Salaojaremontti

En muista mahdoinko joskus jo kysyä, mutta onko normaalia että OKT:n rännikaivoista matalimmalla oleva tulvii joskus yli rankimmilla sateilla, vaikka siihen ohjautuvan rännistä tulevan veden ohjaisi muualle?
Vaikuttaa siltä että jossain tulee ns kapasiteetti täyteen kovimmilla rankkasateilla ja se näkyy sitten rännikaivon tulvimisena äyräidensä yli. Olen rassilla vetänyt kyllä kaikki kaivot, enkä millään vesiletkulla tmv. viritelmillä saa tätä tilannetta toistumaan, mutta ehkäpä olisi hyvä se sadevesijärjestelmä jonakin vuonna kuvata.
 
Ei ole normaalia, aika harvinaista myös että putken kapasiteetti loppuisi. Siellä on joko kaato pielessä, juuria tms haittaa putkessa tai putki painunut kasaan. Toki voi olla asennusvirhe tai joku tee-se-itse liitos, 90ast t-haara tms syynä myös. Vuokraa kamera ja kuvaa putket niin syy selviää.

Salaojaremontin kilpailutus, mitä pitäisi ottaa huomioon? Lisäksi pitäisi miettiä maan muokkausta kun talon vierestä kolmelta sivultaan parhaimmillaan maantaso vaakatasossa ja huonoimmissa paikoissa viettää hieman taloon päin. Kasarin lopulla tehty talo. Tontille ei ylimääräistä maata sovi joten se pitää sitten kuljettaa pois.

Onko järkevä tai tapana hoitaa näissä rempoissa erillinen suunnittelija ja sitten suunnitelman avulla kilpailuttaa kaivuutyöhenkilöt vai kysyä avaimet käteen -pakettia jokaiselta yritykseltä erikseen?

Harvemmin tuohon suunnittelijaa tarvitsee, senverran yksinkertainen homma kyseessä. Toki voit pyytää jonkun rakennesuunnittelijan käymään joka kertoo miten toteutus kannattaa juuri sinun kohteessa tehdä.
Tärkeämpää on palkata ulkopuolinen valvoja. Salaojien teko on oman kokemuksen mukaan yksi vedätetyimmistä töistä. Putket asennetaan miten sattuu, Sokkeleita ei pestä, eristetä yms, piha möyritään pitkinpoikin, maa-aineksien määrässä vedätetään ja lopputulos routii monta vuotta.

Todella helppo homma itsessään, mutta ehkä juuri siksi tekijöiden taso on myös todella surkeaa kun "kuka tahansa sen voi tehdä".
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
254 515
Viestejä
4 424 016
Jäsenet
73 376
Uusin jäsen
Kopander

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom