Taasko se romu on hajalla? Täällä korjataan autoja.

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja Welmari, 21.10.2016.

 1. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noita sisuksiltaan romahtaneita ja lähes täysin tukossa oleva jarruletkuja tulee vastaan aika paljon kun rassaa vanhempia autoja ei mitenkään epätavallinen vika. Jarrusatulassahan ei ole välttämättä jarrumännälle palautusjousta ollenkaan ja ainut jarrun palauttava voima tulee männän tiivisteestä. Se ei tee paljoa yhtään painetta :)
   
 2. heyrst

  heyrst

  Viestejä:
  1 075
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä merkittävin palautuminen tulee laakerien pienen pienestä välyksistä. Sen verran aina laakereis joustoa et eläminen palauttaa jarruja aavistuksen. Mikä riittävä ja hyväkin ettei isommat kivet mene palan ja levyn väliin. Ei se suojakumi jaksa mitään palauttaa edes uudessa männässä kun männän kumirengas jo isomman kitkan tuottaa.

  Kuumenevan jarrun kansaa pääsee ylensä kotiin sillä et rattia vähän ravistaa jarrutuksen jälkeen niin se helpottaa palautumista. Ei tarvi jäädä tien poskeen tai polttaa paloja. Ei loputtomasti auta mut silloin kun ensimmäisiä kertoja ilmenee.
   
 3. Jyrmo

  Jyrmo

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Värinänvaimennin nimellä se myytiin, eli on sellainen kaksiosainen haistapaska joka hakkaa laidasta toiseen kun vulkanointi pettää. Tyhjäkäynnillä ääntä ei sisälle kuule. Jos vika ei olekkaan värinänvaimentajassa niin vika todennäköisesti on nokkien välisessä jakoketjussa ja/tai sen kiristäjässä.....

  Tänään kuitenkin pääsen tutkaileen tarkemmin.
   
 4. Mulqvist

  Mulqvist

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2017
  Oli tuossa mutterikasan 730d PA-siirtopumpun vaihtelua, edellinen jo jurisi melkoisesti johon lisättynä vaihdon tarpeessa oleva suti.
  Tulipa samalla vaihettua letkut, klemmarit ja jakokappale väliin kun olivat vähän haperossa kunnossa.
  Kummasti parani kulku kierroksilla tuon operaation jäljiltä, railipaineet ei noussu enään pyydettäessä joten kai se melko loppu oli ja sutikin tukossa.
  Lienee perinteinen vika, eli uivat hiilet pumpussa niin hiilistä hävinny 1/3 ja vastapuolelta kulunu loppuun.
   
 5. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minä olen aina ollut tällaisessa käsityksessä :)
  mump_0209_understanding_ford_brakes_11_z_disc_brake_caliper_piston_seal.jpg
   
 6. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  262
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Totta, se onkin se männänrengas joka sen palautuksen tekee, ei suojakumi. Edellisessä viestissä hyvä havainnekuva asiasta. :)
   
 7. Starglazer

  Starglazer Tukijäsen

  Viestejä:
  632
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikö se jarruneste ole se joka männän ja palat palauttavat. Ei noissa kumeissa niin paljon voimaa ole että sillä olisi mitään merkitystä jarrujen toiminnan kannalta.

  "Subsequent release of the brake pedal/lever allows the spring(s) in the master cylinder assembly to return the master piston(s) back into position. This action first relieves the hydraulic pressure on the caliper, then applies suction to the brake piston in the caliper assembly, moving it back into its housing and allowing the brake pads to release the rotor."

  Hydraulic brake - Wikipedia

  Sitten kun jarruletku on lytyssä niin neste ei kulje kunnolla -> jarrut jumittavat.
   
 8. heyrst

  heyrst

  Viestejä:
  1 075
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sekin, mut jos vanhemmissa kiristät laakeritkin liian tiukkaan niin jarrutkin voi kiukutella senkin seurauksena. Jos se olis pelkkä hydraulineste niin kiinni jumittunut jarru ei antais poljinta palata kunnolla. Vasta kun pääsylintetin kanava jumis niin poljin jää pohjaan niin jarrulla kuin kytkimellä.

  Liian ison välyksen laakerikin aiheuttaa jarruongelmana liian pitkää polkimen liikettä. Yhdes vehkees jota ajoin piti oikein toisen kerran joskus polkasta että jarrut otti.
   
 9. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös kelluva satula seuraa levyä ihan mihin levy nyt sattuukin menemään? En oikein nyt niele tätä selitystä alkuunkaan.
   
 10. heyrst

  heyrst

  Viestejä:
  1 075
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Seuraahan se mut iskut lyö satulaan palojen välityksellä jolla silläkin oma hitautensa.

  Ei se edes paljoa tarvi epätasapainoa olla renkaas kun voimat on luokkaa pajavasaralla renkaan kylkeen.
   
 11. Pow_82

  Pow_82

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuolla logiikalla ei kiero levykään täristäisi jarrutettaessa?

  Itse tilasin audiin molempien apulaitehihnojen kiristäjä, huomenna pitäisi saapua. Ihanan kallista, kun maksavat yhteensä noin 90 euroa, Saksasta olisi saanut puoleen hintaan. Mutta kun ei ole aikaa odotella. Eli tässä taitaa olla se suomalaisten kivijalkakauppojen elinrako?

  En tilannut laturin vapaapyörää, koska kokeiltaessa sitä ei saa luistamaan käsivoimin eikä minulla olisi ollut työkalua sen vaihtoon.
   
 12. TeknoR

  TeknoR

  Viestejä:
  326
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tai laitettu paskaista jarrunestettä kiertoon. Se voi jumittaa jo esim pääsylinterissä.
   
 13. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse asiassa kieroja jarrulevyjä on ääriharvoin olemassa. Yleensä on vain eepätasaisesti kitkamateriaalia levyn pinnassa joka sitten jytistää jarruttaessa. Ei mitään tekemistä kierouden kanssa.
   
 14. heyrst

  heyrst

  Viestejä:
  1 075
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jäähdytetyn levyn voit vesishokkihoidolla saada eri paksuksi kun keskiosa murtuu, mutta jäähdyttämättömää on hankala saada eri paksuiseksi ajamalla kuumana vesilammikkoon. Et kyllä niitä kieroks on mennyt mutta vaatii rajua ajoa ja vesilammikkoa. Alimittaisen jäähdyttämättömän levyn ongelmia ollut itsellä enemmän. Jäähdytettyjä levyjä en ole saanut kieroksi.
   
 15. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Reilu ylikuumentaminen voi tehdä tosiaan vaikka mitä mutta lätäkköhommaan suhtaudun hieman skeptisesti, yritäppä joskus jäähdyttää vaikka tulikuumaa hellan levyä nopeasti pirskottelemalla siihen vettä. Ei meinaan onnistu, joku typerys kun keksi leidenfrost ilmiön.
   
 16. null

  null

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Silloin se on jumissa.
   
 17. heyrst

  heyrst

  Viestejä:
  1 075
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jeps kaasukerroksen pitäisi estää. Tiedä mikä siinä lätäkössä on kun saa kieroksi. Onko sitten vanteen ja navan nopea jäähtyminen joka repii kuumaa levyä kieroksi kutistuessaan. Kuitenkin saa olla palojen savuavan kuumana ennenkuin nähnyt kieroutumista jäähdyttämättömällä.
   
 18. Pow_82

  Pow_82

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  :DOmavika kun kirjoittaa epätarkasti.. Eli toiseen suuntaan pyörii vapaasti ja toiseen suuntaan pitää, niinkuin kuuluukin.
   
 19. Ragnarök-

  Ragnarök-

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Postataanpa tähänki ketjuun, Cadillacista vänkärin puolen akkuna jumissa, onneksi ei kovin alas jäänyt, just on tiivisteiden päällä niin ei tuo lumisade haittaa.
  Akkunan moottori piti kauheaa ääntä ja lasi liikkui lähinnä kun käsin vähän avusti (ei liiku enää moottorin avustuksella mihinkään), päätin sitten tänään töiden jälkeen ottaa verhoilun veks ja sen alemman muovin missä on kiinni liittimiä yms, olihan se taistelua aluksi, mutta sitten syy selvisi, moottorin päässä vaijerinpää on aivan rispaantunut, lankoja sojottaa joka suuntaan ja osa aivan ties miten hirttäytyneet. Nappia painamalla vaijeri kyllä liikkui mutta tosiaan lähinnä ne hullusti hirttäytyneet ja vapaana olevat päät ainoastaan :D

  Loppu mielenkiinto kontata tuolla parkkipaikalla, laitoin kaiken takas hollille oveen ja laitoin kiinni, pitänee käydä jossain TI-hallissa purkamassa loput ja laittaa väliaikaisesti joku lautapönkkä että lasi pysyy ylhäällä.

  Onhan ne tommoset sähkölasit kivat mutta omien kokemusten mukaan ne harvemmin toimii jos joutuu autoa säilyttämään ulkosalla ilman katosta tahi tallia, riippuen keleistä niin melko helvetin yleästi on niin jäässä ettei se moottori jaksa avata, ainakaan ennen kuin vähän lämmennyt se ovi. Sähköset penkit muisteilla, peilit sun muut kyllä on erittäin kivaa mutta lasien kanssa suosien enemmän veivejä, niin kauan kun joutuu asustelemaan maassa jossa on oikea talvi.

  Voi näitä auton omistamisen iloja :D
   
 20. Bapsu

  Bapsu

  Viestejä:
  794
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse ainakaan ole uskaltanut aukoa talvisin niitä ikkunoita autosta, juurikin ettei hajoa moottorit, pidikkeet tai lähde tiiiviste mukana.

  Jotain hyötyä tuosta polttamattomuudestakin kun ei tarvitse -20 pakkasella ajella luukut auki, että pääsee sauhuttelemaan.
   
 21. Ragnarök-

  Ragnarök-

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En minäkään tuon kärryn sisällä polttele, oli siskolla lainassa, vähän tosiaan oma moka, mutta siskon työkaveri oli raotellut tuota ikkunaa, en ollut muistanut sanoa ettei kannata koskea vänkärin akkunan säätöihin. Kolmas osasyyllinen on entinen omistaja, joka on tehnyt jotain väärin tuolla oven sisällä...
   
  Bapsu tykkää tästä.
 22. Wirtane

  Wirtane

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Harkitsen -02 s60 Volvon hommaamista ja kävin koettamassa tänään harkinnan alla ollutta pirssiä. Muuten pelitti mallikkaasti, mutta ilmoitusnäyttöön tuli teksti "SRS turvatyyny Huolla heti". Lisäksi keskellä mittaristoa paloi punainen varoituskolmio, jonka sisällä huutomerkki. Myyjä totesi, että kyseinen valo ei palanut kun hän ajoi auton talliin tuossa kuutisen viikkoa sitten. Laitoin kaupat kuitenkin toistaiseksi jäihin, koska haluan selvittää paljonko tuon korjaaminen potentiaalisesti tulee maksamaan. Onko porukalla tullut vastaan kyseisiä murheita Volvojen kanssa?
   
 23. Perkeles

  Perkeles

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Eli jäässä ollut väärin kasattu sähköikkuna ei toimi, ja vika on siinä, että on sähköikkunat eikä veivimalliset? :tup:
   
 24. Perkeles

  Perkeles

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Voi tulla monestakin syystä, pitäisi päästä lukemaan vikakoodit. Sähkövikoja noissa on ollut mittaristossa ja eri yksiköissä(cem yms). Noita korjaa mm. sercap.
   
 25. Wirtane

  Wirtane

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Myyjäkin tiesi kertoa, että sähkövikaa on mittaristoissa ollu noissa. Saa nähä uskaltaako tehä kaupat vai ei, lähinnä et kuinka kallis vika sieltä tulee
   
 26. Starglazer

  Starglazer Tukijäsen

  Viestejä:
  632
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä nyt pikaisesti googlettelin niin äkkiähän tuohon tunteja saa tuhraantumaan. Eli jos ei itse pysty tekemään niin tulee hintoihin.
  Tuossa yksi hyvä pätkä S80 Volvosta kyseisen vian tutkimisesta:
  http://www.eerojaaskelainen.com/index.php?id=289
   
 27. KoessiKenguru

  KoessiKenguru

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Aamulla auto toimi normaalisti, töistä lähdettyä alkoi jurnuttaa ja hangata todella pahasti, ajoin pätkän ja tuntui ettei renkaat pyöri kunnolla. Pysäytin samantien tien varteen ja eturenkaista, joista ääni tuli selkeästi nousi vieno kärtsä. Olisiko jarrut lukittuneet vai voiko joku muu vika tehdä vastaavaa? Laakerivikaa ei ainakaan pitäisi (?) olla kun mitään erikoista ääntä ei ole kuulunut ennen tätä. Kyseessä BMW 118i E87 -08.

  Kivi jarrupalan ja -levyn välissä kai voisi tuota jurnutusta tehdä, mutta tuntui että auto ei selkeästi kulje kunnolla eteenpäin. Lisäksi tuo käry ei oikein kuulosta kiveltä.

  Hinurillahan se huoltoon sitten lähti, kun en jarruja pumppaamallakaan saanut mitään parannusta aikaiseksi.

  EDIT: Etujousihan se oli pettänyt.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2018
 28. Ragnarök-

  Ragnarök-

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eipä nuo ainakaan näissä vanhemmissa autoissa, Beretta ja Seville, toimi kovin hyvin kun autoa pitää säilyttää tuolla lumen seassa, välillä käy nollassa, sataa lunta, menee pakkaselle, onhan ne melko saatanan jäässä. Ennemmin suosin veivejä näin suomessa asuessa, just kaverikin sanoi että onhan se hauska mennä Oulun kallioparkkiin "oho, ei ikkuna aukea"

  Ja siis toki tuo vänkärin oven homma väärin kasattu mutta ei tosiaan ole kovin vahvasti toimineet yleisesti missään autossa millä olen ajellut, oma tai kaverin tai sukulaisen auto.

  Lisätään siis vielä että eipä koskaan ole ollut ongelmaa avata autosta ikkunaa jossa on veivit ovessa. Kuten sanoin, onhan ne sähköakkunat kivat mutta tarviiko niitä availla muulloin kuin poliisin ratsiassa tai kun käyt drive-inissä tahi menet jonnekin parkkihelvettiin. Kyllä on ollut kiva että peileissä on vastukset, penkin säädöt toimii sähköisesti ja on muistiasetukset ja kaikkea muuta varustetta mitä ei löydy edes vuosia uudemmasta tojotista, mutta vielä ei ole tullut vastaan autoa jonka ikkunat toimis näillä keleillä järkevästi kun otetaan huomioon etten voi säilyttää katoksessa tahi tallissa autoa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2018
 29. null

  null

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Ei toi nyt vissiin mitenkään harvinaista ole. Tota ilmenee myös mk2 V70:ssä.
  Elehuolto - Volvo mittariston korjaus
   
 30. Hammu

  Hammu

  Viestejä:
  471
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämäkin tuli muuten kuntoon, lämppärin etuvastus oli ilmeisesti sisäisesti oikosulussa kun uudella etuvastuksella pelaa. Mikä järki on ollut vetää puhaltimelle jatkuva +12V, sitä tarina ei kerro ...
   
 31. Wirtane

  Wirtane

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joo oon kans päälle tunnin katellut Suomesta ja maailmalta tuota ongelmaa ja aika yleisiä näyttää olevan. Mittariston tai liitosten ongelmia aika usein.
   
 32. Jyrmo

  Jyrmo

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pöyrä vaihdettu, meteli loppui. Ensikertalaiselta noin tunnin homma (sis. työkalujen etsiminen) nosturilla. Pystyi alakautta vaihtamaan vaikka jokaisessa ohjeessa se vaihdettiin renkaan takaa.
   
 33. Grymstone

  Grymstone

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2018
  Nyt on sit takarenkaat uusittu, kun meni korjauskelvottomaksi. Minkälie murikan päälle sitä on tullutkaan motarilla ajettua? Sisälokari oli sen verran ottanut tosta kipiää, että on aivan murusina. Pääseepähän taas käyttää autoa korjattava.
   
 34. jargon

  jargon

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Vika se on pienikin vika, takaluukun kaasujousen vaihdossa katkesi kuulamutterimikälie kiinnike korin puolelta.
  Yllättäen ei löytynyt hyllystä sopivaa, ei kuulemma ihan joka vuosi noita kysytä
   
 35. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No eihän sisälokasuoja vaihtaminen nyt mikään kummoinen temppu ole vaikka kerrostalon parkkipaikalla kunhan ei räntää sada?
   
 36. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Noniin, updeittiä -05 Audi A6 3.2 FSI Quattrosta :lol:

  En ole vieläkään saanut autoa VCDSn päähän, mutta uusi start/stop nappimoduuli on tilattu koska stop-nappula ei toimi. Xenonit ovat todella himmeät ja niiden tasonsäätö ei toimi. Ilmeinen vika taitaa olla likaiset projektorit/linssit tms. Vai voiko olla sellainen systeemi, et kun xenonien tasosäätö hajoaa, niin automaagisesti säädetään jännitettä pienemmälle ettei sokaista vastaantulevia? Tasonsäädöstä myyjä sanoi, että olisi yhden tasosäätöanturin varsi poikki. Autoa saan ehkä nosturille lauantaina kaverin luokse, siellä selvinnee pitääkö paikkaansa :)
   
 37. Persojet

  Persojet

  Viestejä:
  675
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Xenoneissa on kiinteäjännite, mitä ballasti syöttää, ei säätöä. Tuota himmeyttä voi aiheuttaa palaneet heijastinpinnat tai sitten ihan vaan vanhat polttimot. Jos ei mitään tietoa koska polttimot vaihdettu tai jos on jotain kiinapolttimoja niin siitä voi saada jo paljon apua kun vaihtaa uudet merkkipolttimot.
   
 38. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Katselin tuossa mister-autosta uusia hellan umpioita.. ei mitään tajuttoman kalliita.

  Ajovalo HELLA 1EL 009 925-511 - Valaistus/merkkivalot
   
 39. Persojet

  Persojet

  Viestejä:
  675
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toisaalta saa saksan amazonista kaksi polttimoa satasella. Kukin sitten vaihtaa ensin sen kumman haluaa :) Tietenkin jos vaihtaa molemmat samalla niin varmasti kirkastuu.

  E: ilmeisesti tohon menee D2S eikä D1S kuten oletin eli saa varmasti paljon alle sataseen jo merkkipolttimot.
   
 40. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mmm... voishan sitä tietty ostaa uudet polttimot, kokeilla ja jos ei ala futaa, niin uudet umpiot sitte :)
   
 41. Persojet

  Persojet

  Viestejä:
  675
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näköjään voi olla D2S tai D4S siellä polttimona. Kannattaa kurkata ennen tilausta. Itse voin ainakin suositella Osramin cool blue intense ja night breaker polttimoita, riippuen haluatko valkoista väriä vai maksimaalista valotehoa.
   
  H0rna tykkää tästä.
 42. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Aivan uusi osa-alue mulle nää xenonit, joten otan vastaan mieluusti kaiken infon :)
   
 43. an13

  an13

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  D2S:t on A6 prefaceliftissä ja jos haluaa Audin valoja harrastaa voi vaihtaa sisälle uudet Retrofitlabin projektorit, jos ei ole sivuttain kääntyviä AFS valoja niin pitäisi onnistua umpion takana olevasta luukusta (AFS valot pitää sahata umpion kotelo poikki tai sulattaa etulasin liima) Audi A6 C6 Hella EvoX-R retrofit | Retrofitlab Blog
   
  Persojet tykkää tästä.
 44. Persojet

  Persojet

  Viestejä:
  675
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse tuli aikanaan vaihdettua C5:n umpioihin projektorit kun katsottaessa oli aivan palaneet pinnat. Vaihdoin samalla myös kunnon polttimot niin parani kyllä huomattavasti. On myös paljon halvempi projekti kuin koko umpioiden vaihto.
   
 45. heyrst

  heyrst

  Viestejä:
  1 075
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä on A8 D2 umpiois Hella E55 projektorit, jotka bixenonit. Audin omat xenonit on vaan lyhyille ja pitkät halogeenilla. Ja lopulta kävi ilmi että etulasin merkinnät on alkuperäisissäkin vaan halogeenille ilman mitään merkintää xenoneista.
   
 46. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  388
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pyöränlaakeriako tässä tarkoitat?
   
 47. Miixxx

  Miixxx

  Viestejä:
  162
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Mistäs tämä mutuilu on peräisin? Meinaatko että me korjaamollakin sitten heittokellolla mitataan levyyn epätasaisesti jääneen kitkamateriaalin paksuutta, kun kieroja levyjä ei kerran ole olemassa?
  Ja tämä, olkoon vaikka mikä ilmiö niin kyllä se sun hellakin kieroon vetää jos läväytät siihen ämpärillisen kylmää vettä päälle sen pirskottelun sijaan...

  Ei se nykyään vaadi kuin peruspainavan auton, pitkän moottoritien poistumisrampin alamäkeen ja sopivan kokoisen lätäkön lopussa ja varsinkin jäähdytetty levy on sen jälkeen kiero. Toki osasyyllinen näissä on nykyiset paskasti valmistetut levyt ja valmistusviat ylipäätään...
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2018
 48. heyrst

  heyrst

  Viestejä:
  1 075
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitäpä muutakaan.
   
 49. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  388
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Piti varmistaa, kun jarrujärjestelmä ei itselle erityisen tuttu ole ja toisekseen ei tunnu kovin triviaalilta, että pyöränlaakeri palauttaisi jarrupalat. Olen joskus itsekin miettinyt, että mikä jarrupalat oikeasti palauttaa ja olen päätynyt siihen, että jarrulevyissä on aina pientä heittoa, joka riittää palauttamaan paloja tarpeeksi. Nyt kun mietin, niin tuohon tietysti auttaa myös se laakerin välys ja navan yms joustot.
   
  heyrst tykkää tästä.
 50. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  293
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse asiassa meinaan. Vaikkakin jarrulevy on geometrialtaan aika simppeli osa mittailla niin levyn paksuuden vaihtelu on tosi helppo todeta "kieroudeksi" vaikkei se lopulta sitä ole. Käytännössä levy pitäisi olla kiinni sorvissa, napa kellotettuna suoraan ja sitten kitkapintaa tulisi mitata kahdella kellolla kummaltakin puolelta samasta kohdasta. Jos kellojen poikkeamat seuraa toisiaan niin levy on "kiero", jos taas elävät toisista riippumatonta elämää niin kyseessä on epätasapaksu levy.

  Kieroista levyistä ja myyteistä on täällä aika hyvä juttu

  -Warped- Brake Disc and Other Myths