Testissä AMD Ryzen 9 3900X & Ryzen 7 3700X (Matisse)

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Sampsa, 07.07.2019.

 1. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 333
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joku voisi joskus antaa esimerkin yhdestä softasta joka leviää käsiin jos swappia ei ole (olettaen että muistia on reilusti).

  Ohjelmathan eivät sitä swappia käytä (ellei photoshopin scratch-diskejä jne. lasketa), vaan ne ainoastaan pyytävät käyttöjärjestelmältä muistia ja se sitä niille tarjoaa.
   
 2. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 162
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vanhemmat PRO/Engineer cad softat ei suostu käynnistymään jos swappi ei ole käytössä ja sitä ei ole riittävästi, riippumatta siitä paljonko keskusmuistia koneessa on. Hauskoja juttuja kun lisenssien kalliuden vuoksi ei ihan joka vuosi(kymmen) voi työkaluja uusia.

  Tosin tässähän pro user laittoi swapin ramdrivelle :D
   
  mRkukov tykkää tästä.
 3. lunkwill

  lunkwill

  Viestejä:
  1 069
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  jatketaan OT:ta.

  Mikä siitä swapista tekee niin ikävän, että sen kanssa pitää kikkailla?
   
 4. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 336
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Ei jatketa enää, tästä voi perustaa keskusteluketjun rauta-alueelle mutta tässä kommenttiosiossa keskitytään jatkossa näihin prosessoreihin ja niiden testituloksiin.
   
  mRkukov, Aaltoliike, Ponnistus ja 10 muuta tykkäävät tästä.
 5. JarppaK

  JarppaK

  Viestejä:
  148
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Tämä ketju on ollut testitulosten julkaisun jälkeen suurimmalta osin pelkkää ihmisten keskenään painimista. Kuka on oikeassa, kuka on mitä mieltä, missä on vika, kun ei miellytä joku asia itseä jne. Eihän tälläsiä vänkäämisiä tarttis tähän kyseiseen ketjuun enää yhtään lisää. Menee ketjun alkuperäinen tarkoitus aivan hukkaan, kun 12 sivusta 6 sivua on kaikkea muuta meuhkaa joka suuntaan. Ei ole mielenkiintoa seurata vääntöjä missä jokaisella on omansa.

  Tämä seuraava on sitten oma mielipide. Itse ainakin odotin tuloksia, niitä myös sain. Kiitos @Sampsa @kumppanit jotka testiä oli tekemässä, koska pitää arvostaa sitä työmäärää mitä tälläisen projektin testaaminen vie aikaa. Tilanne on se mikä on tällä hetkellä. Tulevaisuus näyttää, että missä kohtaa voi tulla korjauksia niin, että alkaa esim. Boost kellot olemaan siellä mitä AMD on esittänyt. Maltti on valttia toivottavasti. Olen silti yllättynyt miten hyvin jaksaa vetää noillakin kelloilla millä on testit saatu ajettua läpi.
   
  Latezki, Fozyzy, Urpomuna ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 6. Max

  Max Tukijäsen

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Reddit päivitystä:
  Update: Manuel and the Nvidia driver team notified us that they were able to reproduce the problem and are looking into it, so no need to send anymroe information their way.

  Tässä siis kyse WHEA erroreista kun käytössä PCI-E Gen4, mutta jotkut raportoivat että samoja löytyy myös AMDn näytönohjaimilla,
  eli tuskinpa aiheuttaa suorituskykyongelmia, mutta jos niin sattuisi olemaan, niin ainakin NVIDIA on asiasta tietoinen ja tutkii asiaa.

  EDIT, linkkejä:

  If you are getting WHEA errors with your new Ryzen 3000 series platform and NVIDIA GPU, please fill out the driver feedback form linked here : Amd

  WHEA Errors with Ryzen 3000 : Amd
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2019
 7. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 336
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Näihin voisi laittaa linkit mukaan lähteeksi, ettei ole jotain satunnaista copy&pastea joltain taholta jostain. Kiitos.
   
  E.T, Zisu ja Cuthalu tykkäävät tästä.
 8. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 816
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taisi olla tästä reddit ketjusta kyse:
  Ainakin yksi kommentti näytti löytyvän, jossa joku kertoi saaneensa WHEA errorin AMD näyttiksellä.
  XanxoGaming ei tosin havainnut vikaa AMD:n näytönohjaimella (kts. aiempi viesti)
   
 9. Max

  Max Tukijäsen

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
 10. Rossifumi

  Rossifumi

  Viestejä:
  154
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Löytyykös jostain tai joltain analyysiä, miksi AMD ottaa näin kovin kuokkaan monissa pelitesteissä Inteliltä vaikka esim cinebench testeissä single thread suorituskyky vastaa toisiaan ja luonnollisesti multithreadissa AMD vie ytimien voimalla Intteliä?

  Mikä näissä peli kuormissa erottaa Intelin ja AMD näin vahvasti vielä toisistaan?
   
 11. Mendel

  Mendel RTX ON

  Viestejä:
  484
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  5GHz vs 4.3GHz. Siinä se ero peleissä. Ringbus kestää taajuuksia hyvin. Latenssitkin ehkä vähä merkkaa kun Intelillä ei ole ccxien välistä kommunikaatiota.
   
 12. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 030
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Kellotaajuuksissa on toki eroa, lisäksi ensimmäisissä revikoissa Ryzeneiden Boost-kellotaajuudet eivät aina olleet mitä piti ja joissain tapauksissa näyttäisi myös näytönohjainvalmistajalla olevan väliä (ts AMD:n prossu AMD:n näyttiksellä näyttäisi pärjäävän suhteessa paremmin Intel+AMD-kombinaatioon verrattuna, kuin AMD+NVIDIA Intel+NVIDIAan verrattuna)
   
 13. Yrmiö

  Yrmiö

  Viestejä:
  672
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  e: edit asia olikin tullut ketjussa ilmi.
   
 14. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 800
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Vaikuttaa siltä, että AMD on saanut lisää suorituskykyä ytimiin, mutta homma on kussut vastaavasti vähäsen lisää muistilatenssipuolella, joten pelit kun käyttävät muisti cachesysteemin kannalta hieman ikävästi, niin AMD ei tahdo niissä pärjätä. Lisäksi Nvidian ajureissa kokoajan ollut ominaisuus on ilmeisesti nykyversiolle sitten vielä hieman enemmän myrkkyä, kuin edellisille, joten sekin näkyy paremmin.

  Jos noita virheitä on sattunut kaikilla näyttiksillä, niin voi olla, että kannattaa laittaa hankinnat jäihin ja odotella, että AMD saa patchattyä ongelman. Pahimmillaanhan voi sattua niinkin, kuten alkup ryzenien kanssa, että prossuja joudutaan vaihtamaan. Todennäköisyys ei liene kovin iso, mutta kannattaa kuitenkin pitää mielessä.
   
 15. JiiPee

  JiiPee

  Viestejä:
  2 740
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  No on taas melkoista maailmanlopun maalailua.. Mikäs se nvidian ominaisuus on mikä on ollut kokoajan?
   
  Latezki ja Mechanical Man tykkäävät tästä.
 16. KognaK

  KognaK

  Viestejä:
  451
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Jokohan tästä "CCX välinen latenssi"-mantrasta päästäisiin viimein eroon. En ole nähnyt ainuttakaan testiä missä summit tai pinnacle ridge olisi selvästi nopeampi 4+0 moodissa kuin 2+2. Kuitenkin asiasta jauhetaan vähän väliä selityksenä miksi Ryzen on peleissä hidas(oikeasti kyse on muistilatenssista mitä tulee zen1:seen). Jokatapauksessa Zen2:lla ei ole tätä "ongelmaa".

   
 17. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 800
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei ole mitään maailmanlopunmaalailua todeta, että uudessa tuotteessa voi olla bugeja, varsinkin, kun selkeäti jotain on. Eikä ole myöskään millääntavoin ennenkuulumatonta, jos bugia ei saadakaan korjattua softalla (vaikka usein saadaan).

  Yleisestikin prossut ja näyttikset julkaistaan senverran keskeneräisinä ja riittämättömästi testattuna (Esim 2080Ti:n lahoamisongelmat), että jos on fiksu, niin noiden kannattaa antaa olla markkinoilla vähintään 3kk, jonka jälkeen katsoo netistä, ovatko oikeasti toimivia ja hankkii vasta sitten.

  Nvidiallahan oli bugi, jonka takia threadripper varsinkin tietyn coremäärän jälkeen hidastui pahasti.

  MUTTA

  Lisäksi jo alussa huomattiin,. että coremäärästä riippumatta Nvidia ajuri suosi Intelin prossuja ja syyksi epäiltiin sitä, että se tekee joitain jippoja ajurilla, joita AMD ei tee.

  Käsittääkseni tätä ominaisuutta ei ikinä TÄYSIN korjattu, koska hyöty / haitta oli lopulta pieni.
  ---------------

  Nythän on selvä asia, kun Zen selkeästikin hyytyy peleissä, jotta sen suorituskyky kärsii joidenkin asioiden seurauksena, joita nimenomaan esiintyy peleissä. Nvidian ajuri nyt vain saa aikaan sen, että ko asiaa tapahtuu enemmän.

  Ja kun testit ovat osoittaneet (ja prossun rakenne sen sanelee), että nimenomaan keskusmuistin käsittely ei ole kovinkaan nopeaa Zenissä, niin eiköhän se tuokin ongelma ole peräisin sieltä.

  Eiköhän peleissä ongelma lie se, että niidenkin koodi on sellaistaa höttöpaskabloattia, että vaikka sen pitäisi pyöriä nopeasti, niin koodi ei vai kertakaikkiaan mahdu cacheihin ja aiheuttaa hyötyöhjelmia enemmän keskusmuisti kanssa toimimista.
  -------------------
  Edit:
  Tulipa vilkaistua tuota kellotukset ja kokemukset ketjua, niin onhan nuo biokset näköjään vielä senverran vaiheessa, että tämän uutuuden kannattaa antaa tekeytyä se 3 kk ja sitten palata vasta tarkastelemaan asiaa uudestaan.

  Tai jos päivittelee vanhaa ryzen konetta, niin ei kannata ainakaan missään nimessä myydä vanhaa prossua pois, ennenkuin on uudella ajellut onnistuneesti jonkinaikaa (esim kuukauden).
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2019
 18. love_doctor

  love_doctor

  Viestejä:
  234
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Pelit pitäisi varmaan eka koodata niin, että ydinten välillä liikkuu tietoa, että CCX:stä tulisi ongelma? Muistilatenssi on paljon loogisempi syy, kun pelit sattuvat olemaan tyypillisesti tarpeettoman yksisäikeisiä.
   
 19. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 030
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Eipä tuo Intelin Core i7-7900X näyttäisi hirvittävän huonosti peleissä pärjäävän vaikka sen muistilatenssit ovat samaa luokkaa Ryzeneiden kanssa ainakin AIDA-testeissä?
   
 20. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 758
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Jotkut pelit on optimoitu Intelille tai on epäoptimoitu nykyisille AMD:lle. Esim. peli haluaa itse hoitaa kuorman jakamisen eikä jätä sitä käyttöjärjestelmän harteille. No mikäs siinä kunhan peliä myös päivitetään uusien prosessorien tullessa :rolleyes:

  Latenssien ei pitäisi merkata koska core to core latency on AMD:lla jopa pienempi kuin Intelillä kunhan ollaan AMD:lla ollaan saman CCX:n sisällä. Eikä ole mitään pakottavaa syytä mennä CCX:sta "ulos" alle 4/8 säikeen kuormilla.

  Kyllä syy löytyy pelien optimoinneista tai niiden puutteista. Joissakin peleissä Zen2 saavuttaa huomattavasti suuremman IPC boostin kuin hyötyohjelmissa, sitten on joku Far Cry New Dawn vuosimallia 2012 jossa Intel on aina ollut parempi ja todennäköisesti tulee olemaan aina vaikka AMD julkaisisi mitä.
   
 21. jar-fin

  jar-fin

  Viestejä:
  114
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2018
  itse en ukso tuohon ainakaan varauksetta.
  intel tekee parempia prossuja , piste.
  ja pelit on juuri ne joissa prossu antaa pojot.intelin tieto taito on parempaa.
  tätä tukee esim virran syönti jossa ryzen UUSI 7nm 8-ytiminen vie nemään juicea peleissä kuin 9900k.

  ja tärkeää on muistaa siis, että amd ryzenit on 7nm tekosia, hirveä etu!

  voi ainakin nyt vain kuvitella kun intelin 8-ytiminen 10nm prossu laitetaan rinnalle jolloin saada aika 1-1 tappelu.
  arvaten amd ryzenit jää jalkoihin.

  joskus tuntuu ettei tuota mammuttimaista etua oikein kunnolla huomioon.
  eli että iamd ryzen on 7nm ja intel 14nm!!
  jakaa 14 kahdella on hyvä alku....lol

  tulle mieleen että jos amd ryzenit olis siellä missä pitäisi eli 7nm tekniikalla esim. 15-20% nopeampia, olisko ne halvempia kuin intelin prossut.. vaikka ei varmasti.

  no, halvasta hinnasta puheen ollen, comet lake korjaa tämän, tulevat olemaan halpoja ja vielä paljon halvempia kun ice laket tulevat.
  ja luulen että ne 14nm prossut amd:n on pakko lyödä kunnolla koska hinnoilla ei voine kilpailla.

  ice laket on arvaukseni ja tietojeni (pienet) mukaan omaa luokkaansa.

  erhh ice laket on kalliita tottakai.
   
  Latezki tykkää tästä.
 22. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 800
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Zen nyt oli pelikäytössä ensimmäinen prossu, jossa oli tuonkaltaisia heiklkouksia, jotka pitää vartavasten ottaa huomioon.
   
 23. shakal

  shakal RGB ON Tukijäsen

  Viestejä:
  586
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2017
  Kiitos.
   
  Lassivv, FireFly Renaissance, Proscribo ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 24. hese_e

  hese_e

  Viestejä:
  1 344
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kiitos.

  ryzen3-bench-teho.png
   
  omegasupreme, Lassivv, Dudem ja 12 muuta tykkäävät tästä.
 25. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 155
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Threadripper tykkää tästä.
 26. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 758
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Pitihän noita ottaa huomioon myös muissa ohjelmissa kuin peleissä. Kumma ettei monissa hyötyohjelmissa näytä olevan ongelmaa ottaa huomioon Ryzenin heikkouksia vaikka ytimiä käytetään reilusti yli 4 toisin kuin peleissä :confused:

  Ehkä ne hyötyohjelmat eivät kuvittele tietävänsä paremmin miten asiat pitää hoitaa vaan jättävät homman korkeamman tahon (käyttöjärjestelmä) hoitoon?
   
 27. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 800
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Hyötyohjelmissa se suorituskykyä vievä paketti on yleensä paljon jotain peliä kompaktimpi, suoraan eteenpäin kulkeva kokonaisuus, kun taas peleissä hypitään mitensattuu sinnesun tänne, jolloin pullonkaulaksi tuleekin täysin eri asia, kuin niissä hyötyohjelmissa.
   
  love_doctor tykkää tästä.
 28. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 758
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Osittain noinkin. Tuokaan ei silti selitä miksi jopa "samankaltaisissa" peleissä on niin merkittäviä eroja. Hyötyohjelmissakin on eroja muttei yleensä noin suuria.

  Lisäksi monissa peleissä pullonkaula johtuu ihan muista kuin prosessorista, eli käytännössä peli on huonosti optimoitu tietyille prosessoreille, esim. peli kieltäytyy käyttämästä käskykantaa joka prosessorista löytyy. Sitä ongelmaa oli jo Quake 3:n aikoihin.
   
 29. Boulder

  Boulder

  Viestejä:
  167
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2017
  AVX2 on ainakin sellainen käskykanta, jonka käyttämisestä saattaa olla ykkös-Zenissä vain haittaa. x265 pakkaa nopeammin jos AVX2-koodin suorittamisen estää, ero on pari-kolme prosenttia.
   
 30. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 800
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Yleensähän halutaan, että ohjemistot toimivat , joten ne pistetään käännösvaiheessa s.e. jos prossua ei tunnisteta, niin käytetään peruskäskykantoja. Ko liike on toimivuuden optimoinnin kannalta yleensä fiksu veto, mutta uusien prossujen suhteen niitä vähintään jonkinverran potentiaalisesti hidastava.

  Ohjelmiahan on mahdotonta optimoida prossulle, jota ei vielä ole ollut olemassa ohjelman suunnittelu ja käännösvaiheessa.

  Ryzenillä tuo vain on senverran vakiojuttu, että kyse on selkeästi prosessorin sisäisestä ongelmasta tietyllä tavalla käyttäytyvän koodin suhteen.
   
 31. love_doctor

  love_doctor

  Viestejä:
  234
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Prosessorissa on tosiaan useita eri liukuhihnan osia, joita on voitu optimoida eri tavoin. Käskykannan lisäksi käskyjen ajoitus ja aikataulutus on tärkeää ja osa kääntäjien perusoptimointeja, mutta valitettavasti monesti arkkitehtuurikohtainen. Samoin koodi voi nojata tiettyyn välimuistien kokoon ja assosiatiivisuuteen, varsinkin jos toisella prosessorilla optimaalinen tilanne kippaa dataa jatkuvasti liikaa pois cachesta ja suorituskyky kärsii.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 32. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  3 758
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Mitäs järkeä tuossa on? Prosessorilta saa hyvin helposti selville mitä käskykantoja se tukee. Intelin kääntäjähän teki juuri tuota eli prosessori muu kuin Intel = mennään pelkällä x86:lla/x87:lla.

  Ylemmästä pitkälti samaa mieltä.

  Valitettavasti nämä "vakiojutut" ei toimi kuin valikoidusti. Jossain CS:GO:ssa saatiin huima boosti vaikka kuulemma muistilatenssit ovat todella tärkeitä pelaamisessa ja siten edellisen sukupolven Ryzeniin ei pitäisi tulla +30% boostia millään. Vahvasti Veikkaan CS:GO boostin johtuvan L1I välimuistin muuttamisesta vastaavaksi mitä Intelissä on ollut Sandy Bridgestä asti. Intelin käyttämä välimuistiratkaisu ei välttämättä ole paras mahdollinen kokonaisuutena mutta mikäli CS:GO on juuri sille optimoitu, siitä voi AMD saada myös kunnon hyödyt.
   
 33. love_doctor

  love_doctor

  Viestejä:
  234
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2017
  Esim. joissain mediasoittimissa on oletuksena niin, että koodekkien koodit on jopa käsin asm-koodattu tarkalleen tietylle käskykannalle, koska suorituskyvyssä on massiivinen ero muuten. Ohjelman käynnistyksessä kysellään käskykanta dynaamisesti ja ladataan sen mukaan koodekit. Yleisesti tämä ei ole kovin toimiva ratkaisu, koska saman koodin tusinat eri variaatiot paisuttavat exe-tiedoston tai kirjastot, eikä suorituskyky välttämättä poikkea kuin prosentteja - siksi sitä ei tehdäkään. Macissa on ollut exeissä useita versioita, mutta täysin eri arkkitehtuureille eli sielläkään ei ole haettu optimointia vaan ylipäänsä mahdollisuutta ajaa ohjelmaa.

  Kääntäjissä on nykyään kyllä oletus, että jos käännetään x86-64, voidaan olettaa ainakin SSE2 ja monta muuta. Eri juttu, jos käännetään 32-bittisiä ohjelmia, jolloin ei voida olettaa kovin paljon. Silti esim. Linuxeissa on pitkään minimini ollut 486, 586 ja valtaosassa distroista i686.
   
  Threadripper tykkää tästä.
 34. El eks

  El eks

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2018
  Intelillä on Z 390 sarjassa pari emoa joissa on 4-way ominaisuus , eli GPU sloteille menee täysi x16 x16 syöttö
  Kun i9 prossussa on 40-44 PCIe-lanes tuo onnistuu

  AMD X570 sarjassa ei ole yhtään emoa vastaavalla ominaisuudella , vaikka AMDlla ohjaus kierretään emon kautta eikä SLI-sillalla
  Ryzen2 on 32 PCIe väylää joista kytkettynä 24 josta seuraa pudotus x8 x8 syöttöön , mitä jos mitään väliä.
  RX 5700 XT olis ( ehkä) julma peli täydellä CF-tuella 4.0 liitännässä

  Eli 3900x ei ole yhtään enempää kapasiteettia kuin 3600
   
 35. Jarnis

  Jarnis

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2018
  Z390 x16 / x16 emoissa on PLX-siltapiiri. Ei siinä muuten lanet riitä. Eikä moisesta ole hirveästi iloa jos ei ole laneja niin ei ole laneja... se että niitä jaetaan siltapiirillä jotta saadan isompia numeroita ei taio lisää PCIE-kaistaa prossulle.
   
 36. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 030
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Ei ole, X-sarjassa on reilusti linjoja, Core i9-9900K:ssa on samat 16 linjaa näyttiksille kuin vaikka Core i3:ssa eli tuossa Z390:ssä neljällä slotilla (jos ne tulee prossulta) jää 4 linjaa per slotti.
   
 37. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 591
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin ja jokaisella X570 emolla saa PCI-E 4 väylän toimimaan, yhdelläkään Intelin emolla ei käsittääkseni saa. Eli täytyy valita sen mukaan haluaako 4-sli näyttikset vai esim. nopean SSD:n ja tulevat nopeat näytönohjaimet.. ..elämä on valintoja. Itse kun en koe kaipaavani 4 näytönohjainta rinnan jätän Intelin väliin. :think:
   
 38. Jarnis

  Jarnis

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2018
  Eipä nykyvuosikerran näyttiksissä edes tueta enää 4-way SLI/Crossfire configuraatioita. Joo, voit teoriassa pinota vaikka 10 GPUta jos slotit ja lanet riittää ja niitä voi käyttää laskentaan tai lisänäyttöihin, ja teoriassa DX12n kautta niitä voi käyttää yhdessä, mutta valmistajien ajurien multiGPU-viritykset joita 99.9% peleistä käyttää ei nykyään noteeraa yli kahta korttia. Mikä on ihan hyvä asia - ei 3- ja 4-korttiseteissä ollut päätä eikä häntää...
   
 39. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 336
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Nuo @El eks möläytykset ovat useimmiten vailla päätä ja häntää, joten ei siitä sen enempää.
   
  mRkukov ja sra2010 tykkäävät tästä.
 40. Petke

  Petke

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko mitään järkeä päivittää tähän surullisen kuuluisaan Asus b450-F gaming emoon prossia. Tuossa 3700x olis sentäs pienempi tdp kuin täs 2700x?
   
 41. El eks

  El eks

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2018
  Juu unohdetaan ne ja tuomitaan tuo tyyppi vähän yksinkertaiseksi ja luulosairaaksi
  Se mm luuli että Matisse testejä voidaan tehdä muutenkin kuin ajamalla Nvidian näyttiksellä pelien fps lukemia
  Melko typerää kuvitelmaa
   
 42. moukula

  moukula

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko muuten mikään lafka ajellut Ryzen-testejä Radeon VII:n tai Navin kanssa? Koitin tuossa vähän googletella mutta näyttäisi siltä, että joka paikassa on ollut käytössä joku GeForce.
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 43. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 155
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Sampsa voisi kyllä sellaista kontenttia mielellään tuottaa, että lyhyesti testaisi 5700xt sekä NVIDIA suoper näyttiksen Intel ja AMD prossulla samoilla cpu kelloilla.
   
 44. moukula

  moukula

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lähinnä nuo frametime-asiat itseä kiinnostaa, että dippaileeko Ryzen Nvidian kanssa enempi kuin AMD:n omalla näyttiksellä, tai vastaavasti että boostaako se korkeammalle toisen kanssa.
   
 45. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 030
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  mRkukov, omegasupreme, Niko ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 46. Dimmu

  Dimmu

  Viestejä:
  348
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 47. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 336
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Tälläinen voidaan ottaa työn alle loman, Ryzen 5 3600/3600X ja GeForce RTX 2080 Super testien jälkeen
   
  calysto, DaNightlander, omegasupreme ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 48. rodrigos

  rodrigos

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Millos nuo Ryzen 5 3600/3600X testin tulokset on tulossa?
   
  Akleksi tykkää tästä.
 49. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 336
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  1-2 viikon kuluttua, tänään oli DHL toimittanut
   
 50. rodrigos

  rodrigos

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Ok. Testit varmaan ajetaan myös sitten B350/B450 sarjan emolevyillä myös?