Tampereen asuinalueet

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 205
Onko tekkiläisillä kokemusta Vuoreksesta asuinalueena? Tällä hetkellä asun Hervannassa ja nykyisen asunnon koko alkaa jäädä pieneksi ja myös Hervannan 'demografia' on vähän mitä on.

Nyt olisi Vuoreksessa ihan lupaava asunto tarjolla ja kysyisin mahdollisia kokemuksia asuinalueesta. Kauppoja ja muita palveluita näyttäisi olevan vähän kehnosti, mutta ehkä tulevaisuudessa tilanne paranee? Etäisyyttä muuhun Tampereeseen on, mutta auton omistavalle ei liene suurempi ongelma.

Kävelyreissuilla ei ole ainakaan spurgut hyppineet naamalle kuten Hervannassa, mikä vaikuttaa ihan lupaavalta?

Samalla ketjuun voi kerätä yleistä keskustelua Tampereesta ja sen asuinalueista.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
758
Lainaus omasta viestistäni:

Vuores on logistinen painajainen. Julkisia kulkee yksi kappale ja se on ruuhka-aikaan seisomapaikkoja myöten täynnä. Kaupunginosan läpi kulkee yksi tie, jota pitkin pääsee kaupunkiin tai syöttötielle, josta aikanaan pääsee moottoritielle. Luonnollisesti tie on täysin tukossa silloin kun ihmiset ovat liikkeellä. Ja liikkumaan täytyy päästä, koska palveluita Vuoreksessa ei ole. Isoin kauppa on Sale ja laadukkain ravintola Subway. Jäteputkesta mainittiinkin jo, todellinen kirsikka kakun päällä.

Paska palvelutaso ja huonot kulkuyhteydet (vähän parkkitilaa ja helposti ruuhkautuva syöttötie) on ne joista työkaverit avautuvat usein. Naapurustossa paljon lapsiperheitä ja sossutapauksia. Et siis välttämättä voita hirveästi, jos Hervannan demografia ei miellytä.

Kuulemma kivat lenkkipolut ja luonto lähellä. Mitään muuta positiivista en ole alueesta ikinä kuullut.
 
Liittynyt
30.12.2016
Viestejä
301
Kyllä Vuores ihan asuinpaikasta käy. Täällä on luonto lähellä ja toki palvelut vielä vähän kevyellä tolalla. Arkkitehtuuri on omanlaistaan, joka ainakin vielä tuntuu ihan tuoreelta. Omalla autolla pääsee nopeasti motarille ja siitä minne lystää. Keskustaan voi olla vähän tukkoista kulkea ruuhka-aikaan Viinikan ympyrän kautta, jos on tottunut Valtaväylän vetokykyyn.

Hervannasta on itsellä kymmenen vuoden kokemus ja siellä on toki paljon enemmän palveluita.
 

vipe

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 888
En kyllä vaihtais Hervantaa Vuorekseen. Edellä tulikin jo perusteluja. Onhan Hervannassakin eri alueita jotka ei ole niin täynnä spuggeja, jos niitä suurenakin ongelmana pitää...

Mutta nämä on taas näitä, että kukin arvostaa eri asioita ja eri elämänvaiheissa toiset paikat sopii paremmin kuin toiset.

Kannattaa varmaan duunin/koulun/harrastusten/kaipaamiesi palveluiden/viihdykkeiden yms. kannalta miettiä ensin vaikkapa itä/länsi jakoa. Mahdollisesti sen jälkeen etelä/pohjoinen. Ja katsoa mihin nuppineula jää, ja katsoa lähin sulle sopivin alue (lähempänä keskustaa vaiko lähiössä, omakotitalossa vaiko kerrostalossa yms.) ja katsoa hintatason mukaan.

Itse oon asunut aina itäpuolella, mutta toisaalta muutamia kavereita ja satunnaisia erikoisliikkeitä lukuunottamatta, länteen ei koskaan mitään asiaa ole edes ollut. Jollain voi olla toisinpäinkin.
 

TLA

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
386
Joo nimenomaan omista intresseistä kiinni, jos kulkee mieluiten autolla eikä ruuhka-aikaan busseilla niin eipä tuo pöllömpi asuinalue ole. En ole btw kertaakaan parin vuoden aikana osunut autolla ruuhkaan (ehkä koska kuljen niin eri aikaan), eikä Vuoreksessa ole Subway:ta niinkuin pari kommenttia aiemmin väitettiin... Hervannasta kyllä löytyy.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 216
Jos lähdet Vuoreksesta autolla ja yrität kääntyä vasemmalle 309 tietä ruuhka-aikaan, niin varmaan menee hermot aika nopeasti jonottaa siinä. Motarille jos lähtee ja saa käätyä oikealle, niin sitten parempi. Muutenkin jos on tuollainen pitkän suoran päässä oleva asuinalue, niin olis mukavaa asua siinä suoran alkupäässä eikä loppupäässä. Aika tylsää on ajaa sitä 30kmh rajoitusta joka päivä edestakaisin. Alueena se on ihan moderni ja varmasti vähemmän hulluja ja juoppoja kuin Hervannassa ja lenkkipolutkin on kohtalaisen lähellä, toki on ne Hervannassakin.
 
Liittynyt
15.10.2017
Viestejä
530
11 vuotta asuin Hervannassa, ei kyllä hetkeäkään käyny mielessä että Vuorekseen muuttais. Varsinkaan kun autoa ei silloin omistanut, Vuoreksen läpi tuli mentyä usein bussilla ja joutu toteamaan, että onneksi ei asu täällä. Kasvavaa aluettahan se taitaa olla, ehkä sinne tulee kohta toinenki kauppa ja toinen bussilinja :cool:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
679
Mikä tahansa ruuhka on kyllä parempi vaihtoehto kuin Hervannan ihanan kansainvälinen meininki. Näin siis, jos ei tarvitse kulkea julkisilla.
Missä päin Tamperetta on muuten kaikkein pienin spurgu- ja ählämitiheys?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
939
Arkkitehtuuri on omanlaistaan, joka ainakin vielä tuntuu ihan tuoreelta.
Lienee aika vanhentuvaa mallia tämä tyyli, ts. tuskin kestää aikaa, haittaa ketä haittaa, eipä jotkin Hervannan ensimmäiset talotkaan mitään kaunistuksia ole.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
1 650
Itse en Vuoreksessa ole asunut mutta muutama tuttava siellä asustelee ja heille luonnonläheinen ekomeininki on ollut syy muuttaa. Vaikka heillä autokin on niin liikkuvat lähinnä fillareilla. Tällä hetkellä Vuores on enempi lapsiperhe ja eläkeläispailka eikä tarjoa kaupunkivilinää. Tampereella yritetään estää kaupunkialueiden profiloituminen sekoittamalla kaikenlaista väestön osaa samoille alueille. Ainoastaan kovan rahan alueet ovat sellaisia missä vastaan ei tule kuin tuttuja. Itsellä ei tosin tule nopeasti mieleen kuin rantatampella joka on niin sivussa kulkureiteiltä ettei sinne vahingossa eksy laitapuolen kulkijaa.
 
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 311
Tampereen ympäristössä myös Pirkkala ja ainakin autoilevalle Nokiakin vaihtoehtoina - miksei Ylöjärvi tai Kangasalakin (vähän riippuen kuinka usein ja minne pitää liikkumaan isolle kylälle päästä).
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
7 053
Sanoisin Teisko/Kämmenniemi. Tämä olisi muutenkin kohtalaisen mukavaa seutua asua, jos puolen tunnin matka kaupunkiin ei haittaa.
Pitää paikkansa. Tosin jos maaseudulle tai maaseudun pikkutaajamaan haluaa tuolle etäisyydelle Tampereen keskustasta muuttaa, kannattaa unohtaa kuntarajat. Sopivia naapurikuntia on silloin 6-9 kappaletta.
 

hema

Tukijäsen
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
324
Nelisen vuotta Vuoreksessa asuneena muutama kommentti, osa toistoa muiden kertomalle:
-Auto liki välttämätön ellei sitten ole ideologista syystä olla ilman
-Ilmaisia parkkipaikkoja ei oikeastaan ole, kadunvarsipaikatkin on kiekkopaikkoja. Varmista että saat vuokrattua pysäköintipaikan samalla kuin asunnon tai hermot menee.
-Roskien putkikeräys toimii useimmiten mutta mitään tavis roskapussia (20L) isompaa sinne ei saa laitettua ja jo pitsalaatikon kokoiset pitää paloitella. Alueella on kaksi roskista isommalle pahville mutta ne on yleensä täynnä.
-Liikennesuunnittelu on tosiaan tehty ideologisin perustein eikä asukkaita ajatellen.
-Koiria on ihan helvetisti.
-Toissatalvena kun tuli kunnolla lunta takavetoautot oli pulassa, Puistokatua lukuunottamatta auraus tehtiin joskus iltapäivällä.
-Ongelmat keskittyvät muutamaan taloon, suurin osa alueesta on ihan kivaa.
-Asunnon vuokraan sisältyy 100Mbps nettiyhteys, talosta riippuen nopeuden saattaa voida nostaa gigaiseksi asti.
-Luonto lähellä mutta esim. Lempäälä on kasvamassa kiinni Vuorekseen omalla asuinalueellaan -> metsiä on kaadettu jo talvesta alkaen. Eli tilanne muuttuu.
-Kaikenlaisia asuntotyyppejä löytyy kunhan lompakko on kunnossa.
-Pyörävarkaat olivat ainakin viimekesänä liki jokaöinen riesa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 205
Kiitos tähän mennessä tulleista kommenteista. Näköjään Vuoreksessa on sekä hyviä että huonoja puolia, mikä nyt ei mikään suuri yllätys ole.

Itselle melkeinpä tärkeintä olisi asuinalueen rauhallisuus, Hervannassa itseäni pännivät eniten juurikin varsinkin Duon läheisyydestä löytyvät juopot. Vuoreksessa nyt käynyt tässä lenkkeilemässä niin vaikuttaa aika lapsiperhealueelta, minkä näen itse hyvänä asiana.

Itsellä haussa 70+ neliöinen rivitaloasunto ja tällä hetkellä alle 250 000 euron budjetilla uudiskohteita löytyy käytännössä vain Lintuhytistä tai Vuoreksesta. Toki budjettia nostamalla tai hieman vanhempiakin asuntoja katselemalla löytyy muitakin mahdollisuuksia, mutta silloinkin vähän kehnosti. Toki jos tulee jotain potentiaalisia kohteita mieleen niin saa vinkata :D

Lintuhytissä taitaa olla monia samoja ongelmia kuin Vuoreksessa, eli kehnot liikenneyhteydet ja huonot palvelut, mutta lisäkiusana olen kuullut että varsinkin kesällä nuo läheiset Deleten roskakasat tekevät ulkoilmasta aika pahan hajuista.

Toki jos laajentaisi hakua lähikuntiin niin vaihtoehtoja löytyisi enemmän, mutta puolisolla on työt Hervannassa, joten siinä mielessä Vuores olisi sijainniltaan ihan kohtuullinen. Tavoitteena olisi myös selvitä yhdellä autolla, joten bussiyhteyksien pitäisi olla edes jossain määrin kunnossa jos molempien pitää päästä eri paikkoihin yhtä aikaa.
 

hema

Tukijäsen
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
324
lisäkiusana olen kuullut että varsinkin kesällä nuo läheiset Deleten roskakasat tekevät ulkoilmasta aika pahan hajuista.
Tuota riesaa ei Vuoreksessa ole mutta jatluvat rakennustyömaat tuovat omat haittansa. Melua ja pölyä riittää jos sellaisia sattuu lähelle. Onneksi tässä eteläpäässä alkaa olla valmista koska kello 7.00 alkavien räjäytystöiden ja kivenmurskaamisen meteliin ehti jo kyllästyä. Ikkunat kokoajan pölystä likaiset ja se pöly löysi sisäänkin jostain.

Pari asiaa tuli vielä mieleen.
Vuoreksessa on kaksi pakettiautomaattia joten liki järjestäen ne on täynnä paketit menee Hervantaan. Sama juttu kaikkien paksumpien/kirjattujen/pika yms. kiinantilausten kanssa, Hervannan K-Market tulee tutuksi.

Yleensä uudet asukkaat kyselee onko kuntosalia/pubia jne. Ei ole.
Vasta nyt Wolt ja Foodora alkoivat toimittaa tänne kokeiluluontoisesti joten niidenkään jatkosta ei vielä tiedä.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
28
Noilla spekseillä mitä mainitsit, niin Pirkkalaa voisin kanssa suositella kerta budjettikin on kohtuullisen korkea. Kunta on todella elinvoimainen varustettuna hyvillä ja kattavilla palveluilla. Pirkkala on kauttaaltaan todella rauhallista aluetta ehkä ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kuten Kyösti, joskin sekin rauhallista aluetta jos vertaa Tampereen "huonoihin" alueisiin.

Hervantaan pääsee nopeasti ja kätevästi autolla ohitustien kautta, ja julkiset kulkee kaupunkiin about 15 min vuorovälillä. Myös hervantaan pääsee bussilla ohitustietä pitkin, mutta se linja taitaa toimia vain arkisin. Ehkä ainoana miinuksena mitä itsellä on sanottavana, niin juurikin asuntojen korkeat hinnat mutta tuolla budjetilla kyllä löytyy varmasti yli 70 neliöinen rivari.

e: Pirkkala on myös jatkuvasti tyytyväisyyskyselyissä yms seutukunnan kärkikastissa ja taitaa olla jopa pokannut Suomen onnellisimman kunnan tittelin joskus. :D
 
Liittynyt
02.05.2020
Viestejä
25
Lintuhytissä taitaa olla monia samoja ongelmia kuin Vuoreksessa, eli kehnot liikenneyhteydet ja huonot palvelut, mutta lisäkiusana olen kuullut että varsinkin kesällä nuo läheiset Deleten roskakasat tekevät ulkoilmasta aika pahan hajuista.
Lintuhytti on mukavan rauhallinen asuinalue, lapsi- ja koiraperheelle todella hyvä sijainti vähän erillään metsän reunassa eikä se tule ihan heti muuttumaan kiitos eteläpuolella olevan luonnonsuojelualueen. Toki länteen päin rakennetaan Hervantajärven asuinalue (ratikan päätepysäkin alue) ja Kangasala kaavailee itäpuolelle rakentamista.

Palveluista täällä ei voi valittaa, koska ainut palvelu on kerran viikossa käyvä kirjastoauto. Lähimmät palvelut siis tällä hetkellä Hervannassa, sale/k-market kokoluokan kauppa ja päiväkoti taitaa olla suunnitteilla ratikan päätepysäkille, mutta sen lähemmäs palveluita ei varmasti tule.

Liikenneyhteyksien osalta, oma auto on kyllä tarpeen. Bussi menee kaksi kertaa tunnissa, mutta posia se että kyseessä on päätepysäkki, jossa se bussi on aina vähintään 10min ennen lähtöaikaa jo odottamassa ja lähtee minuutilleen, ei tarvi sateessa odotella bussia ja arvailla onko tulossakaan. Ja tosiaan ratikkapysäkki tulee n. 1-2km päähän.

Deleteltä on hajuhaittoja tullut (täällä voi siis huoletta piereskellä vieraidenkin läsnäollessa ja syyttää hajusta Deleteä) aiempina kesinä ja vastahan tässä hiljattain piti lähteä evakkoon myrkyllisen savun vuoksi. Uhkasakko on Deletellä ollut jo päällä, mutta ovat valittaneet ylempiim oikeusasteisiin. Joka tapauksessa tuon evakuointi-casen myötä vaikuttaa siltä, että viranomaiset on heränneet nyt tosissaan tekemään asialle jotain ja toivon mukaan haitat vähenevät kun toiminta pakotetaan halleihin ulkokasojen sijaan.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
7 053
Ongelmat keskittyvät muutamaan taloon, suurin osa alueesta on ihan kivaa.
Näitä on hyvä nimetä ihan tarkalla osoitteella. Minuakin kiinnostaisi, olen pitänyt Vuoresta tasaisen tylsänä alueena. Tietenkin aina pitää tahallaan joku narkkarikeskittymä perustaa sekaan kun uutta aluetta suunnitellaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 205
Näitä on hyvä nimetä ihan tarkalla osoitteella. Minuakin kiinnostaisi, olen pitänyt Vuoresta tasaisen tylsänä alueena. Tietenkin aina pitää tahallaan joku narkkarikeskittymä perustaa sekaan kun uutta aluetta suunnitellaan.
Erityisesti arvio tästä alueesta kiinnostaisi itseäni. Tosiaan lenkkeillessä näyttänyt aika lapsiperhevoittoiselta, mutta se nyt ei vielä kerro kaikkea.
1590938717223.png
 

hema

Tukijäsen
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
324
Näitä on hyvä nimetä ihan tarkalla osoitteella.
Jos on Jodel asennettuna niin Vuores alueella asiasta käydään keskustelua jatkuvasti.
En viitsi mainita mitään osoitteita tässä kun asiasta syntyy aina hirveä paskamyrsky niin Jodelissa kuin Facebookissa.
Omat nistinsä täälläkin on mutta meno ei ole mitään Hervantaa sentään.
 

hema

Tukijäsen
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
324
Erityisesti arvio tästä alueesta kiinnostaisi itseäni. Tosiaan lenkkeillessä näyttänyt aika lapsiperhevoittoiselta, mutta se nyt ei vielä kerro kaikkea.
Senverran uutta asuntoa tuolla ettei vielä ole syntynyt mitään mielipidettä alueesta. Tuohon puistokadun toiselle puolellehan on kaavoitettu tuleva ostari eli siihen tulee Vuoreksen ensimäinen vähän isompi kauppa. En muista kumpiko ketju...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 205
Senverran uutta asuntoa tuolla ettei vielä ole syntynyt mitään mielipidettä alueesta. Tuohon puistokadun toiselle puolellehan on kaavoitettu tuleva ostari eli siihen tulee Vuoreksen ensimäinen vähän isompi kauppa. En muista kumpiko ketju...
Ai tuohon suoraan viereen? Ihan näppärää olisi, tiedätkö koska tuollaisen ostarin olisi määrä tuohon ilmestyä?
 

hema

Tukijäsen
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
324
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
674
Näillä uusilla / kehittyvillä asuinalueilla kannattaa muistaa, että se mukava lähimetsä voidaan kohta kaataa pois ja tilalle tulla ties mitä. Vuoreksessa erityisesti, kun asukkaita on tarkoitus saada mahtumaan tuntuva määrä ja nykyinen rakennuskanta on pientalovoittoista. Kannattaa tutustua pitkän ajan suunnitelmiin. Sen sijaan esimerkiksi Hervannassa voi olla varmempi, että tietyt peruskehykset ei tule todennäköisesti muuttumaan ja tiedät mitä saat.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
264
Asuinalueista voit kurkata myös Muotialan. Erittäin hyvät bussiyhteydet, city market alle kilometri, Kalevan prisma pari km, rautakaupat ja muita ”erikoisliikkeitä” alle km, ratikka vieressä, puistoja, lapsiperheitä ja mummoja.
Kattelet siitä siirtolapuutarhan ja Hervannan valtaväylän välistä. Kannattaa käydä vaikka pyöräilemässä.
 
Liittynyt
05.03.2017
Viestejä
783
Älkää vaan muuttako Vuorekseen. Tampere käänsi kelkkaa ja antoi rakentaa sinne järkyttävän määrän pikkuyksiöitä. Retale-jengiä siis piisaa. Sen on kuin Hervanta ilman palveluita. Se luontokin sieltä katoaa rakentamisen tieltä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 216
Lintuhytin naapurissa on sekä Delete, että Talliosake joten en kyllä sinne ainakaan muuttaisi. Ei tarvi kuin katsella sitä Talliosakkeen vieressä menevää tietä, niin arvaa kuinka paljon siellä poltetaan kumia aina kesäiltaisin. En oikeastaan edes ymmärrä, miksei muuttaisi suoraan sinne Hervantaan. 8 vuotta on tullut asuttua ja ongelmia ei ole ollut juuri mitään ja käsittääkseni kämppien hinta ei juurikaan eroa noista muista.
 
Liittynyt
29.07.2019
Viestejä
133
Kyllähän Hervanta selvästi kalliimpi on, jos vertaa samantasoisia asuntoja keskenään. Hervannasta vain puuttuvat ne uudet rivi-/omakotitalot, joita Vuoreksesta/Lintuhytistä löytyy. Molemmat jälkimmäiset ovat mielestäni ihan viihtyisiä luonnonläheisiä alueita., mutta palvelu- tai joukkoliikennetarjonta ei tietenkään ole Hervannan tasoa.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
447
Herwannassakin niin monta aluetta ja sielläkin on ihan rauhallisia paikkoja. Katsasta Etelä/Länsi-Hervanta. Siellä luonto myös lähellä.
 

ykii

Lizard of Oz
Liittynyt
16.07.2017
Viestejä
451
Vuoresta suosittelen välttämään. Samat argumentit esitän kuin yllä on jo todettu. Pysy ennemmin Hervannassa tai jos ok-talo kiinnostaa, etsisin Höytämö, Vatiala, Vuorentausta seuduilta. Ehkäpä Höytämö jos Hervannassa tulee muutoin oltua.

T. Hervannasta Vatialaan muuttanut ja pari vuotta sitten Vuoresta vakavasti harkinnut ex-tamperelainen

EDIT: ja kehoittaisin välttämään muutenkin yhtiömuotoisia pari- ja erillistaloja, myös pieniä rivitaloyhtiöitä. Näitä tuppaa olemaan Vuores täynnä ja vieläpä kalliilla vuokratontilla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 205
Lintuhytin naapurissa on sekä Delete, että Talliosake joten en kyllä sinne ainakaan muuttaisi. Ei tarvi kuin katsella sitä Talliosakkeen vieressä menevää tietä, niin arvaa kuinka paljon siellä poltetaan kumia aina kesäiltaisin. En oikeastaan edes ymmärrä, miksei muuttaisi suoraan sinne Hervantaan. 8 vuotta on tullut asuttua ja ongelmia ei ole ollut juuri mitään ja käsittääkseni kämppien hinta ei juurikaan eroa noista muista.
Hervannassa tosiaan nykyään asun ja kyllä tämä muuten on ihan käypä, mutta Duon läheisyydessä vaan aika paljon kansakunnan kynttilöitä. Niiden kanssa pystyisi vielä elämään, mutta kuten stool tuossa mainitsi niin ei vaan ole isompia viimeisen 20 vuoden aikana rakennettuja kämppiä myynnissä.

Jos hakee etuovesta vuoden 2000 jälkeen rakennettuja yli 70-neliöisiä asuntoja niin kohteita tulee tarjolle peräti kaksi. Niistä molemmat maksavat lähes 290k€ ja toinen on kerrostaloasunto. Myytävät asunnot Hervanta, Tampere: 2 kpl - Etuovi.com

Itsellä budjetti tosiaan se alle 250 000€ ja haussa ei-kerrostaloasunto. Kuten listauksesta näkee, niin vaihtoehtoja ei ole juuri kuin Vuores tai Lintuhytti: Myytävät asunnot Tampere: 27 kpl - Etuovi.com

Pikku hiljaa alkaa näyttää siltä että täytyy unohtaa Tampere ja kääntää katse lähikuntiin. Niistä vaan sitten julkiset kulkuyhteydet on mitä on. Ei sillä että ne kovin hyvät Vuoreksessakaan olisi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.03.2017
Viestejä
783
Kyllähän Vuoreksen liikenneyhteydet ovat ihan haitarista verrattuna vaikka Pirkkalaan. Joku Kangasalakin varmaan ihan jees. Tosin halvalla ei noihinkaan pääse muuttamaan. Ylöjärvi on ollut vähän halvempi, mutta ihan yhtä hyvin ei dösät kulje mitä Pirkkalasta, mutta Vuorekselle pärjää.
 

hema

Tukijäsen
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
324
Hervannasta vain puuttuvat ne uudet rivi-/omakotitalot, joita Vuoreksesta/Lintuhytistä löytyy.
Uudet talot oli se syy miksi itsekin Vuoreksen valitsin. En tosin asu kerrostalossa missään koirankopissa joten oma kokemus eronnee suurimmasta osasta asukkaita.
Ja onhan tämä alueen arkkitehtuuri ihan piristävää ainakin oman aikansa.
 

ykii

Lizard of Oz
Liittynyt
16.07.2017
Viestejä
451
Tampereen tulevaisuudesta voisi mainita sen että uudet tontit tulee arvontahakuun Hervantajärvelle, Vuorekseen ja Hirvikallioon. Kaikki vuokratontteja. Ei tartte olla kovin kummoinen ennustaja että Grynderit alkaa puskemaan noihin paritaloja pienille tonteille lähivuosien aikana. Sama toki koskee lähikuntia, uudet tontit ja uudistuotanto karkaa kauas Tampereen keskustasta katsoen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 205
Tampereen tulevaisuudesta voisi mainita sen että uudet tontit tulee arvontahakuun Hervantajärvelle, Vuorekseen ja Hirvikallioon. Kaikki vuokratontteja. Ei tartte olla kovin kummoinen ennustaja että Grynderit alkaa puskemaan noihin paritaloja pienille tonteille lähivuosien aikana. Sama toki koskee lähikuntia, uudet tontit ja uudistuotanto karkaa kauas Tampereen keskustasta katsoen.
No eipä tämä kovasti yllätä, Tampere alkaa olla jo aika täyteen rakennettu, niin vaikea sitä on uusia taloja muualle sijoittaa kuin kaupungin laitamille. Jos ei olisi taloja pienillä tonteilla niin tila loppuisi vielä nopeammin.

Tosin Iidesjärven rannalla suoralla järvinäköalalla olevaa haravointijätteen kaatopaikkaa en voi kyllä mitenkään ymmärtää, aika haaskaukselta tuntuu. Varmasti vastaavia "aukkoja" löytyy myös muualta.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
3 550
Kyllähän Vuoreksen liikenneyhteydet ovat ihan haitarista verrattuna vaikka Pirkkalaan. Joku Kangasalakin varmaan ihan jees. Tosin halvalla ei noihinkaan pääse muuttamaan. Ylöjärvi on ollut vähän halvempi, mutta ihan yhtä hyvin ei dösät kulje mitä Pirkkalasta, mutta Vuorekselle pärjää.
Unohdit Lempäälän.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
535
Hervannassa tosiaan nykyään asun ja kyllä tämä muuten on ihan käypä, mutta Duon läheisyydessä vaan aika paljon kansakunnan kynttilöitä. Niiden kanssa pystyisi vielä elämään, mutta kuten stool tuossa mainitsi niin ei vaan ole isompia viimeisen 20 vuoden aikana rakennettuja kämppiä myynnissä.

Jos hakee etuovesta vuoden 2000 jälkeen rakennettuja yli 70-neliöisiä asuntoja niin kohteita tulee tarjolle peräti kaksi. Niistä molemmat maksavat lähes 290k€ ja toinen on kerrostaloasunto. Myytävät asunnot Hervanta, Tampere: 2 kpl - Etuovi.com

Itsellä budjetti tosiaan se alle 250 000€ ja haussa ei-kerrostaloasunto. Kuten listauksesta näkee, niin vaihtoehtoja ei ole juuri kuin Vuores tai Lintuhytti: Myytävät asunnot Tampere: 27 kpl - Etuovi.com

Pikku hiljaa alkaa näyttää siltä että täytyy unohtaa Tampere ja kääntää katse lähikuntiin. Niistä vaan sitten julkiset kulkuyhteydet on mitä on. Ei sillä että ne kovin hyvät Vuoreksessakaan olisi.
Nokia on lähikunnista mielestäni kaikkein halvin, yhteydet keskustasta toimii hyvin erityisesti nyt lähijuna kokeilun aikana. 3 bussilinjaa + juna. EIkä paikassakaan ole mielestäni mitään ongelmaa, kaikissa lähikunnissa ja Tampereella jokaisessa sisäilmaongelmat kouluissa (näin lapsiperheenä asia kiinnostaa). Asuttiin Kangasalan puolella rivarissa ja sieltä katseltiin 3 vuotta ok-taloa ja ongelma oli aina joko vuokratontti tai sähkölämmitys kohteessa 350k€ budjetilla. Vaimon työkaveri sitten totesi että miksette muuttaisi Nokialle ja katse siihen suuntaan, 2 esittelyä josta toinen tärppäsi OK-talo omalla tontilla, maalämpö ja hinnassa Kangasalan vastaavaan hinta-eroa 60-70k€ Nokian eduksi. Keskustan palveluihin on matkaa 1.6 km ja Tampereen rajalle ja sisäiselle bussipysäkille 1.3km. Autolla Tampereen keskustaan motaria pitkin 15-20 min ja bussilla kiertäen ja kaartaen 40-50min.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 586
Hervannassa tosiaan nykyään asun ja kyllä tämä muuten on ihan käypä, mutta Duon läheisyydessä vaan aika paljon kansakunnan kynttilöitä. Niiden kanssa pystyisi vielä elämään, mutta kuten stool tuossa mainitsi niin ei vaan ole isompia viimeisen 20 vuoden aikana rakennettuja kämppiä myynnissä.

Jos hakee etuovesta vuoden 2000 jälkeen rakennettuja yli 70-neliöisiä asuntoja niin kohteita tulee tarjolle peräti kaksi. Niistä molemmat maksavat lähes 290k€ ja toinen on kerrostaloasunto. Myytävät asunnot Hervanta, Tampere: 2 kpl - Etuovi.com

Itsellä budjetti tosiaan se alle 250 000€ ja haussa ei-kerrostaloasunto. Kuten listauksesta näkee, niin vaihtoehtoja ei ole juuri kuin Vuores tai Lintuhytti: Myytävät asunnot Tampere: 27 kpl - Etuovi.com

Pikku hiljaa alkaa näyttää siltä että täytyy unohtaa Tampere ja kääntää katse lähikuntiin. Niistä vaan sitten julkiset kulkuyhteydet on mitä on. Ei sillä että ne kovin hyvät Vuoreksessakaan olisi.
Eikö jostain Vatialasta ole ihan yhtä hyvät yhteydet kuin Tampereen sisälläkin? Siellähän on paljon noita rivitalojakin ja etäisyys keskustasta Hervannan luokkaa vaikka kuntaraja välissä onkin.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 586
No eipä tämä kovasti yllätä, Tampere alkaa olla jo aika täyteen rakennettu, niin vaikea sitä on uusia taloja muualle sijoittaa kuin kaupungin laitamille. Jos ei olisi taloja pienillä tonteilla niin tila loppuisi vielä nopeammin.

Tosin Iidesjärven rannalla suoralla järvinäköalalla olevaa haravointijätteen kaatopaikkaa en voi kyllä mitenkään ymmärtää, aika haaskaukselta tuntuu. Varmasti vastaavia "aukkoja" löytyy myös muualta.
Aika ankeahan siitä kaupungista tulee, jos kaikki aukot missä vähänkin pääsee karkuun asfalttia ja meteliä täytetään taloilla. Iidesjärven etelärantaa on aika mukava kävellä polkua pitkin kesäisin, jos siitä ohi kulkee.

Itse arvostan jopa enemmän pientäkin metsää kuin jotain avointa nurmialuetta teiden välissä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 205
Aika ankeahan siitä kaupungista tulee, jos kaikki aukot missä vähänkin pääsee karkuun asfalttia ja meteliä täytetään taloilla. Iidesjärven etelärantaa on aika mukava kävellä polkua pitkin kesäisin, jos siitä ohi kulkee.

Itse arvostan jopa enemmän pientäkin metsää kuin jotain avointa nurmialuetta teiden välissä.
Puistot on totta kai todella hienoja ja Iidesjärven rannalla niitä paikoin onkin. Mutta kenties parhaassa mahdollisessa kohdassa on sitten tosiaan se kaatopaikka. Hoidettu puisto tai meysä olisi mielestäni siihen vähän järkevämpi vaihtoehti
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 586
Puistot on totta kai todella hienoja ja Iidesjärven rannalla niitä paikoin onkin. Mutta kenties parhaassa mahdollisessa kohdassa on sitten tosiaan se kaatopaikka. Hoidettu puisto tai meysä olisi mielestäni siihen vähän järkevämpi vaihtoehti
En ole ihan varma missä nämä puhutut haravointijätteet on, siellähän on ainakin kaupungin puutarhureiden istutusten kasvattamo.

Se Iidesranannan pellonpäähän on tietääkseni vanhastaan ihan oikea kaatopaikka (kun joskus oli kuningasidea dumpata kaikki järviin). Eli ei kelpaa asuinalueeksi ellei kaiveta auki ja vaihdeta koko maa-ainesta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 150
Näin Pirkkalalaisena vuores on mun silmissä vähän niinkuin Ranskalainen auto. Ollu todella trendikäs ja HIP joskus vuonna x, mutta aika ajanut ohi todella nopeasti. Olen todennut ettei siellä ole oikein mitään - perinteinen kaupungin lähiö ilman mitään lähiön hyviä puolia... Ahdas, täyteen rakennettu, ylihintainen, huono logistiikka ja _MITÄÄN_ palveluita ei ole ja ihmettelen josko niitä edes tulee kun ei tähänkään mennessä ole vielä saatu aikaiseksi. On kuitenkin niin kaukana Tampereen kaupungista että samalla vaivalla muuttaisin itse ennemmin vaikka Lempäälään jos Pirkkala on liian kallis, josta pääsee samassa ajassa / nopeammin motaria ytimeen Tampereelle. Ei ole Vuores mun paikka ollenkaan...

Ihan viimeinen niitti arkkuun on se että aikanaan sinne on tuolla ekoismilla ja vihreällä ideologialla houkuteltu porukkaa asumaan, niin siellähän on sitten juurikin näitä poppelin oksiin pukeutuvia muumimammoja ja muita hörhöjä maailmanpelastajia joita meikäläinen ei kestä ollenkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
674
Missä muka Tampereella on noin 5 km säteellä keskustasta niin tiukkaa, ettei pystyisi rakentamaan uusia alueita? Sitten kun tarjotaan kuntien rajoilta vain pieniä vuokratontteja, niin ei mikään ihme, että lapsiperheet pakenee naapurikuntiin.
 
Liittynyt
31.03.2017
Viestejä
67
Missä muka Tampereella on noin 5 km säteellä keskustasta niin tiukkaa, ettei pystyisi rakentamaan uusia alueita? Sitten kun tarjotaan kuntien rajoilta vain pieniä vuokratontteja, niin ei mikään ihme, että lapsiperheet pakenee naapurikuntiin.
Tämä. En ymmärrä miksi Tampere pihtaa omakotitontteja. Luulisi, että olisi intresseissä saada hyvin toimeentulevia lapsiperheitä, mut ei. Ilmeisesti paremmin tulee infraan sijoitetulle eurolle vastinetta kerrostaloista. Toisaalta Tampere pilaa kovaa vauhtia ilmettään täydennysrakentamalla kerrostaloja jokaiseen pieneenkin vapaaseen plänttiin.

Vahva suositus koillis-tampereelta, 10v asusteltu nyt sillä suunnalla. Hyviä rauhallisia lähiöitä rivaria tai omakotitaloa hakevalle. Tosin rakennettu pääosin 80-luvulla, joten remppaa on joko tehty tai tehtävä. Palvelut, julkiset ja lenkkipolut lähellä. Tosin ratikka ei ihan heti tule.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
758
Tämä. En ymmärrä miksi Tampere pihtaa omakotitontteja. Luulisi, että olisi intresseissä saada hyvin toimeentulevia lapsiperheitä, mut ei. Ilmeisesti paremmin tulee infraan sijoitetulle eurolle vastinetta kerrostaloista. Toisaalta Tampere pilaa kovaa vauhtia ilmettään täydennysrakentamalla kerrostaloja jokaiseen pieneenkin vapaaseen plänttiin.

Vahva suositus koillis-tampereelta, 10v asusteltu nyt sillä suunnalla. Hyviä rauhallisia lähiöitä rivaria tai omakotitaloa hakevalle. Tosin rakennettu pääosin 80-luvulla, joten remppaa on joko tehty tai tehtävä. Palvelut, julkiset ja lenkkipolut lähellä. Tosin ratikka ei ihan heti tule.
Koska markkinoilla riittää niitä jotka ei tämmöisiä ajattele. Kaikkein hulluinta on että se vuokratontti ei edes näy hinnassa... :confused:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
535
Tämä. En ymmärrä miksi Tampere pihtaa omakotitontteja. Luulisi, että olisi intresseissä saada hyvin toimeentulevia lapsiperheitä, mut ei. Ilmeisesti paremmin tulee infraan sijoitetulle eurolle vastinetta kerrostaloista. Toisaalta Tampere pilaa kovaa vauhtia ilmettään täydennysrakentamalla kerrostaloja jokaiseen pieneenkin vapaaseen plänttiin.
Poliittinen päätös, näin korotetaan kaupungin maapohjan arvoa, lisätään vuokratuottoja, tiivistetään kaupunkikuvaa ja tehostetaan kaupungin tuottamien palveluiden käyttöä. Kyllä ne tulijat kerrostaloihin 35 m2 kaksioihinkin muuttaa kun muuta vaihtoehtoa ei ole. OK-talo alueita on tulossa Hervantajärvelle ja Lamminrahkaan sitten potenttiaalisen maa-alat käytetty Aitolahti/Nurmea lukuunottamatta kaupungin läheisyydestä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
169 872
Viestejä
3 139 352
Jäsenet
57 652
Uusin jäsen
Veikka4

Hinta.fi

Ylös Bottom