• Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina poikkeuksellisesti noin klo 16:30 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)

Tuolla hintaa olisin itsekin tilannut Tefalin rosterin, tuo malli vaan on liian iso omaan käyttöön kun sähköliedessäni suurin levy on 18cm halkaisijalla.
24cm pannu olisi ollut sopiva. Black friday toki lähenee koko ajan, jos sieltä sitten löytyisi sopivalla halkaisijalla. Tosin sekin alkaa olemaan täysin pilalla, ennemminkin black-kolme-viikkoa ja kaikki tarjoukset on samaa tasoa kuin muissakin alennusmyynneissä.
 
Minulla on Heirolin pannu käytössä, tykkään. On tosin ainoa rosteripannu mitä olen käyttänyt niin voi vain olla että en tiedä paremmasta.

Teräspannu vaatii vähän harjoittelua, ei kannata katua ostostaan heti ensimmäisen käyttökerran jäljiltä jos tulee haasteita.
Onhan toi Heirolin Steely laadukkaan oloinen että tuskin sitä sen kummempaa alle satasen luokassa löytyy.
 
Tyhmyyttäni ja eritoten mielenkiinnosta, mitkä ovat ne erot rostereissa, jos verrataan 10€ tai 100€ pannuja?
Veikkaisin että materiaalipaksuudet, kahvan rakenne ja kiinnitys, pohjan rakenne sekä ihan vaan brändi. Jos vertailisi halpiskattilaa ja kallista kattilaa voisi saada osviittaa jos rosteripannuja ei ole saatavilla käpisteltäviksi.
 
Veikkaisin että materiaalipaksuudet, kahvan rakenne ja kiinnitys, pohjan rakenne sekä ihan vaan brändi. Jos vertailisi halpiskattilaa ja kallista kattilaa voisi saada osviittaa jos rosteripannuja ei ole saatavilla käpisteltäviksi.

Siis pelkkää veikkausta eli mennään brändillä.
 
Siis pelkkää veikkausta eli mennään brändillä.
Kyllä noissa esim pohjan rakenteissa on varmasti eroa eli käytännön vaikutus vaikkapa tasaiseen lämpeämiseen. Se onko oleellista eroa 50 ja 100€ pannulla lienee jo vaikeampi kysymys ja brändi maksaa siinä jo varmasti sen eron suht paljolti, mutta halpiksissa joudutaan tinkimään jo tuotteestakin.
 
Kyllä noissa esim pohjan rakenteissa on varmasti eroa eli käytännön vaikutus vaikkapa tasaiseen lämpeämiseen. Se onko oleellista eroa 50 ja 100€ pannulla lienee jo vaikeampi kysymys ja brändi maksaa siinä jo varmasti sen eron suht paljolti, mutta halpiksissa joudutaan tinkimään jo tuotteestakin.
Heirolin pannu ei ole halpis joten varmasti ihan laadukad. Tefalin hintaa en edes katsonut. Heirolia olen kaupassa käsitellyt ja vaikutti kaikin puolin laadukkaalta ja olisi oma valintani jos rosteripannua hommaisin.

Edit: et väittänytkään että olisi halpis, tämä oli vain yleinen huomio.
 
Heirolin pannu ei ole halpis joten varmasti ihan laadukad. Tefalin hintaa en edes katsonut. Heirolia olen kaupassa käsitellyt ja vaikutti kaikin puolin laadukkaalta ja olisi oma valintani jos rosteripannua hommaisin.

Edit: et väittänytkään että olisi halpis, tämä oli vain yleinen huomio.
Joo siis alkuperäsessä kyssärissä kysyttiin 10€ ja 100€ pannun eroa ja siihen käyttäjä juhaa veikkasi sun valistuneella arvauksella, että hintaero johtuisi brändistä ja huomautin vaan siihen, että noin iso kymmenkertainen hintaero kertonee jo laadustakin, etenkin kun jotkut ikeankin edulliset keittokalusteet maksaa enemmän kuin 10€. Sitten sellasessa normi hintaluokassa ei välttämättä 100€ pannu aina suoraan ole parempi kuin 50€ pannu vaan noissa hintavaihteluissa voi hyvin olla brändistäkin kiinni hintaerot.
 
Tänään jo saapui Black Star pannu ja olen tosi tyytyväinen kun pannussa on vain hyvin pieni kosmeettinen "viiva" pannun sisällä jota ei kameraankaan helposti saa kuvaan (kun kyseessä asiakaspalautus joka oli ollut jo kuukausia saksan amazonissa myytänänä). Jännä että reilun 4kg painoinen pannu tuntuu paljon kevyemmältä kun siinä on kaksi kahvaa.

IMG_20250915_173209_edit_4058227823859.jpg
 
Entäs jos tartut niistä vain toiseen?
Heh taitaa riippua hetkittäisestä kunnosta kun työpäivän aikana innoissani kaivoin pannun yhdellä kädellä laatikosta mutta nyt kun yhdellä kädellä kokeilen töitten jälkeen tuntuu vähän turhan painavalta.

Mutta siis syy miksi hankin kahdella kahvalla saman pannun on että pannu mahtuu uuniin kun yhden kahvan versiossa on kahva liian pitkä meidän uuniin. Tosin pitkä sen pitääkin olla että saa kahdella kädellä kunnon otteen. Nyt voi sitten tehdä vaikka kaksi pannu pizzaa kerrallaan (mulla myös vielä vähän isompi Darto 35 pannu kahdella kahvalla ja senkin sain aikoinaan noin puoleen hintaan tosin tämä Darto on liian iso liedelleni kun taas Black Staria voin käyttää myös liedellä).
 
Viimeksi muokattu:
Joo siis alkuperäsessä kyssärissä kysyttiin 10€ ja 100€ pannun eroa ja siihen käyttäjä juhaa veikkasi sun valistuneella arvauksella, että hintaero johtuisi brändistä ja huomautin vaan siihen, että noin iso kymmenkertainen hintaero kertonee jo laadustakin, etenkin kun jotkut ikeankin edulliset keittokalusteet maksaa enemmän kuin 10€. Sitten sellasessa normi hintaluokassa ei välttämättä 100€ pannu aina suoraan ole parempi kuin 50€ pannu vaan noissa hintavaihteluissa voi hyvin olla brändistäkin kiinni hintaerot.
Hintaerot pannuissa johtuvat varmaan paljolti mainituista mutta jotkut brändit pyytävät kovaa hintaa kiinassa valmistetuista pannuista kun taas toiset brändit myy kiinassa valmistettuja halvemmalla. Sitten jos pannu on tehty länsimaissa tai vastaavassa kalliimman työvoiman maassa voikin yhtä laadukas pannu maksaa huomattavasti enemmän vaikka välttämättä rakenne ei olisi sen kummempi.
 
Viimeksi muokattu:
Onhan toi Heirolin Steely laadukkaan oloinen että tuskin sitä sen kummempaa alle satasen luokassa löytyy.
Hankin äidilleni Heirolin pienen Steely pannun kesällä kun hän tykästyi käyttämään mun Demeyere Industry pannua. En ole itse päässyt vertaamaan noita mutta uskon että ovat hyvinkin samanlaisia käytännössä (itse asiassa Heirol muistaakseni pienessä koossa jopa paksumpi rakenne). Kun äidilleni tuon Heirolin tilasin niin en laadukkaamman oloista tuossa hintaluokassa edes löytänytkään.
 
Tyhmyyttäni ja eritoten mielenkiinnosta, mitkä ovat ne erot rostereissa, jos verrataan 10€ tai 100€ pannuja?
Itselleni se tärkein ero on kestääkö pannu keraamisella liedellä ilman että pohja taipuu. Minulla moni pannu vääntynyt sähkökeraamisella liedellä enkä itse uskaltaisi enää ostaa pannua joka ei ole riittävän paksupohjainen (rakenteesta ja koveruudesta riippuen pitäisi olla lähempänä 3mm).
 
Tuotaaa, sellaista että jynssäsin valurautapannua sellaisella vähän hiovalla sienellä, vaikutti että olisi hiotunut kirkkaammaksi paistopinta... Onko tämä paha?
 
Tuotaaa, sellaista että jynssäsin valurautapannua sellaisella vähän hiovalla sienellä, vaikutti että olisi hiotunut kirkkaammaksi paistopinta... Onko tämä paha?
No hioit siitä sen polymerisoituneen pinnan pois. Ei siinä muuta kuin kovaa käyttöä tai teet rasvapolton.
 
Valmistajan video ihan jännä mun mielestä vaikka nopsaan vaan näyttää pannun viimeiset tuotantovaiheet:
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.

Linkki: https://youtube.com/shorts/rO-vGLO3tDI?si=RccCMiyxD3Yat4RV

Mun mielestä tossa ei oo mitään järkeä. Pannu ei siitä muutu riippumatta onko sen tehnyt De Buyer tai joku taikametallivalmistaja. Hinta vaan on kovasti eri. Sama koskee valurautaa eikä se parane siitä tavallisesta valukappaleesta taikomalla tai muuten hypettämällä jos muuten homma kunnossa alkuperäisessä valmistuksessa.
 
Valmistajan video ihan jännä mun mielestä vaikka nopsaan vaan näyttää pannun viimeiset tuotantovaiheet:
Tämän sisällön näkemiseksi tarvitsemme suostumuksesi kolmannen osapuolen evästeiden hyväksymiseen.
Lisätietoja löydät evästesivultamme.

Linkki: https://youtube.com/shorts/rO-vGLO3tDI?si=RccCMiyxD3Yat4RV

Eli tekevät mitä? Hitsaavat kahvat, mutta sen jälkeen epäselvää mitä ruiskuttaa ja miksi yksitellen?
 
Eli tekevät mitä? Hitsaavat kahvat, mutta sen jälkeen epäselvää mitä ruiskuttaa ja miksi yksitellen?
Se Kuhn Rikonin hiiliteräspannujen rasvapoltto poikkeaa käsitykseni mukaan muista esipoltetuista hiiliteräspannuista, siksi mielenkiintoista mielestäni. Eli esipoltettu pinnoite on verrannollista valurautapannujen esipoltolle joka kestää usein paljon paremmin kun muiden tehtaiden esipoltot hiiliteräkselle.

Myös Kuhn Rikonin kahvan hitsaus on erikoinen kun on paksuhko valurautakahva joka hitsattu hiiliteräspannuun.

Eivät vaan ilmeisesti halua liikaa näyttää tekniikoitaan videossa niin voi olla vaikea ymmärtää videon kiinnostavuus jos ei itse tuota omista..
 
Se Kuhn Rikonin hiiliteräspannujen rasvapoltto poikkeaa käsitykseni mukaan muista esipoltetuista hiiliteräspannuista, siksi mielenkiintoista mielestäni. Eli esipoltettu pinnoite on verrannollista valurautapannujen esipoltolle joka kestää usein paljon paremmin kun muiden tehtaiden esipoltot hiiliteräkselle.

Myös Kuhn Rikonin kahvan hitsaus on erikoinen kun on paksuhko valurautakahva joka hitsattu hiiliteräspannuun.

Eivät vaan ilmeisesti halua liikaa näyttää tekniikoitaan videossa niin voi olla vaikea ymmärtää videon kiinnostavuus jos ei itse tuota omista..
Ei noille esipoltoille kannata antaa mitään arvoa koska kaikki pinta kuitenkin häipyy melko nopeasti ja jäljelle jää vain käyttöpinta joka rakentuu ja lähtee tuon tuosta.

En keksinyt mitään arvoa valurautaisille kahvoille teräspannussa, tai ehkä ne aavistuksen hitaammin kuumenee muttei merkittävästi. Yhtä hyvin ne voi olla teräksestä ja hitsattu kiinni eikä ainakaan murru iskusta kuten valurauta saattaa tehdä ohuena.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
288 710
Viestejä
4 946 488
Jäsenet
79 534
Uusin jäsen
reino1

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom