Joo, uuninpuhdistajat on jo tasoa "käytä hanskoja" Tosin en minä niillä ole uunia puhtaaksi saanut, sinnekin on joutunut sokeripalaa näyttämään.
Ruuanlaiton ajatuksia.
Paistinpannun ohjeessa sanottiin, ettei saa pesussa käyttää kuin tiskiainetta ja harjaa joka ei naarmuta. Hmm.
Tiedän että rasva tarttuu hyvin, ja että sen saa pois jos haluaa ja jaksaa, liottamalla ja sokeripalalla hankaamalla. Naarmuttamaton keino. Maailmalla tosin yleisempää on naarmuttavat hankaamiset ja etikan ja ruokasoodan käyttö, jotka eivät kyllä sen paremmin irroita, kuin pelkkä tiskiaineen keittäminen pannussa.
Yksi yleinen vaihtoehto on jättää pannu tuollaiseksi, tämmöisihän paistinpannut on.
Tässä päästään filosofisiin kysymyksiin. Sain ohjeen että noudata ohjetta. Ohjeessa sanottiin termi puhdistaminen, mutta: ei kajottu termin puhdas merkitykseen.
Se on sitä filosofiaa keittiössä.
Lika on ainetta väärässä paikassa; öljyä hiekassa, hiekkaa auton öljyssä.
Keittiössä lika on sitä myös. Ei voida ajatella että lika olisi myrkyllistä, etikka kuuluu kurkkuun, muttei jäätelöön.
Rasva kuuluu paistinpannuun. Onko paistinpannu puhdas jos siinä on tinttaantunutta rasvaa? Ja jos on, milainen määrä sitä kuittaa sanan puhdas? ;-D
Onhan sekin koomista, jos rosteripannu on "helppokäyttöinen", kunhan kihnuttaa sitä tunnin joka paistamisen jälkeen. Ja se että rosteripannut kräässä paistaessa ihan eri tasolla kuin paksu valurauta, erli lisetuuletin pitä olla kuosissa!
Pannu yhden makkarapaiston ja pesun jälkeen:
Kiinnostavasti yön yli kuivunut pisara vettä, siihen ei rasva tarttunut samalla tavalla: