Mulla on varmaan halvimmista toiseksi halvin perinteinen valurautalevyinen liesi. Ikää n. 15 vuotta. Joskus oli mielessä, että sitten kun siitä aika jättää, tietenkin itsestäänselvästi hankin induktiolieden. Mutta sittemmin löysin paistinpannuissa valuraudan (ja jossain määrin ruostumattoman teräksen sekä hiiliteräksen), eikä tuolla liedellä ole taidettu viimeiseen kolmeen vuoteen mitään teflonin sukuista kertaakaan enää lämmitellä. Samassa yhteydessä löysin myös keskustelut induktioliesiongelmista näiden pannujen kanssa, ja mieli on alkanut muuttua seuraavan lieden laadusta.
Kaasuliesi ei ole vaihtoehto, mutta jos induktiokaan ei ole, niin jäljelle jää keraaminen ja valurauta. Keraamisesta aika vähän löytyy juttua ainakaan tästä langasta, joten tarjoaisiko se mitään lisäarvoa valurautalevyihin nähden? Toki puhdistamisen helppouden, mutta noin muuten.