Uusi MacBook Pro

Päätit näytössä säästää? "Näyttö: 15,6", Anti-Glare, InfinityEdge, 1920 x 1080"

Ei ole viimeistellyn näköinen sisuksista kuten macbook. Jollekin asialla lienee väliä ja jollekin taas ei. Etkös sä saa vastaavat liittimet suunnilleen kun ostat yhden adapterin ja siinä on noi ja päädyt viemään lopulta 1/4 mäkin porteista. Ajattele kuinka monta laitetta saat kiinni kun kytket jokaiseen liittimeen adapterin, saat 4x enemmän laitteita kiinni kuin XPS:ään! :D

Vaikutat vähän kiihkoilijalta kun pystyt tuosta vain toteamaan "kaikin puoli parempi laite" vaikkei 15" macbookkia ole edes ollut testissä vielä missään. Itse en väitä, että macbook olisi kaikessa parempi, mutta näillä tiedoilla uskaltaisin väittää että näyttö on siinä ainakin parempi kuin tuossa esimerkissäsi. Voi myös olla, että eri henkilöille eri laitteet ovat parhaita heidän omassa käytössään, eikä niin että jokin tietty laite olisi aina paras kaikille.

HP Elitebookeissa, Dell Latitudeissa ja Lenovon Thinkpadeissa on telakka portti ja se vasta hyödyllinen on. Ei tarvi apple tyyliin kasaa adaptereita taikka kuluttaja läppäri tyyliin kytkeä kaikkia kaapeleita aina kiinni. Laittaa koneen telakkaan ja kaikki on kytketty. Haluat käyttää läppärinä, painat yhtä nappia otat koneen kantoon.
Tuossa rouvalla Elitebook 8460P ja itsellä Thinkpad T420 kummatkin siis telakoissa kiinni kun tarvii enemmän pöytäkonetta.

Itselläni telakassa kiinni Dellin 23" IPS paneeli ja Dellin 24" TN paneeli ja mekaaniset näppäimistöt ym. romppeet. Sitten kun haluu käyttää läppärinä tai tarvii kun telakasta irroitaa. On katevää ja en koskaan halua enää läppäriä missä ei ole telakka tukea.

En tiedä miksi vauhkoat miltä sisuskalut näyttää. Kun apple ei muutenkaan halua että menet sinne mitään tekemään kun taas nämä oikeat bussiness läppärit ovat tehty huollettavaksi ja päivitettäväksi.
Turha olla apple fani ja puolustella niitä (sama koskee muitakin firmoja). Kannattaa muistaa että ovat olleen 2005 lähtien ylikalliita pc läppäreitä. Oli aika jolloin olivat oikeasti jotain erinlaista.
Mutta jos tarvit välttämättä macit niin ostat macin.
 
Viimeksi muokattu:
`
Säästää? Mattapintainen näyttö on paras mahdollinen valinta ja Full-HD on se tarkkuus joka työkäytössä käytännössä on valittava, koska about mikään softa ei tue noita isompia resoja ja skaalaukset näyttää sen vuoksi ihan perseeltä. Sama on OS X:lläkin, kourallinen jotain trendisoftia tukee Retina-resoa mutta mitkään oikeat työsoftat ei. Office viimeisessä päivityksessään sentään alkoi toimia ja muistaakseni Photoshop/Lightroom kanssa. Muut onkin sitten mössöripulia potenssiin 5.

Huomaa kyllä kuka käyttää sitä konetta facebookkailuun ja kuka töiden tekemiseen. :smoke:

Mitä kiihkoilua tässä nyt on että katsoo speksilistan ja toteaa että 500 euroa halvemmalla laite joka on joka suhteessa parempi kuin tuo facebook-kone? Osta adapteri, bro! :rofl: Siinä kohtaa kun ammattikuvaajillekin vittuillaan poistamalla SD-lukija, niin voi ottaa takin ja kääntyä 360 astetta ovesta suoraan Windows-kauppaan. :comp:

Enpä ole kuullut kenenkään valittavan retina-näyttöjen kanssa siitä, että joku softa näyttäisi "perseeltä". Jankutat samaa asiaa, edelleenkään tuota macbookkia ei ole edes testattu missään, joten itse en menisi sanomaan että se on "joka suhteessa parempi". Monet valitsi tuon edeltävän MBP:n yli Dellin tuotteen ja en usko, että tämä uudempi vanhaa huonompi on, vaikka siinä nyt sattuukin olemaan modernimmat liittimet. Kuvaajille ym. on täysi vapaus mennä Windows-kauppaan, jos ruoho niin paljon vihreämpää siellä puolella on.
 
HP Elitebookeissa, Dell Latitudeissa ja Lenovon Thinkpadeissa on telakka portti ja se vasta hyödyllinen on. Ei tarvi apple tyyliin kasaa adaptereita taikka kuluttaja läppäri tyyliin kytkeä kaikkia kaapeleita aina kiinni. Laittaa koneen telakkaan ja kaikki on kytketty. Haluat käyttää läppärinä, painat yhtä nappia otat koneen kantoon.
Tuossa rouvalla Elitebook 8460P ja itsellä Thinkpad T420 kummatkin siis telakoissa kiinni kun tarvii enemmän pöytäkonetta.

Itselläni telakassa kiinni Dellin 23" IPS paneeli ja Dellin 24" TN paneeli ja mekaaniset näppäimistöt ym. romppeet. Sitten kun haluu käyttää läppärinä tai tarvii kun telakasta irroitaa. On katevää ja en koskaan halua enää läppäriä missä ei ole telakka tukea.

En tiedä miksi vauhkoat miltä sisuskalut näyttää. Kun apple ei muutenkaan halua että menet sinne mitään tekemään kun taas nämä oikeat bussiness läppärit ovat tehty huollettavaksi ja päivitettäväksi.
Turha olla tapple fani ja puolustella niitä (sama koskee muitakin firmoja). Kannattaa muistaa että ovat olleen 2005 lähtien ylikalliita pc läppäreitä. Oli aika jolloin olivat oikeasti jotain erinlaista.
Mutta jos tarvit välttämättä macit niin ostat macin.

Jos tuo telakkahomma on tärkeä, niin sitten valinta Windows-maailmaan on ollut selvä jo vuosia(kymmeniä). Itse en kyllä tiedä telakan etua, jos käytetään Applen langattomia laitteita, niin riittää kun kytkee näytöstä piuhan siihen koneeseen.

Sisuskalut nyt vaan osoittaa sitä, että tuote on viimeistelty hyvin. Onhan noi edelleen erilaisia, softa ja rauta tulee samalta firmalta. Mitä väliä sillä on onko siellä joku PowerPC vai Intel... Ainoat vastaavat tuotteet PC-maailmassa on MS:n surface-tuotteet. En kyllä ymmärrä miksi pitäisi ottaa macci jos vain välttämättä tarvii macin, voi sen ajatella toisinkin päin. Toivottavasti jokainen ostaa omaan käyttöön parhaiten soveltuvan koneen, oli se sitten mäkki tai joku windows-pc.
 
No sitten et ole. Itselläni on retina-kone ja aika laajaa kokemusta siitä että vain kourallinen softaa tukee sitä kunnolla. Muut skaalautuu ihan päin persettä ja teksti on kamalaa mössöä. Mutta joo, koska sinä et ole kuullut niin ei se varmaan sitten niin ole ja retina-näyttö (tai 15" 4k) on tie onneen ja autuuteen. :smoke:

Ja kyllä, mäkin valitsin edellisen sukupolven MBP:n muiden ylitse koska se oli hinta-laatu-tehosuhteeltaan ylivoimaisesti paras laite. Tämä uusin ei todellakaan ole.

Hieman huvittavaa tekstiä, ikään kuin työkoneen valinnassa joku hintalaatusuhde merkkaisi yhtään mitään. Mikä se sellainen työpaikka on, jossa joutuu omat työvälineet ostamaan? Amerikassa kuulemma raksatyöläiset käyttää omia henkilökohtaisessa omistuksessa olevia työkaluja, mutta Suomessa raksamiehillekin työkalut taitaa tulla talon puolesta. Ai olet yrittäjä? No ei luulisi muutaman satasen vaikuttavan hankinnassa, sehän menee verovähennyksiin joka tapauksessa ja alvit 0. Vai onko tämä sittenkin tulossa joksikin "facebook"-koneeksi ja kun rahat on tiukilla niin suututtaa, kun kuitenkin mieluummin olisi sitä mäkkiä käyttänyt ;)
 
Se on semmoinen työpaikka jota kutsutaan yrittämiseksi.

Mulla ainakin vaikuttaa työkalun hankinnassa se, että toinen tuote on 500 euroa halvempi ja on vieläpä paljon parempi tuote kuin se 500 euroa kalliimpi työkalu.

Alveja en voi tietenkään vähentää koska en ole ALV-velvollinen.

Hassu asenne että pakko tuhlata rahaa huonompaan tuotteeseen vain koska se on niinku työkalu ja firma maksaa ja sitäpaitsi alvit. :rolleyes:

Saat kait silti koneen poisto-summan vähentää verotuksessa?
 
Kunnon PC:tä vaan alle ja jätetään ne Mäcit ja muut lelut lapsille ja tekniikkarajoitteisille:D
 
Kannattaa ehdottomasti valita tuote mikä itselle parhaiten sopii.

Tuo on totta. Yllättävän moni vaan menee brändejen perässä esim. Apple, BMW eikä sillä mikä parhaiten sopisi. Tämä koskee kaikkea mahdollista.
Mutta korostuu ehkä parhaiten noissa älyluureissa.

Diaz: Ainakin Dellin, HP ja Lenovon telakat mitä olen käynnyt ovat kyllä helpompia käyttää kuin alkaa edes yhtä piuhaa irroittamaan/laittamaan.
 
Juu, ja kaikissa arvosteluissa todetaan vain että "I'm sure the keyboard is something you get used to". Niin voimakkaat apple-lasit päässä ettei sitä näppäimistön surkeutta pystytä myöntämään.

Varmaan johtuu siitä, että tästä on jo kokemusta uusien Macbookkien osalta. Kyllä minäkin siihen näppäimistöön totuin ja taisin jopa kirjoittaa hieman nopeammin kuin vanhanmallisella näppäimistöllä, vaikka pidän enemmän vanhan näppiksen tuntumasta.
 
Millaisia telakoita? Meillä on läjä W-sarjan Thinkpadeja (W530 enimmäkseen) ja mielestäni ärsyttävä ja tilaavievä ratkaisu toi telakka kun vertaa siihen että olis vaan yksi piuha. Koneen voi laittaa käytännössä mihin vaan miten päin vaan ja se piuhan irrotus ei ole sen vaikeampaa kun koneen nostaminen telakasta. Monessahan koneessa oli jossain kohtaa kyljessä joku pinnihelvettiliitin telakkajohtoa varten, mutta en tiedä onko niistä luovuttu.

Edit: lisäksi kunhan toi USB-C yleistyy, niin käytännössä yhdellä telakalla saisi mille tahansa läppärille tuupattua sähköt ja läppäristä kuvan pihalle ja usb-laitteet toimimaan ym, eli ihanteellinen tilanteessa jossa ei haluta huorata yhden valmistajan tiettyä mallistoa ja/tai työpisteissä työskentelevät ihmiset ei ole aina samoja.

Onhan tuo USB-C hieno juttu jos ne oikeasti saa jonkun "telakan" mikä käytännössä kävis mihin vaan koneeseen. Mutta eipä taida semmoista ihan heti tulla. Varsinkin virransyötössä ongelmat kun eri valmistajat käyttävät eri jännitteitä ja jollekkin koneelle riittää 65W poweri ja toinen huutaa 135W. Onhan nytkin ne thunderbolttia käyttävät erillisnäytönohjain torni hommat mielenkiintoisia.

Tällä hetkellä on: HP Elitebook 8460P siihen telakka (rouvan kone)
Dell Latitude E4310 ja siihen USB3.0 versio telakasta (mun vanha kone ja nyt menossa anopille)
Sitten tuo Lenovo Thinkpad T420 ja siinä telakka (omassa käytössä)

Nuo HP ja Dell telakat syö enemmän tilaa kun niissä on suht suuri takaosa. Mutta lenovossa tuo telakka jää melkein kokonaan tuo T420 alle (myös X230 tuon peittää kokonaan kun tullut testattua) mitä nyt irrotus ja käynistys nappien verran tulee vasemmalta ulos (joku 5cm varmaan). Tietenkin noista johdot törröttää ulos mutta nehän tulee ihan missä systeemissä vaan.
 
Vertaus on ontuva ainakin jos tarkastelee ominaisuuslistaa. Miksi apple olisi parempi vaihtoehto kuin windows läpytin ylipäätään?
Jos ulkonäkö ja koko on pääasia läppäriä hankkiessa niin Dell xps 13 osuu samaan hintaluokkaan halvimman macbookin kanssa.


(Dell vs. Apple)
  • Dellissä on luultavasti parempi prossu( I7-7500U vs joku I5 skylake),
  • se on kevyempi (1.2kg vs. 1.37kg),
  • enempi liitäntöjä (2kpl usb 3.0, thunderbolt-3 ja SD kortinlukija vs. 2kpl thunderbolt-3)
  • isompi akku (60Wh vs 54.5Wh)
  • ja luultavasti parempi integroitu näytönohjain (intel hd graphics 620 vs intel iris 540)

(Apple vs. Dell)
  • Applessa on tarkempi näyttö (2560*1600 vs FHd),
  • ja nopeampi ssd (PCi-e vs sata 3) en löytänyt tarkkoja numeroita.

Uskaltaisin väittää että dellin 1700€ laite voittaa vielä tuon 2000€ macbookin sillä applen eduksi kääntyvät vain
Touchbar ja liitännät 4x thunderbolt-3 (mikä on kyseenalaista käytettävyyden näkökulmasta, sillä tb-3 kanssa tarvitaan adaptereita).

Kerroppas minulle miksi kannattaisi ottaa Applen kone tuon dellin sijasta? Objektiivisesti tarkasteltuna Delli on lähempänä pro laitetta kuin halvin macbook. Ainoa todellinen etu macbookissa on tarkempi näyttö, sillä olen edelleen uskossa että pci-e ssd:t eivät näy normi työpöytäkäytössä.
Razer blade stealthissa olisi 14" fHd näyttö, I7-6700HQ, GTX 1060 hintaan 1800 usan dollaria joka olisi täydellinen vaihtoehto. Noita ei vaan suomesta saa joten vertailussa ei ole mitään mieltä.
Käsittääkseni tuo MBP:n integroitu on nopeampi kuin XPS:än. Akkujen kokojen vertailukin on vähän turhahkoa, parempi vertailla niitä akun kestoja (varsinkin kun nuo akut on suht saman kokoiset). Väittäisin myös, että normi työpöytäkäytössä nopeampi SSD näkyy enemmän kuin nopeampi prossu.
 
Edit: ja tosiaan noi normitelakat vie ihan hemmetisti tilaa kun niitä on melkeen pakko pitää pöydällä. USB-C -telakan voi jemmata johonkin näytön taakse tai ihan mihin vaan ja vetää piuhan sinne mihkä halutaan laskea kone. Korotettuun telineeseen, pöydälle, alatasolle...
Hyi helvetti nuo telakat. Asiakkaalla on Dellin telakoita joka pöydällä tilaa viemässä ja itse käyttänyt niitä vain apupöytätasona. Joka päivä tekee mieli heittää telakka vi**uun tuosta häiritsemästä. :D
 
Nähdäkseni ainoa oikea ongelma joka estää uusien Macbook Pro koneiden ja MacOS käyttiksen käyttämisen "ammattikäytössä" on huono managed workplace managoitavuus. Ja sitäkään ongelmaa ei ole firmoissa joissa työkoneet eivät ole "managoituja".
Kyllähän mäkkienkin damagerointiin löytyy softia, mm. Altiris, Goverlan, LanDesk, ehkä muitakin.
 
15 tuumainen on itselleni hieman iso, joku 12 tuumainen HP palvellut jonkun vuoden ja seuraava on vastaava. Eihän tuossa kummoiset speksit ole, mutta kulkee kätevästi mukana.

Kannettavan raja menee itsellä jossain 1,5kg hujakoilla. Nykyinen oisko 1,1kg.
 
Käsittääkseni tuo MBP:n integroitu on nopeampi kuin XPS:än. Akkujen kokojen vertailukin on vähän turhahkoa, parempi vertailla niitä akun kestoja (varsinkin kun nuo akut on suht saman kokoiset). Väittäisin myös, että normi työpöytäkäytössä nopeampi SSD näkyy enemmän kuin nopeampi prossu.
Joo paperilla vertailin speksejä. Eipä noita akunkesto testejä tuolloin montaa ollutkaan mbp:sta. SSD:stä on paha sanoa mitään, mutta kyseessän on pro laite jolloin ITSE ottaisin mielummin tehokkaamman prossun vs nopeamman ssdn työkäyttöön. Nopealla googlauksella löysin tämän kuvan:
633x1000px-LL-1fb52e74_Screenshot_1.png

Ja tuon perusteella oletan ettei ero pcie-ssd:llä näy työpöytäkäytössä.
 
Täällä hiukan perusteellisempaa testiä ja mittauksia perusversiosta, niin ei tarvitse arvailla, kuinka hyvästä, surkeasta, tehokkaasta tai tehottomasta koneesta on kyse.
 
Näppiksen kohdalla kannattaa ihan oikeasti mennä itse kauppaan testaamaan eikä luottaa arvosteluihin, sen verran mielipidekysymys.
 
Hieman aihetta sivuten, ainakin Lenovon uudempien mallien telakat ovat nykyään (ainakin kuvassa) pieniä johdon päässä olevia laatikoita, kuten esimerkiksi Onelink+ Dock.

Itse olen käytellyt sekä Windows-kannettavia että Mac-kannettavia ja molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Windows-kannettavissa omat vaihtoehdot rajoittuvat käytännössä Thinkpadeihin, koska kaipaan tuota tappihiirtä ja siihen erillistä keskinäppäintä, mitä esim. HP ei käytä. Maceissa toki kosketuslevy on niin hyvä, että ajaa oikealta ja vasemmalta ohi tuosta tappihiirestä eikä sitä kaipaa. Myönnän etten ole uusimpia Windows-läppäreitä käyttänyt, joten en tiedä millä tasolla niiden kosketuslevyt nykyään on, mutta pari vuotta vanhoissa en ainakaan ole itseäni miellyttävää ole tavannut.

Ja mitä itse uuteen Macbook Prohon tulee. Noh, omasta mielestä ehkäpä turhan aikaista karsia portteja noin paljon, mutta toisaalta jonkun se muutos on saatava aluilleen. Ymmärrän sangen hyvin, että varsinkin itse koneensa maksavat hyppäävät Applen kelkasta Windows-maailmaan tällä kertaa, kuitenkin äkkiä turhan karu muutos. Ja sama tulee kannettavien kokoon, omasta mielestä järkevämpää olisi pitää laitteet (tietyn pisteen jälkeen) paksumpina ja kasvattaa vaikkapa akkukestoa tai liitinarsenaalia, kuin tavoitella sitä markkinoiden ohuinta tietokonetta. Uusi touchbar on varmasti kiva lelu, itse en sille äkkiseltään keksinyt käyttöä, mutta se varmaan tulisi siinä käyttäessä.

Kannettavat olen yleensä hankkinut käytettyinä ja seuraavalla päivityskierroksella ei vielä ole uudet Prot mun hintaluokassa, joten paha tietysti omasta näkövinkkelistä vinkua pitkälle tulevaisuuteen tulevista mahdollisista hankinnoista... Viimeksi valitsin Thinkpadin kun tarvitsi saada kone nopeasti ja koulun puolesta oli pakko käyttää Windows-ohjelmia. Viime aikoina on taas alkanut MBA kiinnostamaan, mutta samalla ihan yhtä paljon uudempi X-sarjan Thinkpad. Hieman jopa se liitännätön ja Atom-prossullinen Macbook, mulla kuitenkin on läppäri enemmikseen vaan selauskoneena ja pöytäkoneella voi tehdä raskaammat asiat...
 
Maceissa toki kosketuslevy on niin hyvä, että ajaa oikealta ja vasemmalta ohi tuosta tappihiirestä eikä sitä kaipaa. Myönnän etten ole uusimpia Windows-läppäreitä käyttänyt, joten en tiedä millä tasolla niiden kosketuslevyt nykyään on, mutta pari vuotta vanhoissa en ainakaan ole itseäni miellyttävää ole tavannut.
Samaa mieltä. Itse vannoutunut hiiren käyttäjä aiemmin, kun kaikissa omistamissani Asuksen läppäreissä oli sysipaska touchpad mihin en vaan koskaan tottunut. Macin touchpadin jälkeen ovat hiiret jääneet.

Piti ihan kaivaa vanha Thinkpad T61p esille ja muistella tappihiiren käyttöä. Ei tuo huono ratkaisu ole mutta ei tuota osaa enää kaivata.
 
Onko windows läppäreissä vieläkään päästy edes lähelle macien touchpadeja?

Omat kokemukset windows kannettavista lähivuosilta ovat pelkästään dell ja hp yrityskannettavista, ja niissä touchpadit ovat niin huonoja että jos palaveriin unohtaa ottaa hiiren niin ottaa kyllä päähän.

Tuo applen force touch versio lääpintälevystä on huikean hyvä. Olen käyttänyt kotona vuoden verran 13" macbook prota (2015) ja ei ole kertaakaan tullut mieleen käyttää hiirtä. Toki hoidan suurinta tarkkuutta vaativat asiat ja pelaamisen windows pöytäkoneella.
 
Iso osa ongelmaa ainakin itellä on se touchpadin herkkyys. Jos säätää herkkyyden hiirelle sopivaksi niin sitten se touchpad on ihan liian epäherkkä ja päinvastoin.

Ompulla en ikinä käytä hiirtä, niin siksi sen touchpadin herkkyyden voi säätää sopivaksi.

Esim. tossa mun 8570W:ssä on hyvä touchpad, rullaus toimii kahdella sormella, kohtuullisen kokoinen ja keskinappi + nänni löytyy. Mutta kun käytän tota yleensä hiirellä niin herkkyys on touchpadin käyttöä varten ihan perseellään.

macOS:ssa on erikseen säädöt touchpadille ja hiirelle.
 
..Itse olen käytellyt sekä Windows-kannettavia että Mac-kannettavia ja molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Windows-kannettavissa omat vaihtoehdot rajoittuvat käytännössä Thinkpadeihin, koska kaipaan tuota tappihiirtä ja siihen erillistä keskinäppäintä, mitä esim. HP ei käytä. Maceissa toki kosketuslevy on niin hyvä, että ajaa oikealta ja vasemmalta ohi tuosta tappihiirestä eikä sitä kaipaa. ..

Thinpad pysty pelaamaan vaikka pelejä sillä tatilla ja muutenkin erittäin tarkka käytettävyyden suhteen verrattuna touchpadiin. Macin touchpad pääsee oikeuksiin esimerkiksi nettiä käytettäessä. Eleet on kieltämättä sen vahvuus yleisessä käytössä. PC touchpadeista ei ole nyt tuoreita kokemuksia, mutta mitä on osunut kohdille niin onhan ne ollut huonoja.
 
...Akkukesto on hyvä asia, mutta sitä ei voi koneisiin paketoida loputtomasti lisää laittamatta painoa ja ulkomittoja lisää. Apple on tehnyt tälläisen kompromissin ja kun tehdään kompromissi, ei se koskaan voi miellyttää kaikkia.
Joku pro-käyttäjä hyötyisi enemmän 1h akkukestosta ja edelleen slimmimmästä kuoresta. Toinen kantaisi mielummin mukanaan 200Wh akullista versiota jonka paksuus on 25mm nykyisen 15mm sijaan.

Jos 364 päivää vuodesta se 10h akkukesto piisaa ja yhden päivän aikana tarvitsee laturia, niin kuinka monta millimetriä paksuutta ja grammaa painoa kantaa mielummin 364 päivää turhaan vs. se, että joutuu ottamaan kerran vuodessa laturin mukaan?

Siis tässä tapauksessa olisi riittänyt kun vanhaa paksuutta ei olisi suotta lähdetty pienentämään suotta, koska se oli jo ennestään riittävän ohut/kevyt ja pelkkä teknologinen kehitys (prosessori, muistit, näyttö) olisi tuonut lisää akunkestoa vanhalla akulla juuri riittävästi että sen yhden päivän akunkesto tulisi täytettyä. Nyt sitten hierottiin pari milliä pois ja pienennettiin akkua ja täten menetettiin se etu mitä olisi teknologian kehittymisestä saatu.

Nyt useammin kuin kerran viikossa tulee tilanne missä läppärin pitäisi kestää kokonainen työpäivän lisäksi vielä illalla parit kokoukset ja vain sen takia joutuu läppäriä nyt latailemaan ja piuhoja virittelemään alkuillasta kun akku on mitoitettu vain työpäivän kestäväksi ottamatta huomioon esim. työmatkoja (=juna), iltaharrastuksia tai ylitöitä. Toisin sanoen nyt joutuu sitä laturia kantamaan sitten mukana AINA niinäkin päivinä kun tarvetta ei ole koska ei pysty ennakoimaan koska laturia saattaa tarvita.

Puhelinpuolella sentään on menty järkevään suuntaan ja iphone 6+ ja uuden iphone 7+ akunkesto nyt ainakin on tähän asti riittänyt aamusta myöhäiseen iltaan. Samaa toivoisin ammattiläppäriltä.

No ei auta näillä mennään kun parempaakaan ei ole tarjolla.
 
Viimeksi muokattu:
Kotiin oli tarvetta toiselle läppärille nykyisen 13" Air:n (2012) lisäksi, joten laitoin 13" "function keys" pro:n tilaukseen. Muuten perusmalli, mutta muistit päivitin 16GB. Huomenna pitäisi saapua, katsotaan miltä tuntuu.

Touch bar -mallia en erityisemmin harkinnut, koko konsepti tuntuu edelleen turhalta ja kömpelöltä. Samaten windows läppäriä ei pystynyt myöskään pitämään vaihtoehtona. Niistä on vaan edelleen niin huonot kokemukset, vaikka kohtalaisen arvostettuja malleja on päässyt töissä käyttämään.
 
Kotiin oli tarvetta toiselle läppärille nykyisen 13" Air:n (2012) lisäksi, joten laitoin 13" "function keys" pro:n tilaukseen. Muuten perusmalli, mutta muistit päivitin 16GB. Huomenna pitäisi saapua, katsotaan miltä tuntuu.

Touch bar -mallia en erityisemmin harkinnut, koko konsepti tuntuu edelleen turhalta ja kömpelöltä. Samaten windows läppäriä ei pystynyt myöskään pitämään vaihtoehtona. Niistä on vaan edelleen niin huonot kokemukset, vaikka kohtalaisen arvostettuja malleja on päässyt töissä käyttämään.

Macbookki kotiutui pari päivää sitten, tässä lyhyesti omat tunnelmat:

- Miellyttävän kokoiset ulkomitat, näytön kokoon suhteutettuna melko kompakti. 13" airi tuntuu yllättävän isolta tämän jälkeen
- Yleinen laatuvaikutelma on erittäin hyvä, kuten pitääkin
- Näytön kirkkaus maksimiasetuksella on todella kirkas, näyttö on toki muutenkin hyvän näköinen.Yllättävän maltillisesti heijastaa, vaikka ei olekkaan ns. "matta.
- Kaiuttimet ihan hyvät, ääntä tulee paljon ja se on miellyttävän kuuloista, bassotoisto toki melko lailla puuttuu. Ehkä hieman pettymys testeissä hehkutettuun nähden.
- Iso force touch trackpadi on loistava. Huomattava parannus 13" airin mekaaniseen verrattuna.
- Näppäimistö on aika jännä. Parempi kirjoittaa kuin macbook -mallin vastaava, mutta vaatii totuttelua airin näppiksen jälkeen.Yllättävän hyvä ja nopea tällä tosin on kirjoittaa, tykkään täsmällisestä tuntumasta. Eniten häiritsee näppäimistöstä kirjoitettaessa kuuluva ääni. Näppäimet naksuu hieman turhan voimakkaasti omaan makuun. Nuolinäppäimissä oli mielestäni vanha asetelma parempi, eli sellainen jossa sivunuolet oli erottuvammat pienet näppäimet. Ne oli silloin helpompi tunnustella sormilla näppikseltä, nyt tuntuu vaikeammalta löytää oikeat nuolet sormien alle.
- Akku kestää hyvin ja laite on hyvinkin pitkälle äänetön. Kuormituksessa lämpö tuntuu johtuvan laajemmin laiteen runkoon, verrattuna esim 13" airiin, joka lämpeni paljon pistemäisemmin saranan läheisyydestä.
 
Macbookki kotiutui pari päivää sitten, tässä lyhyesti omat tunnelmat:

- Miellyttävän kokoiset ulkomitat, näytön kokoon suhteutettuna melko kompakti. 13" airi tuntuu yllättävän isolta tämän jälkeen
- Yleinen laatuvaikutelma on erittäin hyvä, kuten pitääkin
- Näytön kirkkaus maksimiasetuksella on todella kirkas, näyttö on toki muutenkin hyvän näköinen.Yllättävän maltillisesti heijastaa, vaikka ei olekkaan ns. "matta.
- Kaiuttimet ihan hyvät, ääntä tulee paljon ja se on miellyttävän kuuloista, bassotoisto toki melko lailla puuttuu. Ehkä hieman pettymys testeissä hehkutettuun nähden.
- Iso force touch trackpadi on loistava. Huomattava parannus 13" airin mekaaniseen verrattuna.
- Näppäimistö on aika jännä. Parempi kirjoittaa kuin macbook -mallin vastaava, mutta vaatii totuttelua airin näppiksen jälkeen.Yllättävän hyvä ja nopea tällä tosin on kirjoittaa, tykkään täsmällisestä tuntumasta. Eniten häiritsee näppäimistöstä kirjoitettaessa kuuluva ääni. Näppäimet naksuu hieman turhan voimakkaasti omaan makuun. Nuolinäppäimissä oli mielestäni vanha asetelma parempi, eli sellainen jossa sivunuolet oli erottuvammat pienet näppäimet. Ne oli silloin helpompi tunnustella sormilla näppikseltä, nyt tuntuu vaikeammalta löytää oikeat nuolet sormien alle.
- Akku kestää hyvin ja laite on hyvinkin pitkälle äänetön. Kuormituksessa lämpö tuntuu johtuvan laajemmin laiteen runkoon, verrattuna esim 13" airiin, joka lämpeni paljon pistemäisemmin saranan läheisyydestä.

ifixit_apple_macbook_pro_touch_bar_13_2-700x509.png

Kaiutinritilät eivät oikeasti ole kaiutinritilöitä, vaan mukana vain näön vuoksi.

http://mobiili.fi/2016/11/16/uusi-macbook-pro-touch-barilla-vaikea-korjata-arvosanaksi-1-10/
 
Uusi MacBook Pro Touch Barilla vaikea korjata: arvosanaksi 1 / 10

Vastasit mpowerin viestiin jolla oli function keys -malli. Vastasitko kaiuttimiin liittyen vai mihin sitten? Oletko aiemmin korjaillut macbookkisi itse vai miksi kiinnostaa tuo ifixitin arvosana?
 
Vastasit mpowerin viestiin jolla oli function keys -malli. Vastasitko kaiuttimiin liittyen vai mihin sitten? Oletko aiemmin korjaillut macbookkisi itse vai miksi kiinnostaa tuo ifixitin arvosana?
Ketju käsittelee MacBookkeja niin laitoin ketjuun siihen liittyvän uutisen. Ei siinä sen kummempaa.
 
Oletko aiemmin korjaillut macbookkisi itse vai miksi kiinnostaa tuo ifixitin arvosana?
Kyllähän noi arvosanat ihan kiinnostavia ovat. 1/10 kertoo aika pitkälti siitä, että kiintolevyä tai muistia ei voi vaihtaa ja jos laite menee rikki, niin sen korjauttaminen on todella kallista. Takuuajan jälkeen laitteella voi hajoomisen yhteydessä heittää vesilintua jos ei huvita maksaa korjaamisesta virallisessa Apple-huollossa uuden laitteen hintaa.

Kannettava tietokone on monella käytössä vuosia ja usein tulee tarpeelliseksi esim. vaihtaa juuri muisti tai kovalevy myöhemmin suurempiin kun hinnat laskevat. Voi säästää useita satoja euroja verrattuna Applen riistohintoihin lisämuisteista tai kiintolevytilasta.

Tuskin tämänkään MacBookin koko olisi yhtään suurempi käyttämällä edellämainituissa osissa standardikomponentteja. Kyse on vain siitä, että Apple haluaa maksimoida rahastuksen estämällä kaikki itse tehtävät päivitykset.
 
Kyllähän noi arvosanat ihan kiinnostavia ovat. 1/10 kertoo aika pitkälti siitä, että kiintolevyä tai muistia ei voi vaihtaa ja jos laite menee rikki, niin sen korjauttaminen on todella kallista. Takuuajan jälkeen laitteella voi hajoomisen yhteydessä heittää vesilintua jos ei huvita maksaa korjaamisesta virallisessa Apple-huollossa uuden laitteen hintaa.

Kannettava tietokone on monella käytössä vuosia ja usein tulee tarpeelliseksi esim. vaihtaa juuri muisti tai kovalevy myöhemmin suurempiin kun hinnat laskevat. Voi säästää useita satoja euroja verrattuna Applen riistohintoihin lisämuisteista tai kiintolevytilasta.

Tuskin tämänkään MacBookin koko olisi yhtään suurempi käyttämällä edellämainituissa osissa standardikomponentteja. Kyse on vain siitä, että Apple haluaa maksimoida rahastuksen estämällä kaikki itse tehtävät päivitykset.

Ei ole helppoa jos laisinkaan mahdollista vaihtaa moniin Windows ultrabookkeihin komponentteja.
 
Sinänsä alkanee olla ihan mielenkiintoista miten jotkut korjauttavat Macbookin vesivahingot, jos sattuu kastumaan läppäri. :kahvi: Ilman irroitettavaa ssd:tä alkaa meno olla sitä, että vedet läppärille ja kaikki tiedostot ovat palautuskelvottomia. Mutta mitä minä olen tuomitsemaan sitä. :D
 
Ikävästi kyllä 3000e läppäreistä on tulossa kertakäyttövehkeitä.
 
Ei ole helppoa jos laisinkaan mahdollista vaihtaa moniin Windows ultrabookkeihin komponentteja.
Lg gram ja xps 15 nyt pari mainitakseni.
Mutta vaikka osaa ei saisikaan wintoosaläpysköistä vaihdettua niin ei se ole mikään syy jättää noin tärkeää ominaisuutta pois. Nämä on kuitenkin kalliita koneita ja niitä mielellään korjaisi vaihtamalla yksittäisiä osia kuin koko emolevyn. Kuten Terro asian muotoili:
Ikävästi kyllä 3000e läppäreistä on tulossa kertakäyttövehkeitä.

Tietenkin se koneen sisäinen estetiikka on tärkeää, tärkeämpää kuin raudan uusimisen mahdollisuus. Kovon hajotessa, koneen sisään kurkistaessa ja tajutessa ettei osia voi vaihtaa helpottaa huomattavasti kaunis ja hyvin suuniteltu komponenttien asettelu. Itse en sietäisi dellin rumaa sisusta päivittäisessä käytössä vaan ostaisin mäkin.
 
Sinänsä alkanee olla ihan mielenkiintoista miten jotkut korjauttavat Macbookin vesivahingot, jos sattuu kastumaan läppäri. :kahvi: Ilman irroitettavaa ssd:tä alkaa meno olla sitä, että vedet läppärille ja kaikki tiedostot ovat palautuskelvottomia. Mutta mitä minä olen tuomitsemaan sitä. :D
Otan uuden läppärin paketista, avaan näytön, käynnistän koneen ja liitän koneen wifiin. Sen jälkeen macOS asennus kysyy palautetaanko backupista koko kone vai vain joku tietty käyttäjätunnus ja reilun tunnin palautussession jälkeen kaikki on identtisesti aikaisempaan verrattuna. Softat, system conffit, taustakuvat, selaimet asetuksineen ja tallennettuine salasanoineen ja cookieineen jne.

Toimii 100x paremmin kuin Windowssilla palautus.
 
Niin, kyllä kai se lienee päivän selvää, että jos koneen sisuskalut kasattu toisistaan irroitettavista peruspalikoista, niin ne ovat myös silloin myös helpommin vaihdettavissa.

Mutta asiaan... Parempi puolisko sai tuossa muutama päivä sitten oman uuden MBP:n käsiinsä. Entinen oli vuoden 2006 MBP, joka oli päivittäisessä käytössä tähän päivään saakka. Uuden koneen käyttöönotto oli varsin kivutonta: koneet samaan verkkoon 1h 30min päästä uusi kone oli kuin vanhan kopio asetuksia, tilejä, taustakuvia yms. myöten. Tuossa kun enemmän itsekin konetta testailin, niin en kyllä itse koe sitä näppäimistöä ongelmaksi. Itse asiassa koen kirjoittavani sillä hiukan nopeammin kuin oman 2010 MBP:n vastaavalla. Sitä näppäimistöä on myös moitittu äänekkääksi. Sitä se saattaa hiukan ollakin, jos sitä hakkaa samalla voimalla kuin aikasempia pidempiliikkeisellä kytkimellä varustettuja - joka sinänsä on nyt siis tarpeetonta. Kaiuttimet ovat todellakin selvästi parantuneet, jolla ei itselleni kovin suurta merkitystä kuitenkaan ole.

Mekaaninen laatu on kyllä erittäin hyvä, parempi kuin erään tuttuni uudessa Dell XPS 15:ssa, jota olen päässyt hiplaamaan. Taannoin samainen tuttuni avasi Dellinsä kannen ja kirosi, että mikä tässä nyt taas on, kun mitään ei tapahdu ja ruutu pysyy mustana. No, parin minuutin jumpan jälkeen saatiin sen Windows kympin login-ruutu sieltä näkyviin...
 
Time machine backupit menevät monien muidenkin valmistajien NAS purkkeihin tai ilmeisesti jopa joihinkin wifi-tukisemiin liitettyihin usb-levyihin.
 
Saa, mutta mitä sillä on merkitystä? 500 euroa vähemmän tulosta on käytännössä 500 euroa vähemmän bruttopalkkaa. Miksi ottaa kalliimpi ja huonompi laite jos voi ottaa halvemman ja paremman laitteen?

No huh huh...jo on argumentointia.

Ensinnäkin, voit yrittäjänä poistaa koneen poistoina esim. kolmessa vuodessa(tai nopeammin jos haluat) sen jälkeen myyt koneen helvettiin ja tuossa vaiheessa se mäkin korkeampi ostohinta yleensä kompnesoituu.

Toisinsanoen maksimipoistojenkin (3v) jälkeen saat enemmän rahaa myymällä ostamasi mäkin...
Kone on jo firmassasi poistettuna , myyt "romun" vaikka yksityiselle ja pidät rahat...Tosin luonnolisesti fiksu käyttää poistot + myydyn tuotteen tuotot uden kaluston hankintaan.

Suurin osa käytetyistä mäkeistä mitä suomessakin liikkuu on muutaman vuoden vanhoja yrityspoistoja joille kyllä elämän jatkumoa riittää , ja halukkaita ostajia.Käytetyn mäkin myyminen ei ole koskaan ongelma kunhan hinta on kohdallaan.

Omalla kohdalla väitän että mäkki itseasiassa on pitkällä linjalla halvempi kuin windowskone.Toki muutamaa erittäin harvaa windowskonetta jotka säilyttävät arvonsa myös muutaman vuoden ikäisena (carbon, xps etc.) lukuunottamatta mutta silti.

Lisäksi mäkissä ei juurikaan tunnu "ikääntyminen" koska optimoitu käyttis.

Ja itsellä 2013 vuoden pro työkäytössä....tämäkin romu olisi vielä myytynä reilun tonnin kone.Paljonko siitä winukkapaskeesta vielä saisitte 4-5 vuoden jälkeen?

Ja ottakaa nyt huomioon saamani vähennykset, joten tosiasiassa omalla kohdalla käyttämäni kone tekee plussaa viivan alle...
 
itsellä jotenkin semmoinen kutina takaraivossa, että vuoden parin päästä useampi kännykkävalmistaja jättää sen kuuluisan 3,5mm plugin pois, ja samaan tapaan usb-c saa yllättävän suosiopiikin kun laitteita ja c-portteja löytyy useammista laitteista ja vanhat standardit väistyy

myöhemmin voi olla hyvinkin "pro" tapa käyttää vain usb-c laitteita, kun muut sotkee vanhoissa laitteissa/standardeissa, mutta tämä siirtymävaihe nyt on kömpelö ja internetin meemikeisarit on vauhdissa ja vitsiä vääntää

jos tuote ei miellytä niin jättää ostamatta, tai ostaa vanhempia malleja
 
itsellä jotenkin semmoinen kutina takaraivossa, että vuoden parin päästä useampi kännykkävalmistaja jättää sen kuuluisan 3,5mm plugin pois, ja samaan tapaan usb-c saa yllättävän suosiopiikin kun laitteita ja c-portteja löytyy useammista laitteista ja vanhat standardit väistyy

myöhemmin voi olla hyvinkin "pro" tapa käyttää vain usb-c laitteita, kun muut sotkee vanhoissa laitteissa/standardeissa, mutta tämä siirtymävaihe nyt on kömpelö ja internetin meemikeisarit on vauhdissa ja vitsiä vääntää

jos tuote ei miellytä niin jättää ostamatta, tai ostaa vanhempia malleja
Mites nämä uuden 2016 mbp usb type-c portit liittyvät mitenkään Applen 3,55mm plugin poistoon?
Siellähän se 100 vuotta vanha liitin yhä Macbook "pro:n" kyljessä on.

Nythän Apple on lyönyt munansa lightningport koriin, vai meinaatko että iPhone 8 sisältääkin lightningportin sijaan usb type-c liittimen?

Veikkaanpa että jos iPhone 7 olisi sisältänytkin usb type-c portin tuon lightningportin sijaan, ei Applen päätös pudottaa 3,55mm liitintä olisi haukuttu läheskään yhtä äänekkäästi.

Lähetetty minun SM-G900F laitteesta Tapatalkilla
 
No mitä huhhuhia tuossa nyt on? Eikö sulle mene noin yksinkertainen asia jakeluun? Se on sitten herran hallussa mitä siitä työkoneesta myydessä saa, joskus saa enempi ja joskus ei saa. Joku ihmeen käsitys kaikilla että firmalle ostamalla tuotteet on jotenkin maagisesti "halvempia" ja että kun ne myy "poistettuina" niin niistä "saa rahaa".

Se että saat siinä koneesta jotain vähennyksiä (eli voit siit pudottaa firmasi tulosta vaikka 25% vuodessa) ei tarkoita sitä että se kone olikin jollain tavalla halvempi. Se maksoi edelleen sen 2000 euroa joka vähensi tulosta 2000 euroa joka on suoraan 2000 euroa vähemmän palkkaa. Kas kummaa kun 2000 euroa vähemmän palkkaa tekee myös sen 2000 euron verotusarvon verran vähemmän veroa. :smoke:

Maksaa se vitun premium windows läpyskäkin sen saman hinnan....mäkillä vaan silti paree jälleenmyyntiarvo ....onko vaikea ymmärtää?
 
Eihän maksa, kun se maksaa 500 euroa vähemmän.

Onnea vaan yritystoimintaan, hyvin tuntuu olevan homma hanskassa. :D

Edelleen, oletko tyhmä vai tahallaanko yrität ärsyttää :)

SINÄ ostat 1500 euron windows koneen, pidät sitä vaikkapa kolme vuotta, paljonko saat siitä kun myyt sen neljäntenä vuonna(ellei nyt kyseessä ole joku carbon tms.) MINÄ ostan 2000 euron makin.

MINÄ saan vielä lähes 50% uuden mäkin hinnasta kun myyn sen 4 vuoden ikäisenä.

(karrikoitu esimerkki joten älä rupea vääntämään turhasta)

Edelleen, SINUN windowskoneesi on suurin piirtein ser-kamaa kun taas MINÄ edelleen, vähennyksien ja poistojen kirjauksen jälkeen tienaan kevyesti tuon mäkin ostoerotuksen verran.

Ja kiitos, mäkkejä ollut itsellä vuodesta -98 ja verrattuna winukkakoneisiin ovat huomattavan paljon halvemmiksi tulleet...niin huoltokatkojen kuin varsinaisen omistamisen suhteen.
 
Voisko macbook vs pc keskustelua jatkaa jossain muussa ketjussa? Omallakin kohdalla tein vertailua ja päädyin tähän laitteeseen joten ois mukava keskittyä topicin aiheeseen.

Onkos jollekulle jo touch bar versiot tullut? Ensifiiliksiä? Omalle näyttää 29. toimituspäiväksi, mutta vieläkään ei ole Apple saanut trackinglinkkiä aikaiseksi.

Donglet tuli tilattua Applelta USB:tä ja verkkoliitintä varten, mutta telakkaa meinasin pidemmän päälle. Belkinin versiota ei näy vielä tilattavana missään ( http://www.belkin.com/us/p/P-F4U095/ ), mutta verkkokauppa tarjoaisi OWC:tä ( https://www.verkkokauppa.com/fi/product/64842/hmdkf/OWC-Thunderbolt-3-Dock-porttitoistin ). Äkkiseltään aika samanlaiset, Belkinin ehkä vähän tyylikkäämpi mutta OWC:ssä SD-slotti.
 
Onkos jollekulle jo touch bar versiot tullut? Ensifiiliksiä? Omalle näyttää 29. toimituspäiväksi, mutta vieläkään ei ole Apple saanut trackinglinkkiä aikaiseksi.
Tanaan pitaisi koneen tulla kotia. Apple antoi seurantalinkin jo 17. paiva mutta vasta eilen alkoi tapahtua. Lahtopaikaksi oli merkitty Hollanti, jossa paketti siis odotti useita paivia liikkumatta mihinkaan.
 
Tanaan pitaisi koneen tulla kotia. Apple antoi seurantalinkin jo 17. paiva mutta vasta eilen alkoi tapahtua. Lahtopaikaksi oli merkitty Hollanti, jossa paketti siis odotti useita paivia liikkumatta mihinkaan.
Kone saapui eilen ja tassa pikaisesti ensikokemuksia laitteesta. Vertailukohtana pari vuotta vanha Macbook Air.

13-inch MacBook Pro - Space Grey
£2,399.00
With the following configuration:
• 3.3GHz dual-core Intel Core i7 processor, Turbo Boost up to 3.6GHz
• 16GB 2133MHz memory
• 512GB PCIe-based SSD
• Intel Iris Graphics 550
• Backlit Keyboard (British) & User’s Guide (English)
• Four Thunderbolt 3 ports
• Touch Bar and Touch ID
• Force Touch trackpad
• Accessory Kit

Kayttoonotto:
Rojut sisaan Migration Assistant appsilla Airista wifin yli ja parin tunnin kuluttua uusi kone kayttovalmis. KAIKKI toimii sukkana ilman ylimaaraista saatoa: asetukset, salasanat, kehitysymparistot (Android, iOS, Ruby, etc.), yms. Kayttoonotto ei voisi olla helpompaa.

Yleista:
Luulin, etta Air oli napparan kokoinen mutta nyt se nayttaa valtavalta uuden koneen rinnalla. Space Gray todella hyva vari ja kone yksinkertaisesti nayttaa hyvalta.

Wifi:
Todella tyytyvainen nopeuteen. Kotona 1G yhteys ja speedtest ylsi nopeuteen 480.52 Mb/s / 412.14 Mb/s. Tulokset vaikuttaa hieman paremmalta kuin 5k iMacissa.

Touch Pad:
Alussa ongelmia "tiedoston raahaamisen" kanssa mutta totuttelun jalkeen touchpad on samaa laatua mihin Macbookeissa on totuttu.

Nappaimisto:
Ensikokemus oli "hyi helvetti mika nappis". Vaatii viela totuttelua mutta talla nappaimistolla tosiaan kirjoittaa nopeammin, jonka joku totesi jo aiemmin. Nuolinappainten sijoittelusta en pida yhtaan. Ylos/alas nuolia tulee kaytettya paljon ja tama on mennyt huonompaan suuntaan.

Touch Bar:
Nayttaa hyvalta mutta tuskin tulee kaytettya paljoa. Liian aikaista sanoa viela muuta.

Touch ID:
Kateva vaikka alussa oli jotain ongelmia koneen avaamisen kanssa. Nyt toimii ilman ongelmia.

Kannattiko? Kone tuli tyokayttoon (mobiilikoodaus, testiautomaatio) ja omasta mielesta paivitys pari vuotta vanhasta Airista on oikeutettu jo ihan retina nayton takia. Tehoja tuli roimasti lisaa ja koodi kaantyy 50% nopeammin. Ainut miinus tulee nuolinappainten sijoittelusta mika on todella arsyttava.

edit: niin ja ne adapterit...

Adapterit:
Onhan se perseesta ostaa kaikki uudet kaapelit/adapterit.
1x USB-C to USB Android luurille
1x USC-C to lightning iPhonelle
1x Laturi toimistolle, jotta ei tarvitse raahata ainutta laturia edestakaisin
1x Kaapeli laturille, koska sita ei tule laturin mukana (wtf)

Naihin meni siis yhteensa rahaa ylimaaraiset £100.
 
Viimeksi muokattu:
Vaihtaisikohan Apple jo ensi syksynä iPhonen laturin USB-C laturiin ja USB-C - lightning piuhaan? Ja sama iPadeille?

Tuskaahan tuo piuhojen päivitys tuottaa, itselläkin on vissiin viisi näitä USB-A - lightning piuhoja, joista yksi on tainnut hajota ajan saatossa (punottu Ankerin piuha rikkoutunut).

Android-puhelinten mukanahan noita sopivia usb-c - usb-c piuhoja olisi pitänyt jo jonkin aikaa tulla? Vai onko niissä nerokkaasti usb-a usb-c piuhat kyydissä?
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
265 249
Viestejä
4 589 447
Jäsenet
75 608
Uusin jäsen
Posahh

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom