Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 420
Tää on hyvä esimerkki siitä miksi sellainen on niin vaikea tehdä: ois niin kujalla oleva asteikko tää sun ehdottamasi, ettei mitään rajaa. :D

Että Scorpion-Tabasco olisi tuollaisella asteikolla maksimissaan 2x tulisempaa kuin normitabasco? Eihän tossa ole mitään järkeä. Jos otat 10 ml Scorpion-Tabascoa suuhusi niin löydät itsesi kyllä ihan eri planeetalta kuin syömällä 20 ml normitabascoa, jossa ainoa "potku" tulee vähänkään chiliin tottuneelle lähinnä etikasta. Ero on ihan heittämällä vähintään kymmenkertainen, vaikka se ihmisen suussa onkin pitkälti subjektiivinen ja myös jonkinasteisesti logaritminen asia. Mitä enemmän chiliin tottuu sitä logaritmisemmaksi asteikko muuttuu ja sen takia ko. luokitus on täysin mahdoton.
Tuollainen asteikko olisi kyllä todella hankala tehdä. Merkkaisivat edes Scoville-lukeman tuotteen kylkeen, se nyt antaisi jo jonkinlaisen kuvan tulisuudesta.

Nykyiset satunnaiset numeroarvot ovat kyllä ihan mitä sattuu, joku 10+/10 -soosi saattaa olla miedompaa kuin toisen valmistajan 7/10 -soosi eikä nuo ainakaan oman kokemuksen perusteella pidä paikkaansa edes saman valmistajan tuotteiden välillä. Ainakin omaan suuhun jotkut tulisemmaksi merkityt vaikuttavat miedommilta kuin saman valmistajan miedommiksi ilmoitetut soosit. Toki tuohon vaikuttaa chililajike sun muutkin asiat, eri ihmiset tuntuvat kokevan eri lajikkeiden tulisuuden eri tavalla.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 505
Tuollainen asteikko olisi kyllä todella hankala tehdä. Merkkaisivat edes Scoville-lukeman tuotteen kylkeen, se nyt antaisi jo jonkinlaisen kuvan tulisuudesta.

Nykyiset satunnaiset numeroarvot ovat kyllä ihan mitä sattuu, joku 10+/10 -soosi saattaa olla miedompaa kuin toisen valmistajan 7/10 -soosi eikä nuo ainakaan oman kokemuksen perusteella pidä paikkaansa edes saman valmistajan tuotteiden välillä. Ainakin omaan suuhun jotkut tulisemmaksi merkityt vaikuttavat miedommilta kuin saman valmistajan miedommiksi ilmoitetut soosit. Toki tuohon vaikuttaa chililajike sun muutkin asiat, eri ihmiset tuntuvat kokevan eri lajikkeiden tulisuuden eri tavalla.
Jeps. Ja kun se Scoville-arvokin perustuu vähän mihin sattuu. Parhaassakin tapauksessa jonkun raadin tai yksittäisen ihmisen subjektiiviseen arviointiin ja huonoimmassa pelkkiin arvailuihin. Jotkut taas käyttää laskennallista kaavaa kapsaisiini ppm * 15000 = 1 SHU. Mikään taho ei velvoita mittaamaan ja ilmoittamaan niitä juuri tietyllä tavalla. Ja aika useinhan näkee, että jonkun tuotteen Scoville on "noin 15000-40000". Sen jälkeen vähän naurattaa nää maailman tulisimpien chilien mittailut, kuin Scovillet ilmoitetaan miljoonaluokassa yhden pykälän tarkkuudella:

"Trinidad Moruga Scorpion 2,009,231 SHU"
 

WonderShare

Kahvimu Selänne
Köyhä
NOSTO
Liittynyt
05.10.2017
Viestejä
233
Jeps. Ja kun se Scoville-arvokin perustuu vähän mihin sattuu. Parhaassakin tapauksessa jonkun raadin tai yksittäisen ihmisen subjektiiviseen arviointiin ja huonoimmassa pelkkiin arvailuihin. Jotkut taas käyttää laskennallista kaavaa kapsaisiini ppm * 15000 = 1 SHU. Mikään taho ei velvoita mittaamaan ja ilmoittamaan niitä juuri tietyllä tavalla. Ja aika useinhan näkee, että jonkun tuotteen Scoville on "noin 15000-40000". Sen jälkeen vähän naurattaa nää maailman tulisimpien chilien mittailut, kuin Scovillet ilmoitetaan miljoonaluokassa yhden pykälän tarkkuudella:

"Trinidad Moruga Scorpion 2,009,231 SHU"
Nykyään scovillet mitataan laboratoriotestillä, siksi tarkat arvot.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 505
Nykyään scovillet mitataan laboratoriotestillä, siksi tarkat arvot.
Niin. Scovillet vaan voivat vaihdella satoja tuhansia yksiköitä yhden ja saman kasvinkin tuottamien hedelmien välillä niin siksi nää "kaksi miljoonaa ja yksi" -tulokset ovat vähän huvittavia, vaikka perustuvatkin siihen ppm-laskentaan.
 

WonderShare

Kahvimu Selänne
Köyhä
NOSTO
Liittynyt
05.10.2017
Viestejä
233
Niin. Scovillet vaan voivat vaihdella satoja tuhansia yksiköitä yhden ja saman kasvinkin tuottamien hedelmien välillä niin siksi nää "kaksi miljoonaa ja yksi" -tulokset ovat vähän huvittavia, vaikka perustuvatkin siihen ppm-laskentaan.
Olisikohan keskiarvo
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
889
Monilla makkaranpurijoilla tökkää sitten se toinen päämaku, eli curry. Mutta tosiaan on ihan yleisesti Barbadoksena tunnettu makuyhdistelmä muiltakin merkeiltä.

Caribbean on taas hyvinkin hedelmäinen vaihtoehto. Reilusti miedompi vaan tulisuudeltaan.
Minusta tuo Caribbean on törkeän makea eikä sitä voi käyttää järkevästi sellaisenaan. En tiedä onko vika itsessä mutta monikin asia on aivan liian makeaa nykyään, tai sitten oma maku on muuttunut vuosien saatossa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
216

Tuli tilattua. Toivottavasti ei ole pilattu kutdn Nagapyre.
No niin, paketti kotiutettu. Yllätys, yllätys, lantrattua se tämäkin on, kuten Nagaversiokin. Mikäli mahdollista, niin jopa vielä luirumpaa. Onneksi on sen verran tulisempaa tavaraa kuin Naga, joten eiköhän tuo muutaman kuukauden kestä.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 505
No niin, paketti kotiutettu. Yllätys, yllätys, lantrattua se tämäkin on, kuten Nagaversiokin. Mikäli mahdollista, niin jopa vielä luirumpaa. Onneksi on sen verran tulisempaa tavaraa kuin Naga, joten eiköhän tuo muutaman kuukauden kestä.
Voihan paska. Muista arvostella tuote, ettei ihmiset mene tohon miinaan. Täytynee käydä hamstraamassa lisää noita Poppamiehen skorpparipulloja tuohon 2,5 euron kappale hintaan, jos vielä huomenna on voimassa...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
216
Voihan paska. Muista arvostella tuote, ettei ihmiset mene tohon miinaan. Täytynee käydä hamstraamassa lisää noita Poppamiehen skorpparipulloja tuohon 2,5 euron kappale hintaan, jos vielä huomenna on voimassa...
Laitoin jo arvioihin Soosikaupan sivulle. Toki se on vielä tarkastuksessa, saas nähdä meneekö läpi. Pullotin vanhaan Scopparipulloon tratin avulla tuosta kannusta ja kuin hanasta olisi vettä lorottanut.
 
Liittynyt
10.05.2023
Viestejä
488
Minusta tuo Caribbean on törkeän makea eikä sitä voi käyttää järkevästi sellaisenaan. En tiedä onko vika itsessä mutta monikin asia on aivan liian makeaa nykyään, tai sitten oma maku on muuttunut vuosien saatossa.
Menee melkein jälkiruokakastikkeesta, pääasialliset ainesosat ovat ananas ja sokeri. Varsin herkullista soosia ananasta sisältävien pizzan ja exotic-rullakebabin päällä. Melkein voisi kokeilla jäätelönkin kanssa. :)

Todettakoon silti, että tuskin itsekään ostan toista pullollista. Habanero sopii em. käyttötarkoituksiin mielestäni paremmin, siinä kun on sentään tulisuuttakin.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
889
Menee melkein jälkiruokakastikkeesta, pääasialliset ainesosat ovat ananas ja sokeri. Varsin herkullista soosia ananasta sisältävien pizzan ja exotic-rullakebabin päällä. Melkein voisi kokeilla jäätelönkin kanssa. :)

Todettakoon silti, että tuskin itsekään ostan toista pullollista. Habanero sopii em. käyttötarkoituksiin mielestäni paremmin, siinä kun on sentään tulisuuttakin.
Joo ei tarvitse ostaa toista pullollista. Itse olen tykännyt Poppamiehen Chipotlesta antamaan makua asioihin jotka sen suuntaista runkoa tarvitsevat makumaailmaan ja sitten jotain tulista esim. Scorpionia kaveriksi jolla säätää poltetta. Myös mainitsemasi Habanero on käytössä kun rauhallisempikin tulisuus riittää.

Näitä kastikkeita käytän enemmän pöytämausteina, ja chilihiutaleita sitten ruoanlaitossa, koska silloin ei tule muita makuja tulisuuden ohella. ja niille jää tilaa muilla keinoilla ruokaa laittamalla. Viimeisin erittäin hyvä on ollut Espanjasta tuotu Cayanne hiutale sirotinpullossa. Ei mitään erikoista, vaan ihan tavallisesta ruokakaupasta saatavaa mutta on riittävän tulinen, eli ei ole verrattavissa jauheiseen suomalaiseen vastineeseen. Jos tuo Cayanne ei riitä ruuanlaitossa niin sitten lisään Scorpionia tai Lidlin Bring the Painia hieman, molemmat ovat melko neutraalin makuisia ja helkkarin tulisia.

Kolmas tapa on Poppamiehen Vampyyrisuola, mutta sen kanssa saa olla tarkkana kun sisältää tosi paljon suolaa. Se toimii sekä pöytämausteena että ruuanlaitossa kunhan muistaa suolan ohella että sisältää myös valkosipulijauhetta ja valkopippuria antaen myös niiden makua, ja tehden tietynlaisen leimallisen maun.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 420
Joo ei tarvitse ostaa toista pullollista. Itse olen tykännyt Poppamiehen Chipotlesta antamaan makua asioihin jotka sen suuntaista runkoa tarvitsevat makumaailmaan ja sitten jotain tulista esim. Scorpionia kaveriksi jolla säätää poltetta. Myös mainitsemasi Habanero on käytössä kun rauhallisempikin tulisuus riittää.

Näitä kastikkeita käytän enemmän pöytämausteina, ja chilihiutaleita sitten ruoanlaitossa, koska silloin ei tule muita makuja tulisuuden ohella. ja niille jää tilaa muilla keinoilla ruokaa laittamalla. Viimeisin erittäin hyvä on ollut Espanjasta tuotu Cayanne hiutale sirotinpullossa. Ei mitään erikoista, vaan ihan tavallisesta ruokakaupasta saatavaa mutta on riittävän tulinen, eli ei ole verrattavissa jauheiseen suomalaiseen vastineeseen. Jos tuo Cayanne ei riitä ruuanlaitossa niin sitten lisään Scorpionia tai Lidlin Bring the Painia hieman, molemmat ovat melko neutraalin makuisia ja helkkarin tulisia.

Kolmas tapa on Poppamiehen Vampyyrisuola, mutta sen kanssa saa olla tarkkana kun sisältää tosi paljon suolaa. Se toimii sekä pöytämausteena että ruuanlaitossa kunhan muistaa suolan ohella että sisältää myös valkosipulijauhetta ja valkopippuria antaen myös niiden makua, ja tehden tietynlaisen leimallisen maun.
Tuo Vampyyrisuola on kyllä ainakin itsellä ihan suosikki esim ranskalaisten kanssa, toimii loistavasti tavallisen suolan tilalla. Paljon muuhun en sitä nykyään käytäkään, ennen sitä tuli käytettyä muutenkin tavallisen suolan sijasta.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
889
Tuo Vampyyrisuola on kyllä ainakin itsellä ihan suosikki esim ranskalaisten kanssa, toimii loistavasti tavallisen suolan tilalla. Paljon muuhun en sitä nykyään käytäkään, ennen sitä tuli käytettyä muutenkin tavallisen suolan sijasta.
Joo, ei sovi kaikkeen, mutta perunan kanssa erittäin hyvin, samaten jos paistettuun lihaan tullut suolaa liian vähän niin toimii pöydämausteena olettaen että haluaa myös tulisuutta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
216
Kysyin Suksen Markolta tuosta "vesipyreestä" ja vastaus on seuraavanlainen:
"
Koostumukseen vaikuttaa kasvukauden vesimäärä. Chilissä on luontaisesti vettä kasvukaudesta riippuen 85-93% ja se vaikuttaa koostumukseen oleellisesti. Nyt kun on vielä ollut todella sateista viime syksynä niin chilien luontainen veden määrä on huipussaan.

Tuote on siis tismalleen sama mutta viime vuonna luontaista vaihtelua oli totuttua enemmän. Olemme pohtineet pitäisikö rakenne vakiinnuttaa esimerkiksi kuiduttamalla mutta olemme pitäneet reseptin ennallaan. "
 
Liittynyt
30.10.2022
Viestejä
174
Ostin poppamiehen Smoky Reaperin poistomyynnistä ja saa puolestani kyllä poistuakin. Rajoittimen läpi tullut pienin pisara tuntui kuin olisi lävistyksen olisi ottanut kieleen. Maku ei ollut noin pienellä määrällä erityisen savuinen, lähinnä saippuainen mango.

Ghost pepper on paljon miellyttävämpi, hitaampi tulisuus. Eli onko se sitten Bhut/Naga Jolokia.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 505
Kysyin Suksen Markolta tuosta "vesipyreestä" ja vastaus on seuraavanlainen:
"
Koostumukseen vaikuttaa kasvukauden vesimäärä. Chilissä on luontaisesti vettä kasvukaudesta riippuen 85-93% ja se vaikuttaa koostumukseen oleellisesti. Nyt kun on vielä ollut todella sateista viime syksynä niin chilien luontainen veden määrä on huipussaan.

Tuote on siis tismalleen sama mutta viime vuonna luontaista vaihtelua oli totuttua enemmän. Olemme pohtineet pitäisikö rakenne vakiinnuttaa esimerkiksi kuiduttamalla mutta olemme pitäneet reseptin ennallaan. "
Mä en oikein osta tota selitystä. Resepti on varmaan Suksen pojalla ihan sama kuin ennenkin, mutta eiköhän siellä Costa Rican päässä Emiliano lorottele surutta puutarhaletkun avulla parempaa katetta kotiin, kun ei Suomen edustusto ole vahtimassa. Mun aiemmalla nagapurkilla ei ollut mitään tekemistä viime syksyn sateiden kanssa ja aivan vesiluirua se oli silti. Ero viiden vuoden takaiseen tuotteeseen on hurja. Kannattaisi ehkä toimittaa jonnekin labraan todellisen vesipitoisuuden selvittämiseksi. Tomaateissakin on kuitenkin suhteessa 2-3 kertaa enemmän vettä kuin chileissä ja silti nuo ovat nykyisellään jo vetisempää kamaa kuin paseerattu tomaatti.

Itsekin on tullut pariakymmentä eri chililajiketta kasvateltua ja niitä on työnnelty myös blenderiin pyreiksi ja kastikkeiksi tekeytymään eikä oo kyllä mitkään chilit olleet koskaan lähelläkään tuollaista ilman rajua veden tmv. nesteen lisäämistä. Eihän ne ontot podit pysyisi edes kasassa, jos olisivat luonnostaan noin vetisiä.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
889
Ostin poppamiehen Smoky Reaperin poistomyynnistä ja saa puolestani kyllä poistuakin. Rajoittimen läpi tullut pienin pisara tuntui kuin olisi lävistyksen olisi ottanut kieleen. Maku ei ollut noin pienellä määrällä erityisen savuinen, lähinnä saippuainen mango.

Ghost pepper on paljon miellyttävämpi, hitaampi tulisuus. Eli onko se sitten Bhut/Naga Jolokia.
Minusta Smoky Reaper oli liian tulinen jotta savua olisi erottanut joukosta. Etiketin mukaan ei kuitenkaan tainnut olla chili-ekstraktia joukossa kuten Fire Demonissa eli tulisuus pitäisi olla pelkästä carolina reaperista.

Jos savuisuus kiinnostaa niin sekoittamalla jotain omaa tulista lempikastiketta Poppamiehen Chipotlen kanssa sopivassa suhteessa saa savua ja tulisuutta just sen verran kuin haluaa. Toki Chipotlessa on muutakin makua kuin pelkkä savu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
216
Minusta Smoky Reaper oli liian tulinen jotta savua olisi erottanut joukosta. Etiketin mukaan ei kuitenkaan tainnut olla chili-ekstraktia joukossa kuten Fire Demonissa eli tulisuus pitäisi olla pelkästä carolina reaperista.

Jos savuisuus kiinnostaa niin sekoittamalla jotain omaa tulista lempikastiketta Poppamiehen Chipotlen kanssa sopivassa suhteessa saa savua ja tulisuutta just sen verran kuin haluaa. Toki Chipotlessa on muutakin makua kuin pelkkä savu.
Omasta mielestä Smoky Reaper paras Poppamiehen kastike ikinä. Hyvänä kakkosena tulee Scotch Bonnet.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 699
Jos oma chilimoso tulee kovin tuliseksi, sanon sitä mausteeksi, ja jos siitä tulee miedompaa, sanon sitä kastikkeeksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
216

Tuli tilattua. Toivottavasti ei ole pilattu kutdn Nagapyre.
Palataan taas aiheeseen, koska täytyy olla hieman sanojansa takaisin. Tonkan ensimmäiset pari desiä tosiaan olivat täysin vettä. Nyt kun pullotin koko tonkan litran pulloihin, sain ilokseni huomata, että 90% sisällöstä oli täyttä tavaraa, kuten vanha kunnon Nagaversio. Tavara ei mennyt tratistakaan enää läpi ilman avustusta ja viimeinen puolilitraa hyvä kun tuli tonkasta pihalle.

Eli uskallan jopa suositella tuota sellaiselle, joka kuluttaa chiliä aivan helvetisti, kuten allekirjoittanut.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 455
Palataan taas aiheeseen, koska täytyy olla hieman sanojansa takaisin. Tonkan ensimmäiset pari desiä tosiaan olivat täysin vettä. Nyt kun pullotin koko tonkan litran pulloihin, sain ilokseni huomata, että 90% sisällöstä oli täyttä tavaraa, kuten vanha kunnon Nagaversio. Tavara ei mennyt tratistakaan enää läpi ilman avustusta ja viimeinen puolilitraa hyvä kun tuli tonkasta pihalle.

Eli uskallan jopa suositella tuota sellaiselle, joka kuluttaa chiliä aivan helvetisti, kuten allekirjoittanut.
Kuvassa näkyy teksti "Ravistettava"
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 505
Palataan taas aiheeseen, koska täytyy olla hieman sanojansa takaisin. Tonkan ensimmäiset pari desiä tosiaan olivat täysin vettä. Nyt kun pullotin koko tonkan litran pulloihin, sain ilokseni huomata, että 90% sisällöstä oli täyttä tavaraa, kuten vanha kunnon Nagaversio. Tavara ei mennyt tratistakaan enää läpi ilman avustusta ja viimeinen puolilitraa hyvä kun tuli tonkasta pihalle.

Eli uskallan jopa suositella tuota sellaiselle, joka kuluttaa chiliä aivan helvetisti, kuten allekirjoittanut.
Mites tuo tulisuuspuoli nagaversioon verrattuna? Huomaako suurempaa eroa?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
216
Mites tuo tulisuuspuoli nagaversioon verrattuna? Huomaako suurempaa eroa?
Huomaa kyllä eron. On tulisempaa, mutta ei niin paljoa mitä voisi kuvitella. Ainoa miinus tulee tulee helvetinmoisesta suolan määrästä. Välillä hieman jopa häiritsee, jos ruokakin on jo valmiiksi kisasuolattu.
 
Liittynyt
04.12.2016
Viestejä
1 653
Tuo Vampyyrisuola on kyllä ainakin itsellä ihan suosikki esim ranskalaisten kanssa, toimii loistavasti tavallisen suolan tilalla. Paljon muuhun en sitä nykyään käytäkään, ennen sitä tuli käytettyä muutenkin tavallisen suolan sijasta.
Ihan parasta on laittaa sitä lettutaikinaan :)
 
Liittynyt
01.01.2018
Viestejä
1 135
Minimanista löytyy thaiger nimellä edullinen chilisoosi. Maku ja tulisuus melko samanlainen kuin kukkosoossi sriracha.
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Tuli kokeiltua näitä Maman korealaisittain maustettuja nuudeleita.



Omaan makuuni ovat sopivan polttavia. Selkeästi tulisia, mutta tarpeeksi mietoja että on miellyttävää syödä. Ja nuudelitkin ovat yhtä paksuja kuin Samyangin nuudelit, kun Maman nuudelit on yleensä aika ohkaisia.
Tulisuudeltaan luokittelisin nämä hieman Samyangin kananuudeleita miedommiksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 420
Hyvä kun mainitsit, lisäsin kauppatilaukseen kun näemmä Prismastakin saa. Ensi viikolla testiin.
Pitääpä itsekin kokeilla jossain vaiheessa kun tulee noita kaupassa vastaan. Ei näyttänyt vielä olevan lähialueen kaupoissa valikoimassa. Ei nuo nyt oikeaa ruokaa korvaa mutta ovat ihan näppäriä jos on kiire tai ei vaan jaksa mitään monimutkaisempaa tehdä.
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Pitääpä itsekin kokeilla jossain vaiheessa kun tulee noita kaupassa vastaan. Ei näyttänyt vielä olevan lähialueen kaupoissa valikoimassa. Ei nuo nyt oikeaa ruokaa korvaa mutta ovat ihan näppäriä jos on kiire tai ei vaan jaksa mitään monimutkaisempaa tehdä.
Jos simppeliä ruokaa haluaa, niin ainahan noiden kanssa voi paistaa vaikka pakastekasviksia ja siihen jotain lihasuikaleita niin saat kivan wokkiruuan. Ei mene kauan ja kasvikset ja lihat paistuvat siinä ajassa kun nuudelien vesi ehtii kiehua.
Ite vedin tollasenaan, kun ostin testimielessä. Jos jotain "oikeaa ruokaa" teen pastasta tai nuudelista, niin käytän täysjyväversioita.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 924
Nuudelit on nopea ja helppo eväs töihin. Pussi nuudelia ja siihen purkki jotain makutonnikalaa sekaisin tai vaikk Kivikylän lihapullia.

Näitä ostin testiin, mutta alko olla ittelle noin eväsnuudelis vähän turhan tulisia, vaikka tulisesta tykkäänkin mutta ruokiksella keskellä päivää ei se paras vaihtoehto koska hiki ja ähinä ja puhina syödessä.
1705296571088.png
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 362
Nuudelit on nopea ja helppo eväs töihin. Pussi nuudelia ja siihen purkki jotain makutonnikalaa sekaisin tai vaikk Kivikylän lihapullia.

Näitä ostin testiin, mutta alko olla ittelle noin eväsnuudelis vähän turhan tulisia, vaikka tulisesta tykkäänkin mutta ruokiksella keskellä päivää ei se paras vaihtoehto koska hiki ja ähinä ja puhina syödessä.
Erittäin vahva suositus täältä. Ovat kyllä hyviä ja erittäin tulisia. Itse laitan kanssa jotain makutonnikalaa tämän kanssa. Toki tulisuus on niin henkilökohtainen juttu että jollekin nämä ovat ihan normi tulisia ja joillekin riittää pelkkä paketissa oleva chilin kuva. Mutta kannattaa kokeilla. Löytyy esim Porvoon aasialaisesta kaupasta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 924
Erittäin vahva suositus täältä. Ovat kyllä hyviä ja erittäin tulisia. Itse laitan kanssa jotain makutonnikalaa tämän kanssa. Toki tulisuus on niin henkilökohtainen juttu että jollekin nämä ovat ihan normi tulisia ja joillekin riittää pelkkä paketissa oleva chilin kuva. Mutta kannattaa kokeilla. Löytyy esim Porvoon aasialaisesta kaupasta.
Meillä ainakin perus Prismasta löytyy. Samoin Kärkkäiseltä olen ostanu.
Noi on metka kun noi on oikeesti hyvän makuisia, mutta tulisuus aavistuksen liikaa. Tosta on olemassa musta versiokin eikä se ole niin tulinen mutta ei mun mielestä ole yhtä hyvämakuinen vaikka perus Mamat voittaa kirkkaasti.
 
Liittynyt
25.11.2016
Viestejä
2 105
Erittäin vahva suositus täältä. Ovat kyllä hyviä ja erittäin tulisia. Itse laitan kanssa jotain makutonnikalaa tämän kanssa. Toki tulisuus on niin henkilökohtainen juttu että jollekin nämä ovat ihan normi tulisia ja joillekin riittää pelkkä paketissa oleva chilin kuva. Mutta kannattaa kokeilla. Löytyy esim Porvoon aasialaisesta kaupasta.
Noita jos menee yhtään enempää niin kannattaa miettiä tilaileeko niitä ja samyangin noodeleita: Asian Food Market
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 420
Noita jos menee yhtään enempää niin kannattaa miettiä tilaileeko niitä ja samyangin noodeleita: Asian Food Market
Itse olen noita jokusen kerran bongaillut Matsmart- ja Fiksuruoka- sivuilta, just joku aika sitten oli noin 10e 20pss nuudeleita. Näyttäisi tuolla Asian Food Marketissa olevan vähän halvempaa kuin lähikaupassa, siellä nuo ovat noin 3e/pss joten hirveän usein ei sieltä tule ostettua mutta jos sattuvat jossain tarjouksessa olevan niin monesti tulee jokunen pussi kaappiin otettua varalle. Pitääkin tuohon Asian Food Marketiin tutustua jossain vaiheessa tarkemmin, sieltä saattaisi löytyä jotain muutakin mielenkiintoista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 924
Tyhmä kysymys tähän väliin, mutta syöttekö nuudelinne keittona vai valutatteko veden pois?
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
2 604
Ei noita 2x buldakkeja voi syödä kuin sillai, että valuttelee ylimääräiset nesteet pois. Enkä kyllä yleensä vedä sitä koko maustepakettia sekaan, jos haluan syödä enkä ähistä sen tulisuuden kanssa.

Ja jos nää ei oo jollekin tuttuja, niin nämä on tulisuudeltaan aivan eri planeetalta kuin jotkut Mamat vaikka olis mikä spicy-versio, ei voi puhua samana päivänä. Että varauksella, jos noita ostaa siihen, että saanpa tästä kivan ja nopeasti syötävän välipalan itelleni.

muoks. täydennys, henk. koht minä vedän kaikki muutkin nuudelit kyllä niin, että ylimääräinen neste veks. Aina toiminut itelle paremmin niin.

Joskus niitä vielä paisteleekin kananmunan, cashew-pähkinän ja mitä nyt sattuu käteen osumaan kanssa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 455
muoks. täydennys, henk. koht minä vedän kaikki muutkin nuudelit kyllä niin, että ylimääräinen neste veks. Aina toiminut itelle paremmin niin.
Päädyin joskus siihen, että paras on, kun jättää sitä nestettä vähän pohjalle, niin vähän vähemmän kuivakkaa syötävää ja pysyy paremmin lämpimänäkin. Erityisesti jos sekaan sotkee/on sotkenut jotain kylmää.
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
2 604
Päädyin joskus siihen, että paras on, kun jättää sitä nestettä vähän pohjalle, niin vähän vähemmän kuivakkaa syötävää ja pysyy paremmin lämpimänäkin. Erityisesti jos sekaan sotkee/on sotkenut jotain kylmää.
Tuollai se käytännössä menee, kun kaatelen vaan kattilasta niitä ylimääräisiä nesteitä poies. Minkään pastasiivilän läpi en vedä, koska sitten ne on äkkiä just viileitä ja varmaan myös pykälän turhan kuivia.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
889
Tuollai se käytännössä menee, kun kaatelen vaan kattilasta niitä ylimääräisiä nesteitä poies. Minkään pastasiivilän läpi en vedä, koska sitten ne on äkkiä just viileitä ja varmaan myös pykälän turhan kuivia.
Pikanuudeleita tehdessäni valutan kannen kanssa osan vedestä pois ja jätän niin että lautasella puolet nuudeleista on nesteessä. Usein juon nesteen lautaselta lopuksi. Jos haluan "kuivia" nuudeleita niin yleensä paistan pannulla ja maustan vasta siinä vaiheessa mutta tämä on oikeastaan ihan eri ruoka.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 505
Tyhmä kysymys tähän väliin, mutta syöttekö nuudelinne keittona vai valutatteko veden pois?
Nyt kun aloin miettiä, niin eipä tule pikanuudeleita käytännössä koskaan syötyä as is, pitäisi ehkä kokeilla joskus. :D

Yleensä menee joko wokkiin niin, että ensin vihannekset nopeasti savuavan kuumassa öljyssä, sitten lämmöt pitkälti pois ja nuudelit + 1-2 desiä nestettä sekä proteiinit perään. Toinen käyttö on sitten tomaatti- tmv. sosekeitot, joihin haluaa jotain rakennetta. Jotenkin nuudelit pelkässä maustevedessä ei oikein innosta.
 
Liittynyt
16.11.2020
Viestejä
2 604
Pikanuudeleita tehdessäni valutan kannen kanssa osan vedestä pois ja jätän niin että lautasella puolet nuudeleista on nesteessä. Usein juon nesteen lautaselta lopuksi. Jos haluan "kuivia" nuudeleita niin yleensä paistan pannulla ja maustan vasta siinä vaiheessa mutta tämä on oikeastaan ihan eri ruoka.
Joo, jokainen varmaan makunsa mukaan. Minä jätän aika pienen lörön pohjalle, että pysyvät kosteina ja lämpöisinä. Jos joskus jää vähän enemmän nestettä, niin ne hörppäistään lopuksi, mutta en tykkää syödä noita niin kuin esim. emäntä, että ne nuudelit ui siinä nesteessä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 362
Yleensä menee joko wokkiin niin, että ensin vihannekset nopeasti savuavan kuumassa öljyssä, sitten lämmöt pitkälti pois ja nuudelit + 1-2 desiä nestettä sekä proteiinit perään. Toinen käyttö on sitten tomaatti- tmv. sosekeitot, joihin haluaa jotain rakennetta. Jotenkin nuudelit pelkässä maustevedessä ei oikein innosta.
Mitäs proteiineja käytät nuudeleiden kanssa? Nimimerkillä ideat vähissä
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Nuudelit on nopea ja helppo eväs töihin. Pussi nuudelia ja siihen purkki jotain makutonnikalaa sekaisin tai vaikk Kivikylän lihapullia.

Näitä ostin testiin, mutta alko olla ittelle noin eväsnuudelis vähän turhan tulisia, vaikka tulisesta tykkäänkin mutta ruokiksella keskellä päivää ei se paras vaihtoehto koska hiki ja ähinä ja puhina syödessä.
Ite kerran näitä maistanut ja tulisuus oli sen verran liikaa mulle, että rupesi jo kädetkin tärisemään.

Mitäs proteiineja käytät nuudeleiden kanssa? Nimimerkillä ideat vähissä
Ite käytän maustamattomia kananfilesuikaleita, jotka maustan itse. Myös naudanlihasuikaleet on hyvä valinta. Kokeile eri maustehässäköitä. Kannattaa myös mureuttaa niitä jollain ruokasoodalla, tulee samanlaisia lihansuikaleita kuin kiinalaisesta ravintolasta saisi.
Jos jotain erilaista haluaa, niin kokeile jättikatkarapuja, voivat olla vähän tyyritä mutta eivät kestä kauan kypsyä. Rapuja ei kannata töissä mikron kautta sitten vetää. Voivat olla vähän kumisia.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
4 505
Mitäs proteiineja käytät nuudeleiden kanssa? Nimimerkillä ideat vähissä
Kuten tuossa jo mainittiinkin ovat katkaravut ylivoimaisesti helpoin tuote. Ei tarvii kun kaataa pakastimesta otetusta pussista haluttu määrä katkarapuja kyytiin, vakuumikoneella saumaa pussin kiinni ja heittää loput takaisin pakkaseen. Ja pannulle heitetyt ovat käytännössä reilussa minuutissa valmiita syötäviksi. Toinen laiskan ihmisen nopea vaihtoehto on valmis savulohifilee.

Laiskuudesta, proteiineista ja vakuumikoneesta puheen ollen teen viimeksi mainitulla pakastimeen tällaisia valmiita annospaloja broilerin fileesuikaleista ja 10% jauhelihasta. Pannulta kevyen suolaamisen ja hetken jäähtymisen jälkeen vakuumipussiin ja ilmat pois. Sitten parit Chuck Norrisin yksityisopetuksessa opitut karateiskut tekemään helposti murrettavia jakolinjoja ja pussi pakastimeen, jossa se vie naurettavan vähän tilaa. Tarvittaessa leikkaa vaan reunan auki, murtaa palasen irti, imee vakuumikoneella uudelleen ilmat pois ja heittää loput takaisin pakastimeen. Helppoa ja nopeaa niinä päivinä, kun on vain yksi suu ruokittavana. Tuommonen lituskan mallinen palanen kypsää lihaa sulaa ja kuumenee hetkessä jonkun pastan, keiton, wokin tai vaikka sitten Jalostajan pata-aineksen seassa.

1705327308972.png
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
2 699
Käytiin kavereiden luona sapuskalla ja tekivät korealaista kanaa.
Ei mitenkään tulista, mutta tuli mieleen kun oli thai-basilikaa mukana, aika jännä tuttavuus tuo yrtti!
Toinen juttu, sanoivat 9 vuotta Koreassa asuneena että vaikea löytää hyvää "oikeaa" nuudelia Suomesta ja nyt kun sitten parhaan löytönsä sanoivat, niin se oli...dadaa:
Pirkka ;-D
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 362
Ite käytän maustamattomia kananfilesuikaleita, jotka maustan itse. Myös naudanlihasuikaleet on hyvä valinta. Kokeile eri maustehässäköitä. Kannattaa myös mureuttaa niitä jollain ruokasoodalla, tulee samanlaisia lihansuikaleita kuin kiinalaisesta ravintolasta saisi.
Mites lihansuikaleita mureutetaan ruokasoodalla? Kuinka paljon ruokasoodaa ja kuinka pitkään kannattaa pitää?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 760
Viestejä
4 202 790
Jäsenet
70 987
Uusin jäsen
AkameRimuru

Hinta.fi

Ylös Bottom