Tämä taitaa olla suomalaisittain aktiivisin pannukeskustelu paikka .?
Induktiostakin puhetta ollut. Mulla oli noin 6 vuoden ajan perusmallin AEG, jossa oli 21cm levy isoimpana ja kaksi pienempää 18cm sivukeittolevyä. Tälläisiä vastaaviahan useilta kotoa löytyy. Oli siinä sellainen 14cm tai vast pikkulevykin, jolle vähän harvemmin käyttöä oli.
Näissähän on se, että ei ne käytännössä lämmitä sitä koko nimellisalaansa suoraan. Riippuen pannun materiaalista ja rakenteesta, saa koon siis valita tarkemmin, jos optimaalista suorituskykyä hakee. Oma näkemys on, että hiiliteräs, valurauta ja ns fully clad rosteripannut tulisi olla hieman pienempiä pohjaltaan vs induktio elementin koko. Silloin toimivat mukavimmin. Itse siis niputan nämä clad pannut vähän samaan kastiin, vaikka toki vähän paremmin pelaavatkin lämmönjakautumisen kanssa. Oma lukunsa sitten paksummat sandwich pohjapannut, niissä huomaa jo vissin eron lämmönjakutumisessa, varsinkin kun käytetään vähän isompia pannuja keittolevyyn nähden.
Ongelmia ilmaantuu sitten kun yritetään paistella käytännössä liian isolla hiiliteräs pannulla jne. Ikävä kyllä nämä yleiset normikokoiset induktiot on vähän pieniä ja se mielestäni ikään kuin vääristää sitä mihin induktio pystyy...
Esim mainittu de Buyer 24cm oman kokemuksen mukaan pelaa oikein komeasti 21cm induktiolla, sen verran pienipohjainen on. 28cm dB menee vielä omasta mielestä OK kun rauhassa esilämmittelee, mutta siitä ei isommaksi oikein voi mennä ja tuossakin kuten täällä oli todettu, tulee jo vähän kylmempää paistopinnan reuna-alueilla huomaamaan.
Tuolla mun vanhalla induktiotasolla tykkäsin rostereista pääasiassa paksummista sandwich-pohja pannuista. Omasta mielestä hyvä on esim Lagostina Accademia Lagofusion, joka täältäkin näytti joltain löytyvän, taisi olla @Leterface . Siinä on paksu pohja, mutta myös vähän alumiinia seinämien sisällä johtamaan lämpöä. Toimi loistavasti 28cm pannu 21cm levyllä ja 24cm pannu 18cm levyillä. Sai isommatkin ateriat perheelle paisteltua käyttämällä molempia yhtäaikaa.
Nyt mulla on sitten muutaman kuukauden ollut uusi Electroluxin induktiotaso:
Siinä on aika uniikki kokonaisuus 60cm tasoksi, juuri isompaa ei omaan keittiöön oikein saa valitettavasti. Isona levynä 28cm dual-hob, eli sisäkkäin kaksi pyöreää elementtiä ja sivukeittotasoina on hyvän kokoiset elementit myös, 2x21cm. Tämä pelaakin sitten aika kivasti jo, varsinkin jos isompiakin pannuja tykkää käyttää.
Nyt pystyy vihdoin tällä uudella antamaan 21cm levyä pienemmille/keskikoon pannuille ja kattiloille, kun aiemmin ne joutui pääsääntöisesti laittamaan pienemmälle 18cm levylle. Ja tuo 28cm on kyllä kova sana isommille pannuille.
Esim Darton iso n30 4mm hiiliteräs ja Skeppshultin valu 28cm deep pan toimivat oikeinkin mukavasti. Pieniä erojahan hiiliteräksellä ja valulla on materiaalia, mutta ovat niin lähellä toisiaan, että samaa kamaa käytännössä.
Mitä olen testaillut, niin tämä 28cm taso pystyy lämmittämään enemmän tai vähemmän suoraan noin 24cm alueen... Kylmin alue siinä on käytännössä suoraan keskellä, sisemmän induktio "donitsin" sisällä. Se ei ole kuitenkaan ongelmaksi asti läheskään siinä määrin kuin kylmät laidat pienemmällä levyllä isoilla pannuilla.
Kokkailusta tykkään nimenomaan hiiliteräs ja valupannuilla, ja täytyy sanoa, että oli melkoinen mullistus itselle tämä uusi induktiotaso. Saa tehtyä tasaisesti paistetut isotkin letut valulla, eikä tartte vahtia kypsyykö ne kanat tai kalat siellä laidoilla. Toki rosteristakin tykkään paljonkin, mutta hiiliteräksessä ja valussa on sitä jotain ja niitä tykkään käyttää pääasiassa, jos en isommin liemien tai tomaattien kanssa pelaa.
Induktiotasojakin on kaikenlaisia, mutta itsellä on kokemusta lähinnä näistä pyöreän elementin omaavista. Kun ei pakottavaa tarvetta ole muunlaisiin, niin sellaiseen päädyin nytkin, vaihdoin vaan malliin jossa paremman kokoiset keittolevyt.
Induktiostakin puhetta ollut. Mulla oli noin 6 vuoden ajan perusmallin AEG, jossa oli 21cm levy isoimpana ja kaksi pienempää 18cm sivukeittolevyä. Tälläisiä vastaaviahan useilta kotoa löytyy. Oli siinä sellainen 14cm tai vast pikkulevykin, jolle vähän harvemmin käyttöä oli.
Näissähän on se, että ei ne käytännössä lämmitä sitä koko nimellisalaansa suoraan. Riippuen pannun materiaalista ja rakenteesta, saa koon siis valita tarkemmin, jos optimaalista suorituskykyä hakee. Oma näkemys on, että hiiliteräs, valurauta ja ns fully clad rosteripannut tulisi olla hieman pienempiä pohjaltaan vs induktio elementin koko. Silloin toimivat mukavimmin. Itse siis niputan nämä clad pannut vähän samaan kastiin, vaikka toki vähän paremmin pelaavatkin lämmönjakautumisen kanssa. Oma lukunsa sitten paksummat sandwich pohjapannut, niissä huomaa jo vissin eron lämmönjakutumisessa, varsinkin kun käytetään vähän isompia pannuja keittolevyyn nähden.
Ongelmia ilmaantuu sitten kun yritetään paistella käytännössä liian isolla hiiliteräs pannulla jne. Ikävä kyllä nämä yleiset normikokoiset induktiot on vähän pieniä ja se mielestäni ikään kuin vääristää sitä mihin induktio pystyy...
Esim mainittu de Buyer 24cm oman kokemuksen mukaan pelaa oikein komeasti 21cm induktiolla, sen verran pienipohjainen on. 28cm dB menee vielä omasta mielestä OK kun rauhassa esilämmittelee, mutta siitä ei isommaksi oikein voi mennä ja tuossakin kuten täällä oli todettu, tulee jo vähän kylmempää paistopinnan reuna-alueilla huomaamaan.
Tuolla mun vanhalla induktiotasolla tykkäsin rostereista pääasiassa paksummista sandwich-pohja pannuista. Omasta mielestä hyvä on esim Lagostina Accademia Lagofusion, joka täältäkin näytti joltain löytyvän, taisi olla @Leterface . Siinä on paksu pohja, mutta myös vähän alumiinia seinämien sisällä johtamaan lämpöä. Toimi loistavasti 28cm pannu 21cm levyllä ja 24cm pannu 18cm levyillä. Sai isommatkin ateriat perheelle paisteltua käyttämällä molempia yhtäaikaa.
Nyt mulla on sitten muutaman kuukauden ollut uusi Electroluxin induktiotaso:
EIF61342 - Plaque Induction SÉRIE 700 SenseFry® 60 cm | Electrolux
La table à induction Série 700 SenseFry® vous permet de sélectionner la recette qui vous convient. En savoir plus sur ce produit: Electrolux EIF61342 table induction qui est disponible en noir.
www.electrolux.fr
Siinä on aika uniikki kokonaisuus 60cm tasoksi, juuri isompaa ei omaan keittiöön oikein saa valitettavasti. Isona levynä 28cm dual-hob, eli sisäkkäin kaksi pyöreää elementtiä ja sivukeittotasoina on hyvän kokoiset elementit myös, 2x21cm. Tämä pelaakin sitten aika kivasti jo, varsinkin jos isompiakin pannuja tykkää käyttää.
Nyt pystyy vihdoin tällä uudella antamaan 21cm levyä pienemmille/keskikoon pannuille ja kattiloille, kun aiemmin ne joutui pääsääntöisesti laittamaan pienemmälle 18cm levylle. Ja tuo 28cm on kyllä kova sana isommille pannuille.
Esim Darton iso n30 4mm hiiliteräs ja Skeppshultin valu 28cm deep pan toimivat oikeinkin mukavasti. Pieniä erojahan hiiliteräksellä ja valulla on materiaalia, mutta ovat niin lähellä toisiaan, että samaa kamaa käytännössä.
Mitä olen testaillut, niin tämä 28cm taso pystyy lämmittämään enemmän tai vähemmän suoraan noin 24cm alueen... Kylmin alue siinä on käytännössä suoraan keskellä, sisemmän induktio "donitsin" sisällä. Se ei ole kuitenkaan ongelmaksi asti läheskään siinä määrin kuin kylmät laidat pienemmällä levyllä isoilla pannuilla.
Kokkailusta tykkään nimenomaan hiiliteräs ja valupannuilla, ja täytyy sanoa, että oli melkoinen mullistus itselle tämä uusi induktiotaso. Saa tehtyä tasaisesti paistetut isotkin letut valulla, eikä tartte vahtia kypsyykö ne kanat tai kalat siellä laidoilla. Toki rosteristakin tykkään paljonkin, mutta hiiliteräksessä ja valussa on sitä jotain ja niitä tykkään käyttää pääasiassa, jos en isommin liemien tai tomaattien kanssa pelaa.
Induktiotasojakin on kaikenlaisia, mutta itsellä on kokemusta lähinnä näistä pyöreän elementin omaavista. Kun ei pakottavaa tarvetta ole muunlaisiin, niin sellaiseen päädyin nytkin, vaihdoin vaan malliin jossa paremman kokoiset keittolevyt.
Viimeksi muokattu: