Tyhmät ihmiset

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 603
Sehän riippuu ihan maasta, että onko pullovesien ostamisessa mitään järkeä vaiko ei. Suomessa ei.
Pullovesissä voi olla hyvinkin järkeä, mutta ei siinä että ostetaan jotain 10x kalliimpaa "Himalajan vuoripuroista kerättyä" premium-pullovettä pelkästään merkin vuoksi.
 
Liittynyt
13.11.2021
Viestejä
1 124
Oliko sattumoisin myös kovakuntoisin & henkisesti tasapainoisin kun ei kiinnosta miettiä että "mitä muut minusta nyt ajattelee kun en juo alkoholia"?
Viinaa ei tarvitse kenenkään juoda mutta jos ruokakaan ei maistu niin miksi edes lähti ravintolaan, katsomaan kun muut nauttii ruoasta ja juomasta? Vähän tyhmältä tuntuu mutta kai se seura sitten oli niin mainiota vaikka olisi halunnut olla jossain lenkkipolulla.
 

Liverbox2.0

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.02.2024
Viestejä
32
Viinaa ei tarvitse kenenkään juoda mutta jos ruokakaan ei maistu niin miksi edes lähti ravintolaan, katsomaan kun muut nauttii ruoasta ja juomasta? Vähän tyhmältä tuntuu mutta kai se seura sitten oli niin mainiota vaikka olisi halunnut olla jossain lenkkipolulla.
Kävikö tuossa jotenkin ilmi että kaveri ei olisi ollut tuolla enimmäkseen seuran takia? Forever alone -tyypeille varmasti aika vieras tuntemus. Toki postauksen aloittajan perusteella ei se seurakaan vaikuttanut hirveän hyvältä.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 158
Edit, oli joku ravintola ketjus mihin aihe paremmin
Viinaa ei tarvitse kenenkään juoda mutta jos ruokakaan ei maistu niin miksi edes lähti ravintolaan, katsomaan kun muut nauttii ruoasta ja juomasta? Vähän tyhmältä tuntuu mutta kai se seura sitten oli niin mainiota vaikka olisi halunnut olla jossain lenkkipolulla.
Tuossa esimerkissä oli kai fiilis ainakin osalla laskennut, mutta osalle seurueita nuo ovat isompi kokonaisuus jossa ykkös juttu on se tapaaminen, kokoontuminen yhteen, ja jos porukka nauttii myös syömisestä ja juomista niin usein on hyvin toimiva kokonaisuus, Useinaan ei on ongelma jos joku ei nauti alkoholia, ja ei nauti ruuasta yhtämonopuolisesti, osalla se ilmeisesti on ongelma, jolloin kokoonpano pitää miettiä sen mukaan.

Jotkut harrastaa sunailtoja, metäsytys porukoita, jotkut liikkuntaa, urheilua, jotkin elokuvia, runoja, seurueessa. Osa vetää koko leveydellä.


Edit:
Siis jos porukka tapaa harvoin, niin olis se sitten saunailta, Jokerien peli, runoilta, pitkänkaavan ravintola ilta, rapuilta, niin siinä sitten miettii onko se aihe vastenmielisempi kuin tapaaminen. Se on sitten moukkamaista jos siellä alkaa dissaa keveria, tai sitä aihetta. Kaveri arvostaa seuraa niin paljon että kitisemisen sijaan syö jotain,.
 
Viimeksi muokattu:

KapteeniTunkki

Tukijäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
07.05.2018
Viestejä
624
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 241
Viinaa ei tarvitse kenenkään juoda mutta jos ruokakaan ei maistu niin miksi edes lähti ravintolaan, katsomaan kun muut nauttii ruoasta ja juomasta? Vähän tyhmältä tuntuu mutta kai se seura sitten oli niin mainiota vaikka olisi halunnut olla jossain lenkkipolulla.
Tässä esimerkissä ravintolan menussa oli kana-annos ja tyyppi tilasi kana-annoksen. En oikein tunnista että missä kohtaa ongelma. Oletettavasti ravintolankin mielestä on ihan ok että ihmiset saa valita siitä menusta.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 446
Mitä noihin viineihin ja niiden paremmuusarviointeihin tulee niin siinä pitäisi aina muistaa, että moni viini kaipaa paritusta jonkun hyvän ruoan kanssa. Pelkilteen on vaikea arvioida järjestykseen muita kuin vähän keveämpiä seurusteluviinejä. Joku tuhti, mausteisen pihviannoksen kanssa loistava ja vähän hinnakkaampi punkku voi pelkilteen juotuna olla suht ikävän karvas ja tanniininen, kun taas siitä pelkilteen hyvin maistuvasta seurustelupunkusta katoaa ryhti heti alkuunsa sen saman annoksen kyljessä.

Tässä esimerkissä ravintolan menussa oli kana-annos ja tyyppi tilasi kana-annoksen. En oikein tunnista että missä kohtaa ongelma. Oletettavasti ravintolankin mielestä on ihan ok että ihmiset saa valita siitä menusta.
Näin entisenä ravintola-alan yrittäjänä tekisi mieli sanoa, että huonoille asiakkaille vois jättääkin tarjoilematta. Siis sellaisille, jotka kuvittelevat olevansa jotenkin oikeutettuja päättämään toisten puolesta mitä heidän kuuluisi syödä ja juoda tai jättää syömättä ja juomatta. Ravintolan on tarkoitus tarjota asiakkaalle mieluisia vaihtoehtoja, ei vähentää niitä.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 931
Mitä noihin viineihin ja niiden paremmuusarviointeihin tulee niin siinä pitäisi aina muistaa, että moni viini kaipaa paritusta jonkun hyvän ruoan kanssa. Pelkilteen on vaikea arvioida järjestykseen muita kuin vähän keveämpiä seurusteluviinejä. Joku tuhti, mausteisen pihviannoksen kanssa loistava ja vähän hinnakkaampi punkku voi pelkilteen juotuna olla suht ikävän karvas ja tanniininen, kun taas siitä pelkilteen hyvin maistuvasta seurustelupunkusta katoaa ryhti heti alkuunsa sen saman annoksen kyljessä.


Näin entisenä ravintola-alan yrittäjänä tekisi mieli sanoa, että huonoille asiakkaille vois jättääkin tarjoilematta. Siis sellaisille, jotka kuvittelevat olevansa jotenkin oikeutettuja päättämään toisten puolesta mitä heidän kuuluisi syödä ja juoda tai jättää syömättä ja juomatta. Ravintolan on tarkoitus tarjota asiakkaalle mieluisia vaihtoehtoja, ei vähentää niitä.
Boldattuun viinikohtaan vielä sellanen lisäys, ettei kaikki todellakaan ole viinimiehiä tai naisia. Niille se maku ei todellakaan ole se hienouksineen se juttu, vaan että se on vaan helposti juotavaa seurassa tai jotain muuta siihen tyyliin.
Niitä voi jopa hieman hävettää siinä seurassa jos muut osaa oikeasti enemmänkin nauttia, kun ite irvistelelee sitä lasillista siinä nokan edessä.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 784
Tästä valittaminen tosiaan kuuluu ketjun aiheeseen.

Se tyhmä ei tässä tapauksessa ollut tuo yksi kaveri, vaan joku muu.

Kaikkein typerin asia ruoan suhteen on elitismi. Kun ei oikeasti maisteta eroa ruokien välillä mutta pakko silti antaa kusettaa itseään sillä että ottaa sitä kalleinta, ja dissataan niitä jotka ei mene samaan kusetukseen.

Kaveri järjesti pari vuotta sitten viininmaistelukisan, piti "sokkona" tunnistaa/erottaa neljä viiniä. Porukan enemmistö rankkasi halvimman viinin parhaaksi ja luulivat sitä kalleimmaksi.

Tämä avasi vähän silmiä tuossa porukassa.
Se on hämmästyttävän yleistä, että osa ihmisistä oikeasti uskoo, että mitä kalliimpi tuote, niin sitä parempi. Esimerkiksi noissa viineissä se maku menee niiden mielessä suoraan hinnan mukaan.

Viineissä se alle 10 euroa maksava viinipullo saattaa olla laadultaan ja maultaan parempi kuin joku 40 euroa maksava viinipullo.

Viinilehtien ja erilaisten viinikriitikoiden 3-4 tähden punaviineiksi arvimoimat viinit ovat ainakin omaan makuun yleensä parhaita. Joskus tullut ostettua jotain viiden tähden huippuviiniä, niin tahtoo olla omaan makuun turhan hapokkaita, ainakin jos ne hetimmiten juo, vaan vaatisivat varmaan useamman vuoden kypsettelyä viinikellarissa ennen kuin maku olisi omaan makuun parhaimmillaan.

Jos jollakin se hinta on laadun mittari, niin luonnollisesti sellaiseen paikkaan jos menee menee kyläilemään ja vaikka viinipullon vie tuliaiseksi, niin sehän kannattaa sitten sen mukaan valita että se hinta on riittävän korkea vaikka se on maultaan melkoista kuraa ja paljon parempaa viiniä saisi murto-osa hintaan.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
166
Boldattuun viinikohtaan vielä sellanen lisäys, ettei kaikki todellakaan ole viinimiehiä tai naisia. Niille se maku ei todellakaan ole se hienouksineen se juttu, vaan että se on vaan helposti juotavaa seurassa tai jotain muuta siihen tyyliin.
Niitä voi jopa hieman hävettää siinä seurassa jos muut osaa oikeasti enemmänkin nauttia, kun ite irvistelelee sitä lasillista siinä nokan edessä.
Tulipa tuosta mieleeni vuosien takainen Viking Linen viskiristeily. Siellä oli Ruokamenun kanssa suunniteltu myös viinivaihtoehdot. Siinä sitten kaverin kanssa kohteliaasti kysäistiin mahdollisia olutvaihtoehtoja. Tarjoilija vähän katseli nenän vartta pitkin, mutta järjesti kuitenkin olutvaihtoehtoja. Kuinkahan tyhmiä olimme? Juntteja varmaan ainakin. :D Tosin naapuripöydästä joku kysyi punaista maitoa. Sitten olikin jo aika erikoinen ilme tarjoilijalla.. Ja seuraavana vuonna oli muuten myös olutsuosituksia juomalistassa. Taisi joku muukin kaivata.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 141
Se on noissa viineissä vähän sama kuin "paremmissa" oluissakin. Jos on juonut pelkkää vaaleaa bulkkilageria koko ikänsä niin eri tavalla maistuvat erikoisoluet ei välttämättä maistu millään tavalla paremmalta kuin se euron pirkka, pikemminkin päinvastoin. Huomannut itsekin että mitä enemmän juo "monimutkaisempia" oluita ja viinejä niin sitä enemmän niiden vivahteita alkaa erottamaan ja makua arvostamaan. Yhtäkkiä sitä vaan huomaa nykyään tykkäävänsä/arvostavansa sellaisia viinejä ja oluita mistä aikaisemmin ei olisi pitänyt varmaan lainkaan.

Maun "hyvyys" tai "paremmuus" verrattuna toiseen ei aina ole kovin absoluuttista, vaan joskus kyse on ihan siitä että juomaan on saatu joku tietty maku tai vivahde jota niissä ei tyypillisesti ole. Etenkin nämä "maistelijat" nimenomaan hakee tiettyjä makuja sieltä juomasta ja niiden erottumista arvostetaan, vaikka se viini/olut ei itsessään maallikosta välttämättä niin erityiseltä maistuisikaan. Ja se on myös totta mitä tuossa ylempänä sanottiin, tiettyjen oluiden ja viinien maku pääsee oikeuksiinsa vasta kun sen parittaa jonkun syötävän kanssa, oli se ihan vaikka vaan joku juusto tms. pieni purtava, tai sitten voi vaatia pippuripihvin tai muun tanakan ruuan kylkeen että maku tulee oikein esiin.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 931
Tulipa tuosta mieleeni vuosien takainen Viking Linen viskiristeily. Siellä oli Ruokamenun kanssa suunniteltu myös viinivaihtoehdot. Siinä sitten kaverin kanssa kohteliaasti kysäistiin mahdollisia olutvaihtoehtoja. Tarjoilija vähän katseli nenän vartta pitkin, mutta järjesti kuitenkin olutvaihtoehtoja. Kuinkahan tyhmiä olimme? Juntteja varmaan ainakin. :D Tosin naapuripöydästä joku kysyi punaista maitoa. Sitten olikin jo aika erikoinen ilme tarjoilijalla.. Ja seuraavana vuonna oli muuten myös olutsuosituksia juomalistassa. Taisi joku muukin kaivata.
Sehän se. Makuja on niin monia ettei listalle mahdu, varsinkin kun pitää ottaa kaikki frendit mukaan. Siinä on ideologiaa ja makuja niin laidasta laitaan että ei ikinä riitä valikoima jos ei ole etukäteen tehty listausta.
 
Liittynyt
26.06.2017
Viestejä
1 600
Tulipa tuosta mieleeni vuosien takainen Viking Linen viskiristeily. Siellä oli Ruokamenun kanssa suunniteltu myös viinivaihtoehdot. Siinä sitten kaverin kanssa kohteliaasti kysäistiin mahdollisia olutvaihtoehtoja. Tarjoilija vähän katseli nenän vartta pitkin, mutta järjesti kuitenkin olutvaihtoehtoja. Kuinkahan tyhmiä olimme? Juntteja varmaan ainakin. :D Tosin naapuripöydästä joku kysyi punaista maitoa. Sitten olikin jo aika erikoinen ilme tarjoilijalla.. Ja seuraavana vuonna oli muuten myös olutsuosituksia juomalistassa. Taisi joku muukin kaivata.
Itse olen kyllä ihan Michelin tähden ravintolassakin ottanut olutta eikä hävettänyt yhtään.
 
Liittynyt
13.04.2018
Viestejä
415
Jos oikeasti diggaa molekyyligastronomiaa ja hienoja viinejä niin ei siinä ole mitään ongelmaa. Kaikkia ei tällaiset asiat kiinnosta vaikka paalua olisikin ja ne jotka katsoo muita nenänvartta pitkin kun kuvittelevat olevan jotenkin paremmassa kastissa ovat juurikin niitä tyhmiä ihmisiä
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 384
Näitä lämpimistä tuhkista lähteneitä paloja on tullut aina välillä vastaan. Itse olen oppinut tavan poistaa tuhkat tarvittaessa ennen tulien tekoa, kylmästä uunista. Mikä tarve niihin on koskea kuumana?
Nykyään ihmiset eivät tunnu enää osaavan käsitellä tulta eikä ymmärretä että siinä hiilloksessa saattaa joku yksittäinen hiili kyteä vielä tunteja sen jälkeen kun nopealla vilkaisulla ei enää mitään liekkejä tai savua näykään. Samalla tavallahan lähiaikoina on tapahtunut häkämyrkytyksiäkin kun on pistetty peltejä liian aikaisin täysin kiinni.
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
2 796
Jos oikeasti diggaa molekyyligastronomiaa ja hienoja viinejä niin ei siinä ole mitään ongelmaa. Kaikkia ei tällaiset asiat kiinnosta vaikka paalua olisikin ja ne jotka katsoo muita nenänvartta pitkin kun kuvittelevat olevan jotenkin paremmassa kastissa ovat juurikin niitä tyhmiä ihmisiä
Ja sama toimii myös niinpäin, että ihmisten, joita nämä eivät kiinnosta ei ole fiksua arvostella niitä joita kiinnostaa (riippumatta minkä verran heillä on paalua)
 
Liittynyt
13.04.2018
Viestejä
415
Ja sama toimii myös niinpäin, että ihmisten, joita nämä eivät kiinnosta ei ole fiksua arvostella niitä joita kiinnostaa (riippumatta minkä verran heillä on paalua)
Joo, tietysti toimii. Oma pointti oli se miten ihmisiä vieläkin lokeroidaan syntyperänsä vuoksi ties miten ja meillä on vieläkin monia oletuksia. Meillä Suomessa tämä ongelma ei ole suuren suuri, mutta vaikka monessa Aasian maissa asia ihan toinen. Albert Einstein oli saksanjuutalainen, on todella epäkunnioittavaa olettaa yhtään mitään siitä ihmisestä riippumatta siitä mikä sen ihmisen tausta/perimä on
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 154
Lapsiperheen koti paloi maan tasalle – Syy oli tuhkapusseissa


Miksi helkkarissa tuhkat viedään kuistille odottamaan ?
Tällaista voisi tehdä
  • tyhmyyden takia
  • kiukutellessaan(edelleen tyhmyys on mukana)
  • kännissä(edelleen vaatii myös tyhmyyttä)
  • tietoisena seurauksista(jolloin pitää myös olla tyhmähkö jos pitää onnistumista todennäköisenä)
Oli syy ja tapahtumakulku mikä hyvänsä, kuuman tuhkan pakkaaminen muovipussiin ja jättäminen taloon(sitä se on kuistilla tai terassilla) on erittäin tyhmää.

Näitä lämpimistä tuhkista lähteneitä paloja on tullut aina välillä vastaan. Itse olen oppinut tavan poistaa tuhkat tarvittaessa ennen tulien tekoa, kylmästä uunista. Mikä tarve niihin on koskea kuumana?
Esimerkiksi se, että tulisijaa käytetään oikeasti lämmitykseen. Toki olen aina välttänyt kuljettamasta kuumaa tuhkaa, mutta oletan tuhkan aina kuumaksi kunnes se on poistettu ja ollut pois vietynä päiviä tai kasteltu. Täten sanoisin että varsinaisena ongelmana on, ettei ole osattu käsitellä tuhkaa. Se viedään paloturvalliseen paikkaan/astiaan/olosuhteisiin kun se poistetaan. Ei poikkeuksia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 173
aika monella tuntuu olevan tapana lapata ne kuumat tuhkat kannelliseen peltiämpäriin joka on uunin vieressä aina. Olen pari kertaa kyseenalaistanut että eikö yhtään jännitä jos alkaa ämpärissä kytemään. Ei kuulemma kun kansi on päällä, niin ei voi sattua mitään.

No eihän se todennäköistä ole, mutta itseä kyllä ehkä vähän jännittäisi ko. toimintamalli. Toisaalta kannellisessa astiassa ei taida saada happea niin paljoa että se oikeasti palamaan alkaisi.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
3 388
mutta itseä kyllä ehkä vähän jännittäisi ko. toimintamalli.
No tuossa tulee turhaa häkää sisäilmaan mutta ei tuossa kyllä nyt palonvaaraa ole. Ja se hään määräkin on pienempi mitä nyt suurimmassa osassa tapauksia tulee peltien kiinni laittamisen jälkeen. Pyydä että saat kokeilla niin että lappaat loppu hiilloksen sinne ämpäriin ja mene ulos mittailemaan paljonko lämpenee kansi kiinni.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
4 136
Jos oikeasti diggaa molekyyligastronomiaa ja hienoja viinejä niin ei siinä ole mitään ongelmaa. Kaikkia ei tällaiset asiat kiinnosta vaikka paalua olisikin ja ne jotka katsoo muita nenänvartta pitkin kun kuvittelevat olevan jotenkin paremmassa kastissa ovat juurikin niitä tyhmiä ihmisiä
Nämä viiniongelmat ovat ongelmia vain suomessa. Ja se, että se koetaan elitistiseksi johtuu vain täysin kohtuuttomasta hinnoittelusta. Viinin pitäisi olla elintarvike siinä missä maidon ja ketsupin.
 

PCB

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 788
aika monella tuntuu olevan tapana lapata ne kuumat tuhkat kannelliseen peltiämpäriin joka on uunin vieressä aina.
Miksihän ne pitää siihen ämpäriin laittaa? Onko oikeasti olemassa tulisijoja, joissa tuhkalle ei ole paikkaa tulisijassa? Paljon olen tulisijoja nähnyt, mutta en vielä koskaan tuollaista.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
3 388
Miksihän ne pitää siihen ämpäriin laittaa? Onko oikeasti olemassa tulisijoja, joissa tuhkalle ei ole paikkaa tulisijassa? Paljon olen tulisijoja nähnyt, mutta en vielä koskaan tuollaista.
Huvikseen ne varmaan noita myy
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 154
Miksihän ne pitää siihen ämpäriin laittaa? Onko oikeasti olemassa tulisijoja, joissa tuhkalle ei ole paikkaa tulisijassa? Paljon olen tulisijoja nähnyt, mutta en vielä koskaan tuollaista.
Koska se tulisijoissa oleva paikka tuhkalle ei ole Posivan onkalo vaan tyhjennetään välillä.
 

PCB

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 788
Huvikseen ne varmaan noita myy
Ei vastaa kysymykseen jonka esitin. Ehkä joku toinen tietää minua paremmin ja antaa vastauksen.

Koska se tulisijoissa oleva paikka tuhkalle ei ole Posivan onkalo vaan tyhjennetään välillä.
Tämäkään ei ole minulle uutta. Meilläkin lapsuudenkodissa tuhkat poistettiin leivinuunista, kuten muillakin. Mutta se tehtiin sen jälkeen, kun uuni oli lämmitetty ties kuinka monta kertaa, eli poltettuja pesällisiä oli kertynyt. Ja tuhkat olivat poistohetkellä kylmiä.

Tässä oli kysymys tavasta, jossa joillakin oli tapana lappaa tuhkat samantien uunin vieressä olevaan sankoon savuamaan.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 931
Ainut mikä tulee mieleen että on niin paskasti eristetty talo että pitää polttaa jotain 24/7, jolloin se tuhkasetti täytyy nopeesti ja voi myös sisältää kuumaa settiä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 154
Niin, kysymys kai on lähinnä että miksi helvetissä ne kuumana sieltä tarvii pois kaivaa?
Aivan, sehän onkin ihan hyvä kysymys. Joitakin tulisijoja käytetään muutaman kerran vuodessa tunnelmointiin, joitakin lämmitetään kerran päivässä. Joitakin taas lämmitetään käyttökaudella sen verran jatkuvasti ettei normaalin käytön estymättä voi odotella, että viimeisimmät jäähtyvät. Siksi.

Ainut mikä tulee mieleen että on niin paskasti eristetty talo että pitää polttaa jotain 24/7, jolloin se tuhkasetti täytyy nopeesti ja voi myös sisältää kuumaa settiä.
Jotain sen suuntaista. Ei tarvitse olla välttämättä paskasti eristetty, paska lämmitysjärjestelmä ja/tai kova pakkasjakso riittää.

Vaihtoehtoisesti laatikon voi saada epähuomiossa täyteen ja jos kyseessä on esim. ruoanlaittoon tai veden lämmitykseen käytettävä hyötytulisija, ei ole mielekästä odotella jäähtymistä loputtomiin.
 
Liittynyt
26.11.2019
Viestejä
188
Aivan, sehän onkin ihan hyvä kysymys. Joitakin tulisijoja käytetään muutaman kerran vuodessa tunnelmointiin, joitakin lämmitetään kerran päivässä. Joitakin taas lämmitetään käyttökaudella sen verran jatkuvasti ettei normaalin käytön estymättä voi odotella, että viimeisimmät jäähtyvät. Siksi.
Kyllä mä jo sanon, että se on jonkin sortin tyhmyyttä tai vähintäänkin kitupiikkiyttä olla sijoittamatta varaavaan takkaan jossa on kunnollinen tuhkaluukku ja tila tuhkille tulipesän alla. Jos siis kyseessä tulisija jota täytyy 24/7 olla lämmittämässä; varaavalla takalla voi jättää tyyliin joka toisen lämmityskerran väliin ja kas kummaa ne tuhkat on kyllä jäähtyneet siinä välissä. Toinen on sitten että jos niitä tuhkia täytyy kuumana sieltä raapia pois niin yleensä polttopuitakin menee sitä tahtia että niitä saa olla pihalta/varastosta kantamassa selkä vääränä, eikö siinä samalla voi viedä niitä vanhoja kuumia tuhkia suoraan pihalle :D
 
  • Tykkää
Reactions: PCB

Josef

Це політично коректна назва.
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 783
Aivan, sehän onkin ihan hyvä kysymys. Joitakin tulisijoja käytetään muutaman kerran vuodessa tunnelmointiin, joitakin lämmitetään kerran päivässä. Joitakin taas lämmitetään käyttökaudella sen verran jatkuvasti ettei normaalin käytön estymättä voi odotella, että viimeisimmät jäähtyvät. Siksi.
Niin, kysymys kai on lähinnä että miksi helvetissä ne kuumana sieltä tarvii pois kaivaa ja jättää sit se astia jossa on kuumaa tuhkaa sisälle, mut toisaalta se liittyykin sit ketkun otsikkoon.
 

PCB

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 788
Aivan, sehän onkin ihan hyvä kysymys. Joitakin tulisijoja käytetään muutaman kerran vuodessa tunnelmointiin, joitakin lämmitetään kerran päivässä. Joitakin taas lämmitetään käyttökaudella sen verran jatkuvasti ettei normaalin käytön estymättä voi odotella, että viimeisimmät jäähtyvät. Siksi.
Ei kuulosta uskottavalta. Minä myös luulen, että normaalissa leivinuunissa tuhkat ovat poistopäästä tyhjiä, vaikka päivittäin lämmitettäisiin. Tietysti jos haluaa tyhjentää jossakin vaiheessa kaikki tuhkat, niin tuolta ei voi välttyä. Onko sulla @Tonnin Seteli savuava tuhkaämpäri uunin vieressä, kun noin varmana paalutat?
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 931
Kyllä mä jo sanon, että se on jonkin sortin tyhmyyttä tai vähintäänkin kitupiikkiyttä olla sijoittamatta varaavaan takkaan jossa on kunnollinen tuhkaluukku ja tila tuhkille tulipesän alla. Jos siis kyseessä tulisija jota täytyy 24/7 olla lämmittämässä; varaavalla takalla voi jättää tyyliin joka toisen lämmityskerran väliin ja kas kummaa ne tuhkat on kyllä jäähtyneet siinä välissä. Toinen on sitten että jos niitä tuhkia täytyy kuumana sieltä raapia pois niin yleensä polttopuitakin menee sitä tahtia että niitä saa olla pihalta/varastosta kantamassa selkä vääränä, eikö siinä samalla voi viedä niitä vanhoja kuumia tuhkia suoraan pihalle :D
Ei taida jokaisella olla sijoittaa isoja summia tollaseen.
Vaikka olis kuinka järkevää.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 154
Kyllä mä jo sanon, että se on jonkin sortin tyhmyyttä tai vähintäänkin kitupiikkiyttä olla sijoittamatta varaavaan takkaan jossa on kunnollinen tuhkaluukku ja tila tuhkille tulipesän alla. Jos siis kyseessä tulisija jota täytyy 24/7 olla lämmittämässä; varaavalla takalla voi jättää tyyliin joka toisen lämmityskerran väliin ja kas kummaa ne tuhkat on kyllä jäähtyneet siinä välissä.
Olen ihan samaa mieltä. Tässä oli kuitenkin puheena tulisijojen käyttö, ei suunnittelu ja rakentaminen.
Toinen on sitten että jos niitä tuhkia täytyy kuumana sieltä raapia pois niin yleensä polttopuitakin menee sitä tahtia että niitä saa olla pihalta/varastosta kantamassa selkä vääränä, eikö siinä samalla voi viedä niitä vanhoja kuumia tuhkia suoraan pihalle :D
Ehdotinko että kannattaisi välivarastoida tuhkaa sisällä? Ei, en ehdottanut. Itse asiassa kirjoitin edellä aivan päinvastaista.
 
Liittynyt
30.10.2020
Viestejä
201
Normi varaavalla takalla riittää yks tai kaks pesällistä päivässä hyvin (toki riippuu takasta), mutta riippuu myös takasta/poltto tavasta että ehtiikö ne siinä välissä jäähtymään. Jos jää vähänkin isompia kekäleitä, niin ei vuorokaudessa jäähdy kuin pinnalta.

Ja tästä syystä sisällä voi olla jopa parempi säilöä niitä kuin ulkona. Ulkona saavat paremmin happea, alttiimpia kaatumaan ym. Nämä kaikki riippuu niin tulipesästä/polttotavasta/kohteesta ym ym, että tyhmyydeksi en suoraan sanoisi montaa ratkaisua.

Linkin jutun tapaus on tyhmyyttä toki, muovipussia ikinä pitäisi käyttää tuhkan kanssa, ja tuhkan säilöminen terassilla myös todella tyhmää, varsinkin siinä muovipussissa.
 

Lyd

Liittynyt
13.04.2017
Viestejä
132
Tuosta tuhkan kanssa tyhmäilystä; Vaikka oma varaava takka on kaikinpuolin pomminvarma puiden polttoon, niin silti ostin kannellisen peltiämpärin viereen ihan vaa jos kuitenkin käy jotain ja pesä pitää saada pikana tyhjäksi. En tiedä mitä se jotain voisi olla, kun en keksi sellaista skenaariota, mutta mieluummin näin päin kuin tyhmiä paniikkiratkaisuja tuulettimen upotessa paskaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 173
Niin, kysymys kai on lähinnä että miksi helvetissä ne kuumana sieltä tarvii pois kaivaa?
En minäkään tähän koskaan ole loogista vastausta saanut, muuta kuin että "on sitten mukava ensi kerralla lämmittää kun ei ole tuhkia pesässä".

Ja siis siihen miksi ei voi niitä kylmänä tyhjentää, syynä että koska ei muista / jaksa / viitsi.

Tuosta tuhkan kanssa tyhmäilystä; Vaikka oma varaava takka on kaikinpuolin pomminvarma puiden polttoon, niin silti ostin kannellisen peltiämpärin viereen ihan vaa jos kuitenkin käy jotain ja pesä pitää saada pikana tyhjäksi. En tiedä mitä se jotain voisi olla, kun en keksi sellaista skenaariota, mutta mieluummin näin päin kuin tyhmiä paniikkiratkaisuja tuulettimen upotessa paskaan.
On minullakin tuhkaämpäri takan vieressä ja kerään sen aina täyteen, lopulta hiekoitan metsään menevän polun sillä tuolta pihan perältä.
Mutta en minäkään kuumia kekäleitä sinne lappaa, aikaisintaan seuraavan päivänä tyhjennän jos edellisenä pesällinen poltettu.
 
Liittynyt
28.02.2018
Viestejä
801
Niin, kysymys kai on lähinnä että miksi helvetissä ne kuumana sieltä tarvii pois kaivaa?
Haluttu pelti nopeasti kiinni? Toki tässä tilanteessa varmaan luultu tuhkien olevan jo kylmiä, kun muovipussiin laitettu.

Meillä ei takassa ole mitään erillistä tuhkaluukkua, vaan tuhkat jää arinan pohjalle. Olen muutamaan otteeseen hehkuvat hiilet ottanut takasta, että saan pellin kiinni.
Näissä tilanteissa siis tullut äkillinen meno, enkä ole peltiä viittinyt jättää auki.

Vanhempien takassa on fiksumpi, kun tuhkat saa vedettyä arinan pohjalla olevasta luukusta alas, josta menee pieni häkähormi.
Täten he saa takan hormin hyvään aikaan kiinni, joten ei takka ime lämmintä sisäilmaa piipusta pihalle.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
3 388
voi jeeesus. sen kamppansa polttaa kun laittaa tuhkat muovipusiin seinann lahelle ja talo ei palo jos laittaa kannelliseen metalli astiaan. Tyhmia ihmisia on ne jotka laittaa tuhkia vapaasti niin etta siihen kuolevat jos syttyy palamaan. Itse olen heittanyt sen sata kertaa tuhkaa missa on kekaleita mannyn juurelle tietaen ettei se siita kuitenkaan mihinkaan lahe ja jos lahtee niin palaa enintaan se manty.
 
Liittynyt
05.08.2021
Viestejä
486
voi jeeesus. sen kamppansa polttaa kun laittaa tuhkat muovipusiin seinann lahelle ja talo ei palo jos laittaa kannelliseen metalli astiaan. Tyhmia ihmisia on ne jotka laittaa tuhkia vapaasti niin etta siihen kuolevat jos syttyy palamaan. Itse olen heittanyt sen sata kertaa tuhkaa missa on kekaleita mannyn juurelle tietaen ettei se siita kuitenkaan mihinkaan lahe ja jos lahtee niin palaa enintaan se manty.
Älä kekäleitä heitä männyn juurelle, alle 10-vuotiaana poltin aivan vähän vain neulasia ja sammutin ne. Parin päivän päästä ihmettelin savun hajua, kytöpalo oli edennyt jo toista metriä ja pääsin kaivuu- ja kastelutyöhön. Huonommalla tuurilla tuuli olisi puhaltanut kydön liekkeihin ja olisi koko metsä roihunnut.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 119
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: a-p
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 115
Viestejä
4 192 417
Jäsenet
70 685
Uusin jäsen
Danxku

Hinta.fi

Ylös Bottom