Star Wars Universe

Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 257
Ujosti kiinnostaa tuo Obi, mutta samaan aikaan pelottaa, että miten vaihteleva taso on viime aikoina Disneyllä ollu.
Boba Fett oli oman sarjansa turhin hahmo, ainoastaan Mando teki siitä katsottavan.
Hawk Eyessä ei pahikset eikä hyvikset ollu vakuuttavia.
Itse asiassa moni näistä uusista sarjoista kusee asioita urakalla, toivotaan Obille parempaa!
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Ujosti kiinnostaa tuo Obi, mutta samaan aikaan pelottaa, että miten vaihteleva taso on viime aikoina Disneyllä ollu.
Boba Fett oli oman sarjansa turhin hahmo, ainoastaan Mando teki siitä katsottavan.
Hawk Eyessä ei pahikset eikä hyvikset ollu vakuuttavia.
Itse asiassa moni näistä uusista sarjoista kusee asioita urakalla, toivotaan Obille parempaa!
Boba Fettin yksi heikkous lienee, että Bobaa näyttelee keski-ikäinen äijä mahakas mies jota ei voi oikein ottaa todesta sinä kylmäverisenä palkkionmetsästäjänä joka leffoissa nähtiin. Ewan McGregor sen sijaan on ikääntynyt sopivasti tähän Kenobi-sarjaan.
 

Corsten

Tukijäsen
Liittynyt
11.11.2017
Viestejä
1 245
Darth Vader jätettiin vielä ymmärettävästi pelhän hengitysäänen varaan tuossa trailerissa... hyvä niin.
 

Corsten

Tukijäsen
Liittynyt
11.11.2017
Viestejä
1 245
Kenobin kaksi jaksoa takana. Rauhallinen aloitus, hyvää kannattaa odottaa.
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Itellä oli vähän "meh"-fiilikset noista kahdesta jaksosta. Ihan ok, ei huonoa mutta ei kovin mieleenpainuvaakaan. Eka jakso oli varsin rauhallinen ja toisessa jo enemmän toimintaa.
Mandalorianin ekan kauden ekat jaksot iski täysillä ja jo alusta saakka oli mielenkiinto yllä. Kenobin ekat jaksot oli minusta vähän kädenlämpöstä. Ewan McGregor kuitenkin tuottaa tuttuun tapaansa laadukasta näyttelytyötä.

Tarkempia mietteitä spoilerin takana.
Arvaan kyllä jo että tämän sarjan kliimaksi tulee olemaan Obi-Wanin ja Vaderin match nro. 2. Sinänsä vähän pettymys, luulisi että osaisivat keksiä uusia juttuja, mutta aina pitää vaan takertua samaan tuttuun vanhaan. Ja tuoda Star Warsin maskotti Darth Vader jollain tavalla mukaan. Plääh.

Myös tämä Leian kidnappaus juonikuvio on vähän sellanen "ettekö nyt parempaa keksinyt". Bail Organa paasaa Kenobille kuinka tärkeä henkilö Leia on, mutta itse antaa tämän juosta jossain metsissä ilman huoltajia/henkivartijoita. 10-vuotiaan Leian näyttelijä kyllä hyvä ja muistuttaa paljon Carrie Fisheriä.
 
Liittynyt
20.05.2019
Viestejä
243
Jotenkin on tästä Obi-Wanista jatkuvasti semmoinen fiilis, ettei osata tehdä oikein mitään yllättävää ja uutta.

Tämä lapsinäyttelijä ei kyllä osaa näytellä, vaan on pikemminkin häiritsevän koominen. McGregor sen sijaan vetää hyvin.

Mukana tottakai pakolliset ammutaan sata kertaa läheltä, eikä kukaan osu mihinkään, kuten Mandalorianissakin viime aikoina.

Tässä vielä mukana sankareiden näkymättömyys ja pahiksien sokeus.

Kyllä tätä nyt kattoo.
 

Corsten

Tukijäsen
Liittynyt
11.11.2017
Viestejä
1 245


Sarja alkaa 31.8. Vissiin toinen kausikin on jo työn alla
Tuo Andor vaikuttaa tosi hyvältä. Onko Vader siinä sarjassa jopa enemmän eetterissä kuin Kenobissa? Ois Disneymäinen koukku, että esitellään Kenobin loppumyllyissä ja sitten jatkot Andorissa. Oishan se ihan urpoa, jos Vaderista ei vieläkään saataisi mitään kunnollista irti vuonna 2022. Vaikka on pahis, niin kyllä Vaderia olisi aika jo aukaista enemmän niille faneille, jotka ei kirjallisuutta ole jaksanut lukea.
 

Corsten

Tukijäsen
Liittynyt
11.11.2017
Viestejä
1 245
Ja sieltähän sitä Vaderia vähän lisää saa e03:ssa. Äänessä tuttuun tapaan James Earl Jones.
 

Cuthalu

Tukijäsen
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 406
Ei tämä nyt aivan iske sillä tavalla kuin olisi voinut olettaa/toivoa. Taistelujen toteutus (jebaitteineen) on hieman heikolla tasolla, paikoitellen käsikirjottajilta tuntuu loppuneen aika tai luovuus ja Sith Inquisitoreista se kaikista tylsimmän oloinen saa eniten ruutuaikaa. Ko. nelikko vedetty muutenkin ehkä liiallisen kliseiseksi. Ewan McGregor hoitaa tonttinsa, kuten odottaa saattoi. Visuaalisesti näyttää muuten hyvältä, mutta värit ovat kadoksissa (saa toki telkkarista säädettyä) ja turhan tähden on lisätty paljon kohinaa. Vaderin osalta äänimiksaus vedetty täysin överiksi. Hyvän tehokeinon teho katoaa, kun sitä käytetään jatkuvasti.

Eipä tosin Mandonkaan ensimmäinen siisoni vielä timanttia ollut, että ehkä tämä tästä lähtee vielä kunnolla liikkeelle. Se voidaan laskea sarjan eduksi, että on välillä päästy pois hiekkaplaneetalta. Star Warsin universumissa on niin paljon muutakin kiinnostavampaa nähtävää.
 
Viimeksi muokattu:

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Aiheutti pikkuista myötähäpeän tuntuista hymistelyä se kohtaus, missä Obi-Wan yrittää avata sitä laserporttia että pääsisivät jatkamaan matkaa, mutta kuvakulma ylhäältä paljastaa selvästi kuinka Obi-Wan ja Leia pääsisivät helposti kiertämään tämän "esteen". Jaksossa oli myös muitakin aivan naurettavia epäloogisuuksia kuten että Vader päästää Kenobin pakoon jonkun tulimeren takia, minkä hetki sitten sammutti voimillaan. Miten on mahdollista että Disney/Lucasfilm onnistuu tekemään näin kämäistä materiaalia, vaikka onkin tv-sarja kyseessä.

Ja suoraan sanottuna Obi-Wanin ja Vaderin kohtaamisessa ei ollut minkäänlaista jännitystä/tunnetta, vaikka tämä on nyt näiden hahmojen ensimmäinen kohtaaminen 10 vuoteen. Tässä jaksossa nähty yhteenotto näiden hahmojen välillä tuntui aika vaisulta geneerisen toimintamusiikin, tylsän tapahtumapaikan ja heikon miekkailukoreographian vuoksi. Youtuben puolella jotkut fanitkin ovat saaneet paremman näköisen miekkataistelun tehtyä näille hahmoille. Toisin sanoen, tv-sarjamaisuus kyllä latisti tätä tunnelmaa. Elokuvassa isommalla budjetilla olisi varmasti ollut parempi kohtaus.

James Earl Jones veti kyllä hyvin ääniroolin, mutta selvästi on ääntä miksattu tai filtteröity jotenkin, koska miehen ääni kuulosti paljon nuoremmalta kuin mitä Rogue Onessa kuulosti.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 118
Juu, jotenkin tylsähköä, kun "eeppinen" jälleennäkeminen tapahtuu jossakin Kalifornian hiekkamontulla. Lucas käytti liikaa CGI-maailmoja, mutta toisaalta Kamino ja Geonosis jäivät mieleen toisin kuin tämän uusimman jakson...mikälie-planeetta. Sama juttu musiikissa. John Williams musiikki jaksoi kantaa läpi prequel-trilogian sontaisimmatkin kohtaukset. Tässä sarjassa ei ole yksikään kohtaus jäänyt musiikillisesti mieleen.

Toisekseen tuo Vaderin ja Obi-Wanin kohtaus on kanonisesti häiritsevä, sillä EP4:ssä Vader sanoo Obi-Wanille olleensa vasta oppilas viime kohtaamisen aikaan. Nyt tuo lause ei käy järkeen.

Lisäksi loppu hämmensi. Miten Reva (giggity) pääsi tunnelin toiseen päähän kulkematta Leian ohi? Leia on osoittanut jo juoksevansa aikuisia nopeammin (lol) 1. jaksossa, joten teoria, että hän olisi keksinyt luolan toisen pään sijainnin ja juossut sinne ennen Leiaa kuulostaa epäuskottavalta. No, olen jo Game of Thronesin viimeisillä kausilla turtunut Hollywood-logiikkaan, joten en viitsi hermoja menettää sen takia.
 
Liittynyt
20.05.2019
Viestejä
243
Tylsääkin tylsempää menoa. En keksi mitään hyvää tästä uudesta jaksosta. Huonoja en jaksa luetella. Ehkä se olen vain minä. Hyvä jos muut tykkää.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.08.2021
Viestejä
2 312
Tämä Obi-Wan on kyllä ollut aika yksiselitteisen paska. Disney jatkaa alkuperäisten StaWa-(mies)hahmojen vetämistä lokaan. Lukesta tehtiin luovuttanut erakko, Han oli moniepäonnistuja-avioerofaija ja nyt on sitten Obi-Wanin vuoro olla täysin avuton pelkuri. EP III lopussa hän omisti elämänsä Luken suojelulle, mutta sitten hautaa pois parhaan aseensa hänen suojeluun ja antaa itsensä mennä täysin rappiolle? Great plan, Ben.

Oikeasti todella tympeää kun hahmojen koko luonne ja hahmonkehitys vetäistään pöntöstä alas.

Uuden trilogian Mary Sue Space Jesuksen jälleen kenellekään ei pitäisi tulla ihan hirveän shokkina se, että Reva tulee olemaan sarjan loppuun mennessä hyvis, joka pelastaa tai vähintään säästää Luken hengen ja täten itseasiassa koko alkuperäinen trilogia on mahdollinen ainoastaan diverse strong black womanin sankaruudesta. Lyön vaikka vasemman kivekseni vetoa.

Harmittaa, mutta ei yllätä. Uusi trilogia oli jo ihan kuraa ja osoitti, että nykyisin Star Warsin puikoissa olevat ihmiset on sieluttomia korpoja jotka lähinnä vihaavat Star Warsia. Mandon pari ekaa kautta oli positiivinen yllätys, mutta Book of Bobby Fetzin jälkeen on kyllä ollut odotukset aika nollassa taas kaikkea tulevaa kohtaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
484
En ymmärrä osan puheita, Obi-One on huomattavasti parempi kuin Mandalorian.

Ewan McGregor kannattelee sarjaa tavalla mitä suurin osa ihmisistä ei koskaan tajua. Obi-One ansaitsisi vähintään kolme kautta, sen verran hyvä näyttelijä on kyseessä, aikoinaan teki Star Warssista super suositun ison yleisönkin silmissä perus Star Wars elokuvissa.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 811
Itse tykkäsin viimeisimmästä trilogiasta. Oli parempi kuin edellinen, jonka kakkososa oli minusta ainut ihan ok.

Sarjat katsomatta. Pitää ensi kuussa ottaa Disney ja alkaa urakoimaan niitä.
 
Liittynyt
18.08.2021
Viestejä
2 312
Ei herran jestas, juuri kun ajattelin, että rimaa ei vaan mitenkään saa enää alemmaksi, Obi1 onnistuu alittamaan vielä senkin. Tämä jakso oli kirjaimellisesti täysin tarpeeton. Kuinka monta kertaa Leia pitää pelastaa tämän sarjan aikana? Etenikö yhdenkään hahmon tarina mihinkään? Miksei Reva vaan lukenut tän vakoojamuidun ajatuksia sen "harhautuksen" aikana? Ihanko oikeasti yrititte jollain vitun Scooby-Doo trenssitakki-tempulla karkuun? Pitäisikö minun olla surullinen Waden(?) kuolemasta? En edes muista kuka hän alussa vilahtaneista hahmoista oli. Miksi tämän sarjan nimi ylipäätään on Obi-Wan, kun suurin osa ajasta menee about kaikkien muiden mahdollisten hahmojen parissa? Toistaiseksi ainoa syy tuoda takaisin Hayden Christensen on ollut se, että häntä voidaan käyttää markkinoinnissa sarjan ulkopuolella. Noin muuten sarjassa ei ole ollut vielä oikeastaan yhtäkään kohtausta mihin häntä olisi käytetty. Aivan älytöntä touhua.

Noh, kaksi jaksoa jäljellä. Tähän asti jokainen on ollut oikeastaan vaan toistaan huonompi, joten saa nähdä miten käy. Tähän mennessä ei voi kun todeta, olen oikeasti nähnyt parempia fanifilmejä kuin tämä pökäle.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 118
Näinpä. Disneyn käänteinen Midaan kosketus on kyllä hämmästyttävän voimakas. Eeppiseen Scifi-maailmaan omistavat oikeudet, eivätkä tämän parempaa keksi? Jopa George Lucas olisi saanut kiehtovamman minisarjan aiheesta. Tusinallinen kirkuvia Jar Jar Binksejä olisi mielekkäämpää katsottavaa kuin tämä nykykäsikirjoittamisen taidonnäyte.

Harmittaa samalla tavalla kuin The Last Jedin nähtyäni. Mark Hamillin potentiaali sössittiin täysin, ja nyt kärsijänä on Ewan McGregor.
 
Liittynyt
31.08.2018
Viestejä
173
James Earl Jones veti kyllä hyvin ääniroolin, mutta selvästi on ääntä miksattu tai filtteröity jotenkin, koska miehen ääni kuulosti paljon nuoremmalta kuin mitä Rogue Onessa kuulosti.
imdb.com triviapuolelta:
Although James Earl Jones is credited as the voice of Darth Vader, he didn't actually record new lines for this series. A company called Respeecher used advanced AI software to analyze Jones' voice and recreate a perfect rendition of Darth Vader's voice. The same technology was previously used in The Mandalorian (2019) and The Book of Boba Fett (2021) in order to clone Mark Hamill's voice.
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
imdb.com triviapuolelta:
Although James Earl Jones is credited as the voice of Darth Vader, he didn't actually record new lines for this series. A company called Respeecher used advanced AI software to analyze Jones' voice and recreate a perfect rendition of Darth Vader's voice. The same technology was previously used in The Mandalorian (2019) and The Book of Boba Fett (2021) in order to clone Mark Hamill's voice.
Olen hämmentynyt. Toisaalta olen vaikuttunut, koska Vaderin dialogi on kuulostanut hyvältä ollakseen AI:n luoma. Toisaalta olen ihan vitun pettynyt että nykyään hahmojen dialogit luodaan jollain AI-ohjelmalla.

Toisaalta tämä kaikki erikoisohjelmistojen käyttö kuten Luke Skywalkerin luominen deepfakella, ja dialogien luominen tietokoneella näissä Disneyn tuotannoissa kuvastaa täydellisesti Disneyn sielumaisemaa. Pintapuolisin näyttää hyvältä, mutta kun vähän tarkastelee syvemmältä, niin täysin sielutonta ja keinotekoista.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 027
Itseä ei tuommoinen AI touhu sinänsä haittaa koska jos haluaa sen ikonisen äänen säilyvän ja sen omaava näyttelijä ei sitä enää oikein alkuperäisen tasolla pysty tuottamaan niin hyväksyn tuon tekoälyn käytön. Rogue Onessa kuuli jo aika selkeästi ikääntyneen James Earl Jonesin äänen niin parempi ratkaisu tämä on. Sarjan ongelmia se ei poista kun kässäri on paskaa eikä mitään sielua sarjassa ole, sääliksi käy McGregoria koska hänen näyttelijäntaitonsa ansaitsisi parempaa kun ei se esitrilogiakaan mikään hyvä ole.
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Itseä ei tuommoinen AI touhu sinänsä haittaa koska jos haluaa sen ikonisen äänen säilyvän ja sen omaava näyttelijä ei sitä enää oikein alkuperäisen tasolla pysty tuottamaan niin hyväksyn tuon tekoälyn käytön. Rogue Onessa kuuli jo aika selkeästi ikääntyneen James Earl Jonesin äänen niin parempi ratkaisu tämä on.
Minusta taas olisi ihan ok antaa uusille ääninäyttelijöille mahdollisuus näihin rooleihin. Ihan hyvin toimii esim. Clone Wars-animaatiosarjassa Anakinin ja Obi-Wanin äänet. Väittäisin jopa että Anakinin ääninäyttely siinä antaa hahmosta paljon miellyttävämmän ja paremman hahmon kuvan kuin leffoissa Haydenin näyttelytyö.

Minusta mennään metsään ja pahasti jos tulevaisuus on sitä että kuolleiden näyttelijöiden hahmoja palautetaan deepfakella ja muilla ohjelmistoilla.
 
Liittynyt
10.11.2017
Viestejä
53
Odotukset Obi Wan sarjan kohdalla olivat varsin korkealla: Legendaarinen hahmo tekee paluun alkuperäisen huippunäyttelijän voimin ja nojoo tason Star Warsin takuumiehet Favreau ja Fioni eivät ole sarjan tekijätiimissä. Lisäksi sarja sijoituu herkulliseen kohtaan saagan aikajanalla. Lähtökohdat sille, että nyt saatetaan vihdoin nähdä jotain alkuperäistrilogian tasoista olivat varsin hyvät.
Mutta tottakai metsään mentiin ja kovaa. Edellisissä viestiessä on aika hyvin tuotu esiin sarjan ongelmia. Vaderin ja Obi Wanin eeppinen kohtaaminen kolmosepisodissa toi ensimmäisenä mieleen Speden soramontulla kuvatut länkkärit 80-luvulla. Ja vaikka ne olivatkin loistavia, niin tämän sarjan kohdalla se ei välttämättä ole kovin iso meriitti.
 
Liittynyt
18.08.2021
Viestejä
2 312
1655374618234.png

Oikeasti itkettää kaikki tämä hassattu potentiaali tässä Kenobissa. Vitosjakso näytti pieniä välähdyksiä siitä, mitä asiat olisivat voineet olla, kun Kenobikaan ollut enää niin täysin avuton ja säälittävä kuin neljässä aikaisemmassa jaksossa. Vader oli todella kuumottavan voimakas ja hyväksyn tämän "power levelin uppaamisen" avosylin.

Mutta sitten se kaikki muu oli taas niin vitun typerää paskaa, että huhhelshei vaan. Miksi vain kaksi miehistönkuljetusalusta, oletettavasti kymmenistä tai sadoista, joita Star Cruiser kantaa? Miksi Stormtroopperit vaan tehottomasti räiskivät ovea jollain tykillä, kun hetkeä myöhemmin Reva pääsi siitä läpi sekunneissa valomiekalla? Mikä vittu tämä melee-tulitaistelu on? Miksei Tala heittänyt sitä vitun kranaattia? Valomiekkatakauma oli sinänsä jees ja oli kiva nähdä Haydeniä ilman maskia, mutta miksi hitossa näyttelijöitä ei oltu edes oikein yritetty muokata edes vähän nuoremman näköisiksi, kun jotkut random-tyypit internetissäkin saa aikaan parempaa jälkeä alle vuorokaudessa? Muutenkin CGI on ollut ihmeen kökköä läpi sarjan. Noinkohan on mennyt budjetti lähinnä Haydenin ja Ewanin palkkoihin?

Noh, yksi jakso jäljellä. Melkein kammottaa odottaa kuinka typerää paskaa siihen on tungettu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 118
^Ei mitään lisättävää...tai no, olisivat edes varmistaneet, että Reva oikeasti kuolee. Mutta eihän se sovi, koska "juoni".
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
120
Vader oli todella kuumottavan voimakas ja hyväksyn tämän "power levelin uppaamisen" avosylin.
Nämä ovat makuasioita. Minusta Vader on liian voimakas, eikä sovi enää yksiin sen alkuperäisen kanssa. Nykyinen Vader olisi pyyhkinyt Kenobilla lattiaa alkuperäisessä leffassa. Lukella ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia häntä vastaan Imperiumin vastaiskussa. Samoin hän olisi Hothilla pysäyttänyt Millenium Falconin pelkällä käden ojennuksella. Ei hyvä
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 746
Viimeisin Kenobin jakso oli hyvää viihdettä. Pitää katsoa uudestaan paremmalla ajalla uudesta telkusta.

En itse ainakaan vertaile hahmojen skillejä aiemmin nähtyihin leffoihin. Johan Phantom Menace näytti, että jokainen olisi vedellyt korville koko tulevaa kaartia mennen tullen valomiekkailuissa.

Pyrin myös välttämään tilannetta missä tekisin tästä sarjasta elämää suurempaa yhtälöä, tämä on itsellä kategoriassa viihde. :)
 

namlepo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
4 604
Olipahan spektaakkeli tämä kauden finaali. Aika surkeeta. Mutta anakin vader oli toisaalta ihan siisti.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 885
Viimeisin Kenobin jakso oli hyvää viihdettä. Pitää katsoa uudestaan paremmalla ajalla uudesta telkusta.

Johan Phantom Menace näytti, että jokainen olisi vedellyt korville koko tulevaa kaartia mennen tullen valomiekkailuissa.
. :)
Sepäse näissä uusissa on myös ongelma että noi jedivoimat näyttää halvaantuneen 10v päästä ihan kaikilla osallisilla.

Obi 1 siis mätki Vaderia ja päinvastoin saatanan kallioilla-> vrt se mitä sen jedivoimat on EpIV:ssa 10v. myöhemmin. Ja sitten vielä se että jätti Vaderin taas henkiin. Eli Obi1 sitten jätti "Hitlerin" tietoisesti teurastamaan galaksia. Vitun idiootti.

No, noista huolimatta- kutosjakso oli paras tähänastisista, menihän toi tossa mitassa poppariviihteenä.
 

Apinamakina

Tukijäsen
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 079
Ensimmäinen ja kaksi viimeistä jaksoa olivat ihan hyvät vaikka sisälsivätkin pään rapsutusta aiheuttavia hetkiä. Kokonaisuutena tämä sarja oli pettymys, joka jakso oli sitä että hahmojen pitää paeta kulloisenkin jakson tapahtumapaikasta. Ja paljon oli epäloogisuuksia sun muuta ihmeteltävää. Ewan McGregor veti kyllä hienon roolisuorituksen taas kerran. Etenkin tässä viimeisessä jaksossa, muistutti katsojia että miksi hän oli yksi valopilkuista prequeleissa.

Olisin toivonut enemmän Obi-Wanin itsemietiskelyä, oman sisäisen jedinsä uudelleenlöytämistä, henkisten demoniensa kanssa taistelua Tatooinen aavikolla. Valitettavaa että sarjan tekijät pistivät sarjan pääteemaksi Obi-Wanin ja Vaderin kohtaamisen. Ja täysin turhan hahmon Revan yhdeksi päähahmoista.

Oli kyllä mahtavaa nähdä taas Ian McDiarmid Keisarina ja Liam Neeson Qui-Gonina

Mutta pakko on vielä mainita että musiikit tässä sarjassa oli aivan karmeaa paskaa. VIimeisen jakson Obi Wan vs. Vader kohtauksestakin meinasi loppua vauhti jo tyystin aivan tylsän geneerisen musiikin takia.
 
Liittynyt
18.08.2021
Viestejä
2 312
Uuden trilogian Mary Sue Space Jesuksen jälleen kenellekään ei pitäisi tulla ihan hirveän shokkina se, että Reva tulee olemaan sarjan loppuun mennessä hyvis, joka pelastaa tai vähintään säästää Luken hengen ja täten itseasiassa koko alkuperäinen trilogia on mahdollinen ainoastaan diverse strong black womanin sankaruudesta. Lyön vaikka vasemman kivekseni vetoa.
"Called it". Turvalliset vedot on kyllä vähän tylsiä, mutta eipä tässä missään vaiheessa mitään oikeaa riskiä kiveksen menetyksestä ollut kun kaikki merkit tähän oli alusta asti ihan päivän selviä, sarjan sisällä ja ulkopuolella.

---

Noin muuten, ei vittu mitä paskaa. Jopa umpisurkea Book of Bobby Fetz sisälsi meilenkiintoisempia kohtauksia kuin yksikään kohtaus tässä pökäleessä. On oikeasti vaikea keksiä miten tästä olisi saanut enää yhtää huonomman. Eikö kirjoittajat yhtään laiskempaa ja/tai tyhmempää tapaa keksineet sille, että Obi-Wan ei voitostaan huolimatta tappanut Vaderia, kuin "lol, kävenpä vaan vittuun"? Obi-Wan jätti kirjaimellisesti space hitlerin vapaaksi mellastamaan ja teurastamaan ihmisiä miljardeittain. Eihän toki Vaderin murhaaminenkaan olisi hahmoon sopinut (puhumattakaan kaanoniin), mutta oli kyllä niin vitun prööts prööts - tason juttuja, että ei saatana. Pelkästään vaikka jo se, että Vader olisi yksinkertaisesti lähtenyt vittu karkuun olisi tehnyt kohtauksesta paljon vähemmän typerän.

Ainoa valopilkku oli läskin palkkapussin kuittaamassa käynyt McGregor, tosin aika kyllästyneen oloinen hänkin oli välillä.

Toivottavasti tätä ei tule lisää.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 118
Viimeinkin jotain fiilistä sarjassa. Benin ja Leian tapaaminen Alderaanissa melkein herkisti. Mutta muut kohtaukset tuntuivat niin pakotetuilta. 30 sekunnin cameotkin aivan turhia. Näistä saivat varmaan näyttelijät korvauksen, joka vastaa mattimeikäläisen 5000 tunnin työpanosta. Epäloogisuuksiin en paneudu, koska ne ovat nykysarjoissa vaatimus ilmeisesti (sanoo allekirjoittaneen puhuva foliohattu). Enemmän sarja saa Reddit-pöhinää aikaan, kun jättää jaksoihin idioottimaisia käänteitä.

Mutta kaikki keskinkertainen loppuu aikanaan.

Vaikea keksiä enää, mistä teemasta saisi kasaan jatkokauden. Luke tuntee ensimmäisessä elokuvassa Obi-Wanin vain etäisesti, joten galaktinen seikkailu Ben-sedän kanssa ei tule kyseeseen (vaan milloin nyt kaanon Disneylle on ennenkään merkinnyt?). Reva jäi henkiin Tatooinelle, joten en yllättyisi, jos kyhäävät jonkin spin-offin tälle hahmolle. Näen sen jo Disney+-mainoksina.
"Reva & Ben - Voimaduo". Ep01: Reva onnistuu estämään Lukea putoamasta toistuvasti tikkailta. Ep03: Ben pelastaa Larsin sadon tuomalla vuorilta sadepilvet force pull-kikalla. Ep06: Luke haluaa osallistua podkisaan.
 
Liittynyt
09.11.2019
Viestejä
159
Päällimmäisenä fiiliksenä että hyvä etteivät nyt enempää jaksoja tehneet, olisi ollut liikaa ja jäänyt kyllä kesken. Ilman McGregoria olisi Boba Fett tasoa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 027
Mutta pakko on vielä mainita että musiikit tässä sarjassa oli aivan karmeaa paskaa. VIimeisen jakson Obi Wan vs. Vader kohtauksestakin meinasi loppua vauhti jo tyystin aivan tylsän geneerisen musiikin takia.
Jep. Imperial March oli jostain käsittämättömästä syystä säästetty sinne Vaderin vikaan kohtaukseen ja Skywalkerien teemaa vähän sitten Leialle. Aivan paskaa geneeristä musaa täynnä koko sarja jotka eivät millään tavalla luoneet mitään fiilistä.

Toivottavasti ei tule enää jatkoa tälle. Ei ole näköjään mitään annettavaa enää jäljellä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
557
Ihan liian isot odotukset oli itsellä tuolle Obi-Wan sarjalle. Ihan ok tarina ja muutenkin syvensi tuota Obi-Wan sekä Darth Vaderin suhdetta. Viimeinen jakso oli näistä paras ja McGrecor on täydellinen rooliinsa. Neljään jaksoon olisi voinut kyllä tiivistää. Pieni pettymys tämä sarja oli kuitenkin.
 
Liittynyt
24.09.2020
Viestejä
226
Obi-Wan saatu päätökseen ja olipahan erinomainen sarja. Hienoa että saan näinkin paljon erinomaista SW:tä. Joo, Boba Fettissä oli pari puuduttavaa jaksoa, mutta eipä muuten löydy valittamista.
 

kuoris

Tukijäsen
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
3 291
Kenobi katsottu. Annan SW fanina 8 pistettä.

Plussaa:

Tehosteet ja lavasteet, hyvin säilytetty alkuperäinen atmosfääri.
Ewan
Darth tuntus pelottavammalta kuin koskaan.

Miinukset:

Ewan ei selvästikään osaa näytellä lapsen kanssa, yhdessä kohtauksessa tuli jopa myötähäpeä. Olin vähän WTF. Liekö hänellä omia lapsia? Lisäksi Ewanin ääni jossain kohdin kuulosti vähän kyllästyneeltä narinalta vaikka hyvä näyttelijä onkin.

Jaksot lyhyitä, 35-40 minuuttia josta mene lopusta 5 minuuttia lopputeksteihin, taisi myös intro (ja kertaus?) olla alussa. Toki tämä on nykytrendi että tehdään minisarjoja mutta edes jaksot voisivat olla ”täysi”mittaisia. Mihinkään 30+ jakson kausiin tuskin on enää paluuta. Tuli vaan mieleen kun olen katsonut Aliasta..
 

Kamis

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.06.2022
Viestejä
588
Obi-Wan olisi aivan hyvin voinut olla Obi-Wan trilogian ensimmäinen elokuva, sen verran suoraviivaisesti tarinaa kuljetettiin. Kyllähän tuon mielellään katsoi, mutta aika kesy meininki oli ja aika ennalta arvattava.
 

Kamis

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.06.2022
Viestejä
588
Jotkut kyselivät täällä että miten tuota Obi-Wania jatketaan. Nyt on pelattu niin sanotusti ensimmäisen elokuvan tarina pussiin.
2 osassa keskitytään anankinin etsintään ja 3 leffassa kalistellaan miekkoja Darth Vadrin kanssa ja lopussa kaikki ottaa tee kupposet.
 
Liittynyt
07.09.2018
Viestejä
1 246
Näyttää hyvältä :thumbsup:

Offtopic: trailerissa pisti silmään sama juttu kuin Halo -sarjassa, eli ihan alussa on hepulla käsissään joku taittoperä AK-47 variantti :rofl:

1659520256502.png


Eipä siinä mitään, luotettava peli, mutta vähän huonosti istuu SW universumiin. Halossa kävi vielä järkeen että AK-47 on edelleen käytössä tulevaisuudessa.
Tosin onhan SW universumissa noita luotiaseita (slugthrower) käytössä blastereiden lisäksi.
 
Liittynyt
27.11.2016
Viestejä
1 159
Obi-Wan oli kyllä pettymys täälläkin näköjään moneen kertaan pureskelluista syistä. Itse juoni/idea olisi voinut olla mielestäni ihan toimivakin, mutta se toteutus ja täydelliset epäloogisuudet sarjan itsensä sisällä - loogisuusodotukset muihin SW juttuihin ei niin korkealla ollutkaan nykymenon tuntien, joten niistä en valita vaikka häiritsivätkin.
- Ovesta hakataan läpi minuuttitolkulla turhaan kun pääsisi läpi 5s valomiekalla.
- Tiesulun portin avaamiseen käytetään aikaa & vaivaa vaikka sen voisi kiertää 5m kävelyllä.
- Reva teleporttailee sopiviin paikkoihin useammankin kerran, pahimpana odottelemaan Leiaa tunnelin toiseen päähän.
- Vaderin voimat ovat aika OP, mutta silti ei saa Obia tai edes Revaa hengiltä näiden ollessa täysin tämän armoilla.

Sitten muuta:
- Reva. Ihan kokonaisuutena. Täysin mielenkiinnoton ja karismaton hahmo eikä näyttelijäsuorituksestakaan ollut mitään apua. Korjaus: poistetaan kokonaan hänen sub-plot ja hoidetaan "jahti" koko inkvisiittoriporukan toimesta, Reva saa toki tässä porukassa olla mukana tuomassa "diversiteettiä".
- Obi-Wan. Ihan ok veto McGregorilta, vaikea sanoa jäikö kädenlämpöiseksi näyttelijän vai ympäröivien tekijöiden takia.
- Vader. Liikaa esillä. Edes 1 rematch Obin kanssa ei riittänyt vaan täytyi tehdä 2, joista toinen täysin kummallinen "lennetään kaksin ottamaan rehtiä tuolle random planeetalle". Korjaus: Enemmän takapiruilua ja Obi-Wanin kohtaamiset olisin jättänyt kokonaan pois, korkeintaan, että saa katsekontaktin jossain välissä, mikä toimisi paremmin yhteen myös ensimmäisen elokuvan kanssa.
- Leia. Ihan ok. Hieman liian pikkuvanhaksi kirjoitettu, mutta ok.
- Lopetus. Miksi sinne Luken farmille nyt piti ylipäänsä tässä mennä? Koko kohtaus täysin turha. Paljon parempi olisi ollut jättää kokonaan pois tai toteuttaa siten, että Ben tehtävänsä suoritettuaan käy moikkaamassa noita ottovanhempia ja toteamassa jotain, että hän jatkaa vahtimista tjsp.
 

Hetzer

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
476
4 jakson perusteella Andor iskee itselle. Sarja on hidastempoinen mikä ei varmaan miellytä kaikkia, mutta ainakin itse olen pitänyt mielenkiintoisena. Tarina on selkeästi omansa eikä siinä viljellä jatkuvasti leffoista tuttuja elementtejä, en ole vielä törmännyt typeryyksiinkään joita on ollut noissa ns legacy hahmojen sarjoissa. Ainoa mikä pisti vähän naurattamaan oli
4 jaksossa tyyppien aseistus jotka näytti modaamattomilta AK-47 rynnäkkökivääreiltä
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 106
Viestejä
4 191 492
Jäsenet
70 865
Uusin jäsen
Southsidespinner

Hinta.fi

Ylös Bottom