- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 16 099
No tuossa on https://www.crestmontresearch.com/docs/Stock-Matrix-Tax-Exempt-Nominal4-11x17.pdf osingot huomioitu ja inflaatio ja verot HUOMIOIMATTA.
Toi taulukko kertoo, kuinka järkevää osakesijoittaminen on, vaikka aloittaisi koska tahansa. Jos vain osaa taulukkoa katsoa. Mutta musta tuntuu että sä et vain jostain syystä käsitä, mikä vaikutus on sillä ostojen säännöllisyydellä. Siellä ei ole yhtään vuosikymmenten mittaista jaksoa jolloin säännöllinen kk-säästäjä olisi jatkuvasti tappiolla. Siellä on toki yksittäisiä hetkiä jolloin menee pidempään päästä omilleen.
Edelleen löytyy 19v nollatuotto.
No kun ei löydy jos sijoittaa säännöllisesti. Kokeilepa tätä laskuria ja laita aluksi 1929 tammikuu ja lopuksi 1948 tammikuu. Alkusijoitus $1000 ja kuukausittain $1000 sisään. Lopussa, vuonna 1948 on sisään laitettu $229k. Nimellinen arvo on $495k, inflaatiokorjattu $313k. Siis positiivisia. Kuvaajasta näet että parissa kohdassa ollaan käyty hyvin nopeasti nollan alapuolella. Ja nyt me puhutaan vuosisadan yhdestä pahimmista aloitushetkistä.
S&P 500 DCA Calculator – Of Dollars And Data
The S&P DCA 500 calculator below provides the nominal and inflation-adjusted total growth (assuming dividend reinvestment) of a monthly investment into
ofdollarsanddata.com
Koeta edes sen verran tehdä, että käyt tuota kokeilemassa. Tuosta selviää hyvin myös se, että kun kk-säästää, ei se aloitusajankohta merkkaa läheskään samalla tavalla kuin jos tekee kertaoston kuten sinun hienossa värikkäässä taulukossa on tehty, ja jota kukaan järkevä sijoittaja ei harrasta. Ja siksi nuo kahden pisteen tuottokuvaajat ja vertailut ovat todella harhaanjohtavia ja silti ammattilaisetkin niitä joka paikassa käyttävät. Koska laiskuus?
En kyllä yhä tajua mitä sä pyrit viestittämään. Kk-säästäjän ei tarvitse tuijotella PE-lukuja, vaan iskee rahaa kuukausittain ja tulee kiittämään minua muutaman kymmenen vuoden päästä.
EDIT: Turha kysymys pois. Ei jaksa.