Valtaosalla väestöstä verisuonet tukkeutuvat iän myötä - mikä ratkaisuksi?

20 vuotta diabetestä sairastaneen lääkärin, eläköityneen radiologin Timo Kuuselan blogi on kiintoisaa luettavaa.

Kehitystä verensokerin jatkuvaan seurantaan. - VHH-terveysravinto

Jostain syystä lääkärit heittävät romukoppaan kolestroliteoriat, statiinit ja insuliinipiikit kun tauti osuu omalle kohdalle. Timo Kuusela ei nimittäin ole ainoa VHH:lle siirtynyt diabetes-sairastunut lääkäri.
 
Tuossa CBS:n artikkelissa sanotaan näin:


Improvements to diet included consuming more whole grains, vegetables, fruits, nuts, and fish and eating less red and processed meats and sugary beverages....
...Whole grains, fruits, vegetables and fish or n-3 fatty acids appeared to contribute most to an improvement in diet quality...

Blurriksen näkemys:

Liian vähäinen "kovien" eli tyydyttyneiden rasvojen saanti on vaarallista ja lyhentää elinikääsi!

Jätit sanomatta sen mitä tässä on ketjun alusta asti toitotettu eli, että tyydyttyneiden rasvojen korvaaminen monityydyttymättömillä oli tuossa(kin) tutkimuksen johtopäätöksessä se ydinpointti. Eli toisinsanoen: syö rasvoja, mutta mieluiten monityydyttymättömiä ja vähennä hiilihydraatteja.

Miten tuo on ristiriidassa ketjuun postattujen tieteellistä konsensusta edustavien näkemysten kanssa? Ei kai tässä kukaan ole sanonut, että tyydyttyneet rasvat pitää jättää kokonaan pois.


PURE-tutkimus (Lancet) ja Siri-Tarinon meta-analyysi on jo käsitelty aikaisemmin ketjussa. Toinen ei ole ravintotieteellinen tutkimus, joten miksi se olisi yhtä arvokas kuin kontrolloitu ravintotieteellinen tutkimus? Jälkimmäisen tekijät itsekkin toteavat, että tyydyttyneen rasvan korvaaminen monityydyttymättömillä hiilihydraattien sijasta on terveellinen vaihtoehto.

Ilmeisesti aina sivun vaihtuessa pitää linkata samat virheelliset tutkimukset uudestaan, että trollauksen liekki ei sammu.

Tälläistä tutkimusta Blurris siis käyttää argumenttina tyydyttyneiden rasvojen puolesta:

the authors of the meta-analysis themselves later noted that "A critical question is what macronutrient should be used to replace saturated fat. ... Epidemiologic studies and randomized clinical trials have provided consistent evidence that replacing saturated fat with polyunsaturated fat, but not carbohydrates, is beneficial for coronary heart disease."
 
Viimeksi muokattu:
Hyvien rasvojen VHH on ihan hyvä ruokavalio terveyden kannalta.

Jep, hyvien rasvojen luettelo vaan kannattaa hakea jostain muualta kuin Tärvelyn ja Pahoinvoinnin laitoksen propagandasta.

Hyviä rasvoja ovat: puhdas voi, neitsytkookosöljy, animaaliset luonnolliset rasvat, kalojen rasvat, kylmäpuristettu oliiviöljy ja avocadoöljy.

Lisäksi pitää syödä niin että napa roikaa alle 8 paino-% hiilareita sisältäviä kasviksia ja marjoja. Hedelmiäkin voi syödä jos täyttävät tuon ehdon. Noita syödään ainakin puoli kiloa päivässä eli haluanpa nähdä sen marisijan, joka valittaa vielä "kuidun vähyyttä" syötyään tuon määrän kasviksia.

Proteiini pitää olla lähinnä animaalista ja noin 1 g/ihannepainokilo päivittäinen saanti.

Nyrkkisääntö: 240 g lihaa sisältää 80 g proteiinia eli noin kolmasosa näkemästäsi on protskua. 240 g lihaa riittää siis noin 80-90 kiloisen läskittömän henkilön (luultavasti mies) proteiiniksi vuorokaudessa.
 
Kolesterolitason kannalta parhaita rasvoja on monityydyttymättömät. Öljyjä kannattaa kaloreiden takia kuitenkin käyttää harkiten. Hamppuöljy on rasvakoostumukseltaan yksi parhaista. Vähemmän eksoottisista öljyistä rapsi/rypsi on hyvä valinta. Nyrkkisääntönä gramma monityydyttymätöntä rasvaa alentaa LDL:ää puolet siitä määrästä mitä gramma kovaa rasvaa sitä nostaa.(Keysin kaava) En tosin tiedä, kuinka hyvin tuo kaava pitää kutinsa.
 
Lääkärilehdestä kopsattua:


Sidonnaisuuksien psykologiaa

Nykyajan yhteiskuntaa on vaikea kuvitella ilman mainontaa, joka koskee myös lääkkeitä ja lääkärien työkaluja. Lääkärit tarvitsevat valintojensa tueksi luotettavaa tietoa.

Koska lääketehtaat haluavat myydä omia tuotteitaan, niiden luotettavuus tiedon lähteenä ei ole paras mahdollinen. Mainonta vaikuttaa usein enemmän kuin tutkimustieto.

Valintoja tehdessään lääkärit ovat alttiina sosiaaliselle ja psykologiselle vaikuttamiselle. Vaikka lääkärit ovat tietoisesti tai tiedostamattaan olleet vaikuttamisen kohteena, se ei tarkoita, että he eivät haluaisi hoitaa potilaitaan mahdollisimman hyvin. He haluavat tarjota parasta mahdollista hoitoa.

Monet taloudellisen, sosiaalisen ja psykologisen vaikuttamisen keinot vaikuttavat valintoihimme kaikkialla ilman, että tiedostamme niitä. Lääketehtaat tuntevat nämä keinot ja käyttävät niitä tehokkaasti.

Tällaisia keinoja ovat:
  1. vastavuoroisuus – vastapalveluksen velvoite
  2. sosiaalinen totuus myös muut tekevät niin
  3. auktoriteetti – merkittävien henkilöiden antamat mallit
  4. sitoutuminen – valinnasta kiinni pitäminen
  5. miellyttävyys – yhteistyön sujuvuus
  6. tuttuus ja toisto – tuotteen suosimisen vahvistuminen.

Valinnoista kiinni pitämistä helpottaa kykymme löytää perusteluja mielipiteillemme ja päätöksillemme. Saavutetuista yhteisistä eduista on vaikea luopua. Koettu moraalinen ylivoima vahvistaa ratkaisuja. Se tarkoittaa, että pidämme itseämme muita moraalisempana. Usein ajatellaan, että vaikka muut ovat alttiita psykologiselle vaikuttamiselle, minä pystyn sen torjumaan.

Pienet mitättömiltä tuntuvat palkkiot tai lahjat vaikuttavat usein enemmän kuin suuret, koska pienet lahjat sitouttavat ja synnyttävät vastavuoroisuuden painetta. Suuret lahjat tunnistetaan lahjuksiksi ja herättävät kielteisen reaktion. Sidonnaisuuksien ilmoittaminen edistää valvontaa ja lisää luottamusta, mutta ei anna suojaa noita yleisiä vaikutuskeinoja vastaan.

Sitoutumista edistävät esimerkiksi seuraavat tilanteet:
  1. tietyn lääkkeen esitteleminen muille lääkäreille
  2. toistuvat lääkeyrityksen logolla varustetut pienet lahjat
  3. toistuvat tapaamiset miellyttävän lääke-esittelijän kanssa
  4. kongressimatkaan osallistuminen lääkeyrityksen kustannuksella (tämän jokainen tajuaa huomattavaksi lahjaksi, mutta se on helppo perustella hyödylliseksi)
  5. lääkeyrityksen osakkeiden omistaminen

Lääketehtaat tekevät arvokasta työtä kehittäessään, valmistaessaan ja markkinoidessaan lääkkeitä. Tiedostamattoman sitoutumisen vaarat liittyvät joidenkin lääkkeiden suosimiseen ja kalliiden lääkkeitten määräämiseen. Lääkärit suhtautuvat usein torjuvasti tai vähätellen sidonnaisuuksiinsa. Vaikka psykologinen vaikuttaminen tunnistetaan, sen sitovuutta ja voimakkuutta ei tiedosteta.

Näitä vaaroja ei ole syytä liioitella, koska Suomessa lääkkeiden laatua valvotaan tarkasti ja apteekit on velvoitettu tarjoamaan korvaavia lääkkeitä. Lääkärit ovat tietoisia sidonnaisuuksien vaaroista ja suhtautuvat niihin vakavasti. Geoffrey Smithin mukaan ”sidonnaisuuksien julkistaminen ei vielä selkeytä rajoja lääketieteen ja lääketeollisuuden välillä eikä palauta julkista luottamusta”. Potilaat kuitenkin luottavat lääkäreihin eivätkä välitä heidän sidonnaisuuksistaan.

Psykologisia vaikuttamisen mekanismeja ei tunneta riittävästi. Sidonnaisuuksien ongelmat tunnistava pitää silmänsä auki ja varoo myös piilevää vaikuttamista. Vaarallisinta on usko, että on immuuni vaikuttamiselle.

Markku Ojanen
YTT (psykologia), psykologian professori (emeritus) Tampereen yliopisto
 
Täällä ovat nyt menneet asiat aivan sekaisin.
Australian aboriginaaleilla on matalimmat kolesteroliarvot ja korkea CHD-kuolleisuus https://cdn.uncommonwisdomdaily.com/media/uwd/issues/2015/UWDw254_1.jpg
Heart failure among Indigenous Australians: a systematic review
Eivätkös nämä elä juurilla ja madoilla?

Nämä aboriginaalit on köyhiä ihmisiä vailla hyvää terveydenhuoltoa. Heidän kolesterolitasonsa on matalampi kuin rikkaissa Euroopan maissa, mutta se ei ole kuitenkaan optimaalinen. Lisäksi heillä on ilmeisesti epäterveellinen ruokavalio ja diabetes todella yleinen sairaus. Diabetes lisää CHD-kuolleisuutta ja samoin terveydenhuollon puute. Pikaisella googletuksella heillä näyttäisi myös olevan geneettinen taipumus verisuonitautiin. On melko huvittavaa verrata heitä rikkaaseen länsimaahan, missä ihmisiä pidetään hengissä mm. pallolaajennuksilla ja lääkityksillä, ja joissa ihmisten ruokavaliokin on terveellisempi muilta osin kuin kolesterolin suhteen. Ei ole mikään ihme, että heillä on korkeampi CHD-kuolleisuus huolimatta jonkin verran matalammasta kolesterolista.
 
Kaikki veriarvot päin vittua, toisaalta, vasta aloittanut uudessa työpaikassa puolen vuoden työttömyyden jälkeen. Noh, ensiviikolla työterveyslääkärille. Luultavasti käskee vähentämään tupakanpolttoa ja alkoholinkäyttöä.
 
blurriksen täytyy olla eläintilallinen tai elintilallisen poika, eihän noin sokeaa puusilmäisyyttä voi muuten selittää kuin oman voiton pyynnillä.
 
Viimeksi muokattu:
Nyrkkisääntö: 240 g lihaa sisältää 80 g proteiinia eli noin kolmasosa näkemästäsi on protskua. 240 g lihaa riittää siis noin 80-90 kiloisen läskittömän henkilön (luultavasti mies) proteiiniksi vuorokaudessa.

Siis 240g punaista lihaa päivässä, kun viikon maksimisuositus on 500g?Epäilen kyllä, että muumit on foliolla vuorattu, eihän noissa sinun jutuissasi ole mitään järkeä terveyden kannalta.
 
Kokkaa terveellisesti - rasvalla on väliä >> Rasvamaksa

Tämä on ilmeisesti paikkaansa pitävä? Kalaöljyistä ei vaan mainitse mitään.

Toi PUFA-öljyjen muuttuminen joksikin myrkyksi nyt on ihan legendaa, mutta totta on se, että kyseiset öljyt kestää vähiten käryttämistä.

Mitä tahansa ruokaa käryttäessä muodostuu pieniä määriä haitallisia yhdisteitä. Siksi miedommat kypsennysmenetelmät voi olla terveellisempiä. En söisi jatkuvasti jotain voimakkaasti paistettua ruokaa.
 
Toi PUFA-öljyjen muuttuminen joksikin myrkyksi nyt on ihan legendaa, mutta totta on se, että kyseiset öljyt kestää vähiten käryttämistä.

Mitä tahansa ruokaa käryttäessä muodostuu pieniä määriä haitallisia yhdisteitä. Siksi miedommat kypsennysmenetelmät voi olla terveellisempiä. En söisi jatkuvasti jotain voimakkaasti paistettua ruokaa.


Voita ja kookosöljyä vaan pannulle. Kestää käristää :)

Läski ja silava on kans hyvät. Vain tosi miehet uskaltaa, onko sinusta siihen vai oletko kasviksia puputtava JÄNIS mikkihiir?

Kovat jätkä muuten toi tohtori Timo Kuusela. Sai sydärin 51 vuotiaana, kolme suonta tukossa ml. "leskentekijä". Diagnoosi: metabolinen oireyhtymä ja diabetes 2 hyvin tulilla. Soi 8 vuotta statiineja ym. paskaa ja uskoi samaan sontaan mihin sinäkin ghost gunner. Sai diabetes kakkosen. Tri Timo Kuusela eli kaikkien Pekka Puskiin virallisterveellisten ja Matti "Lääketehdas" Uusitalon "hyvien" neuvojen mukaan.

Fiksuna lääkärismiehenä totesi lopulta 8 vuoden jälkeen, että homma ei toimi ja menee päin v__ua, nakkasi pillerit nurkkaan ja alkoi kaikkia saatanallisia varoituksia uhmaten tekemään miltei just päinvastoin mitä sinä neuvot: ei muuta kuin rasvaa massuun ja mitä KOVEMPAA rasvaa, sen parempi. Kuolemaa uljaasti uhmaten ja sille ilkkuen hän teki rajun elämäntapamuutoksen tyyliin "JA VITUT, mullei oo enää mitään hävittää....kuolen kumminkin kohta kun kerta nää lääketieteen neuvot toimii niin vihun huonosti...samapa se on kuolla sitten rasvaa massutellen viimeiset hetket ja suu onnellisesti virneessä edes."

Nyt, 18 vuotta myöhemmin, äijä on edelleen hengissä, kohta 78 vuotias ja omien sanojensa mukaan verisuonet ovat parantuneet (=ne on kuvattu eli ei ole mitään huuhaata, äijä on röntgenlääkäri itse). Sepelvaltimotauti menee "väärään suuntaan".

Mitäs sanot? Väärin parannuttu?

:kahvi:
 
Verisuonet omien sanojen mukaan kovassa kunnossa. :kahvi:

Voi olla, elää kuitenkin ja järkikin näyttää juoksevan :) Mikä sinänsä on 78 vuotiaalle ihan hyvä saavutus. Luultavasti itse olet paljon paskemmassa kondiksessa sillä jänöpupun ruualla mitä ittees mätät. Jos olet edes hengissä enää silloin.

Äijä on kuiten rtg-lääkäri, joten osaa jopa itse katso kuvasta että "plakit on suonista lähteneet, jee!"

Ja huom: 51 vuotiaana hän todella oli menossa kohti hautaa. Ei lääketieteen mukaan tosta kondiksesta enää elellä 78 vuotiaaksi, ei varsinkaan jos statiinit on nakottu nurkkaan ja lopetettu jäniksenruuan syöminen. Eli äijä on tehnyt kaiken päin persettä jos sinun oppejas uskoo - ja elää vahvemmin kuin sitten nuoruusvuosien?

Nyt kannattaa varmaan sun vähän funtsia. Ja monen muun. Voi tähän huudella sitä "yksittäistapaus"*** mutta tiedätte kyllä, että tämä ei ole sitä ja vaikka olisikin, niin jossain niissä sun teorioissa saattaa olla pientä säätämisen varaa.

PS. Lisäys: ***ei tää ole yksittäistapaus, onhan Ruotsissa vastaavan tempun tehneitä lääkäreitä. Menee selittäminen hankalaksi kun näitä koko ajan ilmaantuu sieltä sun täältä lisää. Vaikka täytyy ihailla kyllä tuota teidän propagadanaa. Göbbelskin olis kateellinen tosta koneistosta ja onhan se saavutus, että yli 90% jengistä on suggeroitu uskomaan tuohon kova rasva - kolestroli paskaan.
 
Blurris taistelee anekdooteilla tieteellistä konsensusta vastaan kovan rasvan lisäämisen puolesta ja sitten taas hetkeä aiemmin linkkailee tutkimuksia, joissa kehotetaan vähentämään kovaa rasvaa lisäämällä mm. pehmeitä rasvoja kalojen ja pähkinöiden muodossa ruokavalioon :psmoke:
 
Kokkaa terveellisesti - rasvalla on väliä >> Rasvamaksa

Tämä on ilmeisesti paikkaansa pitävä? Kalaöljyistä ei vaan mainitse mitään.

Kyllä tuo pätee kalaöljyihinkin. Härskiintyvät helposti.

Härskiintynyt kalaöljy on todella haitallista. Kalaöljystä muuten maistaa sen härskiintymisen helposti. Hyvä (=härskiintymätön kalaöljy) ei paistu pahalle eikä tule röyhtäisynä ulos.

Mulla on muuten kroppa tosi herkkä reagoimaan vähänkin huonoon kalaöljyyn. Olen kävelevä kalaöljyn laadunmaistaja.

Nyt tulee sitten rahanarvoinen vinkki pääkaupungissa asuville: Mannerheimintie 96:ssa oleva Yliopiston apteekki (se joka on auki 24h). Siellä on hyllyssä Yliopiston apteekin omaa kalaöljyä nimellä "Apteekin Premium Omega-3 by Möller". On todella tuoretta tavaraa ja erittäin miedon makuista (on kapseleissa, olen puraissut rikki ja maistanut). Ei potki hissi mulla yhtään eli on täysin kunnossa! Eikä ole edes kallis tuote ja on EPA ja DHA pitoisuudet korkeita.

Hipi hipi sieltä hakemaan jos haluaa edullista korkealaatuista kalaöljyä. Ei kandee paljon iHerbistä tilailla koska ton hinta/laatu menee ohi monesta iHerbin tuottesta.
 
Blurris taistelee anekdooteilla tieteellistä konsensusta vastaan kovan rasvan lisäämisen puolesta ja sitten taas hetkeä aiemmin linkkailee tutkimuksia, joissa kehotetaan vähentämään kovaa rasvaa lisäämällä mm. pehmeitä rasvoja kalojen ja pähkinöiden muodossa ruokavalioon :psmoke:


Pojille tuli kiire vaihtaa puheenaihe blurrikseen ja ad hominemiin ja sivuseikkoihin.

Mitäs mieltä olet tri Kuuselasta?

:kahvi:

@ghost gunner kin vois kommentoida tota eikä höpöttää jostain rasvasotien hiljenemistä. Ei toivokaan, ne ole mihinkään hiljenemässä. Ne on kovenemassa ja vasta tulossa.
 
iHerbistä saa vegaanista EPA+DHA -öljyä. En ole Suomi-apteekista bongannu sellaista.

Vegaaniselle EPA+DHA öljylle mulla on yhtä paljon käyttöä kuin nunnalla on nänneille. Veikkaan, että moni muukin suomalainen on samaa mieltä eli aika keskenäs olet ton veganismin kanssa. Hauska, että tuli se särmä esiin. Eli sun projekti on siis pelotella ihmisiä sydäntaudeilla ja kolestrolilla, jotta saisit ne kääntymään veganismiin?

Hippi-jai-jei.
 
Jenkeissä oli tämä Gary Taubes todella korkean profiilin kovan rasvan mainostaja ja varmasti myös miljonääri tässä jokunen aika sitten rajusti julkisuudessa. Faktuaalisesti otti pataan 6-0, mutta varmasti silti hyvät rahat teki. Suuren yleisön silmissä faktat ei niin pure.

Suomessakin Tolonen tehnyt ties kuinka paljon fyrkkaa.
 
Jenkeissä oli tämä Gary Taubes todella korkean profiilin kovan rasvan mainostaja ja varmasti myös miljonääri tässä jokunen aika sitten rajusti julkisuudessa. Faktuaalisesti otti pataan 6-0, mutta varmaan silti hyvät rahat teki.

Suomessakin Tolonen tehnyt ties kuinka paljon fyrkkaa.


Joo. Tri Kuusela, 51 vuotiaana sydäri, 3 suonta tukossa, pallolaajennus. Statiineja 8 vuotta, diabetes kakkonen pamahti päälle ja muutenkin kaikki päin vittuja.

59 vuotiaana, kuolemaa odotellen nakkas statiinit nurkkaan, suonet tukossa, kuolemaa uhmaten pisti hiilarit liki nolliin ja rupes syömään rasvaa, laadusta juurikaan välittämättä ja KOVIA painottaen.

Äijä elää 78 vuotiaana, suonet on kuvausten mukaan puhdistuneet ja virkeä kuin mikä.

Mitäs sanot? Väärin parannuttu? :kahvi:
 
Vegaaniselle EPA+DHA öljylle mulla on yhtä paljon käyttöä kuin nunnalla on nänneille. Veikkaan, että moni muukin suomalainen on samaa mieltä eli aika keskenäs olet ton veganismin kanssa. Hauska, että tuli se särmä esiin. Eli sun projekti on siis pelotella ihmisiä sydäntaudeilla ja kolestrolilla, jotta saisit ne kääntymään veganismiin?

Hippi-jai-jei.
En ole vegaani. Noihin leväöljyihin ei vaan kerry ympäristömyrkyt niin kuin kaloihin käsittääkseni, ja muutenkin kalanpyynti ei taida olla kovin kestävällä pohjalla. Tosin noi kalaöljytkin on puhdistettuja, joten tuskin sillä juurikaan merkitystä. Krilliöljykin on yksi vaihtoehto.
 
En ole vegaani. Noihin leväöljyihin ei vaan kerry ympäristömyrkyt niin kuin kaloihin käsittääkseni, ja muutenkin kalanpyynti ei taida olla kovin kestävällä pohjalla. Tosin noi kalaöljytkin on puhdistettuja, joten tuskin sillä juurikaan merkitystä. Krilliöljykin on yksi vaihtoehto.

Mehän uskotaan :-) :kahvi:

Noi öljyt tehdään pienistä kaloista ja pyydetään isoista meristä. Niihin mitään myrkkyjä ole kerinnyt kertymään. Eikä ne kalat ole loppumassa.
 
Käsittääkseni E-EPAA ei löydy leväöljyistä. Voin toki olla väärässä. Sen terveyshyödyt tuntuvat olevan yksi niistä asioista joista Tolonen jopa voi olla oikeassa. Viittaan nyt esimerkiksi JELIS-tutkimukseen.
 
Siis kyllä löytyy EPA-tuotteita leväpohjaisina. E-EPA nyt on vain yksi EPA-rasvahapon muoto, jolla ei varmastikaan ole käytännön merkitystä, missä muodossa se on. E-EPA on se yleisin muoto noissa tiivistetymmissä tuotteissa.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt, 18 vuotta myöhemmin, äijä on edelleen hengissä, kohta 78 vuotias ja omien sanojensa mukaan verisuonet ovat parantuneet (=ne on kuvattu eli ei ole mitään huuhaata, äijä on röntgenlääkäri itse). Sepelvaltimotauti menee "väärään suuntaan".

Mitäs sanot? Väärin parannuttu?

:kahvi:
Vielä on matkaa tämän 95-vuotiaana eläkkeelle jääneen sydänkirurgin ikään. Nykyään ikää on jo 102, ja kokonaiskolesteroliksi ilmoittaa 3,0. :kahvi:

 
Eli sun projekti on siis pelotella ihmisiä sydäntaudeilla ja kolestrolilla, jotta saisit ne kääntymään veganismiin?



Tällä jo eläköityneellä sydänkirurgilla on jo 102 vuotta ikää. Tietää mistä puhuu. On muuten vegaani. :)

Edit. ghost gunnerin kanssa selvästi hyvin samankaltainen ajatuksenjuoksu.
 


Tällä jo eläköityneellä sydänkirurgilla on jo 102 vuotta ikää. Tietää mistä puhuu. On muuten vegaani. :)

Edit. ghost gunnerin kanssa selvästi hyvin samankaltainen ajatuksenjuoksu.


Juu, mutta hänelläpä ei ole sydänkohtaus - diabetes taustaa.
 
Vielä on matkaa tämän 95-vuotiaana eläkkeelle jääneen sydänkirurgin ikään. Nykyään ikää on jo 102, ja kokonaiskolesteroliksi ilmoittaa 3,0. :kahvi:



Ettei vain olis tuo papparainen niitä mainostamiasi geneettisesti poikkeavia, jotka saa syödä mitä haluaa eivätkä koskaan saa ateroskleroosia?

Jänönruoka ja ikä on vain sattuma ton äijän kanssa?

:kahvi:
 
Taubes on ihan ok, mutta se vetää vähän liian kärjistäen ja väittää fysiologisia mahdottomuuksia varsinkin sinä helppolukuisemmassa why we get fat kirjassaan.

Mun mielestä tämä keskustelu on vähän niinkuin turhaa. Suurimman osan nykyihmisen taudeista pystyy poistamaan minimoimalla tulehduksen kehossa, se on tosi yksinkertaista. Epäilen vahvasti, että suurimman osan myös psykologisista taudeista pystyy ehkäisemään tulehduksen poistolla, mutta tää on vaan mutua enkä usko, että kovinkaan moni terapeutti tai psykiatri tulee kokeilemaan ketogeenista diettiä hoitomuotona.

Ei lääketeollisuutta kiinnosta jos oikeastaan kaiken voi parantaa vaan syömällä rasvaa ja lihaa, ei oikeastaan ketään kiinnosta jos näin voi tehdä, paitsi välillä sitä yhtä sairasta, joka ei niitä lääkkeitä halua popsia. Suurin osa kuitenkin mieluummin popsii lääkkeitä kun muuttais elintapojaan. Eikä mikään yhteiskunnallinen taho voi suoraan myöntää, että olivat väärässä, eikä oikeastaan ketään kiinnostakaan koska lihantuotanto on niin kallista. Eikä kukaan voi sanoa, että sä voit parantua, mutta sun rahat ei riitä siihen parantumiseen koska sulla ei ole varaa syödä oikein, kauhee kapinahan siitä voisi tulla.

Mun oma ihmiskoe, eli kasvikseton ruokavalio, sujuu hyvin ja oikeastaan vähiten nivelkipuja tai tulehdusoireita kehossa viimeiseen 10-15 vuoteen. Aion jatkaa koetta toistaiseksi.
 
Tossa on hyvä esimerkki, mitä veriarvoille tapahtuu, kun tajuaa Antti Heikkilän juttujen järjettömyyden.

Nettiinhän voi vegaanipropagandisti postata ihan mitä lukuja lystää. Minä uskon (jos uskon) vain sellaista digikuvaa, skannausta tms. missä näkyy vähän laboratorion nimeä ja sen sellaista.

Tässä minun arvoni Antti Heikkilän pöperöillä:


fS-Kol = 2.2* mmol/l (<5)
fS-Kol-HDL = 1.7 mmol/l (>1)
fS-Kol-LDL = 0,3* mmol/l (<3)
fS-Trigly = 0.7 mmol/l (<2)


Kelpaako?
 
Nettiinhän voi vegaanipropagandisti postata ihan mitä lukuja lystää. Minä uskon (jos uskon) vain sellaista digikuvaa, skannausta tms. missä näkyy vähän laboratorion nimeä ja sen sellaista.

Tässä minun arvoni Antti Heikkilän pöperöillä:


fS-Kol = 2.2* mmol/l (<5)
fS-Kol-HDL = 1.7 mmol/l (>1)
fS-Kol-LDL = 0,3* mmol/l (<3)
fS-Trigly = 0.7 mmol/l (<2)


Kelpaako?
LDL-lukema näyttää epäilyttävän alhaiselta, ja siinä on käytetty pilkkua, kun muissa on piste.
 
Ei LDL-lukemalla tee yhtään mitään. Pitää tietää minkäkokoisia ne partikkelit on (en osaa käyttää suomeksi tai englanniksi oikeaa termiä).
 
Nettiinhän voi vegaanipropagandisti postata ihan mitä lukuja lystää. Minä uskon (jos uskon) vain sellaista digikuvaa, skannausta tms. missä näkyy vähän laboratorion nimeä ja sen sellaista.

Tässä minun arvoni Antti Heikkilän pöperöillä:


fS-Kol = 2.2* mmol/l (<5)
fS-Kol-HDL = 1.7 mmol/l (>1)
fS-Kol-LDL = 0,3* mmol/l (<3)
fS-Trigly = 0.7 mmol/l (<2)


Kelpaako?
Voitko jossain kohtaa laittaa ruokapäiväkirjaa muutaman päivän/viikon ajalta mitä tarkkaan ottaen syöt? Kiinnostaisi ihan oikeasti. T. nimim. omenavartalo.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
 
En ole koskaan lukenut Tolosta, en tiedä mistä puhut. Voi hyvinkin olla, että olen lukenut väärin ja vääriä tyyppejä. Oikeastaan pääsen tässä keskustelussa ainoastaan siihen, että jos teorian todistaa Puskan suositus syödä enemmän transrasvaa 70-luvulla on teoriassa mielestäni jotain väärää. :)
 
Voitko jossain kohtaa laittaa ruokapäiväkirjaa muutaman päivän/viikon ajalta mitä tarkkaan ottaen syöt? Kiinnostaisi ihan oikeasti. T. nimim. omenavartalo.

Ei ole ainakaan toistaiseksi tällaista. Tuo on jo käytännössä ravintoneuvontaa, mikä on jo ihan työtä. Kannattaa ottaa yhteyttä johonkin hyvään ravitsemusterapeuttiin. Tossa provosoivalla videolla on myös useita hyviä vaihtoehtoja, jos englanti ei kielenä ole ongelma.(Joel Fuhrman, John McDougall, Neil Barnard) Ja lisäksi on esim. Jeff Novick ja Michael Greger. Nuo on pääosin vegaaneja, mutta ei se niin paljon poikkea sekasyöjän terveellisestä ruokavaliosta kuitenkaan, jos ei halua aivan vegaaniksi ryhtyä.

edit: kysymys olikin blurrikselle... my bad, foorumin ilmoitus hämäsi
 
Viimeksi muokattu:
Voitko jossain kohtaa laittaa ruokapäiväkirjaa muutaman päivän/viikon ajalta mitä tarkkaan ottaen syöt? Kiinnostaisi ihan oikeasti. T. nimim. omenavartalo.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

En pidä ruokapäiväkirjaa. Sanoinhan, että Heikkilän pöperöillä. Hänellä on paljon kirjoja, niissä on reseptejäkin. On jopa keittokirjakin, sieltä vaan kokkailemaan.
 
En pidä ruokapäiväkirjaa. Sanoinhan, että Heikkilän pöperöillä. Hänellä on paljon kirjoja, niissä on reseptejäkin. On jopa keittokirjakin, sieltä vaan kokkailemaan.
Antti Heikkilän hullunkurinen seurakunta. - Yleistä keskustelua - Puhdasruoka.fi

Don Quijote taistelee hiilihydraatteja vastaan
http://www.puhdasruoka.fi/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=255

ANTTI HEIKKILÄ ja suuret puheet
http://www.skepsis.fi/lehti/2014/Skeptikko-2014-4_antti_heikkila_ja_suuret_puheet.pdf
 
S


Jännä, että sama tutkimustyyppi on luotettava kun sen teki muuan Ancel Keys heppu kauan kauan sitten vähemmällä datalla. Mutta nyt kun se tehdään todella isolla datalla ja suodatetaan häiriötekijätkin pois, se onkin epäluotettava :)

Ancel Keysin tutkimus ei todellakaan ole aukoton todiste. Sillä on nykyään lähinnä historiallinen merkitys. Luotettavuus riippuu myös tekotavasta.

Meta-analyysissa oli siis paljon myös vähemmän luotettavammin tehtyjä tutkimuksia, jotka sitten vaikutti lopputulokseen. Mukana oli jopa tutkimuksia, jotka huomioivat eron (LDL-)kolesterolissa, mikä on hieman kummallista, kun LDL nimenomaan on se mekanismi, millä haitta syntyy.

Clearing Up The Confusion Surrounding Saturated Fat | Healthy Longevity

However, in this meta-analysis, almost 40% of the weight was derived from studies that controlled for either serum or LDL cholesterol. Therefore, the inclusion of these studies would be expected to have bias these findings towards null.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä Kraussihan on siis myös meijeriteollisuuden sponsoroima henkilö. Sama koskee tuota meta-analyysia. Kraussi saa tukea jopa Atkins-säätiöltä. :rofl:
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
263 781
Viestejä
4 568 222
Jäsenet
75 295
Uusin jäsen
d00b3r95

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom