Eihän se hirveästi auta että sillä backhaulilla on oma radionsa, kun ne ovat kuitenkin samoilla taajuuksilla.. Eikä se eri kanava paljoa lohduta, kun nopean wifin saamiseksi sieltä on käytettävä monta kanavaa kerrallaan.
Tuota wifi verkkoa voi kyllä nopeuttaa, esim jos backhaul käyttää 5GHz aluetta alueen, ja se clienttien verkko on 2,4GHz alueella, mutta tuolla 2,4GHz alueella nyt ei kovin nopeaa wifiä saa, kun taajuusalue on niin kapea, ja samalla 5GHz alueella jää kantamat lyhyiksi, että saman asian ajaisi yksi 2,4GHz alueen tukari.. Tietysti noita 5GHz mesh asemia voi ketjuttaa jonoon, niin että niillä on ihan näköyhteys toisiinsa, ja noinhan on poikeastaan pakkokin tehdä jos kaapelia ei pysty vetämään ja haluaa kohtuu nopean wifi verkon, mutta kyllähän siinä vähän sellaista räpellyksen makua on.
Käytännössä tuo sata megainen wifi jonka kohtuu vaivalla langattomalla mesh verkolla saa aikaan on ihan riittävä nettipalveluihin. Jos jollain on käytännössä tarvetta sille nopealle datalle, niin kyllähän sitä alkaa löytymään keinoja jolla sen kaapeloinnin voi toteuttaa.
Tietysti voi nyt olla että "nopea" wifi tarkoittaa meille eri asioita... 2,4GHz alueellahan ei kovin ihmeellisiin siirtonopeuksiin päästä teki mitä vaan.
Jos teet 2,4Ghz wifi verkko, niin sitä pystyt ruokkiin hyvin 5Ghz yhteyksillä.
5Ghz radiot on kehittyneet, tänä päivänä jos tehdään kodin Wi-Fi verkkoa niin kyllä yleensä tehdään myös 5Ghz peittoa, ja entistä useammin se 2,4Ghz verkkoa on perinteisten laitteiden tukemiseksi ja jos säätö osaamista niin optimoitu vakaus, toimivuus edellä.
Yksi Mesh tuotteistuksen idea on helppous, eli pystyt asentamaan vapaammin, ja jos langattomana se yhteys isäntään, niin tärkeää että se nimenomaan on laadukas.
Jos lähdit dissaa mesh purkkeja suorityskyvyn takia, jos olet rakentamassa 2,4 Ghz verkkoa, niin Mesh 5Ghz runkoyhteydellä ei ole ongelmaa ruokkia 2,4Ghz peittoa.
Eihän se hirveästi auta että sillä backhaulilla on oma radionsa, kun ne ovat kuitenkin samoilla taajuuksilla.. Eikä se eri kanava paljoa lohduta, kun nopean wifin saamiseksi sieltä on käytettävä monta kanavaa kerrallaan.
Idea nimenomaan siinä että yhteys isäntää on eri taajuuksilla, ei päälekkäin orjan luoman verkon kanssa.
Tämä se ero vanhan ajan wlan toistimiin.
Koska orja asennetaan paikkaan missä hyvä yhteys isäntään, niin voidaan käyttää nopeampia koodauksia, leveämpää kaistaa, eli sen puolesta resursseja ruokkia niitä asiakas yhteyksiä, jopa toistakin orjaa.
Toki tuo "runkoyhteys" on pois siitä radiokaistasta millä palvellaan asiakkaita, 5Ghz alueella on tilaa paljon enemmän kuin 2,4Ghz alueella, lisäksi 5Ghz alueella läpäisy heikompi, eli eri puolella rakennusta olevia orjaverkkoja voi aiemmin sijoittaa päällekkäin. Jos siis se langaton kotiverkko alkaa olemaan aika massiivinen ja kova kuorma samanaikaisesti ympärikämppää. Aivan hiljan on otettu käyttöön uusia taajuusalueita, joilla voi radiokaista ruuhkaa helpottaa.
Jos tarve ei noin tyydyty, niin heittää mesh purkit pois ja rakentaa hallitun mahdollisimman paljon kaapeloidun wi-fi verkon järeämmällä tekniikalla. (kaapelointi ei joka paikassa joka purkkiin onnistu)
Jos kiinteistössä yleiskaapelointi valmiina hyviin Wi-fi tukiasema paikkoihin, niin ehdottomasti piuhalla, piuhalla onnistuu myös tukiasemien powerointi. Mesh purkkeja voi silti käyttää ja hyödyntää asennuksen helppouden. Laite kaapeleiden kanssa on sen verra varovainen että miettii mitä tunkee mihinkäkin ja kaapeliden lisäksi todennäköisesti tarvii ylimääräisen kytkimen.