Sony-puhelimista yleisesti

JHMK

-
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
710
Huomasin että täällä ei ollut tälläistä yleisthreadia Sony-puhelimille, joten teen nyt sellaisen.

Saa nähdä milloin Sony luovuttaa, kun taitaa näyttää taloudellisesti aika pahalta tuo heidän puhelinvalmistus, ja ei kilpailu halvempien Kiinalaisten merkkien osalta ole ainakaan vähenemään päin.

Laadullisesti ole aina pitänyt Sonyn luureista. Xperia Z1 oli ensimmäinen oma, ja olihan tuo melkoinen päivitys iPhone 5 jälkeen. Tuolla pystyi tekemään mitä tahansa päähän tuli eikä ikinä muisti tai prossuteho loppunut kesken, akusta puhumattakaan. Vedenkestävyys oli ikävä kyllä mainostettua huonompi, ja sainkin luurin vesitestejä tekemällä rikki parin kuukauden jälkeen :(

Seuraava Sony oli sitten Xperia Z3. Mainio luuri, joskin tässä Sonylla alkoi olla laatuongelmia. Itselle tuli "lens coating issue", eli linssi meni normaalin hinkkaamisen seurauksena 6kk käytöllä ihan naarmuille. Kokeilin laittaa takuuseen, ja Sony vaihtoi takuuseen koko takakuoren, joten ongelma oli tosiaan luurissa eikä omassa käytössä. Kun korjattu luuri tuli huollosta myin sen äkkiä pois jotta kameraongelma ei tulisi uudestaan vastaan.

Nyttemmin olen taas vilkuillut Sonyja, ja kun uutena ei näytä saavan oikein mitään mielekästä ostin käytetyn Xperia Z5 Compactin. En ole vielä saanut luuria joten toimivuus jää nähtäväksi, mutta paperillahan tuon pitäisi olla mitä mainioin laitos. 4.6" kokokin on nyttemmin iPhone 6S 4.7" kokoon tottuneelle lienee ok.

Mikä on Sonyn tulevaisuus? Mitä muistoja teillä on Sonyn luureista?

Yksittäisten mallien ketjut:
Sony Z3 Compact
Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia X
Sony Xperia XZ
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 573
Ihan hyviä kapuloita Sonyt ovat olleet ja päivityksiäkin tullut varsin laajalla rintamalla. Hyvä että edes yksi valmistaja tekee vielä pieniä älypuhelimia kunnollisilla ominaisuuksilla. Ottaen kuitenkin huomioon esimerkisi Z Compactien käyttötarkoituksen (pieni koko, pölyn- ja vedenpitävyys), niin lasi ei ehkä ole ollut kaikken paras materiaalivalinta. Foorumi kommenttien perusteella aika monella on haljennut takalasi itsestään tai liimaukset ovat pettäneet, jos ei ole mennyt rikki jo aiemmin. Verkkokauppa.comissa huoltoprosentti näyttää noin 2% ja luokituksena vain 2 tähteä. Huomattavasti heikompi tilanne on kuitenkin Xperia M5:llä (huoltoprosentti: 38,93%, luokitus: 1 tähti) ilmeisesti akkuviasta johtuen. Ihan putkeen ei ole aina mennyt.

EDIT: Voi ne lasipinnat korvata myös alumiinilla :hungry:

Laitan tähän vielä kootusti custom romeista kiinnostuneilla infoa Sonyn ominaisuuksien aktivoimisesta custom romeissa:
Edellisiin viesteihin (1 ja 2) liittyen nyt on mahdollista aktivoida Sonyn toiminnot (kuten kamera blobsit) myös kaikissa custom romeissa:
First of all this tool fully replaces DRM fix! So do not use our tool with DRM fix! This PoC is designed for unlocked devices and makes things identic to having bootloader never unlocked!

...And most better thing, we can use PoC with AOSP, CM or whatever for having trim area fully functional!!! That mean we can use stock camera blobs finaly with AOSP, CM or whatewer!!!
 

Make

Tekee järkeä.
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
705
Minulla on ollut Sony Xperia Z1 Compact sekä Z5.

Z1 Compactista pidin paljon, akku kesti toista päivää ja kaikki mitä puhelimelta halusin sujui sillä hyvin. Kamerakin oli hyvä, uskallan väittää että sain Z1c:lla välillä parempia kuvia kun Z5:lla. Z5:ssahan oli joku eri sensori tms. kuin Z1c:ssa, mikä varmaan selittää tuota.

Z5 oli minulle jonkinverran pettymys. Juurikin kameran pienoinen pettymys sekä laitteen älytön lämpeneminen haittasi. Lämpenemisestä seurasi myös selkeää throtlaamista, eli laite siis selvästi alkoi hidastelemaan ja yksinkertaisetkin toimenpiteet, kuten näppäimistön esille tuominen, kesti kauan. Myös akunkesto oli jonkin verran pettymys, mutta toisaalta olihan laite 1080p-näytöllä ja tosiaan tuo kuumeneminen aiheutti myös satunnaista akun varauksen nopeaa kulumista. Jonkun pienen päivityksen jälkeen ei enää kuumennut yhtä paljon kuin ennen, mutta edelleen satunnaista throtlaamista ja akun nopeaa kulumista oli. Kerran puhelin myös pimeni kokonaan pariksi tunniksi ja kuumeni samalla pelottavan kuumaksi, soft resetillä sitten palasi normaaliksi.

En tiedä oliko tuo lämpeneminen normaalia, mutta mainitsin siitä samalla kun käytin laitteen huollossa kameran linssin "huurustumisen" takia. Kuumenemiselle ei siellä tehty mitään eikä ollut mitään kommenttia siitä (edes että olisi normaalia). Takalasi sekä kamera (en tiedä miksi kamerakin) vaihdettiin tuolla keikalla. Sen jälkeen mitä vielä ehdin tuota n. 4kk käyttää, ei kameran huurustumista uudestaan ilmennyt.

En varmaan tule Sonya enää ostamaan. Uudemmissakin malleissa on (kuulemma/testien mukaan) kameran kuvanlaatu vaihtelevaa ja laite saattaa kuumeta ainakin kameraa käyttäessä. Normaalissa käytössä en tiedä kuumeneeko kuten Z5.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 573
En tiedä oliko tuo lämpeneminen normaalia, mutta mainitsin siitä samalla kun käytin laitteen huollossa kameran linssin "huurustumisen" takia. Kuumenemiselle ei siellä tehty mitään eikä ollut mitään kommenttia siitä (edes että olisi normaalia).
Ei se kuumeneminen normaalia ole mutta syy oli Snapdragon 810 piirissä. SD810 on ongelmallinen piiri:

Sony Xperia Z4/Z3+:ssa ongelmat näkyivät erittäin selvästi kamerasovelluksessa ja Sony varoittikin tästä käyttäjiä:
Z5:ssä ongelmat yritettiin kiertää tuplalämpöputkilla mutta ilmeisesti sekään ei ollut riittävä jäähdytys. Sonyn lisäksi ongelmasta kärsivät myös muut valmistajat kuten HTC M9:n kanssa.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
484
Mulla on edelleen käytössä Z3 Compact, kaksi kertaa käynyt takuuhuollossa etulasin takia. Ekalla kerralla oli myös tuo USB-portin suojaluukusta kumitiiviste irronnut, joten se meni samalla kertaa. Tällä kertaa oli pelkästään etulasi, mutta vaihtoivat sen, takalasin sekä molemmat luukut. No nyt on taas kuin pakasta revitty Z3 Compact käytössä. :) Suurimmat syyt hankkia tämä luuri oli se, että siinä oli helvetin hyvät virransäästöominaisuudet sekä pieni koko hyvillä tehoilla. Perhanan Google meni pakottamaan omaa Doze-moodiaan, prkl! Akkukesto tippui ainakin 2/3:aan (ellei jopa puoleen) Sonyn omasta Stamina-moodista.

Valitettavasti tämä Qualcommin päätös jättää SD801 tuen ulkopuolelle teki sen, ettei enää Android N:ää näe sillä puhelimella ainakaan Sonyn toimesta. Tiedä sitten jaksaako lähteä roottailemaan ja kikkailemaan tuolla LineageOS:llä.

X Compactikaan ei ole enää huippumalli pienessä koossa, joten onko sekään sitten enää järkevä ostos, jos haluaa tehoa ja pientä kokoa.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 573
Valitettavasti tämä Qualcommin päätös jättää SD801 tuen ulkopuolelle teki sen, ettei enää Android N:ää näe sillä puhelimella ainakaan Sonyn toimesta. Tiedä sitten jaksaako lähteä roottailemaan ja kikkailemaan tuolla LineageOS:llä.

X Compactikaan ei ole enää huippumalli pienessä koossa, joten onko sekään sitten enää järkevä ostos, jos haluaa tehoa ja pientä kokoa.
Toistaiseksi näyttää olevan vähän heikosti Nougat custom rommeja Z3C:lle. CarbonROM ja CM14.1 toimivat ilmeisesti jossain määrin mutta bugittomia eivät ole. Virallista Lineage OS romia ei vielä ole. Jotkut ovat myös asentaneet Sonyn Z3:lle suunnatun N Developer Preview romin. Toistaiseksi lienee viisainta pysyä Marshmallow'ssa.

Omasta mielestä tuo X Compact on kyllä ihan pätevä puhelin, vaikka ei ihan lippulaivojen spekseihin ylläkään. Monessa mielessä kuitenkin parempi kuin Z5C. SD650 tarjoaa mielestäni varsin hyvää suorituskykyä (parempaa kuin SD810, kts. ylempää) A72-ytimien ansiosta. SD820 lippulaivat saavat Geekbench 4 Single core testissä noin 1700 pistettä ja SD650 luurit noin 1400. GPU suorituskyky on sen sijaan huomattavasti heikompi. 3Gb ram muistia pitäisi kuitenkin riittää vallan mainiosti.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
484
Nooh, nyt kun on "pakasta vedetty" luuri, niin tällä mennään niin kauan kunnes hajoaa. Kuitenkin ollut muuten ihan hyvä ja kestävä luuri, niin voipi olla että on ehtinyt uudet kompaktit ja tehokkaat luurit tullu markkinoille sitten kun on aika vaihtaa. Tai sitten jos Apple tuo iPhone "SE2":n, niin voipi olla että tulloo siirryttyä Omena-leiriin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
479
Sonyn puhelimista tuli mieleen viime kesän hauska skenaario vaimon M4 Aquan kanssa. Tuosta romusta tipahti koko takakamera käteen eräänä päivänä. :D Lyhyen googlettamisen jälkeen selvisi, ettei ollut ensimmäinen M4:nen tuon ongelman kanssa ja että kameran pystyi painamaan takaisin paikoilleen. Olihan siinä muitakin ongelmia; lämpeni kunnon kiukaan tavoin ja tällöin myös alkoi haista pahalta (haju hävisi aina puhelimen jäähdyttyä), akkukesto yllättäen selvästi huonompi kuin nykyisessä OnePlus 3:ssa (piti kaiketi olla juuri päinvastainen tilanne, ainakin GSM Arenan testien mukaan) ja akun lataaminen vaati latauspiuhan erityisen tarkkaa asettamista hieman alle vuoden käytön jälkeen. No, hyvä puoli tuossa oli että joku samanlaisen puhelimen omistaja osti sen varaosiksi ja siitä päästiin nopeasti eroon. :) Saattoi toki olla erityisen huono yksilö, mutten itse kyllä edes harkitse Sonyn puhelimia varsinkaan tämän kanssa tappelemista todistaneena.
 

Focus0

System Specialist
Tukijäsen
Köyhä
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
1 852
Itselläni on Sonyjä ollut eri vuosina käytössä. Edellinen Sony oli Xperia M2 joka oli minulla 2 vuotta käytössä. Loppuvaiheessa alkoi akun kapasiteetti hyytymään eli valmiusaikakin lyheni huomattavasti. Koko aikana ei ollut mitään ongelmia itse Androidin tai puhelimen toimivuuden kanssa.

Viime kesänä ostin nykyisen Xperia M5:n. Tämän alkutaival oli kivinen. Ensimmäisessä latauksessa takalasi halkesi itsestään(Riita kesken SCFhuollon ja DNA:n kanssa --> Kuluttaja-asiamiehen hoidossa edelleen). Vein toki heti takuuhuoltoon joka sitten maksatettiin minulla koska olin kuulemma takalasin itse hajottanut. Muuten olen ollut puhelimeen erittäin tyytyväinen. Itselläni täysin työpuhelin enkä pelaile tai käytä facebookkia siinä. Kameran softa voisi olla parempi mutta se on se ainoa pikku miinus minun käytön osalta.
 

JHMK

-
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
710
Tähän mennessä ollut ihan tyytyväinen tuohon Z5 Compactiin nyt mitä viikon käyttänyt. Toimii ihan odotetusti.

Näyttö ehkä hivenen liian pieni, mutta ei se olekaan tuon luurin itsensä vika ;)

Android 7.0 päivityskin tuli heti tarjolle. Ihan kiva peli
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
136
Vajaa 2 vuotta palveli z3 compacti ennen kuin vaihdoin eteenpäin.
Paperilla esim kameran speksit ovat hyvät, mutta käytännöntoteutus oli aika huono.

Oli ns. suuremmat odotukset kamerasta speksien perusteella mutta pettymys oli melkoinen.

Plussaa kyllä mahtavasta akkukestosta, ulkonäöstä ja sopivan kompaktista koosta. :tup:
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 092
Z1 compactista meni akku pahaan jamaan, niin hankin sitten edullisesti käytetyn kuin pakasta vedetyn huolletun Z3 compactin. Akunkesto on kyllä todella vahva tässä puhelimessa. Se magneettilatausjuttuhan on aivan susi tässäkin. Saa asetella tosi tarkasti että toimii, eli en käytä sitä ollenkaan, vaan perinteisellä usbilla mennään. Toivottavasti etulasi vaan pysyy paikoillaan, ja muutenkin toimisi sen pari vuotta ongelmitta...
 
Liittynyt
04.03.2017
Viestejä
61
Viime kesänä ostin nykyisen Xperia M5:n. Tämän alkutaival oli kivinen. Ensimmäisessä latauksessa takalasi halkesi itsestään(Riita kesken SCFhuollon ja DNA:n kanssa --> Kuluttaja-asiamiehen hoidossa edelleen). Vein toki heti takuuhuoltoon joka sitten maksatettiin minulla koska olin kuulemma takalasin itse hajottanut. Muuten olen ollut puhelimeen erittäin tyytyväinen
Itsellä on melko huono kokemus kyseisestä puhelimesta, puhelin lämpeni melko helposti ja noin puolen vuoden jälkeen ostosta yllättäen halkesi takakuori lämpötilan vaihtelun seurauksena jonka jälkeen tein korjauspyynnön SCF-Huoltoon että vaihtavat takuuseen uuden kuoren. Taisi parisen viikkoa mennä odotellessa kunnes huollon seurannassa oli näin laite on päätynyt doa/rcs-käsittelyyn ja muutamien viestien jälkeen puhelimen myynyt liike lähetti "uuden" samallaisen puhelimen jossa oli näytössä kaksi läiskää jotka näkyi vaalealla pohjalla, muutamien viestien ja puheluiden jälkeen vaihtui kyseinen puhelin välirahan kera toiseen merkkiin.

Tällähetkellä käytössä on myös Sony Xperia Z3+ joka lämpeni melkein heti uutena latauksissa, video kuvatessa ilmoitti kuumenemisesta. Noin 3 kuukauden jälkeen ostosta halkesi näytönlasi yllättäen hupparin taskussa, ja puhelin ei tippunut taikka kolahtanut mihinkään joka olisi halkeamisen aiheuttanut. Sain puhelimen korjautettua SCF-Huollossa takuuseen ja puhelimeen vaihtui paljon osia huollossa esim kamera, patterit, näyttöelementti, takakuori yms. Nyt kun puhelin on reilu vuoden ollut käytössä lämpeämisiin on jotenkin tottunut, menin järjestelmä päivityksen tekemään nii nyt Youtubesta ei voi edes katsoa 5 minuuttia videota kun tulee ilmoitus laite on kuumentunut joten melko vahva käsitys on näiden kokemuksien perusteella ettei tule enää yhtään Sonyn puhelinta.
 

Focus0

System Specialist
Tukijäsen
Köyhä
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
1 852
Itsellä on melko huono kokemus kyseisestä puhelimesta, puhelin lämpeni melko helposti ja noin puolen vuoden jälkeen ostosta yllättäen halkesi takakuori lämpötilan vaihtelun seurauksena jonka jälkeen tein korjauspyynnön SCF-Huoltoon että vaihtavat takuuseen uuden kuoren. Taisi parisen viikkoa mennä odotellessa kunnes huollon seurannassa oli näin laite on päätynyt doa/rcs-käsittelyyn ja muutamien viestien jälkeen puhelimen myynyt liike lähetti "uuden" samallaisen puhelimen jossa oli näytössä kaksi läiskää jotka näkyi vaalealla pohjalla, muutamien viestien ja puheluiden jälkeen vaihtui kyseinen puhelin välirahan kera toiseen merkkiin.

Tällähetkellä käytössä on myös Sony Xperia Z3+ joka lämpeni melkein heti uutena latauksissa, video kuvatessa ilmoitti kuumenemisesta. Noin 3 kuukauden jälkeen ostosta halkesi näytönlasi yllättäen hupparin taskussa, ja puhelin ei tippunut taikka kolahtanut mihinkään joka olisi halkeamisen aiheuttanut. Sain puhelimen korjautettua SCF-Huollossa takuuseen ja puhelimeen vaihtui paljon osia huollossa esim kamera, patterit, näyttöelementti, takakuori yms. Nyt kun puhelin on reilu vuoden ollut käytössä lämpeämisiin on jotenkin tottunut, menin järjestelmä päivityksen tekemään nii nyt Youtubesta ei voi edes katsoa 5 minuuttia videota kun tulee ilmoitus laite on kuumentunut joten melko vahva käsitys on näiden kokemuksien perusteella ettei tule enää yhtään Sonyn puhelinta.
Olen toki lueskellut että M5:n kanssa on ollut lämpenemis-ongelmia. Itselläni ei tuota ole ilmennyt eikä puhelin lämpene minun käytössä juuri ollenkaan. Youtube videoita tulee katseltua silloin tällöin minuuttitolkullakin mutta ei se huomattavasti lämpene.

Minulla ei ole ollut takalasin vaihdon jälkeen ongelmia luurin kanssa. Tosin itselläni ei ole mitään raskaita sovelluksia käytössä ollenkaan(mm. facebook, messenger...).
Mitään kaatuiluja tai sekoiluja ei ole ollut.

Yksi ainoa vaiva minua harmittaa M5:ssa on nimittäin kamera. Whatsapp-sovelluksella kuvatessa kuvanlaatu on aivan hirveää. Puhelimen omalla kamera softalla ei kuvanlaadullisia ongelmia ole.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
484
Voisikohan ongelma johtua siitä, että WhatsApp ei pääse kameran kaikkiin ominaisuuksiin käsiksi? Sehän oli ongelma jossain vaiheessa, että Z3 Compactissa (ja ehkä muissakin) jos unlockasit bootloaderin, menetit paljon kameraominaisuuksia, koska ne kameran DRM-avaimet olivat piilotettu sinne bootloaderiin tai jotain. Niin voisikohan tässä olla sama idea?
 

Focus0

System Specialist
Tukijäsen
Köyhä
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
1 852
Voisikohan ongelma johtua siitä, että WhatsApp ei pääse kameran kaikkiin ominaisuuksiin käsiksi? Sehän oli ongelma jossain vaiheessa, että Z3 Compactissa (ja ehkä muissakin) jos unlockasit bootloaderin, menetit paljon kameraominaisuuksia, koska ne kameran DRM-avaimet olivat piilotettu sinne bootloaderiin tai jotain. Niin voisikohan tässä olla sama idea?
Eli whatsappissa ongelma vai? :vihellys: En ole tuota puhelinta roplannut kun takuu vielä voimassa.
 
Liittynyt
18.01.2017
Viestejä
247
Mulla on Z3 ollut kesäkuusta 2015 lähtien. Oon pari kertaa tipauttanut tän lattialle joten luultavasti niiden takia sitten viime kesänä takalasi pajahti rikki taskussa. Etulasin kulmasta lähti pala toisen putoamisen vuoksi mutta lähti niin siististi ettei tullut leviävää piiriä.

Usb-portti on tosi tarkka piuhasta, monet halpispiuhat ei kelpaa. Magneettilatauspiuha asettuu epävarmasti ja pari kertaa kävi niin että puhelin lopetti latauksen yöllä kun ehkä johto väänsi kontaktia huonommaksi. En käytä tätä enää. Mulla on käytössä Pebble Steel ja siinä vastaava lataus on toteutettu tosi mallikkaasti, kelloa voi vaikka roikottaa piuhasta ja lataus jatkuu.

Sonyn virransäästö oli hyvä ennen Marshmallow'ta. Nyt pärjää jotenkin mutta ajan kanssa akkukin vanhenee jolloin voi alkaa tulla tarvetta latailla pitkin päivää.

Mun seuraava puhelin voi hyvin olla Sony mut voi se olla joku muukin. Merkki ei ratkaise vaan mikä sillä hetkellä tarjoaa joko jonkun killer featuren tai parhaan kokonaisuuden.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
484
Mun seuraava puhelin voi hyvin olla Sony mut voi se olla joku muukin. Merkki ei ratkaise vaan mikä sillä hetkellä tarjoaa joko jonkun killer featuren tai parhaan kokonaisuuden.
Mulla on tällä hetkellä tosiaan tuo Z3c, mutta voipi olla että Omppu-leiri kutsuu, koska nyt on ollut työpuhelimena iPhone SE (64 gt), eikä ole kertaakaan vielä tullut sellasta fiilistä, että "miks tässä ei oo tätä ominaisuutta". Se vaan on toiminut.
 
Liittynyt
18.01.2017
Viestejä
247
Mä oon jokusen vuoden saanut autella vaimoa omppuluurin käytössä ja mun logiikkaan se ei meinaa istua. Varmasti oppisin sitä käyttämään, ei siinä mutta nyt kun käytän sitä siten ku Android-puhelinta oon tottunu kyttämän niin homma ei tunnu sujuvalta.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 092
Omena-luurista on sitten vähän työläämpi homma siirtää yhteystiedot Androidiin.
Piti jotenkin pyöritellä ensin itunesilla koneelle (aika hankala jos ei ole yhteensopivaa käyttistä), ja muuta ihme pelleilyä.
Toisinpäin ei ole ongelma.
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 048
Omena-luurista on sitten vähän työläämpi homma siirtää yhteystiedot Androidiin.
Piti jotenkin pyöritellä ensin itunesilla koneelle (aika hankala jos ei ole yhteensopivaa käyttistä), ja muuta ihme pelleilyä.
Toisinpäin ei ole ongelma.
Sieltähän ne on helppo ottaa icloudista ulos ja tunkea suoraan google contactsiin selaimella.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
503
Laitetaas vaikka tähän ketjuun. Sain tollasen Xperia XA:n ilmaiseksi näyttörikkoisena, ja tilailin siihen uuden paneelin+framen. Nyt puhelin pelittää ja näyttää kuin uudelta, mutta milläs olette liimailleet noita takakansia takaisin paikalleen. Alkuperäinen taitaa olla jollain liimateipillä tai silikoonilla, mutta ei taida enää tarttua uudestaan millään. Uuden kannen menin jo tilaamaan Kiinasta kun ei maksanut käytännössä mitään, en vain tajunnut tota kiinnitysasiaa ollenkaan. Ei hajuakaan onko siinä mitään tarvikkeita mukana. Takakansia olis näyttänyt saavan tilattua valmiilla liima/tarrapinnalla kun olisi vain tajunnut heti ottaa asian huomioon.
 
Liittynyt
18.01.2017
Viestejä
247
Tän Sony Xperia Z3:n mukana tuli melkosen paljon bloattia. Oon asetuksista laitellu niitä pois sen vähän mitä pystyy. Onkohan noiden poistamiseen oikeaa konstia jos tässä kohtaa jätetään ROM:n vaihto ja roottaus pois kuvioista?
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 048
Tän Sony Xperia Z3:n mukana tuli melkosen paljon bloattia. Oon asetuksista laitellu niitä pois sen vähän mitä pystyy. Onkohan noiden poistamiseen oikeaa konstia jos tässä kohtaa jätetään ROM:n vaihto ja roottaus pois kuvioista?
Ei jos valmistaja ei sitä salli
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 573
Tän Sony Xperia Z3:n mukana tuli melkosen paljon bloattia. Oon asetuksista laitellu niitä pois sen vähän mitä pystyy. Onkohan noiden poistamiseen oikeaa konstia jos tässä kohtaa jätetään ROM:n vaihto ja roottaus pois kuvioista?
Sonyllä on myös se vaihtoehtoinen Android Concept rom (linkki Marhsmallow'n asentamiseen), josta voi käsittääkseni poistaa bloattia paremmin. Toki vaatii sen romin vaihtamisen mutta kyseessä on Sonyn tekemä build. Tuolle Xperia Z3:lle löytyy myös virallinen Nougat Beta. Concept romin asentaminen ei vaadi roottausta mutta flashaus tapahtuu Flashtoolilla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
202
Z1c ollut käytössä kesästä 2015 lähtien. Ei mitään huonoa sanottavaa muuta kuin prosessori alkaa olla hidas ja mikrofoni ei sovellu musiikkikeikoilla äänen tallentamiseen laisinkaan. Muuten täysin kunnossa oleva puhelin. Pidän kännykkää TPU-kuoressa
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
188
Onko XZ Premiumin hinnasta ollut mitään huhua, XZs Telialla 579e. Verkkokauppa.com laittanut ennakkotilaushinnaksi 1137e sen tavallisen 999e sijaan, niin ei kai viittaa siihen että maksaisi yli tonnin oikeasti. :btooth:
 
Liittynyt
18.01.2017
Viestejä
247
Sonyllä on myös se vaihtoehtoinen Android Concept rom (linkki Marhsmallow'n asentamiseen), josta voi käsittääkseni poistaa bloattia paremmin. Toki vaatii sen romin vaihtamisen mutta kyseessä on Sonyn tekemä build. Tuolle Xperia Z3:lle löytyy myös virallinen Nougat Beta. Concept romin asentaminen ei vaadi roottausta mutta flashaus tapahtuu Flashtoolilla.
Tuli tuo Consept asennettua tänään. Puhelin kävi boot loopissa koska en tajunnut tehdä wipejä etukäteen tai laittaa flash toolissa täppiä wipe kohtiin. Hetken meni tajuta tuo eikä Sonyjen kanssa temuaminen ollut entuudestaan tuttua muutenkaan. Nyt seuraavassa flashissa on pykälän pienempi kynnys.

Tämän päivittäminen lokakuun 2015 buildista ei ota onnistuakseen ainakaan puhelimen kautta. Tulee vaan ilmoitus että "Could not connect to update server."

En tiedä vielä onko tämä ripeämpi kuin stock, koska wipejen jälkeen aina homma luistaa liukkaammin jonkun aikaa. Jospa tällä menisi nyt kesälomille asti ja katsoisi sitten libeageOS:a tai jos silloin on jotain muuta kiinnostavaa tarjolla.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 573
Tämän päivittäminen lokakuun 2015 buildista ei ota onnistuakseen ainakaan puhelimen kautta. Tulee vaan ilmoitus että "Could not connect to update server."

En tiedä vielä onko tämä ripeämpi kuin stock, koska wipejen jälkeen aina homma luistaa liukkaammin jonkun aikaa. Jospa tällä menisi nyt kesälomille asti ja katsoisi sitten libeageOS:a tai jos silloin on jotain muuta kiinnostavaa tarjolla.
Tässä on viimeisin lokakuu 2016 päivitys Concept romiin (Marhsmallow). En kuitenkaan osaa sanoa, kuinka toimiva tuo on. Jos ei pelitä, niin sitten jotain Lineage OS tms. romia kokeilemaan.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
32
Mulla on ollut Xperia Z, Z1 Compact, Z3 Compact (nykyään vaimolla) , Z3 Tablet Compact (edelleen käytössä) ja nyt käytössä X Performance. Vaimolla ollut Acro S, Z1 Compact ja nyt Z3 Compact. Ainoa minkä kanssa ollut isoja ongelmia on Xperia Z jossa takalasin liimat korkkasi useita kertoja. Lasit hajonnut Z1 Compacteista pari kertaa muuten hyviä puhelimia. http://magnector.com/?product=model-no-magnector-x2-adapter-sony-xperia-magnetic-adapter&ckattempt=1
Näiden adaptereiden kanssa ei ole ollut liittämisongelmia kun niiden magneetit on huomattavasti vahvempia kuin ebayn piuhojen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 162
Sonyja ollu yli 10 vuotta enkä aio vaihtaa kun ei valittamista ole. Harmi jos Sony tosiaan lyö lapun luukulle puhelimien osalta, sitten en kyllä tiedä mitä ostaisi, Samsungit tai aifounit ei voisi vähempää kiinnostaa. Varsinkin Samsungien saippuakotelomuotoilu tuo hieman oksennusta suuhun.
Z1 Compact on varmasti parhaita puhelimia mitä ikinä olen omistanu, oli liki 3 vuotta käytössä kunnes akku alkoi olemaan loppu joten vaihdoin X Performanceen, johon olen ollu myös todella tyytyväinen.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
79
Muistan kun työskentelin operaattorinliikkeessä kun xperia z ja v tulivat myyntiin, voi pojat että oli kovia luureja! Omassa käytössä tuo z kesti armottoman kauan, ja mielestäni toi silloin paljon kaivattua vaihtelua andoidpuhelin tarjontaan. Vedenkestävyys oli kovajuttu, vaikkakin kaikki portit olivatkin luukkujen peitossa(ainakin lataus muistaakseni?). Sen jälkeen taloudessa ollut z1,z ultra,z3,z3plus ja huomattavaa laadullista laskua olen kyllä kokenut. Esimerkiksi tuo z3plus oli aivan helvetin susi puhelimeksi, okei suurimpana ongelmana ehkä lämpeneminen, joka softapäivityksellä tuli kuin tulikin jotenkin paikattua, mutta on minusta hieman huvittavaa jos laitevalmistaja joutuu tiputtamaan laitteen kelloja väkisin jotta esim kameran toimivuus peruskäytössä voidaan taata. En sitten tiedä sainko jonkin huonon kappaleen tuosta z3 plussasta, mutta aikalailla takuun loputtua siitä hajosi kuulokeliitäntä ja pääkameranlinssistä tuli "tuhruinen" jolloin kamera ei tarkentanut mihinkään ja kuva oli erittäin epselvä.

Muutenkin pidän omituisena tuota liikettä sonyltä että laitetaan huomattava vaiva siihen että brändätään tuotteet vesitiiviiksi ja mainostetaan kuinka niitä voidaan ihan käyttää vedessä/vedenalla ja sitten yks kaks tästä laitteen myyntivalttina olleesta ominaisuudesta vaan luovutaan/ siirretään se pelkän lippulaivamallin ominaisuudeksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 241
Tuli tuollainen x performance hankittua. Osaako joku neuvoa miten tästä saa Facebookin poistettua? Kerran jo painoin että poista käytöstä mutta jostain syystä chrome nyt ilmoittelee fb viesteistä.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 573
Tuli tuollainen x performance hankittua. Osaako joku neuvoa miten tästä saa Facebookin poistettua? Kerran jo painoin että poista käytöstä mutta jostain syystä chrome nyt ilmoittelee fb viesteistä.
Sinulla on nyt päällä se Chromen ominaisuus, että ilmoittelee Facebookista. Ominaisuuden saa pois Chromen asetuksista:
Android Instructions:
To enable Facebook notifications on Chrome for Android follow these simple steps:
 1. Visit the Facebook website in Chrome for Android
 2. Agree to ‘Allow Notifications’ when prompted
To disable/turn off web push notifications in Chrome for Android:
 1. Go to Chrome > Settings > Site Settings
 2. Select ‘Notifications’
 3. Under ‘Allowed’ section tap ‘Facebook’
 4. Under ‘Permissions’ tap ‘Notifications’
 5. Select ‘Block’
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 241
Sinulla on nyt päällä se Chromen ominaisuus, että ilmoittelee Facebookista. Ominaisuuden saa pois Chromen asetuksista:
Android Instructions:
To enable Facebook notifications on Chrome for Android follow these simple steps:
 1. Visit the Facebook website in Chrome for Android
 2. Agree to ‘Allow Notifications’ when prompted
To disable/turn off web push notifications in Chrome for Android:
 1. Go to Chrome > Settings > Site Settings
 2. Select ‘Notifications’
 3. Under ‘Allowed’ section tap ‘Facebook’
 4. Under ‘Permissions’ tap ‘Notifications’
 5. Select ‘Block’
Kiitoksia.

Huomasin samalla että se Facebook app oli taas käytössä eikä näköjään voi poistaa, pelkästään pysäyttää.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 573
Kiitoksia.

Huomasin samalla että se Facebook app oli taas käytössä eikä näköjään voi poistaa, pelkästään pysäyttää.
Jos sitä ei pysty poistamaan kokonaan, niin Facebookin pitäisi pystyä poistamaan käytöstä (disable) laitteen asetuksista. Ainakin Marshmallow'ssa oli tämä mahdollisuus. Oliko Nougat päivitys sisässä?

EDIT:
Most of the pre-installed application from either Sony or Google can't be uninstalled, only disabled.

If you aren't using all of the application and you don't want to disable them you can instead uninstall updates for the apps, they will then be reset to the factory version of the app which is smaller in size than the fully updated app, and this will free up space in your phone.

To either uninstall updates or disable the app, go to Settings > Apps > name of the app, tap on disable or tap the 3 dots and tap on "Uninstall updates".

If you uninstall updates for the application you have to make sure that they aren't updated automatically in the Google Play store by either turning off the option to update apps automatically or choose that this specific app shouldn't be updated.

Open up the Google Play store app and tap the 3 lines in the top left corner > Settings > Auto-update apps > Do not auto-update apps.

If you want the specific app to not be updated and have your other apps updated automatically, you need to search for the app in the Google Play store and tap on it > 3 dots in the top right corner > uncheck the box next to "Auto-update".
Olen kuitenkin ollut siinä käsityksessä, että high end laitteissa bloatwaren voisi poistaa (kts. lisää täältä).
 
Viimeksi muokattu:

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
1 654
Itselläni on ollut kaksi Z3 Compactia ja molemmat menivät muutaman päivän käytön jälkeen DOA:na vaihtoon.

Molemmissa myös sama vika, eli näytön liimaukset pettivät yläreunasta ja painettaessa näyttö piti ikävää rutinaa ja napsumista. Toisessa myös näyttö jätti kosketuksia välistä ja todella huono kuva jäi laadusta.

Kamera myös ihmetytti. Kovasti hehkutettiin 21mp kameraa, jolla saa todella hyviä kuvia kaikissa olosuhteissa. Välillä jopa aurinkoisella kelillä kuvatessa kuvista tuli todella huonoja tarkkuudeltaan. Aivan kuin olisi ollut joku 2mp kamera siinä. Hämärä- ja pimeäkuvauksesta ei tullutkaan sitten yhtään mitään :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 241
Sori jos tää on tyhmä kysymys mut oothan kirjautunu ulos facebook sovelluksesta? Sen luulis ainakin sovelluksen ilmoitukset lopettavan.
En ole koskaan edes käynnistänyt. Nyt on pysynyt chromen ilmoitukset pois ja facebook appikin "poissa käytöstä" tilassa.
 
Liittynyt
11.04.2017
Viestejä
1
Nyt kun löytyi aktiivinen Sony lanka niin täytyi tehdä tunnukset ja kysellä muiden kokemuksia uusimmasta näistä romuista ja Android 6.0 pävityksestä. Itsellä käytössä Xperia M5 aqua ja surkeampaa laitosta ei ole koskaan ollut... Soneran omilla sivuilla tuntuu olevan sivukaupalla vehkeen tyyppivioista juttua ja äärimmäisen huonoa kokemusta takuukorjauksista. Ei yllätä yhtään. Itseltä löytyy kaikki siellä listatut ongelmat, joista osa on päivitysten myötä korjaantunut. Muiden vuodatuksia voi lukea sieltä. Ei vaan ole hyvä laite.

Viime viikolla kuitenkin tuli sitten viimeinen niitti. Puhelimen ykkösmikrofoni lopetti toimintansa yön aikana. Illalla soittelin pitkät puhelut ja hyvin futasi. Luuri yön lautauksessa ja seuraavana päivänä en sitten yhtäkkiä puhelun toinen osapuoli ei kuullut ääntäni ollenkaan. Ei mitään tiputteluja yms. tunarointeja välissä. WhatsAppin kautta soitetut ja normaalipuhelut kaiuttimella toimivat moitteetta. Vika siis softassa, ei raudassa.

Pikku googlailu plajasti että uusin androdi on sotkenut sonyjen mikkejä jo aiemmin ja vika on silloin korjautunut poistamalla kohinan vaimennus puheluista. Välissä sony sitten oli näppärästi pistänyt päivityksen, joka häivittää kohinanpoiston asetuksista... Sittemmin se on ilmeisesti palannut asetuksiin, ja koska omassa sitä ei ole niin ilmeisesti poistettu taas. Vaikuttaisi vahvasti ns. hehkulamppuhuijakselta. Ohjelmiston korjaus ei vikaa poistanut.

Onko muilla mennyt ämvitoset mykäksi lähiaikoina?

Itselle tämä uimalelu tuli kun aiempi Samsung A5 kastui ja menin haksatamaan gigantin myyjän neuvoon ja ottamaan vakuutusrahoilla 50 euroa halvemman, vesitiiviin ja paremmilla spekseillä varustetun sonyn. Tästä ainakin opittiin se että älä ikinä osta "halvempaa ja parempaa" ja pysy todella kaukana sonysta. Niin ja takuu on edelleen voimassa, mutta saisin varmasti rahoilleni parempaa vastinetta tekemällä luurista stressilelun / alasimen....
 
Liittynyt
18.01.2017
Viestejä
247
Ei meinaa millään onnistua Z3:n bootloaderin unlockaus. Tarkastin puhelimesta että bootloader on avattavissa. Homma jää kai siitä kiinni etten saa fastboot ajuria asennettua. Hakemistoon, jossa ajurien olisi pitänyt olla ja johon korvattaisiin muokattu ajuri, ei syntynyt vakioajureita millään. Ei auta Android-nimisen tiedoston tuplaklikkaus (komentorivi vain vilkahtaa) eikä hakemistossa .\Android.bat komennon suorittaminen (ei tullut otettua virheilmoitusta talteen). Asensin myös sen ison android sdk ohjelmankin siinä toivossa että sieltä olisi tullut ajurit mutta ei. Android sdk manageria en osaa käynnistää vaikka katsoin videolta samalla kun yritin tehdä samoin.

Jotenkin tuo homma nyt tuntuu vaikealta. En ole tottunut Windowsilla ropaamaan mitään niin varmaan tää on jotain aloittelijan kädettömyyttä. En asentanut kaikkea C:n juureen kuten yhdessä ohjevideossa oli tehty vaan annoin mennä oletushakemistoon, voisikohan tuo vaikuttaa?

Kaikilla muun merkkisillä laitteilla olen kyllä customit saanut sisään että voihan tämä sonykin olla vaan hankala merkki.

Nyt muutamaan viikkoon ainakaan ei tule kokeiltua uudelleen mutta jos joku on vastaavia ongelmia selättänyt niin saa jakaa kokemuksia.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
799
Ei meinaa millään onnistua Z3:n bootloaderin unlockaus. Tarkastin puhelimesta että bootloader on avattavissa. Homma jää kai siitä kiinni etten saa fastboot ajuria asennettua. Hakemistoon, jossa ajurien olisi pitänyt olla ja johon korvattaisiin muokattu ajuri, ei syntynyt vakioajureita millään. Ei auta Android-nimisen tiedoston tuplaklikkaus (komentorivi vain vilkahtaa) eikä hakemistossa .\Android.bat komennon suorittaminen (ei tullut otettua virheilmoitusta talteen). Asensin myös sen ison android sdk ohjelmankin siinä toivossa että sieltä olisi tullut ajurit mutta ei. Android sdk manageria en osaa käynnistää vaikka katsoin videolta samalla kun yritin tehdä samoin.

Jotenkin tuo homma nyt tuntuu vaikealta. En ole tottunut Windowsilla ropaamaan mitään niin varmaan tää on jotain aloittelijan kädettömyyttä. En asentanut kaikkea C:n juureen kuten yhdessä ohjevideossa oli tehty vaan annoin mennä oletushakemistoon, voisikohan tuo vaikuttaa?

Kaikilla muun merkkisillä laitteilla olen kyllä customit saanut sisään että voihan tämä sonykin olla vaan hankala merkki.

Nyt muutamaan viikkoon ainakaan ei tule kokeiltua uudelleen mutta jos joku on vastaavia ongelmia selättänyt niin saa jakaa kokemuksia.
Windows 10 tai 8?
How to Disable Driver Signature Verification on 64-Bit Windows 8 or 10 (So That You Can Install Unsigned Drivers)
 
Liittynyt
08.04.2017
Viestejä
173
Oma Z3 hörppäsi vettä paljuillessa ja kosketus lakkasi toimimasta. Luukut oli kiinni, joten takalasin liimaus lienee taas irronnut. 3kk sitten kävi huollossa saman vian takia, ilman kastumista tosin.

Laitoin puhelimen riisipussiin, mutta saa nähdä toimiiko enää.

Onko kellään kokemuksia kastuneiden Sonyjen takuukorjauksista? Tuleeko vain bumerangina takaisin laskun kera?
 
Liittynyt
18.01.2017
Viestejä
247
avaa command com kirjoittamalla windowsin startvalokossa cmd.
Siirry sitten commandpromptissa hakemistoon minne purit android.batin ja suorita se.
Noin pyrin sitä tekemäänkin. Sain puhelimen tunnistumaan Ubuntussa joten koitan sitä kautta unlockata ehkä ensi viikonloppuna tai sitä seuraavana. Homma oli niinkin hankala kuin koodirimpsu konsoliin:
Koodi:
sudo apt install android-tools-adb android-tools-fastboot
Tuo unlockaus ei olekaan windows only vaan bootloaderin päivitys :beye: Luetun ymmärrys tuottaa välillä hankaluuksia näköjään :facepalm: Katsotaan sitten minkälaisia hauskuuksia tulee vastaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
191
Oma Z3 hörppäsi vettä paljuillessa ja kosketus lakkasi toimimasta. Luukut oli kiinni, joten takalasin liimaus lienee taas irronnut. 3kk sitten kävi huollossa saman vian takia, ilman kastumista tosin.

Laitoin puhelimen riisipussiin, mutta saa nähdä toimiiko enää.

Onko kellään kokemuksia kastuneiden Sonyjen takuukorjauksista? Tuleeko vain bumerangina takaisin laskun kera?
Z:tan vein takuukorjaukseen, kun se otti vedestä itseensä. Ei mitään ongelmia. Onhan tuosta jo aikaa ja välissä oli tuo surullisen kuuluisa M5, joka jäikin tällä erää viimeiseksi Sonyn puhelimeksi. Vaikka suhteellisen halpa puhelin, niin täysin laaduton tekele. Paneelit irvisteli, kuulokkeen takia takuuhuoltoon ja melkein heti sen jälkeen usb-liitin murtui irti. Sekin ihan huonon laadun takia. Liitin ei mennyt runkoon asti kiinni, kuten se on kaikissa muissa puhelimissani mennyt, joten ei kestänyt.
 
Liittynyt
11.05.2017
Viestejä
71
Mulla on Sonysta pelkästään hyviä kokemuksia. Yli 3 vuotta menty Z Ultralla, toimii hienosti, eikä ole kiinnostusta vaihtaa uuteen, koska tarjolla on vain minikokoista näyttöä. Tämä alkaa kyllä olla ulkokuoriltaan melko rapeassa kunnossa, joten saa nähdä kauanko vielä kestää.
 
Toggle Sidebar

Ylläpitoa paikalla

Statistiikka

Viestiketjut
94 819
Viestejä
1 907 204
Jäsenet
40 311
Uusin jäsen
FeO

Hinta.fi

Ylös Bottom