Ei kaikille, jos siis on myyty jotain kivaa tuotanto, niin olisi se syytä myös tuottaa. Jotkin uusituvat on voitu myydä nimenomaisella tuotantotavalla.
Siis nämä sää riippuvaiset ei seuraa kysyntää ja vaikka ei tarvi tuottaa samalla hetkellä, mutta vastaava määrä on tuotettava, joku siitä maksanut hyvin, niin kannattaa vaikka maksaa että saa tuottaa.
Jostain tuotannosta voi saada paremman hinnan, jotkut haluaa ostaa tietyllä tavalla tuotettua energiaa, tai voi olla tukia jotka tuotanto riippuvaisia. Joitain uusiutuvia on voitu myydä tietyllä tuotantotavalla ja sitä vastaan saatu parempi hinta. Esimerkkejä tuuli ja aurinkosähkö tuotanto. Mainitis itsekkin syöttötarfit.
Voi olla myös sitouduttu ostamaan jonkin tuotannon osuus johonkin hintaan. Suomessa mankala toimintaa.
Voi olla tuotantoa joka ei säädy yhtä rajattomasti, jos halpaa perustuotantoa joka maksaa jotain riippumatta tuotannosta ja jotain vaikea säätää. Harva tuotanto on yhtä säätyvä kuin vesivoima, ja jokin ydinvoima ei välttämättä ole suunniteltu säätövoimaksi, vaan päinvastoin.
Jos jollain on hallinnassa merkittävä, määräävä osuus tuotannosta, jolloin kilpailu ei ole aitoa, jolloin voi laskea että teittyyn hintaan saa niin ja niin paljon liikevaihtoa ja jos toisi markkinoille kaiken tuotantokapasiteetin niin kokonaisliikevaihto kyykkäisi. Eli tuotantoa/tarjontaa rajoittamalla voi lisätä liikevaihtoa.
Markkinoilla myös yhteistuotantoa.
Eli yritän sanoa että mitä ne vaihtoehdot ja niiden kustannukset.