Maalitolpat.Ton asian kannalta, eli "onko varaa tehdä niitä voimaloita"? Ei ole mitään merkitystä, vaikka en huomioinutkaan tietoisesti yritysten enkä sitä, että niiltä manka-sähköä saataviltakin voitaisiin sitä "voimala"-veroa periä.
Hommaan on rahat se tahto lopettaa jahkailu puuttuu. Muutama vuosi tätä eteen päin, niin köyhillä ei enää ole
niitä säästöjä millä rahoittaa noita tarvittavia voimaloita, vaan ne on siirretty osin ulkomaille ja/tai varakkaimpien taskuun.
Harri varmaa tykkää meijän jälkiviisastelustamme ja oletettavasti tekee sen minkä pystyy. Yrittäjänä osannee olla omatoiminen. Meillä vaan on paljon vielä pahemmassa tilanteessa oleviakin esim. vanhuksia.
Laskit väärin ja sen jälkeen kaartelet. Et pysty laskemaan kotitalouksien osuutta (kun et tiedä kotitalouksien ka. yksikköhintaa tai valtion taustalaskelmia) ja kun siitä huomautettiin, niin ei olekaan asian kannalta laskuilla väliä.
No kuule ihan samaa mieltä, että tilanne on perseestä ja hinnat tulisi saada alas eli kaikki mahdollinen kapasiteetti äkkiä linjoille (niin ydinvoima kuin CHP jne). Silti hyvän keskustelun pohjaksi faktat toimivat parhaiten.
Oletko muuten sitä mieltä, että Harri voi täysin syyttää markkinoita, yhtiöitä ja poliitikkoja sähkölaskustaan eikä itseään? Minusta ei, mutta on samalla kohtuutonta syyttää ainoastaan häntä. Jos asuu 200m2 asunnossa, kannattaa varautua isoihin asumiskustannuksiin. Silti sotaan ja sen myötä totaaliseen energiakriisiin ei voi edellyttää varautuvan kenenkään kotitalouden.
Fortumin osakkeenomistajilla on varmaan mennyt hyvin? Muutenhan rahat taitaa pitkälti mennä kuntayhtiöille, Ruotsin kruunulle (Vattenfall) tai metsäyhtiöille (UPM, Stora, Metsä Group). Eli pitääkö sitten ostaa metsäyhtiöitä, kun kuntafirmoja ei pysty sekä Fortumiin ei moni koske?Jos tämä pörssisekoilu jatkuu vuosia niin täytyyhän sille jotain voida tehdä. Tuskin monillakaan säästöjä sähkölaskuja varten tai ne on aika pian käytetty. Tietysti aina joku tässäkin tienaa, esim. jos salkku pullottaa isojen energiayhtiöiden osakkeita.