Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Jeps.. Aivan väärin, imo. Tässä tietsikallaki (macos), ku lisää ääntä muten jälkeen, niin tulee pykälä lisää siihen mitä se oli ennen mutea.Sonyssa taisi lähteä volumet nollasta, kun mute-tilassa lisäsi mökää.
Tai ainakin Suplan ilmaisversio Androidilla. Kuuntelee jotain podcastia sieltä sopivalla voimakkuudella kuulokkeet päässä ja sitten kun tulee mainos niin veri valuu korvista kun mainos tulee varmaan ainakin 12dB lujemmalla.Samaan syssyyn menee nuo mainokset joista osa heittää voluumit kaakkoon, kun koittaa illalla katsella telkkarista jotain ohjelmaa appsin kautta. (MTV/Ruutu)
Jos ei osaa vaihtaa kanavalle 21, ei varmaan pahemmin ole väliä näkyykö sd vai hd kanava.Ei niiden ole pakko olla, mutta koska mm. Yle 1 on jo nyt Digitan verkossa kanavapaikalla 1 ja on ollut siellä niin pitkään kuin TV-lähetyksiä on ollut olemassa, niin suunnittelukukkasta tuossa on se että paremmalla kuvanlaadulla varustettu Yle 1 HD onkin kanavapaikalla 21 jne. Vähintään näiden tulisi nykyään olla päinvastoin. Tuskin kenelläkään on enää televisiota, jolla ei voisi katsoa HD-kanavia ja vaikka sellainen jostakin löytyisi, niin sitten voisi turvautua noihin SD-versioihin. Ja eri operaattoreiden kaapeliverkoissa kanavapaikat voivat olla vielä enemmänkin sekaisin.
Jos ajatellaan yleisemmin, niin noilla kanavapaikoilla ei ylipäätään pitäisi olla mitään tekemistä sen kanssa miten käyttäjä haluaa itse kanavansa järjestellä, mutta jossakin vaiheessa valmistajat ovat luovuttaneet ja käyttäjät kärsivät.
Ei niiden ole pakko olla, mutta koska mm. Yle 1 on jo nyt Digitan verkossa kanavapaikalla 1 ja on ollut siellä niin pitkään kuin TV-lähetyksiä on ollut olemassa, niin suunnittelukukkasta tuossa on se että paremmalla kuvanlaadulla varustettu Yle 1 HD onkin kanavapaikalla 21 jne. Vähintään näiden tulisi nykyään olla päinvastoin. Tuskin kenelläkään on enää televisiota, jolla ei voisi katsoa HD-kanavia ja vaikka sellainen jostakin löytyisi, niin sitten voisi turvautua noihin SD-versioihin. Ja eri operaattoreiden kaapeliverkoissa kanavapaikat voivat olla vielä enemmänkin sekaisin.
Jos ajatellaan yleisemmin, niin noilla kanavapaikoilla ei ylipäätään pitäisi olla mitään tekemistä sen kanssa miten käyttäjä haluaa itse kanavansa järjestellä, mutta jossakin vaiheessa valmistajat ovat luovuttaneet ja käyttäjät kärsivät.
Onko sulla joku syvempi agenda näiden toistuvien semi-aivottomien onelinereiden kanssa?Jos ei osaa vaihtaa kanavalle 21, ei varmaan pahemmin ole väliä näkyykö sd vai hd kanava.
Mielestäni toi ei alunperinkään tähän ketjuun kuulu. Tekniikka on kehittynyt ja kanavapaikat vaihtaa paikkaansa aikanaan kaikilla toimijoilla. Ei ole suunnittelun kukkanen, että hd-paikat vielä on vanhalla paikallaan joillain toimijoilla. IMO.Onko sulla joku syvempi agenda näiden toistuvien semi-aivottomien onelinereiden kanssa?
Jos nyt järjen kanssa ajattelet mistä tässä on ollut puhetta, niin ongelmahan koskee varsinkin vanhempaa väkeä, joka on tottunut että Yle ykkösen ohjelmat näkyvät kun painaa kaukosäätimestä painiketta jossa lukee "1" jne. Nyt sitten pitäisi muistaa painaa "21", jos haluaa nähdä saman kanavan ohjelmat, mutta paremmalla kuvalla. Tämä ei ole ikääntyneemmille välttämättä aina selvä juttu, mutta aivan varmasti sillä paremmalla kuvanlaadulla olisi silti merkitystä katsojalle, jolla on todennäköisesti vielä huonompi näkö kuin nuoremmalla väellä. Vai oletko tämän rautalankamallin jälkeenkin edelleen eri mieltä?
Niin no, lähinnähän sitä suunnittelun kukkasta tässä olikin, että ylipäätään on käytössä tällaisia "kanavapaikkoja", jotka voivat vaihdella operaattorien mukaan ja joihin käyttäjä ei voi itse välttämättä mitenkään vaikuttaa.Mielestäni toi ei alunperinkään tähän ketjuun kuulu. Tekniikka on kehittynyt ja kanavapaikat vaihtaa paikkaansa aikanaan kaikilla toimijoilla. Ei ole suunnittelun kukkanen, että hd-paikat vielä on vanhalla paikallaan joillain toimijoilla. IMO.
Se vanha seniili kuka ei näe/kuule ei varmaan pahemmin hyödy hd-kanavista. Saati että edes kiinnostaisi.Onko sulla joku syvempi agenda näiden toistuvien semi-aivottomien onelinereiden kanssa?
Jos nyt järjen kanssa ajattelet mistä tässä on ollut puhetta, niin ongelmahan koskee varsinkin vanhempaa väkeä, joka on tottunut että Yle ykkösen ohjelmat näkyvät kun painaa kaukosäätimestä painiketta jossa lukee "1" jne. Nyt sitten pitäisi muistaa painaa "21", jos haluaa nähdä saman kanavan ohjelmat, mutta paremmalla kuvalla. Tämä ei ole ikääntyneemmille välttämättä aina selvä juttu, mutta aivan varmasti sillä paremmalla kuvanlaadulla olisi silti merkitystä katsojalle, jolla on todennäköisesti vielä huonompi näkö kuin nuoremmalla väellä. Vai oletko tämän rautalankamallin jälkeenkin edelleen eri mieltä?
En tiedä kuinka seniili sinä olet, mutta luetun ymmärtäminen ei ainakaan tunnu sujuvan. Veikkaan siten, että myöskään sinä et hyödy hd-kanavista.Se vanha seniili kuka ei näe/kuule ei varmaan pahemmin hyödy hd-kanavista. Saati että edes kiinnostaisi.
Mitä merkitystä paremmalla kuvalla on jos katsojalla on heikko näkö?En tiedä kuinka seniili sinä olet, mutta luetun ymmärtäminen ei ainakaan tunnu sujuvan. Veikkaan siten, että myöskään sinä et hyödy hd-kanavista.
Näkee kuvan paremmin? Parempi kuva on parempi silloinkin, jos on huono näkö. Vai meinaatko, että on olemassa joku selkeästi määriteltävissä oleva raja ennen täydellistä sokeutta, jonka jälkeen kuvanlaadulla ei ole merkitystä? Miksi tästä pitää edes keskustella?Mitä merkitystä paremmalla kuvalla on jos katsojalla on heikko näkö?
Heikommalla näöllä ero kuvanlaadussa on pienempi, tosin ehkä konkreettisempi suuremmilla tarkkuuksilla.Näkee kuvan paremmin? Parempi kuva on parempi silloinkin, jos on huono näkö. Vai meinaatko, että on olemassa joku selkeästi määriteltävissä oleva raja ennen täydellistä sokeutta, jonka jälkeen kuvanlaadulla ei ole merkitystä? Miksi tästä pitää edes keskustella?
Ja edelleenkään pointti ei edes ollut siinä onko jollakin hyvä vai huono näkö. Tässä on nyt sinulla joku ihmeen tarve yrittää keksiä kaikenlaisia verukkeita sille miksi paska järjestelmä olisikin hyvä. Tämä operaattorista riippuva television semikiinteä kanavapaikkajärjestelmä on oikeasti ihan täyttä paskaa, eikä se muutu siitä miksikään, vaikka sinä et asiaa ymmärtäisikään. Erityisen paskaa se on monille vanhemmille ihmisille, jotka eivät pysty omaksumaan muutoksia samalla tavalla kuin nuoremmat.
Älä viitsi olkiukkoilla, ei kyse siitä ollut ettei osaisi vaihtaa kanavaa. Kyllä ainakin eräs heikkonäköinen ja muistisairas sukulainen hyötyisi selvästi siitä paremmasta kuvasta. Muistisairauden vuoksi hänen on vaan vaikea ymmärtää, että ykköskanavan parempi kuva ei näykään kanavapaikalla 1 (jossa sitä on tottunut katsomaan viimeiset 50 vuotta), vaan nyt pitäisi osata vaihtaa jollekin ihmeen kanavalle 21 jne. Kun asian selittää juurta jaksaen, se on selvää taas jonkun 5 minuuttia ja sitten palataan takaisin lähtöruutuun.Heikommalla näöllä ero kuvanlaadussa on pienempi, tosin ehkä konkreettisempi suuremmilla tarkkuuksilla.
En mä tuota hyväksi sanonut. Totesin vaan ettei noille hd kanaville taida hirveästi olla tarvetta jos ei kanavaakaan osaa vaihtaa. Harvaa kuvanlaatu edes kiinnostaa, paitsi tällaisella tekniikkafoorumilla.
Se vanha seniili kuka ei näe/kuule ei varmaan pahemmin hyödy hd-kanavista. Saati että edes kiinnostaisi.
Saa, mutta ainakin omassa Philipsissä se oli nin huonosti toteutettu että oli nopeampaa näpytellä kolminumeroinen kanavanumero kun tehdä sama suosikkilistan kautta. En tarkalleen muista mikä omassa Hilirimpisksessä sen käytöstä teki raastavaa kun ei onneksi telkkaa siinä juuri katota, mutta yritin sitä käyttää kun samassa suunnittelun kukkasessa ei saanut muuten kanavia järjesteltyä. Aika nopeasti luovutin säätämisen kanssa.Jos ei ole kauhean vanha telkkari, niin eikös jokaiseen saa tehtyä oman suosikkilistan, johon voi tallentaa kanavia haluamassaan järjestyksessä. Ja kanavien numerointi on suosikkilistan sisäinen ja jos on toimittu kanavalistan sisällä niin telkkari aukeaa siihen suosikkilistaan. Itsekin tein niin vielä silloin kun ei kaikki ilmaiset kanavat olleet HD-kanavia kaapeliverkossa.
Osassa ainakin oli joku ihmeellinen lukko jossain mikä piti ensin avata..? Tappelin yhen masiinan kanssa kunnes jostain alivalikon alivalikosta löytyi joku "salli kanavalistojen muokkaus" tyylinen täppä.. Tossa meitin uudessa sampassa tuollaista taasen ei ole.Samsungeissa ei tarvitse mitään suosikkilistoja. Voi poistaa ja järjestää kanavat haluamakseen.
Juu, mutta sitten jos on telkkari jonka suosikkilista hajoaa totalisesti joka kanavapäivityksessä (jonka kyseinen yksilö teki automaattisesti oletuksena kun havaitsi kanavissa muutoksia) ja vähän väliä sai luoda uutta kanavalistaa kun vanha katosi kanavapäivitysten yhteydessä ja tuon listan teon käyttöliittymä on jonkun humalaisen alienin läpällä tekemä niin alkaa aika äkkiä rasittamaan, varsinkin jos tuo telkkari sattuu sijaitsemaan useiden kymmenien kilometrien päässä ja telkkarin käyttäjät eivät ole millään tavalla "tietoteknisesti" valistuneita.Jos ei ole kauhean vanha telkkari, niin eikös jokaiseen saa tehtyä oman suosikkilistan, johon voi tallentaa kanavia haluamassaan järjestyksessä. Ja kanavien numerointi on suosikkilistan sisäinen ja jos on toimittu kanavalistan sisällä niin telkkari aukeaa siihen suosikkilistaan. Itsekin tein niin vielä silloin kun ei kaikki ilmaiset kanavat olleet HD-kanavia kaapeliverkossa.
Telkoista puhutaan, niin vanhoissa "hyväksytyissä" malleissa kanavanumeroinnin piti noudattaa verkon numerointia. Joissain sen pääsi kiertämään valistemalla asetuksista joku muu markkina-alue.Osassa ainakin oli joku ihmeellinen lukko jossain mikä piti ensin avata..? Tappelin yhen masiinan kanssa kunnes jostain alivalikon alivalikosta löytyi joku "salli kanavalistojen muokkaus" tyylinen täppä.. Tossa meitin uudessa sampassa tuollaista taasen ei ole.
Tämä jo keskusteltiin. Osaan saa ja osaan ei. Osassa kanavanumerointi on erillään suosikkilistoista, vaikka sellaisen saisikin luotua.Jos ei ole kauhean vanha telkkari, niin eikös jokaiseen saa tehtyä oman suosikkilistan, johon voi tallentaa kanavia haluamassaan järjestyksessä. Ja kanavien numerointi on suosikkilistan sisäinen ja jos on toimittu kanavalistan sisällä niin telkkari aukeaa siihen suosikkilistaan. Itsekin tein niin vielä silloin kun ei kaikki ilmaiset kanavat olleet HD-kanavia kaapeliverkossa.
Jos nyt järjen kanssa ajattelet mistä tässä on ollut puhetta, niin ongelmahan koskee varsinkin vanhempaa väkeä, joka on tottunut että Yle ykkösen ohjelmat näkyvät kun painaa kaukosäätimestä painiketta jossa lukee "1" jne. Nyt sitten pitäisi muistaa painaa "21", jos haluaa nähdä saman kanavan ohjelmat, mutta paremmalla kuvalla. Tämä ei ole ikääntyneemmille välttämättä aina selvä juttu, mutta aivan varmasti sillä paremmalla kuvanlaadulla olisi silti merkitystä katsojalle, jolla on todennäköisesti vielä huonompi näkö kuin nuoremmalla väellä. Vai oletko tämän rautalankamallin jälkeenkin edelleen eri mieltä?
Joo, mutta Antenna Ready HD ja/tai Cable Ready HD -määritykset täyttävä TV on jo nyt käytännön vaatimus suomalaisten operaattoreiden verkossa ja ne tukevat HD-lähetyksiä. SD-kanavista luopumiselle taitaa olla jo päätöskin olemassa, mutta en äkkiseltään löytänyt sille päivämäärää.Tuossa on se ongelma että jos nuo ylen SD ja HD kanavat vaihdetaan keskenään ristiin, niin jos alla onkin vanhempi telkkari, niin siellä 1 ja 2 napin takana ei olekaan kanavaa ollenkaan, joka on kuitenkin huonompi vaihtoehto kuin tuo että sen napin takaa ei näy se tarkin mahdollinen versio. Ehkä tuon voisi jotenkin teknisesti toteuttaa niin että uusi kanavalistan pakottava ohjaus tuliskin sieltä T2 lähettimestä, jolloin ne HD kanavatkin tulevat listalle, mutta varmasti noin toteutettuna osa telkkareista menisi jojoon.
Joo, mutta kun tuolla on paljon vielä perus SD telkkareita jotka eivät noita HD kanavia hanskaa.Joo, mutta Antenna Ready HD ja/tai Cable Ready HD -määritykset täyttävä TV on jo nyt käytännön vaatimus suomalaisten operaattoreiden verkossa ja ne tukevat HD-lähetyksiä. SD-kanavista luopumiselle taitaa olla jo päätöskin olemassa, mutta en äkkiseltään löytänyt sille päivämäärää.
Olennaista kuitenkin olisi, että käyttällä olisi mahdollisuus vaikuttaa asiaan, mutta kun ei niin ei.
Joo, mutta Antenna Ready HD ja/tai Cable Ready HD -määritykset täyttävä TV on jo nyt käytännön vaatimus suomalaisten operaattoreiden verkossa ja ne tukevat HD-lähetyksiä. SD-kanavista luopumiselle taitaa olla jo päätöskin olemassa, mutta en äkkiseltään löytänyt sille päivämäärää.
Olennaista kuitenkin olisi, että käyttällä olisi mahdollisuus vaikuttaa asiaan, mutta kun ei niin ei.
Digitan sivuillakin lukee vain: "T2-siirtymä tapahtuu lähitulevaisuudessa. Tarkkaa päivämäärää T2-siirtymälle ei tällä hetkellä ole tiedossa."31.3.2020
Joo en löytänyt itsekkään sitä "koska oikeasti" pvm.
Tässä artikkelissa lienee syitä ja taustoja viivästykselle (vuodelta 2019): Antennikiista jatkuu: Teräväpiirtokuvan saapumista voidaan joutua odottamaan antenniverkossa vielä vuosiaDigitan sivuillakin lukee vain: "T2-siirtymä tapahtuu lähitulevaisuudessa. Tarkkaa päivämäärää T2-siirtymälle ei tällä hetkellä ole tiedossa."
edit:
Viestintäviraston sivuillakin oli vain maininta "lähivuosina".
Televisioyhtiöt Yleisradio Oy, MTV Oy, Sanoma Media Finland Oy, Discovery Networks Finland Oy ja Fox International Channels Oy tekivät maaliskuussa 2016 yhteisen päätöksen vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien siirtymisestä 31.3.2020 mennessä käyttämään pelkästään DVB-T2-tekniikkaa teräväpiirtokuvan takia. Tällöin siis vanhoilla telkkareilla näkyvät SD-lähetykset loppuisivat.
Viime vuonna DNA valitti markkinaoikeuteen Yleisradion kilpailutuksesta DVB-T2-siirtymässä.
Silloin kerrottiin, että siirtymä siirtyy ainakin vuodella eteenpäin eli vuoteen 2021.
Nyt näyttää mahdolliselta, että siirtymä siirtyy vielä kauemmas.
Kiistassa on kysymys siitä, voidaanko kuluttajaa vaatia maksamaan uusi antenni katolle teräväpiirtouudistuksen takia. Uusia telkkareitahan myydään koko ajan, ne ovat käytännössä teräväpiirtokelpoisia.
Onko kanavanumeroiden muuttamisen tarpeessa kyse siitä että yritetään korjata ongelmaa joka on jossain muualla, laitteen käyttöliittymä/käytettävyys huono.Olennaista kuitenkin olisi, että käyttällä olisi mahdollisuus vaikuttaa asiaan, mutta kun ei niin ei.
KTV yhtiöt on vaihtaneet kanavanumeroita, ja siitä on seurannut kuvailemasi ongelma. (otsikoon kuuluu kyllä se että eri operaattoreilla (Digita, KTV) on eri numerointi)Tuossa on se ongelma että jos nuo ylen SD ja HD kanavat vaihdetaan keskenään ristiin, niin jos alla onkin vanhempi telkkari, niin siellä 1 ja 2 napin takana ei olekaan kanavaa ollenkaan, ...
Antenni vastaanotossa automaatti haulla voi joissain kohteissa käydä niin että vastaanotin hakee ja tallentaa useamman eri lähettimen kanavat, sen lisäksi että päivitykset menee miten menee, niin saattaa olla että ne heikon sinkun niput on listalla alkupäässä tai sekaiin laadukkaiden nippujen kanssa.Kanavien uudelleenhakeminen sotkee jostain syystä koko homman kun poistuneiden kanavapaikkojen kohdalle ei voi uusia kanavia tulla kun ne on jo käytössä vaikka eivät enää olekaan eli kun kanavapaikat muuttuvat esim ristiin eli kaksi kanavaa vaihtavat kanavanumeroita keskenään niin molemmat kanavat katoavat alkuperäisiltä paikoiltaan ja siirtyvät seuraavalle vapaalle kanavapaikalle listan loppuun.
Suomessa tekstitetään vieraskieliset ohjelmat, se aiheutti joillain boxeilla ongelmia. Isoilla markkinoilla tekstitys on harvinaista ja silloin kun jotain satunnaisesti tekstitettiin niin se poltettiin kuvaan. Ja jossain missä tekstitystä oli vähän harrastettu niin se oli tekstitv tekstitystä analogit jakelun jäänteitä.Ja eikös Suomessa ole jollakin tavalla erilainen digitv-standardi joka ainakin alkuaikoina aiheutti kovasti ongelmia laitteiden kanssa?
Voi kun tämä olisikin ainoa suunnittelun kukkanen. Eli kyllä tuota on kirottu ja mute on turha koska volume nollaan on ainoa vaihtoehto.On taidettu useamman kerran mainita, mut kerrataan:
televisoiden mute-toiminto; Liian useissa telkuissa jää ruudulle turha merkki mutesta ruudulle. Jos haluaa äänet pois ilman sitä, nii se kyl onnistuu, ku säätää volumea minimiin. Tässäkin tapauksessa saattaa joissain telkuissa sit ilmestyä merkki mutesta... ihan varmuuden vuoksi, jos käyttäjä ei ymmärrä, että telkussa ei ole äänet päällä?
Menee ehkä vähän aiheen vierestä, mutta kaikenlaiset torvi- ja sireeniäänet pitäisi radiomainoksista poistaa.
Itse generoin lähetettäväksi tarkoitettuja salasanoja passwordgenerator.net sovelluksella jossa saa tuon ohitettuaIhmisen luettavaksi tarkoitettuja salasanoja tuottavat sovellukset. Olen aina kironnut fonttivalintoja, joissa on mahdoton erottaa kirjaimia toisistaan. Esimerkiksi pieni "l" ja iso "l". Tai iso "O" ja nolla "0". Itse en käytä Applen tuotteita, mutta puolison iPhonen wifi-hotspotin salasanassakin tähän törmäsin. Ei edes parhaimmaksi käytettävyydeltään sanottu firma osaa tehdä tätä kunnolla.
Ulkoasulla ja fontilla on toki merkitystä käytettävyyteen, mutta kai sen pelkästään salasanalle käytetyn kentän voisi silti laittaa erilaisella kirjasintyypillä.
Tämä kanavahkukin omalta osaltaan johtuu Digitan kyvyttömyydestä (tai haluttomuudesta) toimia standarien mukaan. DVB-T lähetteessä on NIT (Network Information Table) data mukana, jossa siis kerrotaan samaan verkkoon kuuluvien kanavanippujen taajuudet ja muut parametrit. Ideaalisessa maailmassa television kanavahaku menisi sekunneissa läpi tätä käyttäen. Eli kun televisio löytää ensimmäisen kanavanipun, voisi se NIT datan perusteella virittäytyä heti oikeille taajuuksille ja poimia kanavat talteen.Antenni vastaanotossa automaatti haulla voi joissain kohteissa käydä niin että vastaanotin hakee ja tallentaa useamman eri lähettimen kanavat, sen lisäksi että päivitykset menee miten menee, niin saattaa olla että ne heikon sinkun niput on listalla alkupäässä tai sekaiin laadukkaiden nippujen kanssa.
Tuota voi kiertää käsinhaulla, mutta jos laite sekoileen muutekin päivitysten kanssa, niin kyse toistuvasta jumpasta.
Miksi tuossa luettelosss on e ja L myös? Siis minkä kanssa nuo voi mennä sekaisin?Itse generoin lähetettäväksi tarkoitettuja salasanoja passwordgenerator.net sovelluksella jossa saa tuon ohitettua
Tosin yleensä käytän erityylistä vahvaa salasanaa, esim PuuTuoliTaloLintu@9631 ei mene ainakaan brute forcella ihan heti ja kun salasanan vaihtopakko on päällä ei asia sen jälkeen minua kiinnosta
L ja I. sekä toi g/e pari on ollu perinteisesti OCR haastavia. Vois ehkä tulla vastaan jos käyttää i-luurin OCR-viritystä salasanojen syöttämiseenMiksi tuossa luettelosss on e ja L myös
Joo mä ymmärrän että l ja I menevät selaisin, mutta minkä kanssa tuo L sekaantuu? Samoin en oikein tajua miksi tuo e ei menisi OCR:lle jakeluun. g ja 9 ovat kyllä saman näköisiä, mutta e? Ehkä se menee sitten o:n kanssa sekaisin jos ei oikein näe?L ja I. sekä toi g/e pari on ollu perinteisesti OCR haastavia. Vois ehkä tulla vastaan jos käyttää i-luurin OCR-viritystä salasanojen syöttämiseen
L ja I. sekä toi g/e pari on ollu perinteisesti OCR haastavia. Vois ehkä tulla vastaan jos käyttää i-luurin OCR-viritystä salasanojen syöttämiseen