Pelisivusto Eurogamer on selvittänyt mitä tapahtuu Steamin pelikokoelmalle, kun käyttäjä menettää henkensä. Tällä hetkellä digitaalista pelikokoelmaa ei ole mahdollista testamentata.
Digitaalinen pelimyynti on kasvattanut suosiotaan tasaisesti, ja monet pelaajista omistavat jo mittavia pelikokoelmia.
Aiemmin olemme kertoneet jopa digitaalisten pelien keräilijöistä, joilla on peräti yli 10 000 peliä Steam-kokoelmassaan.
Toisin kuin fyysisen pelikokoelman, ei digitaalista kokoelmaa voi noin vain antaa toiselle pelaajalle. Niinpä
Eurogamerin toimittaja otti asiakseen selvittää, miltä tapahtuu Steamin pelikokoelmalle, kun käyttäjätilin omistaja kuolee.
Steamin tilausehtojen ja videopelialaan erikoistuneen juristin Alex Tuttyn mukaan Steamin pelikokoelmaa ei voi tällä hetkellä testamentata eteenpäin. Tuttyn mukaan sama pätee käytännössä kaikkiin sovelluslisensseihin, myös Xbox Livestä ja PlayStation Storesta ostettuihin peleihin. Hänen mukaansa asia tulee tuskin muuttumaan ennen kuin lainsäädännössä aletaan suhtautua ostettuihin lisensseihin samaan tapaan kuin muuhunkin omaisuuteen.
Eurogamerin toimittaja yritti tiedustella Steamilta mahdollisuudesta testamentata pelinsä eteenpäin. Hänelle kuitenkin vastattiin vain, etteivät Steamin kautta ostetut pelilisenssit ole siirrettävissä, eikä asiakaspalvelu voi auttaa häntä. Steamin omistava Valve ei myöskään voi omin päin muuttaa käytäntöä, sillä sen tulisi ensin neuvotella uudelleen ehtonsa pelijulkaisijoiden kanssa.
Kukaan ei tietysti voi estää jättämästä Steamin salasanaa jälkipolville, ja on epätodennäköistä, että uusi käyttäjä jäisi kiinni edesmenneen käyttäjän pelien pelaamisesta. Lainmukaista tapaa pelien testamenttaamiselle ei kuitenkaan toistaiseksi ole olemassa.