Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)

Induktion nopeuteen tottuneena en vaihtaisi enää keraamiseen; sillä menee ikuisuus aivan kaikkeen. Äänetön se keraaminen kyllä on.

Induktio on hieman vaarattomampikin, kunhan ei säilytä pannuja ja kattiloita lieden päällä.
 
Induktion nopeuteen tottuneena en vaihtaisi enää keraamiseen; sillä menee ikuisuus aivan kaikkeen. Äänetön se keraaminen kyllä on.

Induktio on hieman vaarattomampikin, kunhan ei säilytä pannuja ja kattiloita lieden päällä.
Induktiolla ja keraamisella liedellä ei edes ole kovin isoa nopeuseroa loppuviimein, se lämmön johtuminen kattilan pohjaan vie keraamisella aikansa, mutta sama teho sinne kattilan pohjaan ohjataan. Itelläkin oli ennen induktio, mutta keraaminen on ollut kyllä sen jälkeen parempi. Induktiolla voittaa jossain veden keiton nopeudessa, mutta pannut pysyy parempina kun se induktiosilmukka ei korvenna sitä pannua rajalliselta alueelta tosi kuumaksi. Paistamiseen keraaminen siis parempi.

EDIT: Joillain induktioliesillä on veden keittoon sellanen pikavaihtoehto mikä voi ohjata parinkin levyn tehot samalle levylle ja tollasella kyllä vesi kiehuu nopeammin, jos se on se nopeuden mittari, mutta ei ole kovin käyttökelpoinen toiminto muuhun kokkkaukseen.
 
Viimeksi muokattu:
Samaa mieltä lämmön tasaisuudesta. Pienet levyt ovat 1,2kW ja isompi etulevy 2,3kW. Jonkin verran menee aikaa lämmittää paksumman astian pohja, mutta esim de buyer hiiliteräs on kyllä käytännössä heti kuuma. Teevedetkin on 1,5L kattilalla ehtinyt hyvin keitellä, kun laittaa veden ensin tulemaan ja sitten ryhtyy kasaamaan muuta aamupalaa. Makuasioita toki, ja onneksi kaupasta saa erilaisia levyjä.
 
Mä en taas induktiosta vaihtaisi pois kun puhtaana pitäminen on niin paljon helpompaa. Ei mulla ole ollut juuri ongelmia sen epätasaisen lämmityksen kanssa, ei vaan pidä töötätä P-asennolla ohuella ja isolla pannulla 2kW:ta pienelle alalle, vaan esilämmittää jollain 9-10/15 teholla jos isompaa pannua esilämmittää.
 
Hmm, yleensä pannujen ohjeissa mainitaan, ettei tyhjää pannua saisi kuumentaa, mikä leikkaisi tuon kakkosvaihtoehdon pois. Pitänee ostaa taas teräspannu ja kokeilla auttaako tuo kärsivällinen esilämmitys; tähän asti kaikki kokeilemani on yleensä tarttunut ikävästi kiinni.

Onkos raadilla suosituksia teräspannulle? Aiemmin minula oli joku Tefal, mutta heitin roskiin kun tortillalättyjä paistaessa pannu kävi niin kuumana, että muovilasta suli pannuun kiinni eikä sitä muovijäämää saanut rapsuteltua pannusta juuri millään irti.
Älä käytä muovista tehtyjä lastoja ne on vain tehty teflon pannujen matalaa lämmönkestävyyttä ajatellen.
 
Puulasta on paras jauhelihan ja soossien kanssa, teräslasta munien ja muiden isompien käänneltävien kanssa.
Osa nykyajan teräslastoista on uutena tosi teräväreunaisia, varmaankin leikkauksen/stanssauksen jäljiltä ja vaatii vähän hiomsita. Yksikin Heirolin lasta oli niin teräväreunainen että takerteli hiiliteräspannun pintaan ja teki siihen naarmuja. Valuraudassa toimi hyvin, mutta annoin vähän hienoa viilaa lastan reunoihin niin alkoi toimimaan myös hiiliteräksen kanssa. Ei ole ihan helppoa löytää laadukasta, riittävän ohutta teräslastaa kun joka paikassa on vaan noita surkeita muovilastoja.
 
Minkälaisia nuo Ikea 365+ paistokasarit ovat? Rst-malli kansineen maksaa 22,40€. Sillä voisi tehdä kastikkeita ym.
Pirun hyviä ainakin ollut aiemmin. Mulla on vähän vanhempi versio tosta, jossa ainakin kannen toi kahvamalli on pikkasen erinäköinen ja ollut jo varmaan 6-7 vuotta kovassa käytössä. Ihan pikkasen siinä on joskus pohja ottanut osumaa ja aavistuksen keikkuu keraamisella luotisuoralla liesitasolla, mutta toi on varmaan aiemman induktiokäytön peruja. Toi on ainoa oma rosteripannu ja ylivoimaisesti eniten käytössä oleva pannu millä voi tehdä melkeinpä kaiken kokkauksen ja lopuksi tunkea tiskikoneeseen. Taidanpa ostaa toisenkin nyt kun tuli puheeksi.
 
Täytynee laittaa 24cm malli kokeiluun sitten, kiitos. Hinnalla ei ole ainakaan pilattu, family-jäsenenä saa vissiin 20% alennusta nyt. Rst-pannuja olen katsellut aiemmin, mutta ovat olleet turhan kalliita omaan makuun.

Ainoa riski tuossa sitten lienee ohut pohja, joka menee lämmössä mutkalle. Toisaalta pakkauksen paino on 1,23kg, luulisi siihen saavan jo ok pohjan.

Tästä siis kyse: IKEA 365+ paistokasari, ruostumaton teräs, 24 cm - IKEA
 
Huomattavasti halvempia nuo ikealaiset näyttäisi olevan kuin brändilliset kilpailijat. Pitänee testata.

Ikean non-stickit on nykyään aika huonoja niin sillä pysynyt niiden pannuista kaukana.
 
Itsellä on ainakin sellainen todella ohut kirkkaaksi kiillotettu jousiteräksestä tms. tehty lasta munien ym kääntelyyn. Taipuu hyvin ja on ohut.

Sanoisin että tämän näköinen, mutta 70-luvulta tms. Osta Paistolasta 28cm, perforoitu netistä | Hedoy.fi
Jos on ohut ja taipuisa niin ääni tälle. Meillä oli aikanaan vastaava, myös 70-luvulta, mutta se oli umpinainen eikä reijitetty. Huomiona ettei voi pestä koneessa koska on puukahva.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
289 847
Viestejä
4 962 117
Jäsenet
79 709
Uusin jäsen
MH__

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom