Olet väärässä. Meillä on esimerkiksi lukemattomasti fossiileja, jotka osoittavat kokonaan uusien rakenteiden syntymisen hiljalleen vuosimiljoonien ajan. Nähdään nätisti miten nuo "uudet" rakenteet syntyvät hiljalleen pienillä inkrementaalisilla muutoksilla vanhoista rakenteista.
Lisäksi meillä on vaikka kuinka paljon esimerkkejä nykyäänkin elävistä eliöistä, joissa nähdään esimerkkejä tuosta rakenteiden kehityksestä.
Lajit kehittyvät uusiksi lajeiksi hiljalleen, ei siinä tarvita mitään nopeita valtavia muutoksia, vaan pieniä muutoksia lukemattomien sukupolvien läpi, kunnes kaksi erillään olevaa populaatioita ovat muuttuneet niin paljon, että on syntynyt uusi laji.
Muutenkin pitää muistaa se, että "laji" on vähän keinotekoinen määritelmä. Se on vain tapa luokitella riittävän suuri muutos kahden eri populaation välillä.
Hyvä tapa kuvata tuon luokittelun epätäydellisyyttä on se, että jokainen eliö kuuluu samaan lajiin kuin niiden vanhemmat. Jotka kuuluvat samaan lajiin kun niiden vanhemmat. Mutta lopulta kun mennään tuota polkua tarpeeksi alas, niin päädytään eri lajiin verrattuna lähtöpisteeseen. Vaikkakin jokainen askel on siirtymä saman lajin sisällä.