Tyhmät ihmiset

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Welmari, 04.04.2017.

 1. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  539
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Mitä tässä sitten pitäisi muuttaa?

  -pitäisikö ihmisten saada olla vapaamatkustajia vielä nykyistäkin enemmän
  -pitäisikö suurituloisten lakata tienaamasta ja talouden hidastua, kun ei kukaan sais enää tienata millään muotoa kumminkaan
  -joku muu, mikä?
   
  eba, ttppii, Vaakajenga ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 2. Romunkerääjä

  Romunkerääjä

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  05.09.2018
  Niin, tuohan johtaa siihen, että jos tiettyä kansanosaa ei kiinnosta parantaa elintasoaan niin se ei ole sallittua niillekään, jotka siihen kykenevät ja haluavat tehdä. Voisin väittää juuri tämän mädättävän yhteiskunnan pikemminkin kuin ahkeran työnteon ja/tai yrittämisen tulotason nostamiseksi.
   
  ttppii, Vaakajenga, Javaq ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 3. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 037
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  HS Hyvinkää: Nuorisojoukko murtautui ”läpällä” omakotitaloon, joka sytytettiin lopuksi palamaan: Oikeus tuomitsi sytyttäjän 300 000 euron korvauksiin

  "Nuorisojoukko murtautui ”läpällä” omakotitaloon, joka sytytettiin lopuksi palamaan: Oikeus tuomitsi sytyttäjän 300 000 euron korvauksiin"

  Taatusti ikimuistoinen tuo läppä ainakin sytyttäjälle kun tästä eteenpäin 20 vuotta makselee tuota 300.000 euron korvaussummaa.

  Joka kuukausi kun maksaa seuraavat 20 vuotta sen 2326 euroa, niin viimeisen erän ehtii juuri maksaa kun velka vanhenisi muutenkin. Korkohan siinä on se 7 prosenttiyksikköä vuodessa.

  Veikkaisin että jäänee jonnelta maksamatta.

  Ulosotto sen 20 vuotta ulosmittaa mitä pystyy siitä suojaosuuden 672,30 euron kuukaudessa nettotulojen ylittävältä osalta. Samoin vie kaiken omaisuuden ja muuttaa sen rahaksi. Luottotiedot ovat kuralla sen koko 20 vuotta.

  20 vuoden jälkeen tuomiosta se rikosperusteinen velka vanhenee.
   
  eba, neko ja Nutjob tykkäävät tästä.
 4. pähk1nä

  pähk1nä

  Viestejä:
  524
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Nämä vaikuttavat sen luokan sankareilta, että työllistyminen tuskin olisi muutenkaan prioriteettilistan kärjessä. Ts. selvisi ilman rangaistusta, kun ei tarvitse käydä edes istumassa.
   
  eba ja Nutjob tykkäävät tästä.
 5. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 037
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Kyllä se tuo 20 vuoden ulosotto ja luottotiedottomuus on kovempi rangaistus mitä se että saisi vaikka 1-2 vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

  Siitä vankeusrangaistuksesta istuisi puolet ja siitäkin vielä osan jossain avolaitoksessa.
   
 6. pähk1nä

  pähk1nä

  Viestejä:
  524
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Ei kai se istuminen poissulje korvauksia?
   
 7. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 037
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Ei tietenkään sulje.

  Mutta jos olisi valittavina vaihtoehto, että 1-2 vuotta ehdotonta tuomiota tai sitten ei tuomiota mutta 300 tuhannen euron rikosperusteinen vahingonkorvaus.

  Uskoisin että todella moni valitsisi noista tuon vankilatuomion jos sillä kuittaisi tuon vahingonkorvauksen.

  Toki jos olisi paljon rahaa niin eihän tuollainen 300 kiloeuroa tuntuisi missään ja silloin hullu olisi jos vankilaan lähtisi.
   
 8. demas

  demas

  Viestejä:
  755
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  (tässä vähän yleistystä ja negailua..pahoittelut siitä mutta pointti varmaan löytyy)
  Voi olla että on vähän turhaa keskustelua mutta mitä joitakin näitä arjen sankareita ja "tyhmiä ihmisiä" tiedän niin ei se ihan noin ole. Nämä sankarit on joka tapauksessa työttömiä, erilaisilla tuilla ns. kädestä suuhun eläviä kavereita. Maksimituet tulee ja sen päälle tehdään lähinnä pikku rötöksiä ja pimeitä hommia. Joka tapauksessa luottotiedot menee jossain vaiheessa joten ihan sama onko sut tuomittu ulosottoon tai tuleeko vahingonkorvauksia tms. Ei väliä, ei varsinaista rangaistusta.
   
 9. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 351
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  ^ On se silti aika tyhmää tuikata talo tuleen ihan muuten vaan ja huvin vuoksi, ilman mitään teoreettistakaan "hyötyä" itselle, ja hankkia siinä samalla vuosikymmenten velkavankeus ja menettää vähäinenkin oljenkorsi tavalliseen elämään.

  Jos rikoksia harrastaa, niin varmaankin olisi fiksumpaa panostaa jollain tavalla itseään hyödyttävään rikollisuuteen?

  Toki jos on mieleltään sairas pyromaani, joka saa seksuaalista nautintoa talojen polttamisesta, niin minkäs sitä sitten luonnolleen mahtaa.
   
  eba ja Nutjob tykkäävät tästä.
 10. Lallijuoppo

  Lallijuoppo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  5 752
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olispa törkeissä rikoksissa myös vastaavia korvausjuttuja. Murhasta voisi ihan hyvin lyödä 500 000 euron korvausvelvollisuuden, niin olisi oikeitakin seurauksia useimmille murhaajille.
   
  Zacksa ja Nutjob tykkäävät tästä.
 11. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 037
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Kyllä niistä osalla rosvoista luottotiedot on kunnossa. Hatusta vetäisemällä yli 80 prosentilla ei. Voi olla yli 90 prosenttiakin se luku.

  Esimerkiksi joku nistipariskunta jos on niin pyrkivät usein pitämään toisen luottotiedot puhtaina jos vain mahdollista mitenkään että esimerkiksi asunnon saavat vuokrattua tarvittaessa.

  Samoin esimerkiksi jossain "hevosmiesten vähemmistössä" pyrkivät porukassa tai suvussa säilyttämään jollakin luottotiedot kunnossa että sen nimissä voivat pitää omistuksessa vaikka niitä vanhoja mersujaan ilman että ulosottomies ulosmittaa niitä.

  Jos elää vaikka toimeentulotuella ja työttömän peruspäivärahalla niin eihän eihän ulosotto pysty niistä ulosmittaamaan euroakaan. Jos vahingossa jää veroprosentti liian korkeaksi ennakkopidätyksessä, niin niistähän saattaa se 200 euroa kertyä veronpalautusta vuodessa jonka ulosottomies vie. Tai jos jotain perintöä sattuu saamaan niin ulosotto vie sen. Pahiten luottotietojen menetys taitaa kirpaista siinä vaiheessa kun uutta vuokra-asuntoa tarvisi vaikka Helsingistä.

  Perkeleen vaikea tuollaisesta suosta on taatusti nousta kun velkaa on ulosotossa vuosikymmeniksi niin paljon ettei koskaan niitä pysty maksamaan vaikka mitä tekee ja useampi vuosi pitäisi olla töissä ja lyhennellä velkoja ensin että voisi päästä muutaman vuoden mittaiseen velkajärjestelyyn jolla velat saisi nollattua ja luottotiedot lopuksi kuntoon. Motivaatio yrittää voi olla aika hukassa kun vuosia pitäisi tehdä ahkerasti töitä ilman että siitä jäisi itselle euroakaan enempää käteen sinä aikana kuin tekemättä mitään. Tai mahdollisesti maksaakkin itse siitä ilosta kun tahtoo ne työmatkatkin maksaa ja aiheuttaa muita kuluja se töissä käyminen.
   
  neko tykkää tästä.
 12. DarkkiFIN

  DarkkiFIN Nyt on papua! Tukijäsen

  Viestejä:
  368
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Velkajärjestelyyn ei aikasemmin ainakaan päässy,jos ne velat oli jotain rikoksista tulleita. Noin oli ainakin aikasemmin kun itte olin järjestelyssä vuosia sitten,tiiä miten nykyään on.
   
 13. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 037
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Velkojen rikosperusteisuus ja painavat syyt velkajärjestelylle - KKO:2012:42 - Minilex

  Kyllä siihen velkajärjestelyyn rosvokin pääsee vaikka velat ovat peräisin rikoksesta.

  Se rikosperusteisuus on este, mutta se ei estä sitä velkajärjestelyä kunhan niitä velkoja on ensin useamman vuoden maksellut pois niin paljon kuin pystyy ja mielellään vähän ylimääräistäkin verrattuna siihen mitä ulosoton säädöksin laskien olisi ollut varaa.
   
 14. DarkkiFIN

  DarkkiFIN Nyt on papua! Tukijäsen

  Viestejä:
  368
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Ookei,mulle silloin aikoinaan sanottiin että jos on rikollisita puuhista tullu,niin ei mitään mahdollisuutta päästä järjestelyyn. Eli joko ne tätit puhu mulle shaibaa tai sitten on systeemit muuttunu. :)
   
 15. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 037
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Voihan se velkaneuvojatätikin olla tämän palstan tämän "tyhmät ihmiset" ketjun ainesta ja puhua ihan täyttä paskaa velkajärjestelyn edellytyksistä.

  Aina ajoittain tuollaisia ihmisiä tulee vastaan jotka ovat jonkun alan "ammattilaisia", mutta eivät tiedä omasta alastaan hevonvittuakaan oikeastaan.

  Toki lakiakin on muutettu sinä aikana useampaan kertaa mitä velkajärjestely ollut olemassa jonkun 25 vuotta Suomessa ja oikeuskäytäntö myös muuttunut ja täsmentynyt vuosien kuluessa.

  Toki voit halutessasi selvitellä mikä on ollut silloin tilanne lain ja oikeuskäytännön suhteen kun täti mahdollisti tarinoi omia satujaan ja varmistaa sen valehteliko mitä sattuu vai puhuiko totta. Tuskin enää asia jaksaa kiinnostaa sinua jos ei ole ajankohtainen asia.
   
  Muumi tykkää tästä.
 16. DarkkiFIN

  DarkkiFIN Nyt on papua! Tukijäsen

  Viestejä:
  368
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  @Lucas Joo,siitä on jo kymmenisen vuotta,niin eipä hirveästi ole kiinostusta asiaan. Hyvä pointti muuten toi alan "ammattilainen". :D
   
 17. ttppii

  ttppii

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  RieskaMies, ttjm, demo69 ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 18. ?..

  ?..

  Viestejä:
  829
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Lisäksi tuossa puhutaan, että olkatoppaukset olisivat olleetkin rintojen kohdalla vaikka samat toppaukset on myyntikuvassa siinä rintojen kohdalla. Taisi vaan olla pettymys kun oma rehevämpi kroppa ei näyttänytkään samalta mekko päällä kuin mallin päällä.
   
  Shikanjyo tykkää tästä.
 19. Nutjob

  Nutjob

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  15.02.2017
  Ei se nyt ole siitä kiinni. Tuossa mallikuvassa nuo kirjailut häivyttävät ne rintatoppaukset.
  Sitä en kyllä voi olla ihmettelemättä että kuka menee tilaamaan alista hääpuvun? Se laatu on ihan kautta rantain paskaa ja sieltä saa mitä on tilannut vain joka kymmenes kerta.
   
  eba tykkää tästä.
 20. Jetula

  Jetula

  Viestejä:
  177
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  Ali on vain kauppa-alusta, jossa, on useita (kymmeniä) tuhansia kauppoja. Ei ole yhtä myyjää. Itse olen tilannut mittatilauspukuja, ja kerran sain keinokuitua villan tilalla => automaattisesti rahat takaisin,. Tuttu muuten tilasi hääpuvun ja sai mitä halusi, jos tieto sinua lohduttaa.

  Tyhmän ihmisen tuosta jutun naisesta teki mm. se, että tilasi huijarimyyjältä vaikka sivulla olisi kaikki keinot sen estämiseen. Olisi myös saanut rahat mukisematta suoraan takaisin jos olisi tehnyt disputen.

  Onhan ali täynnä hääpukuhuijareita tygmät bridezillat ovat ehtymätön asiakasvara, ja naisten vaattet muuutenkin otollinen bisnes, mutta ei se tee kaikista tuotteista laaduttomia.
   
 21. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 351
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Aliexpress ei ole mikään yksittäinen myyjä, vaan alusta kuten Jetula sanoi. Pääasiassa toki kiinalaisille myyjille.

  Sanoisin, että on aika iso riski käydä jotain custom-made häämekkoa tuolta tilaamaan, mutta toki tuurilla voi onnistuakin. Tuuria siihen kuitenkin tarvitaan. Tietysti jos on ajoissa liikkeellä ja palautusoikeus on mielekkäästi olemassa, eihän tuossa paljon menetäkään. Kannattaa kuitenkin tilata sellaiselta myyjältä, joka on saanut kehuja jossain. Tämä nainen ei selvästikään ole tajunnut että Aliexpress ei ole mikään myyjä, eikä sen tuttavat ole varmaankaan tilanneet omaa mekkoaan samalta myyjältä.
   
 22. JormaMela

  JormaMela

  Viestejä:
  836
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuka ostaa häämekon sovittamatta sitä. Ymmärrän toki, mikäli ei ole niin merkitystä, minkä näköisenä alttarille astelee, mutta jos oikein perinteistä häämekkoa ollaan tilaamassa, niin tästä tuskin on kyse.
   
 23. Spoeghe

  Spoeghe

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Se on jännä että tätä samaa saa olla koko ajan oikomassa "onko amazon luotettava"-kyselijöille. Niin, Amazon, fulfilled by Amazon ja joku random ketku joka käyttää marketplacea kauppa-alustanaan eivät ole ihan sama asia...
   
  Vaakajenga tykkää tästä.
 24. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  3 031
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös näillä nykyajan nuorilla naisilla ole periaatteena että sovitus tarkoittaa sitä että tilataan kotiin ja palautetaan jos ei kelpaa. Ja tämä yksi nyt sitten luuli että kiinalaisten kanssa voi tehdä saman ja valittaa Iltalehdelle kun ei onnistu.
   
  Taika-Jim tykkää tästä.
 25. JormaMela

  JormaMela

  Viestejä:
  836
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mahdollisesti. Ja juuri sen takia asiaa käsitellään täysin oikeassa ketjussa.
   
  Taika-Jim tykkää tästä.
 26. Nutjob

  Nutjob

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  15.02.2017
  Joo. Mäkin olen tällaisessa Zalando-kierteessä. Mutta mittoihin tehdyissä vaatteissa ei ole koskaan palautusoikeutta.
   
  Cereal killah tykkää tästä.
 27. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  992
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Kuten moni muukin todennut jo, että ei sitä elämän parasta vaatetta tilata mistään kiinasta sinneppäin mittojen kanssa. Entisen rouvan hääpuvun toimitus kesti pari kuukautta, mitoilla ja sovituksessa käytiin pariin kertaan. Hienosäädettiin ja venkslailtiin saumoja ja mitä lie tikkauksia.

  Ja tämä iltisrouva luuli että toiselta puolen maailmaa saa ihmistä näkemättä priimaa. Juuh okei.
   
  Vaakajenga tykkää tästä.
 28. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 234
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Lyhyen matematiikan yo-tehtävä aiheutti hämmennystä – osaatko vastata oikein tähän kysymykseen?
  Opiskelijat ei osaa lukea matematiikan tehtävää ja se on jotenkin muiden syy.
  Tämän lisäksi oletettavasti aikuiset purnaa kommenteissa.

  E: Vielä tehdävä, niin ei tarvitse klikkailla:
   
  Edqar, Nutjob, Kan Dee Dokata ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 29. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tilattiin Kiinasta 150 eurolla hääpuku ja tuli sitä mitä pitikin. Viimeiset trimmaukset sitten Suomessa. Emännällä nyt ei mikään halvin maku ole, ja tuokin tilattiin vähän riskillä, että rahat menee hukkaan. Tilattiin vähän väljemmillä mitoilla, että on varaa sitten pienentää. Ei olisi tuotakaan tarvinnut tehdä, vaan mitat oli just eikä melkein.

  Sulaa hulluutta heittää yli 500 euroa johonkin kerran käytettävään kledjuun.

  Aikaa tästä tosin reilut 10 vuotta, mutta kuitenkin.
   
  ttjm tykkää tästä.
 30. DaMan

  DaMan

  Viestejä:
  184
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  Kyllä tuollaisesta rikoksesta pitäisi Hammurabin lakia noudattaa. Ainoa oikea. Mutta, hyvä ajatus tuo velkavankeus myös. Jos vaikka vähintään miljoonan euron hinnan laittaisi maksuun ja korko juoksee niin olisi ihmisen hintakin sitten edes jotain kun nykyään taitaa mennä muutamalla tonnilla. Elinikäinen taloudellinen pallo jalkaan.

  Tosin, velka on vain jos idiootti pörrää Suomessa. Nostaa vain kytkintä maailmalle niin se on siinä. Ei seuraa vouti perässä. Sitten firma pystyyn Suomeen ja lähipiiri omistajaksi/hallitukseen ja pyörittää talouttaa sitä kautta niin ei pääse vouti väliin. Ja jos sattuisi vaikka perintöä olemaan tulossa niin pienellä (vero)suunnittelulla omaisuus siirtyy ulkomaisten (peite)firmojen ja bulvaanien kautta kätevästi ilman seuraamuksia nollaveroilla eikä pääse voutin käsi väliin. Pienellä aivotyöllä ja viitseliäisyydellä nuo velat on vain numeroita paperilla. Ei muuta. Tosin nuo toisen ihmisen koskemattomuutta rikkovat ovat sen verran idiootteja ja kouluttamattomia niin onneksi heillä ei ole tieto eikä taitoa eikä ymmärrystä. Täydellisiä idiootteja.

  Siis ainoa laki pitäisi ehdottomasti olla silmä silmästä ja hammas hampaasta sellaisissa tapauksissa joissa rikotaan tietoisesti/tahallaan toisen ihmisen fyysistä koskemattomuutta. Kännissä olo pitää olla raskauttava asianhaara eikä lieventävä kuten nykyään. Ja ainoa vaihtoehto toisenlaiseen tulkintaan on että saa jollain tavalla tehdyn tekemättömäksi, mutta taitaa vaatia ajan kulun kääntämistä ja se on nykytietämyksellä käytännössä mahdotonta.
   
 31. Niamu

  Niamu

  Viestejä:
  398
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Mitenkäs sitten jos tuomitaankin väärä henkilö? Murhatun vaimo/lapset tulee murhata myöskin rangaistukseksi?
   
 32. DaMan

  DaMan

  Viestejä:
  184
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  Miksi syyttömät pitäisi rangaistukseksi "hoidella"? Oletko sitä mieltä että kollektiivinen rangaistus on paras yksilörikoksesta?

  Miksi tuomittaisiin väärä henkilö jos tapaus on selvä kaikkien tutkivien viranomaisten mielestä? Oletko sitä mieltä ettei mitään rangaistusta voi mistään tuomita koska aina jokaisessa rikoksessa on mahdollisuus tuomita väärä henkilö.

  Nyt puhutaan kuitenkin jonkinlaisesta oikeusjärjestelmästä eikä epämääräisen väkijoukon tekemästä lynkkauksesta. Tänäkin päivänä pitää olla aika vahva näyttö ettei jää epäilykselle tilaa. Suunnitelmallisuus, vakaa harkinta, tuottamus ja tahallisuus.

  Toisen ihmisen fyysinen koskemattomuus on pyhä. Jokainen joka sitä rikkoo luopuu samalla omastaan. Miksi tahallisen teon tekijän tulisi päästä vähemmällä kuin uhrinsa? Kenellä on suuremmat ihmisoikeudet kun toisella? Kuka yksilö voi sivistyneessä yhteiskunnassa päättää yksin toisen ihmisoikeuksista? Jos tekijä on riittävän tolkuissaan tajuamaan tekonsa ja sen seuraukset niin sellainen henkilö varmasti ymmärtää myös että hän antaa oikeutuksen kohdella häntä vähintään samalla tavalla. Jos taas henkilö on itse tahallisesti saattanut itsensä sellaiseen tilaan jossa ei hallitse itseään (mm. alkoholi) niin se on selkeästi harkittua ja siten koventava tekijä.
   
  teemz tykkää tästä.
 33. Ile_26

  Ile_26

  Viestejä:
  319
  Rekisteröitynyt:
  06.03.2017
  Tehtävä voisi olla myös seuraavanlainen:

  Karkkilan sosiaalikustannukset olivat vuonna 2015 12.7miljoonaa euroa ja avustettavien määrä 4500. Vuonna 2016 Karkkilaan saapui 300 turvapaikanhakijaa. Kuinka monta prosenttia sosiaalikustannukset Karkkilassa kasvoivat jos yhden turvapaikanhakijat kustannukset olivat 14789€ vuodessa?

  Vastaus:0%, turvapaikanhakijat eivät maksa kunnille senttiäkään
   
  Asiantuntija, demas, Copper ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 34. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 083
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niinpä. Miksi syyttömiä tuomitaan?

  "Vain varmoissa tapauksissa" on helvetin huono ja väsynyt argumentti kuolemantuomion puolesta. Kertoo ajattelun puutteesta. Entäs ne vähemmän varmat, laitetaanko varmuuden vuoksi "vain" linnaan? Tämän perustelun soveltaminen oikeusperiaatteena romahduttaisi oikeuslaitoksen legitimiteetin, arvopohjan ja uskottavuuden.
   
  ttjm tykkää tästä.
 35. qtba

  qtba

  Viestejä:
  151
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Korjasin
   
 36. aeinola

  aeinola

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  Olet oikeassa. Esiin nousee toinen moraalinen dilemma joka on helppo sivuuttaa. Jos epäillään jotain raiskaajamurhaajaa semi vahvoin perustein, muttei olla varmoja ja tää henkilö sitten käy raiskaamassa pari pikkulasta ja tappamassa ties ketä. No oikeuslaitos ei ollu varma ja ehkä se ei tee pahojaan? Mutta ymmärrän kyllä miksi se kuppi on mielummin kallellaan sinne suuntaan missä "syytön kunnes toisin todistetaan".
   
 37. DaMan

  DaMan

  Viestejä:
  184
  Rekisteröitynyt:
  29.09.2017
  Miksi koskaan tuomitaan mistään jos ei olla varmoja tapauksista? Varmuuden vuoksi? Pelkäätkö että tämä avaa pandoran-lippaan jossa mahdollisestaan järjestelmän lipsuminen ja varmuuden vuoksi -tapaukset?

  Linnaan ja avaimet kaivoon ja ne ongitaan jos pystytään aukottomasti todistamaan että järjestelmä oli väärässä? Silloin täytyy olla riittävä epävarmuus. Yleensä kun on riittävä epävarmuus niin ei tuomita ollenkaan tai tuomitaan pienempään.

  Miksi romauttaisi legitimiteetin? Kenen silmissä? Kansan vai sinun? Oikeutus on sillä kenelle järjestelmä on sen antanut ja sille pelisäännöt määrännyt = kansa/edustuslaitos. Nyt kuitenkin puhutaan edelleen sivistyneestä järjestäytyneestä yhteiskunnasta.

  Miksi romauttaisi arvopohjan? Mikä/kenen on oikeuslaitoksen nykyinen arvopohja? Kuka sen on määritellyt? Miksi se muuttuisi ja jos se muuttuu niin kenen silmissä?

  Miksi romauttaisi uskottavuuden? Jos tarkoitat sitä että joskus tulee eteen tapaus jossa todetaan että 100 vuotta sitten tuomittiin väärä tyyppi niin se muka romauttaisi koko järjestelmän uskottavuuden. Kaikki tuomitut ovat aina väärin tuomittuja omasta mielestään.
   
 38. ojisama

  ojisama

  Viestejä:
  304
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tulee niitä vähän tuoreempiakin välillä...
   
 39. ATE

  ATE

  Viestejä:
  6 165
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Selittyisikö purnaus sillä että monen purnaajaan lukio tai kouluajalla ei opiskeltu matematiikassa logiikkaa tai "päättelytehtäviä" vaan ainoastaan laskettiin mekaanisesti. Eihän siinä mitään jos vastaavia tehtäviä lapset harjoittelee ja sitä logiikkaa on opiskeltu - siis matematiikan tunnilla.
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2019
  ttjm ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 40. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 083
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllä, pelkään että avataan Pandoran lipas mikäli tuollaista perustelua käytetään ja pelkään syystä. En osallistu offtopic-keskusteluun kuolemantuomion tarpeellisuudesta enkä edes ilmaise kantaani.

  Nämä nyt ovat aika perusoppimäärää ja ad nauseam hinkattuja argumentteja. En varsinaisesti tuonut tähän mitään uusia tai omia ajatuksiani, huomautin vain räikeästä ja epä-älyllisestä ajatteluvirheestä.
  Ei pidä läheskään paikkaansa. Moni myöntää tasan tehneensä sen mistä jäi kiinni ja osa saattaa jopa pitää tuomiotaan yllättävän lievänä. Enkä nyt tarkoita edes uskoontulleita tai muita parannuksen tehneitä ja hurahtaneita, vaan myös niitä, jotka katuvat vain kiinni jäämistään.
   
 41. Nutjob

  Nutjob

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  15.02.2017
  demo69, Leo_Greta, ttppii ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 42. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 351
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Älykkyys on suurimmaksi osaksi geneettistä... Jossei tällaisia tehtäviä tajua, niin sitten ei tajua, on yksinkertaisesti tyhmä ihminen.

  (Disclaimer: Jos siis ei ylipäätään tajua tämäntyylisiä tehtäviä. Yhdessä tehtävässä erehtyminen ei välttämättä tarkoita mitään, paitsi jos purnaa jälkeenpäin ja näin todistaa tyhmyytensä.)
   
  Tonnin Seteli ja ttjm tykkäävät tästä.
 43. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 057
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  No ei tuossa ole kyse siitä etteikö jokainen tietäisi mikä on oikea vastaus, vaan siitä haluaako kysymyksen laatija oikean vastauksen, vai onko kyseessä joku vähemmän loppuun asti ajateltu laskuharjoitus. Muistan vielä omilta kouluajoilta, että tuommoisia tuli aina joskus vastaan ja yleensä viisastelusta ei palkittu.
   
  Muumi tykkää tästä.
 44. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 037
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Hauska tehtävä, mutta valitettavasti vastaus on aivan väärin kun asuinkunnalle ne toimeentulotukimenot ja lastensuojelumenot yms. tulevat sitten täysimääräisinä maksettavaksi kun se kaksi vuotta on mennyt siitä kun tullut pakolaisena Suomeen.

  Toki ne Karkkilan kunnanisät ja -äidit voivat olla sellaisia kettuja kuin jossain kunnissa ovat, että potkivat sitten muiden murheiksi ne pakolaiset ulos kunnasta kun valtion rahahanat menevät kiinni kahden vuoden jälkeen.

  Taitaisi mennä liian monimutkaiseksi tuollaiset matematiikan tehtävät ylioppilaskirjoituksissa kun Fieldsin mitalin voittajatkin saisivat siitä arvosanaksi improbatureita.
   
 45. Rullakebab

  Rullakebab

  Viestejä:
  529
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niin, soittaisiko pienempi orkesteri saman kappaleen nopeammalla vai hitaammalla temmolla :rofl:
   
 46. Nutjob

  Nutjob

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  15.02.2017
  80286 ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 47. pelitys

  pelitys

  Viestejä:
  729
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuollainen tehtävä voisi tulla vastaan esimerkiksi AMK pääsykokeessa jossa oli muutamia nimenomaisesti päättely- ja logiikkatehtäviä. Matematiikan kokeessa se hämää aikalailla kun ei tarvikaan laskea mitään. Ekana voisi tulla mieleen että kysymyksen asettelu on jotenkin hassu ja siinä haetaan sitä että osaa laskea minuutit ja sekunnit oikein kun aika pitenee kertoimeen suhteen.
   
  Trotor tykkää tästä.
 48. Spoeghe

  Spoeghe

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Orkesteri != kuoro
   
 49. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 476
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ongelma on se, että tuo ei ole matematiikan tehtävä. Tai oikeastaan ongelma on se, että vastaajan pitää pystyä päättelemään onko tehtävän tarkoitus olla kompa vai onko kysymyksen laatija tyhmä (jolloin orkesterin soittonopeus johtuisi orkesterin koosta). Itseä ei yllättäisi vaikka tämä purnaus olisi ollut päinvastaiseen päin eli joku olisi vastannut tuon 7min ja 40 sek ja sitten "oikea" vastaus olisi ollut että olisi pitänyt laskea orkesterin koon vaikutus, näinkin kun voi käydä että kysymyksen laatija ajattelee asiaa väärin.
  Olisihan tuossa tosin voinut päätellä tehtävän pisteistäkin, että tämä on joku yksinkertainen juttu -> tehtävä on kompa.

  Yleisellä tasolla olen sitä mieltä ettei tälläisiä tehtäviä pitäisi olla yo-kirjoituksissa vaan tehtävien pitäisi olla sillä tavalla selkeitä, ettei niiden ratkaisuun tarvitse miettiä kysymyksen laatijan älykkyyttä tai muita meta-asioita.
   
  pelitys, m K o, Trotor ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 50. ?..

  ?..

  Viestejä:
  829
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Yksi vaihtoehto on kanssa, että se orkesteri ei soita ollenkaan, koska soittajia ei ole tarpeeksi. Eli vastaus olisi, että esittämiseen menee 0 min 0 sek.