Ei pelkästään "periaatteessa", eikä mikään hölmö hypoteettinen tilanne, vaan ihan relevantti asia joka on tärkeä ottaa huomioon. Kuten yllä todettiin, sama ongelma koskee myös päivämäärää. Myös kellonajan esitys ja joissain tapauksissa jopa mittayksikötkin menee samaan kategoriaan. Tosin, kuten todettua, käytetyt formaatit riippuu lähinnä maantieteellisestä alueesta eikä niinkään kielestä, joten jos opinnäytetyön tiivistelmän on tarkoitus palvella kaikkia englantia puhuvia (tai oikeastaan kaikkia, jotka ei puhu suomea), niin ainut oikea tapa esim. päivämäärän kohdalla on kirjoittaa "Nov 1, 2020" tai jotain vastaavaa, joka ei jätä tulkinnanvaraa. Jos koulu tarjoaa opinnäytetöille LaTeX-pohjan, niin nämä aluekohtaiset erot tiivistelmäsivuilla pitäisi olla jo siinä huomioitu niin hyvin kuin mahdollista.
Asia on erityisen tärkeä, jos lukijana on amerikkalainen, koska amerikkalaiset tunnetusti eivät ole kovin hyvin tietoisia siitä, että on olemassa myös muita kuin amerikkalaisia ihmisiä ja käytäntöjä. Kuten johonkin threadiin hiljattain kirjoitin, niin omalla kohdalla edes suomalainen passi ja pisteen käyttö päivämäärässä ei ole estänyt amerikkalaisia virkailijoita tulkitsemasta passin päivämääriä väärin. "Keskivertojenkille" ei tule mieleenkään, että kukaan voisi ikinä kirjoittaa päivämäärässä päivän ennen kuukautta!
Desimaalierottimen kohdalla amerikkalaiset tosin ovat oikeassa. Asia opetettiin jo TKK:n legendaarisessa laajassa matematiikassa, jonka suomeksi kirjoitetussa oppimateriaalissa käytettiin pistettä desimaalierottimena. Pilkun huonouden ymmärtää, jos yrittää sijoittaa desimaalilukuja funktioon f(x,y) tai pahimillaan parametrisoituun funktioon f(x,y;a,b,c). Piste ei juuri koskaan jätä mitään tulkinnanvaraa, ja lisäksi se on suoraan yhteensopiva kaikkien ohjelmointikielten kanssa.
edit: Jos internetsi olisi keksitty Suomessa, niin olisikohan tämän sivun osoite bbs,io-tech,fi?