Terveyshuolet

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ohjaaja, 27.10.2016.

 1. Jii85

  Jii85

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt reilu 3vkoa ollu enemmän tai vähemmän flunssanen olo. Muijalla jo yli kuukauden. Ei sellasta kunnon kuumetta vaan lämpöä, nenätukossa ja kurkku kipee. Plus veto kokoajan pois. Voikohan tää olla allergiaa tolle katupölylle tms.
   
 2. Kyrökyrö

  Kyrökyrö

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Eipä mittään vakavaa. Naama vaan kukkii ja ikää on jo 32. Enempi vähempi aina ollut iho-ongelmia, mutta tänä keväänä erityisen ärhäkkänä. Vituttaa ja itsetuntoa se edelleen nakertaa kun punaista pilkkua posket täynnä.
   
 3. Amon Düül IV

  Amon Düül IV

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  04.09.2017
  Ihotautilääkärille. Mulla lähti enimmät finnit Acnatac-antibioottigeelillä. Piti tosin ottaa kolme kuuria vuoden sisällä, ettei enää akne uusiutunut. Vielä tulee hiusrajaan näppyä jos tukka pääsee kasvamaan, mutta kasvoista katosi finnit. Kannattaa välttää auringossa oloa kuurin aikana kun se altistaa jotenkin auringolle niin että palaa kasvot herkästi.
   
 4. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  3 571
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Väsyttää ja vituttaa, flunssainen olo, ilman kuumetta, lähinnä alilämpöä. Reilu viikko sitten oli lievää kuumetta... Jotain pientä yskää kanssa. Allergiakausihan on päällä, mutta voiko muka mennä sen piikkiin, kun vuosikaudet selvinnyt ilman mitään lääkkeitä. Tai sitten vaan normaalia nuhaa?
  Ei nyt taas jaksaisi tätä ja saikkuakaan ei tälläisestä saa...

  E: lisätään vielä vitullinen stressi eräistä asioista. Joten psykosomaattinen mahdollista, ei olisi ensimmäinen kerta kun kroppa oirehtii siitä kun on keskeneräisiä asioita...
   
 5. elmo

  elmo

  Viestejä:
  324
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko suosituksia alaselkä kipuun?

  Aina välillä mennyt muttei koskaan näin kipeä ollut. Viime viikolla sulkkisen jälkeen huomasin että ollut joku eksoottinen asento varmaan kun tuntui. Ei mitään menoa haitannut mutta huomasi että ei ole ok.

  Nyt eilen riipputuolissa aamukahvia juomassa ja aivastin niin vihlasi oikein perkeleesti. Panadolin otin samantien ilman vaikutusta. Nyt on ollut 2*Panadol ja 1*ibuxin aina kun suositukset antaa myöten. Noiden kanssa pääsee ylös mutta eilen kun kun 12h makaamisen jälkeen vääntäydyin vessaan ja iltapallalle jäi syöminkit kesken kun tuli sen verran kova kipupiikki että alko hikeä pukkaa ja päästä heittää. Tuolin avustuksella raahauduin sänkyyn.

  Parin h välein heräili mutta muuten suht ok. Ylös pääsee ja seisten tuen kanssa. Istumaan en viitsi kokeilla.

  Nyt jonotan takaisin soittoa päivystyksestä jos ne sais panacodia määrättyä puhelimen kautta tai jos emäntä kävisi hakemassa sieltä pari nappia. Joskus aiemmin saanut sitä selkäkipuja varten mutta ne jämät menneet pari vuotta sitten vanhaksi.

  Ei mitään toivoa itse yrittää raahautua sinne. Ja kait se tästä jos vaan sais kivun pois ja pääsisi vähän liikkumaan? Seisten kannattaa varmaan olla jos pystyy?
   
 6. minix

  minix

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Parempihan se olisi jos saisit lihasrelaksanttikuurin. Esim sirdalud+norflex .Tuskinpa saat ihan soittamalla reseptiä.
   
 7. vekn

  vekn

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Selkä itsellänikin ongelma, leikattukin jo kerran. Kipuihin voi syödä sen max 3 grammaa parasetamolia vuorokaudessa, ei yhtään enempää, voi olla (ja yliannostus onkin) todella vaarallista maksalle. Huom. Myös panacodissa ja monissa muissakin lääkkeissä parasetamolia, joten nekin laskettava mukaan tuohon kokonaismäärään.

  Tietyt liikkeet saattavat auttaa, ainakin minulla tepsii. Paras itselleni on ollut mahallaan makuulta yläkropan työntäminen ylös ja samalla tavallaan venyttäen eteenpäin. Lantion pitää pysyä tiukasti maassa ja jalkojen hieman erillään toisistaan. Kipu ei saa kuitenkaan kovin paljon lisääntyä ylöspäin työnnettäessä. Selkä tässä liikkeessä kaareutuu tasaisesti koko matkalta. Muutama sekunti venytystä ja rauhallisesti alas niin ettei äkkiä lysähdä vain alas. Muutama hetki alhaalla ja taas ylös ja n. 10 toistoa pyrkien aina työntämään käsivarsia suoremmaksi lisäten venytystä joka kerta.

  Toimii tällaisen välilevyn pullistumasta kärsivän kanssa, vaikka kipu aluksi kova niin hellittää. Liikeitä tehdessä kannattaa seurata kipua, jos kipu kohoaa äkillisesti kannattaa sitä välttää. Kävely ja pieni varovainen liike on aina hyvästä itselleni, jos jää vain punkan pohjalle ei kipu muuta kuin pahenee. Jokainen on tietenkin yksilö ja en takaa toimivuutta kaikilla, mutta fysioterapia käyntiä suosittelen ja treeniohjelmaa selälle. Pirullinen vaiva, pärjäämisiä
   
 8. David ":DA" Imodium

  David ":DA" Imodium

  Viestejä:
  1 311
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mulla on myös ekaa kertaa 10 vuoteen allergiaoireita että ehkä tänä vuonna on vihaisempia puusiittiöitä ilmassa.

  Saikkua saa kyllä jos ei koe itseään työkykyiseksi.
   
 9. Aku79

  Aku79

  Viestejä:
  514
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kävin ensimmäistä kertaa hammaskiven poistossa, kun alkoi ikenet vuotamaan verta tupakoinnin lopettamisen jälkeen. Oli ientulehdus minkä oireet tupakointi peittää, eli ei vuoda verta.
  Oli aika yllätys että ei käynyt oikeastaan yhtään kipeää vaikka ei puudutettu 50min meni, tosin itellä pystyy myös yleensä paikkaamaan hampaan ilman puudutusta.
  Ensin veti ultraäänilaitteella ja sitten käsin.

  Ikenien verenvuoto lakkas saman tien, ku tähän mennessä ollu aina aamusin verta suussa ja tosi paha maku. Joillakin ientulehdus kehittyy hampaiden kiinnityskudossairaudeksi, onneksi ei sitä ollut.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2018
 10. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  464
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minulla oli täsmälleen sama ongelma pääsiäisen aikaan. Viikon söin burana 600:sta, ei ollut apua. Pika-avun sain akupunktiosta, täällä helsingissä suomalainen fyssari kouluttautunut akupunkteejaraksi. Suosittelen. Sen päälle kävin vielä 4vrk jälkeen hierojalla. Tämän jälkeen ei ongelmia selän kanssa.
   
 11. ReliQ

  ReliQ

  Viestejä:
  213
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Puhdistin korvat Removaxilla ja vasen tuntuu puhdistamisen jälkeen normaalilta, mutta oikea tuntuu oudolta, melkein kuin korvakäytävässä olisi jotain ylimääräistä. Huuhtelu ei tee mitään eikä vanupuikollakaan saa tökittyä mitään sieltä irti. Kuulo tuntuu molemmissa normaalilta. Mikäköhän on homman nimi?
   
 12. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  3 571
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tais olla kyllä ihan flunssaa vaan. Yhden jonkun allergialääkkeen otin kokeeksi silloin, ei vaikuttanut mitenkään. Nyt ihan normaali olo ollut jo perjantaista lähtien.

  Mähän olen periaatteessa allerginen vähän kaikelle, tyttis tänään kysyi joko mä oon alkanut ottamaan allergialääkkeitä. No en oo ottanu vuosiin kun ei ole ollut tarvetta. Kummallista vielä että sillä on kaksi kissaa, ja mä oon kissoille hyvinkin allerginen - paitsi noille maatiaisille en näköjään ollenkaan, kun pystyn siellä olemaan. Toisella kaverilla kaks norjalaista metsäkissaa jotka kuulemma ei allergisoi, enkä niistäkään saa mitään oireita.:confused:

  Ois kai sitä saikkua saanut, kun töissä olo lähinnä torkkumista ja vitutusta, jonka jälkeen kotiin kun pääsi, niin kaaduin sohvalle suoraan pariksi tunniksi. En oikeastaan edes tiennyt että noilla oireillakin voi saikkua hakea, mutta pidetäämpä mielessä.
   
 13. ANTI_L

  ANTI_L

  Viestejä:
  490
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Itselläni tuntui oudolta aikanaan, kun kävin lekurissa korvahuuhtelussa ja täydellisessä kuulotestissä, kai se korva jotenkin tottuu siihen pieneen vaikkukerrokseen ja sitten kun on käytävä puhdas, se voi tuntua vuorokaudenkin oudolta. Jos kestää pidempään kuin päivän, niin konsultaatio korvalääkäriltä, jos kuuluu työterveyspalveluihin ja muutenkin, kyllä tuonne julkisellekin pääsee suht helposti kun sanoo, että haittaa jokapäiväistä elämää.
   
 14. minix

  minix

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Korvassa on kuitenkin tasapainoelin, ja korvahuuhtelun jälkeen on ihan normaalia jos on vaikkapa huimausta. Ehkä tuo liittyy siihen, eli odottele rauhassa yön yli.
   
 15. ReliQ

  ReliQ

  Viestejä:
  213
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Nyt tuntuu taas oikeakin korva normaalilta. Aamulla se oli vielä vähän oudon tuntuinen.
   
  ANTI_L tykkää tästä.
 16. elmo

  elmo

  Viestejä:
  324
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Työterveydestä panacodia ja jotain toista tulehduskipulääkettä. Autto kyllä heti ja nyt tietenkin 3 kokonaisen päivän jälkeen heti kun vaan pääsee tietokoneelle istumaan :D. Ehkä ennemmin kannattais mennä haravoimaan pihaa, mutta ei jaksa kiinnostaa.

  Pitäs varmaan käydä jollain hyväksi todetulla hierojalla, fysioterapeutilla tai vastaavalla.

  Sähköpöydän taidan laittaa töihin tulemaan kun tulee paljon istuskeltua ja asento valuu aina mihin valuu.
   
 17. Jape

  Jape

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Suvussa ja itsellä todettu alfa1 antirypsiini puutos ja nyt maksa arvot koholla 277 ja ultrassa epäselvä löydös maksassa + tod näkönen rasvamaksa. Löytyykö täältä muita alpha1 puutoksisia kohtalon tovereita?
   
 18. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  2 855
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Niskakivut lienevät varmaan aika yleisiä näin tietotekniikkafoorumilla?
  Itselle tulee autolla ajamisesta ja pyöräilystä aika usein todella pahaa jumia niskaan. Autoillessa tämä on vielä jollain tavalla pahempaa. Aivan selkärangan päältä ja vierestä menee jo noin puolen tunnin ajamisen jälkeen jumiin. Myös hartiat menevät samalla tavalla jumiin, jolloin pään kääntäminenkin on ajamisen jälkeen vähän aikaa aika vittumaista.
  Sama vaiva on ainakin kolmella erilaisella autolla ajaessa, joten ei taida johtua ihan pelkästään istuimestakaan.

  Kannattaisikohan tästä mennä lääkäriin vai ihan suoraan hierojalle?
   
 19. apek

  apek

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Fysioterapeutille joka neuvoo oikeat jumppa liikkeet. Hieronta on lyhyt kestoinen ratkaisu. Vahvistamalla oikeita lihaksia ja venyttelemällä oikeita paikkoja saat kivut pysymään pois.
   
  Hunajajogurtti, vilkas ja ttjm tykkäävät tästä.
 20. ReliQ

  ReliQ

  Viestejä:
  213
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei hieronta mikään lyhytkestoinen ratkaisu ole. Käymällä säännöllisesti (joka viikko tai joka toinen) hieronnassa, se tukee hyvin lihasten vahvistamista ja venyttelyä. Eikä mulle pelkistä fyssarin jumppaliikkeistä ole yksistään ollut apua vaan säännöllinen hieronta on ollut toimivampaa.

  Edit: Tai no, yksi hierontakäynti on joo lyhytkestoinen ratkaisu, jos edes sitä.
   
 21. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  3 571
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Finnejä selässä, tai jotain sen tapaisia. Googlettilin useammatkin paikat, ja oli tarjolla antibioottia ja vaikka mitä sekalaista. Tämä siis vain selässä, enkä ole teini-ikäinen, eikä teininäkään ollut mitään tuollaista. Lähinnä kosmeettinen haitta, kun ei kutia enkä koko asiaa edes muista ajatella yleensäkään. Ruokavalio ok, hygienia ok, ei allergioita (tai sellaisia mitkä aiheuttaisi), enkä hitossa aio mennä lekurille mokoman takia saamaan jotain über kallista respaa joka auttaa tai sitten ei.

  Mikähän röppö nyt lähinnä auttaisi tähän asiaan, mikä voi olla psykosomaattista stressistä oireilua, jatkunut vuosia.?
   
 22. svk

  svk Tukijäsen

  Viestejä:
  1 251
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Ja hygieniaas kuuluu selän harjaaminen silloin tällöin?
   
 23. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  2 855
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mikäli tuo on tullut nyt juuri ihan hiljattain, niin voisiko kyseessä olla aurinkoihottuma? Aurinkoekseema on näköjään parempi termi tälle.
  Näyttävät vähän finneiltä.
   
 24. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  3 571
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On ollut jo vuosia. Auringosta ei voi johtua, koska vältän auringossa oloa kaikin keinoin, aina se varjoisa paikka löytyy ja sanomattakin selvä etten ole mitenkään rusketttunut.

  Joka aamu, enkä käytä mitään eksoottisia saippuoita tai shampoita. Lyhyet hiukset tervashampoolla, ei päiväittäin vaan välillä vedellä vaan, ja muu saippua jotain perushöttöä.

  Jos tulee hikoiltua niin paita vaihtoon ja suihkuun jne. Petivaatteet kanssa tulee vaihdettua aika usein kun toinen koira nukkuu vieressä, niin karvoja on. Koirille en oo allerginen.

  Pirtussa uiminen varmaan auttaisi, mutta ei taida olla ihan mahdollista tai vaihtoehto...
   
 25. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  2 855
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jos tuo tosiaan ei muuten haittaa, niin kai sen kanssa elää. Itsellä on juuri tuota valoherkkyyttä, niin tuli se heti mieleen.
  Toisaalta eipä se niin hirveästi maksakaan, jos joskus päättää käydä näyttämässä ihotautilekurille.
   
 26. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  3 571
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei haittaa, pelkästään silloin kun satun vilkaisemaan peilin kautta selkää, niin tulee mieleen. Yhtä juttua kokeilen nyt ensi alkuun omin luvin... käyn viikon sisään näyttämässä (ilmaiseksi) hoitajalle, tai sitten kysyn kahdelta exältä mielipidettä jotka hoitoalalla, niin saa näitä eri näkemyksiä:bored::D
   
  ttjm tykkää tästä.
 27. MikkiK

  MikkiK

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Tenniskyynärpäätä kävin valittemassa julkisella, josta sain venyttelyohjeet ja buranaa. On siis vaivannut ennenkin.

  Kivut meni sen verran pahaksi että soittelin yksityiselle, joka määräsi heti 120mg Etoricoxib Krka 1kpl/pv/10pv. Kyllähän kummasti auttoi kivut.

  Nyt alkoi vanhastaan kihti vaivata, ja muistin että sama lääkäri kirjoitti tohon käteen miedomman reseptin, jonka haikin apteekista. Nappasin pillerin ja kummasti vain helpotti. Aloin vain muistelemaan kun lääkäri sanoi että kirjoittaa sitten reilusti miedomman, jota voi ottaa tarpeeseen. Laatikossa lukee kuitenkin 90mg, mitä ei ohjeen mukaan anneta kuin :

  ----

  Hammaskirurgisen toimenpiteen jälkeinen kipu


  Suositeltu annos on 90 mg kerran vuorokaudessa enintään kolmen vuorokauden ajan, tai:

  Selkärankareuma

  Suositeltu annos on 60 mg kerran vuorokaudessa. Potilailla, joilla oireet eivät lievity riittävästi tällä annoksella, voi annoksen nostaminen 90 mg:aan kerran vuorokaudessa lisätä hoidon tehoa.

  ----

  Ei taida olla terveellistä syödä tuota lääkärin määräämää 30kpl kuukauden annosta 90mg tabua? Joo soitellaan sille lääkärillekkin, tai sitten jätän "varastoon". Eipä noi mitään huumaavia ole.
   
 28. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  812
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  "jota voi ottaa tarpeeseen."

  Eli silloin syöt niitä 90mg tabletteja tarvittaessa. Eikai se tarkoitus ollutkaan että syöt niitä kuukauden ajan joka päivä?
   
 29. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  575
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Ihmetyttää ajoittain toistuvat silmäoireet. Näöntarkkuus normaalisti on molemmissa silmissä 1,6, mutta nyt on kahden vuoden aikana kolme kertaa toinen silmä kipeytynyt ja näkö heikentynyt alle ykkösen. Joka kerta on mennyt parissa-kolmessa kuukaudessa ohi. Kaksi eri silmälääkäriä on tutkinut, eikä silmistä löydy mitään vikaa. Näköhermotulehdus on ainakin suljettu melko varmasti pois. Ensimmäinen tarjosi silmälaseja hajataiton korjaamiseen, mutta niillä näki ihan päivästä ja kellonajasta riippuen paremmin tai huonommin kuin ilman laseja.
   
 30. MikkiK

  MikkiK

  Viestejä:
  371
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Kyllä mä sen niin ymmärsin, että jos ei hellitä niin kuukauden kuuri, tarvittaessa. Apteekin printtaamassa lapussakin lukee "1 tabletti kerran vuorokaudessa. Jatkohoitona".
   
 31. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  3 571
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  Juuh, elikkäs: kävin hakemassa vähän mielipidettä, ehdoteltiin ihotautilääkäriä tai ainakin yleislääkäriä. Sitten hain vaan apteekista tuubin hydrocortisonia, sitä aamuin illoin selkään - ja eipä oo enää selkä kuin kuun pimeä puoli. No toki jotain vielä näkyy, mutta tällähän tämä näyttää hoituvan.
   
 32. latukone

  latukone

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Kuinka herkästi rabies pystyy tarttumaan? Olin muutama tunti sitten metsässä nuotioretkellä (tämä siis Suomen ulkopuolella, maassa, jossa löytyy jonkun verran rabiesta eläimissä). Jonkun aikaa siellä oltuamme näin ketun, jolla oli mahdollisesti raivotauti (ei juossut karkuun kun koitin säikytellä, ei pelännyt meitä, tuli aika lähelle, turkki oli huonukuntoisen näköinen). Kävi haistelemassa ruokakassia, jonka heitin roskiin haistelun jälkeen. Mietin, että voisiko tuosta tulla mitään tartuntaa? Käsissä ei haavoja tai mitään ole, mutta huuliin ja nenään tuli epähuomiossa koskettua tuon tilanteen jälkeen.
   
 33. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  2 855
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eipä tuon pitäisi kovin helpolla tarttua:
  Rabies (vesikauhu ja eläinten raivotauti)
   
 34. latukone

  latukone

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Tuota mietinkin, että jos siitä haistelusta olisi ketun sylkeä mahdollisesti vähän tullut siihen kassille, josta voisi saada tartunnan. Voi tietenkin olla vähän vainoharhaisuuttakin tämä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2018
  ttjm tykkää tästä.
 35. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  1 193
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Peloton, laiha ja karvaa lähtenyt... Satavarmasti kapinen kettu...

  Kapi – Wikipedia
   
 36. 2112

  2112

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Viisaudenhampaat alkaneet näköjään pysyvästi kiukutella... Joitakin vuosia oireilu oli sellaista satunnaista, välillä jomotti päivän pari ja sitten pysyi pitkään poissa, mutta nyt ovat olleet jo monta viikkoa kipeät.

  No, keljuttaa, mutta minkäs teet. Hammaslääkäriin en mene, se porukka ei osaa muuta kuin vittuilla ja laskuttaa. Vähän niin kuin lääkärit yleensäkin. Kaikki on aina potilaan omaa syytä ja vaikka olisi pää irti, hoidoksi tarjotaan mielialalääkkeitä ja käsketään mennä töihin.
   
 37. vekn

  vekn

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kannattaa käydä hammaslääkärissä ajoissa. Tunnen kaverin jolla oli tulehdus suussa ja seurasi sydänlihaksen tulehdus ja tosi pitkä sairaalareissu. Henkikin voi mennä huonolla tuurilla noista suun bakteerien lähdöstä verenkiertoon.

  Itselläni yksi viisaudenhammas oli liki poikittain viimeisen poskihampaan alla. Sekin ehti tulehtumaan vaikka menin heti kun oireili hammaslääkärille. Poisto ja antibiootit joutui syömään, onneksi ei sen pahempaa. Ei tuo leikkaus paha ollut mielestäni. Ainut mikä siinä oli, että sai olla suu ammollaan tosi kauan, kun oli yksi hankalimmista poistoista kuulemma mikä leikanneen hammaskirurgin kohdille oli sattunut
   
 38. Corex

  Corex Tukijäsen

  Viestejä:
  539
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kappas joku on vielä friikimpi tapaus :) Itsellä kasvoi toinen alaviisuri myös poikittain vasten seuraavan poskihampaan juurta ja ainakin osittain leukaluun sisällä. Olis pitänyt pyytää kuvat mukaan...mielenkiintoisen näköinen. Mutta ei se sentään kasvanut toisen hampaan _alla_...miten se on edes mahdollista? :D Eikö tuossa tule poistetuksi kaksi hammasta?

  Mutta hammaskirurgia tässäkin tarvittiin ja loppupeleissä aika helppo nakki. Hyvät lääkkeet niin mitään ei tuntenut. Aika sotkuinen operaatio tosin kun rälläkkää tarjoiltiin avokätisesti. Luun siruja tuli vielä kuukausien päästä ikenen läpi pois :)
   
 39. vekn

  vekn

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Veikkaan, että osa syyllisenä tuohon omituisuuteen on nuoruuden hammasrivistö. Se ei mahtunut kasvamaan suoraan ja oikomishoitoa riitti. Ei se hampaan kruunu tietenkään toisen hampaan alla kokonaan ollut, kuvaa en itseasiassa itse nähnyt, kirurgi vaan valitteli hankaluuksia työskennellessään.
   
 40. Artsi_

  Artsi_

  Viestejä:
  353
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko nyt jotain miesflunssaa väkevämpää liikkeellä, 5pv ollut välillä kurkku kipeä ja toisinaan nokka tukossa ja nyt vain vuotaa. Yskä tuli ihan päivän sisällä kehiin joka välillä repii keuhkoja kunnolla ja väliin saa olla yskimättä. Samalla ollut ns kuumeista oloa ja veto pois. nivelsäryt ihan uskomattomia ja joutunut buranaa ottamaan, töissä on silti typeränä tullut käytyä napsimassa hyviä lisiä. Kahvia tuntuu ettei kärsi yhtään juoda kun maha ei tykkää juurikaan.
   
 41. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  3 571
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla ollut kurkku kipeä viime lauantaista saakka, aamulla hirveä yskä. Nokka ei ole ollut tukossa, mutta välillä vuotanut. Nyt alkaa kyllä olo helpottamaan, vaikkei tää nyt kovin paha oo ollutkaan missään vaiheessa.
  Tutulta hoitsulta kysyin, niin on kyllä flunssaa liikkeellä. Jaa niin, ja päiväunia tullut otettua viikon verran kun kotiin päässyt.

  Missään vaiheessa en oo kyllä päässyt vilustumaan, ellei sitten auton ilmastointi - mutta se olisi kyllä eka kerta kun niin kävisi.
   
 42. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  1 193
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei ole mitään miesflunssaa väkevämpää sairautta kuin syöpä :D Miesflunssa vie välittömästi vuodepotilaaksi mikäli taloudessa on nainen :D
   
 43. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  1 193
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Enemmän käsienpesua, vähemmän ovenkahvojen nuoleskelua niin säästyy noilta.
   
 44. Artsi_

  Artsi_

  Viestejä:
  353
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itsellä myös hyvä käsihygienia aina vessassa käynnin jälkeen ja aina ennen syömistä, kotona ei ennen syömistä tule aina pestyä mutta yritys on kova. Tupakin poltto ei varmasti auta asiaa yhtään, ainut asia mikä pitää yskimisen poissa. Viski on kyllä aivan ihanaa turruttaa vähän kurkkua ja vie kutituksen pois. kipeä kurkku ei ole eikä nokka vuoda enään mutta nivelsärky ja yskä on jäänyt. Tietysti jos huomenna enemmissä määrin nauttii viskiä niin häviää kaikki kivut ja elämä maistuu. :kippis:
   
 45. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  3 571
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla on aina pieni pullo käsidesiä mukana. Jotenkin bakteerikammoinen, niin suorastaan kylven käsidesissä:beye: Ehkä liika on liikaa tässäkin jutussa, mutta eihän se tarvi olla kuin samassa tilassa missä joku aivastaa niin peli on selvä:dead:
   
 46. kekkeruusi

  kekkeruusi

  Viestejä:
  4 087
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Yx hampas on lohjennut, jo kolme palaa on lähtenyt. Onko syytä huolestua?

  Nimim. 'Viimeksi hampurilla vuonna -92'
  :confused2:
   
 47. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  1 638
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pepsodent hymy -92
  [​IMG]
   
  Mestaritonttu tykkää tästä.
 48. kekkeruusi

  kekkeruusi

  Viestejä:
  4 087
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  :joy:
   
 49. apek

  apek

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Itse olen kyllä oppinut kiinnittämään enemmän huomiota hygieniaan arkenakin, kun aloitin pari-kolme kuukautta sitten puhdastilatyön uudessa työpaikassa.
   
 50. Axu_

  Axu_

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Todennäköisesti hammas karioitunut ja "tyhjän päälle" jäänyt kiille ja/tai paikkamateriaali nyt lohkeilee. Kävisin näyttämässä, jos ko. hampaaseen olet kiintynyt.