Taskuunmahtuva älypuhelin, mikä?

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja hkultala, 29.01.2017.

 1. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 374
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Alkaa vanha Jolla pikkuhiljaa olemaan niin huonossa kunnossa mm. virransyötöltään että pitänee hankkia ensimmäinen ei-suomalainen luurini.

  Näppiksen suhteen piti luovuttaa jo pari vuotta sitten, mutta taskuunmahtuvuuden suhteen en ajatellut vielä luovuttaa, vaikka vaihtoehdot on vähissä.

  Kuitenkin haluaisi luuria joka ei ole mitään ihan halpaa kuraa vaan suorituskykyäkin pitäisi olla ja pitäisi olla toivoa saada softapäivityksiä muutamankin vuoden päästä ettei luuri ole heti parissa vuodessa reikäjuustoa tietoturvaltaan


  Onko muita järkeviä vaihtoehtoja kuin

  * Xperia Z5 compact
  * Xperia X compact
  * iPhone SE

  ?

  X compact on uudempi malli kuin Z5 mutta vaikuttaa joiltain osin hiukan downgradelta.
  Toisaalta X:ään varmaan saa softapäivityksiä kuin Z5een, joten sen "elinikä" saattaa olla pidempi.

  iPhone SE sitten olisi vielä pienempi kooltaan, mutta ... se vähän epäilyttää, haluaisin pitää mukana myös laitetta, johon saa muutakin kuin steve jobsin haamun hyväksymää softaa.
   
 2. Hammu

  Hammu

  Viestejä:
  642
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minkäkokoiset taskut sulla on? Budjetti?
  Vierastatko kiinavalmisteita? Niissä on hinta/laatu suhde oman kokemuksen perusteella kohdallaan.
   
 3. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 374
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Vanha jolla on 131 x 68 x 9.9 mm.

  Siitä ei saa mennä yhtään isommaksi; on jo parista urheiluhousuista taskun vetoketju revennyt sen takia kun tuon ahtaminen sinne on rasittanut sitä liikaa.

  X compactia kun hipelöin kaupassa niin se oli pari milliä tuota pienempi joka suunnassa.

  Budjetti on että ainakin 500e saa maksaa, jos on laatua. Ei-laadusta sitten vähemmän.


  Eikös ne kaikki kiinakurat ole jotain 5" tai 6" möhköjä?
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
  JL79 tykkää tästä.
 4. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 637
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pienet Android älypuhelimet -ketjuun olen koonnut Android vaihtoehtoja. En pitäisi X Compactia downgradena verrattuna Z5 Compactiin. GPU suorituskyky on heikompi mutta en usko sen näkyvän päivittäisessä käytössä. CPU suorituskyky on parempi kuin Z5 Compactissa. 3Gb ram muistia on pitkässä juoksussa merkittävä asia verrattuna Z5C:n 2Gb muistiin. Lisää voi lukea tästä viestistä ja sieltä löytyvistä linkeistä.
   
 5. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 152
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näin talvikaudella menee hölkätessä takin luuririntataskussa(ulkopuolelle aukeava näppärä) luuri hienosti, mutta kesällä sitten ei ole takkia niin urheiluhousut meinaa tippua luurin painosta ja työhousujen reisitaskussa painoi oikein pahasti ZTE Blade vec 4g, mutta ei sitten pienempi Samsung S3 4G ja vielä ilman suojakuoria.

  Urheiluvarusteina, kun esim. löytyy hauikseen kiinnitettäviä luuripidikkeitä ja sitten sellainen munakukkaromallinen pidike. Jälkimmäisen kaltaisesta kokemusta ja ei hyvä.

  Sitten on vyöhön kiinnitettävä luuri- ja lompakkolaukku ja ihan näppärä, kun sitä voi siirtää siinä vyössä parempaan paikkaan. Rumahan se on. Tietty, jos vaan hommaa luurilaukun ja voi pitää vyötä urheillessa niin ehkä ihan hyvä.

  Tuppaa olemaan nuo pienemmätkin luurit minitabletteja, kun huitelee näytön tuumat siinä viidessä.
   
 6. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 374
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kiitos. En ollut löytänyt tuota ketjua.

  Tuon Xiaomi Mi S:n odottamista voisi siis harkita, varmaan valinta sen ja X compactin välillä siis.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2017
 7. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 374
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ei, ei, ei. Ylimääräiset vyö- ja hauislaukut on kamalia ja epäkäteviä. Puhelimen pitää mahtua taskuun.

  Jos kuskataan jotain laukkua tai reppua mukana, sitten sinne laitetaan tabletti tai läppäri, eikä kännykkä, kännykän pointti tablettiin verrattuna on että se ei vaadi mitään ylimääräistä kuljetusvälinettä.
   
 8. pq

  pq

  Viestejä:
  341
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itse kun tuota iPhone SE:tä on tullut joskus jopa mukana kuljetettua niin tuollainen huomionarvoinen seikka mitä et välttämättä ole tullut huomanneeksi:

  Puhelin on todella kevyt, lähes liian kevyt suorastaan; yleinen reaktio ihmisillä on käteen otettaessa tasoa "okei mutta missä se oikea puhelin on, tämähän on ontto". Itseä ei haittaa pikemminkin päinvastoin ja saattaa vähentää taskun kulumistakin mutta montaa ihmistä tuo oikeasti häiritsee.
   
 9. Hammu

  Hammu

  Viestejä:
  642
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Saman havainnon tein tuossa eilettäin kun frendin iPhonea käpistelin (99% varmuudella just SE-malli): se ei paina mitään, hyvässä eikä huonossa mielessä. Ei siitä kyllä kummoinen laatuvaikutelma jäänyt ja kosketuksen tunnistuksessa oli jotain omituista, kirjoittaessa suunnilleen joka toinen kirjain tunnistui ja joka toinen ei.
  Jos pienuus ja keveys on kriteeri numero 1 niin itse ottaisin tuon.
   
 10. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  3 056
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 11. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 152
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sellainen huomio tuli tehtyä, että kulmikkaat luurit vie selvästi enemmän tilaa taskuissa toisin kuin nuo Samsungin kaltaiset pyöristetyillä kulmilla olevat luurit.
   
 12. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 637
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kovin toiveikas Mi S:n suhteen ei kannata olla, sillä toistaiseksi huhut ovat aika hataralla pohjalla. Kesällä uutisoitiin 4,3'':n Xiaomista ja se paljastui uutisankaksi. Mutta eihän sitä koskaan tiedä :geek:.
  Muuten tuo on ihan ok laite mutta hintaa sillä on aivan liikaa ominaisuuksiin nähden. Suorituskyvyssä jää Sonysta melkoisesti (Geekbench 4):
   
 13. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  3 056
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sony on kyllä kova, mutta yksi heikkous, näppäimet näytöllä...
   
 14. Testostenori

  Testostenori Filter Coffee, Not People Tukijäsen

  Viestejä:
  262
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Suosittelen menemään housukaupoille, niin ei tarvi pienestä ruudusta tihrustaa. ;)
   
 15. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  573
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Sony Xperia Z3 Compact on ollut ja on edelleen loistava pikkupuhelin. Ison puhelimen rauta, mutta pienessä koossa. Puhelin on minulle puhelin ja noita monen tuuman "tabletteja" ei kiinnosta housuntaskussa tai vyölaukussa kantaa. Reppu selkään silloin kun tarvitsen läppärin tai 10" tabletin mukaan. 4,6" näytöltä saa yleensä hoidettua kaiken, mitä puhelimen näytöllä on hoidettavissa ja tarvitsee tien päältä hoitaa. Leffoja tai TV-sarjoja ei tulisi mieleenkään katsella ja pilata muutaman tuuman näytöllä, joten itselleni ei ole mitään järkeä kantaa 6" näyttöä mukana. Lyhyet Tuubi yms. pätkät kestää kyllä 4,6":ltakin katsomaan.

  Puhelin on itselleni ensisijaisesti viestintäväline, joten puhelut, viestit ja mailit tulevat ensin. Perässä seuraa sitten netin selailu yms. yleishyödyllinen tai ajantappo touhu silloin, kun ei ole suuremman näytön ääressä. Facea, twitteriä tai muuta somea ei tule tuijotettua, eikä ko. appeja ole edes asennettuna.

  Sony Z3C on sopivan vikkelä kaikkeen mitä sillä on tarvinut tehdä, eikä 2GB muisti ole ollut missään vaiheessa ongelma. Veden kesto on ollu plussaa, mutta lasin valinta takakuoreksi on ollut jonkun aivokuolleen päätös. Puhelinta pidän slip casessa, koska en halua kasvattaa sen kokoa tai pilata tuntumaa millään kalvoilla. Siksi tuo herkästi hajoava lasi on täysin hanurista omassa käytössä, halkihan se meni ihan itsekseen pöydällä, mutta onneksi ei vaikuta käyttöön.

  Akku on mainio, kaivelin vanhasta Muroketjusta erään hiljaisen jakson akunkestoa, taisi olla jotain joulun pyhiä: 7d 6h 11m on battery, 33% akkua jäljellä, eikä ole edes stamina mode päällä. Tällä hetkellä akun tilanne on 2d akulla, 71% jäljellä (arvio 74h). Tarkemmin tuota akulla olo aikaa en näe, koska jossain vaiheessa Googlen idioottien mielestä oli järkevää vaihtaa selkeä numeroilla ilmoitettu "7d 6h 11m on battery" tyylinen ilmoitus pelkästään grafiseksi kuvaajaksi. Kaveri hommasi juuri Sony Xperia X Compactin ja akku kesti heittämällä 7 päivää. Sen vuoksi nauratti tämä.

  Akunkesto Sony Xperia X Compactissa on erinomainen, ja näytön päälläoloaika lähenteli omassa käytössäni seitsemää (7)! tuntia. Pystyin helposti selviämään kokonaisen päivän normaalikäytöllä sekä vielä noin puolet seuraavastakin päivästä ennen kuin laturiin pistämistä edes tarvitsi harkita.

  Johan on mahtava saavutus ja hehkuttamisen arvoista, jos puhelimen akku kestää 1½ päivää! :confused2: Roskiin lähtisi puhelin moisella akunkestolla. Tokihan akun saa tuhottua hetkessä, jos pitää katsella Game of Thronesin tuotantokaudet putkeen. Itse keksin kyllä muita laitteita tuollaiseen hommaan.

  Koko messuamisen loppukaneettina voinee siis sanoa, että suosittelen kyllä näitä Sonyn puhelimia, en tykkää kantaa monitoreja taskussa ja akun pitää kestää päiviä. Tuolla voit vertailla puhelinten kokoja toisiinsa, jos ei fyysisiä kapuloita satu olemaan käsillä:
  Sony Xperia Z3 Compact vs Samsung Galaxy S III - Visual phone size compare
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
  FlyingAntero tykkää tästä.
 16. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 152
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sellainen iso tabletti painaa kuitenkin reittä, vaikka olisi pussihousut.
   
 17. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 392
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Suurimmalle osalle tuo on vain positiivinen asia.
   
 18. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  3 056
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mä en tykkää yhtään ja kotinäppäin pitää olla fyysinen.
   
 19. Alensia

  Alensia Custom-titteli

  Viestejä:
  1 495
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Galaxy A3 (2016):tta alkaa varmaan saada reilusti alle kahden sadan nyt kun tuo uusi malli tuloillaan, voisi olla hinnan ja tehojen kanssa "sweet spotissa" ;)
  Tämäpä tässä näin. Yksi syy, miksi S8 tulee jäämään hyllyyn meikäläisen osalta. Lisäksi, mikä järki tuossa puhelimen TAAKSE sijoitettavassa sormenjälkilukijassa on? Epäkäytännöllisyyden multihuipentuma.
   
 20. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  3 056
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mä kanssa etin koko ajan kohtuu hintaista luuria, kokoa mahdollisimman vähän, hinta alle 300€, fyysinen kotinäppäin, vesitiivis ehdottomat. Kamera parempi mitä tässä nykyisessä Vernee thorissa.

  Siksi tuo A3 (2017) kiinnostais mutta liian kallis...
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2017
 21. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 374
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Mihin sen siellä edessä oikein sijoittaisit?

  Ruudusta halutaan mahdollisimman iso, puhelimen ulkomitoista mahdollisimman pieni. Ruudun alla oleva sormenjälkilukija vaan suurentaiis puhelinta turhaan.
   
  Juha Uotila tykkää tästä.
 22. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  3 056
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]

  Tuon mikrofonin tai kaijuttimen kun siirtäis eri paikkaan niin tuohon alas mahtuis hyvin fyysinen koti nappula ja muut, mutta kun ei niin ei ja puhelimen ulkomitta ei edes muuttuis..
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2017
 23. Focus0

  Focus0 System Specialist Make ATK Great Again Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 702
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Vaimolla on ollut käytössä Xperia Z5 compact 2 vuotta eikä siinä ole ollut mitään ongelmia. Suosittelen +++
  Itselläni on ollut vuoden käytössä Xperia M5. Itselleni täysin riittävä työpuhelimeksi. Puhelimen kaverina on 32GB Samsungin Evo muistikortti. Ei ongelmia tässäkään.
   
 24. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 374
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Luettuani muutaman arvostelun Xperia X Compactista osassa niistä haukuttiin luurin mukana tulevaa bloatwarea.

  Bloatware on asia, joka periaatteellisesti oikeastaan ärsyttää minua vielä enemmän kuin mitä se todennäköisesti käytännössä häiritsisi.

  Mitä kaikkea kuraa siinä oikein tulee?
   
 25. pq

  pq

  Viestejä:
  341
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olette te tylsiä, ei ketään suu vaahdossa hehkuttamassa Applen Ylivoimaa. :p

  Leikimpä itse tasapuolisuuden nimissä paholaisen asianajaa, vaikka kotoa ei löydykkään alttaria edesmenneen Steven kunniaksi:

  - iOS:n mukana ei tule yhtään bloatwarea, mukana varmasti ainoastaan Applen omat hyötyohjelmat
  - Jos App Storesta löytyvä valikoima ei sytytä voi käyttiksen jailbreakkaa ja asentaa mitä ikinä huvittaa
  - Jos App Store eikä jailbreak sytytä voit sideloadata appseja itsekkin: nykyään hommaan ei edes tarvita Developer ID:tä vaan homma onnistuu ilmaiseksi keneltä tahansa
  - Hyvä jälleenmyyntiarvo on aina taattu: vuoden tai pari vanhasta kilpailevan valmistajan puhelimesta ei hirveitä saa ja monta vuotta vanha ei välttämättä mene kaupaksi edes ilmaiseksi; käytetyille iPhoneille kun taas löytyy aina kysyntää jopa vuosien jälkeen
  - Tietoturva- ja käyttöjärjestelmäpäivityksiä saa monta vuotta eli vuoden vanhaa luuria ei tarvitse olla vaihtamassa ainoastaan koska valmistajaa kiinnostaa enemmän uusien myynti kuin vanhojen tietoturvasta huolehtiminen
   
 26. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 644
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei sytytä noista mikään, paitsi viimeinen.

  Pari oikeasti hyvää asiaa Applesta:
  - Puhelimen jälleenmyyntiarvo säilyy korkeana, koska se on uskonto
  - App Storen laatukontrolli on paljon tarkempi , ja siellä ei ole roskaa ja viruksia
  - App Storen kaikki ohjelmat toimivat sulavasti Applen omilla laitteilla, eikä laitekohtaisia bugeja ja takkuilua ole
  - Lisävarustevalikoima on suuri (mutta kallis)
   
 27. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 637
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kokkonen käsitteli tuota bloatware/kustomointi asiaa X Compactin testiartikkelissa:
  Tässä vielä artikkeli, jossa on vähän lueteltu bloatwarea:
  Androidauthorityn artikkelissa todetaan, että kaikki ylimääräiset sovellukset voidaan joko poistaa tai disabloida asetuksista:
  Sanoisin, että aika vähän Sonyssä on bloatwarea ja valmistajan omia customointeja verrattuna esim. Huawein EMUI ja Samsungin TouchWiz käyttöliittymiin. Pientä huolta kuitenkin aiheuttaa, että low-end laitteisa on siirrytty vähän erilaiselle linjalle. Toistaiseksi tämä ei kuitenkaan koske high-end laitteita, johon X Compactin miellän.
   
 28. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 374
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kiitoksia kaikille ja erityisesti flyinganterolle vastauksista, Xperia X compactin hain tänään Verkkokaupasta. Nyt vaan kestää ikuisuus kun se päivittelee itseään ennen kuin pääsee kunnolla räpeltämään sitä..
   
 29. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  5 374
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tuo X compactin paikka tuolle sormenjälkilukijalle on kyllä ylivoimaisesti paras. ottaa laitteen vasempaan käteeen käyttövalmiiseen asentoon, painaa keskisormella virtanappia herättääkseen laitteen ja samalla virtanapissa oleva sormenjälkilukija lukee jo sormenjäljen tuosta keskisormesta jolla virtanappia painettiin.
   
 30. Alensia

  Alensia Custom-titteli

  Viestejä:
  1 495
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Unohdin vastata sinulle, mutta näemmä onneksi päädyit samaan lopputulemaan tuossa ylemmässä viestissä ;) C5 Compactia hieman käpistelleenä olen myös sitä mieltä, että vähintäänkin yhtä toimiva ratkaisu, kuin kotinappulaan sijoitettu lukija. Ainoa ongelma tulee tietynlaisissa autotelineissä jos puhelimen näyttölukitus pitää saada auki.