SSD-levyjen yleistriidi

Ostin Kingstonin UV400 SSD levyn vanhempien koneeseen ja ajattelin kokeilla sen luku- ja kirjotusnopeuksia Crystaldiskmarkilla. Lukunopeudet näytti ihan hyviltä, mutta kirjoitusnopeudet on todella matalia.


EDIT. Taisi auttaa sata porttien vaihto ristiin ja koneen täydellinen sammutus virtapiuhan irroituksella. Nyt tuntuu nopeudet olevan kunnossa kaikilla levyillä. Hieman outo viaksi oliskin ollut.
 
Viimeksi muokattu:
zVo8aaf.png


Levy on Intel 60 gigainen 520(?) eli vanha ku taivas. Myös hetkittäisiä jäätymisiä tapahtuu. Mikään ei vastaa, musiikki jatkaa soimista ja hetken keräiltyään itteään homma toimii niinku pitää.
 
Näytti tänään tulleen Sampan 850 Prohon uusi firmis saataville Magicianin (4.9.7) kautta. Mutta antaa failin kun yrittää päivittää. Kellään samaa?
ok6as8.jpg


Levy on softa-salattu BitLockerilla ja kytketty LSI:n HBA-kortin kautta, eli siinä potentiaalisia ongelman aiheuttajia, mutta en mielellään lähtisi säätämään, ennen kuin varmistuu, ettei muilla ole samaa ongelmaa.
 
Mitä noista päivityksistä ylipäätään on hyödyksi?

Firmispäivitykset yleensä parantaa laitteen toimintaa ja/tai suorityskykyä ja/tai -varmuutta. Pitäisin hyvänä nyrkkisääntönä, että ellei ole selvää tietoa että uudempi firmis on susi, niin kannattaa päivittää. Tosin kun kyse on ihan uudesta firmiksestä, niin kellään ei varmaan pahemmin ole vielä kokemuksia suuntaan tai toiseen.
 
En ole kuuna päivänä päivittänyt mitään. Eikä toisaalta ole ongelmiakaan ollut.
 
No niin. Nyt on uusi firmis purkissa. Hetken ja pienen turhautumisen se otti. Ei suostunut käynnistymään alkuun luomaltani USB-tikulta. Alustin Windowsin Resurssienhallinnan kautta tikun uudelleen FAT32-muotoon NTFS:stä ja loin boottimedia uudelleen, ja sitten toimi. Hölmöä, kun ei antanut mitään varoitusta, eikä tiedostojärjestelmämuodosta lue halaistua sanaa asennusohjeissa.

http://www.samsung.com/global/busin...rmware_Update_Utility_User_Manual_English.pdf
 
Näillä levyillähän oli kahta eri tekniikkaa TLC ja MLC jos oikein muistelen, onko niiden luotettavuudessa sitten eroja?
Nopeudethan on riittävällä tasolla jo halvimmissakin. 500 megatavua sekunnissa riittää kyllä peruskäyttäjälle kaikkeen.
Ei kai se muistityypi ole varsinaisesti ollut ongelma ongelmat on enempi oleen ohjaipiiri puolella ja firware puolella varsinkin alkupäästä TLC piirejä lähdetiin käyttämään vähän soitellen sotaan menttaliteetilla niin että ohjainpiirit ja firwaret ei olleet sillä tasolla että niitä oltaisiin loppujenlopuksi käytetty luotettavasti.

Niin niitä Flash muistitekniikoja jotka on olleet yleisesti käytössä on kolme SLC, MLC ja TLC.
 
Millaisia merkkejä antaa viallinen/kuolemaa tekevä SSD? Tänäaamuna ei meinannut kone bootata, pari kertaa juuttui kirjautumisikkunaan ja kerran suoraan UEFIin ja siellä ei käyttislevyä edes näkynyt. CrystalDiskMark antaa aika heikkoja kirjoituslukemia kun tuossa testasin.
Ei noista Sandforce-levyistä tiedä onko kyseessä viimeinen katoaminen vai ihan normaali silloin tällöin katoaminen.
 
Mitenkäs nykyään onnistuu/onko mahdollista asentaa/pelata pelejä ulkoiselta ssd-levyltä? kunhan mietiskelin!
 
Mitenkäs nykyään onnistuu/onko mahdollista asentaa/pelata pelejä ulkoiselta ssd-levyltä? kunhan mietiskelin!
Steamin kun asennat koneelle ja paiskaat pelikirjaston ulkoselle nii toimii ainakin.
 
Windowsin ohjelmia asentaessa, kun valitsee custom/advanced tms. vaihtoehdon niin voi valita mihin ohjelma asennetaan.
 
Pari juuri 2 vuoden takuuajan ylittänyttä OCZ Vertex 2 60 gigasta kuollut täällä kerrasta, ilman minkäänlaista etukäteisvaroitusta.

Tälläinen on muuten edelleen koneessa kiinni täysin toimivana. En tuonne kyllä mitään järin tärkeää uskalla laittaa talteen, jos se sitten oikeasti leviääkin vielä yhtäkkiä.

:hammer:
 
Ei kai se muistityypi ole varsinaisesti ollut ongelma ongelmat on enempi oleen ohjaipiiri puolella ja firware puolella varsinkin alkupäästä TLC piirejä lähdetiin käyttämään vähän soitellen sotaan menttaliteetilla niin että ohjainpiirit ja firwaret ei olleet sillä tasolla että niitä oltaisiin loppujenlopuksi käytetty luotettavasti.

Niin niitä Flash muistitekniikoja jotka on olleet yleisesti käytössä on kolme SLC, MLC ja TLC.

Itse jouduin tekemään Performance Optimizationin Samsung 840 evolle, kun oli taas alkanut tökkimään. Ei se homma nyt tuntikauisia kestänyt kuten joskus oikein sekaisin olevalle kiintolevylle, mutta sai siinä aika monta minuuttia odotella, että homma oli valmis. Ei enää ikinä TLC levyjä.

Josta tuli mieleen, että mahtaiskohan A-Data 256GB SP920 olla ok hankinta? MLC muisteja ja kopio jostain Crusialin vanhasta asemasta, jota ei enää tehdä. Crusial itse on siirtynyt TLC muistin käyttäjäksi .
Vaikkapa vertailun vuoksi A-Datan hinta 111 ja Crucialin MX300 hinta on 99 euroa.

Eli olisiko nyt todella niin että vanhampi ja kalliimpi asema on parempi hankinta kuin uudempi ja halvempi? On tossa Micronissa 3d TLC, joten ei ehkä siinä ei ole samoja ongelmia kuin vanhassa TLC:ssä, mutta toiste ei haluaisi ostaa skeidaa.

Edit. Tosin tässä 250 GB kokoluokassa voisi kyllä ihan vaan ostaa Samsung 850 Pron. Hinta jotain 160 eikä tarvitsisi miettiä, että onko jossain säästelty liikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Ei tlc tekniikka ole ongelma.Vähän niinkuin pärekatto tai tulitikkukatto. Jälkimmäisessä joutuu siivoamaan enemmän.
Jos TLC levyt tehtäisiin riittävän "vanhalla" tekniikalla (kuten 850 evo) ei olisi niitä ongelmia kuin pientä valmistustekniikkaa käytettäessä on.
Jos SP920 on vanha, se voi olla paremmilla piireillä, muuten siihen on laitettu jo uudemmat piirit. SSD-levyissä 2 vuotta vanha tieto ei päde enää, kun sisuskaluja päivitellään.
MLC-tekniikassa ei tule yhtä paljon virheitä kuin TLC, eli ne on helpompi pitää kunnossa. Loppupeleissa ratkaisee kumpi on tehty paremmin.
3D-piirit on oma alue, koska siellä on muitakin muuttujia kuin vierekkäiset solut.

Crucialin 3d piireistä ei ole vielä pitkäaikaisia kokemuksia. 840 ongelma oli että Samsung tiesi tekniikan ongelmat, mutta ei osnnut/ halunnut korjata ongelmia ennen valmistusta.
Sen vuoksi kaikki valmistajat osaa nykyään tehdä laitteet sellaisiksi ettei laitteen virheet näy käyttäjälle, vaan ne korjataan lennossa taustalla.

Sama on oikeastaan näytönohjaimissa, laitteet tekee hirveästi erilaisia virheitä, mutta kuvan pakkaus ja korjaus algoritmit saa liikkuvan kuvan näyttämään hyvältä
 
Viimeksi muokattu:
Firmispäivitykset yleensä parantaa laitteen toimintaa ja/tai suorityskykyä ja/tai -varmuutta. Pitäisin hyvänä nyrkkisääntönä, että ellei ole selvää tietoa että uudempi firmis on susi, niin kannattaa päivittää. Tosin kun kyse on ihan uudesta firmiksestä, niin kellään ei varmaan pahemmin ole vielä kokemuksia suuntaan tai toiseen.

Ei välttämättä muuta muuta kuin numeron. Yleensä Firmikset päivittyy kun valmistaja vaihtaa uuden malliset piirit levyihin. Eli osan ohjelmisto muutuu, osan ei. Toki mukana tulee mahdollisia bugi korjauksia.
SSD levyt elää koko elinkaarenajan. Piirejä hiotaan halvemmaksi ja nopeammaksi valmistaa. Muutokset on pieniä, mutta firmawareen voi tulla pieniä optimointeja.
 
Onko sampan 850 PRO mallit tämän hetken nopeimmat ja kestävimmät levyt markkinoilla?
 
Onko sampan 850 PRO mallit tämän hetken nopeimmat ja kestävimmät levyt markkinoilla?

Itse tein taas itselleni jonkinsortin päivityksen markkinoihin. Jos sata-liittimen perään haluaa ainakin etukäteen kuviteltuna parasta, niin Samsung 850 pro ja Sandisk extreme pro ovat asemat joista voi valita. Kummassakin kymmenen vuoden takuu. Tiedä sitten, että häipyykö Sandisk kohta kokonaan markkinoilta kun Western Digital osti sen. Jostain syystä Western digitalin ssd-levyt eivät ole testien mukaan vastaavia kuin Sandiskin vastaavan hintaluokan mallit, joten tiedä sitten mitä ovat säätäneet. Eikä niiltä vielä edes ole tullut mitään huippulevyä kunnon takuulla.
Sitten jos alkaa säästämään, niin Anandtech on kovin innoissaan Crusialin MX-300 levystä, mutta itse kyllä mietin, että onko säästö niin merkittävä, että viitsisi ottaa mitään riskiä. Toki jos laittaa koneeseen jotain yli 500 GB, niin hintaero alkaa olla huomattava.

Mutta sitten taas M.2 liitäntään laitettavat levyt ovat periaatteessa paljon nopeampia ja Samsungin vähän aikaan sitten ilmestynyt 960 evo on kyllä aikamoinen tykki eikä edes hinnalla pilattu. Toki vaatii sitten useimmilta uuden emon hankkimista, ettei liitäntä ole pullonkaula. Takuuta ei sitten taas ole kuin normi kolme vuotta. Hinta 250 GB mallille 140 euroa, joten ei paha. Se on sitten toinen juttu, että mahtaako m.2 liitännästä tulla muita ongelmia joita ei perinteisessä satassa ole. Ainakin asema on satassa kunnolla koteloitu eikä ole mitään kuumenemisongelmia.
 
itsellä oli joku aika sitten Sampan 950 pro joka oli siis ensimmäinen M.2 tikku itsellä. ensimmäinen ihmettely oli saada buuttaamaan siltä kun ei näkynyt koko bioksessa. tuli siinä samalla kellotus ongelmia ja jouduin resetoimaan koko bioksen ja yllätyksekseni toimi ilman kikkailuja booti levynä. tilasin kanssa heti kun 960 EVO:t tuli tilattaviksi 500GB version jonka saatavuus itselle joululahjaksi näyttää heikolta (tilasin 18.11 ja nyt näyttää verkkis että olisi tammikuun ekalla viikolla hyllyssä)
950 pro:lla oli kyllä jäätävän nopea käynnistys.. post:in jälkeen about 3 sekkaa ja työpöydällä kaikki valmiina :)
vaihdoin 950 pro:n teraseen normi SSD:hen joka saa toimia varastolättynä. tarkoitus päästä eroon mekaanisista levyistä lopullisesti ainakin ykkös koneen osalta.

normi kovoissa joita joudun siis jatkossakin varasto levyiksi hankkimaan hankin edullisimpia koska nopeuserot lähinnä naurettavia sata3 väylän hitaudesta johtuen. itsellä ollu useita kingstoneita ja crusialeja ilman ongelmia. nykyinen teranen Micron oli uusi tuttavuus, mutta käsittääkseni sama kun crusialin M550.
 
Onkos kellään kokemuksia intelin 750 levyistä. Tuli ebaystä huudettua tollanen 1.2Tb u.2 malli rapeaan 400eskoon. saapas nähdä millasilla adaptereilla tuon saa skulaamaan.
 
Mikä ssd kannattaa ostaa tuossa 1tb koossa? Maksimi hinta mielellään alle 300e, mutta tuosta voi ehkä vähän joustaa, jos saa jotain mainittavaa etua lisäpanostuksella. Hinta.fi sivulta katseltuna halvimmat näytti olevan noin 250e luokkaa Sandiskilla. On tulossa peleille ja video editointiin.

Ja noissa näytti olevan erona valmistus tavat. Niin mikä noista on sellainen luotettavin ja suositeltava ja mitä ei kannata ostaa?
 
Mikä ssd kannattaa ostaa tuossa 1tb koossa? Maksimi hinta mielellään alle 300e, mutta tuosta voi ehkä vähän joustaa, jos saa jotain mainittavaa etua lisäpanostuksella. Hinta.fi sivulta katseltuna halvimmat näytti olevan noin 250e luokkaa Sandiskilla. On tulossa peleille ja video editointiin.

Ja noissa näytti olevan erona valmistus tavat. Niin mikä noista on sellainen luotettavin ja suositeltava ja mitä ei kannata ostaa?

Itse oikeastaan ihmettelen, että miksi noi ssd:n uudelleenbrändääjät piilottaa vehkeittensä alkuperän? Jos vaikka minä luen jostain, että Marvellin tähän ohjaimeen perustavat ssd-levyt ovat ihan hyviä, niin silloin sitä voisi ihan huoletta ostaa vaikka jonkun tuntemattomankin merkin vastaavan aseman, koska se lienee ihan yhtä hyvä kuin referenssiasemakin.

Mutta ei sitä jaksa jokaisen valmistajan tuotteesta erikseen etsiä, että mitä se on syönyt tai onko se testattu jollain sellaisella sivustolla, joka osaa muutakin kuin ajaa crystalmarkin ja kehua kuinka hyvä asema on kyseessä. Itse ainakin pääsen helpommalla kun ostaa vain sellaisen, minkä vaikka Anandtech on testannut ja hyväksi havainnut. Samalta sivulta voi kyllä lukea sitten ostonsa jälkeen, jos asemasta on löytynyt huomattava bugi..

Mutta siis kun ei jaksa erikseen mitään etsiä, niin kyllä joku Sandisk on varmaankin aina luotettava valinta, vaikka ei tietäisi asemasta mitään. Minulla ainakin on hyvä luotamus Sandiskiin brändinä eikä siltä kai ole koskaan tullut sutta ja sekundaa. Sinänsä kyllä kumma kun kaikki ns. premiumiakin tekevät valmistajat myyvät samalla tuotenimellä halvinta mitä kehtaavat kyseisen nimen alla myydä. Kyllä siinä on aina vaara, että jokin halpistuote vetää lokaan koko linjaston.
 
Itse oikeastaan ihmettelen, että miksi noi ssd:n uudelleenbrändääjät piilottaa vehkeittensä alkuperän? Jos vaikka minä luen jostain, että Marvellin tähän ohjaimeen perustavat ssd-levyt ovat ihan hyviä, niin silloin sitä voisi ihan huoletta ostaa vaikka jonkun tuntemattomankin merkin vastaavan aseman, koska se lienee ihan yhtä hyvä kuin referenssiasemakin.

Mutta ei sitä jaksa jokaisen valmistajan tuotteesta erikseen etsiä, että mitä se on syönyt tai onko se testattu jollain sellaisella sivustolla, joka osaa muutakin kuin ajaa crystalmarkin ja kehua kuinka hyvä asema on kyseessä. Itse ainakin pääsen helpommalla kun ostaa vain sellaisen, minkä vaikka Anandtech on testannut ja hyväksi havainnut. Samalta sivulta voi kyllä lukea sitten ostonsa jälkeen, jos asemasta on löytynyt huomattava bugi..

Mutta siis kun ei jaksa erikseen mitään etsiä, niin kyllä joku Sandisk on varmaankin aina luotettava valinta, vaikka ei tietäisi asemasta mitään. Minulla ainakin on hyvä luotamus Sandiskiin brändinä eikä siltä kai ole koskaan tullut sutta ja sekundaa. Sinänsä kyllä kumma kun kaikki ns. premiumiakin tekevät valmistajat myyvät samalla tuotenimellä halvinta mitä kehtaavat kyseisen nimen alla myydä. Kyllä siinä on aina vaara, että jokin halpistuote vetää lokaan koko linjaston.
Kun piilottaa alkuperän niin niitä muistipiirejä ja ohjainpiirejä voi vaihtaa vapaasti kertomatta siitä asiakkaille esim. Kingstonilla tämä on normikäytäntö.
 
Onkos tää hyvä? Olis giganttiin lahjakortti ja mahollisuus henkilökunta-aleen.

Onpas Gigantilla yllättävän heikko valikoima. Ei kai toi huono ole, mutta ei paraskaan. Budjettilevy ja nopeasti vilkaistuna n. 20 euroa liian kallis. 140 eurolla saa vastaavia tai ihan saman levyn muualta. Mutta lahkortti varmaan tasoittaa tuon homman ja jos edes henkilökunta-alella ei saa tuota 20 pois, niin johan on surkea diili.
 
Tuskin kovin pahoin metsään menet. Pöytäkoneessa on niitä Kingstonin sysipaskoiksi haukuttuja ja hyvin tämäkin kestänyt jo reilut 2 vuotta.
 
Millaisia kokemuksia OCZ tr150 levyistä? olis vaan gigantissa 240gb malli mukavaan 79e hintaan.

120gb kokosta Kingstonia kattelin aluks, mutta ei paljoa tarvisi lisää satsata tuon saamiseksi.
 
Millaisia kokemuksia OCZ tr150 levyistä? olis vaan gigantissa 240gb malli mukavaan 79e hintaan.

120gb kokosta Kingstonia kattelin aluks, mutta ei paljoa tarvisi lisää satsata tuon saamiseksi.

Vanhempi Trion on ollut sukulaisen koneessa yli vuoden. Ei se ole markkinoiden nopein levy, mutta kyllä se mekaanisen kovalevyn voittaa..

Älä osta 120GB:n levyä mihinkään vuonna 2017. Se on jo liian pieni.
 
Täysin riippuu käyttätarkoituksesta. Itsellä pöytäkoneessa riittää enemmän kuin hyvin 128-gigainen. Taitaa olla reilusti 90 gigaa vapaana. En tähän hätään muista, mutta jos ei pelaile niin riittää helposti.
 
Itelläkin Steamin kirjasto 196GB + gogista olevat pelit, Overwatch, Diablo jne niin ei oikein itelle mikään kohta enään riitä. Vaimokkeen 240GB SSD on puolillaan vasta vaikka siitäkin löytyy vähän isompiakin pelejä.
 
Kyllä itelle 120gb riittää tällä hetkellä. Varsinkin, jos tuo OCZ susipaska on, niin mielummin pienempi ja laadukkaampi. Jossain vaiheessa sit hommata isompi SSD peleille.

Tuohon 240gb:n vaan sais heti parit pelatuimmat pelit ladattua. Eihän siihenkään nyt montaa peliä mahdu winukan lisäks. Tosiaan tällä peasantilla on winukka vielä HDD:llä. :D
 
Trion 150 480gb tuli tilattu, kun oli lahjakortti cdoniin. Tulee varmaan tällä viikolla. Nykypelit vie niin pirusti tilaa, ettei ole ihan vähään aikaan riittänyt nykynen 128+240gb ssd-yhdistelmä. Eiköhän tuo puhtaana pelilevynä asiansa aja.
 
Vanhempi Trion on ollut sukulaisen koneessa yli vuoden. Ei se ole markkinoiden nopein levy, mutta kyllä se mekaanisen kovalevyn voittaa..

Älä osta 120GB:n levyä mihinkään vuonna 2017. Se on jo liian pieni.
Minkälisäksi 120G ja 250G levyjen hintaero on nykyään pienimmillään 10-20€ joten sen tilan pihtaamisessa vain 120G saakka ei ole järkeä elllei aivan ehdottomasti tiedä että sitä tilaa ei koskaan tulla tarvimaan enempää.
 
Asuksen n56jr läppäriin mietin ssd vaihtaa, minkälaista suosittelisitte? Koko siinä 500gb ympärillä.
 
Asuksen n56jr läppäriin mietin ssd vaihtaa, minkälaista suosittelisitte? Koko siinä 500gb ympärillä.

Taitaa olla vieläkin samsung 850 evo ja crucialin mx300 aika varmoja valintoja, jos käyttislevyksi on tulossa. Evo tod.näk. parempi vaihtoehto, mutta hinta vaan pompsahtanut huonon saatavuuden takia.
 
Taitaa olla vieläkin samsung 850 evo ja crucialin mx300 aika varmoja valintoja, jos käyttislevyksi on tulossa. Evo tod.näk. parempi vaihtoehto, mutta hinta vaan pompsahtanut huonon saatavuuden takia.
Laitoinpa crucialin amazonista tilaukseen. Kiitos avusta!
 
Tulossa Kaby Lake -bundlen mukana ensimmäinen M2 SSD, Intel P600 256Mb.

Koneessani nyt 4kpl SSD levyjä (Sata6) joista tärkeimmät C: Samsung 850Pro 256Gb ja pää-pelilevynä 850Pro 512Gb.

Kone 100%:sti vain pelaamista varten ja kysynkin kannattaisko toi tuleva M2 levy laittaa C:ksi OS:lle vai muutamalle pelille D:ksi joita käytännössä pelaan eli ne mahtuvat kyllä 256Gb asemallekin.

Käyttiksen käynnistyksen nopeudella tai muulla PC:n käytöllä ei ole mitään merkitystä, en editoi mitään tjsp. jolloin toki OS levyksi toi M2 olisi tietty paras vaihtoehto. Mutta pelit siis painoarvolla 100-0.

Eli mitä mieltä ajatuksestani laittaa asemat tähän tarkoitukseen:
C: Samsung 850Pro 256Gb (Windows10)
D: Intel M2 256GB (3-4 peliä joita pelaan)
E: Samsung 850Pro 512Gb (loput erittäin satunnaiset pelit, ehkä 2-3krt/vuodessa pelattavia)
F: Samsung 830 128Gb
G: OCZ Vertex4 128Gb (data levy, filuja, tiedostoja...yms. scheissea)

Muisteiksi tulee 2x8Gb (16Gb) nopeaa DDR4:sta sekä näyttiksessä 8Gb.
 
En ole aivan varma evotinko jotakin, mutta ainakin itselläni tuo Intelin 600p -levy oli todella hidas käyttöjärjestelmälevynä. Siltä lukiessa ja samaan aikaan sille kirjoittaessa nopeudet oli 0-30Mt/s. Testatkaa vaikka kopioimalla jokin suurempi tiedosto(>10Gt) tuolle levylle ja sitten kopioitte sen siellä levyllä samaan kansioon. Samsungin 850 Evo levyllä samanlainen operaatio pitää nopeudet 130Mt/s tasolla. Samsungin levyllä windowskin käynnistyy nopeammin.
 
Jaa, onko se sitten noin tuhnu vaikka on M2 ja Intel, luulisi että olisi parempikin, varmaan sitten ohjainpiiri kusee jotain? Onko sulla siinä uusin firmis?
 
Hmm, 512GB 600p, kopiointi 972MB saman partition toiseen hakemistoon 1.002s (linuxissa, OS samalla SSD:llä kuin ko. datapartitio, ext4). Mint boottasi hilkun alle 10s (laskin päässä sekunnit, +-10% kokemuksen mukaan). Win10 oli aika samat muistaakseni, vai olikohan vähän nopeampi. Siis laskettuna siitä kun firmwaren bootti oli valmis.

HD:n omaavassa koneessa, samalla levyllä linux kuin testattava partitio joka vähän ennen puoliväliä levyllä, hilkun alle 71MB/s.

M = 1 000 000 noissa.

Edit:
Aah, piti olla iso tiedosto... HD:n tapauksessa oli reilut 5GB, katsotaas, mulla ei taida tuolla olla mutta jospa jostain katenoisi tms...
No okei, linuxissa siis 199.73MB/s - katenointi parigigaisista n. 11-gigaiseksi meni alle puolessa ajassa, eli yli tuplanopeutta

Nämähän tuppaavat lämpenemään, joten jospa jokin siihen liittyvä throttlaus. Vaan tartteeko ihminen noin isoja tiedostoja yhtään mihinkään...
 
Viimeksi muokattu:
Tuolle levylle oli näköjään julkaistu firmispäivitys, löin sen sisään. Nyt nopeudet isojen tiedostojen siirron loppuvaiheilla 30-130Mt/s. 256Gt levy siis kyseessä. Noin 3Gt tiedosto siirtyy kyllä yli 1Gt/s aluksi, mutta loppuvaiheilla senkin nopeus laskee 500Mt/s.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 252
Viestejä
4 549 895
Jäsenet
74 949
Uusin jäsen
Kampamaneetti

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom