Star Wars Universe

Kurpitza

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.05.2020
Viestejä
502
4 jakson perusteella Andor iskee itselle. Sarja on hidastempoinen mikä ei varmaan miellytä kaikkia, mutta ainakin itse olen pitänyt mielenkiintoisena. Tarina on selkeästi omansa eikä siinä viljellä jatkuvasti leffoista tuttuja elementtejä, en ole vielä törmännyt typeryyksiinkään joita on ollut noissa ns legacy hahmojen sarjoissa. Ainoa mikä pisti vähän naurattamaan oli
4 jaksossa tyyppien aseistus jotka näytti modaamattomilta AK-47 rynnäkkökivääreiltä
Täysin samaa mieltä. Paras SW sarja omasta mielestä tähän mennessä.

Ja mitä laitoit spoileriin, niin sama hymyilytti täälläkin. Ehkä olisi voinut keksiä jotain muuta.
 
  • Tykkää
Reactions: AIF
Liittynyt
01.01.2018
Viestejä
606
Kylläpäs on yllättänyt tämä Andor. Tämähän oikeasti hyvä sarja. Aluksi olin vähän että katsoohan paremman puutteessa, mutta jakso jaksolta kehittynyt ja tämä uusin jakso oli kyllä jo poikkeuksellisen hyvä. Toivotaan että taso säilyy loppua kohden.

Tähän asti disneyn tuottamat elokuvat olleet ihan tuubaa ( pl. Rogue One) ja sarjatkaan eivät ole kyllä oikein hetkauttaneet ( kaikki jäänyt kesken), mutta ehkä sieltä löytyy näköjään helmiä seasta.
 
Liittynyt
11.11.2017
Viestejä
1 201
Olipa kova soundtrack uusimmassa Andorissa. Muutenkin hyvä välijakso pohjustaen tulevaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 945
On kyllä aika hyvin pysynyt sellaiset kunnon facepalm hetket poissa tästä Andorista. Ihan eri kuin vaikka Kenobi jossa joku aukko tai muu ärsyttää kokoajan.

Tosin se vika tässä on että ei tuo kapinaryhmä oikein herätä intoa jännittää heidän puolesta. Ennemminkin toivoo että imperiumi niittaisi mokomat terroristit ;)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 197
Täytyy myös yhtyä edellisiin. Loistava sarja. Herättää tuon maailman ihan eri tavalla henkiin kun ollaan ruohonjuuritasolla eikä mitään jedejä ja valomiekkoja heilumassa.
 
Liittynyt
24.08.2019
Viestejä
123
Täytyy vain toivoa että Andor saa jatkokauden, kun katsoijaluvut ovat olleet aika heikkoja. Tiivistunnelmallinen sarja, jonka edistymistä katselisi mielellään pidempääkin.
 
Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
1 411
Täytyy vain toivoa että Andor saa jatkokauden, kun katsoijaluvut ovat olleet aika heikkoja. Tiivistunnelmallinen sarja, jonka edistymistä katselisi mielellään pidempääkin.
Andor on tilattu alunperinkin kaksi kautta sisältävänä sarjana, joka päättyy siihen mistä Rogue One alkaa. Eli tulee vielä toinen kausi, mutta ei sen enempää. Eka kausi sisältää vuoden verran tarinaa, toinen vuodet 2-5.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
450
Viimeisin jakso oli loistava hidas rakentelu viimeiseen lauseeseen
Never more than 12
 
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
4 429
Kyllähän tää andor on parasta star warsia sitten ikinä ekan kolmen elokuvan jälkeen. Tähän maailmaan ja tyyliin kun pelin sais. Ai ai.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 401
Sellanen jakso taas sit. Aivan mieletön casting tässä Andorissa.
On kova taso. Jos saisi valita niin mieluusti ilman tuota pääosan Diego Lunaa, ärsyttää jostain syystä aina missä hyvänsä sarjassa onkaan, esim. Narcos Mexico.
 
Liittynyt
08.01.2017
Viestejä
180
Se veteen hyppiminen oli ainut mikä vähän häiritsi. Eikö oikeasti parempaa pläniä, ja mistä sen tietää mikä autioplaneetta kyseessä? Nyt vaan ravattiin ulos ja lähettiin haahuilemaan jonnekin, olisi voinut ainakin vähän pohjustaa jotain "järkeä" siihen.
 

Cirrus

Miksei maailma toimi asmilla?
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 859
Sellanen jakso taas sit. Aivan mieletön casting tässä Andorissa.
Tykkään kyllä sarjasta, mutta minun silmiin ei kyllä pistä montaakaan näyttelijäsuoritusta erityisemmin. Parhaan oloiset näyttelijät on Mon Mothmalla, Syril Karnilla ja Luthenilla.

Kovin vähäeleistä väkeä on muuten.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 046
Se veteen hyppiminen oli ainut mikä vähän häiritsi. Eikö oikeasti parempaa pläniä, ja mistä sen tietää mikä autioplaneetta kyseessä? Nyt vaan ravattiin ulos ja lähettiin haahuilemaan jonnekin, olisi voinut ainakin vähän pohjustaa jotain "järkeä" siihen.
Kaiken lisäksi näytti, että pudotusta veteen olisi ollut reilut 50 metriä. Ja vaikka siitä selviäisi loukkaantumatta, niin ranta näytti olevan 5-10 kilometrin päässä ja vieraalla planeetalla vedessä (voisi olla happoakin) saattaa uida 30 metrisiä hirviöitä. Tuskinpa moni selvisi uinnista elossa.

Ja aika tympeällä tavalla Andy Serkis kirjoitettiin ulos sarjasta (jos emme näe häntä enää). Taisi budjetti riittää tasan 3 jakson suoritukseen. Mutta erittäin hyvän suorituksen teki. Ei ole Star Wars tällaista jännäriä tarjonnut koskaan.

Mitä muuta sarjaan tulee, niin tämä on juuri sitä, mitä olen toivonut vuosikausia; kuvaus imperiumin arkipäiväisestä toiminnasta ja siihen liittyvästä byrokratiasta. Arkinen rutiini voi vaikuttaa tylsältä, mutta joidenkin on aina pidettävä pyörät pyörimästä. Ei Palpatine, Tarkin tai Vader siihen itse kykene. Siten on todella virkistävää nähdä, miten elämä koettelee yksilöitä monesta näkökulmasta ja asemasta riippumatta. Sillä yksilöitähän omine ongelmineen me kaikki olemme.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
542
Luulisi että toisella kaudella nähdään Andy Serkis näyttelemä hahmo. Ehkä käsikirjoitusta tehdessä ei ollut kyseiselle hahmolle kovin isoa roolia annettu ja ei oltu edes mietitty kuka sitä näyttelisi. Joten nyt sitten tilanne päätettiin hiukan kömpelösti, ettei katsojat olisi kuvitellut sen hukkuneen merellä? Idealtaan kieltämättä oli mielenkiintoinen tuo tulevaisuuden Alcatraz vankila. Kuten moni muukin on tässä ketjussa sanonut, niin hienoa nähdä tuota Star Wars maailmaa muustakin näkökulmasta. Ihan hyvä sarja ollut nähtyjen jaksojen perusteella..
 

Cuubis

Tukijäsen
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
478
Itse katselin juuri nuo 11 jaksoa ja positiivisesti yllättynyt. Piti alunperin venailla, että koko kausi olisi ollut ulkona, mutta mielenkiinto vei voiton kun tuli luettua ylistäviä arvioita sarjasta. Oon nuo muutkin Star Wars -sarjat tähän mennessä katsellut ja jotenkin ne on kaikesta hyvyydestään huolimatta jättänyt vähän semmosen kolkutuksen takaraivoon, että tämä olisi voinut olla jotain enemmän. Mutta tässä ei ole sellaista fiilistä ollut. Ehkä kun ei ole varsinaisesti voitu ratsastaa millään massoihin vetoavilla nimillä tai teemoilla, niin ovat oikeasti joutuneet kirjottamaan hyvää sarjaa. :think:

Rogue One oli myös paras näistä uuden sukupolven Star Wars -leffoista, joten sinänsä tämä on hyvää jatkumoa sille.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
542
Andor kaikki jaksot katsottu ja pidin sarjasta. Mielestäni sarja myös parani loppua kohden. Viimeisen jakson lopputekstien jälkeen tuli myös vastaus yhteen kysymykseen. Toista kautta odotellessa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 197
Toivottavasti saa myös massojen suosiota vaikka eroaa hyvinkin paljon perus maximit ruutuaikaa valomiekalle. Antaisi osviittaa mihin suuntaan voisi jatkossa viedä universumia. Oli myös ihan jees tälläinen about 3 jakson pituiset tapahtumat.

Jos vertaa obiwaniin niin nämä eroaa kuin yö ja päivä.
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
Jep, kyllä tää Andor on parasta StaWaa hetkeen. Tietyssä mielessä jopa parempaa kuin orkkistrilogia. Tätä Rogue Onen olisi pitänyt olla.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
2 046
Yksi mielenkiintoinen idea, minkä haluaisin nähdä toteutettavan joku päivä, on kartoittamattomille alueille (Unknown Regions) sijoittuva TV-sarja.
Koska "mitä tahansa" voi piileksiä galaksin uumenissa, potentiaalia on vaikka millaisille tarinoille. Sarjasta voi tehdä Star Trek -tyyppisen, jossa tuntemattomia korpimaita on pestattu koluamaan alus miehistöineen. Tai fokuksena voi olla yhden planeetan näkökulma: miltä tuntuu, kun yhtäkkiä avaruusalus laskeutuu ja muukalaiset kutsuvat liittymään galaktiseen yhteisöön. Millaisen eksistentiaalisen shokin moinen tapahtuma aiheuttaa? Miten liittyminen käytännössä hoidetaan? Minkälaista byrokratiaa esim. oman senaattipaikan saaminen vaati, jne? Tai kenties tuntemattomalta planeetalta löytyy joku voima/laji/pahuus, joka uhkaa koko galaksia (omaperäistä?).

Silläkin on vaikutusta juonikaareen, sijoittuvatko tapahtumat vanhan tasavallan, imperiumin vai uuden tasavallan aikaan. Kaikki kolme aikakautta tuovat oman nyanssinsa.

Toisaalta lyön vaikka vetoa, että Disney on jo valmistelemassa tuollaista sarjaa. Ainoa ongelma on, että siinä missä Andorissa käytännössä kaikki hahmot ovat ihmisiä (budjettisyistä?), ei voi olettaa, että tuntemattomilla planeetoilla kohtaisi aina ihmisiä. Mutta suuri joukko CGI-alieneita olisi liian vaikeaa lisätä oikeaan kuvaan, joten koko sarja pitäisi silloin tehdä tietokoneanimaatiolla, mikä taas helposti tekee siitä lasten piirretyn. Lisäksi jaksaako yleisö seurata kokonaisia tuotantokausia avaruusolentojen elämää? Se on juuri Lucasin luoman maailman dilemma: Meillä olisi galaksillinen alieneita seurattavaksi, mutta katsojina jaksamme samaistua vain ihmisiin.
 
Liittynyt
21.02.2017
Viestejä
4 843
Olipa tosiaan huippu tää Andor, onneksi ei tullut jätettyä kesken vaikka ekat pari-kolme jaksoa ei vielä säväytttänyt. Jakson 7 tai 8 kohdalla rupesi harmittamaan, että tätä on tehty vasta yksi kausi ja hauska loppuu pian.

Narcos Mexicosta tuttu Diego Luna oli loistava.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 461
Tulipa lopulta katsottua tuo Andor. Hieno sarja hyvällä tarinalla ja toteutuksella. Toivottavasti jatko onnistuu yhtä kivasti.
 

KLF

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 726
Jakson jälkeen tekee kuitenkin mieli tarkistaa, niin linkki on tässä valmiina
 
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 052
Tuli katsastettua tuo Andor-sarja. Mielestäni alkoi ihan hyvin, mutta sen "pankkiryöstön" jälkeen juoni lässähti. Ainakin päähahmon seikkailut siellä vankilassa tuntui minusta täysin yhdentekevältä, (ja tuli tosiaan täydet Squid Game-fiilikset siitä) vai oliko tuossa nyt joku pointti tarinalle tai hahmolle mitä en nyt kässännyt? Samoin ekan jakson "kadonneet lapset" takaumat tuntuivat minusta vähän kummallisilta. Varmaan seuraavassa kaudessa jatketaan joitain juonikuvioita, mutta esimerkiksi myös Mon Mothman juonikuvio tuntui vähän ihmeelliseltä, että kausi päättyi siihen kuinka tämän tytärtä naitetaan jonkin roiston pojalle koska Imperiumi verokarhu on muuten perseessä kiinni? Siis häh? Onko tämä jotain Salkkarit-tason käsikirjoitusta vai mitä?

Hahmoista, pääosan Andor-hahmo tuntui aika kädenlämpöiseltä ja värittömältä. Rehellisesti sanoen tuntui että Mon Mothma, se antiikkikaupan pitäjä-vakooja ja naispuolinen Imperiumin upseeri (jonka tunnistin Witcher 3:n Yenneferin ääninäyttelijäksi) olivat ne mielenkiintoisemmat hahmot. Oli myös hauskaa kun kauden alussa heilutin lippuja tämän naispuolisen Imperiumin upseerin puolella, kun piti aluksi tätä valtataistelua toista upseeria kohtaan, mutta myöhemmin kun tämä imperiumin typykkäkin paljastui täydeksi natsiksi, totesin haluavani tällekin hahmolle vaan nopean kuoleman. Ja Andy Serkisin hahmo tuntui katoavan sarjasta ihan yhtäkkiä. Siinäkö sen rooli sitten oli?

Oli ihan mielenkiintoista nähdä millaista on Galaktisen Imperiumin arki siivilien näkökulmasta ja Imperiumin turvallisuusvirasto oli ihan mielenkiintoinen osa juonta.

Jotkut tätä on kehunut parhaaksi Tähtien Sodaksi sitten Imperiumin Vastaiskun, mutta itse en näe että miten näin olisi.
 
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
4 429
Nyt katoin puolet uusimmasta manoliittosta ja otti kyllä erittäin hyvän suunnan nyt sarja. Ja loppu jaksossa koko homma vesitettiin. Että sillä tavalla..
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.01.2017
Viestejä
180
Ei kyllä nyt yhtään iske Mandalorianin S3... Ekat jaksot tuntuivat joltain Skyrimin sidequestilta ja nyt myöhemmät tuntuvat siltä, että kaikki tapahtumat ovat vain tekosyitä jollekin "eeppiselle spektaakkelille".
 
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
4 429
Näköjään mandossa selittävät ennen viimestä trilogiaa olevat tapahtumat.
 
Liittynyt
14.07.2017
Viestejä
1 052
Ei kyllä nyt yhtään iske Mandalorianin S3... Ekat jaksot tuntuivat joltain Skyrimin sidequestilta ja nyt myöhemmät tuntuvat siltä, että kaikki tapahtumat ovat vain tekosyitä jollekin "eeppiselle spektaakkelille".
Allekirjoitan. Ihan ensiksi baby-Yoda olisi saanut jäädä pois sarjasta ainakin tämän kauden ajaksi. Nythän aiempien kausien juonet on vesitetty täysin.

Toiseksi, Mandalorian oli sarjana parempi kun sarja oli pääasiassa avaruuslänkkäri kuten ekassa kaudessa ja viittaukset aiempiin Star Wars-juttuihin oli vain mausteena. Jo tokan kauden aikana ruvettiin änkeämään mukaan vanhoja tuttuja hahmoja muista sarjoista/elokuvista.

Sarja olisi parempi jos se olisi vaan Mandon omia palkkionmetsästyskeikkoja ympäri galaksia erine seikkailuineen ja uusilla & erilaisilla hahmoilla höystettynä. Helvettiin kaikki baby-yodat ja aiempien materiaalien tutut naamat. Esimerkiksi se ekassa jaksossa nähty merirosvojen päällikkö, mikä näkyi vain vilaukselta oli designiltaan niin erikoisen näköinen, että olisi ollut kiva nähdä yhden jakson juonen keskittyvän tämän avaruuspiraatin kauhuista.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
278
Jep, no nyt ainakin on jotain odotettavaa seuraavat muutama kuukausi. Näin Ahsoka-fanina tulee toivottavasti olemaan hienoa nähdä lopultakin Ahsoka pääosassa livenä. Yleensä en missään nimessä katso trailereita, mutta tässä tapauksessa oli pakko ja nyt ei malta odottaa elokuuta.

Muutenkin tuo juoni näyttää aika paljolti myös heti ns pääjuonelta näissä Star Wars -sarjoissa, toisin kuin mitä Mandalorian aluksi oli. Itse kyllä muutenkin arvostan Mandalorianin kääntymistä kohti suurempaa kuvaa, vaikka se suurempi kuva onkin "vain" Mandalore.
Päätarinoita saadaan paljon mukavammin edistettyä sarjoissa elokuvien kiirehtimiseen verrattuna. Kunhan tietää mitä on tekemässä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 408
Ei jumalauta että tää Mandalorianin kolmos kausi on ollut niin totaalinen pettymys. Veikkaan, että Pedro Pascal on iloinen, että sen ei tarvi näyttää kasvojaan tässä.

Käsikirjoitus on yksi massiivinen :poop:.
Ohjaus ei juurikaan sen parempi
Bo-Katan on nostettu käytännössä toiseksi päähahmoksi, mutta tuossa hahmossa ei ole mitään mielenkiintoista ja Katee Sackhoff on hukannut kaikki näyttelijäntaitonsa BSG:n loppumisen jälkeen.
Grogun mukana roikuttamisessa ei ole ollut mitään järkeä koko kauden aikana, ja tässä seiskajaksossa siitä lähtee viimeisetkin järjen rippeet, jos se nyt ylipäätänsä oli edes mahdollista.

En kyllä muista koska viimeksi erittäin hyvän TV-sarjan laatu on romahtanut näin ankarasti yhdessä kaudessa. Oliskohan Babylon 5 neloskauden jälkeen?
Ehkä tässä on käynyt samalla tapaa kuin B5:ssä, eli niillä oli hyvä suunnitelma tietylle määrälle kausia (B5:ssä 4, tässä 2), jonka jälkeen studiopomot sanoivat ”We like money!” ja sitten lopputulos on kasa paskaa.
 
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
4 429
Tässähän mandon 3 kaudessa tuotiin parin muun perutun sarjan ideat tähän yhteen sarjaan. Miten parannetaan mandoo. No laittamalla niitä 200x samaan sarjaan. Eheheh.
 
Liittynyt
08.01.2017
Viestejä
180
Meinasin jo jättää kesken, mutta sitten tuo vitosjakso olikin vähän parempi ja jatkoin sitten.

Tää viimeisin oli muuten semisiedettävä, mutta nämä ei-lahkolaiset vs lahkolaiset väkisin väännetty ilmiselvä konflikti (joo tiedettiin että eivät pidä toisistaan mutta pitikö sitä niin katsojan naamaan hieroa ja vääntää rautalangasta?) ja loppukohtaus vesittivät kyllä pahasti. Olisi siinä varmaan ehtinyt luikahtaa karkuun, mutta piti saada heroic last stand...
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
463
Onneksi mielipiteitä on monenlaisia.

Mun mielestä tämä 3. kausi on todella hyvä, ainakin parempi kuin 2.
Katee Sackhoff ei osannut näytellä BSGssäkään ja jatkaa samalla tasolla.
Olen kyllä samaa mieltä tuosta Grogusta, sitä halutaan pitää mukana jostain syystä.

Tulee jonkinlaiset roolipelivibasta tästä koko kauden juonesta.
Mene paikkaan x, Saa tehtävä, vihollisia, suorita tehtävä, saa palkinto
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
805
En kyllä muista koska viimeksi erittäin hyvän TV-sarjan laatu on romahtanut näin ankarasti yhdessä kaudessa. Oliskohan Babylon 5 neloskauden jälkeen?
Ehkä tässä on käynyt samalla tapaa kuin B5:ssä, eli niillä oli hyvä suunnitelma tietylle määrälle kausia (B5:ssä 4, tässä 2), jonka jälkeen studiopomot sanoivat ”We like money!” ja sitten lopputulos on kasa paskaa.
Pakko pikkaisen puollustaa B5:sta. Suunnitelma oli toki 5 kautta, mutta studiopomot sanoivat, että tämä loppuu neljänteen kauteen. No, Straczynski muutti suunnitelmia ja nopeutti aikataulua jaksojen suhteen. Shadow sota piti loppua vasta 4. kauden lopussa ja presidentti Clark olisi syösty vallasta vasta kaudella viisi.
Kusi sitten lopulta. Saivatkin rahat vitos kauteen, mutta kaikki pää juonet oli jo ratkaistu. Nelos kauden viimeinen jakso hyllytettiin ja näytettiin vasta viitos kauden viimeisenä. Budjettia sitten samalla leikattiin isolla kädellä ja siksi vitos kausi näyttää vähän samalta kuin vanha Galactica eli samoja CGI-pätkiä näytettiin uudelleen ja uudelleen, kun ei ollut varaa uusiin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 310
Kolmannen kauden eka jakso juuri katsottu Mandorista ja täytyy kyllä todeta ettei Andorin jälkeen oikein perus-sw enää maistu, toki katselen kauden loppuun jossain vaiheessa mutta mitään kiirettä ei ole jatkaa.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 401
Minusta tuo seiska jakso oli ihan kelpo toimintaa. Eikä tätä nyt muutenkaan ole harmittanut katsoa vaikka ensimmäiset kaksi kautta olivatkin parempia.
 
Liittynyt
11.11.2017
Viestejä
1 201
Finaali oli kova jakso ja todellakin tosta saa seikkailuja vielä aikaseksi seuraavaan kauteen. Toivotaan, että ei olisi yksi seikkailu/jakso tahtia.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
224 899
Viestejä
3 973 688
Jäsenet
68 021
Uusin jäsen
tjr.1989

Hinta.fi

Ylös Bottom