Se on verrattavissa auton radion käyttöön. Maisemien katseluun tai keskusteluun kanssamatkustajien kanssa. Puhumattakaan, jos on tappelevat lapset takapenkillä.
Nyt taasen kiinnoistaisi lähteet, koska jäänyt mielikuva että tutkimuksissa puhelimen räpläämistä pidetty kovasti huomiota vievänä. Jos räpläämisellä tarkoitetaan näitä kuvailtuja juttuja, ei telinekäytössä, puhumista, soittamista, navigointi , ilmoituksen vilasua.
Ja maalikkona, käsitys että radion käyttön ei pitäisi suurta huomiota viedä, lisäksi ne äänevoimakkuus, kanavanvaihto/haku napit usein ratissa.
Kansamatkustajan kanssa keskustelua on verrattua puhelimessa HF puhumiseen, jona haitallisuus riippuu aiheesta ja puhujista. Tosin kanssa matkustaja voi olla turvallisempi lisäsilmäparien ansioista.
Maiseman katselu, siinä katse oikeamamssa suunnassa, mutta joo ei sekään tee puhelimen näpräämisestä turvallista.
Tappelevat lapset takapenkillä, nyt jotain konkeerrtisempaa, ei ne välttämättä iso juttu, mutta jos sieltä puukko tulee selkää, niin joo,
Edit:
Jos nyt ei itse välitä pätkääkäänriskeistä ja seurauksista, niin ei sitä tarvi keksi selityksiä, kuin joku rekkakuski.
Totee vain ihan rehdisti, ei kiinnosta, en välitä.
Meilläkin töissä otettiin kännykällä käytettävä reaaliaikainen työajanseuranta käyttöön, joka johti siihen, että kaikki räplää kännykkää ajaessa eri työkeikoille. Tuskinpa juuri kukaan sen takia pysähtyy. Moni kirjoittelee työraportitkin ajellessa.
Oliko tämä sama firma jossa ei käytetä suojalaseja.