Tuollainen asteikko olisi kyllä todella hankala tehdä. Merkkaisivat edes Scoville-lukeman tuotteen kylkeen, se nyt antaisi jo jonkinlaisen kuvan tulisuudesta.Tää on hyvä esimerkki siitä miksi sellainen on niin vaikea tehdä: ois niin kujalla oleva asteikko tää sun ehdottamasi, ettei mitään rajaa.
Että Scorpion-Tabasco olisi tuollaisella asteikolla maksimissaan 2x tulisempaa kuin normitabasco? Eihän tossa ole mitään järkeä. Jos otat 10 ml Scorpion-Tabascoa suuhusi niin löydät itsesi kyllä ihan eri planeetalta kuin syömällä 20 ml normitabascoa, jossa ainoa "potku" tulee vähänkään chiliin tottuneelle lähinnä etikasta. Ero on ihan heittämällä vähintään kymmenkertainen, vaikka se ihmisen suussa onkin pitkälti subjektiivinen ja myös jonkinasteisesti logaritminen asia. Mitä enemmän chiliin tottuu sitä logaritmisemmaksi asteikko muuttuu ja sen takia ko. luokitus on täysin mahdoton.
Nykyiset satunnaiset numeroarvot ovat kyllä ihan mitä sattuu, joku 10+/10 -soosi saattaa olla miedompaa kuin toisen valmistajan 7/10 -soosi eikä nuo ainakaan oman kokemuksen perusteella pidä paikkaansa edes saman valmistajan tuotteiden välillä. Ainakin omaan suuhun jotkut tulisemmaksi merkityt vaikuttavat miedommilta kuin saman valmistajan miedommiksi ilmoitetut soosit. Toki tuohon vaikuttaa chililajike sun muutkin asiat, eri ihmiset tuntuvat kokevan eri lajikkeiden tulisuuden eri tavalla.