- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 15 529
Kahden vuoden osalta oli -0,15 snt/kWh, mutta viimeisen vuoden osalta +0,49 snt/kWh. Mitä teen väärin ? Oletettavasti tämä on tullut sitä kautta, että jälkimmäisenä vuonna kalliin 20snt-sopparin aikana käytin ilmalämpöpumppua paljon normaalia enemmän (taisi olla koko ajan päällä muutaman kuukauden) ja siten valoisana ajan kulutus on ollut edellistä vuotta korkeampi (jolloin kulutus tosin hieman (n. 2000 kWh) korkeampaa ja emme juurikaan käyttäneet ilmalämpöpumppua).
Tästä on varmasti keskusteltu, mutta miten tuohon kulutusvaikutukseen pystyy parhaiten vaikuttaan alentavasti sähkökämpässä ilman, että on sähköautoa tai muita korkeamman kulutuksen laitteita (en laske pesu- tai pöytätietokonetta näihin)? Taitaa olla ainoa vaikutus vesivaraaja ja lattilämpöjen säätö yöllä / halvoilla tunneilla kalliita enemmän?
Meneekö oikein: Hintakiinnityksen kohdalla vaikutusta on vain jos poikkeaa kyseisen tunnin kohdalla pörssihinnasta? Eli kuvitteellinen skenaario, jossa sähkö maksaisi koko ajanjakson alle kiinnityshinnan (8,860 snt/kWh) talvella niin saisiko siitä koko ajan hinnan alennusta? Ja vastaavasti, jos hinta pörssissä kalliimpaa niin sitten kannattaa hieman muutella lämmityksiä ajankohtien mukaan mikäli jaksaa.
Omakotitalossa asuminen (yleistä höpinää elämisestä ja kustannuksista)
Kuuluu olla mutta usein vanhojen jäärien tekemissä ei ole. Menee nääs lämmöt harakoille vanhan kansan fysiikan mukaan. :D Tätä perustelua voi kokemukseni mukaan käyttää myös silloin, kun tallissa/vajassa/hallissa ei ole lämmitystä laisinkaan. "Lämpiäähän se kun ajaa lämpimän...
bbs.io-tech.fi
Tuomionpäivän välttäminen eli miten pihistää energiaa
Voi myös olla vesi omasta kaivosta pumpulla, jolloin veden kulutuksesta ei ole mitään käsitystä. Pumppua ei edes kuule, jos se on kaukana kaivossa, tai kellarissa tms. Sitä meinasin että tuolla määrällä luulisi paikkpjen kastuvan jo.
bbs.io-tech.fi