Tyhmät ihmiset

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Welmari, 04.04.2017.

 1. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 085
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nuo sähkölaitteethan nimenomaan saa viedä ilmaiseksi aika moneen paikkaan. Yleensä vien ihan jäteasemalle muun paskan kanssa. Jännä on, että kaikki lajiteltava, hankala ja vaarallinenkin jäte otetaan maksutta mutta vanhat patjat laskutetaan arviolla per tilavuus.
   
 2. miloytyn

  miloytyn

  Viestejä:
  373
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eikö tuo nyt ole ihan järkevää, että tuon saa tuoda maksutta. Silloin ihmiset todennäköisemmin tuovat sen vaarallisen jätteen käsiteltäväksi asiallisesti, eikä sitä käydä vain dumppaamassa jonnekin metsään.
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 3. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 085
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei pelkkiä julistajia paljon olekaan, mutta nuo kaikki yhteensä kyllä paikoin jopa "pörräävät". Edellisessä osoitteessani rivitaloalueella ja julkisivu sopivasti esillä kivalla kulkureitillä kukaan tai mikään ei mennyt kivasti ohi. Etenkin kevään tullen trafiikki yltyi uskomattomiin sfääreihin.

  Jehovantodistajat pysyivät poissa kun heille oli sanottu. Sen sijaan SPR:n lipaskerääjät, koululuokkien piparimyyjät, kalakauppiaat, remonttiedustajat, remonttihuijarit, harjakauppias(!), puolalaiset kuuromykkäsokeat taulukauppiaat sun muut romanikerjäläiset ramppasivat koko ajan. Välillä alueen lapset aktivoituivat vanhaan kunnon ovikellojekkuun.

  Kiima-ajan ollessa päällä kesäisin oli harvoin päivä, jolloin kukaan ei kutsumatta käynyt. Yleensä näitä oli useita päivän tai illan aikana. Joskus talvella meni kokonainen viikkokin ilman yhtään hiipparia, mutta sekin selittyy vain sillä etten sattunut olemaan kotona.

  Toki tuo ei ole normaalia, mutta erehdytte siinä etteikö moisia alueita olisi. Ei minullakaan ollut aiempaa kokemusta vastaavasta. Samalla viikolla kolme eri jamppaa tyrkytti pelkästään parketti- tai laminaattiasennusta. Näihin kaikki muut sisärempat päälle, ja tähän kaikki muut kerjääjät. Verrattuna nykyiseen kerrostaloon, jossa ei lähes vuoden aikana ole yksikään(1) kutsumaton käynyt ovella, on kontrasti häikäisevä.

  Trafiikki ovella jatkui ihan tavallisesti johonkin kello 19-20 asti. Aamuvuoro ei sentään yleensä aloittanut ennen kymmentä. En ole mielensäpahoittaja, en liioittele ja minua häiritsi.
   
 4. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 636
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo, jotain saa tosiaan viedä ilmaiseksi.

  Pointti oli, että osa jätteestä on silti maksullista ja siksi sitä romua todennäköisesti päätyy vähän mihin sattuu. Osa porukasta on vaan niin itsekästä, että on helpompi syyttää hinnoittelua ja dumpata kamat luontoon, kuin kantaa vastuu. Ja toisaalta onhan se vähän niinkin, että jos vuosittain luukusta tulee joka tapauksessa "jätehuollon perusmaksu", niin sitä vähän niinkuin olettaisi että sillä rahalla saa tuoda romua myös jätekeskukseen, mutta eihän se niin mene. Kaupan päälle sitten vielä jätekeskusten oma jargoni jätteiden lajittelussa/hinnoittelussa, jonka tulkitseminen on paikoin oma taiteenlajinsa.

  Taannoisesta risumiehen tapauksesta tuli muuten mieleen, että pelkkien risujen ja oksien tuominen jätekeskukseen maksaa täällä 11€ (per päivä ilmeisesti), joka laittaa ihmettelemään, että mistä tuo maksu oikein muodostuu? Ja jos vie henkilöautolla vaikkapas sekajätettä kaatopaikalle, niin se on 7€ per keikka, oli sitä romua nyt sitten kuinka vähän tahansa (ns. "pienkuormamaksu").
   
 5. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  617
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  PK- seudun sorttiasemalla maksaa 5e

  Sortti-asemat | HSY

  Puutarhajäte, risut ja omenat
  5 € riippumatta kuorman koosta 5 € riippumatta kuorman koosta
   
 6. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 636
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Hinnat tosiaan vaihtelevat alueellisesti jonkin verran, mutta pointti pysyy.
   
 7. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  3 032
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla ei ole käynyt jehovia (tai edes todistajia), virpojia, ovelta ovelle myyjiä, tai ei itse asiassa ketään muutakaan "ylimääräistä" ainakaan viiteen vuoteen, ehkä jopa kymmeneen. Onko kerrostalo johon ei pääse ihan vaan kävelemällä sisään (ts. ovikoodi tai muuten vaan pummilla) jotenkin niin erikoista?
  (disclaimerinä että ovikello toimii, mutta jos ei joskus kävisi joku kaveri kylässä niin pitäisi kai testata sekin)
   
 8. Damathacus

  Damathacus

  Viestejä:
  495
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Humalainen vieras nukahti suihkuun karmein seurauksin – alakerran yrittäjä järkyttyi tuhoista: ”Itkuhan siinä tuli”

  Vuokralaisen kaveri nukahtanut kännissä suihkuun ja siitä sitten vesivahinkoja ainakin kuuteen asuntoon ja kahteen liiketilaan ja nyt pääsee sitten vuokralainen maksumieheksi. Mahtaa olla kaverisuhde hieman koitoksella tuon jälkeen kun kädessä on kymmenien tuhansien korvausvaatimus.
  En kyllä itse prkl ymmärrä tuota että miksi umpikännissä pitää alkaa laittamaan ruokaa uuniin tai mennä suihkuun sammumaan. Toki myöskin aika paskasti suuniteltu suihkutila kun vain yksi viemäri.
   
 9. Johan_V

  Johan_V

  Viestejä:
  555
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aika harvasssa tavallisessa kerrostalokylpyhuoneessa useampaa viemäriä on; paitsi opiskelija-asuntoihin on jälkikäteen lisätty toinen viemäri juuri noiden suihkusammumisten takia.

  Saattaa hieman harmittaa jos ei ole vastuuvakuutusta.
   
 10. Lallijuoppo

  Lallijuoppo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  5 752
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eikö kotivakuutus ole pakollinen? Tosin ei se taida mitään känniörvellyksiä korvata. Tosin eikö se känniörveltäjä itse joudu korvaamaan eikä suinkaan vuokralainen?
   
 11. Damathacus

  Damathacus

  Viestejä:
  495
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Noi ainakin lukee tuolla uutisessa. Toki varmaan sitten känniörveltäjän ja vuokralaisen välinen asia kuka tuon lopulta maksaa.
   
 12. Johan_V

  Johan_V

  Viestejä:
  555
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tavallinen kotivakuutus ei korvaa toisen omaisuudelle aiheutettua vahinkoa. Tähän vaaditaan laaja kotivakuutus, joka yleensä sisältää vastuuvakuutuksen. Se korvaa toisen omaisuudelle aiheutetun tahottoman vahingon.
   
 13. muppelo

  muppelo

  Viestejä:
  944
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Hyvinkin todennäköistä että pakko mikä pakko. Aikaisemmassa asunnossa (kerrostalo) noi tuli aika-ajoin oven taakse ja pelkkä "Ei kiitos" ei meinannut riittää sitten millään. Mormonipoikiakin kävi välillä, olivat paljon kohteliaampia ja uskoivat yhdellä sanomisella ettei minua kiinnosta.
   
 14. Damathacus

  Damathacus

  Viestejä:
  495
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kyllä jehovan todistajia paljon ärsyttävämpiä on nämä kerjäläiset jotka työntää jotain lappua naamalle jossa on sitten jotain surutarinaa miten ne on kuuromykkäsokeita ja tarvitsevat apua koska kissa tekee kuolemaa jne. Ne ei perkele usko sitten millään että ei kiinnosta.
  Ketjuun aiheeseen menee sen puolesta että joku perhanen idiootti aina noille avaa alaoven vaikka se on 24/7 lukossa juurikin näiden kerjäläisten ja kauppiaiden takia ja sitten ne juoksee koko rapun läpi soittamassa jokaista ovikelloa.
   
  Nutjob tykkää tästä.
 15. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 057
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Niin tästähän ei ole vielä oikeutta käyty, joten kyseessä lienee toimittajan oma tulkinta. Ainakin kyseisen asunnon kohdalla vuokralainen on vastuussa, mutta laki ei ota kantaa sivullisten asunnoille aiheutuneisiin vahinkoihin.
   
 16. ttppii

  ttppii

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Minä kysyin, että miltä tuntuu olla pedofiilejä suojelevassa ihmisiä sortavassa lahkossa? Jotain mutisivat,"että tommosta..." lähtivät eivätkä ainakaan vielä ole palanneet.
   
  rane58, joo22, JaySon ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 17. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 189
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kysy sieltä mihin roskat viet? Hinnoittelu on tasapainoilua sen kanssa ettei roskia dumpata luontoon.
   
 18. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 085
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  On. Olisi mielestäni myös järkevää, että lajittelematonta sekajätettäkin saisi tuoda edes jätehuoltopiirin asiakkaana jonkin määrän.

  Toki omaan käyttäytymiseen ei vaikuta, mutta olisi loogista ja kohtuullista. Kun viimeksi vein kuorman jossa myös sekajätettä (hinnoittelivat silloin arviolta säkillisinä) hommassa vitutti ajamisen ja kärryn lainaamisen vaiva sekä jäteaseman hajujen hengittely. Ei se, että portilla veloitettiin noin kymppi. Jos olisin nilkki ja dumppaisin jätteet, tekisin sen kuitenkin vaikka saisi ilmaiseksi viedä. Ei ne narkkarit edes pysty viemään sohvaa, jotka sellaisen jätekatokseen hylkäävät. Kuitenkin varmasti on joukko ihmisiä joiden päätökseen nimellinenkin hinta voi vaikuttaa.
   
 19. Artsi83

  Artsi83

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Aivopestyille lampaille on lähes turha kertoa mitään kritiikkiä. Eipä niitä haitaksi asti ole oven takana, noin pari kertaa vuodessa ja aina uudet naamat. Huolestuttatinta on että aina nuoremman näköistä tai sitten itse vanhenen nopeasti.
   
 20. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 636
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Toki näin, mutta juuri se risumiehen tapaus tuli siksi tuosta mieleen. Ei ole mikään suuri ihme jos vähävaraiset dumppaavat luonnosta tulleet lehdet ja risut takaisin sinne luontoon, kun jäteasemilla siitä pitää maksaa. Muoviroskien ja rakennusjätteiden kohdalla hinnoittelu on helpompi ymmärtää.
   
 21. kilroy1

  kilroy1

  Viestejä:
  491
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2018
  Onneksi täällä (länsi-uusimaa) noi puutarhajätteet saa viedä ilmaiseksi.. eikä se risujen dumppaaminen umpimetsään nyt kovin paha ympäristörikos ole.. ainakaan omassa mittakaavassa.
   
 22. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Kyllä minua ainakin vituttaisi, jos alkaisi omalle takapihalle risukasoja ilmestyä. Puutarhajätteen mukana helposti tulee istutetuksi jotain haittakasveja metsään ja dumpattua ne taimien päälle.

  Puutarhajätettä otetaan kyllä useimmissa kaupungeissa sesonkiaikjoina vastaan ilman lisämaksua.
   
  Vaakajenga tykkää tästä.
 23. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 477
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Riippuu vähän mittakaavasta. Muutama risu tarpeaksi ohuesti levitettynä umpimetsään ei nyt kovin paha ole, mutta jos pakettiautollisen dumppaa lenkkipolulle niin se on siellä kaikkien tiellä pitkään ja homehtuu siihen.
   
 24. ?..

  ?..

  Viestejä:
  829
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Tai jos dumppaa oven eteen niin ettei ovi aukene. Joku voi myös kompastua risuun metsässä.
   
 25. pelitys

  pelitys

  Viestejä:
  730
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Nyt kun kurtturuusu on ollut uutisotsikoissa niin kyllä harmittaisi jos joku alkaisi dumppaamaan niiden taimia lähimetsiin.
   
  Vaakajenga tykkää tästä.
 26. Armatt

  Armatt

  Viestejä:
  569
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Vein vanhan toimistotuolin kaatikselle (10v) ja siitä lätkäistiin 13€ hintalappu, siis yhdestä tuolista. Alkuperäinen hintalappu taisi olla 49€.
   
 27. kilroy1

  kilroy1

  Viestejä:
  491
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2018
  Tolla hinnoittelulla ei ole yhtään ihme että ihmiset dumppaa noita kamojaan metsiin tai jätekatoksiin..
   
  demas tykkää tästä.
 28. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Kannattaa varmaan ensin tiedustella hinnat, niin ei ylläty. Yleinen hinnoittelu taitaa olla, että henkilöauton takakontti tai pieni määrä 10€. Pakettiautollinen tai peräkärryllinen 20€.

  Toimistotuoli menee niin pieneen tilaan, että sen olisi voinut panna osiin ja roskikseen.
   
 29. Armatt

  Armatt

  Viestejä:
  569
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Meni muiden jätteiden kanssa samalla reissulla. Yksitäisen tuolin hinta ylllätti.
   
 30. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Ei niitä tuoleja yksittäin laskuteta. Kaksi tuolia ja enemmänkin olisi mennyt samaan hintaan.
   
 31. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 907
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mä vein keittiön lattia ja seinäkaapit, allaspöydän, muovimaton ja laatat farmarin takakontissa, maksoin 22€, se nyt on vain tyhmää maksaa liikaa.
   
 32. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 189
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuo johtuu vain siitä ettei haluta maksaa.
   
 33. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 636
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Puhuin vähävaraisista. Ei se silloin ole välttämättä mistään halukkuudesta kiinni. Jos ei ole rahaa muutenkaan, niin joku lehtien/risujen kierrätysmaksu on varmaan viimeinen mihin sitä rahaa kannattaa maalaisjärjellä ajatellen kohdistaa.

  Meinaatko, että pitäisi säilöä ja kerätä romuja ensin takapihalla useamman vuoden ajan ennen kuin vie ne kerralla kierrätykseen, että säästää kympin? Ei siinä, ei se väärin ole, mutta itse olisin kuitenkin vähän enemmän sen kannalla, että niissä kierrätysmaksuissa voisi olla tällaisissa tilanteissa vähän enemmän joustovaraa (ja järkeä).
   
 34. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 037
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Täällä Oulussa ne punnitsee auton kärryineen kaatopaikalle ajaessa ja sieltä poistuessa. Hinta oli sitten joku luokkaa 15 senttiä kilolta ja minimimaksu jotain.

  Yllättävän kallista tuo jätteiden vieminen kaatopaikalle yksityiselle on kun ajattalee että joku maitolitra maksaa kaupassa 65 senttiä. Eli neljä kiloa sekajätettä maksaa kaatopaikalle vietynä saman kuin litra kevytmaitoa kaupassa.

  Mikäpä siinä on rahastaessa kun on lakisäätäinen monopoli. Tosin kaikkia ei kiinnosta monopolitaksoja maksaa vaan viskaavat ne jätteensä siihen kaatopaikan sisäänmenotien reunaan tai pitkin metsiä.
   
 35. Armatt

  Armatt

  Viestejä:
  569
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Olisin laittanut paloiksi, mutta ruuvit oli eri mieltä. Sekajätteeseen kuitenkaan kehtaa heittää ja itsellä on L&T sorttiasema työpaikan vieressä.
   
 36. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 189
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos ei ole muutamaa euroa laittaa risujen vientiin, elää yli varojensa. Ketjun otsikko sopii hyvin.
   
  Vaakajenga tykkää tästä.
 37. anyprkl

  anyprkl

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2018
  3:n istuttava divaanisohva 24€ tääl turgguses. Olin vielä katsonut internetsistä, että olisi 12€. Kierrätysheebo oli erimieltä vaikka mainitsin tuosta 12€ hinnasta.
   
 38. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 636
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei välttämättä ole kyse suoranaisesti siitä, että "ei olisi laittaa", vaan että se maksu koetaan kohtuuttomaksi, kun kyse on kuitenkin maatuvista lehdistä/risuista.

  Vaan eipä tätä tässä kannata sen syvemmin jankata, minun puolesta saavat vaikka kymmenkertaistaa ne jätekeskusten maksut.
   
 39. baggio

  baggio

  Viestejä:
  576
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2019
  On kyllä saanut ihmetellä sitä kaatopaikkatavaran määrää jonka muuttavat kaupunkilaiset surutta jättävät kellarin ja vintin käytäville ja pihalle jäteastioiden läheisyyteen joka ikinen kuukausi. Taloyhtiö on ratkaissut ongelmaa tarjoamalla sekajätelavan pihalle joka keväänä, mutta sepä ei auta elokuussa, syyskuussa, lokakuussa, marraskuussa.... jne muuttavia tyhmiä ihmisiä, joille on helppoa ja kätevää jättää rojujensa hävittäminen jonkun muun huoleksi ja maksettavaksi.

  Eipä ole pakua ollut mullakaan, mutta eipä ole myöskään ollut ongelmaa varastoida rojuja siihen asti, että kyyti järjestyy.
   
  Ile_26 tykkää tästä.
 40. pitkae

  pitkae

  Viestejä:
  185
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2017
  Sittehän ne kannattaa kompostoida omassa pihassa, niin säästää sekä vaivassa että polttoainekuluissa matkasta muitten maille.
   
 41. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 234
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  emelianenko, demo69, JaySon ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 42. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 085
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No tämäkin. Toisaalta tästä ei saa ihan selkeää kuvaa paikasta. Jos sitä kokkoa jossain kivisen luodon päällä poltetaan, niin on ylitulkintaa puuttua siihen.
   
 43. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  5 234
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ainakin noissa blogin kuvissa on ihan nurtsilla poltellut.
  Toisaalta noissa ei kai voi oikein antaa mitään poikkeuslupia, kun sitten niitä on joka isäntä haluamassa. Suomalaisen luonteen kun tietää, niin nyt huudetaan poliisivaltiota, mutta jos Panun mökki olisi palanut, niin huudettaisiin palokunnan syyksi :D
   
  emelianenko, demo69, rane58 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 44. t11ker1

  t11ker1

  Viestejä:
  71
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Jos uusi pelastuslaki kieltää kokon polttamisen, missä tahansa metsäpalo vaaran alueella, niin se kieltää sen - ei siinnä ole mitään ylitulkitsemisen mahdollisuutta.
   
  demo69, rane58, H0rna ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 45. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 037
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Hyvin sopii kyseinen kaveri tähän ketjuun.

  Olisi tajunnut olla edes hiljaa koko asiasta. Tai sitten kirjoittanut muka katuvaisena, että tuli ajattelemattomuuttaan mokattua ja poltettua epähuomiossa kokkoa metsäpalavaroituksen aikana. Ja lopuksi kiitellyt valpasta poliisia ja palokuntaa jotka tulisivat kokon sammuttamaan ennen kuin tuli ehti levitä.
   
  demo69, rane58, ttjm ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 46. kusiainen

  kusiainen

  Viestejä:
  1 325
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Are ja r lausutaan samoin, siitä tuossa on kyse.
   
  Freeze ja Vaakajenga tykkäävät tästä.
 47. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  740
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Ja niitä tyhmiä ihmisiä muuten ilmoittautui aika sankoin joukoin tämän tiimoilta. Täälläkin oli kasattu kokko veden päälle ja voi hitto sitä itkun määrää somessa, kun selvisi ettei sitä saa polttaa.

  Nykyisen lain kielto on ehdoton eikä mitään poikkeuslupia ole mahdollista myöntää. Kaksi yksinkertaista pointtia, joista kumpikaan ei tyhmälle ihmiselle mene jakeluun millään. :facepalm:
   
  demo69, rane58, t11ker1 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 48. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 085
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itsehän en useimpien riemuidioottien kokkopaikassa yleensäkään uskaltaisi perusnotskia isompaa sytyttää ilman varoituksia ja kuivuuttakaan. Ihmiset ovat yleisesti varomattomia ja tyhmiä tulen kanssa.

  Noin yleisemmin kohtuuttomaksi koetun lain rikkominen ei implikoi tyhmyyttä. Eivät esimerkiksi kannabista polttavat ihmisetkään ole tyhmiä siksi, että rikkovat lakia - usein kyllä muista seikoista ilmenee, että ovat tyhmiä. Edes julkisesti näin tekevät ja asiasta kovaa melua pitävät eivät ole tyhmiä ja ymmärtämättömiä vaan aktivisteja - vaikka aktivistit ylipäänsä toki ovat yliedustetusti tyhmiä, mutta se on eri ilmiö.

  TL, DR: Ei vaarallisen kokon polttamisen typeryys riipu siitä, onko se luvallista.

  Sieltä tulikin ensimmäinen ylitulkitsija. Varovasti sitten myös grillin kanssa siellä luodolla, ettei järven tai meren vesi syty palamaan.


  Sellaista tilannettahan ei muuten lain kanssa juurikaan voi muodostua, etteikö tulkinnanvaraa voisi olla. Tämän kertoo yleinen elämänkokemus, kun yhteiskuntaa riittävän kauan aktiivisesti seuraa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2019
  Skøgø, Yleinen Faktoidi, HerraHumppa ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 49. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 352
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Kokon polttaminen esimerkiksi keskellä järveä menee sarjaan "maailman perustelluimmat kansalaistottelemattomuuden muodot".

  Tyhmää on totella byrokraattia joka hemmetin älyttömyyksissä. Tämä täydellinen kokkokieltohan on sääntö-Suomen naurettavimpia ilmentymiä. Mitä vikaa vanhassa systeemissä oli? Ainakin erikoisluvalla sai tuolloin polttaa kokkoa, ja esimerkiksi kaupunki järjesti aiemmin joka kesä juhannuskokon järvelle säätilasta riippumatta, ja PELASTUSLAITOS käsittääkseni sytytti sen ja valvoi vierestä. Mutta nyttei saa, koska byrokraatin mielestä tämä on liian vaarallista? :facepalm: Pilataan tuhansien ihmisten juhannusperinteet jonkun naurettavan pilkunviilauksen vuoksi?

  Nimenomaan tuollaista byrokratiaa ja isoveli-käskee mentaliteettia ei Suomeen tarvita yhtään lisää! Metsäpalovaroituksen aikaan kokon sytyttäjä voisi yhteistyössä pelastuslaitoksen kanssa miettiä, onko polttaminen turvallista, ja kenenkään byrokraatin on siihen ihan turha sanoa mitään.

  Ja jos joku on poltellut nyt kokkoa tänä juhannuksena, niin HYVÄ ja ISOT PEUKUT TÄÄLTÄ, kunhan homma on tehty turvallisesti! Niin sitä pitää, byrokraatti voi vaikka haistaa paskan.
   
  Pykkonen, Kel Varnsen, Nutjob ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 50. Copper

  Copper

  Viestejä:
  171
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2018
  Juhannuskokon polttamista puoltavat ovat kerrankin oikeassa ketjussa. Tuommoisesta kunnon roihusta kun lentelee niitä kipinöitä aikasta saatanan pitkänkin matkan päähän. Ei ne tuolla turvenevoilla huvikseen sytyttele paikkoja tuleen. Vaan 99,99% nekin tulipalot on syttyneet yksittäisestä kipinästä.
   
  Marius, PyleP ja ttjm tykkäävät tästä.