• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Sähköenergian tuotanto, taustatekijät, hintatason määräytyminen, yms yleinen keskustelu aiheesta

Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 473
viikon huoltoseisokki vuodessa.
Hyvä vitsi. Vaikka tuo joskus saataisiin tuottamaan luotettavasti niin kyllä se on tuottamatta paljon enemmän kuin viikon vuodessa. Kannattaa nyt katsoa tuolta yltä miten luotettavasti tuo on viimeisen vuoden aikana tuottanut. Jos nyt päästään joskus jonnekkin 80-90% tuottavuuteen, niin hyvä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
17 099
Mä en ole vakuuttunut vieläkään, ettei sitä rakennettaisi. Tosin nyt jotkut ajavat rakennusten purkamista, joka on hölmöä. Toi sota loppuu aikanaan ja talous pitää huolen
siitä, että kannattavat infestoinnin saavat "tuulta" alleen. Kuten olen monesti sanonut politikot vaihtuu, mutta talous jää.

Niin meillä on se ero, että sinä näytät miettivän tätä päivää (sähkö ei ole loppunut) ja minä mietin myös ensi vuosikymmentä. Meillä on mielestäni nyt aivan riittävästi näyttöä, että meiltä puuttuu omavaraisuutta tuulettomilla pakkaspäivinä sekä nähtävissä on että tarvitsemme sähköä vuosivuodelta enemmän. Pienkuluttajien säästövara
on pakkaspäivinä aikalailla nyt imetty käyttöön, ellemme ala karsia elintasoamme.
Nyt taas siirtyy sulla maalitolpat. Sä väitit, että ilman tuulivoimaa meillä olisi jo lisää ydinvoimaloita. Ei että meillä olisi joskus tulevaisuudessa lisää ydinvoimaloita.
 
Liittynyt
07.02.2019
Viestejä
688
Tuo pyörii seuraavat 30-40 vuotta 24/7 samalla teholla. Mites tuulivoima?
Kuten tuossa yllä todettiin kuin, tähän asti käynnistys on ollut lähes yhtä kivinen kuin OL3:n ilman mediahuomiota.

Toivottavasti ymmärtävät myös hommata sähökattilan tehdas-alueelle ettei tarvitse tuota tulevaisuudessa 24/7 pitää käynnissä. Riittäisi paremmin poltettavaa biomassaa silloin kun sitä tarvitaan.

Noin yleisesti biomassan polttamisesta pitäisi siirtyä biomassan kaasuttamiseen. Synteesikaasusta on hyvä alkaa jalostamaan arvokkaampia kemianteollisuuden materiaaleja.
 
Liittynyt
14.07.2022
Viestejä
343
Toivottavasti ymmärtävät myös hommata sähökattilan tehdas-alueelle ettei tarvitse tuota tulevaisuudessa 24/7 pitää käynnissä. Riittäisi paremmin poltettavaa biomassaa silloin kun sitä tarvitaan.
Tuollaisen soodakattilan funktio on polttaa sellunkeitossa irronnut orgaaninen kama ja toisaalta muuntaa keittokemikaalit alkuperäiseen muotoon, joten sitä ei oikein voida korvata sähkökattilalla. Metsäyhtiöt kyllä tutkivat innokkaasti tapoja korvata soodakattila, koska se on prosessin kallein osa ja usein pullonkaulana tuotannon kasvattamiselle. Yksi mahdollisuus voisi olla mainitsemasi kaasutus, mutta se ei ole ainakaan vielä lähtenyt lentoon.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
252 843
Viestejä
4 404 626
Jäsenet
73 064
Uusin jäsen
vzq

Hinta.fi

Ylös Bottom