Suomi - kuituyhteyksien kehitysmaa

Mielenkiintoista, mitähän nuo liittymät oikein ovat ja onko tuo sitten samanlainen ikuinen taakka kuin Valokuitusella vai joku määräaikainen systeemi. En ole tuollaista aiemmin Lounealla nähnyt.

Voi olla joissain tapauksissa peruja jostain verkkojen tai palveluliiketoimintojen ostoista, Louneahan on tässä vuosien varrella laajentanut toimintaansa myös ostamalla pienempiä yhtiöitä tai valokuituverkkoja tai verkkojen palveluliiketoimintoja (esim. Rauman Energia, Cinia) joilla pääsevät operoimaan toisen omistamaan verkkoon. Etenkin noissa jälkimmäisissä voi olla jopa todennäköistä että verkon omistaja perii ylläpitomaksua ja Lounea sitten myy liittymän siihen päälle.

Puhtaasti Lounean oman verkon alueilla, eli siellä missä Lounea on ilman riippuvuuksia itse rakentanut verkon, ei tietääkseni noita ylläpitomaksuja ole. Olishan se aika rouheaa jos tässä joutuis vielä maksamaan liittymän hinnan päälle kympin verkkomaksun liittymästä jonka rakentamisesta on maksanut melkein 2000 euroa...
 
En mä kauheasti pidättelisi hengitystäni tuon kilpailutuksen suhteen. Meillä on olemassa Valokuitusen letku ja tulossa on vielä Valoon valokuitu"valmius". Jos sitten lähden Valoolta kyselemään, että "Meillä on nyt käytössä toi Valokuitusen letku, notta mitä maksaisi jos vaihtaisin liitymän teille?" Luulenpa että vastauksena tulee vain: "Tässä perushinnastomme, olkaa hyvä."
Jos alueella on useampi kilpaileva operaattori, jopa useampi kuitu talouksissa eri operaattoreilta niin se heikentää yksittäisen operaattorin hinnoitteluvoimaa. Eli pitää hintoja kurissa. Ja sitten tullaan siihen perus hinnoitteluun olemassaolevalla asiakkaalle ei kannata tarjota sitä halvinta hintaa, mutta uusia asiakkaita kannattaa houkutella hinnalla. ja ne tarvii uusia asiakkaita, Eli uskon että määräaikaisia tarjouksia tulee. niiden tarvii myös pitää vanhat, eli jos ja kun on aito uhka että asiakas lähtee, niin kannattaa tehdä määräaikainen tarjous. Eli ihan sitä samaa mitä tänäpäivänä siellä missä kilpailua.

Ketjussa puhuttu ylläpitomaksuista, kytkentä maksoista jos liittymä irtisanottu, kilpailutilanne on nyt sellainen että jos nettipalvelun irtisanoo niin kuituliittymää jää voimaan (tämä ei ole mitenkään perinteinen juttu), ja ei peritä kk maksuja. Kilpailutilanne tuo tuohon painetta , operaattorille tärkeää että asikas pitää hilut kytkettynä, GPON yhteydessä muutenkin, mutta sen takia että helpompi ja edullisempi houkutella uudestaan asiakkaaksi. Mutta toisessa kupissa painaa se että se alentaa palvelun irtisanomiskynnystä. Mutta jos mennään 10v päähän ja siitä eteenpäin niin nähdään miten omistukset muodostuneet, siellä kotona voi olla kaksi saman operaattorin liittymää.



Mitä se siis ottaa jo maksetusta kuidusta? En nyt tietenkään odota, että jotain kymppien säästöjä tulee mutta kaksikin vaihtoehtoa euron erolla on parempi kuin yksi toimija joka sanelee hinnan.

Valokuitusen hinnoittelusta voi vähän katsoa suuntaa mitä netti yhteydet maksaa muille Avoimen kuidun operaattoreille, joissa se kuituoperaattori laskuttaa suoraan asiakasta kuidun osuudesta. ja verrata eroa. Ei se tarkkaa ole, mutta kai siitä jotain suuntaa saa. Valokuitunen sinänsä edullinen vs moni muu Avoimen kuidun operaattori. Eli jos kilpailu sallii niin Valokuitusella ja muilla halpaoperaattoreilla on hintapaineita, eli nyky rahassa nykyhinnat ei ole se millä busines on laskettu.
 
Valokuitusella taitaa meno mennä siihen, että pitää kysellä vuoden määräaikaisten perään ja vaihtaa aina operaattoria jos ei saa jatkettua määräaikaista.

Elisan sisäkuitu käytiin kytkemässä tänään. Elisa ilmeisesti vaatii, että pitää pultata isompi metallikotelo seinään minkä sisään päätelaite kiinnitetään. Eikä siinä mitään, piti vaan hetki miettiä mihin se laitetaan kun ei voinutkaan nakata päätelaitetta sähkökaapin sisään.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
265 421
Viestejä
4 593 046
Jäsenet
75 652
Uusin jäsen
Jakkehh

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom