SSD-levyjen yleistriidi

Viestiketju alueella 'Tallennus' , aloittaja c64rmx, 16.10.2016.

 1. Ultros

  Ultros Premium-jäsen Team Ryzen

  Viestejä:
  627
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itsellä 840 EVO ollut käytössä julkaisusta asti, ja hyvin ajaa asiansa käyttislevynä. On ollut ainakin omassa käytössä täysin riittävä. Jos kyrvähtää, niin sitten vain uutta ja laadukkaampaa kiertoon.
   
 2. Azaloom

  Azaloom

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ilmeisesti ei, vaan OP on poistunut kokonaan. Vissiin Samsung itse todennut sen ja Rapid Moden turhiksi ominaisuuksi. Jos en nyt saa tuolla nykyisellä poistettua OP-osioita, niin se jää kummittelemaan pysyväksi, kun ei sitä voi poistaa uudemmalla versiolla.

  edit: Yritin laittaa custom OP:n ja kasvattaa sen suositellusta kymmenestä yhteentoista prosenttiin. Rinkula pyörii aikansa, mutta antaa sitten ilmoituksen "Could not set the selected size. Try smaller value". 11 tietenkin pienin arvo, millä Set OP muuttuu harmaasta mustaksi, koska 10 on jo asetettuna. Clear OP pysyy myös harmaana. Perkele.

  Lättynä 850 Pro 256GB.

  edit2: Ilmeisesti kyseessä voisi olla se, että partitiot eivät ole peräkkäin tjsp, kun tuossa välissä on Palautusosio. En ole asiantuntija tässä tapauksessa, mutta ehkä joku voisi vahvistaa asian ja ehdottaa, jos sen saa ratkaistua jotenkin niin, että tuon OP-osion (tyhjä tila) saa liitettyä C-partitioon:
  Removing overprovisioning from ssds in windows 10 - Windows 10

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2017
 3. TheMeII

  TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

  Viestejä:
  2 048
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Laajenna palautusosio tuohon 24gigaan ja kutista takas etupäästä. sit liitä ceehen

  eli vaiheet:
  JJJJCCCCCCCCCCCCCCCPPVVV
  JJJJCCCCCCCCCCCCCCCPPPPP
  JJJJCCCCCCCCCCCCCCCVVVPP
  JJJJCCCCCCCCCCCCCCCCCCPP

  Voit tarvia jotain hienostuneempaa ohjelmaa kuin winkkarin oma tuohon muutokseen.
   
  Azaloom tykkää tästä.
 4. Azaloom

  Azaloom

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Jumankauta alkaa taas raivostuttamaan. Esim. AMOEI Partition Assistant mainostaa sivuillaan, että kyllä heidän softansa hoitaa kaikenlaisten partitioiden yhdistämisen, myös ei-peräkkäin olevien. Mutta eipä millään anna yhdistää tuohon C-asemaan mitään, ei vaikka poistan välistä kokonaan tuon Palautusosion. Valinnat näyttää vaan harmaata. Kiitos Samsung. Kiitos Microsoft. Ja kiitos AOMEI.

  edit: How to Deal With a Bitlocker Partition
  Jaa. Että pitäis C-aseman salaus mahdollisesti purkaa. No, BitLocker ilmoittaa, että tätä varten kaikkien asemien salaus pitäisi poistaa. Lättyjä kymmenkunta ja noin 30 Tt. Ei mulla muuta, kuin että parin viikon homma.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2017
 5. Encrypted

  Encrypted

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Yksi vaihtoehto on, että otat tuosta vain backupin, tyhjennät koko levyn ja palautat backupista takaisin. Onnistuu hyvin esim. Veeam Endpoint Backupilla.
   
 6. Encrypted

  Encrypted

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  tupla
   
 7. Azaloom

  Azaloom

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Jep. Totean, ettei mitään järkeä suhteessa työn määrään ja jätän homman tekemättä. Olkoon sitten Over Provisioning partitio siellä. Joka tapauksessa päivitän uuten Magicianiin. Seuraavan Winukan asennuksen yhteydessä viimeistään saa sanoa sille hyvästit.
   
 8. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  1 203
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Saiskos tästä jotain linkkiä johonkin asiasta kertovaan juttuun? Vaikkapa just vilkaisin jotain Anandtechin viimeisintä testiä ja kyllä siellä edelleen on osio miten ssd:n suorituskykyä voi parantaa laittamalla vaikka OP:n 25 prosenttiiin kapasiteetista.
  En nyt jaksa etsiä mitään alkeisjuttua asiasta, mutta näin huonolla ulkomuistilla (tiedän paljon juttuja tietotekniikasta, mutta ikinä en ole vaivautunut opettelemaan niitä niin hyvin, että voisin selittää niistä yhtään mitään selkeästi) SSD:n toiminnalle on välttämätöntä, että osa kapasiteetista on vapaana, vaikka levy olisi ns. täynnä. Mikäli levy olisi oikeasti täysin täynnä eikä olisi vapaata muistia missään, niin levy ei pystyisi kopioimaan ja siirtämään sisäisesti mitään ja hidastuisi ihan etana tasolle ellei peräti muuttuisi toimintakyvyttömäksi.
   
 9. Azaloom

  Azaloom

  Viestejä:
  198
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  https://www.google.com/search?q=magician 5.0 over provisioning&rct=j

  Eka linkki: "The OS Optimization, Over Provisioning, and Data Security tabs/features have been taken out."

  Rapid Mode siellä näyttäis vielä olevan, mutta aika moni asiasta perillä oleva suosittaa olla käyttämättä sitä. Lukeman mukaan nopeuttaa käytännössä vain synteettisiä testejä ja jopa hidastaa tosielämän käyttöä, mm. käynnistymisnopeutta, samalla varaten keskusmuistia, jos sitä sattuu olemaan rajallisesti.

  No voehan viddu! Asensin sitten tuon Magician 5.0.0 eikä tunnista Sampan SSD-levyjä lainkaan :D - niitä on koneessa kaksin kappalein: C-levynä 850 Pro ja säilölevynä 850 EVO. 13 levystä näyttää vain kahdeksan, jotka kaikki mekaanisia levyjä: "Drives not supported". Ehkä tuohon on jäänyt rajoitus, ettei tue kuin kahdeksaa levyä. Nyt lähtee kyllä tuo kikkare vittuun koneelta. Mennyt jo koko sunnuntai tähän asti tuon paskeen ongelmia pohtiessa, eikä enää yhtään pidempään.
   
 10. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  1 203
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kyllä mä edelleen olen siinä uskossa, että Over Provisioning levyllä on, et vain pysty tekemään sille mitään tolla ohjelmalla. Vähän sama juttu, että jos et pysty biosissa säätämään prossun jännitteitä ja kertoimia, niin ei se sitä tarkoita että ne on jätetty prossasta pois.

  Elikkäs Samsung on tehnyt huonomman ohjelman loppukäyttäjälle eikä nyt luulisi olevan mitään syytä päivittää tuohon.

  Sanotaanhan se tossa testissäkin aika selvästi:"So, it seems that for now, while the latest version of Samsung Magician was designed to be more intuitive and tidy, it was at the cost of losing functionality."

  Eli poistettu ominaisuuksia jotta ohjelmasta saisi pienemmmän ja helppokäyttöisemmän.
   
  MiiCkA tykkää tästä.
 11. MiiCkA

  MiiCkA

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Eihän tuo vanha versiokaan sitä over provisioningia mitenkään merkannut. Se oli vain osioimatonta tilaa, minkä ilmeisesti ohjainpiiri osaa kierrättää hyödyksi automaattisesti. Ihmettelin pitkään aluksi miksei Set OP nappi tehnyt käytännössä mitään, kunnes selvitin ettei se luo mitään erikoisosiota.

  Mä testasin tota 5.0 versiota sillon kun se tuli ja päädyin siihen tulokseen, että pysyn 4.9.7:ssa. Miksei voi laittaa vaikka jotain advanced settings ruksia niille ketkä oikeesti haluaa nähdä ja tehdä enemmän kun karkkia ruudulla. Kaipasin mm. käyttöjärjestelmäoptimointeja, jotka nyt joutuisi tehdä käsin. Prefetch on aika turha jollain >1500MB/s levyllä, enkä käytä sitä kyllä SATA3-levylläkään.
   
 12. Tup3x

  Tup3x

  Viestejä:
  653
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eikös OP ole käytännössä täysin turha jos trim toimii? (Itse tehtynä siis)
   
 13. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  1 203
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pitipä sitten oikein etsiä se alkeisopas, kun porukka ei tunnu tietävän asiasta mitään. Pitäisi kyllä oikeasti huolestua, jos minä olen jonkun tietotekniikkafoorumin asiantuntivin tyyppi missä tahansa keskustelussa. :)
  A Quick Lesson in SSD Over Provisioning | My Digital Discount - MyDigitalDiscount.com

  Seison korjattuna, jos joku ihan oikeasti antaa linkin, että OP:sta on nykyään luovuttu. Ellei, niin olen siinä käsityksessä edelleen, että aivan jokaisessa asemassa on jätetty ylimääräistä tilaa aseman omaan käyttöön. Eikä se näy loppukäyttäjällä välttämättä mitenkään ellei hän katso sitä jollain ohjelmalla, joka sen osaa näyttää.
   
 14. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  1 847
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Trim ei juurikaan liity Over Provisioningin käyttöön/tarpeeseen.

  Over Provisioning ei ole välttämätöntä, levyissä on varattu pieni määrä ylimääräisiä lohkoja jo valmistajan puolesta.

  The Western Digital Black PCIe SSD (512GB) Review (2 viimeistä kuvaa)

  Over Provisioningilla on edelleen melko paljon merkitystä varsinkin "Steady State" IOPS kirjoitusnopeuksiin, mutta noilla ei liene kotikäytössä niinkään merkitystä. Esim. Samsung 960 sarjalaiset tuplaavat SS IOPS kirjoitusnopeuden 25% OP:illa.
   
 15. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  1 203
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016

  Nyt löysin itse ihan selvää faktaa, että muistityyppi vaikuttaa asiaan. Intellin uusissa Optane asemissa ei ole OP:ta.
  "Intel Optane drives using 3D Xpoint don’t need to be over-provisioned like NAND-based drives nor does any defragmentation need to be done. Intel does keep a very small amount of spare space available
  "
  Intel Optane SSD DC P4800X - Most Responsive Data Center SSD - Legit Reviews

  Tässä ei ole näköjään jaksanut lukea uusista asemista, kun on kuvitellut ettei siinä mikään muutu, vaikka muistityyppi muuttuisikin.
   
 16. DavidL.Roth

  DavidL.Roth

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olisiko kellään mitään selitystä seuraavaan:
  i5 4760K, GTX 770, 8GB DDR3 1600Mhz, Asus Z87 Gryphon, Windows 10 Home, Samsung 840 Pro 256GB
  Käynnistysaika login screeniin: 18.30s

  i7 7700K, GTX 1080, 16GB DDR4 3200Mhz, Asus Z270G, Windows 10 Pro, Samsung 850 Pro 512GB
  Käynnistysaika login screeniin: 21.30s

  Molemmissa juuri asennettu puhdas Windows.
  Samsung Magician näyttää molemmissa olevan uusin firmware ja kunto hyvä, nopeustestissä samoja lukemia.

  Miksi uudempi on 3 sekuntia hitaampi?
  Johtuuko kenties emolevystä tai Windows versiosta?
   
 17. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  1 847
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Emolevy luultavasti, BIOS/UEFI säädöillä voi saada hivenen nopeammaksi. Noita pöytäkone-emolevyjä ei viilata käynnistymään nopeasti kuten esim. kannettavia, kun niiden täytyy olla yhteensopivia kaiken kanssa.
   
 18. DavidL.Roth

  DavidL.Roth

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mitähän tuolta BIOSista voisi säätää vielä että boot nopeutuisi entisestään?
  Tältä näyttää nyt boot osio:

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 19. Waldo

  Waldo Niin elämä kuin videopelitkin tunteella. Tukijäsen Team NVIDIA Team Intel

  Viestejä:
  729
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En tiedä Asuksesta mutta itellä on valinta integroidun näyttiksen käynnistykseen tjsp. ja kun sen disabloi niin emo ei missään vaiheessa käynnistä integroitua..

  (kunhan mutuilen)
   
 20. Alensia

  Alensia Custom-titteli Make ATK Great Again

  Viestejä:
  266
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko tuo CSM disabled?
   
 21. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  1 847
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jos on laitteita joita et käytä, niin pois päältä, esim. LAN, WLAN, Bluetooth, Audio, TPM... Tuossa ei ole kuin yksi levyohjain, toisen poisto auttaa yleensä huomattavasti, Boot Logo saattaa hidastaa. Rauta-puolella tietänevät paremmin.
   
 22. DavidL.Roth

  DavidL.Roth

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itse olen luullut että tuo boot logo on tuo Asuksen logo?
  Eikös sen aikana paineta myös deleteä että pääsee BIOSiin? Vai?

  Tässäpä nämä piiloon jääneet asetukset.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 23. Alensia

  Alensia Custom-titteli Make ATK Great Again

  Viestejä:
  266
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  CSM on käsittääkseni turha nykyisenä UEFI boot -aikana (Win 8 ja uudemmat), joten sen disablointi voi kannattaa. Tosin tällöin joudut todennäköisesti asentamaan Windowsin uudelleen.
   
 24. a85

  a85

  Viestejä:
  427
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Vihdoin sain aikaseksi koittaa testata tuota halpis kingspec ssd:tä, mutta ilmeisesti tää on jotain niin vanhaa tekniikkaa ettei toimi adapterilla PCIe väylässä? Lankkuna on Z97 jossa NVMe tuki, mutta ei vaan tunnista tuota.

   
 25. TheMeII

  TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

  Viestejä:
  2 048
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Tukeeko se adapteri satamodea? tuommosia sata-adaptereita on myös M.2 levyille ja niiden luottaisin sitä satamodea tukevan.
   
 26. a85

  a85

  Viestejä:
  427
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei siinä adapterissa itsessään ole mitään. Käytännössä kytkee sen m.2 liittimen suoraan PCIe väylään. Tuki ilmeisesti pitäisi olla siinä SSDllä. Pitää hommata tuollainen sata-adapteri, josko sillä toimisi....
   
 27. TheMeII

  TheMeII echo "%0|%0">s.bat|s Tukijäsen

  Viestejä:
  2 048
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Nuo ssd:t toimii jollain väylätyypillä ja emon tai adapterin pitää osata sitten semmosta sille tarjota. Näköjään useimmat adapterit on tosiaan vain liittimiä muokkaavia tyhmiä palikoita.
   
 28. DavidL.Roth

  DavidL.Roth

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jahas, pitääpä harkita siis sen poistoa kunhan asennan Windowsin taas uudestaan.
  Juuri kasattu uusi kone ja kaikki valmiina, niin en jaksa ruveta uudestaan urakkaan.
   
 29. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  1 203
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onkos sun biosissa mahdollista laittaa päälle fast boot tai vastaava? Siinä se tietsikka ohittaa biosin niin nopeasti, että ei pysty näppäintä pohjassa pitämällä menemään biosiin, vaan täytyy erikseen bootata kone uudestaan asetuksella, että menee biosiin.

  Lisäksi sitten mitä täälläkin on neuvottu, että kaikki ne pois, mitä ei käytä eli ylimääräiset sata-liittimet ja ylipäätään kaikki liittimet, missä ei ole mitään ja tietää ettei niihin tule mitään työntämäänkään. Siten bios ei edes yritä nuuskia, että onko niissä laitteita, vaan ohittaa ne suoraan. Siinä vaan on sitten se vaara, että unohtaa koko asian ja luulee koneessa olevan jotain vikaa, kun yrittää saada jotain uutta laitetta liitettyä.

  Ja jos on mahdollista laittaa vaikka kiintolevy niin, että se on valmiiksi tunnistettu sen sijaan, että se tunnistetaan buuttauksen yhteydessä, niin silläkin saa tunnistamiseen menevän ajan minimoitua.
   
 30. DavidL.Roth

  DavidL.Roth

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 31. lein

  lein

  Viestejä:
  80
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  3D Xpointista löytyy ensimmäiset kunnon testit ja sen suorituskyky on omassa luokassaan.

  [​IMG]

  Tuolle lisäkortille on revitty 1520 dollarin MSRP, kun 32 gigatavun M.2-tikun MSRP oli 77 dollaria, eli vastaavat gigatavuhinnat ovat 4.0 ja 2.4 dollaria.

  Peruskäyttäjän näkökulmasta 3D Xpointista voisi parhaimmillaan saada marginaalista hyötyä järjestelmäosiona lähitulevaisuudessa, mutta sekin mennee fiilistelyn puolelle.
   
 32. venalaine

  venalaine

  Viestejä:
  385
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Sanokaapas ihan aikuisten oikeasti, että onko normaalissa käytössä (pelailu, nettisurffailu ja muu näppäily) havaittavaa eroa siinä, onko käyttis asennettu normaalille SSD:lle vai m.2 -levylle? Alkaa SSD:llä olla taas tila lopussa ja ajattelin, josko hommaisi Sampan 960 EVO m.2 -levyn. Lähinnä siis peleille tarvitsisin tilaa. Mietin vaan, että maksaako vaivaa myllätä käyttis tuolle uudelle levylle vai onko sama antaa olla normi SSD:llä ja asennella vaan pelejä tuolle uudelle...?
   
 33. Divi

  Divi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Itsellä oli ennen käyttis 850 prolla ja nyt 960 evolla, en huomaa juuri mitään eroa. Jos sun nykynen ssd on joku karvalakki Kingston joka toimii vähän miten sattuu niin sitten vaihtaisin käyttislevyä, muuten en.
   
  venalaine tykkää tästä.
 34. hese_e

  hese_e

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ennen 1 ssd, sitten ssd rai0, tavan ssd, nyt M.2. Ei siinä käytännön eroja huomannut, vaikka testisoftissa oli komeat palkkierot. Toki ssd:t on yhä nopeimmasta päästä mitä sata väylään saa kiinni.
   
 35. Asiantuntija

  Asiantuntija

  Viestejä:
  649
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No ei sitä eroa tosiaan ole kovin paljoa. Käyttöjärjestelmän käynnistymisessä ehkä pari kolme sekuntia. Kevyet ohjelmat käynnistyy ehkä puolisekuntia nopeammin, raksaammissa voi tulla enemmän eroa. Peleissä isot kartat latautuu kymmenenkin sekuntia nopeammin. /mutu
   
 36. Threadripper

  Threadripper

  Viestejä:
  1 432
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Tuo on best case scenario. Läheskään kaikessa 3DXpoint ei pärjää NAND Flash pohjaisille ratkaisuille.

  Flashin tappajaksi 3D Xpointilla on vielä pitkä matka. Alun perin luvattiin 1000 kertaa nopeammaksi ja 1000 kertaa kestävämmäksi. Luvattiin yli 100 kertaisesti liikaa.

  Peruskäytössä ero voi olla pieni. Vähänkään peruskäyttöä raskaammassa käytössä (esim. isompien ohjelmien/päivitysten asentaminen, virtuaalikoneen asennus jne) eron huomaa hyvin helposti.
   
 37. venalaine

  venalaine

  Viestejä:
  385
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Summa summarum: minun käytössäni erot SSD vs. m.2 SSD jäänevät niin pieniksi, että enpä ehkä ainakaan ihan heti jaksa alkaa käyttistä uudelleen asentamaan. Ehkä käytännössä jopa olennaisempaa vaikkapa se nopeampi karttojen lataus pelissä kun joku käynnistysaika 10 sec --> 7 sec.
   
 38. hese_e

  hese_e

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Jollain clonezillalla tai muulla kloonaussoftalla saat tod.näk siirrettyä käyttiksen levyltä toiselle aika helposti. Ei se paha nakki ole.
   
 39. WaspPike

  WaspPike

  Viestejä:
  1 134
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Koskee aika harvoja, mutta erilaisessa devauksessa/videotyössä yms. graafisen datan hommassa eron kyllä huomaa todella selvästi. HD:llä jossain voi mennä 5min , SSD:llä 1min, ja M.2:lla 10sek, niin kun se voi toistua montakin kertaa päivässä niin on se etu valtava. Muttei tosiaan koske kuin pientä osaa.

  Windowsin käynnistyksessä en kyllä itsekään ole eroa huomannut, enemmän aikaa menee kuitenkin Biosin latailuun kun itse Windowsin käynnistymiseen, on kyseessä M.2 tai tavan SSD...
   
 40. hese_e

  hese_e

  Viestejä:
  638
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  SSD raid0 itseasiassa käynnistyi hitaiten, kun raidin käynnistys hidasti boottia enemmän, mitä sen tuoma kaista nopeutti. ;-)
   
 41. 9700 Pro

  9700 Pro Anime-mies Premium-jäsen Team SER Team Luumu

  Viestejä:
  3 929
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onpas hinnat taas nousseet, oman 600p:n hinta vaivaiset 50e/50%. Taidetaan siirtää toisen tällaisen hankintaa tovi..
   
 42. Asiantuntija

  Asiantuntija

  Viestejä:
  649
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Miten niin? Intel 600p SSD M.2 256 GB - Tallennus
   
  9700 Pro tykkää tästä.
 43. 9700 Pro

  9700 Pro Anime-mies Premium-jäsen Team SER Team Luumu

  Viestejä:
  3 929
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jaa kappas, katoin vaan Jimm'sistä kun sieltä tämä nykyinenkin peräisin. Pitääkin sitten harkita tuota, kiitoksia. :tup:
   
 44. Zetbo

  Zetbo

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Alkaa olemaan ahdasta tuolla wanhalla Samsung 840 EVO 250GB:llä, joten ajattelin ostaa uuden SSD:n rinnalle. Tyytyväinen olen ollut tähän nykyiseen Samppaan joten päättelin, että Samsung 500GB 850 EVO SSD -levy, 2.5 olisi järkevä valinta kaveriksi. Pysyy tuo hallintaohjelmisto kanssa samana. Lähinnä pelejä tulee asennettua noille SSD asemille, muut roinat on kovalevyllä. En näe tässä master planissa mitään vikaa, mutta entäs te muut arvon foorumin käyttäjät?
   
 45. Divi

  Divi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  673
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  850 Evo on oikein hyvä peruslevy, anna mennä vaan.
   
  H0rna tykkää tästä.
 46. jarif

  jarif

  Viestejä:
  207
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Laitoin Samsungin 850 Pro SSD:n Prolianttiini. En ole SATA-levyjen kanssa juuri puuhaillut, mutta tuntui helpolta: kytkin vain kaapelissa olevan toisen liittimen SSD:hen ja virtakaapelin samoin.

  Mutta: kone ei mitenkään reagoi tuohon levyyn. BIOS/Setup ei yleensäkään näytä mitään levyihin liittyvää tietoa, ja Linux (CentOS 7) dmesg|grep -i samsung ei palauta mitään.

  Mikähän nyt meni vipuun?

  t. neuvoton
   
 47. Asiantuntija

  Asiantuntija

  Viestejä:
  649
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  ACHI-mode päällä?
   
 48. jarif

  jarif

  Viestejä:
  207
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Jaa mikäs se on? Pitääkö se olla vaiko ei pidä olla päällä?
   
 49. jarif

  jarif

  Viestejä:
  207
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Andale Mono'; color: #28fe14; background-color: #000000; background-color: rgba(0, 0, 0, 0.9)} span.s1 {font-variant-ligatures: no-common-ligatures} span.s2 {font-variant-ligatures: no-common-ligatures; color: #c33720}

  [root@sunderland ~]# dmesg|grep -i achi

  [ 2.027919] [drm] Supports vblank timestamp caching Rev 2 (21.10.2013).

  [ 13.978884] ipmi_si: Adding ACPI-specified kcs state machine

  [ 13.979010] ipmi_si: Adding PCI-specified kcs state machine

  [ 13.979032] ipmi_si: Adding SMBIOS-specified kcs state machine duplicate interface

  [ 13.979037] ipmi_si: Adding SPMI-specified kcs state machine duplicate interface

  [ 13.979040] ipmi_si: Trying PCI-specified kcs state machine at mem address 0xfbdf0000, slave address 0x0, irq 21

  [ 64.641648] FS-Cache: Netfs 'nfs' registered for caching
   
 50. Asiantuntija

  Asiantuntija

  Viestejä:
  649
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Biosista ACHI päälle.