- Liittynyt
- 31.07.2019
- Viestejä
- 2 006
Joo ei, korjataan: pitää olla teollisesti käytettävissä. Tuossakaan se teollisuus ei ihan kirjaimellisesti yleiskielen mukaisena.Patentin ei todellakaan tarvitse olla teollisesti tuotettavissa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Joo ei, korjataan: pitää olla teollisesti käytettävissä. Tuossakaan se teollisuus ei ihan kirjaimellisesti yleiskielen mukaisena.Patentin ei todellakaan tarvitse olla teollisesti tuotettavissa.
Mikä tuossa on väärin? Tuo TE:n listaus tehdään ihan puhtaasti tilinpäätösten pohjalta ja ihan normaaliltahan Uroksen tilinpäätös silloin näytti.Tätä tasoa on ollut talousjournalismi vuonna 2018.
Enronin tarinassa tilintarkastaja oli mennyt kuitenkin antamaan kertomuksen ja loppu historiaaKannattaa tutustua Enron tapaukseen. Tuotot lähti valtavaan kasvuun ilman mitään näkyvää tuotetta. Peitetarinan alta paljastui lopulta sähkömarkkinoiden laiton manipulointi ja tulosten liioittelu. Pelottavan samalta kuulostaa Uroksenkin tarina.
Veikkaisin että Enronin tilitarkastaja saisi tuon Uroksen puuttuva tilinpäätöksen tehtyä nopeasti. Saattaa vain nuo Uroksen palkkiot olla niin pieniä että näin "päteviä" tilintarkastajia ei tahdo löytyä.Enronin tarinassa tilintarkastaja oli mennyt kuitenkin antamaan kertomuksen ja loppu historiaa
Tuolta muuten löytyy ainakin jotain dataa 2013 eteenpäin yhtiön ulkomaalaiselle tytäryhtiöille patenteiets, joita Tommi Uhari on ollut mukana tekemässä. Management of multiple subscriber identity modules -otsikolla löytyy patentteja vielä viime vuodelta, eli todennäköisesti liittyvät siihen pöhinöitettyyn IOT:hen.
Tuota mä yritin vähän sanoakin tuossa mutta ei tullut ymmärrystä. Suurin osa noista patenteista liittyy tuohon goodspeediin, ei IoT:hen tai mihinkään muutenkaan mullistavaan. Vaan jo vanhentuneeseen ajatukseen jolla kiertää kovat roaming-datasiirtomaksut. Eli miten voi olla lisensointimaksut miljardeja tuommoisesta joka ei ole ollut vuosikausiin enää relevanttia? Mutta silloin kun ne siirrettiin dollarilla huijaten Tekesiä, niiden arvo oli kyllä enemmän.Kyseinen patentti vaikuttaa hevonpaskalta. Äkkiseltään lukemalla patentin kantava idea on siinä, että siinä SIM kortti valitaan käyttöön sen perusteella, että on joku riippumaton palveluntarjoaja joka kerää tietoja isolta määrältä käyttäjiä eikä esimerkiksi manuaalisesti tai palveluntarjoajan suosituslistan perusteella.
Patenttia ei ole myönnetty "simmejä rinnakkain ja rivissä" -idealle. Patentin suoja-alan määrittävät itsenäiset patenttivaatimukset, joten niitä tavaamaan jos tarkemmin kiinnostaa, mitä on patentoitu.Jatkan vielä sen verran ohi aiheen, että kyllä minua hieman ihmetyttää tuon ”simmejä rinnakkain ja rivissä” patentoitavuus, mutta en väitä että patenteissa olisin asiantuntija. Eikös se ajatuksen tasolla ole kuitenkin vastaava jos joku autovalmistaja patentoisi kolmannen penkkirivin että saadaan enemmän ihmisiä kyytiin, ja niitä varten kolmannet ovet?
Eihän ne patentit ainakaan abstraktien perusteella ole vain siitä, että "simmejä on rinnakkain ja rivissä" vaan siitä, miten niitä simmejä käytetään. Tuo auton kolmannen penkkirivin vertaus ei mielestäni nyt oikein ole vertailukelpoinen, kun ei Goodspeed-patenteissa käsittääkseni ole pelkästään simmien fyysisen rinnakkain sijoittelun teknisestä ratkaisusta kysymys. Sitten ehkä voisikin verrata, jos joku valmistaja keksisi kolmannen penkkirivin, joka automaattisesti asettuu matkustajan yksilöllisten mittojen mukaiseen asentoon ja siirtyisi pois tieltä tavaratilaa vapauttaen silloin, kun ei tarvitse olla noin montaa matkustajaa kyydissä. Tai jotain sinne päin. Mutta voisihan ainakin teoriassa patentin saada vaikka uudenlaiselle tavalle kiinnittää ne penkit auton runkoon. Tuollaista tuskin kukaan alkaa kehittää ja patentoida, koska siitä ei ehkä olisi mitään hyötyä.Tuota mä yritin vähän sanoakin tuossa mutta ei tullut ymmärrystä. Suurin osa noista patenteista liittyy tuohon goodspeediin, ei IoT:hen tai mihinkään muutenkaan mullistavaan. Vaan jo vanhentuneeseen ajatukseen jolla kiertää kovat roaming-datasiirtomaksut. Eli miten voi olla lisensointimaksut miljardeja tuommoisesta joka ei ole ollut vuosikausiin enää relevanttia? Mutta silloin kun ne siirrettiin dollarilla huijaten Tekesiä, niiden arvo oli kyllä enemmän.
Jatkan vielä sen verran ohi aiheen, että kyllä minua hieman ihmetyttää tuon ”simmejä rinnakkain ja rivissä” patentoitavuus, mutta en väitä että patenteissa olisin asiantuntija. Eikös se ajatuksen tasolla ole kuitenkin vastaava jos joku autovalmistaja patentoisi kolmannen penkkirivin että saadaan enemmän ihmisiä kyytiin, ja niitä varten kolmannet ovet?
Pelkkä rakennusoikeus tuonne on aika arvokas, puhumattakaan siitä että luvat yms. on kunnossa ja rakentaminenkin käynnissä. Kyllä tuolle ottaja löytyy ja Hallikainen nauraa matkallaan pankkiin.Jonkun verran kiinostaa senkin takia, että täällä Oulussa on uhrattu kaupungin kallein rakennnuspaikka keskelle toria tämän Hallikaisen hotellihankkeelle --> Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
Jonkun verran kiinostaa senkin takia, että täällä Oulussa on uhrattu kaupungin kallein rakennnuspaikka keskelle toria tämän Hallikaisen hotellihankkeelle --> Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
Eihän ne patentit ainakaan abstraktien perusteella ole vain siitä, että "simmejä on rinnakkain ja rivissä" vaan siitä, miten niitä simmejä käytetään. Tuo auton kolmannen penkkirivin vertaus ei mielestäni nyt oikein ole vertailukelpoinen, kun ei Goodspeed-patenteissa käsittääkseni ole pelkästään simmien fyysisen rinnakkain sijoittelun teknisestä ratkaisusta kysymys.
Juu en avannut, tai yritin mutta Safarilla tuloksena tuli tyhjä sivu. Mutta etsin nyt tuon täältä:Jankkaan vielä kun et ilmeisesti tuota mun ekaa linkkiä avannut. Siinä yhdessä on patentoitu juuri vaan mekaanisesti tuo simmien asettelu, ja speksattu että miten ne on asemoitu suhteessa muuhun laitteeseen. Tämän jatkona on useita patentteja liittyen siihen digitaaliseen toimintaan miten useita simmejä hyödynnetään.
Yhden yrityksen konkurssiluisun hyvin läheltä nähneenä kerron miten homma siinä tapauksessa meni.
Ensin saatavia yritetään karhuta nätisti useilla maksumuistutuksilla, jottei tarvitse laittaa hiljaista tai julkista trattaa. Monet velat olivat tuossa vaiheessa jo 6-12 kk vanhoja.
Tämän jälkeen velkojat alkavat käydä kärsimättömiksi ja laittavat ensin yksi, sitten useampi heti perään hiljaisia trattoja, joita ei julkaista kauppalehdessä tai julkisissa verkkopalveluissa. Moni käyttää kilpenään perintäyhtiötä, jottei oikea velkoja tule näkyviin. Suuret yritykset seuraavat hiljaisiakin trattoja maksullisilla asiakastieto tms. tunnuksilla ja alkavat laittamaan tilejä kiinni tai kysymään ennakkomaksuja. Tässä vaiheessa elämä alkaa vaikeutumaan huomattavasti. Hiljaisilla tratoilla velkojat yrittävät saada oman saatavansa ykkösprioriteetiksi, ja firma pyrkii maksamaan ne heti pois, jotta tratta katoaa, koska julkiset tratat aiheuttavat helposti kierteen, missä kaikki velkojat laittavat paperit sisään ja mahdollisuus saada omansa pois pienenee merkittävästi.
Tätä trattabingoa taisi kestää melkein puoli vuotta ennenkuin tuli se ensimmäinen julkinen tratta. Sitten menivät kaikki asiakastilit kiinni. Nyt Uroksen tapauksessa joku on tilannut kyseisen firman luottotiedot ja kaikki hiljaisetkin tratat on nyt kaikkien velkojien nähtävillä, eli vaikutus on sama kuin jos olisi tehty julkisia trattoja. Todennäköisesti kaikki kotimaiset tavarantoimittajat ovat jo sulkeneet luotolliset tilit ja laskulla heille ei enää myy yksikään järkevä yritys. Kaikki velkojat laittavat parhaillaan kilvan saataviaan maksuun ja todennäköisesti jo ensi viikolla tulee ensimmäiset yksipuoliset velkomustuomiot, joiden saatavia voikin sitten hakea ulosoton kautta. Jos firma ei pysty maksamaan, voidaan se hakea konkurssiin.
Pienyrityksiä varoitan siitä, että jos suuri toimija alkaa yht'äkkiä tilaamaan teiltä, on syytä tarkistaa heidän luottotietonsa. Valitettavan usein näin ei ole ja he voivat joutua loppuluisun rahoittajiksi.
Epäkiitollisimmassa asemassa on mahdollinen vuorkanantaja ja teleoperaattori. Firma millä ei ole toimitiloja tarkoittaa varmaa konkurssia ja saatavien menetystä, sama tilanne on puhelinten kanssa. Jos puhelimet menevät kiinni ei ole mitään toimintaedellytyksiä.
Pankkien ja muiden suurten rahottajien kanssa pystyy neuvottelemaan melkein loputtomiin, koska he tietävät, että jos he laittavat saatavansa maksuun tarkoittaa se varmaa konkurssia ilman merkittävää ulkopuolista lisärahoitusta. Nyt pankeiltakin on jo usko mennyt kun hakevat oikeudessa saataviaan, tällaista en päässyt itse näkemään vaan pankit olivat yrityksen omaan konkurssi-ilmoitukseen asti hiljaa ulospäin.
Kun firmalta karhutaan satasten saatavia tarkoittaa se suoraan akuuttia kassakriisiä ja todennäköisesti yritys ei pysty suoritumaan seuraavien kuukausien palkkavelvoitteistaan ja joutuu hakeutumaan saneerausmenettelyyn tai konkurssiin. Saneerausmenettelyyn pääsemiselle on tiukat edellytykset ja en usko, että Uros pystyy siihen pääsemään.
Lyhyellä matematiikalla, Uroksella on vajaa 100 työntekijää ja useita konttoreita ympäri maailmaa. Firma tarvitsee pelkästään yhden kuukauden elossapysymiseen puoli miljoonaa euroa nettokatetta tai ulkopuolista rahoitusta. Piensijoittajien onneksi Uros myöhästyi noin vuodella pörssilistautumisen kanssa, nykyisillä luvuilla se ei enää onnistu ja piensijoijttajien rahat ovat turvassa.
Se mikä tässä riepoo on se että veronmaksajien rahoja on pantu firmaan. Muuten ihan sama mitä tarinaa vedättävät, mutta ei olisi kaukaa haettua että tarina olisi tehty julkisten tukien ja lainojen saamista varten, ja ne massit puljattu ulkomaille piiloon.
Seuraavanlainen business plan tässä on ollut täysin mahdollinen:
1. Maksimoidut yritystuet väärillä tai vääristellyillä tiedoilla.
2. Patenttien ja olemassa olevan liiketoiminnan siirto Suomen verottajan ulottumattomiin EU:n ulkopuolelle (hinnalla 1 euro)
3. Suomessa olevan tuotekehityksen pyörittäminen pankeilta otetuilla lainoilla ja Tekes-tuilla. Lainoja ei ollut koskaan aikomus maksaa takaisin.
4. Liiketoimminnan paisuttelu vääristellyillä tilinpäätöstiedoilla. Tavoitteena on ollut myydä yritys ja kääriä rahat Hallikaisen ja lähipiirin taskuihin
5. Mahdollisesti talouspakotteiden kierrätystä semmoisen tekniikan, tuotteiden ja vientimaiden osalta, jotka eivät ole sallittuja
Venäjälle on ainakin ollut tämä yhteys. Markku Niemitalosta tai Vadim Crichpounista on molemmista aika vaikea löytää yhtään mitään tietoa. Jos täällä on venäjää osaavia henkilöitä niin jokuhan voisi suorittaa hakuja myös venäjäksi ja selvittää, onko tästä jutusta ollut juttuja itänaapurimme medioissa.
UROS Oy:n tytäryhtiö Goodspeed Rent laajentaa matkamokkulan vuokraustoimintaansa Venäjälle
· UROS Oy:n tytäryhtiö Goodspeed Rent Oy laajentaa matkamokkulan vuokraustoimintaansa Venäjällenews.cision.com
Oululainen matkamokkuloiden vuokraaja laajensi toimintaansa Venäjälle - EastCham Finland ry
"Tämänkaltaista tuotetta ja palvelua ei tähän mennessä ole ollut Venäjän markkinoilla saatavilla."www.svkk.fi
Uros IOT Oy | Yritys- ja taloustiedot
Kauppalehden yritystietopalvelusta löydät yrityksen Uros IOT Oy taloustiedot, perustiedot, liikevaihdon ja rekisteritiedot. Klikkaa ja tutustu!www.kauppalehti.fi
Uros IOT Oy on poistettu työnantajarekisteristä, Goodspeed Rent Oy on ollut taas yksi Uroksen aputoiminimistä, mutta saattaa olla lopulta täysi sumutus. Olisiko Niemitalo, joka todennäköisesti mainostoimistomiehiä, valkattu mukaan vain tuota Venäjän 'markkinointia' varten, jotta saadaan jonkinlainen vakuuttavan oloinen julkisivu sekä sopiva mainoskasvo kampanjalle?
Uros IOT Oy - BTW-Zoeken.nl - Y-tunnus (BTW-nummer)
Uros IOT Oy Y-tunnus (BTW-nummer) Value Added Tax Number ID Search / Lookup / Checker plus Address and further information free and instant accessible.btw-zoeken.nl
Tällainen 2011 kirjotettu kommentti löytyi Kauppalehden keskusteluista. Kymmenen vuotta sitten jo joku epäili, että Uroksessa on kyseessä Microcell-tyyppinen puliveivaus. Verorahaa on palanut paljon ja yritys siirtynyt Sveitsiin.
Kyseinen viesti lienee tullut sisäpiiristä, kun tiennyt tuosta että Hallikaisen yksi tavaramerkki on vetää hillot välistä omiin taskuihin vetämällä komponentien hinnoista kohtuuton osuus omaan taskuun. Eli jos Hallikaisen Firma A tai joku yhteisomistuspaja tarvii komponenttia X, niin Hallikainen ostaa ne komponentit omale firmalleen B komponettija tekevältä firmalta C, ja myy ne samantien eteenpäin firmaltaan B edelleen firmalle A todella suurella katteella.
Firmassa A mukana olevat osapuolet eivät todennäköisesti edes tajua, että Hallikainen vetäisi välistä kohtuuttomat voittomarginaalit sen komponentin avulla.
Muuten homma sujunut tuon 10 vuotta vanha Kauppalehden keskustupalstan viestin ennusteen mukaan, mutta homma on kussut Hallikaisen kannata siinä ettei Urosta onnistuttu myymään ajoissa hyväuskoisille hölmöille. Sen vuoksi Sveitsiin ei taida olla siirrettäväksi mitään merkittäviä voittoja. Toki siitä on varmaan useampi miljoona rahaa onnistunut siirtämään rahaa Sveitsiin ylihinnoittelemalla Goodspeed mokkulan komponentit. Ja epäilemättä Business Finlandin (ex-Tekes) ja pankkien "sioituksista" on siivut vetäisty sinne Sveitsiin Hallikaisen taskuun.
Tuosta Oulun kauppatorille Hallikaisen toisen firman rakennettamasta hotellista ei tule koskaan valmista ainakaan Hallikaisen firman toimesta. Sen rakentaminen ollut vaiheessa jo kymmenen vuotta. Ensin pari vuotta kinasteli siitä kaupungin kanssa Hallikainen, että kaavaa pitäisi muuttaa uudelleen niin että kolmikerroksisen hotellin sijasta siihen voisi rakentaa neljä kerroksisen hotellin. Sille kun sai rakennusluvat lopulta, niin sitten aloitti saman ulinan Hallikainen, että pitäisi saada poikkeuslupa nyt siihen viisikerroksiselle hotellille kun homma ei muuten vain tahdo kannattaa. Siihen ei enää kaupunki suostunut ja alkoi vaatia kaupunki sopimussakkoja kun keskellä kaupunkia on se 10 vuotta monttuna ollut hotellityömaa keskeneräisenä. Nyt on taas koko rakentaminen keskeytetty runkovaiheesssa kun ei pääse kuulema sisustuksesta yksimielisyyteen hotellin tulevan vuokraajan kanssa. Eiköhän siinä ole ideana taas yrittää vedettää viidennen kerroksen poikkeuslupa tai sitten kaavamuutos että niistä tehdäänkin asuntoja. Tai sitten rahat on vain Hallikaisen kyseisen projektin firmasta loppu. Rakennuttajana siinä on Hallikaisen perhefirma MGP Services Oy.
MGP Services Oy - Y-tunnus: 1615984-1 - Yritystiedot, taloustiedot, päättäjät & hallituksen jäsenet
Finder.fi kertoo MGP Services Oy yrityksestä kaiken olennaisen yhteystiedoista alkaen aina talous- ja päättäjätietoihin asti.www.finder.fi
Omaa rahaa Hallikainen tuskin on kiinnostunut tuohon firmaan pistämään, joka Oulun torille hotellia rakennuttaa, vaan rahoittajina on jotain pankkeja siinä tms. Jos sieltä pankeilta ei tule lisää rahaa, niin toki se rakentaminen silloin pysähtyy kun ei todellakaan rakennusyhtiö SRV urakoitsijana ala sitä luotolla rakentamaan Hallikaisen firmalle.
Kannattaa myös tsekata Urokseen liittyvien tuotteiden tai hankkeiden videoiden katselukertoja netistä.
Goodspeed -mokkula julkaistiin reilut viisi vuotta sitten. Katselukertoja on videolla pari tuhatta.
Jerry Raatikainen Nigeriassa 200 katselukertaa.
Uroksen aluejohtajan haastattelu uni-fi -ratkaisuista 350 katselukertaa.
Hämmentäväähän se on, jos tällaisella julkisuudella on onnistuttu nousemaan miljardikerhoon parissa vuodessa.
Toki Youtube ei ole mikään mittari, mutta kun kilpailevien firmojen tuotteilla on tuollakin kymmen/sata/tuhatkertainen
määrä klikkauksia, niin jotain se yhtiön julkikuvasta mutta myös todellisesta menestyksestä kertoo.
Totta kyllä. Tsekkasin huvikseni Kone Corporationin ja parin muun ihan legit ison suomalaisen firman YouTube-tilejä, niin eipä noilla videoilla paljon katsojia ole. Jos ei ole peruskuluttajan mielestä sexyjä tuotteita, jää videoiden katselukerrat aika pieniksi.Ihan normaalia, että miljardiluokan korporaation YouTube videoiden katselukerrat on satoja tai tuhansia. Ei niitä kukaan normaalisti katso.
HS:n uutisissa jompikumpi Uroksen jehuista muuten kommentoi 2020 Uros Areenan nimenjulkistamisen aikoihin, kuinka Uros Oy hakee areenasponsorina näkyvyyttä, että se saisi rekrytoitua työntekijöitä. Tämä on ontuvaa logiikka. Todennäköisesti niitä halukkaita ammattilaisia olisi Urokselle jo vuosien verran ollut jonoksi asti, koska kuka nyt ei haluaisi menestyvän miljardiyhtiön kelkkaan.
Ainakin mitä olen sattunut kuulemaan joidenkin työntekijöiden kommentteja, niin olivat juuri tätä luokkaa, muiden syyttelyä.Kiinnostavaa seurata, millaisisa kommentteja yrityksen hallituksen nimeämä toimitusjohtaja antaa nyt 2021/2022 talvella, tuleeko sieltä valitusta 'median ajojahdista' tai jopa syytöksiä siitä, kuinka'median mustaama julkisuus ajoi yhtiömme konkurssiin' tai jonkinlaista marinaa siitä, kuinka 'perisuomalainen kateus' olisi jo tuon mainitsemani ajojahdin taustalla.