Yleensähän nämä "varautujat" ovatkin joko täysiä foliohattuja ja/tai sitten muuten vähän keskimääräistä tyhmempiä, jotka pelkäävät olematonta koska eivät uusavuttomuuttaan pärjää jos jotain sattuu. Pahoin pelkään että tälle porukalle tulee ongelmia uusavuttomuudesta johtuen ihan varautumisesta huolimatta. Jonkun klikkiotsikon näin tänään jostain lähiön perheenäidistä, joka varautuiu maailmanloppuun pienessä kerrostalokolmiossaan ja on elänyt jo kolmatta vuotta lapsiperhe-elämää ihanan ahtaasti pahvilaatikkojen keskellä. Elämän kohokohta oli kun pääsi lehteen ja someseuraaja amerikassa antoi kehuja. Kehui ostaneensa myös kaasukeittimen mutta kuvassa komeili avaamaton trangia. Tajusikohan ostaa edes viinaa polttoaineeksi ja ymmärtääköhän kuinka tuskaisen hidasta sillä on yrittää ruokkia perhettä normaaleilla ruuilla? Tuli paha mieli lasten puolesta.
Mitä oma "varautuminen", eli tavanomaiset arkiruoat sitten on? Normaali, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, joka takaa sen että laadukasta ruokaa on (jää)kaapissa 5-10 päivän tarpeeksi ja pakkasessa varmaan pariksi kuukaudeksi. Kun kaapissa on monipuolisesti erityyppisiä pähkinöitä, kuivaryynejä ja leivontatarvikkeita ja pakkasessa 40 litraa sieniä ja marjoja, sekä ikkunalaudalla ja pihamaalla kasvaa iso määrä salaatteja, en näe oikein syytä lähteä foliohattuilemaan. Kaljaa, vissyä ja limpparia on aina muutamia kymmeniä litroja. Vaikka asunkin tällä hetkellä kerrostalossa kaupungissa. Kaasugrilli riittänee aika pitkälle sähkökatkoissa, jolla nyt muutenkin teen nyt ~60 % kaikesta lämpimästä.
Muillekin suosittelen miettimään oman ruokavalion terveellisyyttä ja kuinka sitä voi monipuolistaa. Kun oma ravinto on monipuolista ja täyttää myös pakastinta omaa normaalia keittiötä ajatellen, tulee se viikon kotivara kaappeihin pakostakin.
Viimeksi tuli testattua omavaraa kun emäntä reissussa ja äkillinen puhelinsoitto kirjaimellisesti keskeytti kauppaanlähdön. Sitten kirjoittelin erästä projektia pari päivää hyvässä flowssa, keskityin vapaalla urheiluun, leffaan ja ryyppäämiseen. Kaverikin kävi kylässä, niin ei vaan jaksanut kömpiä kauppaan kun mielummin lähti uimaan ja saunomaan kun oli hetki ylimääräistä. Yksin toki helppoa ja ruokamäärä pysyi kohtuullisena, mutta viisi päivää elin mitä sattui olemaan. Pulled porkkia- coleslaw - sämpylöitä, peuran ulkofilepihvejä uunijuureksilla, sienirisottoa, artesaanimakkaroita grillistä ja ranuja, ja hirviburgerit lohkiksilla oli pääruokina. Pähkinöillä taikylmäsavulohella jatkettua yrttisalaattia välipalana. Sitten kun leipä loppui pakkasesta ja mieli teki kaljaa ja wingsejä lähdin lopulta kauppaan kun en jaksanut leipoa. Olisi pakkasessa vielä 15 kiloa makrillia, ruijanpallasta, kuhaa ja lohta ollut, sekä lajitelma fileetä, patalihoja ja jauhelihoja.