatkuvaan kuvaukseen, vaan liiketunnistimella ainoastaan. Pimeäkuvauskaan ei ole välttämätön. Ehkä irtaimistovarastoissa, koska niissä voi jättää valon laittamatta päälle. Parkkipaikoilla ja muualla valot on piemällä automaattisesti tai syttyvät lähestymistunnistimilla.

2. Pilvitallennus:
- minkä verran tallennustilaa tarvitsee vuorokautta kohti kameralta, jonka kuvasta erottaa ihmisten kasvot ja auton rekkarit, kun ne ovat niin lähellä että ne ylipäätään on kiinteästi suunnatulla kameralla "nähtävissä"?
- mitä pilvltallennus/-palvelu maksaa (suuruusluokka)?
- voiko pilvitallennuksen ottaa mistä päin mualimaa tahansa, vai onko todennäköistä että yhteydet tökkivät tms.?
- puskuroiko nuo kamerat tai kenties verkot mitään niin, että jos tulee hetkellisiä yhteyskatkoja, niin sinä aikana puskuroitu data menee kun yhteys taas toimii.
- vaativatko eri kamerat pilvipalveluilta jotain tiettyä yhteensopivuutta tai tuettua rajapintaa tms., vai tuleeko kameroiden mukana softat, jotka hoitavat homman pilveen kuin pilveen?

3. Kuvatiedon käsittely ja rajaus:
- tuleeko kameroiden mukana softat, joilla voi helpohkosti käsitellä kuvaa? Esim. jos joku haluaa tarkistaa hänestä tallennetun kuva-aineiston, niin kuvasta tulee peittää/poistaa muut kuvassa mahdollisesti näkyvät henkilöt.
- Onko käytänössä kaikkiin kameroihin mahdollista tehdä kuvan rajauksia toisaalta niin, että liiketunnistimen reagointialueen voi rajata, ja toisaalta taas niin, että tarvittaessa kuvatallenteessa osa kuvatusta alueesta peittyy jo lähtökohtaisesti, jos kameran suuntauksella ei ole mahdollista rajata kuvaa niin, ettei kuvaan tallennu sellaisia alueita joita ei ole tarkoitus kuvata.

4. Softista:
Onko jotain "yleissoftia", joilla voi noita em. asioita (rajauksia, pilvitallennusta) sekä toisaalta aineiston käsittelyä ja tarvittaessa tarkistusta hoitaa? Onko ilmaisia? Vai pärjäileekö kameroiden mukana tulevilla softilla aina?
Onko kameroiden tietoliikenne siinä mielessä tietoturvallista, että jos sen joku onnistuu jotenkin hakkeroimaan ja pääsee siihen käsiksi, niin ei tule tukkapölllyä siitä, että yhteyksiä ei ole erikseen suojattu tai salattu?

5. Yhteystavasta:
Ovatko 4G ja WiFI-ytheydet riittävän luotettavia tähän tarkoitukseen? Jos esim. kerran viikossa tarkistaa, että kamera ja tallennus toimii. Yksi hallituksen ihmisistä haluaisi väkisin suunnilleen kaikki kamerat kaapeliverkkoon, ja omat tallentimet näyttöineen kovalevyhineen. Langattoista "ei kuulemma koskaan tiedä".

6. Kameroista:
Mitä teknisiä ominaisuuksia kameroilta pitäisi esim. kuvan resoluution ja muiden mahd. asioiden suhteen osata "vaatia"? Mikä riittää varmasti, ja missä asioissa ylipäätään helposti mennään överiksi ja maksetaan jostain sellaisesta laadusta tai toiminnosta turhaan, millä ei tässä käyttötarkoituksessa ole merkitystä?

Tuntuu, että muut hallituksen jäsenet olisivat laittamassa tuohon systeemiin nyt rahaa melkein minkä tahansa summan, kun taloyhtiössä on yhdessä asunnossa ollut muutamaan otteeseen päihteisiin ja rikollisuuteen taipuvaista porukkaa. Ja jos noita hommia tekeviltä firmoilta kysytään, kyllähän he mielellään palvelevat ja tarjoavat ihan parasta mitä rahalla saa. Mutta itse pidän hyvinkin mahdollisena, että asia on toteutettavissa huomattavan paljon edullisemminkin ja sähköasennuksia lukuunottamatta omatoimisesti.
Ei ole kokemusta, mutta ilmeisesti omassa taloyhtiössäni on meneillään myös joku kameravalvonnan asentamissuunnitelma. Säästösyistä en ehkä lähtisi itse rakentamaan yhtään mitään systeemiä (ihan jo oman nahan suojaamiseksi ongelmatilanteessa). Googletusta ja tarjouspyyntöjä ammattilaiselle mentaliteetilla lähtisin itse liikkeelle. Vaikka sitten vain rakentamaan systeemin ilman sen kummempaa 24/7 hälypalvelua. Aivan varmasti yrittävät myydä kuuta taivaalta aluksi.

Yksityisyysjutut on kuitenkin monelle arka aihe ja vaikka tekisit kaiken oikein, niin ei tarvitse kummoista syytä että joku kavahtaa jossain vaiheessa jotain ja sormi osoittaa sinua. Joku omakotitalon valvominen on sitten jo ihan eri juttu.

Tuohon 2. kohtaan sen verran haluaisin sanoa, että muutamalla sadalla Gb:llä pääsee jo pitkälle... tarkoitan että "levytila" tuskin tulee olemaan ongelma vaikka tallennus olisi jatkuvaakin. Vanhojen yli vaan jos mitään olennaista ei ole tapahtunut. Reolinkit ja muut tässä ketjussa mainitut kiinamerkit tallennuspalveluineen sivuuttaisin myös ihan suorilta. En koska ne on huonoja, mutta jos jotain sattuu...

Pakko vielä mainita 6. kohtaan, että oikean kameran valinta riippuu niin paljon valvottavasta ympäristöstä, että tarkemmin tietämättä on mahdoton sanoa mikä on kustannustehokkain vaihtoehto. Kohteen hyvä valaistus on muuten sellainen edullinen ratkaisu saada parempilaatuista materiaalia vähän kevyemmälläkin laitteistolla. Suomen olosuhteissa sitä pimeää kuitenkin riittää yllättävän suuren osan vuorokaudesta/vuodesta. Samaan hengenvetoon... turha maksaa viimeisen päälle olevasta "night visionista" tms. jos muutamalla satasella saa valaistua kohteen muuten.
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
862
Omatoimiset asennukset ja raudan valinta - annettujen tietojen perusteella ei tule kovin laadukas järjestelmä rakentumaan, kun kysymyksiä on näin paljon = osaamista ei ole.

Näin kattavan systeemin rakennus vaatii sen verran ammattitaitoa että kyselisin suosiolla tarjouksia eri paikoista. Kamerat valitaan kohteen mukaan, kuvataan vain alueita jotka tarpeen - kamera/optiikka valitaan sen mukaan.

Kamerat kytketään tallentimeen kaapelilla, langattomat systeemit voi jättää suosiolla kotikutoisiin "älykoti" -kohteisiin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 907
Suosittelisin kans ottamaan asennuksen jotsain ammattifirmasta. Tällaisen systeemin pitää kuitenkin olla varmatoiminen ja kerta omaa osaamista ei löydy. Lisäksi tässä pitää huolehtia se jatkumo ettei käy niin että kun talonyhtiön nörtti asentaa talkoilla järjestelmän ja jossain vaiheessa muuttaa pois niin systeemistä ei sen jälkeen tiedä kukaan mitään. Myöskään säännöllistä huoltoa vaativat akkukamerat unohtaisin heti sen perusteella että se on jonkun kontolla sitten niitä hoitaa.

Samoin ongelmien välttämiseksi välttäisin myös wifi kameroita sillä kaupunkialueella ja varsinkin kerrostaloissa voi muita wifi verkkoja olla paljonkin ja niiden kanavissa ja muissa voi olla paljonkin vaihtelua kun porukka vaihtuu. Myöskään 4G ei ole älyvarma ja niissä taas liittymistä tulee juoksevia kuluja.
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
438
Varmaan aiheellinen kysymys tännekin, eli täälläpäin hieman eri näkemyksiä asiasta mutta...Missä menee rajat mitä saa kuvata/näkyä pihapiirissä ja mitä ei? Onko TIETOA tästä? Etupiha? Naapuri? Etupihan edessäoleva katu, ohikulkijoita jne...? Tarviiko ilmoittaa kyltein? Sillee virallisessa mielessä jos tarvitsee käyttää jossain todisteena tms. Monia varmaan kiinnostaa myös tämä tieto...

Ja analyysi: Ostin vähän aikaa sitten TAPO Tp-link 420S2:t. Toistaiseksi tyytyväinen kuvanlaatuun ja toimintaan hintaansa (150e) nähden. Miinus ainakin on akunkesto, luvattu jopa 6 kuukautta mutta viikossa jo 10% haihtunut. Ok, alussa paljon testailua mutta kuitenkin. Yönäkymä on hyvä, värillinen ja 2K. Paketissa 2 kameraa. Sen verran hyvät että tilaan 2 lisää...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.08.2021
Viestejä
43
Varmaan aiheellinen kysymys tännekin, eli täälläpäin hieman eri näkemyksiä asiasta mutta...Missä menee rajat mitä saa kuvata/näkyä pihapiirissä ja mitä ei? Onko TIETOA tästä? Etupiha? Naapuri? Etupihan edessäoleva katu, ohikulkijoita jne...? Tarviiko ilmoittaa kyltein? Sillee virallisessa mielessä jos tarvitsee käyttää jossain todisteena tms. Monia varmaan kiinnostaa myös tämä tieto...
Omassa hallinnassa olevaa aluetta saa kuvata, naapurin aluetta ei. Oman alueen kuvaamisesta ei tarvitse kylttiä asentaa. Esimerkiksi tuossa on asiaa käyty läpi: Katso mitä kuvaat | Omakoti
 
Liittynyt
07.02.2017
Viestejä
2 005
Omassa hallinnassa olevaa aluetta saa kuvata, naapurin aluetta ei. Oman alueen kuvaamisesta ei tarvitse kylttiä asentaa. Esimerkiksi tuossa on asiaa käyty läpi: Katso mitä kuvaat | Omakoti
Juuri näin. Suomessa on kohtuullisen kattava kotirauha johon mm. oma piha kuuluu. Käytännössähän tämä tarkoittaa että esim monet yleisellä paikalla kielletyt asiat on ihan ok tehdä kotirauhan piirissä. Kylteillä lähinnä halutaan ennaltaehkäistä mahdollisia häiriköitä. Kameran softalla saa useimmiten helposti maalattua vaikka naapurin pihanurkan pimeäksi.
 
Liittynyt
07.02.2017
Viestejä
2 005
Laissahan ei näistä ole mitään tarkkoja määräyksiä. Kuten tossa yllä kirjoitin, niin kotirauha (ja kameramiehen hallinnassa olevat alueet) on se avainsana tässä. Kotirauhan piirissä saa kuvata vapaasti, mutta sen piirissä olevilta (asukkaat) on saatava suostumus (käytännössä ilmoitus, koska omistaja saa päättää kameroista), eli se koskee lähinnä taloyhtiöitä, tai sitten jos vaikka vuokraat ulkopuoliselle huoneen omakotitalostasi, niin vuokralaiselle on ilmoitettava koska heidän kotirauhansa. Edellä mainittujen alueiden ulkopuolella ei vastaavasti saa kuvata. Aika yksinkertainen juttu loppujen lopuksi.

@Nuutt1 tuossa kyseli pihapiireistä ja naapureista, niin ei kannata sitä gdpr:ää sotkea tähän. Työnantajien yms firmojen velvollisuudet on jo ihan toinen asia.
 
Liittynyt
13.12.2020
Viestejä
415
Kivaa...

Russian spies can gain access to Chinese surveillance cameras from Ukraine — "Schemes" Chinese video surveillance cameras from Dahua and Hikvision transmit information to the servers of the manufacturer or the Chinese state operator. The import of the products of both companies into the USA is prohibited because it "threatens national security". The SBU has already managed to block more than 10,000 such cameras, but hundreds of thousands more continue to work. P.S. How is it in other countries? Germany?

 

Zigh

Tittelitön
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 649
Kivaa...

Russian spies can gain access to Chinese surveillance cameras from Ukraine — "Schemes" Chinese video surveillance cameras from Dahua and Hikvision transmit information to the servers of the manufacturer or the Chinese state operator. The import of the products of both companies into the USA is prohibited because it "threatens national security". The SBU has already managed to block more than 10,000 such cameras, but hundreds of thousands more continue to work. P.S. How is it in other countries? Germany?

Eipä tossa ole mitään uutta. Aina nuo on soitellut sinne Kiinaan jos ei niitä kunnolla blokkaa. Ei ne kamerat sinne kuvaa varmaankaan lähetä, mutta jotain dataa kuitenkin.
 

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
438
Pitäisi hankkia valvontakameroita pihamaalle. Mietin että 3kpl olisi riittävä ja wlaniin pitää saada kiinni. Onko Reolink ainoa mitä kannattaa miettiä, vai onko jollain kokemusta esim. Tapo:n kameroista?
TP-LINK-Tapo-C325WB
TP-LINK-Tapo-C520WS
Vähän aikaa sitten ostin TP-LINK-Tapo-C420S2. Niin tyytyväinen että tilasin lisää. Eilen tuli postissa 2 lisää+ 2 aurinkopaneelia. Kunhan päivä hieman kirkastuu niin ulos asentamaan niitä.

Edit. Kaikki asennettu :thumbsup:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.11.2016
Viestejä
4 234
Kysytääs täältä jos joku osaa ehdottaa; tarve olisi valvontakameralle/"ovisilmälle" jonka kuva ulko-oven edustalta tulisi sisäpuolelle esim tabletille tai muulle seinään asetetulle näyttölaitteelle. Reunaehtona että ovea ei saa poralla/modata eli kamera ja virtajohto tulisi oven yläpuolelle ja siitä seinän läpi.

Eli siis lapset kotona ollessaan näkisivät suoraan ruudulta ketä oven takana, kännykkäratkaisut ei tässä kohtaa ole nyt hakusessa eli mielummin ns. valmisratkaisu.
 
Liittynyt
22.06.2023
Viestejä
12
Löytyskö täältä ehdotuksia/suosituksia ulkokameralle? Nykyinen on langaton Arlo Go, mutta kyykkää kovilla pakkasilla jos lähempänä -20c. Saisi siis uusi olla väh. -30c, LTE ja langallinen.
 
Liittynyt
19.11.2016
Viestejä
4 234
Joku ovikellokamera voisi olla sopiva.
Kiitos mutta yritän etsiä nyt sellaista jossa tulisi mukana se näyttö sisäpuolelle, jos en nyt ihan väärin katsonut niin kaikkien idea on siinä että kuva tulee kännykkään, hakusessa olisi ratkaisu joka sisältää sisänäytön esim seinälle.

Toki varmaan voisi viritellä tabletin seinälle mutta miten saan siihen viritettyä softan siten että kuva tulee ruudulle heti kun ovikelloa painetaan?
 
Liittynyt
21.08.2021
Viestejä
43
Kiitos mutta yritän etsiä nyt sellaista jossa tulisi mukana se näyttö sisäpuolelle, jos en nyt ihan väärin katsonut niin kaikkien idea on siinä että kuva tulee kännykkään, hakusessa olisi ratkaisu joka sisältää sisänäytön esim seinälle.

Toki varmaan voisi viritellä tabletin seinälle mutta miten saan siihen viritettyä softan siten että kuva tulee ruudulle heti kun ovikelloa painetaan?
Pari vaihtoehtoa löytyi: Ovikello näytöllä
 
Liittynyt
19.11.2016
Viestejä
4 234
Kiitos, pitää tutkia näitä. Onko nämä muuten kaikki sellaisia jotka aktivoituu vain ovikellosta vai olisiko sellaisia jotka heräisivät liiketunnistimen kautta?

Toinen vaihtoehto mikä tuli mieleen että saisiko jonkun tällaisen TP Link C310 yhdistettyä vaikka home assistanttiin jonne videot tallentuisi ja voisi ehkä sitä kautta yhdistää johonkin kiinteään tablettiin tms?

 
Liittynyt
18.11.2020
Viestejä
104
Löytyskö täältä ehdotuksia/suosituksia ulkokameralle? Nykyinen on langaton Arlo Go, mutta kyykkää kovilla pakkasilla jos lähempänä -20c. Saisi siis uusi olla väh. -30c, LTE ja langallinen.
Tp-Linkin Tapo 310:sta lähinnä vain hyvää sanottavaa. Kamera suunniteltu ulkokäyttöön, poweria ei, pakkasrajaa en muista, mutta toiminut luotettavasti kolme vuotta ulkona ainakin - 25 asteeseen asti. Powerikin ollut ulkona ilman ongelmia, mutta vaatii sääsuojan ip-luokituksen takia, meillä katoksen alla.
 
Liittynyt
22.06.2023
Viestejä
12
Tp-Linkin Tapo 310:sta lähinnä vain hyvää sanottavaa. Kamera suunniteltu ulkokäyttöön, poweria ei, pakkasrajaa en muista, mutta toiminut luotettavasti kolme vuotta ulkona ainakin - 25 asteeseen asti. Powerikin ollut ulkona ilman ongelmia, mutta vaatii sääsuojan ip-luokituksen takia, meillä katoksen alla.
ei löydy tuosta LTE / SIM -paikkaa
 
Liittynyt
03.03.2017
Viestejä
110
Olisiko kenelläkään suositella kameraa näillä spekseillä. Tulee 3D-tulostimen toimintaa seuraamaan.

- Asennus jollain muulla tavalla kuin Android tai iOS ohjelma. Esim. ethernet-kaapelilla tai joku muu tapa ilman internettiä ja appeja

- Kameran seuranta livenä lähiverkossa webliittymän kautta, ei mitään erillisiä softia, tai selaimessa jotain antiikkisia plugineita, mieluiten Chrome tai Firefox selaimissa toimiva sivu kamerasta, mutta EI missään nimessä Microsoftin Edge tai jokin laitevalmistajan palvelu jonne kuva ensin siirretään - en halua jakaa kuvaa talon ulkopuolelle.

- Parempi tietty jos tukisi jotain avoimen lähdekoodin ohjelmaa videokuvan katseluun

- Käyttää Wi-fiä

- Riittävän tarkka kuva, full HD riittää, saa olla parempikin

- Vähintään 15FPS, mielummin 30FPS kuvaa

- Videon tallentaminen laitteeseen ei ole olennaista

- Asennus onnistuu jotenkin pöydälle

- Ei tarvitse pan/tilt/zoom ominaisuuksia, mutta ei haitaksi vaikka olisi

- Hinnalla ei ensisijaisesti väliä, mielummin edullisempi, koska käyttö on rajoittunutta

Saattaisin ostaa vastaavan myös ihan valvontakäyttöönkin, jos tukee hämärässä kuvaamista ja liikkeentunnistusta, mutta sitten tarvisi myös jotain sähköposti/FTP ominaisuuksia, jolla Wi-Fin kautta voisi lähettää hälytyksen minne itse haluan, ilman mitään välikäsien palveluita.

Mietin myös jotain Raspberry Pi kameraviritelmiä, mutta en ole tuollaisiin projekteihin koskaan saanut aikaa riittämään, edulliseksi ei tule, kun aikaa menee. Jos jollain on jotain ajantasaista linkkiä tällaiseen projektiin, niin nekin voisi kiinnostaa, tosin ei ensimmäisenä vaihtoehtona tätä ongelmaa ratkaisemaan.

Suurin osa kaupoista (verkkokauppa.com, Jimms, Amazon.de yms.), ja itse laitevalmistajat eivät listaa tarkkoja speksejä ja yksityiskohtia liittyen asennukseen ja konfigurointiin selvästi kuluttajille suunnatuissa laitteissa, jotain standardeja kuten HTTP, HTTPS, ONVIF ja RTSP mainitaan mainos- ja tuotesivuilla, mutta ei yleensä mitään mainittu asentamisesta, muuta kuin että appia tyrkytetään.
 
Liittynyt
07.02.2017
Viestejä
2 005
Muuhun en osaa sanoa mitään, mutta tuo full hd ei varmasti tule riittämään tai sitten on poikkeuksellinen ja kallis "paremman pään" laite. 2MP:n kuva on aikamoista pixeliä yhtään kännykkää suuremmalta laitteelta katsottuna. Toisaalta tuossa15FPS vs 30FPS ei ole niin merkittävää eroa suht paikoillaan olevan kohteen väijymisessä. Lähinnä se raja tulee vastaan sitten kaistassa, joka usein on se heikoin lenkki joko operaattorista tai jostain muusta pullonkaulasta johtuen. Etänä siis. 30FPS olisi jo jollain 2k tarkkuudella aika raskas. Vaikka pakkaussysteemit onkin nyt kehittyneet viime vuosina, niin bufferointia ja nykimistä olisi todennäköisesti luvassa.
 
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
1 311
Olisiko kenelläkään suositella kameraa näillä spekseillä. Tulee 3D-tulostimen toimintaa seuraamaan.

- Asennus jollain muulla tavalla kuin Android tai iOS ohjelma. Esim. ethernet-kaapelilla tai joku muu tapa ilman internettiä ja appeja

- Kameran seuranta livenä lähiverkossa webliittymän kautta, ei mitään erillisiä softia, tai selaimessa jotain antiikkisia plugineita, mieluiten Chrome tai Firefox selaimissa toimiva sivu kamerasta, mutta EI missään nimessä Microsoftin Edge tai jokin laitevalmistajan palvelu jonne kuva ensin siirretään - en halua jakaa kuvaa talon ulkopuolelle.

- Parempi tietty jos tukisi jotain avoimen lähdekoodin ohjelmaa videokuvan katseluun

- Käyttää Wi-fiä

- Riittävän tarkka kuva, full HD riittää, saa olla parempikin

- Vähintään 15FPS, mielummin 30FPS kuvaa

- Videon tallentaminen laitteeseen ei ole olennaista

- Asennus onnistuu jotenkin pöydälle

- Ei tarvitse pan/tilt/zoom ominaisuuksia, mutta ei haitaksi vaikka olisi

- Hinnalla ei ensisijaisesti väliä, mielummin edullisempi, koska käyttö on rajoittunutta

Saattaisin ostaa vastaavan myös ihan valvontakäyttöönkin, jos tukee hämärässä kuvaamista ja liikkeentunnistusta, mutta sitten tarvisi myös jotain sähköposti/FTP ominaisuuksia, jolla Wi-Fin kautta voisi lähettää hälytyksen minne itse haluan, ilman mitään välikäsien palveluita.

Mietin myös jotain Raspberry Pi kameraviritelmiä, mutta en ole tuollaisiin projekteihin koskaan saanut aikaa riittämään, edulliseksi ei tule, kun aikaa menee. Jos jollain on jotain ajantasaista linkkiä tällaiseen projektiin, niin nekin voisi kiinnostaa, tosin ei ensimmäisenä vaihtoehtona tätä ongelmaa ratkaisemaan.

Suurin osa kaupoista (verkkokauppa.com, Jimms, Amazon.de yms.), ja itse laitevalmistajat eivät listaa tarkkoja speksejä ja yksityiskohtia liittyen asennukseen ja konfigurointiin selvästi kuluttajille suunnatuissa laitteissa, jotain standardeja kuten HTTP, HTTPS, ONVIF ja RTSP mainitaan mainos- ja tuotesivuilla, mutta ei yleensä mitään mainittu asentamisesta, muuta kuin että appia tyrkytetään.
Rapberry pi+Usb kamera Ja siihen octopi niin saat samalla tulostimen etähallinnan
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
4 982
Googlen kamerat näkee ainakin nettiselaimesta livenä, ilman plugineita. Ilman mitään tilausta tai pilveä. Toki vaatii nettiyhteyden. Tietysti toimii myös kännykän kautta tarvittaessa.
 
Liittynyt
13.09.2017
Viestejä
499
Olisiko kenelläkään suositella kameraa näillä spekseillä. Tulee 3D-tulostimen toimintaa seuraamaan.

- Asennus jollain muulla tavalla kuin Android tai iOS ohjelma. Esim. ethernet-kaapelilla tai joku muu tapa ilman internettiä ja appeja

- Kameran seuranta livenä lähiverkossa webliittymän kautta, ei mitään erillisiä softia, tai selaimessa jotain antiikkisia plugineita, mieluiten Chrome tai Firefox selaimissa toimiva sivu kamerasta, mutta EI missään nimessä Microsoftin Edge tai jokin laitevalmistajan palvelu jonne kuva ensin siirretään - en halua jakaa kuvaa talon ulkopuolelle.

- Parempi tietty jos tukisi jotain avoimen lähdekoodin ohjelmaa videokuvan katseluun

- Käyttää Wi-fiä

- Riittävän tarkka kuva, full HD riittää, saa olla parempikin

- Vähintään 15FPS, mielummin 30FPS kuvaa

- Videon tallentaminen laitteeseen ei ole olennaista

- Asennus onnistuu jotenkin pöydälle

- Ei tarvitse pan/tilt/zoom ominaisuuksia, mutta ei haitaksi vaikka olisi

- Hinnalla ei ensisijaisesti väliä, mielummin edullisempi, koska käyttö on rajoittunutta

Saattaisin ostaa vastaavan myös ihan valvontakäyttöönkin, jos tukee hämärässä kuvaamista ja liikkeentunnistusta, mutta sitten tarvisi myös jotain sähköposti/FTP ominaisuuksia, jolla Wi-Fin kautta voisi lähettää hälytyksen minne itse haluan, ilman mitään välikäsien palveluita.

Mietin myös jotain Raspberry Pi kameraviritelmiä, mutta en ole tuollaisiin projekteihin koskaan saanut aikaa riittämään, edulliseksi ei tule, kun aikaa menee. Jos jollain on jotain ajantasaista linkkiä tällaiseen projektiin, niin nekin voisi kiinnostaa, tosin ei ensimmäisenä vaihtoehtona tätä ongelmaa ratkaisemaan.

Suurin osa kaupoista (verkkokauppa.com, Jimms, Amazon.de yms.), ja itse laitevalmistajat eivät listaa tarkkoja speksejä ja yksityiskohtia liittyen asennukseen ja konfigurointiin selvästi kuluttajille suunnatuissa laitteissa, jotain standardeja kuten HTTP, HTTPS, ONVIF ja RTSP mainitaan mainos- ja tuotesivuilla, mutta ei yleensä mitään mainittu asentamisesta, muuta kuin että appia tyrkytetään.
Perus reolinkin kamera hoitaa homman
 
Liittynyt
03.03.2017
Viestejä
110
Kiitoksia vastauksista, mutta tuli nyt ainakin väliaikainen ratkaisu ongelmaan.

Kaapista löytyi vanha OnePlussan puhelin, ylimääräinen virtalähde ja Play Storesta "Iriun 4K Webcam for PC and Mac" ohjelma.

Kyseisellä Android-ohjelmalla saa videokuvan Wi-Fi:n yli Windows koneelle suoraan mukavan pelkistettyyn ikkunaan työpöydälle, ilman mitään rekisteröintejä tms.

Mac näyttää olevan myös tuettuna, mutta itselle riittää Windows.
 
Liittynyt
30.04.2017
Viestejä
146
Kysyn täältäkin tämän langan asiasta Io-Tech ja Y-Cam lanka
Miten saan tietoon salasanat noille kameroille? Minulla ei takalisto kestä uusia tekniikkaa kun ne vanhenee. Köyhällä on ongelmat, mutta näitä kameroita on 6kpl. Nyt kaikki on vaan pelotteena. Suurin syy on koiran tarkailu tontilla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
93
Hakusessa yksinkertainen ja helppo kameraratkaisu katselemaan sisääntuloa pihaan.

Tarttis olla akullinen ja WIFI joten silmiin iski tuo reolink Argus ECO. Sähköä seinästä tuolle kun ei oikein saa kovin helposti järkättyä.

Jos lataan puhelimeen/tablettiin reolinkin apin, niin tallentuuko yölliset videot/kuvat siihen ilman mitään maksuja? Vai onko tuo cloud pakollinen, jotta näitä vois jälkeenpäinkin katsella?

Ei oikein tuo muistikortti-homma vakuuta, kameran kun joku nappaa mukaansa, häviää siinä sitten todisteetkin samalla.

Edit. Taitanee tuo basic tason pilvitallennus ollakin ilmainen.
 
Viimeksi muokattu:

Six

Liittynyt
17.04.2020
Viestejä
438
Hakusessa yksinkertainen ja helppo kameraratkaisu katselemaan sisääntuloa pihaan.

Tarttis olla akullinen ja WIFI joten silmiin iski tuo reolink Argus ECO. Sähköä seinästä tuolle kun ei oikein saa kovin helposti järkättyä.

Jos lataan puhelimeen/tablettiin reolinkin apin, niin tallentuuko yölliset videot/kuvat siihen ilman mitään maksuja? Vai onko tuo cloud pakollinen, jotta näitä vois jälkeenpäinkin katsella?

Ei oikein tuo muistikortti-homma vakuuta, kameran kun joku nappaa mukaansa, häviää siinä sitten todisteetkin samalla.

Edit. Taitanee tuo basic tason pilvitallennus ollakin ilmainen.
Itsellä TP-LINK Tapo C420....siinä erillinen hubi jossa muistikortti. Voi sijoittaa mihin vaan sisälle taloon kunhan pistoke löytyy ja wifi.verkossa. Amazonista edullisesti.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
464
Nyt tarvisi mielipiteitä omasta suunnitelmasta. Tässä alkuun piirustus josta selviää vähän ympäristöä:

1711967410250.png


Tuosta siis näkyy tontilla olevat rakennukset. Etupihan pihapiiri muodostuu liiteristä, tallista ja talosta. Verkkokaapelit on vedetty lähes jokaiselle kulmalle jo rakennusvaiheessa kahtena kappaleene, mutta tarkoitus on lähteä liikkeelle alkuun yhdellä tai kahdella kameralla. Liiteriin ei ole vedetty CAT-kaapelia. Suunnitelma olisi laittaa kamerat ensin talliin. Tuo etupihaa kuvaava kamera on haussa ensimmäisenä.

Olen ajatellut investoida heti alkuun hieman laadukkaampiin kameroihin, joiden kuvasta saisi myös pimeämpään vuodenaikaan jotakin selvää. Olen katsellut tätä: Dahua IP Full-Color 4K bullet-kamera, 3.6mm, mutta kun malleja on tolkuttomasti, niin mitä eroa on Dahuan esimerkiksi WizMind ja WizSense:llä? Muita suosituksia? Kameroita näkyy saavan yllättäen hieman halvemmalla esim. Virosta ja Saksasta.

Sitten tallennus... HA:ta on ehkä joskus tarkoitus viritellä, mutta nyt ei riitä aika eikä innostus siihen. Siispä kameroiden kaveriksi Dahuan NVR, mutta mikä? Varmaan kahdeksaan kameraan on hyvä varautua?
 

Odi_

Tukijäsen
Liittynyt
06.06.2018
Viestejä
1 414
Nyt tarvisi mielipiteitä omasta suunnitelmasta. Tässä alkuun piirustus josta selviää vähän ympäristöä:Tuosta siis näkyy tontilla olevat rakennukset. Etupihan pihapiiri muodostuu liiteristä, tallista ja talosta. Verkkokaapelit on vedetty lähes jokaiselle kulmalle jo rakennusvaiheessa kahtena kappaleene, mutta tarkoitus on lähteä liikkeelle alkuun yhdellä tai kahdella kameralla. Liiteriin ei ole vedetty CAT-kaapelia. Suunnitelma olisi laittaa kamerat ensin talliin. Tuo etupihaa kuvaava kamera on haussa ensimmäisenä.

Olen ajatellut investoida heti alkuun hieman laadukkaampiin kameroihin, joiden kuvasta saisi myös pimeämpään vuodenaikaan jotakin selvää. Olen katsellut tätä: Dahua IP Full-Color 4K bullet-kamera, 3.6mm, mutta kun malleja on tolkuttomasti, niin mitä eroa on Dahuan esimerkiksi WizMind ja WizSense:llä? Muita suosituksia? Kameroita näkyy saavan yllättäen hieman halvemmalla esim. Virosta ja Saksasta.

Sitten tallennus... HA:ta on ehkä joskus tarkoitus viritellä, mutta nyt ei riitä aika eikä innostus siihen. Siispä kameroiden kaveriksi Dahuan NVR, mutta mikä? Varmaan kahdeksaan kameraan on hyvä varautua?
Jos laatua haluat, niin Hikvision.
Sieltä acusense + darkfighter + sopiva nvr, niin ei paljoa turhia hälyjä tule ja näkee jopa kohtalaisesti liikkuvat kohteet pimeässäkin :)
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
464
Jos laatua haluat, niin Hikvision.
Sieltä acusense + darkfighter + sopiva nvr, niin ei paljoa turhia hälyjä tule ja näkee jopa kohtalaisesti liikkuvat kohteet pimeässäkin :)
Malleja tuntuu olevan, eli onko jotakin mallisuosituksia kameraksi ja tallentemeksi?
 
Liittynyt
14.11.2022
Viestejä
48
Malleja tuntuu olevan, eli onko jotakin mallisuosituksia kameraksi ja tallentemeksi?
Onko pihavalot? 4k kamerassa pitää olla vähintään 1/1.2" kenno, että toimii hyvin yöllä. Hikvision darkfighterissa taitaa olla pienempi 1/1.8" kenno jossa ei 4k resolla tahdo valovoima riittää omalla kokemuksella. Suosittelen ehdottomasti 4k kameraksi 1/1.2" kennolla olevaa. Tuli nimittäin ensin hommattua hikvision darkfighter 1/1.8" kennolla mutta vaihdettua se tuohon 1/1.2" kennolla olevaan.

Tämä on ollut esimerkiksi kelpo laite. Tässä ei tosin ole IR valoa mutta jos löytyy pihavalot niin sille ei ole käyttöä tällä kameralla. Nettiin pääsy kannattaa tosin estää koska nuo yrittää ottaa yhteyttä jatkuvasti ulkomaailmaan kun seurailee palomuurin logeja.

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 136
Viestejä
4 196 753
Jäsenet
70 854
Uusin jäsen
rata-mestari

Hinta.fi

Ylös Bottom