Sony Xperia XZ

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja MSJD, 07.11.2016.

 1. MSJD

  MSJD Tukijäsen

  Viestejä:
  422
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Keskustelua Sony Xperia XZ puhelimesta.
  Itsellä on ollut kyseinen puhelin nyt vajaan viikon käytössä ja ajattelin seuraavaksi kertoa kokemuksia puhelimesta.

  Käyttöjärjestelmä on android 6.0.1 Sonyn pienillä muutoksilla. 7.0 päivityksen pitäisi tulla lähiviikkojen aikana. Käyttöjärjestelmä toimii sulavasti ja mitään lageja ei ole tullut vastaan. Erityismaininnan ansaitsee virtanäppäimeen sijoitettu todella nopea sormenjälkitunnistin.

  Pelit pyörivät ilman ongelmia SD820-piirillä ja 3 Gigan ram-muisti ei lopu ainakaan nykyisillä sovelluksilla kesken. Näyttö toistaa värit hienosti ja vaikka tarkkuus on vain 1080p ei pikseleitä erota.

  Kamera toimii nopeasti ja tärähtäneitä kuvia en ole onnistunut ottamaan edes hämärässä. Hämärässä kuvauksessa on muutenkin menty eteenpäin ja laatu on ihan eri luokkaa, kuin Z1 puhelimessa. Muutaman vertailuotoksen perusteella myös S6 Edge jää kuvanlaadussa reilusti.

  Akunkesto on ollut itsellä noin 1 päivän luokkaa, mutta käyttö on nyt ensimmäisen viikon aikana ollut todella runsasta, eli voisin veikata normaalissa käytössä menevän 2 päivää. Latausporttinahan tässä on USB Type-C.

  Yhteenvetona itse kyllä voisin suositella puhelinta muillekkin, toki hinta on kiinalaismerkkeihin verrattuna kova.
   
 2. Nacho

  Nacho

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Allekirjoittaneella tuo myös ja erittäin tyytyväinen oon ollut. Spotifyn kans pieniä ongelmia ollut, jostain syystä se ei aina jää taustalle kunnolla pyörimään kun lukitsee puhelimen. Musa siis jatkaa soimista mutta lukitusnäytöllä kun ei näy hallintapainikkeita, ei myöskään Bluetoothin kautta voi esim. biisejä vaihtaa.

  Pelejä en pelaile, ohjelmat pyörii kyl sulavasti. Mun mielestä kuvien ottamisessa on jotain outoa, ehkä vain tottumuskysymys... Ei ehkä niin herkästi ota kuvaa kuin vanha Z3+, mutta kuvien laatu on erittäin hyvä. Toisaalta toi herkkyys on ehkä hyväkin kun Z3+:lla tuli tahattomasti otettua kuvia kun se oli turhankin herkkä.

  Akun kesto mun käytöllä olis noin pari päivää, jos en latais joka yö. Iltaisin useasti helposti 50% akkua jäljellä kun pistän laturiin... ei ehkä järkevin tapa ladata mut ei satu oleen noita Type-C -kaapeleita vielä ylimääräisiä että voisin muualla kuin kotona ladata jos akku pääseekin liian tyhjäks.

  Itse tuntuma kädessä on erinomainen, aavistuksen jykevämpi kuin Z3+. Ei ainakaan mun kourasta oo meinannut pudota vielä kertaakaan. Sormenjälkitunnistin on erittäin nopea, joskus liiankin. Näpäyttää virtapainiketta katsoakseen kelloa niin se saattaa poistaa lukituksenkin samantien :D. En tiä onko näytön pinnoite jotenkin erilainen, mutta vähemmän kerää rasvaa kuin aiemmin mainittu Z3+. vähemmän tarttenut pyyhkiä näyttöä puhtaaksi.

  Eli suosittelen kyllä ehdottomasti jos uutta luuria etsii. Pienellä varauksella Z3+ / uudempien premiumien omistajille koska ei tuo niin paljoa uutta että välttämättä kannattaa vaihtaa.
   
 3. irror404

  irror404

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016


  Eikös nykyisten puhelimien akkuja kannata useasti ja ei saisi tyhjäksi asti päästää eikä oikein täysin varautuneeksikaan?
   
 4. Nacho

  Nacho

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En mä tiiä, mä oon liian old skool :D
   
 5. mors subita

  mors subita

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ilmoitus ei enää voimassa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2016
 6. Ultrosor

  Ultrosor Tentacule spécialité

  Viestejä:
  1 605
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Optimi taitaisi olla että heittäisi lataukseen jossain 20% tienoilla, eikä päästäisi yli 90%. Tiedä sitten mikä oikeasti on hyöty tuosta akun eliniän kannalta.
   
 7. irror404

  irror404

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
 8. MSJD

  MSJD Tukijäsen

  Viestejä:
  422
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  XZ:ssahan on tuo "viisas lataus" eli lataa tunnistaa normaalit latausajat ja lataa yön aikana hitaasti 90% akun, ja oliko se viimeisen puolentunnin aikana sitten lataa 100%. Ensimmäisessä viestissä unohtui mainita, että kaiuttimet ovat mielestäni myös hyvät. Eteenpäin suunnatut stereo kaiuttimet ovat paljon paremmat mitä Z1 compactin mono kaiutin.
  Miinuspuolena olen huomannut, että kun sisätiloissa ottaa kuvaa, kuvasta tulee aika rakeinen, jos puhelin ja kuvattavan kohteen välillä on lamppu. Muuten olen kyllä kameraan tyytyväinen.

  XZ on eilen alkanut saamaan Androidin 7.0 päivitystä, mutta suomen vuoro ei ole vielä tullut. Uutuuksina pitäisi ainakin olla sovellusten moniajo, päivitetty stamina tila ja parannuksia kameran toimintoihin. Aiheesta lisää: http://www.gsmarena.com/sony_xperia_xz_starts_receiving_the_android_70_nougat_update-news-21941.php
   
 9. Nacho

  Nacho

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kas, tän uutisen oon missannut. Jäädään jännityksellä siis oottamaan koska tuo Nougat sieltä saapuu. En ees enää muista mitä uutta se tuo, muistan vain että siel oli yks ominaisuus mitä ootin, enkä ees muista sitäkään mikä se ominaisuus oli... Vanhuus iskee :D
   
 10. @nA

  @nA

  Viestejä:
  11
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Oma luuriin tuo 7.0 päivitys alkoi juuri putoamaan. 1096,2Mt :|
   
 11. Nacho

  Nacho

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sama juttu! Tänää napsahti, en viittiny vielä pistää päivittyyn ku tarttee olla puhelimen päässä hetki vielä. Mut eiköhän sitä kohta pistä puksuttaan!
   
 12. Cluller

  Cluller

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Laitetaas tännekin, jos enemmän mallikohtainen kuin nougatin ominaisuus: Nougatia päivitetty Sony XZ:aan.. Onko yhteystietojen uusi ominaisuus se, että niitä ei voi suodattaa puhelinnumeron mukaan? Mukavaa etsiä numeroita, kun yhteystiedoissa on syncattuna toistatuhatta sähköpostiosoitetta ilman muita yhteystietoja. Saankohan noita mitenkään näkyvistä?
   
 13. Seidi Takamaa

  Seidi Takamaa

  Viestejä:
  180
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ihmeen vähän vissiin myynyt kun niin vähän löytyy kokemuksia tästä Sonysta. Saisiko luurin omistajilta vähän lisää tietoa millainen on kamera, jos vielä olisi vertailukohtaa muihin huippumalleihin niin aina parempi.

  e. juu, tarkoitus olisi odotella julkistukset. XZ:lla ei vissiin raw-kuvia saanut tallennettua ja oliko aiempien sonyjen tapaan jotenkin rajoittunut kamerasovellus...
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2017
 14. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 389
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Yleisesti Sonyllä on teknisesti hyvät kamerat. Valitettavasti vaan luurien kamerasoftan automaattiasetukset, ja lähinnä jälkiprosessointi on ainakin aikaisemmin ollut ihan hanurista ja tulokset olleet vähän mitä sattuu.

  Tästä on luultavasti MWC:ssä tulossa versio 2 (ehkä) joten kannattanee vielä vähän odotella.
   
  Nacho tykkää tästä.
 15. Nacho

  Nacho

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä! Riittää jo pelkästään se että vaihdat manuaaliin ilman säätöö ni tulee heti parempia kuvia. Oletuksena kuvan resoluutiokin tais olla vaan 8mpix... Harmi ettei tuota manuaalia saa oletusasetukseksi, suljet kameran ja avaat niin taas on automagia valittu. Vois varmaan ottaa jotai kuvia täydellä laadulla ja pistää johonkin demoksi...
   
 16. Kimi625

  Kimi625 Vähintäänkin eeppinen näpertelijä.

  Viestejä:
  425
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Aika vähän on tietoa saatavilla, ostin Sonyn Z3:sen heti sen tultua kauppoihin ja kuukauden jälkeen puhelin meni huoltoon jossa väitettiin että hajotin sen, kaupanpurku tuli kuluttaja asiamiehen kautta joten en voi väittää kokemuksiani hyväksi. Esim laitoin luurin vessapaperirullan päälle ja se liukui siitä alas (lattian jyrkkä kaato) samantien raksahti takalasi tomuksi.

  Vieläkö ovat silkkihanska kamaa?
   
 17. Kimi625

  Kimi625 Vähintäänkin eeppinen näpertelijä.

  Viestejä:
  425
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Sainkin jo vastaukseni, paperia ja gaggia ovat vieläkin!
   
 18. MSJD

  MSJD Tukijäsen

  Viestejä:
  422
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itselläni on kyllä täysin päinvastaisen kokemukset Sonyn kestävyydestä. Ennen tätä XZ oli Z1C, joka tippui ainakin 100 kertaa metrin korkeudesta betonilattialle (Työhaalarien "ylä"taskusta) eikä puhelin kärsinyt kuin pieniä naarmuja runkoon. Toki tuossa mallissa takakuori oli muovia.

  Nykyisessä XZ:ssakaan takakuori ei ole lasia vaan alumiiniä ja nyt puolen vuoden kokemuksella ei ole tullut yhtään ongelmaa vastaan. Toki hommat ovat vaihtuneet ja enään ei puhelin joudu samalle koetukselle kuin aikaisemmin. Tämä on pudonnut ehkä 10 kertaa pöydältä parkettilattialle ja muutaman kerran laattojen päälle + kerran näyttö edellä metalliromukasaan, mutta nämä eivät ole aiheuttaneet mitään jälkeä.
   
 19. TSIGA

  TSIGA

  Viestejä:
  817
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Hups, väärä aihe. Saa poistaa.
   
 20. MSJD

  MSJD Tukijäsen

  Viestejä:
  422
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Android 7.1.1 päivitys ilmestyi tänään XZ:lle. Sonyn numero tuolle päivitykselle on 41.2.A.2.199. Päivityksessä pitäisi olla perus android 7.1 päivityksen uudet ominaisuudet ja viimeisimmät tietoturvapäivitykset.
   
  FlyingAntero tykkää tästä.
 21. blastermaster

  blastermaster

  Viestejä:
  1 196
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuli myös X:lle. Kutkuttavan jännittäviä juttuja ovat päivittäneet kun ekana listalla mainostetaan hymiöitä