Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Tallennukset ovat lokaalisti missä sattuu. Moni peli tallentaa (tai oikeastaan synkronoi tallennuksensa) nykyään pilveen, mutta ne, jotka eivät tee niin, kannattaa tarkastella tapauskohtaisesti. Tuskin vuosikausiin juuri mikään peli on enää tallentanut pelin asennuskansioon. Sen sijaan Windowsin käyttäjäkansio on yleinen paikka, ja toinen yleinen on käyttäjän AppData-kansio. Jos et ole vaihtamassa käyttäjäkansion sisältävää levyä, tämän ei pitäisi olla ongelma. Jos taas olet, ainakin jossain vaiheessa oli olemassa työkaluja, jotka auttoivat tallennusten varmuuskopioinnissa. Sellaisia kannattanee hyödyntää, jos on tarvetta.Olisi tarkoitus asentaa koneeseen uusi ssd ja laittaa kaikki pelit sinne. Miten tuo Steamin pelien siirto onnistuu fiksuimmin? Pitääkö pelien tallennuksista tehdä jotain varmuuskopioita vai onko pelien tallennukset mahdollisesti Steamissa tallessa?
Puhdas Windows-asennus, siten myös uusi Steam-asennus, joka ei suostu ymmärtämään vanhojen pelien olemassaoloa.
Olen lisännyt Settings > Downloads asianmukaiset uudet Steam-kirjastot ja siirtänyt vanhat pelit yhteen niistä (tässä tapauksessa F:\Steam\steamapps\common)
On koitettu käynnistää Steamia uudelleen mutta ei auta?
edit: asentamalla pelin siihen kirjastoon se löytää kyllä vanhat filut, mutta kai tuohon nyt joku muukin tapa on pakko olla kuin jok'ikisen pelin "uudelleen"asennus?
Kiitos tiedosta mutta peli on löytynyt minulta jo ties kuinka pitkään. Peliaikaa on poikkeuksellisen paljon eli kolme tuntia. Enemmänkin pelaisin mieluusti mutta enpä ole ehtinyt... Oman (vähäisen) kokemukseni perusteella tosin voin minäkin suositella peliä!The Long Dark oli muuten kans tarjouksessa, mikäli survival-pelit kiinnostaa
The Long Dark oli muuten kans tarjouksessa, mikäli survival-pelit kiinnostaa
Varmaan kannattaa lähteä ainakin siitä arvauksesta, että julkaisijoilla ei ole mitään velvollisuutta tehdä mitään dokumentaatiota päivityksistä. Huono homma toki jos näin on, mutta minkäs teet.Avaudutaas vähäsen Steamin cryptisyydestä. Pistää ihmetyttämään, kun Steamin peleihin pukkaa aika ajoin automaattisia päivityksiä, joihin ei löydy minkäänlaisia patch noteja Steamista saati pelien sisältä. Esimerkiksi tänään 3.1.2018, Dotaan tuli lähes gigatavun kokoinen "haamupäivitys", mutta patch noteja ei löydy mistään. Eikä mitään eroa näy pelinkään puolella. Asentaako ne Steamin kautta jotain Phisting tooleja, bottiverkkoja ja NSA-takaovia tietokoneelleni vai mitähän vittua?
Varmaan kannattaa lähteä ainakin siitä arvauksesta, että julkaisijoilla ei ole mitään velvollisuutta tehdä mitään dokumentaatiota päivityksistä. Huono homma toki jos näin on, mutta minkäs teet.
Family Share onkin nähdäkseni tarkoitettu siihen, että saman katon alla asuvien ei tarvitse kaikkien ostaa samoja pelejä uudestaan tai jakaa tunnusta. Tätä voi verrata siihen, miten vaikka konsolipelien jakaminen toimii. Toki tuo on huono homma, jos tahtoo vähän venyttää järjestelmää, mutta yhtä lailla pidän aika turhana valittaa siitä, ettei jokin ominaisuus taivu mukavasti johonkin, mihin sitä ei ole alun perinkään tarkoitettu.Eipä tässä muuta, mutta tyttöystävän pitäisi taas jakaa kirjastot uudelleen päikseen ~500km päässä asuvan veljensä kanssa ja minun pitäisi myös hetken matkan päässä asuvan veljeni kanssa. Vaatii joko vierailua tai hetkellistä "muunna salasana, anna access-koodi kun veli kirjautuu sisään, vaihda salasana kun homma hoidettu" -rumbaa.
Family Share onkin nähdäkseni tarkoitettu siihen, että saman katon alla asuvien ei tarvitse kaikkien ostaa samoja pelejä uudestaan tai jakaa tunnusta. Tätä voi verrata siihen, miten vaikka konsolipelien jakaminen toimii. Toki tuo on huono homma, jos tahtoo vähän venyttää järjestelmää, mutta yhtä lailla pidän aika turhana valittaa siitä, ettei jokin ominaisuus taivu mukavasti johonkin, mihin sitä ei ole alun perinkään tarkoitettu.
Enpä näe Steamin ohjeissa mitään mikä viittaisi siihen, että Family Sharing haluttaisiin rajoittaa saman talon sisäiseksi:
Steam Family Sharing
Family Sharing kertoo minusta paljon jo pelkän nimensä avulla. Nimen perusteella etäjakaminen perheenjäsenten kanssa voi vielä sisältyä tuohon, mutta on aika vaikea nähdä, millä logiikalla Valve olisi päättänyt moisen mahdollistaa (pl. käytännön vaikeudet sen rajoittamisessa). Sen sijaan samassa taloudessa asuvien kesken jakaminen vertautuu suoraan konsolipelien jakamiseen sekä PC-pelien jakamiseen ennen digitaalisia jakelupalveluita (kuten Steam). Tuo alueellisten rajoitteiden voimassaolo taas kuulostaa omaan korvaani tekniseltä rajoitteelta, kun sellaisiin aiemminkin linkittämässäsi materiaalissa vedottiin. Mainitaan nyt vielä, että ensimmäinen otsikkokysymys linkittämälläsi sivulla on "Share your computer? Now share your games too.", mikä puolestaan tukee minun tulkintaani koko hommasta.Enpä näe Steamin ohjeissa mitään mikä viittaisi siihen, että Family Sharing haluttaisiin rajoittaa saman talon sisäiseksi:
Steam Family Sharing
Sen sijaan tuolla mainitaan erikseen, että family sharing ei onnistu maantieteellisten regionien yli, jos peli on aluerajattu (mutta onnistuu jos ei ole), mikä kyllä tarkoittaa, että systeemi on tarkoitettu laajempaankin käyttöön kuin yhden talon sisäiseksi toiminnaksi.
Heti eka lause ko. sivulla taitaa antaa hieman osviittaa.
Jaa Steam-pelikokoelmasi kyläilevien vieraiden ja perheesi kanssa
Jos Steam erikseen kieltää jakamisen ulkopuolisille tai selkeästi rajoittaa sitä jossain ehdoissa, niin sitten on eri asia. Mutta en ole sellaista nähnyt.
Can I share my games with users that don't live with me?
While Family Sharing can work for users that are not accessing Steam from the same location, due to technical limitations, the feature may encounter issues that Steam is unable to provide support for.
Valve on tainnut käsittää asian eri tavalla vaikka tähän asti onkin toiminut kuten olet halunnut. Sitä paitsi 500 kilometrin päässä asuvan kanssa pelien lainaaminenkin menee jo tuntuvasti vaikeammaksi, jos levyistä puhutaan.Kyllä minä käsitän sen niin, että veljeni on perhettäni, ja saan vapaasti tällä tavalla jakaa kirjastoni perheeni kanssa. Kumpikaan ei kuitenkaan voi pelata mitään samanaikaisesti, joten tämä vastaa täysin sitä, että lainaan vaikkapa X360-levyn ja saan sen palautuksena sitten myöhemmin. Ehdot eivät tätä kiellä, ja erikseen on maantieteelliset rajoitukset sekä 10 henkilön käyttörajoitukset. Tämähän ei tosiaan vaadi mitään muuta kuin sen, että kirjautuu itse sen käyttäjän koneella, johon haluaa kirjastonsa jakaa. Rajoitus samanaikaisesta pelaamisesta on jo varsin hyvin saanut family sharen toimimaan suurimmassa tapauksessa ns. "sharewarena", kun omaan kirjastoon on ollut pakko hankkia monta peliä päästäkseen pelaamaan niitä täysin vapaasti.
Samassa taloudessa asuvien kohdalla tuon ei yleisesti ottaen pitäisi olla mikään ongelma, mutta ymmärrän kyllä tältä osin ärsytyksen. En minäkään tuohon sinänsä yrittänyt erityisen kärkkäästi puuttua, mutta ihmiset tuntuvat pitävän Family Sharingia yleisenä jakotyökaluna sen sijaan, että sitä käytettäisiin kuten oletettavasti on tarkoitettu, joten ajattelin kommentoida silti.Enkä valittanut siitä, että setti ei toimi niinkuin haluan, vaan huomautin siitä, että tämä family share oli poistunut toiminnasta kaikilta, myös samassa taloudessa asuvilta ilman mitään mainintaa. Yhtä hyvin tilanteeni voisi olla se, että olisin harmitellut kun tämä tapahtuu juuri silloin kun tyttöystäväni lomailee jossain kaukana. Lähinnä kummastelin sitä, että tämä tapahtui äkkiarvaamatta ja kaikille samanaikaisesti, vaikka ehtojen muutoksista tai teknisestä syystä pääsyavainten invalidointiin olisi voinut jollain tapaa näkyvämmin ilmoittaa (jota Valve harvemmin tekee).
Ainakaan minä en ole moista juurikaan harrastanut, joten tämä ei selvästikään koske minua.Saahan sitä olla tekopyhä ja saarnata samalla kun kärkkyy foorumilta ilmaisia pelikoodeja (usempien bundlejen koodit ovat ehtojen mukaan vain omaan käyttöön) ja alennuksia harmaan aluen kaupoista (jotka mm. mankuvat koodeja suoraan kehittäjiltä väittäen itseään peliarvostelijoiksi).
Wishlisti koki uudistuksen ja samalla heitti jotai vasta sinne lisättyjä tohon kärkeen. Vähän keskeneräinen tai buginen. Näkyy jotain outouksia jotka ilmeisesti on tulevia ominaisuuksia jotka ei vielä toimi tai sit jotain bugeja.
Njoo, jossain määrin arvelen näinkin olevan. Toisaalta nyt tuohon voi laittaa hiiren päälle ja se vaihtaa sen pelikuvan screenshoteiksi että näkee mistä pelistä nyt olikaan kyse. Itellä kuitenki +100 peliä tuolla jotka osa on vaan heitetty "vois olla bonus jossain bundlessa" ajatuksella listalla numeroksi 129. Sit vähän ajan päästä ku plärää listaa nii ei mitää hajua mitä se "pelikuva" edustaa siinä.Tämä on selvästi tehty mobiili edellä, kun en käytä Steamia yleensä koko näytön kokosena, ja nyt siinä näkyy wishlistillä huimat 2,5 peliä kerrallana, kun aiemmin näin kerralla lähemmäs kymmenen. Todellista tilan tuhlausta.
Tähän ongelmaan on nyt tarjolla compact view.Tämä on selvästi tehty mobiili edellä. En käytä Steamia yleensä koko näytön kokosena, ja nyt siinä näkyy wishlistillä huimat 2,5 peliä kerrallana, kun aiemmin näin kerralla lähemmäs kymmenen. Todellista tilan tuhlausta.
Taitaa olla vain kehittäjästä kiinni.Eikö Steamistä mitenkään näe mitä pelin päivityksessä on?
Esim Fallout 4 latasi eilen 500 megan päivityksen mutta ei mistään näe mitä siinä oli?
Tää on kyllä vähän rasittavaa, että tätä ei oo pakotettu mitenkää kehittäjille. Varsinki jossain moninpeleissä ja numeronmurskauspeleissä olis kiva tietää mitä balansointeja on tehty.Eikö Steamistä mitenkään näe mitä pelin päivityksessä on?
Esim Fallout 4 latasi eilen 500 megan päivityksen mutta ei mistään näe mitä siinä oli?
Valve ei julkaise edes omien peliensä patch noteja (räikeimpänä esimerkkinä Dotan gigatavujen kokoiset päivitykset), joten turha odottaa, että Steam vaatisi sitä kolmannen osapuolen kehittäjiltä.
Mahtuipas taas paljon tyhmää pieneen kommenttiin. Valvehan nimenomaan julkaisee notet. Tässä räikeimpiä esimerkkejä:
Dota 2 patch notet: Game Updates
Kattavasti kerrottu mitä milloinkin on peliin muutettu.
CS:GO patch notet:
Counter-Strike: Global Offensive
Jälleen, päivityksen sisältö on yksityiskohtaisesti kerrottu.
Todennäköisin vaihtoehto on lisää Creation Club -tauhkaa. Nehän ladataan valmiiksi kaikkien pelaajien koneille ja tiedostojen avaaminen maksaa. Käytännössä on-disk-DLC:tä, jota tulee vähän väliä lisää lupaa kysymättä.Eikö Steamistä mitenkään näe mitä pelin päivityksessä on?
Esim Fallout 4 latasi eilen 500 megan päivityksen mutta ei mistään näe mitä siinä oli?
Valve ei todellakaan julkaise kaikkia patch noteja, julkaisevat notet ainoastaan "olennaisten" päivitysten osalta. Viikon aikana saattaa tulla useamman gigan edestä tavaraa, jonka sisältö selvinnee ainoastaan epävirallista reittiä. Yleensä näiden patchien sisältö on kosmeettista pasketta, nettikoodin muutoksia mutta ajoittain myös oleellisia bugfixejä ja käyttöliittymän optimointia.
Ensimmäiset kolme Tomb Raider -peliä mobiiliversioina julkaissut yhtiö kertoo remasteroivansa pelejä Steam-julkaisua varten.
Tomb Raider (1996), Tomb Raider II (1997) ja Tomb Raider III (1998) ovat kiistattomia klassikkopelejä, ja ne remasteroitiin pari vuotta sitten Android ja iOS -julkaisuja varten. Nyt käännöksistä vastaava Realtech VR -studio on paljastanut, että pelien käännökset tulevat pian myös Steamiin.
Julkaisumuoto on kuitenkin hieman poikkeuksellinen. Kuten PC Gamer kertoo, ei remasteroituja versioita julkaista itsenäisesti, vaan ne tulevat jakeluun ilmaiseksi niille, jotka omistavat alkuperäiset pelit Steamissa.
Alkuperäiset kolme Tomb Raider -peliä saapuivat Steamiin vuonna 2012, ja ovat yhä saatavilla huokeaan 6,99€ kappalehintaan. Tulevat remasterit tukevat 1080p-resoluutiota ja 60fps -ruudunpäivitystä. Pelit käyttävät uutta 3D-moottoria ja tukevat myös ohjaimia.
Tarkkaa julkaisupäivää ei ole paljastettu, mutta studio kertoo ensimmäisten kahden pelin olevan jo valmiita ja kolmannen olevan työn alla. Alta näet pelikuvaa Realtech VR:n remasteroimasta Tomb Raiderista.
Olispa controlleri supportia.
Eiköhän ne oo maksettua sisältöä niiden tuottajilta, aika paljon pyörii samat pc-gamer ja rock paper shotugun yms. artikkeleillaan joissa ehkä ohimennen vaan mainitaan ko. peli.Millä logiikalla tuonne Steam clientin "recent news"- kohtaan tulee ne pelikohtaiset uutiset? Tuleeko ne automaattisesti, vai Steamin toimesta, vai pelinkehittäjän?