- Liittynyt
- 10.01.2019
- Viestejä
- 19 500
Pumppauksen hyötysuhde on toki tärkeä, sitten sen pumppauksen kustannus ilman sitä tarvittavaa energiaa, jos voi pumpata jokapäivä puolivuorokautta, vs pumppaa kuukauden kaksi vuodessa, voi olla aika iso ero.No siis tuntuu että lähes jokaisena enemmän tuulisena yönä sähkön hinta on jossain sentin osissa. Jos tuon pumppaamisen hyötysuhde olisi vaikka vain 30% niin luulisi sitä vesivoimaa saavan kaupaksi jossain kohti yli 3snt/kWh hinnalla niin ettei tarvisisi murehtia "veden loppumisesta". Toki jos tämä on ainutkertainen tilanne että sähkö on päivällä kallista, niin investoinnin kuolettaminen on hankalaa.
Siksi kysyinkin että onko tosiaan kyse siitä että ei ole kaupallisesti kannattavaa vai eikö tällainen vain ole mahdollista?
Kuten mainitsit , jos voimalan luvat vaatii jonkin minimi virtauksen, niin milloin ja mistä voisi pumpata.
Eli alkaa tulee kallista sähköä jos sitä vettä joutuu pumppaan kaukaa, ja onko meillä taasen lähellä valmiita altaita tai mahdollista tehdä altaita jossa voisi päästä johonkin kohtuu hintaa.
Lisäksi muistettava se että investointien kueletus aika pitäisi olla varsin lyhyt, sillä jonossa on paljon tarpeita sille halvalle sähkölle, joten >10v jälkeen voi koittaa aika että on monenlaista kysyntää "ylijäämä" sähkölle.
Merestä pumppaaminenkaan ihan ongelmatonta ole, jos ajatus että päijänne tunneliin paluukanava.