Sykemittarit ja aktiivisuusrannekkeet urheilukäytössä

Löytyykö suosituksia sykemittarista. Pääasiallinen käyttökohde sport tracker ja maastopyöräily mutta myös tarkempaa analyysiä tarvis saada pumpusta esim rytmihäiriön jäljitykseen. Android luuri käytössä.
Olen itse käyttänyt sports trackerin kanssa sen omaa sykevyötä, joka on Suunnon valmistama. Näköjään sitä ei myydä enää sports tracker brandin alla, vaan Suunnon merkillä: Suunto Smart -sykevyö – tarkka ja mukava sykevyö moneen lajiin
Ei ole koskaan ollut mitään ongelmia ja kantama on yllättävän pitkä.
 
Ei mitään kokemusta minkäänlaisesta aktiivisuusrannekkeesta,urheilukellosta tai sykemittarista yms mitä näitä laitteita nyt on ?. puhelin android..mutta älykellon puhelin ominaisuuksia en tarvitse. eikös sitävarten ole puhelimet :D. Mutta voisi jonkun ostaa varsinkin nyt jos löytyy erinoimainen bf diili ? hinta alle 200e.

Eli seuraavaanlaiseen käyttöön. - Sali,hölkkä,fillari,uinti. ja unen, aktiivisuuden ja sykkeen seuranta nyt tulisi ominaisuuksista äkkiseltään mieleen. liikunta ihan kevyttä harrastelua lähinnä. osaisitteko suositella hyvää laitetta ranteeseen.(eikait näitä muualle löydy?) poisluettuna oura ring) josse sykevyön vaatii ni laitetaan mukaan.
 
Kyllä se sykevyö kannattaa ottaa. Nuo rannemittaukset seuraa sykettä ihan surkean hitaasti. Soveltuu ehkä johonkin kävelyyn tai hölkkään tasamaalla.
 

Polarilta löytyy myös tuo sykkeen mittaukseen.
 
^Garmin Forerunner 945 LTE ja Venu2 omaavat Elevate 4 -sensorin, mikä yltää miltei Apple Watch tasolle eli hyvin lähelle sykevyötä. Mutta riippunee sekin niillä kuun asennosta ja käden karvaisuudesta. Pitihän Amazfit GTR3:kin jopa antaa sykkeet vähän ylireagoiden ts. sniidun päälle (about kaikki kellot antaa alakanttiin), mutta eipä oo tapahtunut.

Päätin nyt, että voimanostohommiin ym. H10 (voi pitää kyykky- ja vetotreeneissä, lenkillä ja pyöräillessä) ja Verity Sense (voi pitää penkkitreeneissä, lenkillä ja pyöräillessä).
 
Garmineissa(ainakin kalleimissa) on rytmihäiriötunnistin. Sen toimivuudesta en kyllä menisi sanomaan mitään. Maastopyöräilyyn varsinkin sykevyö päälle,niin lukemilla voi tehdäkin jotain :)
Ei ole kunnollista. Se tunnistaa vain poikkeuksellisen korkean leposykkeen. Esim. Apple Watchista löytyvää oikeasti pumpun toimintahäiriöitä tunnistavaa EKG-systeemiä Garmineissa ei vielä ole. Tulevaan Garmin Fenix 7:aan toivoisin tällaisen ominaisuuden tulevan.
 
Garmineissa(ainakin kalleimissa) on rytmihäiriötunnistin. Sen toimivuudesta en kyllä menisi sanomaan mitään. Maastopyöräilyyn varsinkin sykevyö päälle,niin lukemilla voi tehdäkin jotain :)

Ilmeisesti Garminin sykevyö vaatii myös kellon että siitä saa kaiken irti? Beat2phone olis myös kiinnostava kapistus.
 
Eikös Withingseissä ole ainoana kunnollinen rytmihärötunnistus ja saa vaikka printattua käyrän lääkäriin appsista...
 
Android Authority: Tech Reviews, News, Buyer's Guides, Deals, How-To päädyin lukemaan tuolta ja muualta revikoita ja päädyin Withings ScanWatch iin. saa nähdä miten hyvin vastaa tarpeitani todellisuudessa. Oli gigantissa vielä bf tarjouksessa. Toinen vaihtoehto olisi ollut Fitbit versa 3. Molemmat samassa hintaluokassa ja aikalailla samat ominaisuudet. Kumpaakaan ei ulkoista sykevyötä saa, mutta mennään ilman nyt sitten. Tuntuu nämä laitteet kehittyvän aika hurjaa tahtia ni ostaa uuden sitten jonku vuoden päästä.
 
Juu, vastaava sensori löytyy kelloistakin. Siinä on vaan se oleellinen ero, että ranteesta todella haastavaa mitata sykettä. Syystä että
  • Ranteessa on hyvin ohkaisesti ihoa/lihaa verrattuna vaikka olkavarteen
  • Jos kello on vähääkään ranneluun päällä, niin mittaustulos heikkenee
  • Kellon epäoptimaalinen asento lajeissa, joissa käsillä tehdään muutakin kuin vain heilutellaan juostessa/kävellessä, kuten esim pyöräilyssä ja painonnostossa
Olkavarressa sensori pysyy napakasti oikeassa asennossa, ja suurimmalla osalla ihmisistä siellä on sen verran lihaa että saa luotettavan mittaustuloksen aikaiseksi.

Kannattaa ennen vyön ostoa lueskella vaikka DC Rainmakerin revikka Verity Sensestä, ja katsoa miten se vertautuu vyösensoreihin. Mielestäni kasuaalikäyttäjälle paremmin kuin hyvin.
Päädyin kuitenkin lopulta sykevyöhön vaikka tuo tulikin luettua. Jotenkin en vaan päässyt yli optisuudesta vaikka tulokset nätiltä näyttikin :D

Nappasin syyskuussa ruokaostoksilla prismasta H10 vyön mukaan ja täytyy sanoa, että se on tuonut liikkumiseen uutta virtaa kun sykettä on voinut kätevästi seurata ja tulokseen luottaa. Pari kertaa mittaushärö tullut niin että syke putoaa sekunniksi-kahdeksi mutta palaa sitten oikeaksi. Kello tuntuu entistä vähemmän luotettavalta kun mittauksia on tehnyt testiksi rinnakkain. Jopa kävelyssä huonona päivänä sykkeet on päin honkia ilman helposti korjattavaa syytä.

On myös nyt tullut vastaan Honor kellon taipumattomuus, vyötä ei voi kelloon parittaa ja kellon data synkkautuu vain Huawei healthiin. Tästä johtuen tullut suunnattua katsetta Polarin kelloihin jos saisi sitten kaiken datan yhteen sovellukseen ja vähän tietoa palautumisesta yms.

No joka tapauksessa hyvä hankinta ollut h10 :)
 
Nyt kun käyttänyt Vantage V2 yötäpäivää testeineen pari viikkoa voimanostellessa ja lenkeillä, niin on kyllä kaikki mitä vakavasti (voima)urheillen urheilija tarvii. Penkkitreeneissä siis Verity Sense ja kyykky sekä vetotreeneissä H10-sykevyö. Ortostaattiset testit vaatii H10:n, VO2max menee Verityllä tai kellolla ittelläänkin. On se Polarin Flow -ekosysteemi ja Recovery Pro + Cardio Load + Jalkojen palautumistesti ym. vaan loistava (ei täydellinen). Ja Vantage V2 toki ranteessakin paljon kivempi kuin Amazfit GTR3 tai edeltäjä Polar Ignite ja Memory In Pixel -näytöstä diggaan akunkeston ohessa. Viikon kestää akku kun 4 salitreeniä ja sitten useampi ulkolenkki ym. aktiviteettoa. Saman meni GTR3 myös, mutta analyysikelpoisen treenidatan määrä on olemattoman käpyinen vrt. Polar.

Vantage V2 synkkaa huomattavan nopsasti vs. Ignite.

Älykello-ominaisuuksia / ilmoituksia en tarvi joten ne on pois päältä.

Toki pistin palautetta, että ois ihan kiva jos Nightly Recharge vois olla Recovery Pron kans päällä samaan aikaan. Tosin eipä se niin tarkka ole, kun ei H10 päällä nukuta kuitenkaan. Ja Flowhun kun sais samat käppyrät Android appsiin kuin tietsikalle selainpuolelle.

Noh, nyt kovien kyykkysettien sykkeet sentäs pitää paikkansa. Amazfit GTR3 jäi jotain 40 bpm äärimmäisissä sarjamaksimeissa alemmas... Polarilla jos tykitän täysiä loppuun niin pääsee 3 bpm vaille teoreettiseen maksimiin, eli se lienee todellinen maksimi koska prkl huonossa olossa syke max 180 bpm.
 
Budjettiluokan mittareista, löytyykö Polar Vantage M2 voittanutta? Puolisolle olisi tulossa vanhan M430 korvaajaksi, H10-sykevyö löytyy jo eli tulee käyttöön sen kanssa. Omasta Vantage M:stä olen kyllä tykännyt, antaa itselle kaiken tarpeellisen datan. M2 olisi hieman parempi akunkesto ja onhan tuo toki uudempikin muutamalla lisäominaisuudella varustettuna.
 
Singles Dayna Amazonissa toi oli alta 2 rahaa. Ja nytkin XXL 229 € posteineen 100 päivän palautusoikeudella, varmasti paljon vastinetta rahalle. Itse kuitenkin arvostaisin Recovery Prota jne... Mutta riippuu varmaan miten kovaa/paljon/vakavasti treenaa ja miten halvalla V2 lähtee milloinkin (BF lähti tosi halvalla muttei enää).

Tossa vertailu


Ja Vantage V2 akku on isompi kuin M2 eli 346 vs. 230 mAh ja V2:n MIP-näyttötekniikka syö akkua huomattavasti vähempi. Toki moni pitänee M2:n näyttöä kirkkauden takia parempana.

Ja Dcrainmakerilta lainaus:

When it comes to comparing it to the Vantage V2, the main things the Vantage V2 has that the M2 lacks are:

– Barometric altimeter
– Hill splitter (which depends on barometric altimeter)
– Recovery Pro
– Running Performance Test
– Cycling FTP Test
– Leg Recovery Test
– Route navigation (including with Komoot routes)
– Strava Live Segments
– Built-in running power support (depends on barometric altimeter)
– Longer battery life
– Audio alerts (no audio alerts in M-series watches)
– Higher waterproof spec (100m on V2 vs 30m on M2)
– V2 has a touchscreen


Ps. Laitoin Polarille palautetta, että V2 kosketusnäyttöä ei tarvi mihinkään, että saisko disabloitua halutessaan -featuren...
 
Onko ehdottaa äly/urheilukelloa hyvältä hinta-laatusuhteeltaan? Valmistajalla ei väliä.

Mulla on nyt testissä kaverin Suunto 9 Peak jonka saisin häneltä hieman edullisempaan hintaan kuin uutena. En kyllä näe tässä loppupeleissä syytä, että miksi tämä on niin arvokas.

Mitä suosittelette jos parin kolmensadan budjettia heittäisi?
 
Onko ehdottaa äly/urheilukelloa hyvältä hinta-laatusuhteeltaan? Valmistajalla ei väliä.

Mulla on nyt testissä kaverin Suunto 9 Peak jonka saisin häneltä hieman edullisempaan hintaan kuin uutena. En kyllä näe tässä loppupeleissä syytä, että miksi tämä on niin arvokas.

Mitä suosittelette jos parin kolmensadan budjettia heittäisi?

Mitkä ominaisuudet on sulle tärkeitä? Hyvä älykello ei useinkaan ole hyvä urheilukello ja toisinpäin.
 
Mitkä ominaisuudet on sulle tärkeitä? Hyvä älykello ei useinkaan ole hyvä urheilukello ja toisinpäin.

No tässä muutama nimeäkseen. Itse älyominaisuudet ovat toissijaisia, en mä niillä ns tee mitään kun on toi puhelin älylaitteena. Joten urheilutoiminnot menee etusijalle.

- Akkukesto.
- 24/7 sykkeenmittauksesta plussaa niin mittaa tarkemmin päivän kulutukset.
- Kuntosalin käyttö pääasiassa, mutta myös lenkkeily ja arkiliikunta.
- Mitä parempi sensori sykkeenmittaukselle sen parempi. Tokkoa noissa isoja eroja?.
- Plussaa unen laadun ja uneen liittyvistä mittauksista. En mä tiedä teenkö tällä loppupeleissä paljoakaan, mutta ei siitä haittaakaan ole.
- Noh ei noista GPS ynnä muuta hienoimmista toiminnoista koskaan tiedä jos lähden retkeilee tai patikoimaan oikean seuran muodossa.
- Vaikka löytyy kunnon kello hienosti pukeutumisen kanssa, olisi kyllä kiva jos tämä urheilu/älykello näyttäisi myös ihan hyvältä. Ainakin tää Suunto 9 Peak on ihan miellyttävän näköinen kapistus, musta värinä.

Tässä nyt muutamia poimiakseen.

En mä vielä tiedä millä hinalla kaveri luopuisi tästä Suunnon kellosta, joten se on siinä mielessä varteenotettava vaihtoehto. Mut jos löytyy paljon halvemmalla tuote joka palvelee urheilutoiminnoissa vähintää yhtä hyvin niin menkööt sillä sitten.
 
No tässä muutama nimeäkseen. Itse älyominaisuudet ovat toissijaisia, en mä niillä ns tee mitään kun on toi puhelin älylaitteena. Joten urheilutoiminnot menee etusijalle.

- Akkukesto.
- 24/7 sykkeenmittauksesta plussaa niin mittaa tarkemmin päivän kulutukset.
- Kuntosalin käyttö pääasiassa, mutta myös lenkkeily ja arkiliikunta.
- Mitä parempi sensori sykkeenmittaukselle sen parempi. Tokkoa noissa isoja eroja?.
- Plussaa unen laadun ja uneen liittyvistä mittauksista. En mä tiedä teenkö tällä loppupeleissä paljoakaan, mutta ei siitä haittaakaan ole.
- Noh ei noista GPS ynnä muuta hienoimmista toiminnoista koskaan tiedä jos lähden retkeilee tai patikoimaan oikean seuran muodossa.
- Vaikka löytyy kunnon kello hienosti pukeutumisen kanssa, olisi kyllä kiva jos tämä urheilu/älykello näyttäisi myös ihan hyvältä. Ainakin tää Suunto 9 Peak on ihan miellyttävän näköinen kapistus, musta värinä.

Tässä nyt muutamia poimiakseen.

En mä vielä tiedä millä hinalla kaveri luopuisi tästä Suunnon kellosta, joten se on siinä mielessä varteenotettava vaihtoehto. Mut jos löytyy paljon halvemmalla tuote joka palvelee urheilutoiminnoissa vähintää yhtä hyvin niin menkööt sillä sitten.
Tsekkaisin esim. Garmin Fenix 6 tai 6X Pro. Niitä myydään nyt dumppaushintaan kun seiskamalli on tulossa pikaisesti. Eihän se nätti ole, mutta kauneus on katsojan silmissä :)
 
Tsekkaisin esim. Garmin Fenix 6 tai 6X Pro. Niitä myydään nyt dumppaushintaan kun seiskamalli on tulossa pikaisesti. Eihän se nätti ole, mutta kauneus on katsojan silmissä :)

Garmin Fenix 6 - 299€
Garmin Fenix 6X Pro - 448€ - tämä menee jo kipurajan yli.
 
No tässä muutama nimeäkseen. Itse älyominaisuudet ovat toissijaisia, en mä niillä ns tee mitään kun on toi puhelin älylaitteena. Joten urheilutoiminnot menee etusijalle.

- Akkukesto.
- 24/7 sykkeenmittauksesta plussaa niin mittaa tarkemmin päivän kulutukset.
- Kuntosalin käyttö pääasiassa, mutta myös lenkkeily ja arkiliikunta.
- Mitä parempi sensori sykkeenmittaukselle sen parempi. Tokkoa noissa isoja eroja?.
- Plussaa unen laadun ja uneen liittyvistä mittauksista. En mä tiedä teenkö tällä loppupeleissä paljoakaan, mutta ei siitä haittaakaan ole.
- Noh ei noista GPS ynnä muuta hienoimmista toiminnoista koskaan tiedä jos lähden retkeilee tai patikoimaan oikean seuran muodossa.
- Vaikka löytyy kunnon kello hienosti pukeutumisen kanssa, olisi kyllä kiva jos tämä urheilu/älykello näyttäisi myös ihan hyvältä. Ainakin tää Suunto 9 Peak on ihan miellyttävän näköinen kapistus, musta värinä.

Tässä nyt muutamia poimiakseen.

En mä vielä tiedä millä hinalla kaveri luopuisi tästä Suunnon kellosta, joten se on siinä mielessä varteenotettava vaihtoehto. Mut jos löytyy paljon halvemmalla tuote joka palvelee urheilutoiminnoissa vähintää yhtä hyvin niin menkööt sillä sitten.
Polar Vantage M2.
M1:ssä oli hyvä sykesensori ja parempi unen seuranta kuin Suunnossa.
Ulkonäkö on heikompi ja itse vaihdoin M1:stä Suunto 9 Peakiin, kun sensorit hajosivat toistuvasti. Lienee ns. yksittäistapaus ja aiheuttajaa en osaa sanoa.
 
Garmin Fenix 6 - 299€
Garmin Fenix 6X Pro - 448€ - tämä menee jo kipurajan yli.
Tuossa Pro:ssa on karttojen lataus, wifi ja musatoiminnot, en tiedä onko muuta eroa toiminnoissa. Jos et noita tarvitse niin saat halvalla perusmallista alle kolmella sataa huippukellon. Oma Fenix 3 ollut nyt 6 vuotta käytössä ja vielä jaksaa, saunassakin käy melkein joka päivä. Käsittämättömän laadukas laite, poislukien rannehihna.
 
Eli Tuo Fenix 6 299€ ois kova. Kannattaako tämä Suunto 9 Peak pitää jos saan lähelle samaan hintaan? Onhan tää yli 500€ kello loppujenlopuksi :)
 
Eli Tuo Fenix 6 299€ ois kova. Kannattaako tämä Suunto 9 Peak pitää jos saan lähelle samaan hintaan? Onhan tää yli 500€ kello loppujenlopuksi :)
Mulla on ollut Suunto 9 Baro ja itse pidän Garminia ainakin siihen malliin verrattuna parempana, mm. paljon parempi rannesykemittaus, parempi appi + nettiportaali ym. Mutta jos sulle Suunto on täysin mieleinen niin tietty turvallinen valintahan se sitten on.
 
Tuli hankittua Polar kello vanhan Suunto Spartanin tilalle. Saakos nuo vanhat harjoitukset tuotua jotenkin säätämällä Suunnosta Polariin?
 
Sports tracker on ollut käytössä neljä vuotta kännykässä.
Nyt tekisi mieli ottaa tuollainen kello. Mikä kello olisi hyvä? Esteenä on ollut, että korista pelatessa ranteessa ei saa olla mitään, joten käyttö olisi siten vain osittaista.
Onko millään valmistajalla jotain vaikka jalkaan sidottavaa lenkkiä? Tuo sykevyö kiinnostaa yhtä paljon kuin peräsuolen tähystys.
 
Viimeksi muokattu:
Sports tracker on ollut käytössä neljä vuotta kännykässä.
Nyt tekisi mieli ottaa tuollainen kello. Mikä kello olisi hyvä? Esteenä on ollut, että korista pelatessa ranteessa ei saa olla mitään, joten käyttö olisi siten vian osittaista.
Onko millään valmistajalla jotain vaikka jalkaan sidottavaa lenkkiä? Tuo sykevyö kiinnostaa yhtä paljon kuin peräsuolen tähystys.

Onko olkavarsi myös kielletty? Siihen löytyisi esim. Polarilta OH1.
 
Onko olkavarsi myös kielletty? Siihen löytyisi esim. Polarilta OH1.

Niin siis OH1 on vanha versio, Polar Verity Sense uusi ja parempi. Sen voi vetästä käsivarressa vaikka melkein kainaloon asti. Tai sit H10-sykevyö mitä sitäkin voi pitää ihan hyvin rinnassa melkein kainalossa asti tai sit vaikka masussa.

Nyt kun salit kiinni ja teen joka treenipäivä kotisalilla kyykky,penkki,veto niin olen huomannut, että H10 toimii navan yläpuolella ihan yhtä hyvin ku rinnalla "oikeassa paikassaan". Erillisissä pp-treeneissä salilla käyttänyt aina Verity Senseä, ettei tuu laskettua toista markkaa sensorin päälle.

Molemmilla voi tallentaa treenin myös ilman kelloa ja ladata sen Polar Flowhon (ja synkata kelloonkin) sitten treenin jälkeen. Ja Verity sensellä voi mitata vaikka ohimostakin jos laittaa pannan päähän. Käyttävät uinnissa uimalasin narussa.
 
Garmin fenix 7 mallisto on nyt julkaistu. Ei näytä tuovan fenix 6:en omistajalle oikein mitään oikeasti uutta, vaan on 90 prosenttisesti sama kello kuin kutonen, mutta hintaa tietenkin tuplat. Kosketusnäyttö lienee isoin uudistus ja senkin sopivuudesta fenix -sarjan kelloon voi olla montaa mieltä...
 
Kosketusnäytön onneksi voi monipuolisesti disabloida asetuksista, jotta jokaiselle löytyy mieluisa käyttötapa kosketusnäytön ja painikkeiden välillä. Hinnat noissa Fenixeissä ja Epixissä on kyllä aika poskettomat.
 
DCRainmaker on testaillut nuo Fenix 7:t sekä Epixin. Hienoja vehkeitä, mutta ehkäpä itsellä nykyinen 6X Sapphire menee vielä :)

DCRainmaker Garmin Fenix 7 review
DCRainmaker Garmin Epix (gen2) review

Suomi hinnat Garminin sivuilta (Normi / Solar / Solar Sapphire):

7S (42 mm)
749€ / 849€ / 949€ / 1049€

7 (47 mm)
749€ / 849€ / 949€ / 949€ / 1199€

7X (51 mm)
949€ / 1049€ / 1049 / 1149€ / 1249€

Epix (47 mm)
949€ (teräs) / 1049€ (titan sapphire)

Eli jos haluaa 7:aan safiiri lasin, on otettava aurinkopaneelilla varustettu malli. Aika iso kattaus eri malleja kyllä. Kaikissa malleissa musiikki ja kartat. Vakio ja Solar malleissa 16 GB muistia, Solar Sapphiressa 32 GB... koosta riippumatta. Suomen sivuilla kaikkiin Epix malleihin ilmoitettu 16 GB muisti, vaikka DCRainmakerin listalla Sapphire malleissa olisi 32 GB. DC:n listoilla myös tuo Epixin AMOLEDin resoluutioksi on mainittu 416 x 416 vaikka Garminin sivuilla ilmoitetaan 454 x 454.

Fenix 7 sarjalaisten vertailutaulukko (DCRainmaker)
1642528705650.png

Fenix 7 batterylife taulukot (DCRainmaker)
1642528687110.png

Fenix 7 ja Epix ominaisuustaulukko (DCRainmaker)
1642528650122.png
 
Mielenkiintoinen sivuilmiö Fenix 6 pro hintoihin. Lienee fiksua odottaa kuukausi tai pari, niin palaa hinnat varmaan ainakin tuohon tasolle missä ne jo muutaman kuukauden oli ennen tätä Fenix 7 julkaisua.

1642621043239.png
 
En kyllä ymmärrä, miksi kukaan valitsisi Fenix seiskan Epix kakkosen sijaan.
 
En kyllä ymmärrä, miksi kukaan valitsisi Fenix seiskan Epix kakkosen sijaan.
Fenixissä kestää akku 3 kertaa pidempään jos pidetään näyttö jatkuvasti päällä (6pv vs 18pv). Joten ne valitsee, joille se on tärkeämpää kuin näyttö. 7X näyttää sitten lupailevan jopa 28pv. Tämän takiahan sitä amoledia ei ole Fenixiin pakotettu, vaan tarjotaan rinnalle toinen malli ja käyttäjä voi sitten itse valita kumpi on tärkeämpää.
 
7X valintaa puoltaa akunkesto, Epixin valintaa tuo komea AMOLED näyttö. 7X:n näyttö on suurempi (51mm) kuin Epixin (47mm), mutta paremman reson vuoksi Epixin näytöllä on varmasti vähintäänkin yhtä paljon dataa. Epix on karttojen kanssa varmasti mainio, mutta syönee aika paljon akkua jos on jatkuvasti päällä vaikkapa MTB hommissa.... milloin se kartta on tosiaan hyvä olla siinä esillä koko ajan.

Itselle akunkesto on tärkeä. 6X on ollut ranteessa 1½ vuotta 24/7 pl. lataustauot. Kestää helposti sen pariviikkoa ja jos on laiska eikä tee mitään, niin luvatut 27 pv. BT ja älyttömät toiminot on itsellä disabloituina, koska en näe niille mitään tarvetta ja vievät ihan turhaa akkua. Eihän ne tee muuta kuin ilmoittaa mitä puhelimella tapahtuu ja ne jutut näen paljon paremmin koko ajan käden ulottuvilla olevasta puhelimesta. Itseä alkaisi nyppiä jatkuva kellon irrotelu ja latailu, vaikka joillekin se jokaöinen (kärjistettynä, Epixissä on kyllä aika hyvät akunkestot) narussa pitely varmaan on ihan ok.

Hienoja vehkeitä molemmat, mutta on kyllä hinnatkin laukalla. Samalla hintaa saa Polarin lippulaivat molempiin ranteisiin ja jonkun halvemman vielä nilkaankin :) Toki ovat ihan eri maailmasta ominaisuuksien suhteen.
 
Fenixissä kestää akku 3 kertaa pidempään jos pidetään näyttö jatkuvasti päällä (6pv vs 18pv). Joten ne valitsee, joille se on tärkeämpää kuin näyttö. 7X näyttää sitten lupailevan jopa 28pv. Tämän takiahan sitä amoledia ei ole Fenixiin pakotettu, vaan tarjotaan rinnalle toinen malli ja käyttäjä voi sitten itse valita kumpi on tärkeämpää.
Vaikea kyllä ymmärtää, miksi sen näytön pitäisi olla päällä, kun siihen ei katso? Kun näyttö ei ole koko ajan päällä, akun kesto Epixissä on 16 päivää. Halutessaan näytön voi pitää koko ajan päällä vain urheilusuorituksen ajan.
 
Hienoja vehkeitä molemmat, mutta on kyllä hinnatkin laukalla. Samalla hintaa saa Polarin lippulaivat molempiin ranteisiin ja jonkun halvemman vielä nilkaankin :) Toki ovat ihan eri maailmasta ominaisuuksien suhteen.

Saisko tästä lyhennelmän mitkä on parempaa kun verrokkina on esim. Polarin Vantage V2?

Ihan järkyttävä hinta jo joku 500e (saati tonni) kellosta joka saattaa milloin tahansa urheillessa kolahtaa johonkin ja mennä romuksi.
 
Saisko tästä lyhennelmän mitkä on parempaa kun verrokkina on esim. Polarin Vantage V2?

Ihan järkyttävä hinta jo joku 500e (saati tonni) kellosta joka saattaa milloin tahansa urheillessa kolahtaa johonkin ja mennä romuksi.

Lyhennelmä: älykello-ominaisuudet ja navigointi. Oikeaan urheiluun sitten ei pärjää palautumisalgoritmit Polarille. Unenseuranta Garminissa myös aika käpynen vs. Polar. Vantage V2 +H10+Cycling bundle 399 € aika kova setti.
 
Saisko tästä lyhennelmän mitkä on parempaa kun verrokkina on esim. Polarin Vantage V2?
Aika työlästä ruveta jokaista ominaisuutta listaamaan, mutta esim.
- ANT+
- NFC (kellolla maksaminen)
- Wifi
- Tiukemmat veden-, pölyn- ja lämpötilankeston standardit
- Happisaturaatio
- Topokartat, golf ja hiihtokartat, netistä ladattavat omat kartat
- Hätäilmoitukset jos esim. kaadut
- Spotify, Deezer musiikin hallinta kellosta
- Lämpötila-anturi
- Parempi akkukesto
- Aurinkokennolataus mallista riippuen
- Tekstiviestivastaukset
- Taskulamppu
- Vapaasti kustomoitavat harjoitusnäytöt, pikapainikkeet ja sovelluskaupasta ladattavat kolmannen osapuolen appit, kellotaulut jne.
- Lukemattomat muut pienet erot ohjelmistoissa, joita en jaksa ruveta listaamaan. Garmin connect on ohjelmistona kyllä selvästi Polar flowta monipuolisempi. Molempia olen käyttänyt.

Jotain varmasti unohtui ja meni väärinkin, älkää vetäkö hernettä nenään.
 
Viimeksi muokattu:
Keskisen Kellolta ostaessa saa 10 prosentin alennuksen, jos tilaa uutiskirjeen.
 
Saisko tästä lyhennelmän mitkä on parempaa kun verrokkina on esim. Polarin Vantage V2?

Ihan järkyttävä hinta jo joku 500e (saati tonni) kellosta joka saattaa milloin tahansa urheillessa kolahtaa johonkin ja mennä romuksi.
Tuossa jo @masaf2 ja @Tukkeuma listasivatkin featureja. Osa toki vähemmän tärkeitä kuin toiset. Itse voisin listata esim:

- Loistava akunkesto
- Hyvä ja riittävän kookas näyttö, mikä mahdollistaa monipuoliset lajinäytöt
- Navigointi ja kartat (Polar meinasi jättää ihan simppelin navigoinninkin pois ekasta Vantagesta, kunnes asiakkaat älähtivät
- Karttojen kirjo on laaja, koska itse ladattavissa. MTK + Trailmapin polut on aika jees fillarointiin
- Todellinen moniajo. Urheilulaji, useita eri countereita, yms voi rullata yhtaikaa ja niiden välillä voi hyppiä miten haluaa
- Näkymien muokkaus suoraa kellosta ja kesken suorituksen
- Navigoinnin tai reitin seurannan starttaus kesken suorituksen
- Jos aloitat reitin kun et vielä ole reitillä, kello ohjaa koko ajan lähimpään reotiile pääsy pisteeseen dynaamisesti. Polar fiksaantuu startti hetken lähimpään
- Musiikit

Polar on varmasti parempi urheilussa ja palautumisen yms. seurannassa treenatessa. Itse kun en tosissaan mitään treenaa, niin oma fiilis sanoo lähdenkö liikkumaan vai en, ihan sama mitä kello sanoo palautumisesta. Sama homma unenseurannasta, kello voi väittää mitä hyvänsä 9h unien jälkeen, mutta jos väsyttää niin väsyttää, en juuri anna arvoa minkään laitteen unen seurannoille.

Aika yksilöllistä mitä pitää kalliina (en itsekään väitä halvoiksi), itsellä kädessä 24/7/365. Toki saa halvemmallakin, mutta puuttuisi niitä ominaisuuksia, mitä tulee tulee käytettyä. Joku hassa tuhansia oikeisiin kelloihin, mitkä sitten (kärjistettynä) jätättää yms. eikä tee muuta kuin näyttää aikaa. Kelloharrastus on kyllä mielenkiintoinen ja kyllä niitä tulee kadehtien katseltua, mutta itse ostan mieluummin monipuolisen laitteen, onkoonkin että näistä ei parin vuoden päästä ole kuin SERriksi.
 
kellosta joka saattaa milloin tahansa urheillessa kolahtaa johonkin ja mennä romuksi.
Mulla on ollut Suunto 9 gen 1 julkaisusta lähtien 247 ranteessa, eli neljäs vuosi menossa. On kolissut vaikka ja minne. Kuitenkin kun kehys on rosteria ja lasi safiiria ei tuossa näy mitään jälkiä. Musta väri ehkä hieman kulunut kehyksen reunoilta.

Älykellot (Apple/Samsung/Huawei watchit jne) ja oikeat urheilukellot (Suunto/Garmin jne) on erikseen. Näkyy toki hinnassakin nuo käytetyt materiaalit.
 
En kyllä ymmärrä, miksi kukaan valitsisi Fenix seiskan Epix kakkosen sijaan.

En ymmärrä miksi kukaan valitsisi Epixin ohi Fenix 7:n. .

Fenixissä on kyllä ominaisuudet kohdallaan hyvällä akunkestolla. Fenix 5 vaihtuu kyllä seiskaan jossain vaiheessa. Tosin 4,5 vuotta vanhassa vitosessakaan ei ole pienintäkään ongelmaa tai haastetta.

Useampi Garmin on ollut, eikä tarvitse miettiäkään merkin vaihtoa.
 
  • Tykkää
Reactions: PCB
En ymmärrä miksi kukaan valitsisi Epixin ohi Fenix 7:n. .

Fenixissä on kyllä ominaisuudet kohdallaan hyvällä akunkestolla. Fenix 5 vaihtuu kyllä seiskaan jossain vaiheessa. Tosin 4,5 vuotta vanhassa vitosessakaan ei ole pienintäkään ongelmaa tai haastetta.

Useampi Garmin on ollut, eikä tarvitse miettiäkään merkin vaihtoa.
Itse tilasin Epixin, koska samat ominaisuudet kuin seiskassa, mutta kerrankin kunnon näytöllä varustettuna.
 
Tässä mietinnässä ensimmäinen sportti/älykello joka tulisi metsäsamoamiseen ja mtb käyttöön. Tihrustanut tuota garminin venu2:sta, mutta tuntuu että kellojen kanssa tulee ähky kun malleja ja ominaisuuksia on tuhottoman paljon.

Tässä vaiheessa toivoisi että kellossa olisi musaominaisuudet, syke, gps, (saturaatio?), uni...

Onko venu2:lle vaihtoehtoja samassa noin 300e hintaluokassa?
 
Tässä mietinnässä ensimmäinen sportti/älykello joka tulisi metsäsamoamiseen ja mtb käyttöön. Tihrustanut tuota garminin venu2:sta, mutta tuntuu että kellojen kanssa tulee ähky kun malleja ja ominaisuuksia on tuhottoman paljon.

Tässä vaiheessa toivoisi että kellossa olisi musaominaisuudet, syke, gps, (saturaatio?), uni...

Onko venu2:lle vaihtoehtoja samassa noin 300e hintaluokassa?
Vivoactive 4(s)
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 480
Viestejä
4 558 199
Jäsenet
74 972
Uusin jäsen
Nagi

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom