Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Rovio oli kyllä omistajilta kunnon ryöstö.
Avaa melkein Lynxin sijasta ennemmin IB:hen jos tuohon Lynxiin kallistuisit, tovi sitten ei ainakaan vaihto Lynxistä IB:hen onnistut ellet sulje tilejä ½ vuodeksi...Tässä juuri pohdin Lynxin ja Degiron välillä asiakkuuden avausta.
Aphriaa (TO:APH) löytyy salkusta . Kuuden kanadan dollarin molemmin puolin tullut osteltua pieniä satseja kerrallaan. Viitisen sataa lappua löytyy ja vähän harmittaa, ettei isommalla painolla tullut lähdettyä kyytiin. Varmaan tulen ostelemaan myöhemmin lisää. Ei vaan ole tällä hetkellä kapitaalia vapaana sijoituksiinMites kannabis? Ootteko siis ostanu osakkeita?
Avaa melkein Lynxin sijasta ennemmin IB:hen jos tuohon Lynxiin kallistuisit, tovi sitten ei ainakaan vaihto Lynxistä IB:hen onnistut ellet sulje tilejä ½ vuodeksi...
Onhan Lynxissä toki etunsa, mutta vaatii sen että teet max. kaupan tai kaksi kuukaudessa etkä yhtään enempää... Sen IB tilin saa kyllä auki kun hetkeksi vähän ulkoiluttaa rahaa siellä, olikohan se joku 3ke mitä siellä sitten minimissään pitää lopulta pitää...
Suosituksia Fortumista? Jonkun verran tullut alaspäin ja oma käsitys on että ei ainakaan pitäisi olla mitään painavaa syytä miksi dyykkaisi. Osingot tietty kiinnostaa myös.
Onko techeillä vinkkejä Aasiaan ja Kiinaan sijoittamiseen jos ei halua ETF:iin mennä? Kumman ratkaisun itse valitsisit pitkällä sijoitustähtäimellä?
Ei Saksakaan tule tuota hiilen polttoa ihan hetkeen lopettamaan, eikä moni muukaan maa.Hyvä lypsylehmä myytiin pois, annettiin rahojen maata tuottamattomana ties kuinka pitkään ja lopulta ostetaan lähinnä hiilivoimalla kunnostautunut pulju v.2017.
Ei sinänsä suosituksia mutta jos historiaa katselee niin suomipojan ollessa tekemässä kauppoja ulkomailla lopputulos on useimmiten katastrofi Jään mielenkiinnolla katsomaan mitä tästä seuraa. Verkkojen myyminen oli lähtöjään hyvin omituista. Hyvä lypsylehmä myytiin pois, annettiin rahojen maata tuottamattomana ties kuinka pitkään ja lopulta ostetaan lähinnä hiilivoimalla kunnostautunut pulju v.2017. En ymmärrä mutta kaipa tuon oli joku konsultti suunnitellut. Kuten Soneran verkkokaupat Saksassa
Ei varsinaisesti vastaa kysymykseesi, mutta miksi vierastat ETF:iä? Nordnetin kuukausisäästöllä saisi Aasian ja (erikseen) Kiinan sekä japanin indeksejä ilman merkintäpalkkiota ja juoksevat kulut taisivat olla luokkaa 0.20-0.60%. Lisäksi säästyisi tuo 36€ vuodessa tunnuksista.
Seligsonilta löytyy indeksirahastot aasia ja kehittyvät markkinat, mutta kuten jo Ilmarinen totesikin, ETF:t ovat kustannustehokkain vaihtoehto.
Tutkin ETF:ä jonkin verrankin, juuri Nordnetin kautta ja olen tietoinen tuosta kuluttomasta kuukausisäästöstä. Lunastus tosin sitten kustantaa. Siellä oli kyllä houkuttelevaa tavaraa, mutta ETF:ssä vaikeuttaa mm. se, että osake on ostettava kokonaisuudessaan. Rahastoon voit laittaa ihan haluamasi määrän rahaa. Lisäksi en näin noviisi sijoittajana päässyt oikeasti selville siitä mihin tarkalleen ottaen mikäkin ETF sijoittaa. Tämä ei selviä Nordnetin sivuilta, vaan vaatii erikseen googlettamista ja aikamoista selvittämistä.
Kyllä kaikista ETF:stäkin pitäisi löytyä avaintietoesite.
Uusi sijoitusrahastodirektiivi helpottaa rahastojen vertailtavuutta
Esim tässä yksi Nordnetissä kuukausisäästettävä:
Pörssikurssit | Rahastot | ETF | Sijoitus | Morningstar
Eikä sitä tarvitse valita sitä 200e maksavaa ETF:ää, vaan ottaa sieltä mikä maksaa kymppejä ja valitsee niitä sitten tarvittavan määrän. Lisäksi Nordnetissä valitset käytännössä maksimisumman ja prosenttiosuudet, montako kutakin ETF:ää ostetaan esim. 30% ja 70%. Automatiikka sitten pyrkii parhaansa mukaan toteuttamaan tämän sinun suunnitelmasi.
Ei saatana. Jätkät valmiita maksamaan 0,2% hallinnointuluja kun voisitte ihan hyvin esim Degiron kautta ostaa Vanguardin ETF:iä. Esim VTI:n kulu 0,04. Sehän ei ole kuin vaivaiset VIISI kertaa halvempi. Noh, tyhmiltä rahat pois.
Ei saatana tosiaan. Heti rekisteröityessä pitäisi antaa verkkopankkitunnuksetkin jonnekin, mutta ei siis OP:n omalle sivulle. Kiinnostava paikka, mutta en ihan heti ole valmis verkkopankkitunnareita antamaan Klarna tyyliin jonnekin tuntemattomalle sivulle.
Itseasiassa nykyinen käsityis Lynxistä olisi, että se 3k olisi vanhentuntta tietoa. 1K riittäisi ettei mene jotain pientä pohjamaksua. Ja OSKL:n jäsenenenä esim US ostot 3,5e.
Niin kauan kuin ETF löytyy tästä listasta, niin et maksa merkintäpalkkiota. (Liekkö Nordnetillä joku sopimus tai sitten biiffaavat merkintäpalkkion omasta pussista.)Tuossa linkkaamassasi rahastossa on kuitenkin esitteen mukaan 3% merkintä -ja lunastuspalkkiot?
Mitä hallinnoitavaa indeksirahastossa on? Rahat pois tyhmiltä...Tuosta automatiikasta ostojen suhteen en tiennytkään, vaan luulin, että ostettavan ETF:n summa on oltava aina salkussa valmiina. Silti koen, että noilla 0,20% hallinnointikuluilla perinteinen indeksirahastokin on jo aika hyvä diili.
Tiedän tiedän. Mutta näin mulle sisäpiiri kertoi. No, täytyy odotella että pääsee testaamaan.Pienin talletettava summa
Arvo-osuustili avaaminen Lynxillä edellyttää vähintään 3 000 euron talletusta. Vaihtoehtoisesti on mahdollista siirtää arvoltaan yli 3000 euroa oleva salkku.
Vahimmaisvaatimukset - LYNX Finland
Joo, tosiaan tuota tarkoitin, että kaikki mahdollisuudet pitää googlettaa. Outoa että noita avaintietoesitteitä ei löydy suoraan Nordnetin sivuilta. Rahastoista kun löytyy melkein kaikki tarpeelliset tiedot suoraan Nordnetin kautta. Tuossa linkkaamassasi rahastossa on kuitenkin esitteen mukaan 3% merkintä -ja lunastuspalkkiot?
Tuosta automatiikasta ostojen suhteen en tiennytkään, vaan luulin, että ostettavan ETF:n summa on oltava aina salkussa valmiina. Silti koen, että noilla 0,20% hallinnointikuluilla perinteinen indeksirahastokin on jo aika hyvä diili. ETF:ssä on toki vaikka jenkkimarkkinoilla etunä tuo selkeä S&P500 indeksi, ei mitään omaa höpöhöpö kestävän kehityksen indeksiä mistä kaikki parhaat firman on pudotettu pois... ETF voisi kyllä olla yksi vaihtoehto Kiinan ja Aasian markkinoille, sillä niille markkinoille ei tosiaan oikein edullista vaihtoehtoa tunnu Nordnetistä löytyvän.
Nyt Seligson häviää esim. USA ja Eurooppa rahastoissa vertailun Handelssiin ollen kalliimpi ja lisäksi Seligsonin kestävän kehityksen indeksi on tiukempi (muka ei mm. Googlea, Applea, Coca-Colaa jne.) mikä tuntuu typerältä.
Mitä hallinnoitavaa indeksirahastossa on? Rahat pois tyhmiltä...
Tietysti jos päätös on jo tehty, että tuo on paras vaihtoehto, niin mitäpä sitä täältä kyselemään. Kaikki ohjaa kuitenkin ETF:ien pariin pienempien kulujen vuoksi.
Kaikki mainitsemasi puuttuvat yhtiöt taitavat löytyä Global Top 25 Brands -rahastosta: Seligson & Co - Rahastoluotain
Vaikka ETF:stä paljon mielestäni selvää otinkin, jää silti epäselväksi mitä eroa näillä kahdella oikeasti on? Molempienkin pitäisi olla fyysisiä S&P500 indeksiin sijoittuja ETF:ä. Miksi ovat tuottaneet eri tahtiin? Miksi toisessa osake maksaa moninkertaisesti toiseen verrattuna? Sijoittaako vain toinen osingot kasvuosuuksiin vai molemmatkin? Paljon jää ainakin itsellenne (=tyhmemmälle) epäselväksi.
Mistä sä löysit tuon 1K, on kyllä hyvin piiloitettu, sillä itsekin muistelen/olen varma että tuo ei ole kk-maksuton (tai ei ainakaan ole ennen ollut) jos tilin saldo on alle rajan X, mutta X:ää en enää löydä vaikka kuinka etsein.Itseasiassa nykyinen käsityis Lynxistä olisi, että se 3k olisi vanhentuntta tietoa. 1K riittäisi ettei mene jotain pientä pohjamaksua. Ja OSKL:n jäsenenenä esim US ostot 3,5e.
Johtuisko siitä, että toinen on osinkoa jakava (Distributing) ja toinen (accumulating) sijoittaa osingon edelleen, jolloin ei tarvitse maksaa pääomatuloveroa. Osingot edelleen sijoittava kasvattaa pääomaa jatkuvasti, kun osingoilla ostetaan uusia osakkeita, kun taas osinkoa jakava 'tuottaa' osakkeiden arvonnousun verran + osingot.
Niin no eipä se varmaan ole surkea sijoitus, jos on valmis maksamaan isompaa hallinnointikulua hallinnoimattomasta rahastosta. Lisäksi nuo linkkaamasi rahastot olivat tuottaneet paremmin, kuin Handelsbankenin.Pointtina minulla oli lähinnä, että kyllä ETF:t ovat vähän vaikeampia kuin perus indeksirahastot. Näitä asioita joutuu selvittämään aika erilailla ja meille kaikille nuo ominaisuudet eivät kyllä aukea suoraan otsikkotasolta. Mielestäni 0,20% hallinnoinnilla indeksirahasto ei ole enää niin surkea sijoitus. Harmi, että riskialttiimmat rahastot ovat selvästi kalliimpia ETF:iin verrattuna.
Ei saatana tosiaan. Heti rekisteröityessä pitäisi antaa verkkopankkitunnuksetkin jonnekin, mutta ei siis OP:n omalle sivulle. Kiinnostava paikka, mutta en ihan heti ole valmis verkkopankkitunnareita antamaan Klarna tyyliin jonnekin tuntemattomalle sivulle.
ETF ongelma, ainakin nordnetistä hommatessa, tulee eteen siinä vaiheessa kun pitäis alkaa myymään. Ostettua saa ilman kuluja, mutta myyntikulut onkin sitten sen verran suuret, että saa myydä kunnon siivun kerralla kulujen pitämiseksi aisoissa.
Jos sulla kerran on nordnetissä kk-säästöohjelma, niin laita normaalilta tililtä toistuvaksi maksu nordnettiin. Ja sit toinen osa menemään BN tilille.
Itse en oikein näe Tokmannilla mitään pelastusta tulevaisuudessa mikä nostaisi kurssin takaisin ylämäkeen.Tokmanni rupeaa olemaan mielenkiintoisissa hinnoissa, eli puolentoistavuoden takaisessa antihinnassa, vieläköhän tulee alaspäin
Keneltä löytyy salkusta? Vähän tekisi mieli ostella, mitä muut mieltä
Itse en oikein näe Tokmannilla mitään pelastusta tulevaisuudessa mikä nostaisi kurssin takaisin ylämäkeen.
Miten määrittelet, että on kallis nykyisellä tuottotasolla? Vedätkö hatusta jonkun P/E arvon, vertailetko muihin alalla toimiviin yrityksiin vai vertaatko P/E:n indikoimia tuotto-odotuksia joihinkin muihin saman riskitason arvopapereihin?2) onko yrityksellä kasvupotentiaalia? Esim. Metsä Board on keskittynyt selluun ja kartonkiin, ja verkkokaupan sekä maailmantalouden kasvun myötä kartongin myynti todennäköisesti kasvaa. Toisaalta Metsä Board on aika kalliiksi hinnoiteltu nykyisellä tuotolla. Tokmannista on vaikea sanoa: nousukauden aikana ihmisillä on enemmän rahaa ostaa krääsää, mutta ostetaanko tällöin laadukkaampia tuotteita? Entäpä laskusuhdanteessa, laadukkaimpien tuotteiden osto hiipuu mutta lisääntyykö krääsän osto? Lisäksi ympäristövalveutuneisuus lisääntyy siinä määrin, ettei enää osteta sitä halvinta kiinasekundaa joka on pian valmis roskakoriin.
Mä en nykypäivänä laittaisi rahojani perinteiseen myymäläverkostoon nojaavaan vähittäistavarakauppaan.Tokmanni rupeaa olemaan mielenkiintoisissa hinnoissa, eli puolentoistavuoden takaisessa antihinnassa, vieläköhän tulee alaspäin
Keneltä löytyy salkusta? Vähän tekisi mieli ostella, mitä muut mieltä