- Liittynyt
- 10.01.2019
- Viestejä
- 19 466
Mihin nyt pyrit.Mutta eihän energian pidäkkeetön pörsäily Euroopan monissa maissa liity mitenkään kuluttajasähkön käyttöön ja hintaan. Sitä edelleen enimmäkseen käytetään siellä kahvinkeittoon ja pyykinpesuun, ...
Euroopassa on paljon maita, osassa maita kaasua käytetään paljon kotitalouksissa, mutta ei sähkö mikään vieras juttu ole, ja jäähdytys usein sähköllä, siis sillä ihan pienellä otanalla mistä käsitystä. yksittäisistä kohteista (itsellä ei edes hajua esim kaukojäähdytyksen yleisyydestä)
Kaasu taasen yllättäen kallistu viimevuosina rajusti euroopassa, siis muuallakkin kuin venäjän kaasun varassa olevilla. Kriisiä pahensi se että oli kiinteitä hintoja ei oosta, ja oli mm sähkön valtiontukia. Kallista kaasua jossain korvattiin sähköllä, mutta taasen sähköä piti tuottaa kalliilla kaasulla josta niukkuutta.
Ymmärtääkseni joillain alueilla käytettiin käytetään tulistimia, jotka verkolle vähän haasteellisia, sähköverkolle, kaasuverkko kai paremmin sietää.
Viileys, kylmyys ainakin joissain maissa arkisempaa ja siedetään enemmän kuin meillä aiemmin totuttu ja sanonta ettei lämpötapa. mutta kuolee ihmisiä siihenkin, ilmeisesti osassa maita enemmän kuin meillä kylmyyteen.
Suomestakin löytyy joku kerrastolo-osake missä pomsahti tuon verran.Olisiko mulla mennyt joku 800-1000€ extraa talven 2022 lämmityslaskuihin? Pienen kerrostalon talon lämpöpumppu + tulistusta kaasulla + jako huoneistokohtaisille laskuille.
Sitten niitä osakkeita joissa ei edes talvikauden hoitovastikkeet ole noin paljon. Nuukemmat omakotitalotkin pienemmillä nousuilla.
Mutta on tuo kertomasi toki aikapaljon, oletus että kuitekin alueella missä keskilämpötilat lähempänä nollaa, kuin reilua pakkasta.