Tuo Norjan malli olisi aika kohtuullinen, mutta se ei käy kovan brexitin kannattajille. Briteillä on ollut täysin epärealistiset kuvitelmat neuvotteluista ja varsinkin omasta asemastaan neuvotteluissa. Esim. Sargon on YouTubessa toitottanut jo pidemmän aikaa miten briteillä on kaikki valtit käsissä
Sehän Norjan malli ei sovi lainkaan Iso-Britannialle kun siinähän on mukana kuitenkin työvoiman vapaa liikkuvuus ja lisäksi pitää hyväksy EU-lainsäädäntö ja EU-tuomioistuimen asema ja vielä maksaa vuosimaksuja unionille.
Iso-Britannian neuvotteluasema on erittäin huono. Paljon riippuvaisempi Iso-Britannia on taloudellisesti EU-maista kuin toisinpäin.
Ilmeisesti Theresa May ei edes tiedä mitä realistisesti haluaisi saada erosopimuksessa EU:lta. Omassakin puolueessa puolet taitavat olla vastaan mitä tahansa haluaisikin neuvotteluista ja työväenpuolue saattaa äänestää yhdessä rintamassa koko mahdollisen sopimuksen nurin.
Kova isku tulee olemaan Iso-Britannialle se, että Lontoo menettää asemansa EU-alueen finanssi- ja pääomamarkkinoiden keskuksena ja kenties pari sataa tuhatta alan korkeapalkkaista työpaikkaakin samalla. Lisäksi japanilaiset autonvalmistajat lähtenevät pois Englannista kun maa jää ulos EU:n sisämarkkinoilta. Käytännössä esimerkiksi Nissanin ja Hondan koko Euroopan autotuotanto on sijoitettu Englantiin. Nekin siirtävät tehtaansa muualle kun Iso-Britannian markkinat eivät riitä niiden tuotannolle.
Moni EU-maa lienee jo kieli pitkällä tavoittelemassa noita sektoreita itselleen ja voivat heitellä niissä maissa ylävitosia siitä ilosta kun Iso-Britannia eroaa EU:sta.
Harmillista Iso-Britannian ero on esimerkiksi opiskelijoiden kannalta kun jatkossa Iso-Britannian yliopistoissa perivät EU-kansalaisilta ne samat tuplaten kovemmat lukukausimaksut kuin kolmansista maista tulevilta. Siinä saa kaivaa useamman kymmenen tuhatta euroa enemmän vuodessa lukukausimaksuihin jossain Oxfordin yliopistossa suomalainenkin opiskelija ja samaan aikaan vaihto-ohjelmia ajetaan alas joita kautta ainakin osan lukukausimaksuista on voinut saada. Tähän saakkahan EU-jäsenyyden aikana britit ovat saaneet periä vain samat lukukausimaksut toisista EU-maista tulevilta kuin omilta kansalaisiltaankin perivät. Tulijoitahan sinne on ollut kun kieli on englanti ja maassa on muutamia maailman huipputasoa olevia kouluja.