Kyllähän sitä syrjemmässä asuvana vähän ollaan varauduttu, ja välillä irtaudutaan sähköverkosta ihan omaksi iloksikin - se on lapsistakin jännää, ja lompakolle edullista.
Sähköjen katketessa tietoliikenne katkeaa ensimmäisenä - valokuitu heti, mobiilidata kun mastot pimenee. UPSeja tai varavoimaa ei ole.
Lämmitys hoituu takalla + leivinuunilla (klapeja vähintään vuoden tarpeet), vettä on alkuun 50 litraa kanistereissa ja lisää saa kaivosta kantamalla. Syötävää on viikoiksi koko perheelle, niin kuivamuonana kun säilykkeinä - ja toki pakastimet (2kpl) ja jääkaappi syödään tuoretavarasta ja pilaantuvista tyhjäksi ensin. Kypsennykseen on retkikeitin + kaasua, rengaspoltin + nestekaasua, grilli + hiiliä, leivinuuni ja viimekädessä vielä avotulipaikka pihassa.
Kommunikaatioon on patteriradioita + paristoja sekä pari VHF/UHF-käsikapularadiota, joista saa myös tarvittaessa FM-radiot kuulumaan. Lisäksi pari varavirtalähdettä kännyköille.
Taskulamppuja on iso kasa, samoin paristoja niihin. Pöytä- ja kruunukynttilöitä on kymmeniä, lämpökynttilöitä satoja laatikossa. Tulitikkuja, sytkäreitä isot kasat. Myrskylyhtyjä 6 kpl ja 5+ litraa lamppuöljyä.
Maakellari on myös viileäsäilytystä varten. Savusauna löytyy, siellä saa pesuvedetkin lämmitettyä.
Kulkureittien raivaukseen myrskyjen jälkeen löytyy moottorisaha + nesteet, ja sen pettäessä käsityökalut (keräilen mm. kirveitä). Käsityökaluharrastajana löytyy myös työvälineet lähes kaikkeen tekemiseen, aina ahjoa ja alasinta myöten.
Autoissa pidetään polttoainetta sen verran että niillä joko pääsee pois, tai sitten saa pidettyä käynnissä kännyköiden latailuun.
Ja juurikaan mikään noista ei ole "vain varautumista" varten, vaan ovat myös muutoin käytössä, niitä osataan käyttää ja käytetään myös pitkin vuotta.
Tulevaisuudessa lisähormi saunaan, vesipata + puukiuas sekä aurinkopaneeleja. Ehkä aggrekin ja siihen polttoainetta.