No jep. Olikohan kovin järkevää, että nuo piti niin hirveällä kiireellä purkaa pois. Tuskin kukaan enää huvikseen lämmittä öljyllä sen jälkeen kun pumppu on asennettu, mutta kovimmilla pakkasilla verkon ollessa äärirajoilla noista voisi olla hyötyä.
Vähän kaksipiippuinen juttu, purkaminen maksaa, sitä voisi periaatteessa lykätä myöhäisemmäksi, mutta se mitä aiemmat sukupolvet tehneet niin aika iso vaara että jää purkamatta, jolloin vuosien saatossa sitten tulee pieniä vahinkoja.
Toinen on sitten mitä ylläpitomaksaa, no jos joku tulisija joka tapauksessa niin onhan siitä kulut, ja jos sen säiliön päivittää ajantasaiseksi ja muuten vetää tikkiin öljylämmityksen, niin onhan siitä vuosiksi ja ei tarvi puljata klapien, tuhkien ym kanssa. Samalla polttaoaine varalla voi sitten pyörittää varavoimakonettakkin.
Öljykattilan integroiminen siihen maa/ilma lämpösysteemiin niin ettei energiatehokkuus kärsi. Eli millä alueella Suomessa pitäisi asustella että nyky rahassa kannattaa laittaa tonnin tai kaksi sähköön, vs yrittää säästää se rinnakkaisella öljykattailla.
Maalämpö, siinä kai lähinnä kyse siitä kuinkapaljon tinkii mitoituksessa, muuten öljyt pelkkää huoltovarmuutta. ilmapumput, mitoitustakin ja sitä millä alueella asuu. montako vuorokautta tulee sellaisia olemattoman hyötysuhteen päiviä ja mikä sattuu sitten oleen se pörssisähkön vuorokausi keskihinta, vesikiertoisen lämmityksen osalta varmaan pääse alle.
Tänävuonna Tammikuussa oli neljäpäivää kun vuorokausi keskihinta oli yli 20 senttiä, ja se yksi päivä milloin yli satasenttiä, kaksiyötä kun sähkö vähän yli 20 senttiä (jos en väärin katsonut väärää taulukoa).
Riippun sirrtomaksuista, kattilasta jne. niin 20 sentin ylityksillä kovilla pakkasilla voi päästä öljyllä säästää toistakymmentä senttiä. jos ja kun vesikierrossa voi varata , niin tänävuonna , oliko neljä-kymmenen vuorokautta- että öljyllä pärjäisi varaavaan suorasähköön jos siirtomaksut tolkullisia. (jos suorasähkövaraaja on öljykattilan vesitila, isot siirtomaksu, ja öljykattila muuten tikissä, ja halpaa pölttöljyä, niin kannattavia öljypäiviä enemmän)
Nuo ensimainittut neljäpäivää taisi olla myös niitä päiviä milloin laajasti Suomessa kireää pakkasta, jolloin ilmalämpöpumput varmaan oli ohi optimin, ilmanvaihtokoneiden lämmönvaihtimet samoin, ja rintsikasta riippuen myös lämpövuodot , varauskapasiteetti ei ehkä riitä yösähköön, ja alittaan yösähkön keskihinta. Ratkaisevaa taitaa olla kuinka energiatehokastalo, jos se harva rintsikka, eli millaiseen lämmitys keskihintaa sähköllä olisi päässyt tuona yhtenä päivänä.